Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/34 oldal   Bejegyzések száma: 334 
Akaratuk ellenére nevezték ki az új igazgatót, tüntetnek a s
  2016-08-31 20:31:29, szerda
 
 
Akaratuk ellenére nevezték ki az új igazgatót, tüntetnek a szegedi gimnázium diákjai

2016.08.29. 08:39

A Délmagyar úgy tudja, hogy kedd délutánra demonstrációt hirdettek a szegedi Deák Ferenc Gimnázium diákjai, akik az ellen tiltakoznak, hogy olyan igazgatót neveztek ki a fejük fölé, akit a tantestület a legkevésbé támogatott.
1381569 550578938353586 1102265582 n
Fotó: Deák Ferenc Gimnázium

A gimnázium élére augusztus elején neveztek ki egy évre új igazgatót, miután az iskola vezetésére kiírt pályázatot eredménytelennek nyilvánították. A posztra hárman adtak be pályázatot, a korábbi igazgató, Kis Gábor, Gáspár Róbert angoltanár és Faragó Klára, a Kisteleki Tankerület igazgatója - végül őt nevezték ki, de mindössze csak egy évre.

Faragó pályázatát ugyanakkor a 76 fős tantestületből csak hárman támogatták, a személyét pedig csak egy ember. A külsős pályázó a kéttannyelvű gimnáziumban egyébként azt a focitagozatot fejlesztette volna, amit már kétszer szerettek volna megszüntetni, mivel nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

A tüntetés szervezői azt írják az esemény Facebook-oldalán, hogy

az oktatói - dolgozói kollektíva legkevesebb támogatását élvező jelölt egyéves megbízást kapott az iskola vezetésére. Szeretnénk kifejezni, hogy a tanáraink véleménye fontos számunkra, ezért hívunk minden deákos diákot, tanárt, hozzátartozót a szolidaritás kockás szalagjainak kitűzésére a Deák lépcsősorához.


http://index.hu/belfold/2016/08/29/szeged_deak_gimnazium_tuntetes/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zoli elhatározza, hogy fájó könyökét megmutatja egy orvosnak
  2016-08-31 18:57:07, szerda
 
  Zoli elhatározza, hogy fájó könyökét megmutatja egy orvosnak

Zoli elhatározza, hogy fájó könyökét megmutatja egy orvosnak. Elmondja tervét a haverjának, aki azt javasolja neki:
- Ne menj orvoshoz, nem tudnak azok semmit. A sarki gyógyszertárba hoztak a múltkor egy számítógépet, beraksz az egyik nyílásába egy kis vizeletmintát, bedobsz 100 forintot, és hamarabb megmondja mi bajod, mint akármelyik orvos.
Zoli úgy gondolja, semmit sem veszíthet, így másnap visz egy kis pohárban vizeletmintát, bedobja a 100 forintot.
A gép elkezd villogni, majd kis idő múlva kinyomtat egy kis cédulát a következő diagnózissal:
“Önnek meghúzódtak az ízületei - áztassa a könyökét meleg vízben, kerülje a nehéz munkát, két héten belül rendbe jön."
Zoli nagyon elcsodálkozik, majd kitalálja, hogy tesz egy próbát, nem becsapás-e az egész. Készít egy keveréket csapvízből, kutyapisiből, majd hozzákeveri a lánya és a felesége vizeletmintáit, és még a spermájából is kever hozzá egy kicsit.
Visszamegy a géphez, behelyezi az üvegcsét, bedobja a 100 forintot. A gép elkezd villogni, majd kinyomtatja a diagnózist:
“A csapvíz Önöknél túl kemény - használjon vízlágyítót.
A kutyája gyűrűsféreggel fertőzött - adjon neki féregtelenítő gyógyszert.
A lánya drogozik - vigye el egy elvonó kúrára.
A felesége terhes, de a gyerek nem az Öné - keressen egy ügyvédet.
És Zoli, ha nem hagyja abba az önkielégítést, soha nem fog meggyógyulni a könyöke!"

 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Orbán Viktor azon dolgozik, hogy szerezzen néhány 100 ezer m
  2016-08-31 18:24:13, szerda
 
  2016.aug.30.
Írta: nickgrabowszki


Orbán Viktor azon dolgozik, hogy szerezzen néhány 100 ezer menekültet Törökországból



A magyar miniszterelnök újabb kerítést építene a déli határra
Pedig nincs, akit ez megállítson: nincs menekültinvázió.
De még lehet, nem véletlenül fenyegeti a vízummentesség megtagadásával a törököket.
Mindenkinek az az érdeke, hogy működjön az egyezmény.
Kivéve persze Orbán Viktort.
Aki azon dolgozik, hogy megfúrja az EU-török megállapodást.

Hogy jutottunk eddig, és mi történik valójában?

Először is. Orbán legnagyobb problémája az, hogy nincsenek menekültek/migránsok/gazdasági bevándorlók. Magyarországra ugyan soha nem is akartak jönni, senki nem akarta elvenni a magyarok munkáját, de ezt néhány millió magyar választó választó egyszerűen nem hiszi el.

Viszont még nekik is nehéz lesz elmagyarázni, hogy valakik elveszik a munkájukat, ha egyszerűen nincsenek valakik. A magyar-szerb határkerítésnél jelenleg havonta fognak el annyi Nyugat-Európába igyekvő közel-keletit, mint amennyit februárban és márciusban naponta fogtak, és már az is visszaesés volt a tavaly nyári-őszi állapotokhoz képest.

