Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/49 oldal   Bejegyzések száma: 488 
A mezszponzor Strabag cége bontja Garancsi klubjának stadion
  2016-01-31 11:03:10, vasárnap
 
  2016. január 23. szombat
A mezszponzor Strabag cége bontja Garancsi klubjának stadionját

videoton-stadionbontas

Bár a munkálatok már december közepén elindultak, csak december 30-án kötöttek szerződést a Strabag-leányvállalat STR Építő Kft.-vel a székesfehérvári Sóstói Stadion bontására, nettó 148 millió forint értékben. Orbán Viktor egyik kedvenc csapatáról és kedvenc oligarchájának a klubjáról van szó, ahol már évekkel korábban ígérték az új, 14 ezer férőhelyes stadiont. A városban úgy vélik, a csúszásban nagy szerepet játszott az is, hogy az Orbán család vállalkozása sikertelenül próbálkozott hulladékfeldolgozó létesítésével a közeli Gánton. A költségek gyorsan nőnek, a kezdetben becsült 9 milliárd helyett ma már 15 milliárdot terveznek elkölteni. Igaz, most már ,,teljes városrészi rehabilitációról" beszélnek a projekt kapcsán.

Január 18-án jelent meg az eredménye a Közbeszerzési Értesítőben annak a hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásnak, amelyet a Sóstói Stadion bontására írt ki a tulajdonos székesfehérvári önkormányzat. Ezek szerint nettó 148 388 409 forintért az STR Építő Kft. végezheti el a munkálatokat.

Vagyis Garancsi István klubja, a Videoton jelenlegi stadionja (bár a futballcsapat csak bérlője az arénának) háromnegyedének az elbontását; a főlelátó ugyanis a helyén marad, csak átalakítják, míg a többi, földlelátóra épült részek tűnnek el.

Ki épít, kinek és kinek a pénzén?

Az állam milliárdokat költ a stadionokra - puffogunk évek óta. És valóban közpénz megy egy elvileg magáncégek fenntartotta üzlet infrastruktúrájára, de a viszonyok jóval bonyolultabbak. Ez növelheti a korrupciós kockázatot, az átláthatóság pedig szinte megvalósíthatatlan.

A székesfehérvári stadionberuházás esetében induljunk ki onnan, hogy a Videoton arénájáról beszélünk. A Videoton egy futballvállalkozás, ami Garancsi István cégeinek a tulajdonában van. A stadion azonban nem az övé, hanem Székesfehérvár városáé. Pontosabban csak 2014 szeptembere óta a városé, mert előtte a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata kizárólagos tulajdonában lévő Székesfehérvár Városgondnokság Kft. birtokolta. A Videoton pedig ettől a cégtől bérelte.

Másfél éve - éppen azért, hogy a város felhasználhassa a beruházásra szánt állami támogatást - a kft. térítésmentesen átadta az önkormányzatnak az 1,2 milliárd forint értékre becsült ingatlant. A magáncég által bérelt önkormányzati tulajdonú létesítményt tehát állami pénzen építik újjá; úgy, hogy a munkálatok beruházás-lebonyolítója, hivatalos közbeszerzési tanácsadója és műszaki ellenőre a vonatkozó kormányhatározatok értelmében az állami tulajdonú, többek között sportberuházások lebonyolításával foglalkozó BMSK Zrt.

Kihirdettek a bontással kapcsolatban egy másik eredményt is: szintén hirdetmény nélküli eljárásban a Bontás- és Kotrástechnika Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nyerte el 23 298 750 forintért a lelátó 750 vasbeton elemének bontására szóló megbízást. Utóbbi céggel január 4-én írta alá a szerződést az önkormányzati tulajdonú Székesfehérvár Városgondnoksága Kft.

Sajtótudósítások szerint már december közepén elkezdték a bontást a fehérvári stadionban; a hírekből az derül ki, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. kezdte meg az előkészületeket, a tényleges bontás januártól áprilisig tart majd.

A bontás során egyébként nem egyszerűen sittet csinálnak a futballstadionból: a műanyagszékeket szétdobják a város több pályája között, a gyepszőnyeg az Ikarus-pályára kerül, a lelátó darabjait a MÁV Előre (itt futballozott Orbán Viktor egykor) közeli stadionjába szállítják.

Rövid stadiontörténet

A Sóstói Stadion történetének legemlékezetesebb napja azoknak is meglehet, akik nem szeretik a focit: 1985. május 8-án, a Real Madrid elleni UEFA-kupa-döntő (0-3) első mérkőzését 30 ezren látták a helyszínen, szó szerint lógtak az emberek, például a nagy világítóoszlopokon.

A pályát a jelenlegire csak kicsit emlékeztető állapotában 1967-ben vette birtokba az akkor még VT Vasas néven játszó klub. A főlelátóval szembeni, jellegzetes karéjt 1975-ben építették - jó sok föld odahordásával -, világítást 1978-ban kapott, 82-ben is modernizálták.

Majd az első Orbán-kormány alatt elindult és torzó maradt stadionrekonstrukciós program részeként már 2002-05 között elbontották a régi főlelátót és 3,5 milliárd forintból megépült a mostani tribün.

Ezt most nem bontják el, csak új tetőt és homlokzatot kap, valamint még luxusosabb VIP-részt. A Videoton stadionja a mostanihoz hasonlóan 14 ezer férőhelyes lesz, és minden lelátórésze fedett lesz. UEFA IV-es besorolású lesz az aréna, ami azt jelenti, hogy Bajnokok Ligája-csoportmeccseket és válogatott mérkőzéseket is játszhatnak majd itt.

Csak összeállt a Strabag-Olajfa-Fidesz koalíció

A bontást végző STR Építő neve elsőre nem mindenkinek ismerős, de a Strabag leányvállalatáról van szó - két tulajdonosa közül az egyik a Strabag-MLL, a másik a szintén Strabag-cég Számító- és Ügyviteli Központ Kft.

A Strabagot nem szokták a Fideszhez kapcsolni, sőt, 2010 előtt kifejezetten tele volt állami megbízásokkal, például a sztrádaépítések során. Az osztrák hátterű cég valamelyest visszaszorult a közbeszerzések terén az elmúlt évben, de még mindig fontos szerepet tölt be a helyzetbe hozott, magyar tulajdonú építőipari vállalkozások mellett.

Amikor 2012-ben az ellenzéki pártok tiltakoztak amiatt, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) a Közgép állami megbízásai miatt vizsgálódik, Selmeczi Gabriella Fidesz-szóvivő így vágott vissza:

,,Összeállt a Strabagot Védő Koalíció. Mondhatnánk, egy Strabag Olajfa Koalíció létrejöttének lehetünk tanúi. Az MSZP, az LMP, és a DK a legképtelenebb vádakat találják ki a Strabag legnagyobb konkurenciája, a magyar tulajdonú Közgép ellen."

A bökkenő csak ott volt - és ez már témánk szempontjából is lényeges -, hogy a Videoton futballcsapata épp aznap mutatta be új mezét, amin a felcsúti futballakadémia mellett ott szerepelt a Strabag neve is. A cég akkor kötött szponzorációs megállapodást az építőiparba azóta szintén beszállt Garancsi István klubjával, amiről a tulaj néhány héttel később így nyilatkozott:

,,A Strabag nemzetközi cég. Elköteleztük magunkat a nemzetközi szereplés mellett, így a céljaink közösek."

