Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/45 oldal   Bejegyzések száma: 440 
Az igazi szerelem
  2015-08-30 18:10:46, vasárnap
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Saját írott  
Az igazi szerelem felemel - Szerelmünk lapjai c. film
  2015-08-30 18:09:50, vasárnap
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Saját írott  
Dean Ray Koontz: Az álmok mindig valóra válnak
  2015-08-30 18:08:49, vasárnap
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Saját írott  
Arany János: Az az ábránd
  2015-08-30 18:07:32, vasárnap
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Saját írott  
Vízben lévők
  2015-08-30 10:48:09, vasárnap
 
 


Link




Link




Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Csodálatos világ kép  
Csóakban lévők
  2015-08-30 10:46:05, vasárnap
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Csodálatos világ kép  
Harmatcseppes szív
  2015-08-30 10:45:25, vasárnap
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Növény- és virágcsodák  
Kissé morbid - a holttestek már nem bomlanak le...
  2015-08-30 10:44:54, vasárnap
 
  Ijesztő: a holttestek már nem bomlanak le




Link

Az utóbbi időben németországi bonctani szakértők érdekes, és egyben ijesztő felfedezést tettek: nem is igazán arról, mi történik a halottakkal a temetőben, hanem arról, mi nem történik.

Nemrég Düsseldorfban tartottak egy konferenciát, ahol dr. Werner Stolz német bonctani szakértő ijesztő eredményeket tárt a nyilvánosság elé. Stolz arra jutott, hogy az elmúlt 20-30 évben az eltemetett halottak nem bomlanak le többé.

A professzor több mint 30 megdöbbentő esetet idézett. Exhumált testeknél megfigyelték, hogy amelyik kb. 20 éve volt eltemetve, úgy nézett ki, mintha csak pár hete hantolták volna el. Nem mintha ez különösebben szebb lenne, de a tény mégis ijesztő: a testek nem bomlottak le.

Walter Müller berlini sírásó is felszólalt a konferencián, és ő így fogalmazott:

,,Olyan emberek, akiket évtizedekkel ezelőtt temettek el, szinte épségben voltak a föld alatt. Olyan, mintha tartósították volna őket, és nincs erre magyarázat." Szavatosságát megőrzi: lásd a doboz alján




Link

A konferencián ennek ellenére megpróbáltak magyarázatot adni a jelenségre, és három elmélettel álltak elő.

Az első számú ötlet, hogy a víz és a levegő már olyannyira szennyezetté vált a mérgező anyagok miatt, hogy azok a baktériumok, melyek a bomlási folyamatért felelősek, szinte teljesen kipusztultak. A gondolat érdekes, és félelmetes: ha már annyira szennyezett a föld, hogy a baktériumok is kipusztulnak tőle, akkor igazán ideje odafigyelni a környezetvédelemre...

Egy másik gondolat, hogy az emberek manapság rengeteg öregedésgátló kozmetikai készítményt használnak, illetve szilikont fecskendeznek a bőrük alá. Egy kutató arra jutott, hogy a rengeteg kémiai szer képes arra, hogy lényegében tartósítsa az ember testét, jóval a halált követően is.

Az utolsó hipotézis szerint a jelenség oka a rengeteg tartósítószer, amellyel tele vannak az ételeink. A konzervkajától a gyorséttermi menüig minden tömve van tartósítószerrel, és egyes feltételezések szerint az életünk során elfogyasztott ételek 70%-a tartalmaz ilyen anyagokat.

A legtöbb kutató egyetért abban, hogy életünk során is sok betegség oka a tartósítószerek miatt van, és úgy tűnik, hogy most már halálunk után is gondot okozhatnak. Ha bizonyos kaják olyannyira erős hatással rendelkeznek, hogy még azt is megakadályozzák, hogy halálunk után lassan elporladjunk, akkor igazán át kell gondolnunk, miből mennyit, és mifélét fogyasztunk!
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Mielőtt nagyon örülnél a WINDOWS 10-nek
  2015-08-30 10:42:14, vasárnap
 
 


Link

Bombaként robbant a hír: az új Windows 10 felhasználási feltételeit elfogadva gyakorlatilag lemondunk a magánéletünk titkairól, mindenünket szabadon használhatja a "Nagy Testvér"!

