Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/46 oldal   Bejegyzések száma: 453 
Répássy menesztésének okai:
  2015-09-29 19:44:03, kedd
 
  Répássy menesztésének okai:

"Azt is terhére róják, hogy a bíróságokra ,,nem figyelt eléggé", azok túl sokszor hoztak a kormányoldal számára kedvezőtlen ítéletet. "

Hát komolyan, a pofám szakad le ezektől.

Túl ezen: van olyan ága-boga az életnek, amiben nem a Csúti rém mondja meg a tutit:
"Czombának hírek szerint azért kell mennie, mert ragaszkodott egy olyan megyei szintű munkaügyi struktúrához, amely a miniszterelnök szerint már nem indokolt."




Orbán a hűséget nézi, Répássyt is ezért rúgta ki

Az írás a Népszabadság 2015. 09. 29. számában jelent meg.



Csuhaj Ildikó
Népszabadság

Mindenkit váratlanul ért Répássy Róbert menesztése. Számos feltételezés kering az 1988 óta a Fideszhez tartozó államtitkár ,,bűneiről". Úgy tudjuk, a válasz egy cseppet sem bonyolult: Répássyt nem gondolja elég hűségesnek Orbán Viktor.


A jelek szerint a kormányban egyetlen mérce létezik: ez az Orbán Viktorhoz való lojalitás. A szakértelem fontos, de a ,,politikai kormányzásban" az első szón van a hangsúly. A miniszterelnöki akaratot végig kell vinni a rendszeren, és pont. Így magyarázta az államtitkárcserék okait lapunknak egy kormánypárti politikus. Aki szakmai aggályok miatt húzódozik, vagy az apparátus ellenállása miatt a miniszterelnöki akaratot nem elég energikusan hajtja végre, megbukott.
Répássy Róbert
Répássy Róbert
Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

Répássy Róbert igazságügyi államtitkár menesztésének oka információnk szerint az, hogy a fentiek értelmében nem volt elég lojális Orbán Viktorhoz. Állítólag felhozták ellene azt is, hogy Handó Tünde főbíró megválasztásakor nemmel voksolt a parlamentben, holott tudnia kellett, hogy Szájer József felesége Orbán baráti köréhez tartozik. (A neheztelés árulkodik a NER működéséről, mert kétharmadot igénylő személyi döntéseknél a szavazás titkos, tehát nem lehetne tudni, ki hogyan voksolt.) Az államtitkárral minisztere, Trócsányi László azt közölte: azért kell mennie, mert a miniszterelnök nem elégedett a tárca politikai munkájával, azért pedig Répássy a felelős.



Az államtitkár egyik fő bűne az volt, a menekültügyben még júliusban kétségbe vonta, hogy ,,szükséges-e a jelenlegi jogszabályoknál szigorúbban megvédeni az országot". Azt is terhére róják, hogy a bíróságokra ,,nem figyelt eléggé", azok túl sokszor hoztak a kormányoldal számára kedvezőtlen ítéletet. Volt, aki a Budapesti Ügyvédi Kamara körüli zavarokat is említette, ám más forrásunk szerint ezek ürügyek. Répássynak nem azért kell mennie, mert nem volt eléggé ,,aktivista", hanem azért, mert Navracsics Tibor embereként tartották számon.

Czomba Sándor foglalkoztatási államtitkár esetében viszont a szakmai koncepció ütközött a miniszterelnökével - mondták lapunknak. A nemzetgazdasági tárca tegnap közleményben jelentette be, hogy távozik Czomba Sándor, valamint Glattfelder Béla gazdaságszabályozásért felelős államtitkár, Tállai András pedig - mint miniszterhelyettes - a jövőben az adóügyekért is felel.


Czombának hírek szerint azért kell mennie, mert ragaszkodott egy olyan megyei szintű munkaügyi struktúrához, amely a miniszterelnök szerint már nem indokolt. Orbán Viktor szűk körben többször beszélt rosszallóan az államtitkárról, akit egy régi fideszes, Cseresnyés Péter vált az államtitkári székben. Cseresnyés 2002 óta tagja az Országgyűlésnek, korábban volt Nagykanizsa polgármestere is.


