Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/58 oldal   Bejegyzések száma: 578 
A pofátlanság netovábbja: Betiltják a privát ivóvíz kutakat?
  2015-05-31 22:12:49, vasárnap
 
  A pofátlanság netovábbja: Betiltják a privát ivóvíz kutakat?



2015. máj. 31

Internetes híradások szerint az Orbán kormány be akarja tiltani a privát személyek, ház körüli ivóvíz kútjait.


A törvényrendelet abból az okból született meg, mivel francia és német vízügyi szakemberek figyelmeztetéseket küldtek a magyar államnak, hogy takarékoskodjon nyers ivóvízkészleteivel mivel az utóbbi pár évben a talajvíz hihetetlen módon lecsökkent. Továbbá korlátozni akarják háztartásonként a havi ivóvíz használatot. Az, hogy milyen korlátozások és ezen korlátozások megszegéséért milyen büntetések és szankciók várhatók még nem tudhatóak, mivel nem történt döntést róluk.

Ha a megszellőztetett információ valós, akkor kisemberem százezrei kerülnek ismét nehéz helyzetbe. Megint a leginkább rászorultak szenvedik meg a kormány sanyargató intézkedéseit. Ha a szabályozás valóban a természeti kincseink védelme érdekébe történne, még valahol el is tudnánk fogadni a dolgot, de mivel nem kötöttek ki semmiféle minimum fogyasztási korlátot, így félő, hogy szimpla bevételnövelésről van szó. Ugyanis a Kormány centralizálni, majd államosítani szándékozik a vízszolgáltatókat. Az új rendelet pedig ezen szolgáltatók bevételeit hivatott maximalizálni.

Mivel a hír bizonytalan forrásokból származik ennek nem biztos, hogy van valóság alapja ezért a következő napokban utána jár oldalunk, felvesszük a kapcsolatot a hivatalos szervekkel illetve képviselőkkel, hogy erősítsék meg vagy cáfolják a közleményt. Minden esetre ha a hír igaz akkor a magyar nemzet nagy bajba fog kerülni.


http://civilhetes.net/belfold/a-pofatlansag-netovabbja-betiltjak-a-privat-ivoviz- kutakat?honnan=Nemzeti_Hirhalo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amikor azon gondolkozol, hogy egyre idősödő szülőd ápolását
  2015-05-31 22:08:23, vasárnap
 
  Amikor azon gondolkozol, hogy egyre idősödő szülőd ápolását


Amikor azon gondolkozol, hogy egyre idősödő szülőd ápolását idegenre bízod, emlékezz egy pillanatra: ki várt haza kitárt karokkal az iskolából?
Ki volt az, aki megdicsért az első piros pontért?
Amikor azt mondod: nincsen elég időd, kapacitásod, hogy ellásd- gondolj arra hány éjszakát virrasztott veled, mikor beteg voltál!
Amikor nyomaszt a terhe, hogy folyton panaszkodik: jusson eszedbe az első szakításod- ő fogta a kezedet, ő segített elhinni, hogy az élet megy tovább, és erőt adott, hogy elhidd még nagyon boldog lehetsz.
Ha ólomsúlyként nyomja lelkedet, hogy mindent százszor megkérdez hiába, elfelejti: emlékezz a bölcseletekre, amikre gyerekként hiába intett, nem tudott megóvni téged saját kudarcaidtól, bukásaidtól, s ha gödörbe léptél: mégis ott volt veled.
Amikor napok óta nem eszik, ez sem, az sem kell neki- jusson eszedbe hányféleképp próbálta veled megszerettetni a spenótot, még sem kellett, végül mosolyogva palacsintát sütött neked.
Amikor a halálról remegve, elcsukló hangon beszél, mert ez a legnagyobb félelme...emlékezz a benned élő gyerekre, aki oly sokáig nem tudott lámpa nélkül elaludni...
Légy te számára fény az éjszakában, fogjad a kezét! Szeresd!
...mert mikor örökre lezárja jóságos szemét már késő kimutatnod az elmulasztott szeretetet...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fazekas Sándor az ország legjobban fizetett turistája
  2015-05-31 22:04:55, vasárnap
 
  Fazekas Sándor az ország legjobban fizetett turistája

Tamás Gábor

2015. május 30. 16:15
Fazekas Sándor az ország legjobban fizetett turistája

Néhány beavatotton kívül senki nem értette, hogyan lehetett a Karcagi Gépgyár Rt. jogi előadójából, majd egy átlagos kisváros agrárszakmailag jószerivel inkompetens polgármesteréből 2010-ben vidékfejlesztési, majd 2014-től földművelésügyi miniszter. Villámportré Fazekas Sándor agrárminiszterről.