A malac gondolkozik az ólban: "Milyen jó életünk van itt! A gazda etet, nem fagyunk meg télen és mindezt ingyen!"

Tanulság: ha egy nagyszerű dolog ingyen van, lehet, hogy igazából a felhasználó a termék!

Hasonlóan állunk az új Windows10-hez is. Remek, hogy ingyenesen telepítheti mindenki a számítógépére. De komolyan gondolod, hogy Bill Gates egyszer csak úgy döntött, mostantól jó fej lesz és a legjobb szoftvermérnökeinek a munkáját ingyen bocsátja a rendelkezésedre? Nem is lesz így... a magánéleteddel fogsz fizetni érte!

A Windows 10 felhasználási feltételei 45 oldal hosszan taglalják, kinek mihez van joga. Tegye fel a kezét, aki elolvasta a súlyos jogásznyelven írt szöveget! Mi sem. A következőket engedtük meg magunktól a Microsoftnak:

Az új kémprogram Windows 10 minden indításkor elküldi a központnak, milyen oldalakat nyitottál meg, mi van a naptáradban, milyen wifi hálózaton milyen jelszóval (!) vagy fent, milyen programokat használsz és milyen egyéb hálózatokra csatlakozol.

Ezek után készít egy hirdetési azonosítót - a szokásaid, vágyaid és kívánságaid birtokában! - és ezt eladja harmadik félnek is (például reklámozóknak).

Nem elég? A java csak most jön! Ha a Cortana névre keresztelt asszisztens-funkciót is használni akarod (márpedig miért ne akarnád?), akkor a "jobb felhasználói élmény érdekében" a rendszer hozzáfér majd: a helyadatokhoz (hol vagy), a naptáradatokhoz (mit csinálsz), a programokhoz, amit használsz (mivel csinálod), a levelezésedhez és az SMS-eidhez (...), kit és milyen gyakran hívsz fel, milyen zenét hallgatsz (milyen az ízlésed), mikorra húzod az ébresztőórád (mikor szoktad kezdeni a napot), mit nézel és vásárolsz meg (hol költöd el a pénzed illetve ebből, hogy körülbelül mennyi pénzed lehet), mit olvasol az interneten és mire keresel a Bing keresőben (mi iránt érdeklődsz) és most jön a legjobb - elemzi a telefonbeszélgetéseidet, megtudja a nevedet, a becenevedet (!) és elemzi a barátaidról rendelkezésre álló információkat, akikkel kapcsolatba lépsz.

Azt gondolod, ez sok? Még mindig nincs vége! Bele is tudnak szólni az életedbe nem csak kémkednek!

"Hozzá fogunk férni, fel fogjuk fedni és megőrizzük a személyes adataidat, beleértve az emailjeid és más személyes kommunikációid tartalmát vagy a személyes fájljaidat a számítógéped mappáiban, amikor jóhiszeműen úgy gondoljuk, hogy ez szükséges például ügyfeleink vagy a szolgáltatás védelme érdekében."

Felfogtátok, hogy ez mit jelent? A családi fotóinkhoz is hozzá fog férni a Microsoft - és mindaz, akivel ezeket az adatokat közölni akarja...

Erről mindenkinek tudnia kell, mert ha ennek a tudta nélkül telepíti a Windows10-et erősen ki lesz szolgáltatva...
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Uglics az Aranygyűrű városa a Volga partján.
  2015-08-30 10:39:38, vasárnap
 
 


Link

Hajózás Szentpétervártól Moszkváig.
Uglics az Aranygyűrű városa a Volga partján: Link




Link

Uglics

Az egyik legszebb Volga menti város, az Arany Gyűrű városai közé tartozik. Az ,,Arany Gyűrű" (Золотое кольцо - Zolotoe kolco) városai Oroszország történelmét és kultúráját jelképezik. Ezek közül, most Uglicsba látogatunk.