A miniszterelnök a tavalyi választás után egyértelművé tette, hogy az államtitkárokat a Fidesz-KDNP parlamenti frakciójából szeretné verbuválni, hiszen így politikai és frakciófegyelem is köti őket. De akadnak kivételek: Palkovics László felsőoktatási államtitkár éppúgy a versenyszférából érkezett, mint Glattfelder utóda, Lepsényi István. A gazdasági mérnök rövid ideig volt a Magyar Suzuki Rt. vezérigazgatója, majd húsz éven át mostanáig a Knorr-Bremse Fékrendszer Kft. ügyvezető igazgatójaként dolgozott. Orbán Gábor volt államtitkár posztját a jövőben Hornung Ágnes közgazdász tölti be a nemzetgazdasági tárcánál.

http://nol.hu/belfold/repassy-szarvashibaja-156600

--------------------------------------------------------------------------------- ------------------------


Erről egy 1986-os esemény jut eszembe. Egy országos fontosságú nagyvállalatot úgy látogatott meg Ceausescu és Elena, hogy nem volt bejelentve, a szeszély Elenanak jutott eszébe, arrahaladt a konvoj és azt mondta : álljunk meg itt. Szép szeptemberi vasárnapi délután volt, a társaságot a szolgálatos diszpécser és egy részlegvezető fogadta. Természetesen, a munkásokon nem vadiúj munkaruha volt, hanem a szokásos és az udvar sem volt felporszivózva. A vezérigazgatót csak akkorra találták meg, mkor Elena már kifelé tartott, pedig lóhalálában érkezett. Anélkül, hogy közöltek volna vele bármit is, hétfőn reggel hétre villámértekezletet hivott össze a megyei párttitkár, ahol 10 perc alatt leváltotta az igazgatót és mást nevezett ki. Elena elégedetlenségére és csalódottságára hivatkozott ,,egy ekkora vállalat nem engedhet meg magának ilyesmit"

A lehető legrosszabb vezetési stílus, de évtizedekig el lehet vegetálni vele.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
PISA ÉS PÖCs
  2015-09-29 19:40:42, kedd
 
 
2015. szeptember 29., kedd


PISA ÉS PÖCS

Ha a magyar iskolákat nézegetjük, akkor a tanulmányok színvonalát a PISA, a pedagógusokat pedig a PÖCS kifejezéssel lehet jellemezni.
A két betűszó tükröt tart a magyar iskolarendszer, de tágabban véve az egész társadalom elé.
Közös bennük, hogy a jövőre nézvést mindkettő eléggé csúf kilátásokkal kecsegtet, az egyik a funkcionális analfabéták számának növekedésére, a másik a házmesterképzés felvirágzására utal.
Ha ehhez hozzávesszük még az iskolák siralmas anyagi helyzetét, akkor sok okunk nincs a vidámságra a magyar iskolarendszer és leszármazottaink jövőjét tekintve.
Hol van már az az idő, amikor a magyar pedagógusok irányításával magyar tanulók versenyek tucatjait nyerték, amikor a magyar pedagógus a közélet motorja volt?

Kezdjük talán a PISA -val.
Ez egy betűszó, a Programme for International Student Assessment, azaz ,,a nemzetközi tanulói teljesítménymérés programja".
A felmérés, melyet tizenöt éves diákok között végeznek, három területen zajlik, azt vizsgálja, hogy a diákok a tanultakat milyen szinten képesek alkalmazni a hétköznapokban a matematika, a természettudományok és a szövegértés területén.
Minden évben más és más képességet vizsgálnak.
2012-ben a számítógépes információszerzési képességet vizsgálták, nevezetesen, hogy milyen gyorsan és milyen úton tudják a diákok a szükséges információt megszerezni.
A hosszabb idő és a hosszabb út általában szövegértési nehézségeket jelent.
A felmérés eredményét most közölték, Európában tökutolsók vagyunk, ezidáig állítólag azért nem tették ezt közkinccsé, mert az illetékesek egyszerűen nem hittek a szemüknek.

Pedig nincs min csodálkozni, a felmérés ugyanis azt is megállapította, hogy a magyar iskolák számítógép-parkja elöregedett, korlátozott az internet-hozzáférés, kétszáz iskolában egyáltalán nincs központi internet.
Az informatika-oktatás általános színvonala is gyenge, az órákon a gyerekek leginkább csak ,,számítógépeznek" és szerintem sok esetben vak vezet világtalant.
Talán innen kellene közelíteni a kérdéseket, meg kellene vizsgálni a pedagógusok informatikához való iszonyát, mert ha a környezet elutasító, akkor a diák sem fogja ambicionálni a számítógép-használatát.
A Fidesz egyébként is lecsökkentette az informatika-órák számát, ami nem is csoda - itt is fejtől büdösödik a hal - állítólag Orbán sem kedveli a számítógépet, pedig megpróbált már dekázgatni is vele.

