Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
nem tartozol elszámolással
  2015-07-11 15:22:24, szombat
 
  15 DOLOG, AMIRŐL SENKINEK SEM TARTOZOL ELSZÁMOLÁSSAL

Néha egyenesen úgy érezzük, magyarázkodnunk kell a saját életünkkel kapcsolatban hozott döntéseink miatt. Pedig...az itt felsorolt 15 dolog egész biztos nem tartozik másra.

1. Nem kell magyarázkodnod az életkörülményeidről

Akár a volt barátoddal, barátnőddel élsz, akár szobáról-szobára járod az ország moteljeit, akár a szüleiddel laksz a késő húszas éveidben, semmi szükség rá, hogy bárkinek is megmagyarázd, kivel és miért élsz együtt. Biztos megvan rá az okod, de hogy mi, az senki másra nem tartozik.

2. Te döntöd el, mik a fontos dolgok a számodra

Mindannyian mások vagyunk - különböző értékrenddel, álmokkal és vágyakkal, mindenkinek más a fontos az életében. Senkinek nem kell magyarázkodnod azért, miért épp az okoz számodra örömöt, ami. Ez a Te személyes ügyed, nem pedig másoké.

3. Senkitől nem kell bocsánatot kérned, amikor nem sajnálod

Ha nem érzed úgy, hogy sajnálod azt, amit tettél, ha úgy gondolod, hogy valaki téved, vagy ha valakit nem érdekel a bocsánatkérésed, akkor valószínűleg nincs is szükség rá. Sokan túl hamar kérnek elnézést és próbálják begyógyítani azokat a sebeket, amelyek erre még nem állnak készen. Ez csak azt eredményezi, hogy a 'varratok' felszakadnak és ez csak még több problémát szül.

4. Nem kell magyarázkodnod, ha egyedül szeretnél lenni

Talán aggódsz, hogy gorombának, anti-szociálisnak, vagy zárkózottnak fognak tartani ha lemondasz egy programot, vagy bármilyen más kötelezettséget, csak mert úgy érzed, egyedül kell lenned, hogy feltöltődhess, vagy egy jó könyvet olvass. Egyedül lenni teljesen normális, természetes és szükséges állapot, nem kell miatta senkinek magyarázkodnod.

5. Nyugodtan vállald a saját véleményed

Csak azért, mert valaki szenvedélyesen megosztja veled a személyes elképzeléseit, az még nem jelenti azt, hogy Neked minden szavára elismerően kell bólogatnod. Amikor nem értesz egyet, sem magaddal, sem a másikkal szemben nem fair a saját gondolataidat vagy érzéseidet ráerőltetni másokra, vagy egyetértést tettetni. Jobb megoldás udvariasan ellentmondani és ezzel kivédeni a lehetséges rosszallást vagy frusztrációt.

6. Nem kell mindenre igent mondanod

Megvan a jogod arra, hogy bármikor nemet mondj. Valójában a legsikeresebb emberek azok a világon, akik a 'nemet mondás művészetét' mesteri fokon űzik, és minden olyan esetben alkalmazzák, amikor érdekük úgy kívánja. Ne félj udvariasan elutasítani valamit, ami eltereli a figyelmed a céljaidtól. Csakis így juthatsz előre.

7. Senkinek sem kell magyarázkodnod a külsőd miatt

Lehetsz karcsú, kövér, magas, alacsony, szép vagy csúnya, sosem kell magyarázkodnod a külsőd miatt. A fizikai kinézeted a saját dolgod, nem szabad ettől függnie az önértékelésednek.

8. Senkinek nem kell magyarázkodnod étkezési szokásaid miatt

Bizonyára vannak olyan ételek, amiket ki nem állhatsz. Nem kell magyarázkodnod miatta, az, hogy milyen ételeket szeretsz, csakis a Te dolgod. Ha bárki azzal nyaggat, hogy miért eszel (vagy éppen miért nem eszel) bizonyos ételeket, vonj vállat és csak annyit felelj, hogy így érzed magad jól.