Orbán Viktor szerint Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter nem távozik a kormányból. Pedig a saját tárcája leépítéséhez szótlanul asszisztáló, számos botrányhoz az arcát adó hivatalnok eddigi működése igencsak ellentmondásos. ,,Nem is kacsa, hanem vadkacsa" - kommentálta Orbán Viktor miniszterelnök a Fazekas Sándor agrárminiszter menesztéséről szóló értesülést múlt kedden újság­írók előtt, az Országház folyosóján. A szakmában ennek ellenére makacsul tartja magát a híresztelés az alaposan megnyirbált hatáskörű főhivatalnok közeli távozásáról.

Jelzők

Orbán már ezerszer kirúghatta volna miniszterét a meghirdetett agrárpolitikai célok semmivé válása (lásd: Ábránd és valóság, Magyar Narancs, 2012. január 19.), a furcsa személyi ügyek miatt, esetleg hozhatott volna arcmentő döntést az egyértelműen negatív visszhangot keltő állami földbérleti pályázatok okán (Beavatkozó egyenirányítás, Magyar Narancs, 2012. június 3.) - mégsem tette. Jellemző, hogy manapság azért veszik sokan biztosra a távozását, mert Fazekas visszabeszélt a miniszterelnöknek, márpedig a Nemzeti Együttműködés Rendszerében az ilyesmit nem díjazzák. Orbán tudniillik a saját állítása szerint szólt a tárcáknak még a brókerbotrányok kipattanása előtt, hogy a ,,rossz" cégben levő pénzeket a jó gazda gondosságával mielőbb mentsék ki. A földművelésügyi tárca felügyelete alatt működő Állami Tartalékgazdálkodási Nonprofit Kft. pénzéből azonban mégis elszállt 412 millió forint. A tárcát emiatt kritizálták, de Fazekas nem hagyta annyiban: közölte, hogy ő igenis jó gazda volt, hiszen nem a miniszterelnök által megjelölt X brókernél tartották a pénzt, hanem Y-nál, egyebekben pedig minisztériuma szó szerint végrehajtotta a legfelsőbb helyről érkező parancsot.

Fazekas Sándor körül mindenesetre fogy a levegő; jelzi ezt az is, hogy a szakmában egyre kevésbé veszik komolyan őt és a hivatalát. ,,Megtekintésügyi miniszternek", ,,az ország legjobban fizetett turistájának" nevezik - s Fazekas mindkettőre bőven szolgáltat okot. Miniszteri működése során fokozatosan átállt egyfajta kiránduló üzemmódra, így az utóbbi időszakban munkaidejének jelentékeny hányadát fordította szárító, mangalicatelep vagy éppen negyvenméteres bekötőút átadására, böllérfesztivál megnyitására, sőt egy olyan hortobágyi csár­dáéra is, amit másnap be is zártak. Ezek olyan programok, amikre a klasszikus kormányzati protokoll szerint többnyire ,,a hivatali ­teendőkre" hivatkozó udva­rias elutasítás a válasz azzal, hogy a jeles eseményen természetesen valamely megbízottja képviseli majd a minisztert. Fazekas azonban fáradtságot nem ismerve elmegy mindenhova. S ha már ott van, mond is valamit, utána meg minden másképpen van. Például három éve azt nyilatkozta, hogy ,,a következő hónapokban végig­látogatom valamennyi nemzeti parkunkat, hogy népszerűsítsem őket, felhívjam a figyelmet különleges szerepükre". Néhány napja azonban az Országgyűlés éppen az ő előterjesztése nyomán olyan törvénymódosítást fogadott el, amely gazdaságilag súlytalanná teszi a nemzeti parkokat azzal, hogy a Nemzeti Földalap rendelkezési jogába vonja a terüle­teiket. (Lásd: ,,Alighanem az új bérlők névsora is megvan", Magyar Narancs, 2015. március 26.)

Ez persze apróság mindahhoz képest, ami az elmúlt öt évben az agrártárca környékén történt. Néhány beavatotton kívül például eleve senki nem értette, hogyan lehetett a Karcagi Gépgyár Rt. jogi előadójából, majd egy átlagos kisváros agrárszakmailag jószerivel inkompetens polgármesteréből 2010-ben vidékfejlesztési, majd 2014-től földművelésügyi miniszter.

Mi lehet Fazekas Sándor táskájában?