A problémát tovább nehezíti, hogy a tanulók otthoni számítógép-használata sem megfelelő, és hogy miért erre a válasz a hajdani pap válasza, akitől, mikor megkérdezték, hogy miért nem harangoznak délben a faluban, azt válaszolta, hogy ezer oka van annak.
Hát mondjon egyet, erősködött a reklamáló.
Hát például nincs harang, mondta a plébános...
Itt is hasonló az ok, a diákok nagy részének nincs otthon számítógépe, nincs internet-hozzáférése, márpedig a számítógép olyan eszköz, melynek használatát csak úgy lehet megtanulni, ha a tanuló odaül mellé és használja.
Könyvből ezt nem lehet megtanulni, a gyakorlatban egy fiatalnak viszont szó szerint gyerekjáték.
Nagy gond ez, mert a társadalom további szétszakadásához fog vezetni, lesznek, akik képesek használni a modern eszközöket és lépést tudnak tartani a fejlődéssel és lesznek azok, akik menthetetlenül leszakadnak, és ők nem a Várnegyed vagy a Rózsadomb iskolásai lesznek.
A diákok egy része ma már teljes természetességgel használja az okostelefonokat információszerzésre, de nincs mindenkinek sem okostelefonja, sem pénze a megfelelő előfizetésre, nincs csatlakozási lehetősége az internethez.

A szocialista kormányok célkitűzései között szerepelt egy országos szélessávú internet gerinchálózat kiépítése. Hasonló célkitűzés ma is érvényben van, vannak eredmények is, a magántőke is részt vesz a fejlesztésekben.
Például a kínai Huawei tíz milliárd forintos beruházással bővíti a szélessávú hálózatot, de ez nem elégséges, hiszen a technikai lehetőség nem jelenti azt, hogy az iskoláknak pénzügyi lehetőségük is lesz a csatlakozásra.
Ha nincs központi akarat, akkor nem lesz színvonalas informatikai oktatás sem, arról nem is szólva, hogy a jövő nem az üzleti alapú, hanem a nyílt hozzáférésű hálózatokat jelentené, ha a megvalósítására szánt pénz nem kerülne más, fontos zsebekbe, a koirmány pedig nem bevételi forrást látna a világhálóban, hanem a nemzet felzárkóztatásának eszközét.
Az a polgármester, aki büszkén lépked a libaúsztatóból kialakított élményfürdő mellett faluja viakolorozott főterén, a gyermekek jövőjén sétál.
Ázsia kistigrisei azzal tudtak felkerülni a világ gazdasági térképére, hogy nem sajnálták a pénzt az oktatásra, képzésre.
Ha ez így folytatódik, akkor még jobban leszakadunk a fejlett országoktól, igaz viszont, hogy lesznek üres stadionjaink, mindennapos testnevelés az iskolafolyosókon, és énekelgetünk vidáman...

A PÖCS szintén betűszó, a Pedagógus Önértékelő Csoport rövidítése, kissé emlékeztet Rákosi ötéves tervére.
Az önértékeléseket öt év alatt kell lebonyolítani - kétévente a pedagógusokat, az intézményvezetőket, de magát az intézményt is értékelni kell, a harmadik és az ötödik évben.
A tanarakat a szülők is értékelik, ami igen érdekes elképzelés, mert a munkájukat nemigen ismeri a szülő, mégis osztályozni fogja.
Egyest adtál Iluskának?
Te is kapsz egyet, elfogult némber!
Aztán a kollegák is egymás ellen fordulhatnak, a tanári szobák klikkjei ellehetetleníthetik magát Pestalozzit is, ha úri kedvük úgy tartja, kinyírhatják a követelménytámasztó igazgatót, hogy most a politikai törésvonalakról ne is beszéljünk.
De lehet ellentét például a porosz hagyományokat követő pedagógusok és liberálisabb kollegáik között is.
A gyerekeknek viszont kuss, vagy leírják százszor: aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére.

