Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 55 
Krisztus bennetek lakozik!
  2016-01-26 09:43:12, kedd
 
  Ugyanis azt akarta, hogy népe világosan megértse, milyen nagy és dicsőséges ez a titkos igazság, amely az Izráelen kívüli nemzetekre is vonatkozik.

Ez a titok pedig az, hogy Krisztus bennetek lakozik! Ő a mi dicsőséges reménységünk! - Kolossé 1:27

Néhány évvel ezelőtt imádkozva járkáltam kis házunkban, Tulsában. Föl-alá sétáltam, és az 1János 4:4-et vallottam meg:

,,Nagyobb Ő, aki bennem van, mint az, aki e világban van." Nagyobb Ő... nagyobb Ő... Hirtelen, kijelentett tudás tört fel a bensőmből, és tudtam, ó, Isten bennem van!

Ez olyan hatással volt rám, mintha valaki egy vizes rongyot dobott volna az arcomba. Teljesen felébresztett. Elkezdtem nagy léptekkel járkálni az öreg házunk körül. Hirtelen már nem egy szegény prédikátor voltam, aki egy kis kunyhóban lakott! A Mindenható Isten él bennem!

Ez megváltoztatta a gondolkodásomat sok dologgal kapcsolatban. Ránéztem a kezemre, és rádöbbentem: az Ő ujjai az én ujjaim! Ránéztem a lábamra. Az Ő lába az én lábam! Ha veszélyben vagyok, Ő is ott van.

Gyakran hallom az emberektől: ,,Copeland testvér, az imáim nem jutnak fel a mennybe". Akkor azt mondom: ,,A mennybe? Nem kell magasabbra jutniuk az orrodnál! Ő benned van! Az imáid szerzője, a hited szerzője, a Názáreti Jézus a bensődbe költözött. Hallelúja!"

Van, aki azt gondolja, hogy addig nem teljesedünk be a Szent Szellemmel, amíg nem keresztelkedtünk meg a Szellemmel. De ez nem így van. A Szent Szellem akkor a bensődbe költözött, amikor Jézust Uraddá fogadtad - amikor újjászülettél.

A Szellemmel való megkeresztelkedés más dolog. Akkor a Szent Szellem ereje száll rád, hogy képessé tegyen a szolgálatra. (ApCsel. 1:8)

Ez azt jelenti, hogy ha csak két másodperce születtél is újjá, Jézus benned van! Ő benned él attól fogva. Érted ezt mélységeiben? Ha gondolkozol, elmélkedsz ezen egy kicsit, akkor kijelentést kaphatsz erről, ahogy én is. A kijelentés növekedni fog a szellemedben, és végül az egész életedet megváltoztatja.

,,Amint az Isten mondotta: Lakozom bennük, és közöttük járok; és leszek nékik Istenük, és ők én népem lesznek." (2Korinthus 6:16)

Ez a legdicsőségesebb igazság Isten Igéjében. Váljon ez ma élővé benned!

Igei olvasmány: Kolossé 1:13-27
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Isten titka: Krisztus bennetek lakozik !
  2016-01-26 09:37:43, kedd
 
  Annak ellenére, hogy most értetek szenvedéseket kell elviselnem, mégis örülök. Ugyanis még sok olyan dolog van, amit Krisztusnak el kell szenvednie a ,,Testében", vagyis az Eklézsiában. Én pedig elfogadom azt, ami ebből nekem jutott, és elszenvedem ezeket az én testemben az ő ,,Testéért".

25 Ezt a ,,Testet", vagyis az Eklézsiát szolgálom Isten megbízása alapján, amelyet a ti érdeketekben adott nekem. Isten rám bízta, hogy üzenetét teljesen megismertessem veletek. 26 Ez az üzenet pedig az a titok, amely öröktől fogva mind ez ideig el volt rejtve, most azonban Isten megmutatta az övéinek. 27 Ugyanis azt akarta, hogy népe világosan megértse, milyen nagy és dicsőséges ez a titkos igazság, amely az Izráelen kívüli nemzetekre is vonatkozik.