A márciusi EU-török megállapodás azonban Orbán bánatára gyakorlatilag lezárta a Balkánon átvezető migrációs ösvényt. Pont akkor, amikor népszavazásra tűzte ki a bevándorolt milliók elosztásának ügyét, illetve inkább kampányt indított a Magyarországra "telepítésük" ellen (részben a korábbi politikájának folytatásként, részben a vasárnapi boltzár, Kubatov-féle kopaszok botrányára válaszolva.)
Azonban nincs invázió, még a látszatát is nehéz fenntartani.

Legfeljebb a propagandában létezik. De hiába hangzik el, íródik le a fideszes agitpropkákban (beleértve, amit közmédiának csúfolnak) nap mint nap, hogy

Európát megtámadták,
ostrom alatt áll,
meg akarják hódítani,
özönlenek a bevándorlók,

ha ez nem igaz. És mert nem igaz, meg sem lehet mutatni. És ha nem lehet róla képet adni, akkor nehéz lesz meggyőzni még a drámai képek iránt igen, az írott szöveg és az adatok iránt kevésbé fogékony választókat is.

Így nehéz lesz mozgósítani a történelmi nevezett, ámde teljesen tétnélküli szavazásra októberben. Hiszen még a kormánynyalonc, álcivil CÖF is attól tette függővé az új Békemenetet, ha

ha drámai migrációs helyzet alakul ki, azaz sokkal több és agresszíven megnyilvánuló migráns jelenik meg.

De nem jelenik. Egyelőre nem.

Hát mi lesz így a részvétellel? Hiszen azok a milliók, akik meg vannak győződve a kormány idegenellenes uszításának igazáról, se biztos, hogy elmennek szavazni, ha nem érzik úgy, hogy a veszély közvetlen, akut és őket is fenyegeti.
Tenni kell tehát valamit.

Orbánnak két választása volt:

szerveztet egy komoly, több tíz ember halálával járó terrorista merényletet valamelyik európai nagyvárosban (például Budapesten), amit nem is kell rákenni az ISIS-re, magukra fogják az vállalni önként.
intéz néhány 100 ezer bevándorolni vágyót.

Pillanatnyilag úgy tűnik, hogy az utóbbit választotta. (Az előbbivel azért le lehet bukni, és az nagyon kínos volna.)

Törökországban például ott élnek táborokban néhány millióan, kézenfekvő volna onnan szerezni, hogy azután megjelenjenek a kerítés előtt, fáradtan a Balkánon való átkeléstől, éhesen, dühösen, veszítenivaló nélkül, ezért agresszíven.

hungary-refugee.JPG
Tudjuk tehát, hogy

Törökországban milliószámra vannak menekültek,
akiknek a kilátástalanság elől Európába való menekülését az EU-török megállapodás állította meg,
az Erdogan-féle török állam nem emberi jogi megfontolásokból, hanem gazdasági és politikai előnyökért cserébe tette, amit tett.

Ha tehát sikerülne megmérgezni az EU-török viszonyt, akkor könnyen lehet, hogy Erdogan beváltaná fenyegetését, és végképp ellehetetlenítené a szíriai menekültek életét, egyszersmind kinyitná Törökország nyugati határát.

A júliusi puccs, amelyet Erdogan vaskézzel vert le, valamint kiterjedt tisztogatásba fogott utána, már csaknem végképp tönkretette az ankarai és a brüsszeli vezetés viszonyát. Utóbbiak azonban visszafogták magukat, mivel nem kívántak még egy, a tavalyihoz hasonló helyzetet előidézni.

Orbán viszont éppen ezt akarja. Ez kellene neki egyfelől a népszavazási eredményhez, másfelől európai váteszi-autoritási szerepének megerősítéséhez.
De hogyan tudná a folyamatot katalizálni?

Erdogan a menekültek ott tartásáért (hivatalosan: ellátásukért) az EU-tagállamoktól egyrészt pénzt kapott, valamint a török vízummentesség ígéretét. A pénzre Orbánnak nincs befolyása, a vízummentességgel viszont már lehetne valamit kezdeni.

A török külügyminiszter a hónap elején jelentette be, hogy

Ankara visszaléphet az Európába irányuló tömeges bevándorlást korlátozó alkutól, amennyiben az EU nem teszi lehetővé a vízummentes beutazást a török állampolgároknak.

Erre Tusk tanács és Junkers bizottsági elnök is reagált, miszerint tartható az ígéret, ami elég bátor dolog volt, hiszen érzékeny témákban, külpolitikai kérdésekben az EU külügyminisztereinek együttdöntésére van szükség, azaz egyetlen tagállam is megvétózhatja a török vízummentességet.
És Orbán meg is üzente, hogy ő meg fogja vétózni.

Mással nem magyarázható ugyanis, hogy még Rio de Janeiróban nyilatkozott úgy egy Sao Paoló-i lapnak, hogy

az európai országok nem tudják betartani Törökországnak tett ígéretüket a vízumkényszer eltörlésére vonatkozóan.

Ezt nehéz másként értelmezni, mint hogy Orbán saját álláspontját tulajdonította az európai országoknak, ami nem is hazugság, mert egy vétó után az már összeurópai, uniós álláspont volna.