A szolnoki vonal

Az 52 éves Fazekas Sándor középpolgári családból származik. Karcagon többen is azt mondták lapunknak, hogy a Fazekasék rendes-dolgos família, szépen kitaníttatták a fiukat a József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, és ,,most is rendesen élnek". A hivatalos életrajz szerint az ország egyik legfiatalabb polgármestere lett, amikor az 1990-es önkormányzati választás után a helyi képviselő-testület mindössze huszonhét évesen megválasztotta a város első emberé­nek. Az önkormányzati választási reform után 1994 és 2006 között további négy alkalommal választották meg - immár közvetlenül - polgármesternek, fideszes jelöltként. 1994 és 1998 között, valamint 2002-től tagja a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlésnek (1994-1998, valamint 2002-2006 között frakcióvezető is volt). 1998-ban a Kunszövetség elnökévé is megválasztották.

Gyakorlatilag alapító tag a Fideszben, tagsági igazolványát 1989-ben állították ki. 1998 óta országgyűlési képviselő. Betöltött jó néhány egyéb tisztséget is, például a 2002-ig tartó ciklusban az ügyrendi, valamint a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság, illetve 2001-2002-ben a nemzetbiztonsági bizottság tagja, továbbá frakcióvezető-helyettes volt; sőt részt vett az akkoriban nagy figyelmet keltő Pallag László-féle ,,olaj­bizottság" munkájában is. A 2002-es választáson kizuhant a parlamenti patkóból, de 2006-ban pártja Jász-Nagykun-Szolnok megyei területi listáján ismét mandátumhoz jutott. 2007-ig a költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottság, majd 2010-ig az emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság tagjaként dolgozott. 2009-ben a Magyar Önkormányzatok Szövetsége társelnökévé választották. A 2010-es országgyűlési választáson újra a Fidesz és a KDNP Jász-Nagykun-Szolnok megyei listájáról került az Országgyűlésbe.

Elkötelezett pártemberről beszélünk tehát; ez Karcag elmúlt két és fél évtizedén meg is látszik. A városban a klasszikus értelemben vett pártpolitizálás gyakorlatilag nem létezik, az intézményekben a kormányerő megbízható emberei a vezetők, a külső szolgáltatásokra hasonló körből fogadnak be vállalkozói aján­latokat. Az MSZP-nek helyi szervezete sincs (csak egy telefonszám és cím jelzi, hogy valaha volt ilyen), az LMP és a hasonló kisebb formációk egy-egy szervezővel, ügyvivővel vannak jelen. A civil szervezetek vagy kizárólag ,,polgári" jellegűek, vagy olyan lokálpatrióta kezdeményezések, amelyek szinte minden kisvárosban létrejöttek az iskolák, a helyi művelődés, közösségi gazdálkodás stb. segítésére. A Jobbik - a hasonló szociális és egyéb adottságokkal rendelkező más településekhez képest - jóval szerényebb létszámmal üzemel, és helyi forrásaink szerint a jelenlegi polgármester, Dobos László (Fidesz-KDNP) konkrét ügyekben nem zárkózik el együttműködni a szélsőjobboldali párttal. Karcag az elmúlt évtizedekben valóban fejlődött; látványosan nagy beruházása ugyan nincs, de a településkép, az épületek, a városközpont egyfajta ,,módos falut" mutat (a helyiek szerint ez a Nagykunság fővárosa).

Ám Fazekas Sándor szinte biztosan nem e lassú, de ütemes fejlődés eredményeként lett agrárminisztere a második Orbán-kabinetnek. De nem is a parlamenti munkája alapján. Korábbi felszólalásai között egyet sem találunk, amely bármilyen módon érintette volna a klasszikus értelemben vett agrárszakmát. Az országgyűlési honlap adatai szerint szót emelt a ,,diktatórikus vasútfelszámolások", a vidéki kisvasutak jövője, a helyi tömegközlekedés kiszervezése ügyében, de forszírozta azt is, milyen közegészségügyi szabályozással lehetne megkönnyíteni a szabadtéri rendezvények, főzőversenyek megtartását.

