Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 68 
NP Photo - hobby
  2015-09-25 21:00:20, péntek
 
  Korniss Péter: "Az exponálás egy pillanatot búcsúztat:
a jelenből a gombnyomás pillanatában múlt lesz.
A képen annak lenyomatát őrizzük - ami volt."

NP-Photo-hobby
Link



 
 
0 komment , kategória:  NP Photo - hobby  
Minden nap egyre közelebb
  2015-09-25 10:07:39, péntek
 
 

Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: Aki énbennem marad, én pedig őbenne, az terem gyümölcsöt: mert nálam nélkül semmit sem cselekedhettek.- János 15:5

A Jézusban való maradás nem automatikusan adatik meg a hívők számára.

Ez olyan életstílus, ami fegyelmet és erőfeszítést követel.

Meg kell hoznunk azt a döntést, hogy egységben járunk az Úrral, és a figyelmünket elsődlegesen Őfelé fordítjuk. Ha szellemileg fel akarunk növekedni, ha az Úr erejében és Vele közösségben akarunk járni, akkor rá kell szánnunk a szükséges időt az Ő megismerésére.


Az nem működik, hogy egy darabig így teszünk, aztán elfeledkezünk róla. Minden nap Vele kell járnunk. Abban a pillanatban, ahogy megállunk a Jézus felé való közeledésben, azonnal kezdünk eltávolodni.

Tudod, ebben a természetes világban istentelenség vesz bennünket körül. A tested teljesen természeti szinten van. Ha nem szállsz vele szembe minden nap úgy, hogy időt töltesz imádságban és az Igében, akkor a tested és az elméd egyszerűen engedni fog a feléd irányuló nyomásnak, és a világ útját választja.

Dönts amellett, hogy átadod magad az Úr dolgainak. A figyelmedet irányítsd az Úr felé. Vedd körül magad az Igével. Hallgass tanítókazettákat, miközben öltözködsz, autót vezetsz, vacsorát készítesz, az autódon dolgozol, tornázol, takarítasz, és lefekvés közben.

Bármikor, bárhol hallgathatod Isten Igéjét!

Maradj ma is Jézusban.

Gloria Copeland * Igei olvasmány: János 15:1-11
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Isten akarata a szabadság
  2015-09-24 11:01:53, csütörtök
 
  Az Úr pedig a Szellem; és ahol az Úrnak Szellem, ott a szabadság.- 2 Korinthus 3:17

Szabadság. Ha egy szóban akarnánk megfogalmazni Isten akaratát, ez lenne az a szó.

Isten azt akarja, hogy az emberek szabadok legyenek. Szabadok a bűntől, a szegénységtől, az elnyomástól, és minden más átoktól.Jézus azért jött, hogy megadja nekünk ezt a szabadságot.

Azt mondta: ,,Az Úrnak Szelleme van énrajtam, mivelhogy felkent engem, hogy a szegényeknek az Evangéliumot hirdessem... hogy a megtört szívűeket meggyógyítsam, hogy a foglyoknak szabadulást hirdessek és a vakok szemeinek megnyílását, hogy szabadon bocsássam a lesújtottakat" (Lukács 4:18).

Jézus ugyanerre tanította a tanítványokat.
És ha újjászületett hívő vagy, azt akarja, hogy te is ezeket cselekedd!

Néhányan talán azt mondják: ,,Hát, én nem tudom. Nem biztos, hogy ma is ez Isten akarata."
Figyelj. A Biblia szerint Isten soha nem változik. Nem változtatta meg az akaratát a földet illetően. Nem tesz két, egymásnak ellentmondó dolgot egyszerre.

Jézus élete tökéletesen példázta Istenakaratát 2000 évvel ezelőtt - és még mindig azt mutatja!

Ezért adta nekünk azt az utasítást, hogy menjünk, és cselekedjük azt, amit Ő is cselekedett.

Ezért küldte a Szent Szellemet - hogy erővel ruházzon fel bennünket ehhez a munkához.

Jézus most is az Atya tervét akarja megvalósítani itt a földön - de most már rajtunk keresztül.

