Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/39 oldal   Bejegyzések száma: 387 
Ábel Attila, Csepel alpolgármestere
  2016-09-30 20:08:46, péntek
 
  ,,A német családegyesítési törvény miatt további milliókról beszélhetünk, vagyis nem az eddigi 1-1,5 millió migráns, hanem akár 10 millió ember is érkezhet összesen. Ezt a törvényt szigorítani fogják a németek. A szigorításból is gond lehet, mert akkor itt marad Európában egymillió, 20-30 közötti férfi, ami akkor is gond lenne, ha ugyanabból a kultúrkörből érkeztek volna, mint mi. De ők otthon csak lefátylazott, csadorba öltöztetett nőket láttak, nekik nyáron a bikini látványa olyan, mint nekünk a vad pornóé."

Ábel Attila, Csepel alpolgármestere

no de hát Ábel Attila Csepel alpolgármestere ha megnéz egy vad pornót, akkor utána megerőszakol minden nőt száz méteres körzeten belül?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kérdés, hogy a parkolási társaság átadja-e a telefonszámot?
  2016-09-30 20:05:31, péntek
 
 
“06-1-987-6370, erről a számról beszélt a hetedik kerületi polgármester tegnap egy ismerősömmel, aki viszont soha semmilyen kapcsolatban nem volt a hetedik kerülettel, csak éppen ott indított egy mobilparkolást, rá 10 perccel jött a gépi hívás.“

Másokat is hívogat az automata, ami a helyi polgármester üzenetét játssza le. Kérdés, hogy a parkolási társaság átadja-e a telefonszámot?

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vigyázat, csapda! Lemond a kormány, ha az igenek győznek a n
  2016-09-30 19:57:09, péntek
 
  Ha erre valami garancia is lenne... nem a Kósa...

Még két napig akár a csillagokat is leígérheti az égről.

Orbán soha semmilyen körülmények között nem mond le. Fact. (mivel ez nem fér bele a nárcisztikus személyiségzavaros kórképébe.)
Teljesen mindegy, mert úgysem mondanának le... még akkor sem, ha egyenesen Orbán mondaná ezt.
Amúgy meg, ha az emberek komolyan vennék, akkor tényleg győznének az igenek, mert így viszont összeadódna az ellenzék.

Erre? még mit tudnak ráigérni?
"Ha az igenek, győznek mindannyian felakasztjuk magunk."
Vasárnap reggel 6-kor tömegverekedés az urnáknál, mert az emberek ha lehet már a vasárnapi ebédnél már a hallott fideszesek neveit szeretnék hallgatni. Jól esik az emésztéshez, na.

Érzelmileg lopni mindenki szeme láttára igen hazafias cselekedet és még szavaznak is rájuk. Anyátokat!!!!!




*


Vigyázat, csapda! Lemond a kormány, ha az igenek győznek a népszavazáson

sarkadizs
POLITIKA
ma 16:34


A Fidelitas országos választmányának ülésén pénteken azt mondta Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője, hogy

ha az igenek győznek a vasárnapi népszavazáson, akkor lemond a kormány.

Kósa szerint ebben az esetben a kormány és Orbán Viktor nem képviselhetné az emberek álláspontját.

Aki esetleg ezért akarna mégis igennel szavazni, az gondolja át még egyszer a dolgot: minden közvéleménykutatás szerint olyan kevesen vannak, akik igennel akarnak szavazni, hogy nagyon-nagyon sok igen kéne még, hogy a nemek fölé kerekedjen ez az álláspont.

Ahogy már megírtuk: sokkal egyszerűbb otthon maradni.

Arra sokkal nagyobb esély van, hogy az érvénytelen szavazatok és az otthon maradók nagy száma miatt érvénytelen lesz a népszavazás. A Fidesz vezetői, köztük maga Orbán Viktor, többször beszéltek már arról, hogy nem akkora baj, ha nem lesz érvényes a népszavazás, hiszen a referendumnak inkább csak érzelmi jelentősége van (ezt Orbán is kijelentette). Bár arról senki nem beszél, hogy ha csak érzelmi jelentősége van a népszavazásnak, akkor miért kellett több mint 10 milliárd forintnyi közpénzt elverni az állami kampányra. (via HírTV)


http://444.hu/2016/09/30/vigyazat-csapda-lemond-a-kormany-ha-az-igenek-gyoznek-a- nepszavazason
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A MAGYAR TITKOSSZOLGÁLATOK DICSŐSÉGe
  2016-09-30 19:45:05, péntek
 