Tanszabadság?
Mire jó az?
Te előadod, a tanuló visszaböfögi, ha lehet, szó szerint, így nevelünk jó alattvalókat, nemdebár?
Egy haszna azért lehet a szülőknek kiküldött kérdőíveknek - a hátoldalán lehet üzenni: Kedves szülő, küldjön krétát és nyilatkozzon, hogy részt vesz-e a tanterem kimeszelésében?
Egyszer régen ráültem akkori főnököm íróasztalára és az ezredparancsnoknál feljelentettek.
Kérdezte az Öreg, hogy hogy képzelem, hogy ráülök a feljebbvalóm íróasztalára.
Mondtam neki, hogy ezredes elvtársa, arra az íróasztalra rá lehet ülni.
Elgondolkodott, és azt mondta: Hát igen - ha rá lehet ülni, hát rá kell ülni.
Hozzávetőleg valami ilyesmi a válasz arra is, hogy miért lehet a pedagógusokkal mindent megcsinálni.
Az csak a baj, hogy erre a helyzetre rámehet egy-két generáció.
Hogy tudásalapú társadalom?
Persze, azt nagyon kell tudni, hogy ki a főnök itt, Csicskaországban...


http://www.pupublogja.hu/2015/09/pisa-es-pocs.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tovább dagad a Quaestor-botrány
  2015-09-29 19:32:12, kedd
 
  2015. 09. 29. 13:41

Tovább dagad a Quaestor-botrány

Egyre több jel mutat arra, hogy bennfentes információkkal visszaélve több Fidesz-közeli politikus vehetett ki pénzt a Quaestorból - jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

A politikus emlékeztetett: a Quaestor-botrányban kiderült, hogy a kormánynak még a pénzintézet bedőlése előtt tudomása volt arról, hogy a cég bajban van, az oda betett pénzek pedig veszélybe kerültek. A kormány ezekkel a belső információkkal rendelkezve döntött arról, hogy az utolsó pillanatban pénzt menekítsen ki a Quaestorból.

A cég felszámolója több magánszemély ellen eljárást kezdeményezett azért, mert az utolsó napon pénzt vettek ki a bajba került brókercégből, de érdekes módon nem indult hasonló eljárás például a Nemzeti Kereskedőház vezetői ellen, akik 3,8 milliárd forint értékben menekítettek ki pénzt.

Volner szerint erősen úgy tűnik, hogy a Fidesz nem hajlandó ebben a kérdésben nyilatkozni: mint ismert, a Jobbik képviselői voltak az elsők, akik büntetőjogi felelősségük tudatában nyilatkoztak arról, hogy a Quaestorból bennfenntes információk alapján nem menekítettek ki pénzt a bedőlés előtti időszakban. Bár a Quaestor vezetőivel rendkívül jó kapcsolatot ápolt több fideszes politikus és kormánytag is, kizárólag a Fidesz és a KDNP képviselői voltak azok, akik nem voltak hajlandóak hasonló nyilatkozatot tenni.

Volner szerint nagyon valószínű,

hogy a több mint 300 milliárd forintos károkozással járó nagykoalíciós mutyit - melyet az MSZP és a Fidesz együttes kormányzása hozott létre, és 15 éven keresztül zavartalanul zajlott korrupciós bűncselekmény formájában - meg fogják úszni a felelősök.

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy ne takargassa banktitok mögé azoknak a magánszemélyeknek és vállalkozásoknak a neveit, akik az utolsó pillanatban pénzt vettek ki a Quaestorból, mert meg kell nyugtatni a magyar választókat azzal kapcsolatban, hogy az ügynek nincs politikai érintettsége, mert jelenleg erősen úgy tűnik, hogy van. Fontosnak tartják azt is, hogy valódi elszámoltatás történjen az ügyben, hiszen a Kulcsár-ügy is 12 éve húzódik, mégsem született még jogerős ítélet.


http://alfahir.hu/tovabb_dagad_a_quaestor_botrany
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Mazsihisz állandóan utasítgatja a kormányt
  2015-09-29 19:23:01, kedd
 
  A Mazsihisz állandóan utasítgatja a kormányt

2015. szeptember 29. 16:32
Hunhír.info

zsid-csillag.jpgA Mazsihisz abban érdekelt, hogy ne valósuljon meg a Sorsok Háza - mondta el az ATV Start című reggeli műsorában a Terror Háza Múzeum főigazgatója. Schmidt Mária szerint a hazai zsidóság legtámogatottabb szervezete állandó politikai aktivitásban van és meg akarja mondani a kormánynak, hogy mit csináljon. Schmidt reményét fejezte ki, hogy a jövőben nem a zsidó szervezet fogja meghatározni a magyar kormány politikáját.

Mint tegnap megírtuk a kormány szeptember 18-án döntött arról, hogy Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója kormánybiztosként koordinálja a jövő évi 1956-os megemlékezéseket. A Népszabadság a bejelentés előtt, kormányzati forrásra hivatkozva azt írta, hogy ,,Sorsok Háza körüli erős konfliktushelyzet feloldása lehetne, ha Schmidt lemondana a projekt irányításáról".