A Strabag jelenleg is kiemelt támogató - a gyémántfokozatú szponzor Mol és a szintén kiemelt Market Zrt. mellett. Az Olajfát emlegető Selmeczi Gabriellát pedig az sem zavarta, hogy a közleménye napján játszott labdarúgó-Szuperkupa-döntőn is nagyon jól megfértek egymás mellett a Videoton-stadionban a Közgép és a Strabag reklámtáblái.

A Videotonnak nyújtott Strabag-támogatás mértékéről nem tudni pontos adatokat.

Veszteni is tudni kell

A hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásnak három - a kiíró által meghívott - résztvevője szokott lenni, ez így volt ebben az esetben is.

A két vesztes közül az egyik a Székesfehérvár meghatározó, magyar tulajdonú vállalkozásához, a Fehér Cégcsoporthoz (elsősorban az ablaküzeme révén ismert) tartozó Fehérép Kft., a másik pedig az Útéppark Kft. volt. Az utóbbi az érdekesebb, mert ügyvezetőjén és egyik tulajdonosán, Nemes Károlyon keresztül kötődik a szintén székesfehérvári Roneko Kft.-hez, amelynek Nemes Károly - Nemes Ferenccel együtt - a tulajdonosa.

Nemes Ferenc ismert szereplője tulajdonosi oldalon a magyar focinak, tagja volt az MLSZ elnökségének, sőt, Csányi Sándor érkezése előtt néhány hónapig ideiglenesen irányította is a futballszövetséget.

A Roneko a 2000-es években kisebbségi tulajdonosa volt a Videotont fenntartó Fehérvár FC Kft.-nek. A vállalkozás az utóbbi időben többször nyert el közbeszerzési eljárásokon (Ajkán, Dunaújvárosban és Tatabányán) stadionvilágítási munkákat - az Elios Zrt.-vel közösen.

A kisebb bontási megbízást elnyerő Bontás- és Kotrástechnika Kft.-ről kevesebbet tudni, azt azonban igen, hogy tavaly ősszel már megnyerte a megbízást, de ugyancsak a Közbeszerzési Hatóság honlapján található adatok szerint nem kötöttek vele szerződést,

,,...tekintettel arra, hogy a nyertes ajánlattevő, valamint a nyertes ajánlatot követő legkedvezőbb ajánlatot tevő ajánlattevő a szerződés megkötésétől visszalépett"

A ,,szabadon kialakított eljárásban" részt vett a Strabag MLL is, és a győztes ajánlat nettó 164 millió forintról szólt. A most kihirdetett hirdetmény nélküli eljárást pont azért lehetett megtartani, mert eredménytelen volt az előző eljárás.

Hogy lett a kilencből tizenöt?

Bár általában kapkodjuk a fejünket, hogy kis túlzással minden héten bejelentenek egy új stadionberuházást, a fehérvári történet is bizonyítja, hogy a kormány még Orbán Viktor hobbijával kapcsolatban is komoly hatékonysági gondokkal küzd.

A Sóstói Stadion fejlesztését még 2013. augusztus 19-én jelentette be a kihelyezett kormányülés után a város polgármestere, Cser-Palkovics András és Orbán Viktor. A város honlapjának beszámolója szerint

,,a miniszterelnök emellett szólt arról is, hogy támogatja a tervek elkészítését egy új, többfunkciós jégcsarnok megépítéséről, valamint a Sóstói Stadion fejlesztésének lehető leggyorsabb kivitelezéséről"

A polgármester pedig arról beszélt, hogy az előkészületek felgyorsításával már jövő év közepén, vagyis 2014-ben megindulhatna az építkezés.

Ennek megfelelően a kormány 1922/2013 (XII.11.) határozata kilencmilliárd forintot biztosított két évre 2014-15-re a beruházásra, egy rendelettel pedig nemzetgazdasági szempontból kiemelt üggyé nyilvánította azt. Az összeg első fele, 4,5 milliárd forint bele is került a 2013-as költségvetésbe.

Székesfehérvár közgyűlése is tárgyalta a beruházást, és ekkor Vígh László kormánybiztostól az hangzott el, hogy 2016 elejére készülhet el a stadion.

Amikor majdnem egy évvel később, 2014 novemberében bemutatták a látványterveket, kiderült hogy egy teljesen fedett, a mostani befogadóképességgel megegyező, 14 ezres stadion épül; ekkor már 2016 végére ígérték a befejezést, Cser-Palkovics polgármester szavai szerint a stadion melletti sóstói természetvédelmi terület is megújul majd, egy későbbi nyilatkozata szerint ,,teljes városrészi rehabilitáció valósul meg".

Így 2015 szeptemberére ígérte a bontás megkezdését.

Kapcsolódó cikkek

Garancsihoz köthető cégek nyerték a legtöbb közbeszerzést tavaly - itt a toplista

Dől a közpénz Garancsi természetjáróihoz, több mint egymillió forint jut a kékkör minden kilométerére

Nagy György és Garancsi István is részesülnek az offshore gázbizniszből

Hogyan lett a 8-ból 50 milliárd forint? - Így kúsztak az egekbe a vizes-vb költségei

Természetvédelmi terület mellett terjeszkedik az Orbán-család hulladékhasznosító cége

Közben nemcsak a határidő tolódott, hanem az összeg is jelentősen megugrott: az 1285/2015. (IV.30) kormányhatározat ugyanis különösebb indoklás nélkül 2017-es befejezést, és már 11 milliárd forintot rendelt a beruházáshoz - és ne feledjük, a Sóstói Stadion esetében nem új aréna épül, hanem háromnegyed részben újul meg a meglévő létesítmény.

A tavaly áprilisi kormányhatározat pedig újabb célokat és összegeket csapott hozzá az eddigiekhez: 3,85 milliárd forintot rendeltek a szomszédos természetvédelmi terület megújítására és a város másik felében található Vidámparki Csónakázótó rendbetételére - vagyis összesen 14,85 milliárd forintot stadionfejlesztésre és a stadion környékének csinosítására.

A szkeptikusok szerint bár jól hangzik a szomszédos - és évtizedek óta érintetlen - Sóstó rekultivációja, a hivatkozás nem szól másról, mint hogy újabb összegeket költenek a stadionra.

Egy meghiúsult beruházás

Az összegek nőttek, de még a bontási munkálatokra sem írták ki a közbeszerzést.

Székesfehérváron széles körben elfogadott vélekedés, hogy a csúszás szoros korrelációt mutat a Gánton ekkor történtekkel: 2015 elején kiderült, hogy az Orbán család érdekeltségébe tartozó Nehéz Kő Kft. a várostól 25 kilométerre található Gánt és Zámoly határában, a tulajdonában álló volt kavicsbánya területén évi több tízezer tonna anyag kezelésére alkalmas hulladékfeldolgozót szeretne létesíteni. Erről az Átlátszó is részletesen írt.





Ez azonban a helyiek ellenállásába ütközött, így Orbán Győző 2015 júliusában elállt a beruházástól. A közvélekedés szerint az építkezés során fel nem használt bontási törmelék ide került volna, ha létrejön a feldolgozó.