  Orbán nyilván valami nagyot akar dobni az alapokmányban. Szerintem a választói joghoz, az állami erőszak jogainak kiterjesztéséhez és internethez akar hozzáférni.
Meglássuk.
Pár nap múlva valóban vége ennek az őrületnek, hogy aztán kezdődjön az új! Sajnos ez így fog menni 2018-ig. Ezt a nagy harcost be kéne öltöztetni egy kommandós szerkóba, kezébe AK-val, és valahol Aleppó környékén ejtőernyőztetni. Ott kedvére kiharcolhatná magát, csak már minket hagyna békében élni!


*************************


2016. szeptember 28., szerda

A MAGYAR TITKOSSZOLGÁLATOK DICSŐSÉGE


A terroristák, akik a párizsi és a brüsszeli merényleteket végrehajtották, itt grasszáltak a magyar titkosszolgálatok orra előtt Budapesten, több hotelben is feltűntek, tízen voltak, éppen csak alakzatban nem közlekedtek.
Titkosszolgálatunk annyi van, hogy mindegyikükre jutott volna egy, de itt - ellentétben a szexre utaló állításokkal - igaz a hír, hogy nem a mennyiség számít.
Tíz titkosszolgálat = egy kalap sz@r.
Anno a magyar titkosszolgálat ütőképességéhez nem férhetett kétség, és bár a KGB fiók-szervezete volt, de ebben a minőségében jól tette a dolgát, mely minden országban egyforma.
Miután Vezérünk állítólag már kora ifjúságában bensőséges kapcsolatot épített ki a magyar katonai elhárítással, vonzalma a kémesdihez legyűrhetetlenné vált, és tettestársai sem panaszkodhatnak - Kövér házelnök úr egyenesen függő lett a műfajtól.
Magán titkosszolgálatot gründolt és csalhatatlan szimattal választotta ki minőségi embereit, a nagytehetségű Földi műveleti igazgatót például.
Egy biztos, az összes titkosszolgálati disznóság valahol a jelenlegi kormánypárt prominenseihez köthető, és azok is, melyekről még nem derült ki, hogy a titkosszolgálatoknak közük van hozzá - Vancsik halálától a minapi robbantásig, Györgyi Kálmán megzsarolásától Dávid Ibolya megfélemlítéséig.
Természetesen bizonyíték nincs, de sokatmondó, hogy az esetek többsége a Fidesz számára járt haszonnal, míg a szocialisták részére a titkosszolgálatok munkájának politikai hozadéka nincs.


Ami a terroristákat illeti, most migránsoznak ezerrel, jóllehet a merényleteket általában nem migránsok követték el.
A francia történelem felületes ismeretében is tudható, hogy az algériai származású terroristák nem Szíriából, Líbiából, még kevésbé Kabulból menekültek, francia állampolgárok voltak, miként a brüsszeli merénylet végrehajtói között is akadt belga állampolgár, viszont a mostani menekülthullámhoz kapcsolódó terrorista nemigen.
Bár, ha akadna ilyen, azon sem lehetne csodálkozni a francia kormány kétarcú politikája miatt, merthogy sokaknak nem jut eszébe, hogy Kadhafi sátra az Élysée-palota kertjében volt felállítva...
A lényeg mégiscsak az, hogy kudarcot vallottunk, még akkor is, ha a külföldi szolgálatok nem osztották meg velünk, csak két év után információikat.
Meg kell jegyezzem, nem csodálkozom, túl komoly dolgok ezek ahhoz, hogy mentális kihívásokkal küzdő, gátlástalan bűnözők használhassák őket.
Jellemző, hogy a hivatalos kommunikáció most is a félelemkeltésre akarja felhasználni a tényeket, mondván, hogy itt utaztak át, itt beszélték meg a merénylet terveit, ezek a migránsok már csak ilyenek.
Én meg azt mondom, ha Párizst és Brüsszelt hazánkból az M5-M1 autópályákon keresztül lehet megközelíteni hamis szíriai útlevéllel, akkor ettől még nem kell nekiesni légkalapáccsal az említett autópályáknak, hiszen hol máshol közlekedne az, aki a szír menekült benyomását akarja kelteni, mert hazájában, saját nevén már valószínűleg a terrorelhárítás látókörébe került?
Az ugyanis nem Magyarország.


