Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/57 oldal   Bejegyzések száma: 564 
Juncker ultimátumot adott Döbröginek
  2015-04-30 20:08:45, csütörtök
 
  Juncker ultimátumot adott Döbröginek


Posted on 2015/04/30 Szerző: Admin


Egyértelmű dolgokat nincs értelme megvitatni - jelentette ki csütörtökön, a horvát elnökkel tartott brüsszeli sajtótájékoztatón az Európai Bizottság elnöke azzal összefüggésben, hogy Orbán Viktor miniszterelnök szerdán azt mondta: napirenden kell tartani a halálbüntetés kérdését.
Jean-Claude Juncker egy újságírói kérdésre közölte, hogy több okból is erőteljesen ellenzi a halálbüntetést, amelyet az Európai Unió alapjogi chartája is tilt. Hozzátette: Orbán Viktornak haladéktalanul világossá kellene tennie, hogy nincs ilyen szándéka.

“Ha ez volna a szándéka, akkor harc lesz" - szögezte le Jean-Claude Juncker.

Natasha Bertaud, a bizottság egyik szóvivője emlékeztetett, hogy Frans Timmermans, a bizottság első alelnöke szerdán közölte, hogy a halálbüntetés ellentétes az Európai Unió alapértékeivel.

Arra a kérdésre, ez azt jelenti-e, hogy a bizottság életbe lépteti az uniós szerződés 7. cikkében leírt eljárást, amely akár Magyarország kizárásával is járhat az uniós döntéshozatalból, ha Budapest visszaállítja a halálbüntetést, Bertaud azt mondta, hogy Brüsszel nem óhajt hipotetikus forgatókönyvek alapján spekulációkba bonyolódni.

A szóvivő emlékeztetett, hogy a bizottság tavaly elfogadott egy keretrendszert a 28 uniós tagállamban a jogállamiságot fenyegető rendszer szintű veszélyek kezelésére, ez pedig lehetőséget teremt a bizottságnak, hogy párbeszédet kezdeményezzen az érintett tagállammal a helyzet súlyosbodásának megakadályozása érdekében.

“Természetesen, ha ebben a keretben nem sikerül megoldást találni, legutolsó eszközként továbbra is rendelkezésre áll a hetedik cikk a válságok megoldása és az európai unió értékeinek betartatása érdekében" - mondta Natasha Bertaud.

Orbán Viktor kedden Pécsen , az egyik kaposvári dohányboltban történt gyilkossággal összefüggésben beszélt arról, hogy napirenden kell tartani a halálbüntetés kérdését.
(MTI)
Bal-Rad komm: A Bal-Rad-nak esze ágában sincs támogatni az EU “értékrendjét", pusztán csak TÖRVÉNYESÍTETT EMBERÖLÉSNEK TARTJA a halálbüntetés VÉGREHAJTÁSÁT! (Békeidőben!)
A British Journal of American Legal Studies folyóirat 1900 és 2001 között az összes amerikai végrehajtott halálbüntetéses eset vizsgálata során arra a következtetésre jutott, hogy összesen 270 esetben derült ki, hogy a bűnösség nem volt megfelelően bizonyított. Ez azt jelenti, hogy százból legalább három esetben hibázott a büntető-igazságszolgáltatás. 1994 és 2004 között 15 halálra ítéltet mentettek fel az USA-ban már az ítélet megszületése után később előkerült DNS-minták alapján - a legtöbb esetben azonban DNS-minta nem állt rendelkezésre. Vajon amikor emberek életéről van szó, akkor megengedhetünk magunknak ilyen hibaszázalékot? Vajon megengedhetjük-e, hogy ártatlanokat végezzenek ki csak az elrettentő hatás érdekében?
Bár a halálbüntetés állítólagos elrettentő hatását számos kutatás eredményeivel megpróbálták alátámasztani, ezekről később mind rendre kiderült, hogy hamis következtetéseken alapultak. Jelenleg nincs semmilyen meggyőző bizonyíték arra, hogy a halálbüntetés jelentős visszatartó hatást gyakorolna a bűncselekmények elkövetésére. A Journal of Criminal Law & Criminology című szakfolyóiratban 2009-ben megjelent cikk szerzői a világ vezető kriminológus professzorait kérdezték meg erről a kérdésről, és arra a következtetésre jutottak, hogy a túlnyomó többségük szerint a halálbüntetésnek nincs bizonyítható elrettentő hatása.
Albert Camus írja, ,,A kivégzés nem egyszerűen halál ... Éppen annyira különbözik az élet puszta kioltásától, mint a koncentrációs tábor a börtöntől ... Ahhoz, hogy hasonlóságot találjunk, egy olyan bűnözőt képzeljünk el, aki előre figyelmezteti az áldozatát a szörnyű halál dátumára, majd hónapokig a saját kegyének szolgáltatja ki. Ilyen szörnyeteggel nem találkozunk a való életben."


https://balrad.wordpress.com/2015/04/30/juncker-ultimatumot-adott-dobroginek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit várunk a magyar felsőoktatástól?
  2015-04-30 08:06:52, csütörtök
 
  Mit várunk a magyar felsőoktatástól?

2015.04.29. 21:45




Akarjuk-e azt, hogy a magyar felsőoktatás hasonló szerepet töltsön be Magyarországon, mint a brit felsőoktatás Nagy-Britanniában, a svájci felsőoktatás Svájcban, vagy a német felsőoktatás Németországban?

Ha erre a kérdésre valaki nemmel válaszol, akkor azt, tekintettel a felzárkózásról, konvergenciáról szóló generális mantrákra, illik megindokolnia. Akkor is, ha az illető Magyarország miniszterelnöke. Tisztáznunk kell azt, hogy mit várunk el a magyar felsőoktatástól, sőt még azt is végig kell gondolnunk, hogy mit értünk felsőoktatás alatt. Ebben a posztban abból az alapfeltevésből fogok kiindulni, hogy Magyarországon a felsőoktatásnak nagyjából hasonló szerepet kellene betöltenie, mint a nyugat-európai országokban, és ennek az alapfeltevésnek a következményeit szeretném megvizsgálni.

Mi az, hogy egyetem?