A diplomácia virágnyelvén Ankarába üzent tehát.

Ezután az EU vezetői igyekeztek megnyugtatni a törököket, hogy a Külügyminiszteri Tanács nem külpolitikai döntésként (ahol a tagállamoknak vétójoga van), hanem egyszerű döntésként fogja kezelni az ügyet, ahol már elég a minősített többség is.

szpad.jpgAzért Ankara magához rendelte Szijjártó külügyminisztert, hogy tájékozódjon, Orbánnak miféle konkrét elképzelései vannak a vétótól, mert az Erdogan-rezsimnek ugyanolyan fontos a vízummentesség, mint az Unió számára a menekültügy. Ha nem fontosabb: a hanyatló Nyugatra való utazással, az ottani pénzkeresés ígéretével tudják maguk mögött tartani az anatóliai szegény támogatóikat.

Orbán a visegrádi találkozón is minden bizonnyal is lobbizott a közös vétóért, de senki nem állt mellé. (Erre abból lehet következtetni, hogy a találkozó után egy szót se ejtettek róla. A többiek azért nem, mert nem tették magukévá az ügyet, Orbán meg azért nem, mert nem akarta magáról elárulni, hogy egyedül maradt.)

Pedig a találkozóra is úgy ment el, hogy előtte virágnyelven közölte az álláspontját:

Mindent, ami a biztonságunkat szolgálja, azt meg kell adni a törököknek, ami viszont nem szolgálja az európai biztonságot, abban a kérdésben nem kell velük egyezséget kötni.

Tehát: pénz igen, vízummentesség nem. Igen nehéz ezt másként dekódolni.

Mert szerinte a török turisták/munkavállakók is bevándorlók, tehát terroristák vagy potenciális terroristák, akik jönnek élősködni a szociális rendszeren és elveszik a munkánkat is. Arabok vagy törökök, neki mindegy, ezt meg kell akadályozni.

De támogatók hiányában már csak egyetlen lehetősége maradt: ha Erdogan elkezdi leöldösni a puccsistákat vagy a vélt puccsistákat - azaz visszaállítja a halálbüntetést.

Szijjártó ankarai útját a sajt általában úgy láttatta, hogy Orbán gesztust tett a török kormánynak, hiszen európai külügyminiszter a puccs óta először ment el hozzájuk. (Szerzőnk is így látta: Szijjártó behajolt Ankarának.)
De ez nem egy gyönyörű barátság kezdete volt, hanem sokkal inkább - legalábbis egyelőre - a vége.

Szó sem esett a két ország közötti remek kapcsolatok ilyenkor szokásos szóvirágairól. Szijjártó az ankarai rezsim stabilitásának szükségességét hangoztatta (mintha valaki támadta volna: de se az EU, se az USA nem állt a puccs és a puccsisták mellé), viszont semmi, egy hang se az Európához tartozásról, meg a vízummentességről.

Amivel Szijjártó azt mondta: mindenki hagyja békén Erdoganékat, otthon azt csinálnak, amit akarnak. Ha például bevezetik a halálbüntetést, hát bevezetik. Az ő dolguk.

Ha bevezetnék, akkor az uniós országok többsége elutasítaná a vízummentességet. Mert addig OK, hogy bebörtönzik az ellenzéket, de ha már le is öldösik őket, akkor ne akarjanak már velünk üzletelni. Ez nagyon szenzitív ügy.

Innen nézve talán márthető, miért nyilatkozott úgy a a már idézett brazil interjúban Orbán, hogy

a halálbüntetés esetleges alkalmazása letérítené az unióba vezető útról az eurázsiai országot.

Mert hát neki személyesen mi baja ezzel az üggyel? A választók között népszerű, nem véletlenül mondta tavaly májusban, hogy

beszélni kell róla.

Emlékezzünk csak, milyen érzékeny az Unió erre az ügyre: amikor Orbán tavaly májusban lebegtette a kérdést, ideküldték a néppárti vezetőket, hogy közöljék Orbánnal, ezt azonnal hagyja abba. A halálbüntetésnek Nyugat-Európában is van jelentős támogatottsága, ha ezt kampánytémává emelik, ha felkerül az asztalra, akkor rövidesen semmi nem tartja vissza Európát sem a visszaállítástól, majd a nyilvános, tévén közvetített akasztásoktól,
a véres barbarizmus eljövetelétől.

hanging.jpgAbban konszenzus van Európában, hogy ezt ne. És ha Erdogan visszaállítja, akkor nemcsak a csatlakozási tárgyalások szakadnak meg, hanem a vízummentességnek is lőttek.

Ezt viszont Erdogan sem akarja, ezért lebegteti a kérdést, de nem sieti el.

Orbán viszont azzal nyerne, ha a törökök elköteleznék magukat a halálbüntetés mellett, azzal megszakadnának a tárgyalások a vízummentességről, Ankara meg a görög szigetekre (és így az EU-ra) öntené a szíriai menekülteket.

De pillanatnyilag mindenkinek az az érdeke, hogy a megállapodás működjön: Ankarának és Brüsszelnek is. Csak Orbánnak nem. Neki az kellene, hogy menekültek tíz- és százezrei jelenjenek meg balkáni úton.