Anno a kuncsaft belépésnél is kapott egy cetlit az adataival és kilépéskor is regisztráltuk a mozgását.
És nem érdemes schengenezni, mivel a szír, az afgán és a líbiai egyaránt vízumköteles, és itt ilyen személyekről van szó.
Ha Orbán nem rendeli el a zűrzavart, és a határ mentén talpaló rendőrök egyharmadát a határra vezényli adminisztrálni, akkor mindenkinek fel lehetett volna venni az adatait és az Unió terror-szempontból legérzékenyebb országaival együttműködve fel lehetett volna deríteni a hamis útleveleket, azok tulajdonosait.
A cél nem ez volt, hanem az, hogy te, kedves állampolgár telecsináld a gatyád vagy a bugyid, és ma is itt tartunk még.
De az azért aranyos, hogy a magyar titkosszolgálatok úgy viselkednek, mint a húszéves létére impotens férfi, aki házassági hirdetéssel keresi párját. "Bomba szex" jeligére...
A titkosszolgálatok léte szükségszerű, és jellemző, hogy a magyar titkosszolgálatokat éppen azok verték szilánkjaira, akik aztán utódszervezeteiket magáncélokra használták és használják folyamatosan.
Ha valaki hallott olyat, hogy anno Kádár magáncélokra használta volna ezeket, tudassa velem.
Most meg, ugye...


Még pár nap, és vége ennek az őrületnek, éppen ideje már.
Utána talán lehet azzal is foglalkozni, hogy miért csúsztunk az országok versenyképességi rangsorában, merthogy ez lenne a lényeg...


:O)))


http://www.pupublogja.hu/2016/09/a-magyar-titkosszolgalatok-dicsosege.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar „az unió egyik legszegényebb országa”
  2016-09-30 19:42:21, péntek
 
 
A magyar ,,az unió egyik legszegényebb országa"

By hataratkelo on 2016-09-28 Magyarország

Szinte minden családban akad olyan hozzátartozó, a közelebbi vagy távolabbi családban, aki külföldön tanul, dolgozik - hívta fel a figyelmet Tölgyessy Péter politikai elemző, aki szerint inkább erről és ennek következményeiről kellene, hogy szóljon a magyar közbeszéd.

,,A mi országunk, nagyon nagy baj, hogy így van, de az unió egyik legszegényebb, legnyomorultabb országa. Ide nem akar jönni menekült, sőt, mi bocsátunk ki nagyszámú idegenben boldogulni vágyó magyart, ha akarom migránst, akik dolgozni akarnak Nyugat-Európában" - fogalmazott az InfoRádió Aréna című műsorában Tölgyessy Péter.

A politikai elemző hangsúlyozta, nagyon nehéz hiteles számokat találni a külföldön dolgozó magyarok kapcsán, hiszen vannak, akik rövid ideig dolgoznak Nyugat-Európában, vannak, akik hosszabb ideig, mégis máris félmillió körüli a külföldön dolgozó magyarok száma.

,,Itt élő, most jött migránssal alig lehet találkozni Magyarországon, de szinte minden családban akad olyan hozzátartozó, a közelebbi vagy távolabbi családban, aki külföldön tanul, dolgozik. Egy adat: csak olyan gyermek, akinek mindkét szülője külföldön dolgozik, de a szülők valamiért hátra hagyták nagyszülőnél, rokonnál, ki tudja kinél, 18 ezer akad. Óriási kérdések vetődnek fel például ezekkel a gyerekekkel kapcsolatban" - tette hozzá Tölgyessy Péter.

A politikai elemző szerint még ennél is égetőbb kérdés, hogy ki fogja a nyugdíjat fizetni, ha ilyen sokan elmennek Magyarországról a legaktívabb korosztályok közül? Hányan lesznek majd Skype-os anyukák, nagymamák?

