|
2/7 oldal
|
Bejegyzések száma: 68
|
|
|
|
2015-10-25 01:25:17, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók:
6 tojás
14 dkg cukor
14 dkg darált dió
másfél evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
rumaroma
A krémhez:
25 dkg vaj
2 tojássárgája
20 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
6 teáskanál instant kávépor
3 evőkanál tej
15 dkg darabokra vágott dió
A tetejére:
20 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
Elkészítése:
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba, rumaromával ízesítjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és közép meleg sütőben tűpróbáig sütjük. Megcsináljuk a krémet. A vajat kikavarjuk. A cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük. A vaníliás cukrot és a kávéport a tejjel simára kavarjuk, majd a tojássárgájához adjuk. A krémet lassanként adjuk a vajhoz, folyamatosan kavargatjuk. Majd a vágott diót is belekeverjük. A tészta tetejére kenjük a krémet és félórára hűtőbe tesszük. A csokoládét felolvasztjuk, a vajat is hozzáadjuk, majd bevonjuk vele a süteményt. Hűtőbe tesszük legalább egy órára, majd szeleteljük.
Forrás: ketkes.com |
|
|
0 komment
, kategória: édes sütik |
|
|
|
|
|
2015-10-22 15:30:52, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók:
2 kg alma
2 evőkanál cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
20 dkg vaj
30 dkg háztartási keksz (gluténérzékenyek gluténmentes kekszet)
1 csomag vaníliás pudingpor
2 evőkanál cukor
5 dl tej
6 evőkanál cukor
6 tojás fehérje
Elkészítése:
A meghámozott almát lereszeljük, hozzáadjuk a 2 evőkanál cukrot és a fahéjt. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és a vajat rákenjük. A ledarált kekszet rászórjuk, jól elsimítjuk rajta, kicsit megnyomkodjuk, hogy tapadjon a papírhoz. A reszelt almát rákanalazzuk, elsimítjuk rajta. Alacsony hőfokon sütni kezdjük. A pudingport a tejjel és a cukorral összekeverjük, a szokásos módon megfőzzük. A süteményt kivesszük a sütőből, rásimítjuk a pudingot, majd visszatesszük. A tojások fehérjéből a 6 evőkanál cukorral kemény habot verünk, a pudingos rétegre halmozzuk. Habzsákkal nagyon szépen rá lehet nyomni. Készre sütjük a tésztát. Végig közép meleg sütőben süssük! Mikor a hab már kemény, ki is vehetjük. Langyosra hűtjük és szeletelhetjük.
|
|
|
0 komment
, kategória: édes sütik |
|
|
|
|
|
2015-10-22 15:23:17, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók:
Töltelékhez:
0,5 l tej
20 dkg cukor
2 csomag puncs ízű pudingpor
450 g tejföl (20%-os)
0,5 dl rum
Tésztához:
40 dkg liszt
1 tojás
25 dkg margarin
1 kk szódabikarbóna
10 dkg cukor
2 ek kakaópor
kevés tejföl az összeállításhoz
Elkészítése:
A pudingporokat a tejjel és a cukorral felfőzzük, kihűtjük, majd hozzákeverjük a tejfölt és a rumot. Jól kihabosítjuk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 2 cipót formázunk. Egyenként tepsi méretűre kinyújtjuk (22 x 34 cm). Egyiket a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, rá a tejfölös, pudingos krémet, melyet egyenletesen elsimítunk. Befedjük a másik kinyújtott lappal, és villával megszurkáljuk.
Előmelegített, légkeveréses sütőben 170 fokon 30 perc alatt megsütjük. A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Utána hűtőben lehűtjük, és 1-2 óra múlva szépen szeletelhető.
Készíthető más ízű pudingporral is. |
|
|
0 komment
, kategória: édes sütik |
|
|
|
|
|
2/7 oldal
|
Bejegyzések száma: 68
|
|
|
|
2015. Október
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
68 db bejegyzés |
e év: |
498 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 665
- e Hét: 1539
- e Hónap: 5943
- e Év: 37672
|
|
|