Több kormányközeli forrásunk (köztük két országgyűlési képviselő, egy magas beosztású tisztviselő, és két, jelenleg gazdasági társaságnál dolgozó üzletember) egybehangzóan állította: Fazekas Sándor a Fideszben ma is erős érdekérvényesítő erővel jelen levő ,,szolnoki vonal" határozott nyomására lett vidékfejlesztési miniszter 2010-ben. Ebbe tartozik a jelenlegi gazdasági miniszter, Varga Mihály, és kissé lazábban, de a híresztelések szerint mégis jelentős szerepet játszva a miniszterelnök felesége, Lévai Anikó is. A bennfentes információk szerint a tárca körüli fejleményekre több éven keresztül a Fidesz közvetlen gazdasági holdudvarába tartozó szolnoki ügyvédnek, Nyerges Zsoltnak volt döntő befolyása, még ha ő maga erősen a háttérbe húzódott is. A Közgép-tulajdonosként sokszoros milliárdossá lett vállal­kozó akkor vált a semmiből ismertté, amikor kiderült, hogy az első Orbán-kabinet idején a gyakorlatilag ingyen (elnézést kérünk: ,,dolgozói privatizáció" útján) magánkézbe adott és hosszú távú, ma is érvényes földbérlettel megtámogatott 12 állami gazdaság ügyében ő volt a fő eljáró ember. Egyes számítások szerint a tranzakciókkal (számolva a közvetlen és pályázható támogatásokkal is) mintegy 60-65 milliárd forintnyi működő közvagyon került ekkor a barátok kezébe, lényegében nulla forintért - ezért bizony járt a hála.

Például Fazekas ellenvetés nélküli kinevezése 2010-ben. A miniszter alig néhány hete volt hivatalában, amikor szállingózni kezdtek az első suttogó hírek arról, hogy az új főnök szinte mindenkit lecserél az agrártárca környékén, és az erre vonatkozó üzenetek Szolnokról érkeznek. E sorok írója egy parlamenti büféasztalnál volt a fültanúja két minisztériumi tisztviselő (egyik sem dolgozik már az agrártár­cánál) beszélgetésének, mely a sajtos és a ­töpörtyűs pogácsa közötti nehéz választást tárgyazta. Egyikük végül a sajtosra szavazott, mire a másik megkérdezte: ,,Attilával egyeztettél?" Attila Nyerges Zsolt testvére, egy állat­orvosi végzettségű ,,nem közszereplő" (aki 2012-ben Németh Lászlóné fejlesztési miniszter politikai főtanácsadója is lett), és Fazekas hivatalba lépése után lényegében az ő jóváhagyásával ment a személyzeti ügyek alakítása az új Vidékfejlesztési Minisztériumban.



Nem lépett

A személycseréket több forrásunk szerint félig sem úriemberként vitte végig Fazekas Sándor. Akadt olyan kutató, akinek több elismert szakpublikációja volt, mint az egész Kossuth téri személyzetnek együttesen, de kirúgásakor azt kapta elbocsátó szép üzenetként, hogy itt megoldókra, nem okoskodókra van szükség. Az emlékezetes Ángyán-affért is furcsán kezelte a miniszter. A parlamenti államtitkárnak kinevezett gödöllői professzort Orbán Viktor többször is ,,személyes jó barátjának", egyik legfontosabb tanácsadójának nevezte. Lényegében Ángyán írta az elvileg ma is érvényes agrárstratégia passzusait. 2011 végén, részben ezek be nem teljesülése miatt, de főleg az állami földbérletek miatti botrány okán súlyos konfliktus alakult ki a Nemzeti Földalap vonatkozó döntéseiért törvényességi alapon egyszemélyi felelősséget vállaló miniszter és az azokat nyilvánosan kritizáló első számú beosztottja között. Az eredmény ismert, Ángyán távozott. (Lásd: Jobbra el, Magyar Narancs, 2012. február 26.) Ám a kialakult helyzetben Fazekasnak is fel kellett volna ajánlania a lemondását - Ángyán ugyanis hivatalos kimutatásokkal tette nyilvánvalóvá, hogy a mindennapok intézkedései ellentmondanak azoknak az agrárstratégiai téziseknek és céloknak, amelyeket a miniszter az aláírásával hivatalos programmá emelt.