,,Magyarország Európa egyik legszámottevőbb, hogy mondjam, jóléti okokból kivándorlást vagy migrációt mutató országa. Így volt ez mindig, az egész XX. századunkban így volt, sőt, többet mondok: hogyha nincs vasfüggöny, ha nem kerül a térség a szovjet befolyási övezetbe, akkor jóval kevesebb török élne ma Németországban, és jóval több kelet-európai, lengyel, román, szlovák, magyar, ukrán, orosz dolgozna ott" - fogalmazott Tölgyessy Péter, aki szerint míg ezekről a kérdésekről nem, vagy csak alig szól a magyar közbeszéd, addig olyan dolgokkal van tele, melyek közvetlenül jóval kevésbé érintik a magyar családokat.


http://hataratkelo.com/magyar-az-unio-egyik-legszegenyebb-orszaga/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Európai Bizottság azt üzeni a magyaroknak, ne is küldjék
  2016-09-30 19:39:44, péntek
 
  Brüsszel aszonta "Hülye azért nem vagyok!"

"Brüsszelben arra gyanakodnak, hogy..."

ha arra gyanakodnának ami itt valóban folyik, attól egy hétig okádnának.

Sejthető volt, hogy előbb vagy utóbb, rájönnek és leállítják a választások előtt álló fideszes pénzmosoda egyik legjobb üzletét. A baj csak az, hogy azok akik ezeket a pénzeket nemcsak hogy megkapták és majd kapják Magyar adófizetői pénzekből, nem kerülnek rács mögé, mivel ezeknek a pénzek jó nagy része valószínűleg nem is arra ment el amire a támogatást adta az UNIO. És ahogy a fideszt megismerhettük felelős nem lesz akitől elkobozzák a jogtalan gazdasági előnnyel szerzett vagyonokat.

Még hogy nem járnak el gondosan!!! Micsoda aljas rágalom ez? Eddig egyetlen egy olyan eset nem törtènt hogy a gondos kiválasztás után ne valamelyik fidesz hűbéres kapott volna támogatást valamilyen létfontosságú projektre, mint pl. szökőkút, a semmiből induló és a semmiben végződő bicikli út, vagy gazos földkupacokból álló kalandpark.
Hát eddig is tudtuk, hogy mire kell a migránstéma, amíg közben sikerül túlszámlázni és biztos helyekre juttatni az úniós támogatásokat. A genetikailag balfék ellenzék legutolsó lehetősége, hogy felállít párezer aláírásgyűjtő pontot és szépen végighaknizza a fél országot ezzel a százmilliárdos károkozással, voldemort fotókkal, mészáros lőrinccel illusztrálva ÉS ezzel párhuzamosan a nemzetközi médiában is megteszi ezt. És ez nem hazaárulás, a mocskos hazaárulás a felzárkóztatásra szánt pénzeket haveroknak kijátszani. Az úniós támogatásoknak pont az lenne a célja, hogy közeledjünk Nyugat-Európához, de ezek miatt is egyre csak távolodunk.

*****


Az Európai Bizottság azt üzeni a magyaroknak, ne is küldjék a számlákat, úgyse fognak fizetni

kasnyikm
gazdaság
ma 11:01


Az Európai Bizottság illetékesei közölték a magyar hatóságokkal, hogy ki se küldjék a bőkezű szállítói előleges számlákat Brüsszelbe, úgysem fogják kifizetni azokat

- írja a Portfolio saját értesülései alapján.

Hogy baj van az előlegekkel, arról már korábban is voltak értesülések, a Világgazdaság pár napja írt arról, hogy nem csak száz vagy az ötven, de a harminc százalékos előlegeket is sokallják az Európai Bizottságban, ha nincs bankgarancia a visszafizetésre. Ezek nagyon fontosak a felpörgetett a magyar forráslehívás szempontjából.

Eddig a Portfolio becslései szerint nagyjából 200 milliárd forintot fizettek ki az 50 százalékos előleges rendszerben. Ilyen az összes környezetvédelmi és közlekedésfejlesztési forrás többek között. Ezt a pénzt lehet, hogy soha nem fogja kifizetni az Európai Bizottság.

A vita hónapok óta húzódik, és nincs köze a menekültkérdéshez, ahhoz viszont annál inkább, hogy

Brüsszelben arra gyanakodnak, hogy a magyar hatóságok nem a kellő gondossággal járnak el a támogatások kiosztásánál.