9. Senkinek nem kell magyarázkodnod a szexuális életed miatt

Senkinek sem kell magyarázkodnod arról, hogy mikor és hogyan élsz nemi életet. Várhatsz a házasságig, kipróbálhatod az egyéjszakás kalandokat, próbálkozhatsz az azonos nemmel is, ha úgy tartja kedved, de akkor sem kell számot adnod senkinek arról, hogy mi történik az ágyadban (addig persze, amíg egy másik felnőttel történik mindez, aki szintén beleegyezését adta).

10. Senkinek sem kell elszámolnod a karrieredet vagy a személyes életedet érintő döntéseidről

Néha a körülmények arra kényszerítenek minket, hogy válasszunk munka és magánélet között. Ez a döntés nem mindig könnyű, és talán a hivatás mellett döntesz, de ez nem azt jelenti, hogy nem törődsz a családoddal vagy a szociális életeddel, hanem talán épp olyasvalamin dolgozol, ami a jövőben majd biztonságot nyújt számodra. Akárhogy is, amíg biztos vagy magadban, senkinek nem tartozol elszámolással arról, hogy miért választottad a karriert a magánélet helyett (vagy fordítva).

11. Senkinek nem tartozol magyarázattal a vallásod vagy a politikai nézeteid miatt

Akár demokrata, konzervatív, katolikus vagy muszlim vagy, az a saját választásod. Senkinek nem kell megmagyaráznod, miért vagy az, aki, és miért hiszed azt, amit. Ha valaki ezt nem tudja elfogadni, az az ő problémája - nem a Tiéd.

12. Senkinek nem kell megmagyaráznod, miért vagy egyedülálló

Akár azért vagy egyedülálló, mert így akarod, akár rajtad kívül álló okok miatt, ez senkire nem tartozik. Egyedülállónak lenni nem rendellenesség. Az egyedülállóság csak egy a sok társadalmi felcímkézés közül, amivel mellesleg senkinek sem kéne törődnie. Hidd el, több vagy annál, mint amit a családi állapotod elárul rólad.

13. Senkinek sem tartozol találkozóval, csak azért mert elhívott

Lehet valaki kedves, helyes, még talán érdekelhet is egy kicsit, de akkor sem muszáj csak azért randevúznod az illetővel, mert elhívott. Ha legbelül érzed, hogy nem akarsz vele találkozni, akkor ne tedd. Talán magyarázkodhatsz egy kicsit, de csak röviden tedd, légy hű az elhatározásodhoz.

14. Senkinek sem tartozol magyarázattal a házassággal kapcsolatban hozott döntésed miatt

Akár szeretnél megházasodni és gyermeket vállalni, akár a gyermek nélküli életet választod, mindkettő a Te saját döntésed. Még az anyukádnak is, aki él-hal az unokákért, meg kellene értenie, hogy a házasság egy személyes választás és nem való mindenkinek. Tisztelnie kell a döntésedet, bármilyen nehezére is esik.

15. Senkinek sem kell magyarázkodnod a kapcsolataid miatt

A szerelmi életed senki másra nem tartozik. Csakis magadnak kell felelned az ezzel kapcsolatos döntéseid miatt. Éld az életed, és sose maradj csak azért egy kapcsolatban, mert valaki más azt mondja neked. Kövesd el a saját hibáidat, ha muszáj, de mindig tanulj belőlük.

Forrás: http://www.the-open-mind.com/15-things-you-dont-owe-anyone-at-all-though-you-thin k-you-do//
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
politika-menekült-ügy
  2015-07-11 10:32:12, szombat
 
 



Elkezdődött Európa megszállása amerikai stratégiával!

Nagyjából 2 millió illegális migráns várakozik arra, hogy betegye lábát Magyarországra és Európába. Az USA elindította modern háborúját Európa ellen.