Fazekasnak manapság is akadnak káderpolitikai gondjai. Például előzetes letartóztatásban várja sorsa alakulását a felügyelete alá tartozó Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal általa kinevezett elnökhelyettese és három bűntársa, akik az eddigi adatok szerint milliárdos nagyságrendben tettek kísérletet a föld­alapú támogatások (a jelenleg hektáronkénti mintegy hetvenezer forint) jogosulatlan igénybevételére. Külön történet Kiss Szilárdé (szintén előzetesben ül), aki egykori moszkvai agrárattaséként keveredett mindenféle homályos ügyekbe. Fazekas miniszter számos rendezvényen mutatkozott a társaságában, az ő aláírásával ment a külügybe a Kiss diplomata-útlevelének szükségességét igazoló okirat is, sőt egy ízben a keleti nyitás kulcsembereként jellemezte a durva csalási gyanúba keveredett üzletembert. 2013 elején Fazekas bejelentette, hogy Horváth Istvánt (Fidesz), az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának alelnökét kérte fel, hogy miniszteri biztosként felügyelje a sertésprogram végrehajtását. Bő egy év múlva ki kellett javítani az erről szóló rendelkezést, mert eredetileg ,,miniszteri megbízott" tisztségről szólt a stallum, de az elnökhelyettes ,,biztosként" szerepelt mindenhol (a költségek is ehhez igazodtak) - végül is nem lehet mindenre odafigyelni.

A legújabb sztori, a karcagi ,,Marcsikáé" a legfurcsább. Egy helyi cég, a Kun-Mediátor Kft. vezetője, Dobrai Sándorné 15-20 milliárd forint betét elsikkasztása miatt áll körözés alatt; a helybeliek állítása szerint épp Mexikóban dekkol. Az ,,OTP-s Marcsikaként" ismert nőről Fazekas azt állította, hogy soha nem volt vele kapcsolatban, így nem is tudta, valójában mit művel. Csakhogy 2005-ben egy lapunkhoz eljutott jegyzőkönyv szerint maga Fazekas Sándor akkori karcagi polgármester javasolta (személyes ajánlással!), hogy öt évvel hosszabbítsák meg a kft.-vel a bérleti jogviszonyt, amelyet a képviselő-testület meg is szavazott. E sorok szerzőjét egyszerűen kinevették a városban, amikor fölvetette, vajon tényleg tudnia kellett volna-e a korábbi polgármesternek Marcsika dolgairól. ,,Ugyan már, húsz évig vezette a várost, nem is rosszul egyébként, pont ezt ne tudta volna?" - érkezett a válasz.

Hang nélkül

A párthű katona egyetlen zokszó nélkül asszisztált saját tárcája ízekre szedéséhez, szakmai kiüresítéséhez. Hagyta, hogy olyan kulcsfontosságú területi intézmények, mint például a növény- vagy állat-egészségügyi hivatalok egyetlen rendelettel az akkor még a Navracsics Tibor felügyelte megyei közigazgatási hivatalokhoz kerüljenek. Nem volt egy szava sem, amikor a termelői kapcsolattartás legfontosabb szakemberei, a falugazdászok a közben megalakult Nemzeti Agrárkamara kere­tein belül kezdtek dolgozni, s ezzel a minisztérium elveszítette a mindenkori területi kapcsolattartás legfontosabb bázisát. (Mellesleg több informátorunk is úgy véli, a kamaránál átgondoltabb, rugalmasabb szakmai munka folyik, mint az agrártárcánál.)

Aztán az eredetileg legfeljebb vidékfejlesztési tapasztalattal rendelkező miniszter kezéből tavaly három nap alatt kivette az agrárstratégiai szempontból kulcsfontosságú vidékfejlesztés ügyét Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. De ott van néhány konkrét dolog is, aminek a megvalósítása vagy kudarcos próbálkozásnak bizonyult, vagy igazából meg sem kezdődött. Elvesztettük a pálinkaháborút, a földtörvényünk uniós normakontroll előtt áll, a valós állatállomány inkább stagnál, mint növekszik, a kedvezőtlen gazdaság- és birtokszerkezet minden próbálkozás ellenére változatlan és így tovább. A jelenlegi földművelésügyi és agrárpolitika nem egyéb napi játszadozásnál az éppen kiszemelt kedvezményezettek és a ,,megbüntetendők" kedvére vagy kárára - és Fazekas mindezt hűséggel kiszolgálja.

Éppen ezért lehet, hogy tényleg ,,vadkacsa" a menesztéséről szóló hír. Végül is a megfelelő személy a feladatra. Felelőssége már szinte nincs is- írta a magyarnarancs.hu.


http://www.greenfo.hu/hirek/2015/05/30/fazekas-sandor-az-orszag-legjobban-fizetet t-turistaja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
láttam a néma felállást és a FIDESZ kivonulását
  2015-05-31 21:49:16, vasárnap
 
 