Egyelőre úgy tűnik, nem fognak. Ankarának fontos a vízumügy, amíg az végképp kútba nem esik, addig nem váltja be a fenyegetését (egyiket sem).

Orbán azért addig is építi az újabb kerítését. Mert azzal is a cselekvő kormány látszatát tudja kelteni. Másfelől viszont még akármi is történhet.

Egy olyan háborúra készül, amit csak ő, meg a neki szolgáló propagandisták vizionálnak. Mindenki más az elkerülésén dolgozik.

http://b1.blog.hu/2016/08/30/orban_viktor_azon_dolgozik_hogy_szerezzen_nehany_100 _ezer_menekultet_torokorszagbol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közmunkásokat képeznek át macskává
  2016-08-31 18:11:08, szerda
 
 
Közmunkásokat képeznek át macskává



By Patkó Bandi -
2016-08-11


Túl sok a patkány, de még több a közmunkás, ezért indul a Közmacskásítási Program.

201608-macskadolgozik_jav32A budapesti patkány-ügyekben jól értesült Magyar Idők csütörtöki száma számolt be róla, hogy a Deák tér környékén már nappal is rengeteg rágcsálót lehet látni. Az V. kerületi önkormányzat válságtanácskozást hívott össze a patkányinvázió kezelésére és megoldásként azt szavazta meg a testület, hogy közmunkásokat képezzenek át macskává.

A közmunkások egy intenzív egyhetes tanfolyamon sajátítják el a macskának levés alapjait és a patkányfogás fortélyait. A macskának levés keretében megtanulnak nyelvvel mosakodni, gombolyaggal játszani, dorombolni, és cicás gifeken cukinak lenni, míg a patkányfogáshoz egy szakképzett állatidomár és egy doboz Ratex patkányirtó lesz segítségükre. ,,A programtól azt várjuk, hogy egyrészt kevesebb lesz a patkány, másrészt a macskának átképzett közmunnkások a dolgozó társadalom hasznosan nyávogó tagjainak érezhetik magukat" - mondta el az V. kerület polgármestere, aki nem Rogán Antal.

A közmacskásítási programnak és a patkányirtásnak már megvannak az első eredményei: egy átképzett közmunkás az egyik nap végén egy KDNP-s képviselővel a szájában tért haza.


http://hircsarda.hu/2016/08/11/kozmunkasokat-kepeznek-at-macskava/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Izraelt polgárháború fenyegeti a volt Moszad-főnök szerint
  2016-08-31 18:03:50, szerda
 
  Ahogy kizsigerelnek mindenkit a világon, azt hinné az ember, hogy milyen okosak. Erre még a végén magukat fogják tönkre tenni. Hiába. A zsidók senkivel nem képesek együtt élni.

*******************************



2016. 08. 31. 10:26

Izraelt polgárháború fenyegeti a volt Moszad-főnök szerint

Izrael létét nem fenyegeti külső veszély, de a belső megosztottság polgárháborúhoz vezethet - vélekedett Tamír Pardo, a Moszad izraeli titkosszolgálat januárban leköszönt előző főnöke az izraeli tízes tévécsatornának adott interjújában.

"Izrael fennmaradását belső, és nem külső veszély fenyegeti"

- mondta kedd este Pardo, aki visszavonulása óta először fejtette ki véleményét a nyilvánosság előtt.

"Szerintem ha egy társadalom megosztottá válik, és ez a hasadás túljut egy bizonyos fokon, akkor szélsőséges esetben el lehet jutni olyan jelenségekhez, mint a polgárháború. Folyamatosan csökken a távolság jelenlegi helyzetünk és ezen végletes állapot között"

- hangsúlyozta.

"Attól tartok, hogy sajnos

ebbe az irányba haladunk"

- tette hozzá Pardo.

A volt Moszad-főnök újságíróknak elmondta, hogy szerinte "több dolog egyesít, mint ami megoszt, de Izraelben többeknek kényelmesebb a megosztó, és nem az egyesítő dolgokat kiemelni. Nem tudok rámutatni egy csoportra vagy egyénre, mert ez minden csoportban jelen van" - vélekedett a biztonsági szakember.

Pardo a palesztin békefolyamat ügyében is elmondta véleményét.

"Úgy vélem, nem fogunk semmiféle egyezményt kötni egyetlen országgal sem, ha nem oldjuk meg előbb a palesztin ügyet"

- jelentette ki, elutasítva ezzel a jelenlegi kormány erőfeszítéseit, ugyanis a Benjámin Netanjahu miniszterelnök által képviselt külpolitikai irányvonal megpróbálja a palesztinoktól független kérdésként kezelni a kapcsolatok rendezését az arab világgal.

Pardo szerint a palesztin-izraeli viszály megoldható, s ehhez Benjámin Netanjahunak a Bar Ilan Egyetemen (BIU) 2009-ben elhangzott véleményét idézte:

"A megoldás, hogy a Földközi-tenger és a Jordán folyó között két állam alakuljon."

Pardo kritikus álláspontja nem érte váratlanul az izraeli közvéleményt, hiszen a Moszadot vezető elődje, a márciusban elhunyt Meir Dagan is számos alkalommal nyíltan szembeszállt a Netanjahu-kormányok politikájával.


http://alfahir.hu/izraelt_polgarhaboru_fenyegeti_a_volt_moszad_fonok_szerint
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A zseniális első gól
  2016-08-31 17:55:41, szerda
 
  Szerző Amerikai Népszava August 27, 2016


A zseniális első gól



"Zseniális lett Dzsudzsák első gólja az al-Vahdában" címmel adott hírt az Index a világra szóló sporteseményről, amikor Dzsudzsák Balázs, a magyar válogatott sztárja élete első gólját szerezte a világhírű al-Vahda csapatában.