A kérdés sokkal bonyolultabb annál, mint amilyennek hangzik. Néhány napja jelent meg a idei Complete University Guide, a brit egyetemek rangsoraival. Összesen százhuszonhat egyetemet rangsoroltak. A táblázat elején természetesen Cambridge és Oxford áll. A közepén Portsmouth, Northumbria és Bedford, a végén pedig Glyndwr, East London és a London Metropolitan. Nagy-Britanniában hat évente vizsgálják meg az egyetemek kutatási teljesítményét, a legutolsó vizsgálat éppen tavaly volt. Erről az oldalról valamennyi terület rangsora letölthető. Látható, hogy Oxbridge gyakorlatilag minden lehetséges tudományterületen a világszínvonalat képviseli, a gyengébb intézmények pedig egy-két területen érik csak el a nemzetközi színvonalat. A CUG táblázatából kiolvasható, hogy óriási különbségek vannak a legjobb és a leggyengébb egyetemekre jelentkező középiskolás diákok vizsgaeredményei között. Egészen más szerepe van a táblázat első három, ötvenedik-hatvanadik illetve százhuszadik helyezettjének. Általánosságban nem is lehet brit felsőoktatásról beszélni, és valójában magyar felsőoktatásról sem.

Oxford és Cambridge a brit kultúra és tudomány meghatározó intézménye, nemcsak egyszerűen felsőoktatási intézmények. A magyar Oxbridge-től is valami hasonlót várhatnánk el. A magyar Oxbridge szerepét kell először tisztázni (ebben a posztban én leginkább a magyar Oxbridge-ről írok, ami nem jelenti azt, hogy csak ezt az egyetemi szerepet tartom fontosnak). A magyar közvélemény tágas termeket lát maga előtt, amikor az egyetem szót hallja, ahol egy szemüveges ember áll a táblánál, a diákok pedig a füzetükbe írnak. A viták pedig arról szólnak, hogy hány diák írjon a füzetbe. A magyar Oxbridge nem csak, sőt nagyon nagy részben nem a szó direkt értelmében vett felsőoktatást kell hogy jelentse. Már amennyiben igennel válaszolunk a poszt elején feltett kérdésünkre. Ki kell mondanunk, hogy a magyar Oxbridge a magyar tudományos kutatás zászlóshajója kell hogy legyen. Igen, ezen osztoznia kell a Magyar Tudományos Akadémiával, az MTA-nak nem lehet primátusa a tudományban. Ez egy félelmetes mondat, és ennek megfelelően félve is írom le. Ugyanis a Magyar Tudományos Akadémia, amely intézmény nem, még egyszer, nem az utcanévbizottságot jelenti, intézeteinek nem elhanyagolható részét tekintve európai színvonalon működik és én úgy gondolom, hogy ennek így is kell maradnia. Nem az Akadémiát kell lehúzni, hanem a magyar Oxbridge-t felemelni. Nem kis feladat, senki sem kész rá, és természetesen fel sem merül, ez a poszt már korábban az ufológia irányába fordult.

Mi várható el a magyar Oxbridge-től?

Nagyon nehéz kérdés. A kommunista rendszer bukása után nem ugyanolyan helyzetből indult újra a magyar matematika, az idegtudomány illetve a szociológia, a filozófia vagy a közgazdaságtudomány. El kell döntenünk, hogy hová próbálunk besorolni egy adott területet, mondhatjuk úgy is, mely brit egyetem szintjére emeljük a lécet. Ez nagyon nehéz kérdés, meg sem próbálok válaszolni rá. Azt gondolom, az ötvenediknek rangsorolt brit egyetem társadalomtudományi tanszékeinek publikációs normáit érdemes lenne legalábbis megvizsgálni (és a huszadik helyen rangsorolt természettudományi tanszékeket). Azt is érdemes megnézni, hogy ezeken a tanszékeken, mennyi ideje van egy egyetemi tanárnak a kutatásra, mennyit keres egy senior lecturer, és abból is sokat lehetne tanulni, hogy egy brit lecturer állásra hányan és, harmincas éveik elejére, milyen tudományos teljesítménnyel jelentkeznek.

Mi várható el a diákoktól?

Erre a kérdésre még a fentieknél is nehezebb válaszolni. Óriási a szórása az emberi képességeknek. A magyar fiatalok felső öt- tíz százalékának teljesítményét nem lehet előírni, azt meg kell vizsgálni, meg kell érteni és csak így válaszolhatunk erre a kérdésre. Kötelességemnek érzem azt, hogy itt a következő húsz százalékról is beszéljek. A magyar fiatalokra kell méretezni a követelményrendszert. Természetesen elvárható a tisztességes munkamorál, az elkötelezettség egy bizonyos szintje (ami természetesen függ attól, hogy hányadik decilisbe tartozik az adott fiatal), de a mediánhoz kell mérni az alapkurzusokat. Nem lehet évfolyamokat megbuktatni és közben szigorú arccal nézni a levegőbe. Azt gondolom, hogy a magyar felső öt százalék összemérhető a brit elittel, de ezt nem ebben a posztban fogom kinyilatkoztatni. Az elit nyilván nagyon komolyan terhelhető és terhelendő, bizonyos szakmák esetében nagyon veszélyes kompromisszumokat kötni, de még az ő esetükben is belátásra és empátiára van szükség. A felsőoktatás kooperációról szól és nem háborúról.

Mi a helyzet az autonómiával?

Nagy-Britanniában legendásan autonómok az egyetemek, Németországban kevésbé. Akit érdekel a téma, ebben az anyagban utána nézhet az európai helyzetnek. Az, hogy az egyetemi tanács tagjait (ennek a megfelelője akar lenni a konzisztórium) ki nevezi ki, és milyen viszonyban van a szenátussal, hogy ki választja meg a rektort, egyáltalán nem jelentéktelen kérdések, de a valódi kérdés az ott van a poszt elején. Ha arra a kérdésre igennel válaszolunk, akkor nem nevezhetjük ki X.Y-t kancellárnak a Zeneakadémiára vagy a szegedi egyetemre, hanem inkább valamilyen könnyebb munkára oszthatjuk be a menza környékén. Igen, már említettem, hogy tisztában vagyok a posztom ufológiai jellegével. Mindazonáltal azt gondolom, hogy ha egy ország komolyan veszi az egyetemeit, akkor az irányítás meglehetősen széles spektrumában is kiváló felsőoktatása lehet, ha nem, akkor meg szinte mindegy, hogy milyen az egyetemi autonómia.

Tehát?