"1990.június 4-én szinte egész nap a TV előtt ültem. Reggel egy kisgazda képviselő bejelentette, hogy a házbizottság elfogadta javaslatát, hogy délben, amikor 70 éve aláírták az igazságtalan trianoni békediktátumot - egyperces néma felálláss al emlékezzen meg az országgyűlés népünk és országunk eme tragédiájáról. Aztán láttam a néma felállást és a FIDESZ kivonulását - amin megdöbbentem. Nyolc év múlva, 1998. április 1- én Orosházán voltam, amikor a helybéli MDF-es ügyvéd és országgyűlési képviselőjelölt kampányába a plakátok szerint bekapcsolódik délután a Művelődési Házban a helyi születésű Bubik István színművész, és Orbán Viktor is. Elmentem az eseményre. A másfélórás előadások, beszédek után hozzá lehetett szólni. Kérdésem így szólt Orbán Viktorhoz: "Nyolc évvel ezelőtt láttam a TV-ben Szabad György házelnök bejelentése után az egyperces néma felállást. Az MSzP-sek, Horn Gyula is - haptákban álltak. Ön hosszú hajjal, csíkos pulóverben, röhögve állt fel és csettintett jobb keze három ujjával: "Fidesz!" - és nevetgélve kivonultak. Miért csinálták? Minden jóérzésű magyar embert megdöbbentettek vele!" Orbán Viktor így válaszolt: "Délelőtt a szünetben odajött hozzánk, fideszesekhez a folyosón Szabad Gyuri bácsi és azt mondta, hogy a TV fogja közvetíteni a néma felállást és attól fél, hogy ebből botrány lesz a szomszédos országokban, mert ez bántja az érzékenységüket. Ezért gondoltam úgy, hogy mi, fideszesek kivonulunk. Akkoriban valóban hosszú volt a hajam és sokszor voltam pulóverben. De az asszonyság nem pontosan tudja: nem mindenki vonult ki. Öten bent maradtak és felálltak. Mai fejjel már nem tenném ezt!" Ezt körülbelül 300 ember hallotta akkor Orosházán - de a sajtóban senki sem magyarázta el soha. Kövér László is kitért a részletezés elől a minap, Bayer Zsolt Mélymagyar című műsorában: "Én már nem is emlékszem, hogy volt az egész.""

(Kéri Edit 2010. évi bejegyzése: " Miért vonult ki a FIDESZ 20 éve a Parlamentből?")
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyírkátát is elbukta a Fidesz
  2015-05-31 21:40:28, vasárnap
 
 
2015. 05. 31. 21:01
MTI

Nyírkátát is elbukta a Fidesz

Független jelölt nyerte a vasárnapi időközi polgármester-választást Nyírkátán - közölte a nyírcsászári közös önkormányzati hivatal jegyzője az MTI-vel.
Kerekes Imre elmondta: a győztes, Lakatos Sándor Attila 631 szavazatot kapott, mögötte Oláhné Kocsis Margit (Fidesz-KDNP) végzett 502 vokssal. A harmadik jelöltre, Nyeste Andrásra (Munkáspárt) egy választó szavazott.

A választáson az 1495 szavazásra jogosult helyi lakos közül 1153-an járultak az urnákhoz, így a részvétel 77,12 százalékos volt.

Az időközi polgármester-választást azért tartották, mert a Nyírbátorhoz közeli település vezetője, Jeney Sándor (Fidesz-KDNP) februárban elhunyt.

A tavaly október 12-i önkormányzati választáson Jeney Sándor 603 voksot kapott, a második helyen akkor a mostani győztes, Lakatos Sándor Attila végzett 477 szavazattal.


http://alfahir.hu/nyirkatat_is_elbukta_a_fidesz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiürítik Ukrajnát az amerikaiak
  2015-05-31 21:33:43, vasárnap
 
  hidfo.ru 2015.05.05. 15:18 Térségi hírek


Kiürítik Ukrajnát az amerikaiak


Ukrajna kiürítés hidfo.ru

A Handelsblatt német napilap információi szerint egyedül Kijevben a munkaképes korú férfiak 95%-a kerüli el a sorkatonai szolgálatot, és ennek érdekében a legkülönbözőbb módszerek terjedtek el mostanra. Ukrajnában az ország területi egységének megvédésére hivatkozva folytatott sorozás teljes kudarcnak tekinthető, a Handelsblatt szerint a fiatalok egy része az Európai Unióba, másik része Oroszországba menekül inkább. A vállalatok a legkülönbözőbb indokkal segítik alkalmazottaikat abban, hogy elkerüljék a sorkatonai szolgálatot, és az elmúlt egy év során egy komplett illegális üzletág épült ki a sorozás megkerülésére. Az orvosok jó pénzért igazolásokat adnak ki az alkalmatlanságról, az utazási irodák pedig külön egyirányú “turistautakat" szerveznek azoknak, akik el akarják hagyni az országot.