Erre mondjuk minden alapjuk megvan, elég arra a 420 milliárdos szennyvíz-gigatenderre gondolni, amiben a kormány előre csak Mészáros Lőrinc-közeli cégeket engedne a hatalmas nyereséggel járó munkák közelébe. Ugyan az uniós projektek utókövetése botrányos, de a Magyarországi pénzégetés híre elérhetett a brüsszeli bürokratákhoz is.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség államtitkára ehhez képest arról beszélt májusban, hogy a magyar kormány halad tovább az 50 százalékos előleg rendszerrel, mert megbízik a cégekben és ezzel a bőkezű rendszerrel is igyekszik biztosítani a munkák zavartalanságát. Lázár pár napja arról beszélt, hogy a szállítói előleges rendszerben csak az arányokat lehet vitatni.

Most tehát az a helyzet, hogy a magyar rendszerben nap mint nap milliárdos tételben gyártják azokat a számlákat, amikről az EB jelezte, hogy nem fogja őket kifizetni. Gyakorlatilag kormányzati támogatás lesz az uniós forrásból, ami végső soron a magyar adófizetőket fogja terhelni. Ha csak nem tudnak a Miniszterelnökségen valami kompromisszumot elérni. (Portfolio)


http://444.hu/2016/09/30/az-europai-bizottsag-azt-uzeni-magyaroknak-ne-is-kuldjek -a-szamlakat-ugyse-fognak-fizetni
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bihar Ura Fejenagy Kósa beigért
  2016-09-30 19:35:39, péntek
 
  Bihar Ura Fejenagy Kósa beigért

Közzétéve 2016-09-30


Döbrögi is és a qrmány is lemond, ha...


Lemond a qrmány Döbrögistől ha az igenek kerülnek többségbe a vasárnapi népszavazáson, fenyegetőzött a döbrögista horda frakcióvezetője az ifjú döbrögisták (Fidelitas) országos választmányának mai ülésén. Frászt hozva az ifjú narancslé-vérű szépreményűekre.

Bihar Ura Fejenagy - mint kifejtette - sikeres népszavazásra számít, arra, hogy “rengetegen elmennek" voksolni. Hogy érvényes lesz-e, azt meglátjuk - dünnyögte hozzá, hangsúlyozva ugyanakkor: ha elsöprő lesz a nemek aránya, az felhatalmazza a qrmányt arra, hogy parlamenti többséget “hozzon össze" egy migrációs jogalkotási folyamathoz.
A népszavazás eredményét pedig nem “cselezheti ki" az Európai Bizottság - amely egy kvótadöntésnél már “átverte, kvázi sunnyogva, az európai jogalkotási szabályokat" -, még akkor sem, ha az érvényesség vitatott lesz - horkantotta el a ránk váró szebb jövőt.

http://www.balrad.com/2016/09/30/bihar-ura-fejenagy-kosa-beigert/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Grazi betegnaplók - Második rész
  2016-09-30 14:26:48, péntek
 
  2016.sze.29.


Írta: Csaba Lőrincz

Grazi betegnaplók - Második rész




Név: O. V. Titkosított

Foglalkozás: soha nem praktizált jogász, magát miniszterelnöknek képzeli

Ahogy arról hobbi diagnózisunk első részében beszámoltunk a páciensnek nem csupán mindenbe beleütött orrát ferdíti a sors. Torz lelkéhez gyenge és részleges műveltség társul. E hiányát tagadja és minden eszközt bevet leplezésére. Részben ezzel indokolható agorafóbiája, vagyis az, hogy bár miniszterelnökként arra minden lehetőséget meg kéne ragadnia, a nyilvános beszédtől, pláne, ha párbeszédről van szó távol tartja magát. Legutolsó érdemi vitáján bár egyszerű fölényeskedés eszközével akarta leszorítani ellenfelét, végül ő lett a politikai élet első és eddig utolsó felmosórongya.

Nagyjából ez időtájt még lelkes híve és mímelője is futballnak. Mióta azonban újra elfoglalhatta hőn áhított helyét szemétdombja kis csúcsán nem igazán mutatkozik futball zseni képében. Ami egyébként teljesen érthető is, ha azt vesszük, hogy lassan olyan gömbölyű, mint a maga a labda.