Ez a poszt nem arról szól, hogy miért vonuljon valaki más az utcára. Csak és kizárólag arról, hogy szerintem milyen irányokban érdemes gondolkozni a magyar felsőoktatással kapcsolatban. Számomra az első kérdésre adott határozott igenlő válasz a lényeges. Támogatom a dühös fiatalokat és a magyar kollégáimat, szinte fenntartások nélkül támogatom őket, de most csak a számomra legfontosabb kérdésről akartam írni.

http://orulunkvincent.blog.hu/2015/04/29/mit_varunk_a_magyar_felsooktatastol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Faji zavargások Baltimore-ban: Fosztogatnak és gyújtogatnak
  2015-04-30 08:01:26, csütörtök
 
  Faji zavargások Baltimore-ban: Fosztogatnak és gyújtogatnak a "gyászoló" négerek


Ahogy az várható volt, bolti fosztogatásba és a rendőrökkel való összecsapásba torkollt Baltimore-ban egy bűnözőnek a temetése.

A 25 éves néger a rendőri őrizetben elszenvedett gerincsérülésébe halt bele. A zavargások a tavalyi fergusoni összecsapásokkal vethetők össze, amelyek azután törtek ki, hogy egy fehér rendőr lelőtt egy bolti lopásból érkező 130 kilós 18 éves négert, aki rátámadt - írta a Reuters.

Maryland állam kormányzója rendkívüli állapotot hirdetett ki, és a Nemzeti Gárda segítségét kérte. Az iskolák is zárva tartanak. Egy hétre éjszakai kijárási tilalmat rendeltek el. A rendőrség eddig eddig 35 embert vett őrizetbe a CNN szerint. A Nemzeti Gárda ötezer tagja vigyázta a rendet a hatszázezres Baltimore-ban keddre virradóra.

Az április 12-én elfogott Freddie Gray kómába esve, április 19-én hunyt el, kórházba szállítása után. A vizsgálat egyelőre nem derítette ki, hogy a letartóztatás során hogyan szerezte a gerincsérülését. Ezt a Gray elfogásáról készült felvétel sem magyarázza meg. Igaz, a videó már akkor készült, amikor a kisebb bűncselekmények, utcai kábítószer-kereskedem miatt már korábban is rendőrkézre került bűnöző már láthatóan tehetetlen.

A hétfői temetés előtt már várható volt, hogy a négerek zavarogni kezdenek, hiszen korábban minden is minden hasonló alkalommal fosztogatásba és zavargásba ment át a gyász.

Szombaton már voltak zavargások és fosztogatások, így a rendőrség nagyobb erőkkel készült a hétfői temetésre. Itt a felvonuló tömegből többen köveket dobáltak a rendőrök felé, akik könnygázzal válaszoltak. Az összecsapásokban 15 rendőr megsérült, két járőröző autót megsemmisítettek a négerek és több civil autót tettek tönkre, baseball-ütőkkel. A zavargásokat határozottan elítélte Larry Hogan, Maryland kormányzója és Baltimore polgármestere, Stephanie Rowlings-Blake is. A rendőrség szerint a zavargásokat más városokból érkező bandák is szítják.

Korábban Barack Obama jelezte: a szövetségi hatóságok minden segítséget megadnak a zavargások megállításához. Ezúttal a bőrszínproblémáról nem értekezett.

(index nyomán)


http://harcunk.info/index.php/hirek/1183-faji-zavargasok-baltimore-ban-fosztogatn ak-es-gyujtogatnak-a-gyaszolo-negerek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar Távirati Iroda Archív: Adolf Hitler beszéde 1939. máj
  2015-04-30 07:57:31, csütörtök
 
  Magyar Távirati Iroda Archív: Adolf Hitler beszéde 1939. május 1-én


A Lustgartenben a nemzeti ünnepnap alkalmából tartott tömeggyűlésen Hitler kancellár, mint minden évben, most is beszédet mondott.

Emlékeztetett arra, hogy valamikor Németországban is a tavasz ünnepe az osztályharc napja volt. Május elsejét a nemzetiszocializmus tette ismét a német tavasz, a német népközösség ünnepévé. Ma nemcsak a természetben van a tavasz kezdete, hanem népünkben is. A mostani május elsejének megünneplésére főleg az a tudat indít, hogy egy év óta a német néptársak új milliói tértek vissza a birodalomba.

A mi forradalmunk a korábbi idők forradalmaitól és főleg elődeinknek a forradalom lényegéről vallott felfogásaitól csak abban tér el, hogy feladatát új világ felépítésében látja, és hogy a régit csak akkor távolítja el, ha a jobb már készen áll, hogy helyébe lépjen.

- Ki vitathatná ma, hogy mindennek ellenére Németországban nagyobb forradalom ment végbe, mint azelőtt?

- Amikor 1933-ban átvettem a hatalmat, Németország csak egyes államokba feloldódott és félig-meddig összetartott törzsi államnak mutatkozott. Ennek helyébe ma népbirodalom lépett, amelyet egységesen szerveztek meg, s az egy nép, egy birodalom és egy vezetés jelszó valóban forradalom a német tartományokban. A munka fogalma tekintetében is a felfogások forradalmát idéztük elő. Az ásót a puska mellé helyeztük, és épp oly nemessé tettük. Oly nevelés kezdődik itt, amely száz év múlva népünk emlékéből az előítélet utolsó maradványait is kitépi.

Más problémák is forradalmat jelentenek felfogásainkban. Az egész nemzetiszocialista gazdasági program és a gazdasági felismerések élére az az elv lépett, hogy a nép csak azt élheti fel, amit magának feldolgozott. Ez nem pénzkérdés, hanem kizárólag termelési probléma. Ez más szavakkal azt jelenti, hogy teljesen közömbös, mennyi pénzt teremtek egy államban. Döntő az, hogy mennyi árut termelek, mert ezek az áruk azok, amelyeket egyes emberek közt szétosztanak. A pénz csak utalvány erre az árura. Ha ez utalvány mögött nem rejlik áru, nincs semmi értéke, ha akár tíz, száz vagy egymillió vagy akár billió márkáról szól is. Ennélfogva döntő jelentőségű, hogy a nemzeti termékeket minden téren fokozzuk. A termelési javakat nem szabad felhalmozni, mert azok fogyasztókat kívánnak. Ha Németországban ma az egész nép munkafolyamatban van, ez nem jelent mást, mint hogy mindenki javakat termel, amelyeket el kell fogyasztani. Ezek az egész népnek javára válnak. Ezzel megoldottuk problémáinkat, míg mások még a megoldás kezdetén sincsenek.