Még mielőtt a dolgok elé mennénk, meg kell értenünk azt, hogy mi is történt valójában, hogy indult az áradat és mi generálta a napjainkban történő eseményeket elsősorban Magyarországon, majd Európában.

Joggal tehetjük fel a kérdést, hogy mi lehet az évente sok tízezer számra tehető menekült áradat hátterében? Talán egy üzleti szervezet áll az események mögött, amely Európát gyökeresen meg akarja változtatni?

Előzmények

Néhány évvel ez előtt Líbiában több száz menekült várta, hogy Európába juthasson. Elmar Brok a CDU politikusa akkor ,,valóságos népvándorlásról" beszélt. Hozzátette azt is, hogy fontos a menekültek kimentése a tengerből, de ha még több hajót vetnének be, akkor előfordulhat az is, hogy 2 millió menekülni vágyó fog várakozni Líbia partjainál.

Egyes politológusok szerint az arab tavasznak nem politikai, hanem inkább vallási indíttatása van. Nem a nyugatiasodás, hanem Európa iszlámosítása a céljuk!

Az Amerikai Egyesült Államok kezdeményezte Kadhafi megdöntését. Erre az eseményre már jó előre figyelmeztették a politikusokat, hogy ez az ország destabilizálódását fogja eredményezni és az Európai Unió határait is jelentősen veszélyeztetni fogja.

Volt egy szerződés Líbiával, Kadhafi idejében, amely szerint az ország menekülttáborokban gyűjti össze a menekülteket. Ezekről a helyekről egy idő után az ország visszaküldi (ha tetszik: visszatoloncolja) a menekülteket a hazájukba, ahonnan kijöttek.

Kadhafi valamilyen szinten diktátor volt, de országában a biztonságot garantálta. Kiiktatása után Líbiában káoszt generált az USA.
,,Az, amit most átélünk, a katonai megszállás eredménye, amely megdöntötte Kadhafi rezsimét, de semmi egyebet nem ért el" - nyilatkozta Martin Schäfer a német külügyi szóvivő.

A külügyminiszterek a múlt hét folyamán arról tárgyaltak, hogy a menekültáradat kérdését csak akkor lehet megoldani, ha Líbiában a helyzet stabilizálódni fog.

A megoldást azonban senki nem tudja, hogy ezt vajon miként lehetne elérni.

Léteznek olyan morbid ötletek, hogy a Földközi-tengeren lévő hajókat egyszerűen meg kell semmisíteni, amelyekkel a menekültáradat közlekedik.

Van, aki az embercsempészekre csapna le. A kérdés ezzel kapcsolatban az, hogy miként lehetne lecsapni ezekre a bűnözőkre és lehet-e egyáltalán győzedelmeskedni velük szemben?

Menekültügy és biznisz

Minden évben több tízezer menekültet juttatnak el Európába, amelynek hátterében szervezett üzlet áll. A szervezet minden egyes menekültért 10.000 eurót kap. Ettől a jövedelemtől, már csak a drogkereskedelem ,,profitál" jobban.

Kérdés az, hogy ezekhez a pénzekhez ki jut hozzá és kik húznak hasznot belőle? Szem előtt kell tartanunk, hogy elsősorban a menekültek azokból az országokból származnak, amelyeket az Arab Tavasz döntött romokba. Itt működik a legjobban a menekültekre épülő üzletág.

A menekült embereket valósággal toborozzák azzal a módszerrel, hogy csodálatos jövőnek néznek elébe, ha átjutnak Európába. Mindenkinek lesz egy háza és autója. Az ottani média is erre hívja fel figyelmüket, hogy akik már Európában vannak, azoknak jó dolguk van.

Az Afrikából bevándorló embereknek kalandregénybe illő küzdelmük van. Nekik át kell kelniük a Szaharán, ahova rengeteg ember indul. Az óriási sivatag sokkal több emberéletet elvesz, mint a Földközi-tengeren való átkelés.