Az eredeti nevén Holokauszt Gyermekáldozatainak Emlékhelye - Európai Oktatási Központ elnevezésű beruházást ugyanis a Terror Háza Múzeum főigazgatójának irányításával kezdték meg még 2013-ban, de egyrészt az építkezés csúszása, másrészt az emlékhelynek a Miniszterelnökség által kiszivárogtatott és komoly vitát generáló koncepciója, meghiúsította az idén áprilisra tervezett megnyitót.

Schmidt Mária szerint a Mazsihisz az utóbbi egy-két évben ,,politikai szerepbe lavírozta magát" és ,,állandóan utasítgatják a kormányt", ami egyre abszurdabb felvetésekhez vezet, például olyasmihez, mint annak követelése, hogy a következő tíz évben ne készüljenek köztéri szobrok Magyarországon.

A főigazgató asszony úgy foglalt állást, hogy a Mazsihisz ellenérdekelt a Sorsok Háza projekt megvalósulásában, és reményét fejezte ki, hogy a jövőben nem a zsidó szervezet fogja meghatározni a magyar kormány politikáját.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=87070
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy lány elmegy a jósnőhöz:
  2015-09-29 08:16:47, kedd
 
  Egy lány elmegy a jósnőhöz:
- Két férfi is szerelmes belém. Melyik lesz közülük a szerencsés?
- A Józsi fogja feleségül venni. Béla lesz a szerencsés.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Európa árulói
  2015-09-29 08:14:56, kedd
 
  Európa árulói

2015. szeptember 23. 18:14

Az európai civilizációt elárulók között mára első az egyenlők között Merkel Mutti, aki szelfizget azokkal a férfi migránsokkal, akiknek országában nő még csak nem is politizálhat.

,,És akkor jött Zoran Milanovic szellemóriás, aki nem átállotta azt mondani, hogy azért küldik mestertervként vissza a magyar határra az országukba betörő hordát, mert a magyar kormány nem egyeztetett vele a szerb határon épülő kerítésről, és így, a schengeni határt egyedül védő Magyarország, hozzájuk terelte a migránsok ezreit.

És kedves Zoran Milanovic, amíg mi magyarok a kerítést építettük, addig nyaralni tetszett? Nem tetszett hallani arról, hogy Magyarország fel fogja tartóztatni határán a nagy menekült kívánság-showt? Ja, hogy tetszett hallani, csak semmit nem tetszett csinálni?!?

Ja, hogy Magyarországnak nem is Önnel kellett egyeztetnie, hanem Szerbiával, amit meg is tett, s most úgy néz ki, hogy ebben az őrült európai fejetlenségben pont déli szomszédunkkal a legjobb a viszonyunk?!

Talán tetszettek volna felkészülni! Talán tetszettek volna Önök is egyeztetni a szerb kollégákkal, hogy bizony Önök sem fogják tűrni a megaláztatást, mint ahogy ma egyedüliként csak a Magyar állam mondhatja el eddig, hogy határainak egy részén nem engedte szuverenitásának és az európai jogrendnek a sárba taposását!

Ja, hogy azt tetszettek hinni, hogy Magyarország úgy is elbukik Röszkénél, ahogy Görögország Kosnál, majd onnan fölfelé mindenki egészen Röszkéig? És ezért majd Önök, horvátok megússzák?

Hát, most csalódtak, mert Magyarországnak - egyedül eddig - sikerült megálljt parancsolni! Az igaz, hogy az áradatot nem tudta ezzel megállítani, csak más útra terelni, de ez nem is lehetett célja. De azt megmutatta a röszkei határbetörők rendvédelmi feltartóztatásával, hogy igenis lehet és kell rendre kényszeríteni a vonuló falkákat. Igenis, lehet megálljt parancsolni, és kell is! (...)

Ám ez a szerencsétlen Milanovic leginkább saját nemzetével tol ki, amikor migránsügyben az ismert balkáni semmittevést tette politikájának alapjává, és ő is felsorakozik ezáltal az európai civilizációt elárulók közé.

És sajnos ezek között mára az első az egyenlők között Merkel Mutti!

Aki szelfizget azokkal a férfi migránsokkal, akiknek országában nő még csak nem is politizálhat, sőt illem szerint szemlesütve, bután kell hallgassa a férfiak közügyekről csevegését, vagy ki kell vonuljon a konyhába a ház asszonyaival.