A Handelsblatt szerint Nyugat-Ukrajnából főként az Európai Unió területére menekülnek, míg a keleti megyék férfilakossága Oroszországba távozik. A cikk visszahivatkozik egy orvos esetére, akit amiatt tartóztattak le, mert 3500 euróért hamis igazolásokat állított ki. Ez egyáltalán nem egyedi eset, a forrás szerint az utóbbi néhány hónapban Nyugat-Ukrajna fiatal lakosságának több mint fele elhagyta az országot.

A forrás szerint Nyugat-Ukrajna teljes munkaképes korú lakosságának mintegy 70%-a a szomszédos Lengyelországba vagy Romániába távozott, mások Olaszországba, Németországba vagy Ausztriába menekülnek. Valamennyien schengeni vízumot szereztek és idénymunkákat végeznek Európában, így próbálják továbbra is ellátni Ukrajnában maradt családjaikat, és egyben elkerülni a katonai szolgálatot. A keleti régiókban ugyanez a helyzet, azt leszámítva, hogy onnan Oroszországba menekülnek és ott vállalnak munkát a fiatalok.

2014 február végén atlantista puccs történt Kijevben. Az államcsínnyel hatalomra juttatott nyugatbarát kormány rehabilitálja a második világháború idején Németországgal együttműködő mozgalmakat, és a kisebbségek terrorizálására használja fel a szélsőjobboldalt. A legnagyobb ilyen szervezet, a Jobb Szektor alakulatait mostanra integrálták a hadsereg és a rendfenntartás soraiba. Washington a háború gerjesztésével próbál indokot teremteni arra, hogy Ukrajna belépjen a NATO-ba, ami lehetővé tenné, hogy az amerikai hadsereg előrenyomuljon Ukrajna keleti határára, közvetlen az orosz határ mellé, - ahogy teszik azt a balti országokban is. Orosz katonai szakértők azzal számolnak, hogy a NATO még ebben a két évben elvégzi azokat az átcsoportosításokat, melyek egy Oroszország elleni kiterjedt háború megkezdéséhez szükségesek. A közép- és kelet-európai országokban az amerikai csapatok bevonulása gyakorlatilag semennyi politikai ellenállásba nem ütközik, mivel a Szovjetunió széthullását követően a térség amerikai befolyás alá került, és a pártok hallgatásukkal közreműködnek az amerikaiak háborús készülődésében.

http://hidfo.ru/2015/05/kiuritik-ukrajnat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyre kétségbeesettebben próbál a kormány rávenni a nemzeti
  2015-05-31 21:24:26, vasárnap
 
  Egyre kétségbeesettebben próbál a kormány rávenni a nemzeti konzultációra

Propeller ma, 12:06

A kormány vasárnaptól az interneten is lehetővé tette a bevándorlásról és a terrorizmusról szóló nemzeti konzultációs kérdőív megválaszolását. Ezt Kovács Zoltán kormányszóvivő jelentette be vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Kiemelte, a következő napokban egy, a konzultáció témakörével kapcsolatos tájékoztató kampány is elindul, amely a kabinet alapvető elveire hívja fel a figyelmet. Ezek között szerepel, hogy minden Magyarországra érkezőnek tiszteletben kell tartania az ország és az unió kultúráját, törvényeit, továbbá nem veszélyeztetheti a magyarok munkahelyét - fejtette ki a kormányszóvivő.

Elmondta, az internetes konzultáció lehetőségét azért tették lehetővé, hogy azok is elmondhassák véleményüket, akiknek a papíralapú válaszadás nehézséget jelent. A nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon az állampolgárok e-mail címük, nevük és életkoruk megadása után kezdhetik meg a konzultációt - közölte, hozzátéve, az adatok megadása kizárólag azért szükséges, hogy megakadályozzák, egy ember többször is megválaszolja a kérdéseket.

A kormányszóvivő kérdésekre válaszolva szólt arról is, az utolsó konzultációs íveket a jövő héten kézbesítik az ország néhány területén. Eddig 200 ezer kitöltött kérdéssort kaptak vissza. "Arányait tekintve rendben vagyunk" - mondta arra a kérdésre, hogy ez milyen visszaküldési arányt jelent a korábbi konzultációkhoz képest.