A gólt, amelynek zsenialitását csak azok nem ismerik fel, akik nem a NER nemzeti 11-ének szurkolnak, azért is meg kell becsülni, mert nem lehet tudni, mikor lesz a második. Dzsudzsák vélhetően az Arab Emirátusoknál gyengébb bajnokságba aligha igazolhatott volna, de ne feledjük, a török bajnokságban is alig várták, hogy megszabaduljanak tőle.

Dzsudzsák tipikus alakja azoknak, akik a tehetségüket nem arra használják, hogy szakmájuk legkiválóbbjai közé kerüljenek, hanem a leggyorsabb módon pénzt szerezzenek belőle. Dzsudzsák nem igazán sportember, inkább sportból élő üzleti vállalkozó. Ha így nézzük, nincs vele semmi baj, de nemzeti válogatottban Magyarországon kívül sehol nem léphetne pályára.

Dzsudzsák fantasztikus játékos volt, a magyar labdarúgás egyik legnagyobb csillaga lehetett volna. Hollandiában játszott és már fiatalon a legnagyobbak között emlegették, pazar gólokat lőtt, és bármi lehetett volna belőle. Ezt azonban nem arra használta, hogy a világ elitklubjai felé vegye az irányt, s akkor gazdagodjon meg, amikor a Real Madrid, a Barcelona vagy a Manchester United játékosaként ér a csúcsra. Vagy, ameddig eljut.

Dzsudzsák ehelyett az orosz futballbajnokságba ment, egy orosz maffiózó csapatába, amelyik nagy pénzt ígért. Ezzel kikerült a futball élvonalából és vérkeringéséből is, és lehetett tudni, hogy ezt szakmailag nem lehet túlélni. Akármilyen kiváló játékos is, itt csak pénzt lehet keresni, és morálisan, szakmailag tönkre menni. Ez be is következett, és egy áthidaló megoldás után került a zseniális török bajnokságba. Itt sokat vártak tőle, de óriási csalódást keltett.

Ennek ellenére a magyar válogatottból nem tudott kiesni, pedig komoly edző ilyen játékost elfelejt. De Magyarországon nem a komoly edzőkön, hanem a mi bölcs Vezérünkön múlik minden, akivel Dzsudzsák jó érzékkel kiváló kapcsolatot ápol. Így jutottunk el az Európa-bajnokságig. A magyar válogatottra jellemző, hogy egy olyan játékos, mint Dzsudzsák, aki már csak pénzkereső műkedvelő, tagja lehetett a nemzeti tizenegynek, és meg is élt közöttük.

A magyar válogatott a vártnál jobban szerepelt az Eb-n, de Magyarországon a Vezér miatt erősen túlértékelték a szereplést. Ennek ellenére úgy tűnt, hogy a válogatott játékosainak segített az Eb és jó csapatokhoz igazolhatnak. Dzsudzsákról is olyan hírek jártak, hogy a német bajnokságban folytathatja, a közepmezőnyben levő európai csapatok érdeklődnek utána.

Neki ez óriási lehetőség lett volna a visszatérésre a labdarúgásba. Sokat kellett volna dolgoznia, edzenie, hogy meg tudjon újra kapaszkodni a futball nevű sportágban, de a tehetsége segíthette volna. Mindenki a legjobb szívvel kívánta volna neki a visszatérést és a karrierje megújítását. Nem tudni, végül mi történt. Nemcsak Dzsudzsák, a magyar válogatott összes "sztárja" hasonlóan járt, a reményeik elszálltak. Egyedül Nagy Ádám tudott egy rendes csapathoz szerződni.

Dzsudzsák végül az Arab Emirátusokban kötött ki. Ez csak azokat lephette meg, akik nem tudják, mit jelent Európából orosz maffiózók csapatába igazolni pénzért, hogy ez milyen jellemet feltételez és milyen szakmai mélyrepüléssel jár. Dzsudzsák végülis nem hazudtolta meg magát, a még lejjebb levő bajnokságba ment, ahol azért van pénz.

Ezek után lőtt valami gólt, ami alig vánszorgott be az arab emirátus kapuba. Szégyen az egész, szégyene az egész magyar labdarúgásnak, ennek a kivételesen tehetséges fiatalembernek, aki már régen nem futballista. Komoly helyeken nem tekintik annak. Ettől még a magyar válogatott "sztárja", és a nem létező bajnokságban rúgott nem létező gólját zseniálisnak nevezi a legnézettebb magyar online oldal. A provincializmus diadala.

Szomorú történet. De a NER értékrendjével abszolút kompatibilis.