A fővonalas sajtó azonban ezekről mélyen hallgat. A szerencsésebbek Líbiában ráállnak a lélekvesztőkre és áthajóznak a Földközi-tengeren Olaszországba, hacsak nem süllyed el a hajójuk. Az olasz hatóság kiállítja számukra a szükséges dokumentumokat és máris útilapuval állhatnak is odább Németországba, vagy bármelyik számukra álom európai országba.

Még Svájc is képben van a bevándorlóknak, de valamilyen rejtélyes oknál fogva oda nem jutnak el!

Németországban azonban a menekülttáborok megteltek, nincs több befogadó hely. Még a németországi kórházak is tömve vannak az illegális migránsokkal.





Lázadások oka

Ezekben az országokban az emberek rájönnek, hogy megvezették őket és csodálatos jövő Európában nem vár rájuk. Elégedetlenek lesznek és így zavargások alakulnak ki, amelyek félelmet keltenek Európa állampolgáraiban. A táborokban így szociális konfliktusok törnek ki, amelyeknek következménye a zavargások lesznek.

Az interneten terjengő képeken azonban azt látjuk, hogy ezek a migránsok ,,jó húsban" vannak, tehát nem éheznek és nyomorognak.
Kik lehetnek azok, akik mindezek ellenére mégis mozgásban tartják ezt az új iparágat, ami immár egy hadviselés kezdete lehet?

Az afrikai emberek arról számolnak be, hogy azokon a hajókon, amelyek őket szállítják, amerikai zászló van. Ez azt is jelentheti, hogy az amerikai kormány az ottani pénzoligarchák támogatásával és engedélyével történnek az események.

Az Amerikai Egyesült Államok lehetővé teszi azt, hogy afrikai megvezetett emberek beszivárogjanak Európába. Mindezt humanitárius okokból teszi? A válasz NEM! Ha azt vesszük, hogy az USA saját országát milyen könyörtelenül védi a bevándorlóktól, akkor máris elvethetjük ezt a lehetőséget.

Az USA megtehette

Az amerikai-mexikói határt 5 méter magas szuperkerítés védi a betolakodóktól. Naponta a kerítés körül 17.000 járőr végzi munkáját a 3100 kilométer hosszúságú szakaszon. Ezenkívül igénybe veszik még drónok és helikopterek segítségét, továbbá olyan technológiákat és berendezéseket, amelyek érzékelik a talaj rezgését.

Azaz, ha valakit az amerikaiak elkapnak, akkor azt könyörtelenül visszafordítják anyaországukba.
Jelenleg Európában nem ez a helyzet, hiszen nap, mint nap amerikai hajók szállítják Líbiából az afrikai menekült embereket Olaszországba.

Feltehetjük azt a kérdést, hogy vajon az USA hogyan reagálna arra, hogy olasz és francia hajók mexikói menekülteket szállítanának az Amerikai Egyesült Államok területére? Ez a kérdés viccesnek tűnik, de egzisztenciális kérdésben pedig egyáltalán nem az. Ugyanis az amerikai stratégia egzisztenciális problémákat okoz Olaszországnak, Magyarországnak, Franciaországnak, majd egész Európának a bennük élő állampolgárainak!
A menekültkatasztrófát mesterségesen rendezték meg!

Emberek életeivel játszva ez a módszer a modern hadviselés egyik legolcsóbb válfaja, amelyet a pénzügyi amerikai oligarchia segítségével támogatnak. Mondhatnánk azt is, hogy először Líbiában hullottak a bombák, most pedig egy újfajta biológiai hadviselés zajlik élő embereket lefizetve és naivságukat kihasználva. Hiszen mi lenne más hathatós eszköz a célra, mint olyan embereket toborozni, akiknek teljesen más a kultúrájuk és esetlegesen ,,bármire" képesek.

Cél a világgazdaság és Európa pénzügyi helyzetének lerombolása, amelyre európai politikusok asszisztálnak.