A város nevének eredetére két változat is található.
A ,,sarkon (oroszul na uglu) mert itt kanyarodik a Volga, vagy a szén (oroszul ugloj) szóból, mert az itt megtelepülő őslakosok szénégetéssel foglalkoztak.

A várost 937-ben alapították. A legenda szerint Igor herceg és kísérete azért ment a településre, hogy lakóit megszámlálja, és kijevi fejedelemsége adófizetőivé tegye. A helyieknek ez nem nagyon tetszett, ezért az erdőben két fa közzé kötözték őket.
A Volga jobb partján fekvő település az ó-orosz építészet egyik legjellegzetesebb képviselője. A folyóról gyönyörű kilátás nyílik a parton lévő uglicsi Kremlre.

A város önálló fejedelemség központja volt, fénykora a XIII. századra tehető. Ebben az időben 15 templomot és 3 kolostort építettek, még saját pénzverdéje is volt a városnak.

Hírnevét mégis egy tragikus eseménynek köszönheti, 1591-ben itt ölték meg Rettegett Iván cár fiát, a kiskorú Dimitrijt.
A történelemből ismert, hogy Rettegett Iván megölte Iván cárevicset, amikor összevitatkozott apjával, hogy indítsanak-e sereget Pszkov felszabadítására.

Repin döbbenetes erejű festménye ezt a történelmi jelenetet ábrázolja,
Iván esztelen dühében meglengeti vasalt botját, és a cárevics bezúzott halántékkal zuhan a földre.
Iván egy pillanatig dermedten áll véres botjával a kezében, majd az élettelen testre borul, és megpróbálja elállítani a koponya sebének vérzését. (A kép a moszkvai Tretyakov képtárban látható.)

Rajta kívül még két gyermeke volt: a gyengeelméjű Fjodor, és a kiskorú Dimitrij.

Rettegett Iván halála után Fjodor került a trónra, aki államügyek helyett imádkozással töltötte napjait. Ezért egy udvari tanács irányította az országot, Borisz Godunov vezetésével.

A cári trón igazi várományosát Dimitrijt, az apja halála után anyjával együtt Uglicsba száműzték.
1591. május 15-én a nyolcéves gyermeket halva találták, a torka volt elvágva. Hivatalosan nyomozás balesetnek minősítette az eseményt, mondván, hogy a fiú epilepsziás rohamában valamilyen éles tárggyal saját magát sebesítette meg. A nép körében elterjedt, hogy Borisz Godunov rendelte meg a gyilkosságot.

Valójában ma sem lehet tudni, mi is történt.
Száz évvel később, azon a helyen, ahol a cárevics holttestét megtalálták, templomot emeltek, amelynek a neve Vérző Dimitrij. A templom belsejében levő freskók elbeszélik a cárevics halálának történetét.

Pjotr Szmirnov, orosz ,,vodkakirály" emlékére, szülővárosában, múzeumot is létesítettek, ahol 80 féle vodka látható.
Érdekes módon a világhírű ,,Szmirnoff 21" jelű ital, már nem számít orosz terméknek. A hírek szerint a polgármester egy vodka szobor megalkotására is adott megbízást egy neves szobrászművésznek.
A szobrász megtiszteltetésnek vette, hogy "az orosz lélek számára hagyományosan oly drága" tárgynak állíthat emléket.
A finanszírozás nem jelent majd gondot, mert a szobrot vodkamárkák címkéi fogják díszíteni, így a költségeket az orosz szeszipar állja.

Uglicsban működik a híres ,,Csajka" óragyár, melynek márkaneve az első női űrhajóshoz, Valentyina Tyereskovához kapcsolódik, mivel űrrepülése során az ő rádiós hívóneve volt a "Sirály", azaz Csajka.

A cikk - további képekkel illusztrálva - tovább is folytatódik az alábbi linken: Link




Link

És a végére még egy videó: Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép tájakon  
     2/45 oldal   Bejegyzések száma: 440 
2015.07 2015. Augusztus 2015.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 440 db bejegyzés
e év: 5604 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1588
  • e Hét: 3436
  • e Hónap: 14450
  • e Év: 120594
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.