De Merkel Mutti bizakodó a német gazdaság tekintetében. Merthogy kell a bevándorló munkaerő!

De ez a gazdasági racionalitáson nyugvó számigálás nem számol a kulturális tényezőkkel, s azzal, hogy ez a menekültáradat, nem az, amire ők gondoltak. Ez nem az, amit Új-Zéland és Ausztrália csinál az ázsiai és óceániai bevándorlás kapcsán. Ők ugyanis szó szerint álláshelyekre, képzettségre, társadalmi hasznosságra keresnek célzottan bevándorlókat. És így általuk szervezik, építik társadalmukat!

Nyilván ez nem ugyan az, mint amikor egy menekültáradatban találja magát egy kontinens!

Ám Németország nyugodtan állhatott volna bele egy irányított bevándorlási folyamatba úgy, hogy nem tesz felelőtlen kijelentéseket kancellárja egy migránsáradat beindítására.

És lám, már ők is kezdik mindezt felismerni. Orbán Viktor pedig minden nézői, hallgatói médiaszavazáson messze a legtámogatottabb ezekben a nagy PC országokban.

Nem csoda, hisz meg kell csak nézni az erfurti képeket szeptember 18-áról!

Ja, hogy nem tetszettek látni?

Hát persze, mert az a liberális német média, amelyik örökös holokausztájulatban szenteskedve csakis a menekültek befogadásáról papol, nem mutatja meg, hogy mi történt Erfurtban, így nem kerül be a világ híráramába!

Pedig Erfurtban a migráns hordák ugyanúgy megmutatták agresszív arcukat, mint ahogyan azt Röszkén láttuk.

Több százan átgyalogoltak Erfurton is, törtek, zúztak, hogy ők nem erre számítottak! Mi az, hogy tábor? Mi az, hogy idegenrendészeti vizsgálat? Mi az, hogy nem rögtön állampolgárság? Kiutasítás? Szó sem lehet róla!!!

Az egyik utcában álló rendőrautót egy másodperc alatt kezdték szétkapni. Nem annyian, mint Olaszliszkán a védtelen családapát! Tízszer annyian! A rendőrök menekülve gázra tapostak, és a szétreppenő hiénák egy másodperc szétröppenés után újra masíroztak, törtek-zúztak!

Mert ők nem megdolgozni akarnak a német vagy osztrák életszínvonalért, hanem azt kapni akarják... Miért? Azért!

És azt tetszettek hallani, hogy Ausztriában a karintiai St. Kanzian am Klopeinersee-ben tüntetésbe kezdtek a menekültek?

Ja, ezt sem?

Nos, azért indult meg a tüntetés, mert ezek a szegény menekültek nem értenek egyet az osztrák törvényekkel, amelyek szerint ideiglenes tartózkodási engedélyt adnak csak nekik!

És most tessenek figyelni!

Most jön a legszebb: egyben követelik azonnali hatállyal, hogy 2.000, azaz kétezer euró, vagyis 620.000 forintnyi havi jövedelmet adjon nekik Ausztria, vagyis az osztrák kvalifikált munkavégző középosztály bérét biztosítsa - természetesen alapjogon, munka nélkül - az osztrák állam! A kézzel írott, a helyi rendőrségnek átadott petíciójukban világos az igényük: »2000 Euro Taschengeld« szerepel követelésként, vagyis »2000 eurózsebpénz«. És, hogy mindezt komolyan gondolják? Oly annyira, hogy 20-an éhségsztrájkba is kezdtek mindezért.

Sok sikert!"


http://mandiner.hu/cikk/20150923_zarug_peter_farkas_europa_aruloi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Orbánék elismerték: eltapsolták az emberek pénzét
  2015-09-29 08:10:51, kedd
 
 
168 Óra Online írása






2015. szeptember 29.
,,Orbánék elismerték: eltapsolták az emberek pénzét"

A MSZP szerint a kormány beismerte: feleslegesen tapsolták el az emberek nyugdíj-megtakarítását.

A Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap elmúlt négyéves beszámolójának gazdasági bizottsági tárgyalásán az MSZP megkérdezte Balogh Lászlótól, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkárától, hogy a nyugdíjreform kapcsán kitűzött célok teljesültek-e. Kiderült: az alap tevékenysége mindössze passzív portfólió kezelés volt, ami a szocialisták szerint gyakorlatilag azt jelenti, hogy érdemi tevékenységet nem végzett és a kitűzött célokat sem tudta teljesíteni.