Addig kell dolgoznia rajtunk, amíg nem vagyunk hajlandóak letenni a hagyományainkat, és nem engedjük, hogy megvalósítsa az akaratát. Ezt tette a korai gyülekezet is. Nagy sikerrel indultak, mert azt tették, amire Jézus tanította őket. Bármerre jártak, az emberek szabaddá váltak.

Imádkozzunk, hogy a mai gyülekezet elvigye Isten szabadságát a világnak. Ne kérdőjelezzük meg többé Isten akaratát, inkább valósítsuk meg. Ő azt mondta, hogy mi is cselekedni fogjuk azt, amit Ő cselekedett, és nagyobbakat is fogunk annál tenni (János 14:12).

Itt az ideje folytatnunk azt, amit Jézus elkezdett, és szabaddá tenni a foglyokat!

GLORIA

Igei olvasmány: Ésaiás 61:1-11
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Lobbantsd fel újra a lángot
  2015-09-23 11:50:40, szerda
 
  Közeledjetek az Istenhez, és közeledni fog hozzátok.- Jakab 4:8

Emlékszel arra, amikor először belevetetted magad az Igébe, és izgatott lettél Isten dolgaival kapcsolatban? Emlékszel arra, amikor alig vártad, hogy elolvasd a következő fejezetet a Bibliában, vagy meghallgasd a legújabb tanítókazettát? Egyetlen szóval lehetett jellemezni téged: FORRÓ! Az újjászületett szellemed lángolt Istenért.

Amikor Ken és én először hallottuk a hit üzenetét, mi is ilyenek voltunk. Olyan izgalomban lobogtunk, hogy semmi más nem érdekelt bennünket. Megértettük, hogy ugyanúgy bízhatunk Isten Szavában, mint egy közeli barátéban, és éhesek voltunk arra, hogy tudomást szerezzünk mindarról, amit Ő az Igében ígért nekünk.

Úgy tűnik, akkoriban semmi mást nem tettem, csak Isten Igéjét olvastam. Hittel kapcsolatos könyveket olvastam. Kazettákat hallgattam. Odaszánt voltam. Csak Isten Igéje érdekelt, semmi más.

De ez lassan megváltozott. Először nem is vettem észre. Aztán a Szent Szellem elkezdett rajtam munkálkodni, és megmutatta, hogy langyossá váltam. Hagytam kialudni a tüzet. Még mindig olvastam az Igét, de elvesztettem a lelkesedésemet.

Talán veled is ugyanez történt. Ha így van, hadd mondjam el, hogyan lehet feléleszteni a tüzet. Nekem működött, és neked is fog.
Isten Igéje azt mondja, közeledj hozzá, és Ő közeledni fog hozzád. Ehhez először el kell hagynod azokat a dolgokat, amelyek elveszik az idődet az Ige olvasásától. Gyönyörködjél az Igében. Legyél újra szorgalmas. Ha Isten dolgaira figyelsz, akkor a vágyad is hamarosan növekedni fog Őiránta. Arra fogsz vágyni, amire a figyelmed irányul. Minél többet foglalkozol valamivel, annál jobban fogsz vágyakozni rá.

Ez egy természetes alapelv. Ha tudsz golfozni, akkor ezt megtapasztalhatod. Előfordul, hogy hónapokig nem is jut eszedbe, aztán egy nap időt szorítasz rá, és kimész a pályára játszani. Másnap megint akarsz majd golfozni. Minél többet játszol, annál jobban vágysz majd rá.

A szellemi birodalomban ugyanez történik. Arra fogsz vágyakozni, amivel az idődet töltöd. Kezdd magad felépíteni a Szellemben való ima által. Fogadj mindent hittel, amit Isten mond neked, és cselekedj az alapján. Nem kell sok időnek eltelnie, és az a pislákoló láng a szellemedben egy mindent elemésztő TŰZZÉ fog válni!