Kovács Zoltán további kérdésekre reagálva többször kiemelte, hogy a média sokszor összemossa a politikai menekültek, valamint az Európába gazdasági céllal érkező illegális bevándorlók, továbbá az unión belüli szabad munkaerő-áramlás részvevőit.

A bevándorlók legkisebb részét az életüket vallási, vagy más meggyőződésük miatt igazoltan féltők teszik ki, a Magyarországra érkezők esetében ez az arány 10 százalék, az uniós átlagban pedig mintegy 25 százalék - fejtette ki a szóvivő, hozzátéve: az ő esetükben a kabinet elfogadja a megsegítésükre vonatkozó közös európai szempontokat.

Emellett a kormány azt szeretné elérni, hogy az uniós tagországok kapják vissza azon jogukat, hogy szabadon dönthessenek a megélhetési bevándorlók sorsáról - mondta Kovács Zoltán. Hangsúlyozta: a külföldön munkát vállaló magyarok egyik európai alapjogukkal élnek, rendszeresen utalnak haza jövedelmükből, továbbá a jövőben várhatóan haza is térnek.

A kormányszóvivő közölte azt is, hogy a május végi statisztikák szerint már több mint 45 ezren folyamodtak menekültstátusért Magyarországon, vagyis számuk az év végére akár a 100 ezret is meghaladhatja, ami azt mutatja, tovább nő az országra és Európára nehezedő bevándorlási nyomás.

Kovács Zoltán emellett elmondta, Orbán Viktor miniszterelnök az ártatlanság vélelmét tiszteletben tartva, az udvariasság szabályait követve gratulált Joseph Blatternek, akit pénteken, a szervezetét ért korrupciós gyanúk ellenére újabb négy évre megválasztottak a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnökének.

http://propeller.hu/itthon/3110425-mar-interneten-is-konzultalhat-nemzet-bevandor lokrol?utm_source=mm-2015-05-31&utm_medium=email&utm_campaign=Egyre%20k%C 3%A9ts%C3%A9gbeesettebben%20pr%C3%B3b%C3%A1l%20a%20korm%C3%A1ny%20r%C3%A1venni%20 a%20nemzeti%20konzult%C3%A1ci%C3%B3ra
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Palacsintát osztva tüntetnek a szegényekért Orbán születésna
  2015-05-31 11:40:33, vasárnap
 
  Palacsintát osztva tüntetnek a szegényekért Orbán születésnapi miséje előtt

ma 10:51


Hálaadó ünnepi misével emlékeznek Orbán Viktor miniszterelnök születésnapjára a Hermina úton. Ács Dani a helyszínen van, ahol a Civil Mozgalom egyesület is megjelent, hogy ételosztással hívja fel a figyelmet az országban egyre súlyosabb szegénységre.
Fotó: Ács Dániel


A mise előtt 340 kakaós és lekváros palacsintát osztottak ki, és még kétszáz szendvicset is.

orban_hala_palacsinta
Cseréld régi fényképezőgéped újra, akár 0Ft-ért!

Az ellentüntetők úgy harmincan lehetnek, de a kápolnában sem várnak ennél többen Krisztus testére.
Ők nem tüntetni, hanem hálát adni jöttek.


Hogy bent mi történik, azt sajnos csak meglesni lehet:

orban_hala_sajto_kizarva

a sajtót kizárták az eseményről.

http://444.hu/2015/05/31/palacsintat-osztva-tuntetnek-a-szegenyekert-orban-szulet esnapi-miseje-elott/


****

lassan eljutnak oda hogy az egyre terjedő szegénységért fognak hálálkodni..
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
jah. hungarium, amit a rómaiak hagytak itt
  2015-05-31 11:19:46, vasárnap
 
  jah. hungarium, amit a rómaiak hagytak itt.

"a fürdők fejlesztése és élvezete nemzeti kultúránk része, hungarikum, amelyre évszázadok óta lehetünk büszkék"


Fónagy János Miskolctapolcán.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ilyen a szereposztás,
  2015-05-31 11:19:07, vasárnap
 
  Ilyen a szereposztás,
Csak ez nem vígjáték, hanem az életünk.



Orbán arról is beszélt, hogy nem nagyon szokott a gazdaság elemzésével foglalkozni. Inkább a jegybankelnököt szokta nézegetni, - “és ez most nem ferdeség a részemről" - ha ő jól néz ki, akkor nem aggódik.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/58 oldal   Bejegyzések száma: 578 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 578 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 446
  • e Hét: 4210
  • e Hónap: 7955
  • e Év: 161451
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.