Az is érdekes, hogy most az általa indított népszavazási kampány finisében a páciens egyszerűen nem vesz részt. A beteg megalomán téveszméjének karbantartásáért eddig felelős HírTV nem túl szerencsésen így kommentálta az esetet:

Mégsem megy az emberek közé kampányolni Orbán Viktor.

Korábban arról jelentek meg hírek, hogy a miniszterelnök is beáll fórumokat tartani, de úgy tűnik, részvétele kimerül abban, hogy interjúkat ad a kormánypárti sajtónak.

A Magyar Nemzetnek nem válaszolt a kormányfő sajtófőnöke az ezt firtató kérdésre. Legutóbb egyébként a Lokálnak nyilatkozott Orbán Viktor, itt arról beszélt, hogy Magyarország nélkül Európa mára már elesett volna az illegális bevándorlás miatt.

Jól látszik a valóságtól való teljes elszakadás emberünkön. Nem csoda, hiszen immáron valódi szakemberek is egyértelműen rámutattak arra a személyiséget torzító koktélra, ami a pácienst és így tágabb környezetét kínozza. Mester Iván docens a nol-nak így festette le a redves beteget:

A diagnózis szerint a miniszterelnök többek között a következő pszichés zavarokkal rendelkezik (azért nem írom a szokásos fordulattal, hogy szenved, mert a cikk szerint annyira nem szenved):

Kisebbrendűségi komplexus
Paranoia
Szociopátia
Agresszió
Mindezeket Mester Iván költőien, nem kis élvezettel ecseteli:

Saját beszédeinek nyilvánvaló hamis pátoszától és a homogenizált, alávetett tömeg látványától és lenézésétől megittasul. Ilyenkor kiszárad a szája izgalmában: ritka jelenet, de ez az orbáni infantilis hatalom- és örömmámor pillanata, az egyetlen őszinte és felszabadult pillanat az életében. A többi robot, küzdelem saját karaktere szorításában.
Orbán identitás zavara, aminek eredményeképp magát a néppel azonosítja, sorozatunk következő részének témája lesz.

http://huvos.blog.hu/2016/09/29/grazi_betegnaplok_masodik_resz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jön a fűtési szezon - félig üresek a méregdrágán vett állami
  2016-09-30 14:19:44, péntek
 
 
Jön a fűtési szezon - félig üresek a méregdrágán vett állami gáztározók


Európában majdnem minden országban teljes töltöttséggel készülnek az újabb fűtési szezonra. A két kivétel Portugália és Magyarország: az előbbiben 40, míg nálunk 51 százalékos a földalatti tározók töltöttsége. Nagy baj azért nincs, mert a betározott gáz mennyisége már így is meghaladja a törvényi minimumot. Viszont a helyzet rávilágít arra, hogy a magyar állam teljesen feleslegesen vette meg az E.On tározóit 280 milliárd forintért - ugyanis éppen azok konganak.


Papp Zsolt, 2016. szeptember 30. péntek, 07:08

Az E.On két cégét az gázkereskedő E.On Földgáz Trade-et és a tárolással foglalkozó E.On Földgáz Storage-ot összesen 280 milliárd forintért vásárolta meg a magyar állam, illetve az MVM Zrt. 2013 őszén. Az akkori ügyletet a kormány soha nem tudta észérvekkel indokolni: volt szó rezsicsökkentésről, meg energiabiztonságról - mintha a német tulajdonosok bármikor magukkal vihették volna az egykori magyar kiürült gázmezőkből átalakított természetes tárolókat.

Az ügylet értelmére - vagy épp annak értelmetlenségére - rávilágítanak a kihasználtsági adatok. Az európai gázszolgáltató cégek brüsszeli lobbiszervezete, a Gas Infrastructure Europe e hét eleji adatai azt tükrözik, hogy egész Európa felkészült az újabb fűtési szezonra, a gáztározói kapacitások 80-90 százalékos töltöttségen vannak. A betárolási időszakból hátralévő szűk egy hónap bőven elegendő a 90-100 százalékos töltöttség eléréshez.

Már csaknem hárommilliárd köbméter gáz van a föld alatt

A sorból két ország lóg ki: az elhanyagolható, gyakorlatilag nulla tárolókapacitással rendelkező Portugáliában a tárolókapacitások 41 százalékkal töltöttek, míg Magyarországon ez az arány 56 százalék. A magyar tározók - elméletben - 5,6 milliárd köbméter földgáz tárolására alkalmasak.