GLORIA

Igei olvasmány: Jelenések könyve 3:13-22
Link Link Imakor levelezőlista
 
 
0 komment , kategória:  Békevár Webkikötő  
Jó tanács * Ha elfáradtál
  2015-09-23 11:31:00, szerda
 
 



 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok  
Az ősz első napja 2015-ben
  2015-09-23 00:08:01, szerda
 
  Link Link

 
 
1 komment , kategória:  Google :) Doodles  
Schvalm Rózsa * Erdély hangja
  2015-09-22 23:42:21, kedd
 
 

Erdély hangja

Fenyvesek rejtelmes, titkos világa,
Gránitsziklák, s a rengeteg rejtett árnya,
Reményik Sándor, a költő hazája.
Ördög szoroson is átzendül hangja.

Vadvizek zúgását túlzengve kiált,
Túlharsogva havasi szirtek magasát,
Keresve a csúcsokon Isten útját,
Fényében tündöklő, örök igazságát.

Verseiből szól Isten dicsérete,
A Megváltó Jézus fájdalmas keresztje,
Árad belőlük a szeretet fénye.
A hit magvetője, lelkek építője.

Hangzik vigasztaló, bátorító szava,
Fájdalmas összeomlás időszakában.
Emlékeztet végvárak dicső múltjára,
Amikor sebeiből vérzett a haza.

Nem vonzotta a távol szebb világa,
Drága szülőföldje, Erdély hű fia.
Fényesen ragyog felette csillaga,
Nem hunyt ki a szikra, lángját tovább adta.

Schvalm Rózsa
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rózsa Schvalm  
De hogy kerül a csoki a kertbe?
  2015-09-22 18:27:01, kedd
 
  "Ha azt mondom: táblás csokoládé, hallatán senki nem kapja fel a fejét, mint ahogy arra sem, hogy étcsokoládé, tejcsokoládé, töltött csokoládé vagy mogyorós csokoládé. Ám ha ezeket sorolom: futó csokoládé, évelő csokoládé, egynyári csokoládé, cserepes csokoládé - ugye, hogy lesz máris tamáskodás? Pedig nem ,,zöldségeket" beszélek, nagyon is helytállóak ezek a kifejezések. "

Link

 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Minden nap egy keveset
  2015-09-22 10:31:00, kedd
 
  Mihez hasonló az Isten országa? És mihez hasonlítsam azt? Hasonló a mustármaghoz, melyet az ember vévén, elvet az ő kertjében; és felnevelkedett, és lett nagy fává, és az égi madarak fészket raktak annak ágain. - Lukács 13:18-19


A növekedés Isten királyságában úgy történik, mint a földbe elvetett mag esetében. Hogyan növekszik a mag? Egy pillanat alatt fejlődik ki? Nem. Folyamatosan - napi 24 órában - növekszik, lassacskán, amíg be nem teljesíti azt, amiért teremtetett.

Azonban szellemi értelemben sokunknál ez nem így működik. Szorgalmasan tanulmányozzuk a Bibliát, és imádkozunk néhány napig, aztán abbahagyjuk. Majd, amikor valami katasztrófa közeledik, őrült módon elkezdünk imádkozni, megpróbálunk megállni az Igén, s közben arra a felismerésre jutunk, hogy valamilyen oknál fogva nem vagyunk olyan erősek, mint amilyennek lennünk kellene.

Isten országában nem egyik napról a másikra érünk el sikert! Az igazi erő, az igazi növekedés akkor valósul meg, amikor következetesen és állandóan a szemünk előtt tartjuk az Igét, azt hallgatjuk, és a szívünkben őrizzük. Nem csak akkor, amikor kedvünk van hozzá, hanem állandóan, úgy, ahogy a mag: egyszerre csak keveset nő.

Egyszer odajött hozzám valaki, és azt mondta:
,,Ember, a maga szolgálata egyik napról a másikra nőtt ki a földből!"

,,Ha így is van," válaszoltam, ,,akkor ez életem leghosszabb éjszakája volt!"

Az ő nézőpontjából úgy tűnt, rövid idő alatt sikeres lettem. Ez azért van, mert nem látott engem, amikor órákat, heteket, hónapokat és éveket töltöttem Isten Igéjének tanulmányozásával. Nem látta azt a napi fejlődést, ami megelőzte a sikert. Csak az eredményt vette észre.