Az MSZP szerint az Orbán-kormány államtitkára ezzel beismerte: az ígéretekkel ellentétben nem védték meg 3 millió ember nyugdíj-megtakarítását, nem csökkentették az államadósságot, és nem hozták létre az egyéni nyugdíjszámlákat. Ennek ellenére a kormánypárti képviselők megszavazták beszámolót. Ezek után a párt szerint már csak az a kérdés: miért kellett az emberektől elvenni 3000 milliárd forintot.

http://www.168ora.hu/itthon/orbanek-elismertek-eltapsoltak-emberek-penzet-139435. html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ország bűzlik az orbánizmustó
  2015-09-29 08:09:43, kedd
 
  "Az ország bűzlik az orbánizmustól. Minden falusi polgármester, minden fideszkinevezett iskolaigazgató, minden megyei kamarai alelnök orbánviktor akar lenni. A CÖF bűnözői, a Művészeti Akadémia kóklerei, a Nemzeti Közszolgálati elmebetegek irányítják az új orbánista középosztályt, alakítják az ízlését, szervezik a mindennapjaikat. A Heti Válasz bérgyilkosai naponta írják meg, hogy Európa egy emberként áll a Gazda mögött. Miközben Európából nézve alig értelmezhető az orbáni világ.........Magyarország olyan lesz, amilyennek Orbán Viktor megálmodta, egy orbánarcú, orbánszagú, orbánmorálú ország, amelyet el kell viselni, ki kell bírni, túl kell élni"


https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/12046611_9403110960071 17_2516186313489341104_n.jpg?oh=08dc5961bd754b0e8dac3c0a04fb5d24&oe=56A49659
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hétvégén helyhatósági választás volt Felső-Ausztriában
  2015-09-29 08:07:54, kedd
 
  A hétvégén helyhatósági választás volt Felső-Ausztriában.

Úgy hívják az újságok: Asyl-Wahl, vagyis a bevándorlásról szóló szavazása volt valójában 1,1 millió választónak. Ezt tükrözik az eredmények is. A 9 éve a zöldekkel kormányzó Néppárt akkorát bukott, mint a nyeletlen fejsze. Náluk nagyobbat már csak a szociáldemokraták buktak, az FPÖ, az osztrák Szabadságpárt pedig jelentősen megerősödött. A levitézlett tartományi elnök már magyarázza, "ez nem protest szavazás volt Bécs vagy Brüsszel ellen, hanem felső-Ausztriáért. Igen, így gondolták a hazájukat, házaikat féltő polgárok is, akiket nem bábként mozgat a megnevezhetetlen felsőbb hatalom. Október 11-én pedig Bécs is szavaz. Bécs, a masszív szocialista fellegvár. Ahol az előrejelzések szerint a most még kormányzó SPÖ, akinek 2010-ben 44,3 %-a volt, 2015-ben 38, most talán 34 %...vajon miért? Az FPÖ-nek, 2010-ben 28,5, 2015-ben 34, most 37 %-a, a Néppárt pedig a futottak mégben utolsó vagy jobb esetben utolsó előtti lesz, valahol 6-8 % körül. Lehet, hogy ez a szörnyű helyzet kell ahhoz, hogy, hogy az emberek használják a józan eszüket és összefogjanak végre?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiszivárgott hivatalos szörnyforgatókönyv
  2015-09-29 08:05:51, kedd
 
 
Kiszivárgott hivatalos szörnyforgatókönyv


Lovas István2015. szeptember 28. Nemzetközi sajtószemle

DIE WELT
Havonta százezer afgán is elhagyja hazáját, jelenti a német napilap, amely azt írja, ,,német biztonsági körökben nő az aggodalom egy további menekülthullám miatt". Az Európába igyekvő afgánok egy újfajta digitális útlevéllel elsőként Iránba mennek. Arról is beszámol, hogy a német menekülttáborokban mindenek előtt a keresztényeket és a jezidákat egyre gyakrabban fenyegetik a ,,konzervatív muzulmánok és iszlamisták". Jacob Simon, a németországi Keleti Keresztények Központi Tanácsának elnökségi tagja elmondta, igen sok olyan esetről tud, amikor keresztény menekülteket támadtak meg, de ,,ez csak a jéghegy csúcsa".