De nem jött létre, és 2015 júniusában Székesfehérvár kiírta a közbeszerzési eljárást a bontásra, aminek 2016. január elejére értünk a végére. Hogy a tervek szerint áprilisban induló építkezés során ki lesz a kivitelező, még kérdéses, de a csapat környéke tele van építőipari cégekkel.

A Market már felépítette a Fradi stadionját, referenciája van, ezzel együtt még a NER-ben is meglepő lenne, ha Garancsi István egyik cége felépíthetne egy stadiont a klubjának - állami pénzből.

Ajándék stadionnak

Azt Székesfehérváron is tudják, hogy a stadionnál jobb helye is lenne a majdnem 15 milliárd forintnak. A Videoton futballcsapata megnyerte az előző bajnokságot, azonban nemcsak a Bajnokok Ligájából pottyant ki, hanem az új szezonban kieső helyen is állt egy ideig az NB I.-ben, míg most éppen harmadik.

Stadionügyben ennél is nagyobb gond, hogy az átlagos nézőszáma az előző szezonban nem érte el a 3500-at, vagyis az új stadion befogadóképességének negyedét, de 6000-nél többen egyszer sem voltak Sóstón.

Ez az új bajnokságban még sanyarúbban alakult, 1300-as átlaggal és 5000-es csúccsal. Az azonban Fehérváron is egyértelmű: egy 15 milliárdos ajándékot nem lehet visszautasítani.

Csepregi Botond

http://atlatszo.hu/2016/01/23/a-mezszponzor-strabag-cege-bontja-garancsi-klubjana k-stadionjat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közbe’ szerzés
  2016-01-31 10:58:02, vasárnap
 
 
Mátyás Győző írása





2016. január 31.

Közbe' szerzés
Abcúg

- Brumex retarder.

- Hogy micsoda, főnök?

- Brumex retarder. Ezt a projektet nyomjuk. Először kiírásra kerül a pályázati kiírási... vagy hát a pályá... na szóval az, hogy ki zsírozza le a pályázatot. Vagy csak leosztjuk a Bélának, hogy akkor írják ki a pályázatot, hogy hogyan lehet pályázni. Közben beindul a promós kampány. Először persze arra is kiírunk valami pályázatot, hogy ki írja ki a promós pályázatot. Lehet az is a Béláé, de már a Karcsinak is megint le kell osztani valamit. A múltkor okésan lerendezte azt a bulit, az alsóbürgözdi vasútállomás jegypénztárának kilincsét. Kiszidolozták annyiból, amennyiért akár a Déli pályaudvart is fel lehetne újítani.

- Ja emlékszem, ott ahol...

- Hát ott, ahol a vonatközlekedés már két éve a leállítás sorsára került. De mennyi lóvét hozott ez a kilincses buli! A teljes felső szintem abból van a kastélyban. Jó, mi? EU-s forrásból van a jacuzzim.

- Na és akkor megyen a markentinges cécó plakáton, tévében a Gyula meg a Sanyi cégein keresztül, hogy a brumex retader az nélkülözhetetlen az élet igényességéhez, meg hogy serkenti a polgárok közérzetét, és nemzeti izé.. értve van?

- De főnök, tényleg, mi a lótüdő az a brumex retarder?

- Micsoda, hát a nyolcszáz milla fedőneve. Amennyit kaszálunk rajta.

- Már megijedtem, hogy tényleg valami. Mert itt volt ez a ,,saját lábú fény" akcióterv, hát arra a projektre özönlik a panaszok sokasága.

- Mi a túró is volt az?

- Hát tudod... az Ő rokona nyerte, lámpa téma. Én mondtam előre, hogy legalább a melót ne végezzék el. Nyalják fel a lóvét, legyenek kitömve, csak ne dolgozzanak. De ezek nekiálltak kontárkodni. A járókelők meg panaszkodnak. Olyan sötét van az utcákon, mint a kútban.

- Na és? Kiadtunk egy közleményt, hogy minden rendben van.

- De hát attól még nagy sötétség van az országban.

- Micsoda, hát a mi nemzeti érzelmű polgáraink talán jobban hisznek a saját szemüknek, mint a magyarázatainknak? Ez szabotázs! Neveket kérek, hogy kik vetemednek panaszkodásra! Hát vegyenek fel szemüveget vagy fehér botot... Hú, mekkora ötlet! Fehér botra is pályázatot írunk ki, illetve először a pályázatkiírás kiírására, és megvan az új Merdzsóm fele. Na jó, majd később eljátszunk a megvalósítás gondolatával. Most csak nyomassuk a brumex retarder projektet. Vidéken teríteni!

- De főnök, mi van, ha nem akarják?

- Ugyan már, pontosan tudják, hogy ,,a pályázati rendszer ma így működik Magyarországon. Lejön, és azt mondja, hogy én kompletten megcsinálom neked, megnyerem neked, de én hozok mindent. És ha nem, akkor megyek egy várossal odébb. Mert van egy kvótám, amit én eloszthatok, és ha nem, akkor megyek egy várossal odébb. Zárt ajtók mögött sajnos ez van." Értik ezt ők. Hát már mért lennének ők ellenségesek a maguk érdekeivel? Levisszük a pályázatot és kész. Ők meg örülnek, mint majom a köszörűkövön. ,,Elég neki akkor fizetni, ha megvan a pályázati pénz. Tehát nem kell megfinanszírozni."

- Hát, ha maga mondja, főnök. De hadd kérdezzek valami fontosat: túl van árazva?

- Igen. Most úgy hatszoros zsozsóra van beállítva. De ezt lehet változtatni.

- De mi lesz az ellenőrzéssel? Ha az OLAF kiszúrja. Tudod, főnök, amelyikről azt hitted, hogy valami izlandi kézilabdázó, de ez az európai csalás elleni hivatal. És nagyon be vannak pipulva, hogy még azt az uniós pénzt is elloptuk, amit éppen arra adtak, hogy ellenőrizzük az uniós források elosztásának tisztaságát.

- Te csak ne aggódjál! A Zsolti már intézi, keresi, hogy kit lehet ott megkenni.

- Ezeket?!

- Valami nőügy biztos akad. De ha nem, akkor beindítjuk a kampányt. Illetve már be is indítottuk. Hogy ez az Európai Unió bosszúja. Az OLAF-nak ez a rosszindulatú, alaptalanul vádaskodó tevékenysége. Mert irigyelnek minket, meg le akarják állítani a rezsicsökkentést. Sőt, most már azt mondjuk, hogy a csokot. Mert ők nem csokosok. Hehe... Jó duma, mi? Szóval meg akarják akadályozni, hogy a magyar nemzet a szaporulat útjára lépjen. Hogy helyette a betelepítési tervüket űzhessék a bevándorlókkal. Hogy elvegyék a magyarok munkáját. A Sorossal szövetségben. Na ezt fogjuk tolni. Plakáton, újságban, tévében, mindenhol. És ezen is giganagyot kaszálunk.