Az Amerikai Egyesült Államoknak ezen a téren Németország ellen irányul jelenleg legjobban a stratégiája.

Cél Európa destabilizálása a liberalizmus nevében. Európa pénzügyi, gazdasági és kulturális bedöntése. Ezekben az értékekben Magyarország és Európa is nagyhatalomnak minősül.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
citrom-petrezselyem ital
  2015-07-07 10:23:35, kedd
 
 



A tökéletes gyógyital a szívednek és az anyagcserédnek! Ráadásul lúgosít, így megelőzi a súlyos betegségeket

Ismert tény, hogy a citrom és a petrezselyem nagyon egészséges ételek, de ha együtt fogyasztod ezeket, megsokszorozódik a hatásuk.

A petrezselyem minden napos fogyasztása fantasztikusan védi az egészséget, kár, hogy csak kis mennyiségben esszük levesben, megfőzve!


A petrezselyem flavonoid (ettől van élénk zöld színe) tartalma és az illóolaja is nagyon hasznos, nem beszélve arról, hogy vitaminbomba: A, C és K vitamon van benne, ez utóbbi nagyon kell a D vitamin szintéziséhez.


A petrezselyem nagyon jót tesz a keringésnek és zsírégető.


Így készítsd a petrezselymes, citromos italt:


Hozzávalók: 1 kg citrom
Szódabikarbóna
5 liter víz
3 csomag petrezselyem



Elkészítése

Biocitromot használj, de annak a héját is dörzsöld át szódabikarbónával.
Forrald fel a vizet, hűtsd le vágd apróra a petrezselymet, kockákra a citromot, add a vízhez.
Turmixold meg az egészet, és tedd a hűtőbe. Napi fél-háromnegyed litert igyál belőle étkezések előtt a legjobb hatás eléréséhez!

 
 
0 komment , kategória:  egészség  
kánikula
  2015-07-07 10:21:49, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
hőség
  2015-07-07 09:51:16, kedd
 
 



Ritka időjárási jelenség jön Magyarországra!

Az Omega-blokk akár halálos veszélyt is jelenthet. Utoljára Európában 2003-ban fordult elő.
Franciaországban és Spanyolországban 37 Celsius foknál is magasabb hőmérsékletet mértek a napokban. A prognózis térképek veszélyes mintázatokat mutatnak még a következő hetekre is.
Európa felett olyan magas nyomású övezet van kialakulóban, amelynek a formája a görög Omega betűnek a rajzolata. Az Omega-blokk innen kapta nevét. Belsejében lévő magas nyomású rész akkora területet foglal el, hogy a kerületén lévő alacsony nyomású ciklonok nem hatolnak át rajta. Ez a ritka időjárási jelenség magas hőmérsékletet és nagy szárazságot okoz, ráadásul a légmozgás is a minimálisra szorul.
Legutoljára 2003-ban fordult elő hasonló időjárási jelenség és több ezer ember vesztette életét, amelynek a hőség volt az oka. Abban az időben csak Franciaországban 14 ezren haltak meg.
Az országos tisztifőorvos a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelt el szombattól szerda éjfélig.
A prognózisok szerint az Omega-blokk hatása eléri Kelet-Európát is és több héten keresztül tikkasztó hőségben lehet részünk. Július végéig akár átlag feletti hőmérsékletekre számíthatunk. Madridban már most megdőlt a meleg rekord, ahol 40 Celsius fokot mértek kedden.
Forrás: frisss.hu , http://hir.ma/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
borsó szezon
  2015-07-07 09:45:42, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
idézet
  2015-07-06 20:20:27, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  idézetek  
idézet
  2015-07-06 13:39:16, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  idézetek  
bohókás
  2015-07-06 12:24:55, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
nyár
  2015-07-04 15:55:38, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2015.06 2015. Július 2015.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 22 db bejegyzés
e év: 498 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 149
  • e Hét: 295
  • e Hónap: 1287
  • e Év: 33016
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.