Az 1,2 milliárd köbméteres tározót az MMBF Földgáztároló Zrt. üzemelteti. Az egységet a kétezres évek végén alakították ki a piaci szereplők a stratégiai tartalékok tárolására. A tároló fizikai valójában a Szeged mellett Szőreg-1 mezőn található. Ez az a tároló, amely műszakilag megfelel a kor követelményeinek, amit jól jelez, hogy ennek töltöttsége már most 84 százalék felett van, és az tárolt mozgásmennyiség meghaladja 1 milliárd köbmétert. A biztonsági tartalék mértéke 915 millió köbméter.

Miért vették meg a földalatti tározókat?

A nagyobb gond a 280 milliárd forintért megvásárolt egykori E.On-tározókkal van. Ezek fizikailag Zsanán, Hajdúszoboszlón, Pusztaedericsen, valamint Kardoskúton vannak, mind felhagyott és átalakított gázmezők. A Magyar Földgáztároló Zrt. kapacitásainak alig 44 százalékát használja ki, ami 1,9 milliárd köbméternyi földgázt jelent. A tárolt gáz önmagában tekintélyes mértékű, hisz fedezi a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által a nagyobb szolgáltatók, felhasználók számára előírt tartalékokat.

Ugyanakkor beszédes, hogy a tározók több mint fele üres: e kapacitásokra ma nincs szükség, a jövőbeni jelentőségük is csökken, ugyanis az ellátási biztonságot garantálja a diverzifikálódó szállítórendszer (a szlovák-magyar gázvezetékek összekapcsolása után indul magyar és a román rendszerek összekapcsolása) és a csökkenő energiaigény. Jól mutatja a változó európai ellátásbiztonságot, hogy ma már Ukrajna közvetlen orosz import nélkül el tudja látni gázigényét. Már a 2014-es E.On-ügylet kormányzati bejelentésekor sem volt világos, hogy mi az üzlet a kihasználatlan gáztározók megvételében a magyar állam számára. Az azóta eltel idő igazolta a szkeptikusok véleményét: ez egy kifejezetten rossz ügylet volt a magyar adófizetők számára, viszont jól járt az E.On, amely komoly tőkével tudott kilépni a veszteségesé tett magyar gázpiacról.

A mostanáig betárolt 2,9 milliárd köbméter gáz már most nagyobb mennyiség, mint amely tavaly ilyenkor volt a magyar tározókban - vagyis folyamatos orosz gázszállítások mellett és átlagos téli időjárás esetén már nem lehet gond az ország gázellátásával.

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/jon_a_futesi_szezon_felig_uresek_a_meregdragan _vett_allami_gaztarozok.621569.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit üzen minden érvényes szavazat?
  2016-09-30 14:12:04, péntek
 
  Mit üzen minden érvényes szavazat?


A szavazók motívumainak, esetleges szándékainak különbözőségére tekintet nélkül, minden érvényesen szavazó törvényesnek és valósnak ismeri el a törvénytelen és hazug kérdést; ezzel pedig legitimnek és legálisnak ismeri el azt a hatalmat, amely 2010 óta módszeresen építette le a polgári demokratikus jogrendet, és fosztogatja az országot, s ezért uralma illegálisnak minősítendő.
Banánköztársaság, Kiemelt | Szerző: Gusztos Istvan | 2016. szeptember 29. | 3 hozzászólás

mno_d_mtz20160803001Orbántól kezdve a legutolsó ügyeletes uszítóig mindenki arról hadovál, hogy nemzeti, egyúttal családi és személyes ügyről van szó. Bizonyos értelemben ezt igaznak is kell tartanunk - persze, nem úgy, ahogy azt a bűnszervezet szuggerálja.

A népcavazásnak köze nincs a létező gondokhoz - beleillik a Fidesz régi hatalomgyakorlási eszköztárába: tényleges összefüggéseiből kiemeli a valóságos problémát, irracionális, vad indulatokat szító handabandázást folytat, azzal a szándékkal, hogy az általa megjelölt bűnbakokra zúdítsa a ,,magyar emberekben" gerjesztett gyűlölködést. Amíg ezt a Fidesz újra és újra meg tudja tenni, addig hatalma szilárd, s a társadalmi méretű gyűlölködés falként takarja el a zemberekké alacsonyított polgárok elől az ország kifosztását.