- Na de főnök, ez az OLAF azt mondja, hogy ,,százszázalékos korrekciót" követel a pályázati pénzek ügyében. Mi van, ha mégis vissza kell adnunk a zsozsót?


http://www.168ora.hu/velemeny/kozbe-szerzes-142607.html
- Nekünk? Ugyan már. Legfeljebb majd az adófizetőknek. A zembereknek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A lázadás feltételei
  2016-01-31 10:07:32, vasárnap
 
  A lázadás feltételei


2016/01/29 transyadmin

A moslék/massza/cefre/püré/pép,

aminek egy tartományon belül, vagy egy országon belül, létre kell jönnie, ahhoz, hogy súlyos lázadás, ill. felkelés, netalán forradalom törjön ki, a következő komponensekből tevődik össze:

Etnikai vagy különböző csoportok közötti (ez lehet gazdag-szegény közötti, vagy faji, vagy vallási alapú, stb.), a tűrés határ küszöbén lévő társadalmi feszültségek.
Az értékek (morális és gazdasági) szétesése és súlyos gazdasági hanyatlás, tömeges elszegényedés, éhezés, kilakoltatás, stb.!
Az állami autoritás számottevő hanyatlása! Ennek eredményeként a nép által szervezett milíciák, gárdák, polgárőrségek, stb. jönnek létre, melyek próbálják megakadályozni a garázdálkodó bandák féktelen dühöngéseit, rablásait, gyilkosságait, zsarolásait!

A Tocqueville (T) féle effektus és paradoxon

Amikor ezek a tényezők együtt vannak, akkor érdemes odafigyelni a Tocqueville (T) által leírt és róla elnevezett effektusra illetve paradoxonra!

a)-Effektus: T. megállapította, hogy a forradalmak nem akkor törnek ki, amikor a legnagyobb az elnyomás, a nélkülözés, hanem egy esetleges kormányváltás után, de mindenkor olyan helyzetben, amikor az elnyomás és az ellenőrzés, a megbüntethetőség veszélye csökken. Így aztán néha nem a legrondább kormányokat söprik el, hanem az azokat követő, lazább politikát folytató kormányokat!
b) T-Paradox: Szorosan kapcsolódik az előbbihez. Ez azt jelenti, hogy az elnyomott társadalom tagjaiban, a lazító politikát folytató új kormány engedményei ellenére, paradox módon megmarad, felerősödik, és újra fellép egy súlyosabb érzékenység a meghagyott és az elnyomást továbbra is lehetővé tevő eszközök (törvények, előírások, stb.) ill. személyek ellen.

Amennyiben elkezdjük pl. a valamikori Weimar Köztársaságban létrejött helyzetet elemezni, akkor annak csakis az lehet a célja, hogy valamilyen, a magyarság számára hasznos következtetéseket levonhassunk. Ezek a következtetések egy logikus munka eredményei kell legyenek. Tehát, amennyiben a következtetések azt mutatják, hogy a jelenlegi magyar helyzet mégsem annyira robbanékony, mint amennyire volt a Weimari Köztársaságban, akkor ezt kell leírni. Ellenkező esetben meg a másikat! És alá kell támasztani azzal, hogy miért is nem fog, vagy miért is fog bekövetkezni a társadalmi robbanás!

A fent leírt massza összetételét, és a massza minél rövidebb időtartamú létrehozását, tudják a titkosszolgálati tisztek, kormányaik érdekeit követve, tetemesen befolyásolni. Miután ez a massza (az elégedetlen nép) létrejött, akkor akárcsak egy kémiai folyamat beindításánál, annak a hőmérsékletét fel kell emelni, vagyis kell szítani a tüzet. A massza még mindig nem akar berobbanni magától, ekkor következik a politikai döntés, a forradalom helyszínétől mindig messze, hogy a gyutacsot be kell gyújtani vagyis a masszát fel kell robbantani. Az előző létrejöttéhez, de ezen utóbbihoz járulnak hozza, főleg, a titkosszolgálatok.

Például 1956-ban a forradalom kirobbantásában nagy ,,érdemei" vannak az amerikai CIA-nek, a MOSzAD-nak és az angol titkosszolgálatnak, a BI6-nak. Céljuk az volt, hogy az Egyiptom-barát oroszoknak (szovjeteknek) ,,munkát" ill. ,,foglalatosságot" adjanak, mialatt ők megszerzik a kontrollt a Szuezi Csatorna fölött. Minderre tucatnyi példával szolgálnak az egyiptomi Port Szaid Katonai Múzeumában. Érdemes meglátogatni annak, aki arrafelé jár!

Másik példa a most zajló Líbia forradalom. Líbia Afrika legnagyobb olajkitermelő országa. Anglia zsíros üzleteket kötött Gadhaffi diktátorral. Amennyiben Angliának ott milliárdos üzletei működtek, akkor ott tartózkodott az arra ügyelő/felügyelő titkosszolgálati tisztek garmadája is. Tehát az angolok időben tudtak (és intézkedtek is) a forradalom kirobbanásáról. Hogy az amerikaiak részt akarnak a bombaüzletből az biztos, de a más népek leigázásában tapasztalt angolok kiveszik továbbra is a részüket ebből az üzletből, az sem kérdés! Mint minden diktátor, ha túl sok ideje bitorolja a hatalmat, úgy Gadhaffi is kezdett nehezen kezelhetővé válni. Annak veszélyével, hogy az arab forradalmak esetleg felborítják az évtizedek óta meglévő kétes egyensúlyt az Izrael barát és nem-barát országok között, elkezdődtek a diktátorokat leváltó forradalmak kirobbantásai! Minden diktátor a bukása előtt népének arról panaszkodik, hogy idegen hatalmak titkosszolgálatai szítják a népet és puccsot készítenek elő ellene. Ez minden esetben igaz is, csak a nép szemében ez pozitívumként hangzik, tehát nincs csillapító hatása!

Még a román diktátor Ceausescu (ejtsd: Csausészkú) is erre panaszkodott. És neki is igaza volt!

Ilyen szörnyen cinikus napunk geopolitikája!

Dr. Ing. Sebestyén István
Zürich, Svájc, 2011 február 19.

Megjegyzések:

Én a Szerző, 2 alkalommal is jártam Bahrainban, sőt a szultán egyik fiával is találkoztam, annak palotájában; Bahrain tűnt az olaj országok közül a legbékésebbnek. Dammam-ból (Szaud-Arábia olajközpontja) jártak át ide, Manama City-be, a kevésbé vallásos arabok, a kb. 40 km hosszú tengeri hídon keresztül, mulatozni. Itt a hoteleknek mind volt alkohol kimérési engedélyük. Bahrainban is a síiták tüntetnek a szunnita uralkodó család ellen. Megelégelték a kisebbségben lévő szunniták hatalmát és előjogaikat! Pedig ottjártamkor mondta az egyik vendéglátóm, hogy minden arab, ha dolgozik, ha nem, kap havi 1800.- USD-nak megfelelő összeget. Ebből pedig ott nagyon jól meg lehetett élni, a sokkal alacsonyabb árak miatt!
Szaúd-Arábia viszont a leggyászosabb benyomást keltette és nem csodálkoznék, hogy ott lenne a legnagyobb a társadalmi robbanás! Ebben a szörnyű országban bármilyen semmiségért gyorsan le is tartoztathatnak, ahogy velem ezt meg is tették! Vendéglátóm, a szultán testőrségének ezredese, mentett ki és szerezte vissza fényképező gépem is! A halálos bűnöm az volt, hogy fényképeztem egy nagy szupermarket gyönyörűen színes zöldség és gyümölcs osztályán! De egy svájci ismerősöm, aki több ideig ott kellett volna dolgozzon, 25 botra lett ítélve, ugyanis a szupermarketben nagy mennyiségű szőlőt vásárolt, amit a lakásában lévő fürdőkádban ,,hótiszta" lábakkal megtaposott, héján kierjesztett és amikor a bor kierjedt, meghívta az ott dolgozó svájciak közül a havereit egy kis partira. Lett belőle letartóztatás és az országból való azonnali kitiltás. Persze a nyilvánosság előtt megkapott 25 bot után!
,,moslék/massza/cefre/püré/pép/" -a szakirodalomban használt kifejezések. A németek pl. a ,,Brei" szót használják, ami cefrét/malátát jelent és az erjedéssel hozzák kapcsolatba. Mi, magyarok, pl. a románokkal kapcsolatban a puliszka szót használjuk és hozza is tesszük, hogy nem robban! Vagy a franciák a püré szót használják gyakran! Magyar szaknyelven gondolom a ,,gulyás" lenne megfelelő.
Alexis de Toqueville francia jogász, politológus, aki 1826-ban Versaille-ban lesz vizsgálóbíró. Aztán 1931-ben -első tudományos feladataként- elmegy az AEÁ-ba, amelynek a jogrendszerét kell összehasonlítania a francia jogrenddel. Ebből a szorgalmas és felelősséggel elvégzett munkájából születik meg a politikai összehasonlító tudomány, amely eszközeit sokan használják ma is egy-egy vészes helyzet elemzésekor, összehasonlítva azt, valamilyen más, már lefutott helyzettel. 1830-ban promovált (szerezte meg a doktori címet)!

Tocqueville

Charles Alexis Henri Maurice Clérel de Tocqueville, 1805-1859; az összehasonlító politikatudományok megalapozója

Bahrain_Gyongy-Ter

A Gyöngy Téren áll még a szobor. Ezt a békésen demonstráló tömeget verték szét és lőtték le a kedves uralkodók különleges rendőri és katonai egységei. Azóta a szobor romokban hever!

Bahrain 2011 február sebesültek

Bahrain, 2011 február: sebesültek és halottak az elégedetlenségüket kifejező tüntetők között.

Bahrain 2011 február sebesültek-söréttel

4. Bahrain, 2011 február: azóta a sebesültek és a halottak száma tetemesen növekedett. Amerika és NYUGAT EURÓPA agyonhallgatja az ügyet, hisz ezek szövetséges uralkodók.

amerikai haditámaszpont Bahrainban_gunyrajz5. Az amerikai haditámaszpont iránti ellenérzést kifejező grafika! Az amerikaiak innen ellenőrzik Iránt, de a Bahrain-i gazkészletet is, ami a világon a második legnagyobb!

Bahrain-ban az öreg szultán átadta a hatalmat a fiának!
Észak-Koreában is várhatóak ilyen fejlemények, miután az öreg diktátor leköszön és fia átveszi a kormányrudat! Lásd T.-Effektus és T.-Paradox, működik!
Az alábbi videóból kiderül, hogy a Bahrain-i forradalomnak voltak súlyos előjelei már 2007-ben is. A Bahrain-i felkelők nagy hibája, hogy a támaszpont ellen is felkeltek, vagyis egyszerre többfrontos háborút nyitottak, egy kezdeti, rendkívül gyenge helyzetből! Így az amerikaiak megengedték a szaudiaknak és az emirátusiaknak, hogy a dinasztia védelmére katonai egységeket és rendőrség különleges kommandóit küldjék oda ,,baráti" segítségként. Ahol a tüntetők kitartanak, ott győzelemre esély van!

http://www.youtube.com/watch?v=p_XEJhAzgaY&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=J-oeS1NYWhs
http://www.youtube.com/watch?v=JSxPsRGDfE4
http://www.youtube.com/watch?v=Iv5-WCu16Pk&feature=related

Friss, sokkoló képek Bahrain-ból: érdemes megfigyelni az egyik halott testéből kiálló szögesdrótszerű kapcsokat. A ,,baráti segítség eredményes"! Ilyen mocskos fegyverekkel ,,fegyelmezik" a tüntetőket!
http://www.youtube.com/watch?v=GKDFjlFOqK0&feature=related&skipcontrinter =1
http://www.youtube.com/watch?v=BV08ThDo6Lg&feature=related

Jemennel, ahol olaj nincs, és a kommunizmussal kacérkodnak, szintén nem törődik a semlegesen és kiegyensúlyozottan informáló európai média! Szaporodnak a felkelésben elesett halottak ott is!

Omán és az Emirátusok is ,,csendben" vannak sőt Szaúd-Arábia is!!!???

Dr. Ing. Sebestyén István, Zürich, Svájc

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)


https://internetfigyelo.wordpress.com/2016/01/29/a-lazadas-feltetelei-2/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A teljes zsidó és román befolyás alatt álló RMDSZ hitványság
  2016-01-31 10:02:18, vasárnap
 
  A teljes zsidó és román befolyás alatt álló RMDSZ hitványságáról

2016/01/30 transyadmin



Az erdélyi magyarságnak még 26 év judémérés gazemberkedés sem volt elég, akik az autonómiát csakis választásokra veszik elö, mint mételyt, s az erdélyi magyarság meg csámcsog rajta 4 évig: gyül a nyáluk rágás közben és néha nagyokat köpnek, de kitartóan rájuk szavaznak! A Judémérében meg valósággal a bársonyszékekből öregednek ki, s ha nem lenne az öreg-isten, akkor gyökeret is eresztene a bársonyszék lába alattuk! Egyik választáskor Bölöni László, a nemzetközileg is közismert labdarugo, otthagyta volna zsíros Abu-Dhabi-i edző állását, és hazajött volna a marosvásárhelyi polgármesteri székért a választásokra. Rá még a városi románság is szavazott volna oly nagy tisztelet övezte a fogorvosi diplomával is rendelkező Bölönit! De az RMDSZ (románosan, jiddisül: Judéméré) inkább jelölte a tudvalévően is szekus tisztet, Borbély Lászlót. Az MPP meg inkább jelölte a szívsebész professzort Benedek Imrét, mintsem Tökés László volt szeretöjére a zsidó Smaranda Enache-ra, az EMNP üdvöskéjére, adassa tagságával és szimpatizánsaival a szavazatokat. A következő rövid híradásunk újra rávilágít a Judéméré nyilvánvaló aljasságára, mely a nemzetárulással is felér. De a Budapesten regnáló magyar kormányt mindez nem érdekli: A Mi kutyánk kölyke a Judéméré is! -mondják Judapesten! S a Szász Jenöt felfelé buktattuk és így az MPP teljesen besimult már a Judémérébe. Amit a román barátaink tiltással nem tudtak megoldani, azt mi, a judapesti PT kiválasztottjai, megoldottuk vállveregetéssel, alamizsna juttatással.

MEREV ELUTASÍTÁS
Szilágyi: az RMDSZ visszatáncolt a korábbi egyezségtől

csubakka
2016. január 28. csütörtök, 16:48

Saját listákat és polgármesterjelölteket állít az EMNP, Marosvásárhelyen továbbra is Soós Zoltánt támogatja.