Focus
kep-ur-large-4-3
,,Nem a nyilvánosságnak szánták", kezdi a középjobboldali német hetilap azt a cikkét, amely arról szól, hogy az osztrák belügyminisztérium ,,szörnyforgatókönyvet" írt le belső használatra szánt jelentésében. ,,Tekintettel a menekültáramlatra, a közrend fenntartása veszélybe került - a törvényi struktúrákat hatályon kívül helyezhetik", olvasható a jelentésben. A háromoldalas tájékoztató hangsúlyozza a migránsok közötti etnikai és vallási alapú konfliktusok hatalmas veszélyét.

Mopo 24
,,Szex, erőszak és szemét! A hadsereg orvosa meghúzta a vészharangot a menekültek miatt" címen a német portál arról ír, hogy a német hadsereg tábori főorvosa belső használatra írt tájékoztatójában ismerteti, milyen helyzet alakult ki az erfurti nagycsarnokban. ,,Bármely sarokba vizelés rutinszerű. Az elszállásolási térben lévő, egyedül álló nőkre más országokból érkező személyek vizelnek...", írja. A csarnokban ezer menekültet helyeztek el, akik Szíriából, Irakból, Afganisztánból, Sierra Leonéből, Bangladesből és Eritreából érkeztek. A hadsereg portálnak nyilatkozó szóvivője ígérte, ,,a viszonyokat felülvizsgálják". A hírportál hozzátette: a haderő vezetése felháborodott, amiért a belső használatra szánt írat nyilvánosságra került.

AMERICAN FREEDOM PARTY
Az amerikai Szabadság Párt honlapján ,,A Vatikánnak van a világon a legszigorúbb bevándorlás politikája" címmel olvasható cikk azt írja, sokan iróniával emlegetik a Vatikánvárost körbevevő hatalmas falat, amikor azt hallják Ferenc pápától amerikai útján, hogy egy ,,határok nélküli Amerikára" bíztatja az Egyesült Államok lakosságát.

HAARETZ
Mark Toner, az amerikai külügyminisztérium helyettes szóvivője az AP amerikai hírügynökségnek zavartan válaszolt arra a kérdésére, hogy Washington tényleg ,,üdvözli"-e, mint nyilatkozatában jelezte, mely szerint Szaúd-Arábiát nevezték ki az ENSZ Emberjogi Tanácsa vezetőjének, írja az angol nyelvű izraeli lap. [Szaúd-Arábiában, mint ismeretes, nem léteznek emberi jogok.]

DIE WELTWOCHE
A svájci hetilap Thilo Sarrazinnak - az öt évvel ezelőtt megjelent, a fősodratú médiában igen élesen támadott Európa szétbomlasztja önmagát című könyv szerzője cikkének - adott teret. A német szövetségi bank egykori igazgatótanácsának tagja és a berlini szenátusban a német szocialisták volt pénzügyi képviselője cikkében azt írja, adatokon alapuló gyászos előrejelzései láthatóan még gyorsabban válnak valóra, mint az könyvében szerepel. A német asszonyoknak átlagosan 1,3 gyermeke születik. Minden nemzedék ezzel egyharmaddal lesz kisebb, mint a megelőző. Miközben ,,a német nép nemcsak öregszik, de a tartós trend azt mutatja, eltűnik a történelemből". A bevándorlók minőségi szintje és a tanulásban mutatott teljesítménye a származási országuktól függ. A távol-keletiek emelik, a muzulmán országokból érkezettek csökkentik az átlag német képzettségi szintet, írja Sarrazin, aki Orbán Viktort dicséri, amiért ,,azon kevés európai politikusok egyike, akik nem riadnak vissza a logikus gondolkodástól és attól, hogy nézetük szerint is cselekedjenek. Ha Európa befogadna mindenkit, aki jogosan kér menekültstátuszt, az emberiség 80 %-ának teret kellene adnia.

FOREIGN AFFAIRS
Az Egyesült Államok vezető, két havonta megjelenő külpolitikai folyóiratában R. Daniel Kelemen, a New Jesey állambeli Rutgers Egyetem politológia tanára az ,,európai magyar problémáról" írva felhívja a figyelmet, hogy a kontinensnek és a ,,demokratikus EU-nak" észre kell vennie azt a veszélyt, amelyet rá nézve jelent az ,,Orbán-rendszer". Ezt ,,a rohadást" meg kell állítani, figyelmeztet a szerző.



Folytatását lásd: http://nssz.blogstar.hu/


http://lovasistvan.hu/2015/09/28/kiszivargott-hivatalos-szornyforgatokonyv/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/46 oldal   Bejegyzések száma: 453 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 453 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 197
  • e Hét: 3961
  • e Hónap: 7706
  • e Év: 161202
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.