Természetes, hogy emellett mint forradalmi felismerést keressük, hogy az első életalapot nem doktrínákban vagy elméleti nyilatkozatokban kell kutatnunk, hanem hogy az első életalap saját élettérben fekszik, vagyis abban, amit a föld az egyesnek az élethez ad. Az élettér tehát nem választható el egy nép életkeretétől, s ezért az élettér határozza meg egy nép boldogságát és virágzását. Természetesen egymagában az élettér sem döntő, hanem ehhez jön még a szorgalom, az erély és a képesség, amellyel valamely nép saját életteréből elő is teremti azt, amit abból elő tud teremteni.

- Németországban részben sovány földre négyzetkilométerenként 150 ember esik, ennek folytán nem engedheti meg magánál azt a fényűzést, hogy erejét szétforgácsolja. Ezzel adva van a népközösség szükségessége még akkor is, ha a vér egymagában nem tanúskodik emellett. Egy vezér sem vethet latba több erőt, mint amennyit követői adnak erőben. Életre-halálra egymásra vagyunk utalva, s ha valaki nem értené ezt meg, fel kell ismernie a világ többi részének állásfoglalásából. Nem tevékenykednek-e ismét a régi bekerítő politikusok, részben olyan emberek, akik 1914-ben is csak a gyűlöletet ismerték? Ez ugyanaz a nemzetközi háborús uszító-csoport, amely már akkor is folytatta üzelmeit.

Hitler vezér és birodalmi kancellár ezután leszámolt az akadékoskodókkal, és a szabadság kérdésével foglalkozott, amelynek az egyes szempontjából a népközösség érdekében határt kell vetni, mert akkor a népszabadság lép az egyén szabadságának helyére. Ezzel a német élettér biztosítása mint fontos és hatalmas parancs áll előttünk.

- Nem szükséges hangsúlyoznom - folytatta Hitler -, hogy szeretem a békét. Tudom, hogy bizonyos nemzetközi sajtó napról napra hazudik, háborúra uszít és gyanúsít és rágalmaz minket. Ez engem nem akadályoz, mert ismerem ezeket a kreatúrákat, részben innen ismerem. Ezek német kiviteli cikkek, azonban a német nemzet selejtes áruja. Az amerikai Unió egykor bojkott-izgatást szervezett a német kivitel ellen. Nézetem szerint ésszerűbb lett volna, ha német árukat importáltak volna ahelyett, hogy silány német tárgyakat importálnak. Csak örülhetünk annak, hogy ezektől az áruktól megszabadultunk. Hogy mások hogyan adnak túl rajta, az ő dolguk. De hogy bennünket ne fenyegethessenek, arról gondoskodni fogunk, és arról előre gondoskodtam. Ismerem politikai barátaimat a hatalom átvételének idejéből, azokat az embereket, akik mindig kimondották, hogy nem ismernek hazát. Ez így is áll, mert ezek mindenképp zsidók, és ezért semmi közük hozzánk. Természetes, hogy ezek az emberek most megerősítik felfogásukat és hitvallásukat; ami annyit jelent, hogy minden eszközzel uszítanak Németország ellen.

- Én is fegyverkezem minden eszközzel, de itt egy különbség van. Én szeretem a békét, s ez talán legjobban munkásságomból tűnik ki. Németország óriási műveket teremt, hatalmas iparok támadnak, a nép szorgalmának fokozására nagy építkezéseket hívunk életre, és kultúránk hatalmas bizonyítékai épülnek. E művek közül soknál tíz vagy húsz évre van szükség, hogy elkészüljön. Elég okom van, hogy a békét akarjam. Az uszítók azonban nem akarják a békét, mert semmit sem teremtenek és semmit sem dolgoznak a béke érdekében. Egyetlen tevékenységük csak: megélni az uszításból és az élet miatt uszítani.
- Az általunk ismert nemzetközi lapok mindent akarnak tudni, egyet azonban nem tudtak, nevezetesen, hogy hatalomra kerülök, hatalmon maradok és Németországot szabaddá teszem. Még 1937-ben és 1938-ban sem tudták, hogy német testvéreinket felszabadítom és visszavezetem hazájukhoz. Azt, hogy az utolsó részt is szabaddá teszem, még ez év februárjában sem tudták. Egyébként mindent tudnak. Néha szinte úgy tűnik fel, mintha ezek különleges agyparaziták volnának, mert pontosan tudják, hogy mi történik az én agyamban. Azt a beszédet például, amelyet most önök előtt mondok, Tabouis asszony már tegnapelőtt pontosan tudta. Még akkor is, ha én magam nem tudtam volna, a legbölcsebb asszony tudta. Nincs semmi, amit az újságírás kreatúráinak ez a fajtája ne tudna. Ha azután állításaikat meghazudtolják, azonnal új feltevéssel állanak elő; - ez régi zsidó fogás. Ezek az emberek hólabdarendszer szerint hazudnak tovább. Ez idő szerint a legutóbbi hazugság az, hogy az a 20 000 német, akinek annakidején Marokkóban kellett volna partra szállania, most Libériában szállt partra. Ha ezek a németek, akiknek részben repülőgépekről kellett volna leszállaniok, annakidején repülőgépen lettek volna, akkor mindeddig, az egész idő alatt a levegőben kellett volna keringeniük, és épp most szálltak le véglegesen Libériában. Nyolc nap múlva egy német sem lesz Libériában. Akkor azt fogják mondani, nem Libéria, hanem Madagaszkár volt, ahová menni akartak.

És ha ez sem áll meg, akkor... - legutóbb felsoroltam, hogy mi minden van fenyegetve. Ezek a háborús uszítók azok, akik megkísérlik, hogy a népeket ismét pusztulásba hajszolják bele. Meg fogják érteni, ha nem bízom magamat oly emberek nyilatkozataira vagy biztosítékaira, akik maguk is e háborús uszítás szolgálatában állanak, hanem kizárólag német népemre bízom magamat. Minden tisztelet egy népszövetségi nyilatkozatnak, azonban a nyugati német erődítmény mégis megbízhatóbb biztosítéka szabadságunknak. Éppen e napon, mint a német munka mai ünnepén hihetetlen bizakodással nézek a német jövőbe. Arról, hogy népünket helyesen nevelik, mozgalmam kezeskedik arra, hogy vitézül meg fogják védeni, a német véderő nyújt biztosítékot arról, hogy belsőleg soha sem esik szét, kezeskedik a német népközösség s benne a városi és vidéki németek milliói, akiket e pillanatban ezzel üdvözlik: Sig Heil a mi nagy német birodalmunknak és népünknek keleten és nyugaton, északon és délen.