Az RMDSZ általában is mereven elutasította az erdélyi magyar-magyar választási összefogást és Marosvásárhelyen is visszalépett a közös polgármesterjelölt-állításról és a koalíciós listától - jelentette ki csütörtökön Szilágyi Zsolt, az EMNP elnöke, miután egyeztetett Kelemen Hunorral, az RMDSZ elnökével.

Szilágyi Kolozsváron tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy december 21-én abban állapodtak meg az RMDSZ-szel, hogy a marosvásárhelyi polgármester-előválasztás győztesét, Soós Zoltánt közös jelöltként, a három magyar párt logója alatt indítják a júniusi önkormányzati választáson.
Az RMDSZ közlése szerint ez történt a csütörtöki egyeztetésen.

Ehhez képest a csütörtöki találkozón az RMDSZ tárgyalócsoportja közölte: csak azt látják elképzelhetőnek,

ha Soós Zoltán független jelöltként indul, és a közös városi és megyei tanácsosi listát sem támogatják.

Szilágyi szerint ezzel az RMDSZ felrúgta azt a megállapodást, amelyet a két párt Maros megyei szervezete tavaly márciusban kötött, és amelyet az országos vezetések is támogattak.
A sajtótájékoztatón részt vevő Bereczki Ferenc, az EMNP Maros megyei szervezetének elnöke arról beszélt, hogy Marosvásárhelyen az a cél, hogy legyen ismét magyar polgármestere a városnak. ,,Ez csakis összefogással lehetséges. Most, hogy az RMDSZ felrúgta a korábbi egyezséget, az a furcsa helyzet alakult ki, hogy a Néppárt támogatja Soós Zoltánt, az RMDSZ pedig kihátrált saját korábbi jelöltje mögül" - mondta.

Tágabb, erdélyi vonatkozásban is hasonló ,,eredménnyel" jártak a tárgyalások - mondta Szilágyi -, az RMDSZ ugyanis nem hajlandó elfogadni semmiféle választási párt, koalíció vagy egyéb együttműködési forma létrehozását.

Az EMNP választási párt létrehozását javasolta január elején, ezt az RMDSZ csütörtökön mereven elutasította. Ezután a Néppárt két másik javaslattal állt elő: vagy induljanak a magyar pártok koalícióban a választásokon Arad, Bihar, Brassó, Kolozs, Maros, Szatmár és Szilágy megyékben, illetve Marosvásárhelyen, az összefogás mozgósító erejére alapozva, vagy pedig területi leosztásban nézzék meg és egyezzenek meg arról, hogy indít jelölteket az RMDSZ és hol az EMNP, hogy a versennyel ne veszélyeztessék a magyar képviseletet.

,,Falakba ütköztünk, az RMDSZ minden javaslatunkat elutasította, kizárólag abba hajlandó belemenni, hogy az EMNP jelöltjei az RMDSZ színeiben induljanak" - mondta Szilágyi, hozzáfűzve, hogy a Néppárt ezt nem tartja megoldásnak.

Ebben a javaslatban az RMDSZ logikája Szilágyi szerint az, hogy szerelje le versenytársait és

a magyar közösség képviseletének erősítése helyett csak a pártot erősítse.

,,Csakhogy ez veszélyes játék - figyelmeztetett Szilágyi Zsolt - mivel a számok azt mutatják, hogy a magyar közösség 60-70 százaléka nem megy el szavazni (és Marosvásárhelyen az előválasztáson szavazók 40 százaléka nem Soós Zoltánra voksolt), és arra kellene összpontosítanunk, hogy összefogással minél több inaktív magyar szavazópolgárt mozgósítsunk, ami az RMDSZ-nek egyedül nem sikerül".

Szilágyi szerint az RMDSZ tárgyaló küldöttsége folyton arról beszélt a csütörtöki találkozón, hogy ,,mit miért nem lehet megvalósítani". Arra hivatkoztak, hogy a választási törvény a kisebbségi szervezetek számára nem teszi lehetővé a koalíció létrehozását, ami az EMNP elnöke szerint egyszerűen nem igaz. Ha a többi pártnak joga van a koalíciókötésre, akkor a kisebbségi szervezeteknek is van, mivel a törvény úgy tekint ezekre a szervezetekre, mint amelyeknek a politikai pártokéval megegyező státuszuk van a választásokon - mondta Szilágyi, és példaként említette, hogy Temes megyében a liberálisok, a parasztpárt és a Német Demokratikus Fórum választási koalícióban, közös jelképpel vettek részt a választáson Szövetség Temesért névvel, 2012-ben pedig a liberálisok kiszálltak, a de a másik két szervezet ugyanolyan koalíciós konstrukcióban indult az önkormányzati választáson.

Szilágyi Zsolt szerint furcsa, hogy ha a választási törvény nem teszi lehetővé a koalíciókötést, akkor

az RMDSZ központi vezetése miért nem szólt időben a vásárhelyieknek,

még mielőtt megállapodtak volna az EMNP-vel a koalícióról? Ugyanakkor Kelemen Hunor miért javasolta az EMNP-nek, hogy az RMDSZ hajlandó koalíciót kötni Vásárhelyen, ha a Néppárt megígéri, hogy nem indul az őszi parlamenti választáson?

Marosvásárhely kivételével, ahol az EMNP ígéretéhez híven továbbra is Soós Zoltánt támogatja, Erdély más részein saját polgármesterjelöltet és saját tanácsosjelölt-listákat állít - szögezte le Szilágyi Zsolt.

A csütörtöki tárgyalásoknak két pozitív eredménye volt: az egyik az, hogy mind az RMDSZ, mind pedig az EMNP mozgósítja saját bázisát az választásokra, a másik egy közös fotó - zárta Szilágyi Zsolt.


https://internetfigyelo.wordpress.com/2016/01/30/a-teljes-zsido-es-roman-befolyas -alatt-allo-rmdsz-hitvanysagarol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
NAV-nyomozás zajlik a meghalt Welsz Tamás ellen
  2016-01-31 09:59:06, vasárnap
 
  Hatszor tarkón lőtte magát szökés közben, mire le bírták fogni. :)
a társai tul sokat tudnak azokat is kiakarják nyirní!


Miközben kihallgatásra vitték, öngyilkos lett egy rendőrautóban.
A NAV inkább a maffiával foglalkozhatna most már, mert 1200 milliárd forint adóbevétel esik ki miattuk. Az egykulcsos adó miatt meg 600 milliárd... Akinek itt adót kell fizetni, az a jövedelemhez alig jutó magyar!



*******************************

Gazdaság
NAV-nyomozás zajlik a meghalt Welsz Tamás ellen


2016. 01. 29. 07:00

Már két éve, hogy meghalt Welsz Tamás vállalkozó, de az adóhivatal még mindig nyomoz az ügyében. Ismeretlen társai után is kajtatnak.


Költségvetési csalás és pénzmosás gyanúja miatt eljárás indult az adóhivatalnál a két éve elhunyt Welsz Tamással és ismeretlen társaival kapcsolatban - tudta meg a Magyar Idők.