Ez a titok pedig az, hogy Krisztus bennetek lakozik! Ő a mi dicsőséges reménységünk!

28 Mi Krisztust hirdetjük mindenkinek. Mindenféle bölcsességgel tanítunk, biztatunk és figyelmeztetünk mindenkit, hogy úgy állítsuk őket Isten elé, mint akik már elérték Krisztusban a teljességet. 29 Ez a célja minden erőfeszítésemnek, ezért küzdök Krisztus erejével, amely hatalmasan működik bennem.

Kolosséiakhoz 1
Link



 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Lana Vawser: A kegyelem hullámai
  2016-01-25 14:09:43, hétfő
 
  Járuljunk azért bizodalommal a kegyelem királyi székéhez, hogy irgalmasságot nyerjünk és kegyelmet találjunk, alkalmas időben való segítségül. (Zsidó levél 4:16)

Légy békességben, mert a kegyelem HULLÁMAI frissítő vízfolyamokhoz hasonlóan áradnak az Ő kezétől, hogy átsegítsenek azon, amit tenned kell!

A KEGYELEM HATALMAS HULLÁMAI érhetőek el ahhoz az új szinthez, amibe az Úr belevezet. Az Ő kegyelme MIATT FOGOD MEGTENNI, amit tenned kell, amit kijelölt számodra. A kegyelem légáramába lépsz be, amint a szükség idején a kegyelem királyi székéhez közeledsz.

Ne vesd meg a megtörtség érzését az Ő jelenlétében, Ő ugyanis mélyebbre visz, a bizalom új szintjére; és nem erővel, sem hatalommal, hanem az Ő Szelleme által (Zakariás 4:6) fogod megtenni, ami eléd lett helyezve.

Ahogy mélyebbre jutsz a Benne való bizalomban, az Ő erejének a legnagyobb megnyilvánulásai válnak láthatóvá rajtad keresztül. Lovagold meg a kegyelem hullámait, amelyeket az Ő keze bocsát az életedbe! Egy új szintre lépsz, és az ellenállás számottevő, de törj át rajta, mert az Ő kegyelme által több földet fogsz elfoglalni, mint ezelőtt!!!

Az Ő kegyelme és ereje TÖBBET fog tenni rajtad keresztül, mint amit meg tudtál tenni. Ez az erőfeszítés nem annak a jele, hogy valamit rosszul csináltál, hanem az előmenetelé és a terjeszkedésé.

Magasabbra, távolabbra és tágasabb térre fogsz jutni, mint ahol eddig voltál, de nem a saját erődből, hanem az Ő KEGYELME és ereje által, ami az életedben és az életeden keresztül munkálkodik. Ha társulsz Vele, valami kifejezetten NAGYOBBA lépsz be, mint azt gondolod!

Prófétai Napló Link
Link LANA VAWSER



 
 
0 komment , kategória:  Gyuri naplója  
Leleszi Balázs Károly * OSZD SZÉT A SZERETET!
  2016-01-24 21:47:24, vasárnap
 
  Összekulcsolt kéz. A hajnali fény
viola-könnyei beharmatozzák a verandát.
Nesztelen remeteként
térdeplek, csodálatos ez a magány,
a szív rejtekén szendergő emberi beszéd.

Ilyenkor minden elcsitul
s a tegnapok vérző, tövises sebeit
jelenléted bekötözi.
Olyan ember vagyok,
ki titokzatos utakra indult,
nyugtalan, menekülve,
pásztortüzeknél saruimat foltozgattam,
mire végre megértettem az élet üzenetét.

Szétosztom
most alázatosan magam,
ezt a költeményt,
a szeretetet, a tűzet,
hogy soha meg ne fogyatkozzon,
fogadjátok a fény szétáradó békességét.