- A Führer után Göbbels és Ley birodalmi miniszterek mondtak beszédet. Göbbels a többi között ezeket mondotta:
- Ha ellenséges és irigy világ nehézségeket támaszt nekünk, Ön, vezérem, vakon bízhatok abban, hogy teljes engedelmességgel és hittel állunk Ön mögött. A német népet azonban soha sem fogják elcsábítani azok a szirénénekek, amelyek a külföldről hangzanak feléje. 1918. november 9-e csak egyszer fordult elő a német történelemben. Ezt akarja ma Ön előtt kifejezni a német nép hatalmas hűségtüntetésével.

A Führer beszédét gyakran szakította félbe lelkes helyeslés. Hitler beszéde befejeztével az ujjongó tömeg sorfalai között tért vissza a kancellári palotába.

(Magyar Távirati Iroda)


http://harcunk.info/index.php/archiv/532-magyar-tavirati-iroda-archiv-adolf-hitle r-beszede-1939-majus-1-en
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Félmillió forint 2 hónapos lekötésére 7 forint a kamat
  2015-04-30 07:55:28, csütörtök
 
  Félmillió forint 2 hónapos lekötésére 7 forint a kamat


Gondolta volna, hogy ha leköt 550 ezer forintot két hónapra, akkor 7 forint kamatot kap? Ha pedig történetesen készpénzben veszi fel a hozamot, a kerekítés miatt csupán 5 forint üti a markát.

Kovács András - 2015.04.29.

A múlt héten a kollégám lekötött 550 ezer forintot 2 hónapra számlavezető bankjánál, az OTP-nél. Tette mindezt az interneten keresztül és ment minden, mint a karikacsapás. Eddig csupán utalgatott, maximum telefonkártya-feltöltéssel próbálkozott, ez volt élete első online-befektetése. A menüben a lekötésnél beírta az összeget és meglepően kevés ,,oké"-zással teljesült is a megbízás. Nagyon elégedett volt magával, addig, amíg alaposabban meg nem nézte az elektronikus bizonylatot. Ezen az állt: a futamidő végén várható kamat 9 forint. Mi sem hittünk a szemünknek. Hirtelen felindulásunkban kérdéseket fogalmaztunk meg az OTP sajtóosztályának, ahonnan meglepően részletes válaszokat kaptunk.

- Jól értem, hogy 550 ezer forint lekötése 2 hónapra 9 forint kamatot eredményez a futamidő végén? - hangzott az első kérdés.

Íme a felelet: ,,Az Ön által választott fix kamatozású, nem akciós lekötött betét esetében a kamat mértéke évi 0,01%, így a két hónapos futamidőre vetített bruttó kamat 9 forint. A kamatjövedelmet 16%-os kamatadó és a 6%-os Eho terheli, így 7 forint nettó kamat lesz a futamidő végén."


A válasz további részéből kiderült, ha egy kis kutakodással, indítható akciós lekötés is. Pontosan ilyen a 2 hónapos futamidejű Direkt betét, melynek éves kamata erre az összegre harmincszoros, vagyis 0,30 százalékos hozamot eredményez. ,,Az elérhető bruttó kamat az Ön által lekötött összeg esetében már 275 Ft." Hangsúly a ,,már"-on van, nettósítva ez persze csupán bő 200 forint.

Van az OTP-nél speciálisan, egy adott számlacsomagnál elérhető lekötött betét, ilyen például a Net számlacsomag és jegybanki alapkamathoz kapcsolódó Net lekötött betét. Itt már bruttó 2200 forint járt volna a féléves futamidő végén.

Gyanítjuk, a szóban forgó, egyszerűbb számla ezt nem tudja, sem a rendszeres havi pénzmozgás, sem a jellemző a záróegyenleg nem üti meg a magasabb osztályba lépés szintjét. Még kevésbé üti meg a következő lépcsőt. Nevezetesen a Prémium vagy Prémium Plusz számlacsomagét, ahol bruttó kamat 3575 forint a 6 hónapos futamidő végén.


Megkérdeztük azt is, ha autóvásárlás miatt egy héttel a futamidő előtt feltörik a betétet, mínuszban is átmehet-e az ügyfél? Gondoltuk, a kilenc - nettó hét - forintot könnyen megeszi a kezelési költség. Ám nem. ,,A betét feltörése esetén a bank kamatot nem térít, de a teljes tőkeösszeg az ügyfél számára elérhető."

Reálérték Az OTP joggal hangsúlyozza, hogy a kamat mellett figyelembe kell venni a pénz értékállóságának megőrzését, s ebben nagy segítség a valóban alacsony infláció. ,,Értéke negatív, azaz inflációval szemben deflációval számolhatunk, ami azt jelenti, hogy a pénz az alacsony betéti kamatszintek mellett is megőrzi, sőt növeli értékét."
Azt is megkérdeztük, vagy inkább megállapítottuk, hogy az ilyen típusú lekötések inkább megőrzésnek számítanak - Nyugaton erre azért már bőven van példa.

Az OTP is pontosan így látja. ,,Az elmúlt 2-2,5 évben történt jegybanki alapkamat csökkentés mellett a piaci kamatszintek megfeleződtek, harmadolódtak és ennek eredményeként eddig nem látott szintre csökkentek. Előzetes elemzések alapján a kamatcsökkentési tendencia a közeljövőben várhatóan tovább folytatódik."

Még egyszer köszönjük az OTP alapos, korrekt válaszait, s kezdjük valamelyest jobban érteni a Quaestorba fektető honfitársainkat. Azt is tudjuk, hogy hamarosan jöhet a negatív kamat, a vállalkozói szférában ennek már a törvényi feltételei is adottak. A lakosságiban még nem, ott muszáj kamatot fizetni, még ha az csupán 0,01 százalékos is. Egy kis utánaszámolással az is kiderül, hogy gyakorlatilag már ez is negatív, az elutalásért, a készpénzfelvételért felszámított összeg simán megeheti a hozamot.

http://www.delmagyar.hu/gazdasag/felmillio_forint_2_honapos_lekotesere_7_forint_a _kamat/2427644/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A közmédiában már az ellenzék a hibás a trafikos gyilkosság
  2015-04-30 07:50:45, csütörtök
 
  Igen


Az elmúlt nyócév volt a gyilkos.
Higgyed elfele hülye fidesz rajongó! Neked mondják




2015-04-28

A közmédiában már az ellenzék a hibás a trafikos gyilkosság miatt


A bevándorlók elleni kampány nem elég, még előkapták a halálbüntetést is a Fidesznél.
Jobbról előzni a Jobbikot, nem tudom ki találta ezt ki, de nem lesz ennek jó vége.