A lap pénteki számában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi sajtóirodájától kapott információkra hivatkozva arról írt, hogy több adóigazgatási eljárást is kezdeményeztek a NAV-nál és megkerestek több másik hivatalt is, hogy további bizonyítékokat szerezzenek be a Welsz és társai ügyében. Az adóhivatalt a Fővárosi Főügyészség bízta meg 2014 augusztusában a nyomozással.

A konkrét adóigazgatási eljárásokról nem árult el többet a hivatal, de hasonló ügyekben a lap szerint az adóhatóság az adózó jogait, kötelezettségeit állapítja meg, ellenőrzi az adókötelezettségek teljesítését, a joggyakorlás törvényességét, az adózást érintő tényekről, adatokról pedig nyilvántartást vezet, és adatokat is igazol a hivatal.

Az ügyön okmányszakértő is dolgozik, a bűnügyi főigazgatóság revizori főosztálya pedig elemzéseket készít. A lap úgy tudja, hogy az érintettek kapcsolatrendszereit is vizsgálják, az ügyben eddig gyanúsítottként senkit sem hallgattak meg, jelenleg is ismeretlen tettes ellen nyomoznak. A nyomozás határideje március 14-én jár le az MTI szemléje szerint.

http://24.hu/fn/gazdasag/2016/01/29/nav-nyomozas-zajlik-a-meghalt-welsz-tamas-ell en/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milliós jutalmakat kaptak a polgármesterek
  2016-01-31 09:55:04, vasárnap
 
  Figyeled a hazug mesét ? Bezzeg nulla perc alat megszavazták az állami cégvezetők 5 millás fizuját és nulla perc alatt eltörölték a 98 %os adóztatást is !
Mocskos horda !


****************


Milliós jutalmakat kaptak a polgármesterek
tegnap, 09:27

Alig három évvel ezelőtt még vissza kellett fizetniük a fideszes polgármestereknek a jutalmakat, amelyeket a pártvezetés konkrét tiltása ellenére vettek fel. A pártfegyelem egészen mostanáig kitartott, ám a Blikk ismételten talált három olyan várost, illetve kerületet, ahol a kormánypárti vezetés százezres, sőt milliós nagyságrendben osztott jutalmat 2015 ­végén.

Jó lehet most Kőbányán városvezetőnek lenni: a három alpolgármester és a jegyző fejenként közel 1,6 millió forint jutalomban részesült - írja az átlászó.hu-ra hivatkozva a Blikk, hozzátéve, hogy az érintettek a pénz egy részét közérdekű célra használták fel.

Ezután a lap megkérdezte valamennyi megyei jogú város és fővárosi kerület vezetését, hogy osztottak-e a jutalmat. A kérdés már csak azért is érdekes, mert a Fidesz pártvezetése évek óta kéri, ne vegyenek fel az év végén plusz pénzt, vagy ha mégis, azt költsék jótékony célra.

Ezt az utat követte Újbuda fideszes polgármestere, Hoffmann Tamás, aki 2,2 milliót tehetett volna zsebre, de a helyi sajtóosztály közlése szerint az összeget két óvodának utalta át. Nem voltak ennyire visszafogottak a kecskeméti vezetők, ott a két fideszes alpolgármester 441 és 882 ezer forintot vett fel, amit köszöntek szépen és meg is tartottak.

Persze nem csak a kormánypárti vezetők jártak jól, 335 ezer forint jutott Karácsony Gergelynek (PM) zugló polgármesternek és helyetteseinek is, míg a kispesti vezető, Gajda Péter (MSZP) 150 ezer, helyettesei 400 ezer forinttal lettek gazdagabbak.

A lap megkérdezte a Fideszt is, hogy mit szólnak ahhoz, hogy újra kezd divatba jönni az év végi pénzosztás.

Az önkormányzatok képviselő-testületeit megilleti az a jog, hogy maguk dönthessenek a városvezetők jutalmáról. Ennek ellenére a Fidesz továbbra is elvárja a politikusaival szemben, hogy ne éljenek ezzel a lehetőséggel. Utasítani erre senkit nem tudunk, de nyomatékosan kérjük, hogy ezt tartsák be

-írta a Fidesz sajtóirodája.

http://propeller.hu/itthon/3188474-millios-jutalmakat-kaptak-polgarmesterek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Merkel azt szeretné elhitetni, hogy a háború után majd szépe
  2016-01-31 09:41:05, vasárnap
 
  Ennek a rühes vén kancának rakétát kéne a seggébe dugni és átlőni izraelbe, hogy oda hívogassa a gyilkos hordát.

"de amikor egy uniós ország nem hajlandó muszlimokat befogadni, azzal "a közös európai uniós értékek ellen vét"."
Ilyen erővel azt is mondhatta volna, hogy aki nem hajlandó az asztal közepére szarni, az kultúrálatlan bunkó, és sérti az alapvető higiéniai elveket.
Nem baj, had csinálja. Minnél gyorsabban lesz káosz, annál hamarabb lesz tiszta helyzet, és fűzhetjük be a hevedert végre a géppuskába.
Így is, úgy is az lesz a vége. Jobb minnél előbb túlesni az ilyesmin, a háború nem kellemes dolog.
Gondolom azután a háború után, amit náluk vívnak meg egymással az igazhitűek és a partizánharcra kényszerült germán törzsek. Amikorra már nincs mit elrabolni, plusz nincs kin élősködni, tuti hazatérnek Ahmedék. Mert hideg van, nincs tea és lassú a wifi.

******************


2016. január 30. 20:10


Merkel azt szeretné elhitetni, hogy a háború után majd szépen hazamennek a menekültjei


Tovább kell csökkenteni a Németországba érkező menekültek számát, és meg kell akadályozni, hogy az tavasszal ismét növekedésnek induljon - hangoztatta Angela Merkel német kancellár szombaton, európai uniós szintű megoldást sürgetve a helyzetre. Merkel az általa vezetett Kereszténydemokrata Unió (CDU) neubrandenburgi rendezvényén leszögezte, hogy a hazájukban folyó háború végével a "menekülteknek" vissza kell térniük oda. Azt is megjegyezte, hogy a tavaly Németországba érkezett "menekültek" többsége csak átmeneti védelemben részesül, azaz nem kapott teljes menekültstátust. Merkel pártjának tagjai előtt elmondta, nem elégedett a kérdésben az Európai Unióban folyó együttműködéssel, mindazonáltal a menekültválságot csak uniós szinten, az érkezők tagállamok közti elosztásával lehet megoldani. Arra is figyelmeztetett, hogy a határok lezárása és a schengeni övezet felbomlása komoly gazdasági kárt okozna Németországnak. A német kancellár hangsúlyozta, hogy az EU külső határainak védelmét biztonsági okokból meg kell erősíteni. Megjegyezte továbbá: megérti, hogy a keleti tagállamok nem tudnak akkora terheket viselni, mint Németország, de amikor egy uniós ország nem hajlandó muszlimokat befogadni, azzal "a közös európai uniós értékek ellen vét". Ugyanakkor Angela Merkel azt is aláhúzta, "nem fér a fejébe", hogy az 500 millió lakosú EU miért ne tudna egymillió szíriait befogadni. "Ez nem fest túl jó képet a kontinensünkről" - fogalmazott a hazaáruló kancellár.