Bizony, a népcavazásnak köze nincs a menekültválsághoz, de ,,Brüsszel" terveihez, szándékaihoz se. Viszont logikus folytatása a demokráciagyilkos ,,nemzeti konzultációk" hazudozásainak s a Fidesz minden korábbi uszításának. Hiszen föl is használják minden eddigi tapasztalatukat: profi módon vegyítik migráncsozásukba az általuk eddig is szervezetten és folyamatosan űzött zsidózást, cigányozást, buzizást, hazaárulózást...

Szükségük is van rá: kijózanodó társadalomban hatalmuk elenyész.

Hazára és hitre hivatkoznak, ahogyan régóta tették és teszik a különböző gazemberek: nemzeti érzelmeik és hitük ,,orránál" fogva vezetik a zembereket... Mert tudják: semmi sem alkalmas annyira vad, alantas, akár gyilkos indulatok gerjesztésére, mint annak az emberekbe szuggerálása, hogy idegenek veszélyeztetik hazájukat és hitüket. S akik ezeket az indulatokat gerjesztik, mindaddig uralkodhatnak, fosztogathatnak, amíg az elkábított emberek magukhoz nem térnek.

Miről is szól valójában ez az elképesztően gátlástalan, amorális népcavazósdi?

A valódi tétet tömören így fogalmazta meg Bauer Tamás:

A népszavazási aktus valódi célja tehát a hat éve épülő önkényuralmi berendezkedés megerősítése, visszafordíthatatlanná tétele.

...

Bármiféle érvényes részvétel a népszavazáson az orbáni alaptörvényre épülő jogrend és intézmények elismerését, tevőleges elfogadását jelentené.

[Közbevetőleg: ha a magyar társadalom mai, Fidesz rothasztotta állapotában az igeneknek többre, másra is esélyük volna, mint a nemek érvényessé tételére, akkor a szervezet bele sem kezdett volna ebbe az ocsmány cirkuszba...]

...

Az Orbán-rendszerrel mint rendszerrel való szembehelyezkedés a népszavazás bojkottját kívánja meg, amelynek egyaránt lehetséges formája a távolmaradás, illetve a szándékosan érvénytelen szavazat leadása. Az Orbán-kormány kirekesztő politikájával való szembehelyezkedés pedig megköveteli, hogy a bojkott hívei érvelésükben ne kerüljék meg a határozott állásfoglalást a háború és terror elől menekülők befogadása és a kvóta elfogadása mellett...
[Magam is úgy gondolom: a kvóta elutasítása mellett nincs emberséges, demokratikus, tisztességes érv. Ehhez képest a ,,demokratikus ellenzék"...]

A fentiek alapján, az érvényes szavazatokról a következőket állítom:

Aki nemmel szavaz, igent mond a szervezett rablóbanda uralmára: a jogállam fölszámolására, az ország megszállására, kifosztására, az oktatás lebutítására, a lakosság folyamatos hiszterizálására, gyűlöletre uszítására, az ellenzék bérencezésére, nemzetből kitagadására, a folyamatosan zsidózó-cigányozó-buzizó-hazaárulózó ocsmány médiabirodalomra, propagandára, a munkavállalók jogainak csorbítására, a szegények, rokkantak megalázására, megnyomorítására, a közrabszolgaságra stb.: az orbáni nagy hazugságra.

Aki igennel szavaz, ugyanazt teszi, akarva-akaratlanul.

A következetesen demokratikus, egyúttal emberséges magatartásnak két formája lehetséges: távolmaradás vagy érvénytelen szavazás. Tertium non datur.

Ui.

Igazuk lehet azoknak, akik szerint az Orbán-,,kormány" az eredménytelen népszavazást is a maga sikerének fogja kommunikálni. Ám az orbáni önkény és a magyar demokrácia esélyei szempontjából távolról sem közömbös, hogy kudarcot kényszerülnek sikerként ünnepel(tet)ni, vagy valóságos sikerrel henceghetnek.

http://gepnarancs.hu/2016/09/mit-uzen-minden-ervenyes-szavazat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/39 oldal   Bejegyzések száma: 387 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 387 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2275
  • e Hét: 5377
  • e Hónap: 16488
  • e Év: 169984
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.