Tudom,
csak tovább növelem a zűrzavart,
ha nem szeretek,
tékozlásom megbélyegez,
idegen maradok
és nem értik meg szavam.

Szeretet
a legszebb gyöngyszem
szíved ékszerében.

Leleszi Balázs Károly




 
 
0 komment , kategória:  Leleszi B.Károly művei  
MÉCSES Himnusz
  2016-01-24 15:49:37, vasárnap
 
  Tündököl Atyánk kegyelme égi otthonból reánk,
Ám a földre fényt deritni, azt ránk bízta jó Atyánk.
Hadd ragyogjon hát a lámpa, hadd ragyogjon fénye hát,
Sok hajósnak bősz viharban megmutatja otthonát.

Mély sötétben járt az utunk, szívünk búba, bűnbe járt,
Mégis Jézus hű szeméből kaptunk egy áldott sugárt.
Hadd ragyogjon hát a lámpa, hadd ragyogjon fénye hát,
Sok hajósnak bősz viharban megmutatja otthonát.

Oly sötét a bűnnek éje, vadul zúgnak a habok,
S hány szem kémlel vágytól égve, fény a parton hol ragyog.
Hadd ragyogjon hát a lámpa, hadd ragyogjon fénye hát,
Sok hajósnak bősz viharban megmutatja otthonát.

Jézus kűlde szerte minket, mint az Atya küldte Őt,
Hogy megismerjék kegyelmét a még azt nem ismerők.
Hadd ragyogjon hát a lámpa, hadd ragyogjon fénye hát,
Sok hajósnak bősz viharban megmutatja otthonát.

Oh, ne hagyd fényed kihunyni, mert talán egy perc se kell,
S egy hajó, partot nem érve éppen akkor süllyed el.
Hadd ragyogjon hát a lámpa, hadd ragyogjon fénye hát,
Sok hajósnak bősz viharban megmutatja otthonát.

Brightly Beams Our Father's Mercy A Cappella
Link Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Magad imádkozz a saját dolgaidért
  2016-01-24 13:19:30, vasárnap
 
  Szenved-e valaki közületek? Imádkozzék. - Jakab 5:13

A szenvedésnek fordított görög szó nem a betegség miatti szenvedésre utal, inkább azt jelenti, hogy zaklatottság, nyugtalanság.

Ha nyugtalan vagy, imádkozz. Ezt mondja az Ige. Vedd észre, hogy nem a pásztornak vagy a barátaidnak kell érted imádkoznia, hanem neked magadnak.

Legtöbbször a gyors megoldás reményében mindenkit megkérünk, hogy imádkozzon értünk. Természetesen nem baj, ha mások imádkoznak érted, de soha nem fogsz állandó győzelemben élni, ha csak meg nem tanulsz imádkozni magadért.

A világ legnagyobb gyülekezete Dél-Koreában, Szöulban van. Dr. David Yonghi Cho pásztorolja, és a legutolsó információim szerint hétszázezer tagja van. Hogyan nőtt meg ilyen nagyra ez a gyülekezet? Dr. Cho szerint a kulcs az ima. Nem csak ő imádkozik, hanem a gyülekezeti tagok is. Az ima életforma számukra. Van egy Imahegy nevű helyük, ahol minden nap több ezren jönnek össze.

Egyszer hallottam Dr. Cho anyósát a tévében, amint arról beszélt, hogy milyen fontos számukra az imádság. Azt mondta, hogy ha a gyülekezeti tagok valamilyen problémával néznek szembe, gondok adódtak a személyes életükben vagy a házasságukban, akkor legelőször azt tanácsolják nekik, hogy böjtöljenek és imádkozzanak 24 órát.

Nekünk is komolyabban kell ezt vennünk itt, az Egyesült Államokban. Többé nem azt kell tanítanunk az embereknek, hogy másokhoz szaladgáljanak imádságért, hanem azt, hogy imádkozzanak magukért.