Rogán például legitimnek tartja a halálbüntetésről szóló vitát, mert erről a magyar társadalomnak nem volt módja dönteni, ugyanis nem népszavazás, nem a parlament törölte el a halálbüntetést, hanem az Alkotmánybíróság. Nos, a halálbüntetést valóban az Alkotmánybíróság törölte el 1990-ben, 2003-ben a magyar választók kifejezték a véleményüket a halálbüntetés kérdéséről is, amikor népszavazással eldöntöttük, hogy tagjai leszünk az Európai Uniónak.
Ashampoo_Snap_00061

Magyarul: ha akasztani szeretnétek, semmi akadálya, csak ki kell lépni az EU-ból. Persze a 6000 milliárd forint sem fog jönni, de ugye valamit valamiért.

A közmédia esti műsorába is remek szakértőt találtak, úgy néz ki, hogy a CÖF-ös ifj. Lomniczi nem ért rá, így a Nézőpont Intézettől Nagy Dánielt hívták meg. Mást nem is kérdeztek meg a témáról, mert ugyan minek összezavarni az embereket. Egy téma, egy elemező.

Nagy az ellenzéki reakciókat felületesnek nevezte és azt mondta: az ellenzékieknek is magukba kellene nézniük, mert ,,a trafikosok ellen felhergelték a társadalmat", és mostanában elég sok bűncselekmény történik a trafikokban.

Ezt leadták a Híradóban és a Ma Estében is.

Gondolom, holnap jön az, hogy “Gyurcsány a hibás“.
Már csak egy lépés.

Szar népnek szar vezető



http://vastagbor.atlatszo.hu/2015/04/28/a-kozmediaban-mar-az-ellenzek-a-hibas-a-t rafikos-gyilkossag-miatt/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Durván leszólták Orbánék nemzeti konzultációját Brüsszelből
  2015-04-30 07:44:17, csütörtök
 
  Durván leszólták Orbánék nemzeti konzultációját Brüsszelből

2015. április 30., csütörtök, 06:12 Utolsó frissítés: 1 órája

Szerző: MTI

"Egy elfogultságon, sugalmazó, sőt, félrevezető kérdéseken, a bevándorlókkal szembeni előítéleteken alapuló nyilvános konzultációt aligha lehet objektív alapnak tekinteni a megalapozott politika tervezéséhez" - írta az Európai Bizottság első alelnöke.

A Facebookon reagált szerdán késő este a halálbüntetés napirenden tartására és a migrációról a kormány által kezdeményezett nemzeti konzultációra Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke, aki a többi között az alapjogok kérdéséért is felel.

A holland szociáldemokrata politikus szerint a halálbüntetés eltörlése mérföldkő az alapjogok európai fejlődésében, és erkölcsi tekintélyt adott a kontinensnek, hogy világszerte felemelje hangját a halálbüntetéssel szemben. Timmermans felidézi, hogy az EU alapjogi chartája tiltja, hogy bárkit halálra ítéljenek vagy kivégezzenek, és az Emberi Jogok Európai Bírósága ítéletben mondta ki, hogy a halálsor, a kivégzéstől való folyamatos és növekvő félelem ellentétes az Emberi Jogok Európai Egyezményével, továbbá, hogy a kivégzés békeidőben elfogadhatatlan büntetési forma. A bíróság szerint a halálbüntetés egy emberi lény előre megfontolt és szándékos elpusztítása az állami szervek által - mutat rá a bizottság alelnöke.

Frans Timmermans

Fotó: Facebook / Frans Timmermans

"Így nincs kétség afelől, hogy a halálbüntetés visszaállítása ellentétes lenne az EU alapértékeivel" - nyomatékosítja Frans Timmermans.

A konzultáció rendben van, de nem így

A migrációról tartandó nemzeti konzultációval összefüggésben a korábbi holland külügyminiszter világossá teszi, hogy a közvélemény álláspontjának kikérése fontos eszköz lehet a kormányok és egyéb hatóságok számára, hogy olyan politikákat alakítsanak ki, melyek bírják az emberek támogatását.

"Ebből a szempontból teljes mértékben a magyar hatóságoktól függ, hogy tartanak-e konzultációt a migrációról" - húzza alá a bizottság első alelnöke, mondandójának további részében ugyanakkor kemény kritikát fogalmaz meg a tervezett nemzeti konzultációval szemben.

"Egy elfogultságon, sugalmazó, sőt, félrevezető kérdéseken, a bevándorlókkal szembeni előítéleteken alapuló nyilvános konzultációt aligha lehet objektív alapnak tekinteni a megalapozott politika tervezéséhez" - vélekedik Timmermans, aki szerint a bevándorlást a terrorizmus keretében értelmezni, a migránsokat pedig az emberek munkahelyét és megélhetését fenyegető veszélyként beállítani "rosszindulatú és egyszerűen helytelen".

A politikus úgy véli, hogy ez csak félreértéseknek és előítéleteknek biztosít táptalajt, negatív attitűdöt teremt és táplál a kisebbségekkel szemben, és konfliktust a társadalom különböző csoportjai között.

"Szándékosan félrevezető a migránsoknak pusztán a társadalomra jelentett teherként való beállítása a hozzájárulásaik említése nélkül" - fogalmaz Frans Timmermans. A holland politikus hangsúlyozza, hogy a migráció jelentette kihívásokat őszinte, nyílt és kiegyensúlyozott módon kell kezelni.