Mi azt gondoljuk, ennél már nincs lejjebb. Sem a sportban, sem az újságírásban. De fogadni mernénk, hogy tévedünk. Lesz.


https://nepszava.us/blogs/news/a-zsenialis-elso-gol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A népszavazási kampány tébolya: Simicskó szerint ma a mohács
  2016-08-31 17:51:56, szerda
 
  Ez az ember ennyire fél Orbántól, vagy magától ilyen hülye?
Mondjuk, ha orbán belefulladna a Csele patakba, akkor megérné :)

A meglehetősen diadal ittas Simicskó fogai közé szorítva és erős markaiban tartva egy-egy migránst táncol a déli határszakaszt védő kerítés tövében meggyújtott kereszt körül, és közben Kinizsi Pálnak képzeli magát. Másnap kiderül, hogy álom volt az egész, kezei erőtlenül remegnek, és iszonyatos fejgörcsök gyötrik, csak a kereszt, csak az vált hamuvá közben.

*************************


A népszavazási kampány tébolya: Simicskó szerint ma a mohácsi vészt is simán nyernénk

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. aug. 29., 18:20


Ez milyen: a nemzeti katasztrófa 490. évfordulóját ünnepli a NER.

A honvédelmi miniszter kapta a nagy feladatot, hogy utazzon le a helyszínre, és hozza ki legalább ikszre a mohácsi vészt. Nos, úgy tűnik, Simicskó István sem tud nemet mondani, de nem is hibázik soha, így aztán olyan magánszámmal örvendeztette meg az egybegyűlteket, amire tényleg csak egy Fidesz-káder képes, profi előadóművész aligha.
false



Fotó: Simicskó István/Facebook

A miniszter messziről indított: ,,Európának és Magyarországnak erős hitre és erős államra van szüksége" - hangoztatta, emlékeztetve arra, hogy a török birodalmat Nándorfehérvárnál legyőző Hunyadi János végrendeletében fiait, köztük a későbbi király Hunyadi Mátyást istenfélelemre és hazaszeretetre intette, vagyis arra jutott, nem lett volna itt semmi gubanc, ha 1526-ban is Mátyás uralkodott volna...

Vagy valaki más.

Az MTI tudósítása szerint ugyanis Simicskó ,,a mohácsi vészhez vezető európai események láncolatát felelevenítve megállapította, a Magyar Királyság tragédiáját Európa belső politikai és vallási ellentétei, illetve az akkor gyenge időszakát élő magyar állam belső megosztottsága okozta", és ekkor csak a vak nem láthatta, hogy itt bizony történelmi analógia van az ünnepi gyász homlokterében.

Mondanunk sem kell, miféle. A miniszter úgy ugrott át majdnem 500 évből a jelenbe, mint egy vidám kenguru, mondanivalójának lényegét pedig így foglalta össze a házi hírügynökség: ,,A magyar emberek jövőjét és biztonságát ma is garantálnunk kell az új köntösben jelentkező veszélyekkel szemben, minden erőnkkel megvédjük határainkat és a magyar emberek biztonságát."

II. Lajos se mondhatta volna szebben.






http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/a-nepszavazasi-kampany-tebolya-simicsko-sze rint-ma-a-mohacsi-veszt-is-siman-nyernenk-100637









 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Orbán-dinasztia igazgatja a magyar energiaszektort?
  2016-08-31 17:32:19, szerda
 
  Az Orbán-dinasztia igazgatja a magyar energiaszektort?

2016. augusztus 31. 08:30
Hunhír.info

A bahreini Nemzeti Olaj- és Gázügyi Hatóság honlapja szerint nem az illetékes magyar állami vezetők, hanem hazánk miniszterelnökének közvetlen hozzátartozói tárgyaltak a közel-keleti ország energiaügyi miniszterével. Nagy kérdés: milyen felhatalmazás alapján? Vajon Orbán Viktor immár saját uralkodói dinasztiát alapított, így családtagjai jogosultak Magyarország nevében tárgyalásokat folytatni, megállapodásokat előkészíteni?

Mi a feladata akkor Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszternek, Aradszki András energiaügyért felelős államtitkárnak vagy épp Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek? És végül: vajon a magyar adófizetők fizették-e az Orbán-dinasztia útját az egzotikus országba?

Ez a módszer banánköztársaságokra jellemző.

Jobbik Magyarországért Mozgalom


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=96975
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hajrá Magyarország, hajrá bolondok!
  2016-08-31 17:14:13, szerda
 
 
Swan Edgar 2016-08-31


Hajrá Magyarország, hajrá bolondok!

Mert én naív vagyok, mint a ma született fekete bárány. Okleveles naív, malacrózsaszín lélekkel (by Andrea). Mindig azt gondolom, most már tuti leértünk a pöcegödör aljára, már ástunk is egy csomót, itt már csak a magma van. Erre kiderül, hogy a francot, ott egy réteg Fidesz.

Fontos lenne kezdetnek levédetni az új államformát, mint Rogán Antal a digitális aláírást. Szemben a Rogán-féle humbuggal, a hányásszagú-diliházkabaré legalább valóban újdonság. Az mondjuk elég gáz, hogy az ápoltaknál van a kulcs. De mi így szeretjük. És megérdemeljük. És hajrá Magyarország, hajrá bolondok!

A tegnapi istencsudája: Orbán Ráhel, az ország saját lábán álló miniszterelnöki sarj fogta magát és hites urát és elugrott Bahreinbe tárgyalni. Energiapolitikai kérdésekről. A bahreini miniszterrel. Az egy dolog, hogy a se angolul, se magyarul nem túlságosan irodalmi szintet képviselő Rasi a maga vendéglátós végzettségével, vagy az ő hites urával milyen alapon tárgyal, kivel és miről. Aztán energiapolitikai-Ráhel kiad egy sajtóközleményt - isten bizony! - a Magyar Távirati Irodán belül működő OTS-en keresztül. Ebben mi a vicces? Másolom az OTS öndefinícióját:

,,Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli."