Tökéld el magadban, hogy belefogsz a napról napra történő, állandó növekedésbe. Határozd el, hogy következetesen a szívedbe építed az Igét. Minden nap egy kicsit olvasod a Bibliát, és hallgatsz egy egy tanítókazettát.

Kezdj el a nap minden órájában a szerint cselekedni, hogy a fenti Ige igaz, és ne tekints arra, hogy mi történik, vagy hogyan érzed magad. Növeld a hitedet, elmélkedjél a vonatkozó Igéken, valld meg minden nap.

Végül a hited nagyobb lesz, mint azt valaha is képzelted volna.

KENNETH * Igei olvasmány: Lukács 13:18-21


Link

 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Hited felszabadítja Isten erejét
  2015-09-21 11:32:16, hétfő
 
  Jézus rájuk nézett, és ezt mondta: ,,Embereknek ez lehetetlen, de Istennel minden lehetséges" (Máté 19:26 NIV - fordítás)

Istennel minden lehetséges.

Jézus rájuk nézett, és ezt mondta: ,,Embernek ez lehetetlen, de Istennel minden lehetséges" (Máté 19:26 NIV - fordítás)

Miért indítottuk útjára a BÉKE Tervet (PEACE Plan ld. lábjegyzetben) gyülekezetünkben? Mi adta a gondolatot, hogy más gyülekezetek ezreit vonjunk be a bolygónk öt legnagyobb problémájának megoldásába? A válasz az, hogy van egy hatalmas Istenünk. Az emberek azt kérdezik, ,,Mit gondolsz magadról, ki vagy?" Rossz kérdés. A kérdés az, ,,Kinek gondolod Istent?" Az én Istenem meg tud tenni bármit.

Jézus azt mondta: ,,Legyen a ti hitetek szerint!" (Máté 9:29)

Isten használni akar téged. Meg akar áldani. Csodálatos dolgokat akar tenni az életedben. Azt akarja, hogy változtasd meg a világot. De azt is várja, hogy bízz benne. Ne mondd többé, hogy ,,Én nem vagyok képes rá." ,,Nem tudok tenni a házasságomért." ,,Nem tudom megtenni, amit Isten akar, hogy megtegyek." Ez hazugság! Istennel minden lehetséges!

Efézus 3:20 azt mondja: ,,Most pedig dicsőség Istennek, aki a bennünk munkálkodó hatalmas ereje által képes megtenni sokkal többet, mint amit valaha is kérni mernénk, vagy álmodnánk róla - végtelenül messze túl a legnagyobb imádságainkon, vágyainkon, gondolatainkon vagy reményeinken." (TLB fordítás) Ezért viszlek keresztül ezeken az áhítatokon, mert tudom, hogy rendkívül nagy lehetőségeid vannak - messze nagyobbak, mint amit valaha is elgondoltál. Isten használni akar téged, és ez a hited által történik meg veled.

Tudod mi áll szemben a hiteddel? Nem más emberek. Nem a kritika. Még csak nem is az ördög. A saját hitetlenséged. Te magad vagy a legnagyobb probléma az életedben. Miért nem hiszel jobban Istenben? Miért nem bízol benne jobban? Ez a te választásod. Van egy csomó dolog, ami felett nincs ellenőrzésed, de hogy hiszel-e Istenben, azt te döntheted el.

Akarod, hogy Isten nagy dolgokat vigyen végbe az életedben? Akkor kezdj el hinni!

Beszéljetek róla

Mi az, ami látszólag lehetetlen, hogy Isten megtegyen az életedben?
Őszintén hiszed, hogy meg tudja tenni?
Hogyan mutatod meg a háládban a hitedet Isten felé?
Mi az a ,,nem vagyok rá képes" amit át kell fordítanod arra, hogy ,,Isten képes rá"?

* (Daily Hope by Rick Warren - 2015.09.14.)
Link

Link Link

 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 68 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 68 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 537
  • e Hét: 6186
  • e Hónap: 9987
  • e Év: 71288
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.