"Nem tehetünk úgy, mintha nem vennénk észre, időnként milyen súlyos kihívást jelent a migráció társadalmaink számára. De mindeközben sosem téveszthetjük szem elől alapértékeinket, és annak szükségességét, hogy megőrizzük plurális és sokszínű társadalmunkat, amely a minden egyénnel szembeni kölcsönös tiszteleten és egyenlő elbánáson alapul" - zárja az interneten közzétett sorait Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke.

http://hvg.hu/itthon/20150430_Durvan_leszoltak_Orbanek_nemzeti_konzulta
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Buzitámadás Győrben - a kiszemelt 13 éves fiúnak sikerült
  2015-04-30 07:40:20, csütörtök
 
  2015. április 29. 21:42


Buzitámadás Győrben - a kiszemelt 13 éves fiúnak sikerült elmenekülnie


Minden szülő rémálma, ami a 13 éves Patrikkal hétfő kora este megtörtént. És minden szülő büszke lenne a gyermekére, ha úgy tudna viselkedni ilyen helyzetben, ahogy ez a hatodikos fiú tudott. Patrikot két huszonéves férfi elrabolta az egyik győri lakótelepen, a fiú elmondása szerint egyikük erőszakoskodott is volna vele, de sikerült megakadályoznia. Balázs, az apa, és Patrik nyilatkozott a Kisalföldnek a történtekről. Az apa azt mondja, hősiesen viselkedett a fia, a példamutatás miatt vállalják a nyilvánosságot. Zoom ,,Anyutól mentem haza apuhoz Marcalvárosból Adyvárosba - kezdi a történet felelevenítését Patrik. - Este hat óra múlt néhány perccel, amikor két férfi leszólított a lakótelepen. Az egyik bal oldalról megfogta a vállamat, és arcon puszilt. A másik szinte ugyanabban a pillanatban megfogta a jobb kezem, s már húzott is föl egy második emeleti lakásba." Az utca, a lépcsőház üres volt, a fiú nem tudott kinek kiabálni. Félt, de felmérte, hogy talán jobb így, mert ha kiabál, talán jobban bántják. A lakásban előbb a mosdóba vitte be az egyik férfi Patrikot. Ketten maradtak, s egyértelmű volt, hogy mit akar a 13 éves fiútól az elrablója. A kamasz megpróbált mindent, látta, hogy zavart állapotban van a férfi, próbálta őt mindenféle érvvel lebeszélni a szándékáról. Először meggyőzte, hogy menjenek ki a konyhába, majd arról is, hogy öt percre engedje el, mert visszajön. Patrik úgy tett, mintha belenyugodna a helyzetbe, a férfi valamiért elhitte. Amikor leengedte az utcára, és kicsit távolabb került tőle, azonnal rohanni kezdett. Otthonról hívták a rendőrséget. Még aznap elkapták a két gyanúsítottat. A szülők úgy tudják, fogdában vannak, a rendőrség pedig az ügyészségen kezdeményezi az előzetes letartóztatását a két huszonéves férfinek. A rendőrség sajtószóvivője szerdán megerősítette a család által elmondottakat, valóban őrizetbe vettek egy 39 éves nyírteleki és egy 29 éves győri férfit. Ellenük megalapozott a gyanú szexuális erőszakban és személyi szabadság megsértésében. Kezdeményezik a gyanúsítottak előzetes letartóztatását, arra azonban egyelőre nem kívántak választ adni, hogy a gyanúsítottak beismerő vallomást tettek-e. Patrik és édesapja teljes nyilatkozata, részletek a Kisalföld napilap szerdai számában - ha olvasóink beküldik, szívesen közzétesszük. Frissítés: a teljes Kisalföld-cikk (köszönet érte olvasónknak): Minden szülő rémálma, ami a 13 éves Patrikkal hétfő kora este megtörtént. És minden szülő büszke lenne a gyermekére, ha úgy tudna viselkedni ilyen helyzetben, ahogy ez a hatodikos fiú tudott. Patrikot két huszonéves férfi elrabolta az egyik győri lakótelepen, a fiú elmondása szerint egyikük erőszakoskodott is volna vele, de sikerült megakadályoznia. ,,Anyutól mentem haza apuhoz Marcalvárosból Adyvárosba - kezdi a történet felelevenítését Patrik. - Este hat óra múlt néhány perccel, amikor két férfi leszólított a lakótelepen. Az egyik bal oldalról megfogta a vállamat, és arcon puszilt. A másik szinte ugyanabban a pillanatban megfogta a jobb kezem, s már húzott is föl egy második emeleti lakásba." "Az utca, a lépcsőház akkor üres volt, nem tudtam kinek kiabálni. Féltem, de felmértem, hogy talán jobb így, mert ha kiabálok, talán jobban bántanak" - nyilatkozta lapunknak Patrik. A lakásban előbb a mosdóba vitte be az egyik férfi Patrikot, a másikkal közölte, hogy a fiú az övé, menjen ki. Ketten maradtak, s egyértelmű volt, hogy mit akar a 13 éves fiútól az elrablója. A kamasz megpróbált mindent, látta, hogy zavart állapotban van a férfi, próbálta őt mindenféle érvvel lebeszélni a szándékáról. Meggyőzte először, hogy a mosdóból menjenek ki a konyhába, azt is látta közben, hogy nincsenek egyedül a lakásban. A másik férfin kívül még egy idősebb ember, illetve egy negyedik is tartózkodott a panelben, de ők nem foglalkoztak azzal, ami történik. Ekkor újabb érvvel állt elő a fiú: "Azt mondtam a férfinek, aki végig sakkban tartott, hogy adjon öt percet. Visszajövök utána, stopperrel mérheti az időt. Úgy tettem, mintha belenyugodnék a helyzetbe, valamiért elhitte. Leengedett az utcára, lassan indultam meg a lépcsőn, mert tudtam, hogy követ. Így is volt, de amikor kicsit távolabb kerültem tőle, azonnal rohantam. Otthonról hívtuk a rendőrséget. Balázs, az apa azt mondja, hősiesen viselkedett a fia, a példamutatás miatt vállalják a nyilvánosságot. Mindig azt tanították, hogy senki idegennel ne álljon szóba, ne dőljön be gyanús alakoknak. Most nem volt esélye Patriknak, illetve amikor igen, akkor egyből a jó megoldást választotta. ,,A szülőknek, a fiataloknak figyelniük kell egymásra. Ez egy forgalmas lakótelepi utcán történt Győrben, nem volt sötét, nem volt előjele. A rendőrök is azt mondták, hogy ilyenre, hogy egy fiút így akarnának bántalmazni, még nem volt példa." A család azonnal a rendőrséghez fordult, s még aznap elkapták a két gyanúsítottat. A szülők úgy tudják, fogdában vannak, a rendőrség pedig az ügyészségen kezdeményezi az előzetes letartóztatását a két huszonéves férfinek. A Kisalföld természetesen megkereste a nyomozó hatóságot is, a rendőrség sajtószóvivője egyelőre nem kívánt nyilatkozni az ügyben. ,,Ki tudtam szabadulni, talán emiatt könnyebb lesz feldolgozni a történteket. Tudok aludni, de nem mondom, hogy nem jön elő mindaz, ami történt. Most a barátaimmal megyek az utcára, ez mindenképp biztonságot jelent" - mondta higgadtan a fiú. A végén még hozzáteszi: ,,Mindig is az embereken szerettem volna segíteni. Lehet, hogy rendőr leszek. A rossz embereket akkor majd én fogom majd el."
Forrás: https://kuruc.info/r/2/142635/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
EB-alelnök: a halálbüntetés nem helyes, mert szegény gyilkos
  2015-04-30 07:35:11, csütörtök
 