Kérdés: Orbán Viktor elsőszülött lánygyereke üzleti vállalkozás, cég, vagy intézmény? Na ugye!

Miközben ez a kedves vidéki házaspár képviseli kis hazánkat szanaszét a nagyvilágban - mégpedig maszek alapon -, itthon állítólag megy a harc, hogy Schmitt Palibá, vagy Deutsch Tompika legyen inkább a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. De tényleg! Azon megy a huzavona, hogy egy méltatlan, bukott, hazug és plagizáló (tolvaj más megfogalmazásban) volt köztársasági elnök - aki egyébként a mai napig kapja a köztársasági elnöki fizetést, egyéb juttatásokat, jár neki rezidencia, autó, sofőr -, vagy pedig egy bukott sportminiszter, aki jelenlegi beszólogató, a kormány lábszagát képviselő kivénhedt szépfiú legyen a MOB elnöke.

A sportmenedzser-szakon végzett külügyminiszterünket egyetlen nyugati országban sem fogadják - az USA-ban sem - ezért ő feszt nyit kelet felé, végigjárja az összes diktatúrát és soha nem hallott országokat fedez fel, közben mindenhol meglátja a szép jövőt, a másik szájával meg kioktat, kiszól, beszól mindenkinek. Két teremfocimeccs között.

A miniszterelnök egyik bal keze digitális aláírásokat talál fel, szabadalmaztat és általában is végtelenül okos, de nem hajlandó elsétálni a bíróságra egy szembesítésre, mert nem ér rá. De kikéri magának.

A Nemzeti Bank elnöke szemmel láthatóan paranoiás, ezért hadsereget állít fel közpénzből önmaga védelmére (fegyverekkel és éles lőszerekkel felszerelkezve), hogy megvédjék a köztől, miközben a köz pénzéből vásárolgat, beruház és támogatja a rokonságot. Ugyanő alkalmazza havi ötmilliós fizetéssel a legfőbb ügyész kedves feleségét és alkalomadtán összeül a legfőbb ügyésszel egy étteremben, hogy megbeszéljék az ellene tett feljelentéseket. Közben kacarásznak, mint két gerlice.

A miniszterek elnöke szeret focizni, ezért az ország minden pontján stadionokat épít, szotyolát köpköd és két kézzel marja el a nők kezét, csókdosási célból. Az ő legfőbb tanácsadója egy gipszfaragó, de kölcsönösen letagadják egymást. Mindkettőnek ciki a másik.

A magyar filmgyártás atyaistene egy Amerikából hazatántorgott parókakészítő, másodállásban kaszinós és Palácsik Tímea szerető férje.

Az ország egyik leggazdagabb embere egy gázszerelő, aki mindenhez ért, tucatszám vannak vállalkozásai neki is, népes családja tagjainak is és sorra nyeri az állami megbízásokat, miközben külföldön vásárolgat luxusvillákat és az egész ember legnagyobb tehetsége abban áll, hogy ő a jelenlegi miniszterelnök egykori szomszédja és valószínűleg ő volt az, aki a nála okosabb és tanultabb Viktorra mindig is felnézett. Pedig.

A református lelkész megkapja az oktatást a minisztériumába (sok egyéb mellett), de ő inkább olimpiát akar rendezni Budapesten, mert akkora élmény volt neki, amikor a mi pénzünkből kimehetett Rióba elénekelni a himnuszt, hogy ezen azóta sem képes túljutni.

Egyszóval remek kis ország ez. Jól lehet itt élni, csak jóban kell lenni a miniszterek elnökével, de még tutibb, ha beleszületik, vagy benősül az ember a klánba. Onnantól kezdve bármit elérhet és bármennyi pofátlanságot megengedhet magának. Ő is és mindenki más is, akit Orbán Viktor óvó keze védelmez.

Ez egy diliház. Olyan, amilyet Európa akkor látott utoljára, amikor Nicolae Ceaușescu és népes családja megszállta Romániát. Ott rossz vége lett, de igen sokáig tartott az uralkodásuk. Jó vége itt sem lesz, bár vagyunk annyira európaiak és kulturáltak, hogy máshogy zárjuk le ezt a történetet. Lesz dolga a hatóságoknak, szó se róla. Meg az elmeorvosoknak. Már most is lenne



http://kolozsvaros.com/2016/08/31/hajra-magyarorszag-hajra-bolondok/.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tisztelt Választópolgárok, Nemzeti Magyarok!
  2016-08-31 17:11:59, szerda
 
  Tisztelt Választópolgárok, Nemzeti Magyarok!