(MTI nyomán)


Forrás: https://kuruc.info/r/4/154496/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Reménytelen: a muszlim terroristák védelmében tüntettek Pári
  2016-01-31 09:30:10, vasárnap
 
  Az első fotót elnézve nem egy Napóleoni vérvonal az a két csíkos ruhás.
Ezek csak a fajtársaik,csak rájuk kell nézni,majomparádé.A normális francia szerintem már meg se mer mukkanni.Kettős terrorban vannak tartva.


Egykoron Franciaország a kereszténység fellegvárai között volt számon tartva.Ma meg meghalnának a muzulmánokért.....

Szegény Zrínyi és a többi magyar hős meg foroghat a sírjában, hogy ezekért halt meg ahelyett, hogy alkut kötve a törökkel a nyakukra engedtük volna az oszmánokat....

***************************


2016. január 30. 21:50

Reménytelen: a muszlim terroristák védelmében tüntettek Párizsban


Ezrek tüntettek Párizsban szombaton a rendkívüli állapot meghosszabbítása és a terrorellenes alkotmányreform ellen. A demonstráción többek között emberi jogi szervezetek, politikusok és szakszervezetek is részt vettek. A tüntetők azért vonultak az utcára az esővel is dacolva, mert szerintük az intézkedések visszalépést jelentenek a francia demokrácia számára. Zoom Franciaországban a november 13-i párizsi terrortámadások óta van életben rendkívüli állapot. Egyes jogvédők szerint ennek fenntartása már szükségtelen, és az intézkedés túlzott hatalmat ad a hatóságok kezébe. Zoom A Francois Hollande elnök által előterjesztett alkotmányreform értelmében bizonyos körülmények között megfoszthatnák francia állampolgárságuktól a terrorizmusért elítélt kettős állampolgárokat. Közvélemény-kutatások szerint a franciák többsége támogatja a kezdeményezést, de ellenzői attól tartanak, hogy az "igazságtalanul célba veszi a muszlimokat", egyesek szerint pedig arra a második világháborús intézkedésre hasonlít, amelynek keretében megfosztották állampolgárságuktól a franciaországi zsidókat. A javaslat elleni tiltakozásul a héten lemondott Christiane Taubira igazságügyi miniszter. (MTI nyomán)


Forrás: https://kuruc.info/r/4/154498/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eddig 11,1 milliárdot gyűjtött a tao-pénzből a Felcsút
  2016-01-31 09:20:05, vasárnap
 
  És ez még csak a kezdő 11...
De, a beteg kisgyerek gyógyítására nem jut pénz Felcsúton (sem).


Amikor az újságírók bejárták a felcsúti stadiont, áradoztak róla, milyen magas színvonalú, tökéletes, európai szintű, és a többi. Amikor megkérdeztem focibolond kollégámat, hogy a Heim Pál Gyermekkórházról mikor fognak ilyet írni, némi bizonytalan csönd után egy halk "Soha" volt a válasz.
De ez kell nekünk, 50 milliárd TAO pénz látványsportokra, a kórházban meg egy kurva tetanusz nincs, úgy kell elmennem a gyógyszertárba kiváltani, ha nem akarok megdögleni.

KÖSZÖNÖM FIDESZ!
És köszönöm idióta agyhalott birka választópolgárok! Remélem egyiketek sem fog bőgni, ha szülője vagy gyereke meghal a kórházban pénzhiányból fakadó ellátatlanság miatt. Majd a gyászbeszédben mondjátok el, hogy megérte meghalnia, mert cserébe milyen szép lett a felcsúti stadion! Csak így tovább, szavazzatok a fideszre!
Barmok!

**

Eddig 11,1 milliárdot gyűjtött a tao-pénzből a Felcsút

sarkadizs
gazdaság
január 30., szombat 19:06


Szinte biztos, hogy idén átlépi a 300 milliárd forintot az az összeg, amit a cégek tao-támogatásként fizetnek a látványsportokban (futball, jégkorong, kézilabda, kosárlabda, vízilabda) játszó csapatoknak - derítette ki a Népszabadság a sportszövetségektől kért adatok alapján.

A 2011-ben induló tao-program lényege, hogy a magyar cégek egy rakás pénzzel támogathatják a sportcsapatokat, és az erre költött pénzt leírhatják a társasági adójukból. Ilyen formán tehát a rendszer állami támogatást juttat a csapatoknak, figyelmembe véve, hogy a klubok olyan pénzt kapnak, amit egyébként az állam kapna.

A program 2011-es indulása óta összesen 286,2 milliárd forintnyi támogatási igazolást adtak ki, 2016-ban pedig a Nemzetgazdasági Minisztérium becslése szerint 64 és 69 milliárd forint között alakul majd a sportcsapatoknak juttatott tao-támogatás.

A program legnagyobb nyertese természetesen a felcsúti focicsapat, ami eddig 11,1 milliárdnyi támogatást gyűjtött össze.

A tiszakécskei fociklub is hasít, ami nem is akkora csoda, hiszen tiszakécskei székhelyű cég a Duna Aszfalt, amit az Orbán-Simicska háború kitörése óta a Közgép helyettesének szán a kormány. A Duna Aszfalt rengeteg megrendelést kap, így pedig a nő a tiszakécskei klub támogatása is.

Jól megy a Seszták Miklós fejlesztési miniszterhez köthető kisvárdai csapatnak is: tavaly 1,2 milliárdot gyűjtöttek.


Néha elfantáziálok azon, hogy mi lenne ha mégis a szarabbik nyerne 2018-ban és elkezdené beváltani az "ígéreteit" és a kedves vezetőt vagyonelkobzás után börtönre ítélik. Az ország ugyan fél éven belül csődbe menne és elszigetelődne európától, de bevallom jó érzés lenne itt a cnn-en nézni ezt a hírt:)
Aztán felébredek és rájövök, hogy a szarabbikot már rég megvette kilóra a fidesz, koalíció lenne és együtt lopnának tovább, ennyi.


http://444.hu/2016/01/30/eddig-111-milliardot-gyujtott-a-tao-penzbol-a-felcsut
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ABSZURDISZTán
  2016-01-30 18:32:10, szombat
 
  2016. 01. 30. 12:30

Visszaperelheti a pénzt a Mal Zrt. a vörösiszap-károsutaktól

Mint ismert, a bíróság első fokon minden vádlottat, minden vádpontban felmentett a vörösiszap-perben.

Amennyiben az ítélet másodfokon jogerőre emelkedik, az egyben azt is jelenti, hogy a Mal Zrt. tulajdonosai perújrafelvételt kérjenek a kártérítések ügyében, és bírósági úton visszaszerezzék a károsultaknak kifizetett pénzeket - világít rá a Blikk.

Mindezt Magyar György ügyvéd is elismerte a lapnak, bár a szakember úgy véli, a cég tulajdonosainak nagyon kevés lenne az esélyük a per megnyerésére.

A károsultaknak tehát emiatt valószínűleg nem kell aggódniuk, igaz, arra sem számított senki, hogy felelősök bármiféle büntetés nélkül megússzák az ügyet...


http://alfahir.hu/visszaperelheti_a_penzt_a_mal_zrt_a_vorosiszap_karosutaktol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/49 oldal   Bejegyzések száma: 488 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 488 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 864
  • e Hét: 3966
  • e Hónap: 15077
  • e Év: 168573
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.