  2015. április 30. 06:57


EB-alelnök: a halálbüntetés nem helyes, mert szegény gyilkosok félnek a kivégzés előtt, az illegális bevándorlókkal pedig tisztelettel kell bánni


Az egyik népszerű közösségi oldalon reagált szerdán késő este a halálbüntetés napirenden tartására és a migrációról a kormány által kezdeményezett nemzeti konzultációra Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke, aki a többi között az alapjogok kérdéséért is felel. A holland szociáldemokrata politikus szerint a halálbüntetés eltörlése mérföldkő az alapjogok európai fejlődésében, és "erkölcsi tekintélyt adott a kontinensnek", hogy világszerte felemelje hangját a halálbüntetéssel szemben. Timmermans felidézi, hogy az EU alapjogi chartája tiltja, hogy bárkit halálra ítéljenek vagy kivégezzenek, és az Emberi Jogok Európai Bírósága ítéletben mondta ki, hogy a halálsor, a kivégzéstől való folyamatos és növekvő félelem ellentétes az Emberi Jogok Európai Egyezményével, továbbá, hogy a kivégzés békeidőben elfogadhatatlan büntetési forma. A bíróság szerint a halálbüntetés egy emberi lény előre megfontolt és szándékos elpusztítása az állami szervek által - mutat rá a bizottság alelnöke. "Így nincs kétség afelől, hogy a halálbüntetés visszaállítása ellentétes lenne az EU alapértékeivel" - nyomatékosítja Frans Timmermans. A migrációról tartandó nemzeti konzultációval összefüggésben a korábbi holland külügyminiszter világossá teszi, hogy a közvélemény álláspontjának kikérése fontos eszköz lehet a kormányok és egyéb hatóságok számára, hogy olyan politikákat alakítsanak ki, melyek bírják az emberek támogatását. "Ebből a szempontból teljes mértékben a magyar hatóságoktól függ, hogy tartanak-e konzultációt a migrációról" - húzza alá a bizottság első alelnöke, mondandójának további részében ugyanakkor kemény kritikát fogalmaz meg a tervezett nemzeti konzultációval szemben. "Egy elfogultságon, sugalmazó, sőt, félrevezető kérdéseken, a bevándorlókkal szembeni előítéleteken alapuló nyilvános konzultációt aligha lehet objektív alapnak tekinteni a megalapozott politika tervezéséhez" - vélekedik Timmermans, aki szerint a bevándorlást a terrorizmus keretében értelmezni, a migránsokat pedig az emberek munkahelyét és megélhetését fenyegető veszélyként beállítani "rosszindulatú és egyszerűen helytelen". A politikus úgy véli, hogy ez csak félreértéseknek és előítéleteknek biztosít táptalajt, negatív attitűdöt teremt és táplál a kisebbségekkel szemben, és konfliktust a társadalom különböző csoportjai között. "Szándékosan félrevezető a migránsoknak pusztán a társadalomra jelentett teherként való beállítása a hozzájárulásaik említése nélkül" - fogalmaz Frans Timmermans. A holland politikus hangsúlyozza, hogy a migráció jelentette kihívásokat őszinte, nyílt és kiegyensúlyozott módon kell kezelni. "Nem tehetünk úgy, mintha nem vennénk észre, időnként milyen súlyos kihívást jelent a migráció társadalmaink számára. De mindeközben sosem téveszthetjük szem elől alapértékeinket, és annak szükségességét, hogy megőrizzük plurális és sokszínű társadalmunkat, amely a minden egyénnel szembeni kölcsönös tiszteleten és egyenlő elbánáson alapul" - zárja az interneten közzétett sorait Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke. (MTI)


Forrás: https://kuruc.info/r/4/142658/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kocsis Máté Schmidt Mária holohodályától várja a kerület ku
  2015-04-30 07:31:28, csütörtök
 
  2015. április 30. 07:23


Kocsis Máté Schmidt Mária holohodályától várja a kerület kulturális vonzerejének növekedését

Helyszíni bejárás keretében mutatta be a Józsefvárosi Pályaudvar helyén létesülő emlékhely, a "Sorsok Háza - Európai Oktatási Központ" részletes koncepcióját Schmidt Mária a józsefvárosi önkormányzat képviselő-testületének, valamint a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) vezetőinek - tájékoztatta józsefvárosi önkormányzat szerdán az MTI-t. A bejáráson részt vett Fekete György, az MMA elnöke és Kocsis Máté (Fidesz), a kerület polgármestere is - tartalmazza a közlemény. Eszerint Schmidt Mária, a Sorsok Háza megvalósításával megbízott Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány főigazgatója a bejáráson elmondta: a múzeum koncepciójának elkészítésekor nagy hangsúlyt fektettek a személyes történetek bemutatására, melyeken keresztül a fiatalok megismerhetik a "holokauszt áldozatainak tragédiáját". Kocsis Máté azt hangsúlyozta: bízik abban, hogy a Sorsok Háza megvalósulásával a kerület egy "világszínvonalú holokauszt-emlékhelynek" adhat majd otthont, és az üres pályaudvar helyén megnyíló múzeum "növelheti a kerület kulturális vonzerejét". "Józsefváros hagyományosan nagyszámú zsidó közösségnek ad otthont, így bízom abban, hogy a kerületi iskolások, gimnazisták megismerhetik majd az ő történetük egy tragikus részét is a Sorsok Házában" - fogalmazott a közlemény szerint Kocsis Máté. (MTI nyomán)


Forrás: https://kuruc.info/r/2/142659/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/57 oldal   Bejegyzések száma: 564 
2015.03 2015. április 2015.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 564 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1513
  • e Hét: 5277
  • e Hónap: 9022
  • e Év: 162518
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.