Miniszterelnöki válaszlevél Nektek...( fikció)

Tisztelt Választópolgárok, Nemzeti Magyarok!
El kell oszlatnom a rágalmazásokat,amik mostanában gombamód megszaporodtak irányomba és a Kormányunkat gyalázzák.
Már 6 éve én vagyok Magyarország Nemzeti Miniszterelnöke...és a kételkedőknek most mondom, hogy még legalább 30 évig maradok is.
A magyar nép olyan, mint a gyurma, mindig igényli a formálást, az iránymutatást. Nem képes önállóan gondolkodni, soha nem volt vezéralkat, ám ez a mindenkor megbízhatóan cselekvésre fogható népcsoport, ha megmutatom nekik, hogy merre kell menni, erre csont nélkül fogékonyak. Nem való a demokrácia egy ilyen közösségnek, ahol azt sem tudják, hogy mit kezdjenek a jogaikkal, csak a vak világba élnek, sodródnak, liberális gondolkodás a számukra nem értelmezhető.
Ezt én elég korán felismertem és azonnal tudtam, hogy egy határozott vezetéssel, mindenkihez elérő gondos, rendszeres goebbelsi kommunikációval gyakorlatilag bármilyen irányba mutató sorba beállítható a lakosság túlnyomó része. Ezt az irányt én határoztam meg, helyesen.
Nem kívánok letérni erről az útról, befejezem az életművemet, a magyarokból kezesbárány orbán gyarmatlakókat gyúrok. Senki ne gondolja, hogy orosz gyarmat lesz az országunk, mert nekem senki sem parancsol, így putyin sem fog!
A tervem csodásan működik, aki megvesztegethető könnyedén ( mert semmirekellő gazember, becsülete nincs) az már mind nekem dolgozik. Csak a pénz érdekli őket, az meg könnyen teljesíthető részemről. Annyit adok nekik, amennyit csak akarnak, attól még az a kevés gondolatuk is megszűnik létezni, ami az elején volt. Célom, hogy gondolkodás nélküli követőim és végrehajtóim legyenek- és lettek is.
Aki alkalmatlannak bizonyult az általam megvalósulni látszó diktatúra befogadására, az már elment ebből az országból. Helyesen tették, mert az okos ember ide nem kell, ne manipuláljanak itt senkit, mert az számomra csak még több kék plakát kihelyezését eredményezné, meg akkor már ezt a facebookot is be kellett volna korábban tiltanom. Ennek is eljön majd az ideje, nem kell sokat várnotok rá..
Nincs szükségem beteg, nyomorék, hasznavehetetlen púpra, ezért határoztam úgy, hogy természetes úton felgyorsítom az ilyen koloncoknak az elhalálozási idejét, ehhez kellett az egészségügyet teljesen lerohasztanom bangladesi szintre. Csakis egészséges, erős, dolgozni bíró közmunkásokra koncentrálok, jól haladok, szép számmal dolgoznak már nekem...számításaim szerint 2 éven belül elérem, hogy 4 millió közmunkásom lesz.
Az oktatás túl lőtt a célon, meglehetősen sok értelmiségi termelődött az előző ciklusokban, hát ennek vége! Nem lehet mindenki főnök ebben az országban....akkor ki fog dolgozni?! Ezért csakis a szakmunkásképzőket teszem elérhetővé a lakosság számára, mert az kell nekem. Átképzést is biztosítok a feleslegesen megszerzett friss diplomásoknak is. A jövő szellemi tőkéje, értelmiségi vezetői neves külföldi egyetemeken fognak diplomát szerezni, amihez a képzés időszakára minden költséget a kormány fedez. Így kizárólag az arra érdemesek lehetnek majd alkalmasak a jövő vezető tisztségeinek a betöltésére.
A nyugdíjasok még mindig sokan vannak, pedig már sokat tettem "értük", hogy beinduljon a tartós fogyásuk.
A kommunikációnk jól működik, sikereinkre mi sem nagyobb bizonyíték, hogy itt vagyunk/ itt vagyok...és maradok is még sokáig.
A kételkedőknek üzenem, hogy már épül a hangadóknak 9 börtön, nem kell sokáig pofázniuk , a hangerejüket mint politikai rendszerellenes lázadók ezekben a börtönökben engedhetik majd ki, ha még lesz kedvük hozzá...ha mégis lenne, akkor a családtagjaik is egy másik ilyen szálláson találják majd magukat.
Az országot körbekerítem dupla szögesdrótkerítéssel, szabad utazásra senkinek sem lesz jogosultsága. Európából nem kérünk, nem engedjük, hogy bárki beleszóljon a belpolitikánkba. Ha szövetségesekre lesz szükségünk, majd én eldöntöm, hogy ki érdemes rá...
Kizárólag az ellenőrzésem alatt álló tévé és rádió sugározhat majd, míg hasonló elv alapján működik a sajtó is, valamint az internet használat is.
Korrupció a kormányunkban addig nincs, amíg én nem mondom azt, hogy van ( lásd: simicska) aki a jövőben korrupciós vádakkal meri illetni kormányom bármelyik tagját, azonnal börtönbe kerül hamis vád alapján, ezt tessenek tudomásul venni, hogy korrupció csak a lakosság köreiben lehetséges, a kormányunkra vonatkozóan a fogalom sem létezik.
A következő megválasztásom idejét 2028-ra tervezem, 12 év múlva. Addig több kérdésre nem válaszolok.

http://tarkamese.blog.hu/2016/08/31/tisztelt_valasztopolgarok_nemzeti_magyarok?ut m_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook_share&utm_campaign=blhshare
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/34 oldal   Bejegyzések száma: 334 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 334 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 263
  • e Hét: 2185
  • e Hónap: 5930
  • e Év: 159426
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.