Tudod, ha én imádkozom, hogy Isten oldja meg a problémádat, akkor talán egy darabig minden rendben megy majd, de aztán jönni fog a következő vihar, mert még mindig ugyanazokat a hibákat követed el, mint előtte. De ha rászánod magad, hogy imádkozz magadért, ha megfegyelmezed magadat, és keresni kezded a Szellem dolgait, akkor örök érvényű válaszokat fogsz kapni.

Ha Jézus az Urad, akkor szabadon járulhatsz a Mindenható Isten trónja elé. Nála van a megoldás minden létező problémádra, és arra vár, hogy Hozzá menj, és megadhassa neked a választ. Valószínűleg el kell Vele töltened egy kis időt imádságban, hogy meghalld, de Isten soha nem fog csalódást okozni neked.

Tehát ne mások imáira támaszkodj. Menj személyesen Isten trónja elé.

Gloria Copeland * Igei olvasmány: Zsoltárok 5
Link



 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
A dicsőítés megújítja erődet
  2016-01-23 09:04:01, szombat
 
  "Dicsérjétek az Urat örömmel, jöjjetek elé örömteli énekkel!" (Zsoltárok 100:2 NLT fordítás, 2. kiadás)

Hited megerősödéséhez szükséged van arra, hogy másokkal közösen dicsérd az Urat. A dicsőítés Istenért van, de számodra is nagyon sok áldást hordoz. A közös dicsőítés két legnagyobb nyeresége, hogy megújítja hitedet, és helyreállítja örömödet.

Az Ézsaiás 40:31-ben ezt olvassuk: "De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el."

Hányszor volt olyan, hogy vasárnap reggel úgy keltél, hogy: "Annyira fáradt vagyok. Tényleg nincs erőm elmenni a gyülekezetbe", aztán amikor mégis elmentél, és dicsőítetted az Urat, megteltél erővel? Ez azért van, mert a dicsőítés megújít. Megerősít. Megerősíti hitedet.

Abból nem fogsz erőt nyerni, hogy golfot nézel a tévében. Attól csak egyre lustább leszel. Ha viszont más hívőkkel együtt dicsőíted Istent, megújulsz.

Lelkipásztorként néha úgy érzem magam, mint az edző a "Rocky" c. boxfilmben. Rocky kint van a küzdőtéren, szívét-lelkét beleadja, és éppen laposra verik. Megszólal a csengő. "Hála Istennek" - mondja, és leül a küzdőtér sarkába. Ekkor jön az edző, és azt mondja: "Jól csinálod." Ráönt egy kis vizet, vállon veregeti, és így szól: " Most pedig gyerünk vissza!"

Néha úgy érzem, én is ezt teszem vasárnapról vasárnapra a gyülekezetemben. Elmondom nekik: "Nagyszerű munkát végeztek. Most pedig gyerünk vissza! Meg tudjátok csinálni!" De nem én vagyok az, aki megújitja erejüket. Hanem Isten Igéje. A zene, az imádság és a közös dicsőítés a többi hívővel.

Ezt mondja a Biblia a Zsoltárok 100:2-ben: "Dicsérjétek az Urat örömmel, jöjjetek elé örömteli énekkel!" (NLT fordítás, 2. kiadás)

Azt gondolom, hogy örömünket kell lelnünk abban, hogy gyülekezetbe járunk. Ez talán furcsán hangzik számodra, mert nem így nőttünk fel, vagy mert nem így érzed magad abban a gyülekezetben, ahová jársz. De a Biblia azt mondja, hogy dicsérjük az Urat örömmel - nem unottan, szomorúan, mérgesen, vagy kötelességből. Örömmel kellene énekelned a gyülekezetben! A gyülekezetnek hatással kellene lennie rád. A dicsőítésnek meg kellene újítania hitedet, és helyreállítania örömödet.

"Örülök, ha ezt mondják nekem: Az ÚR házába megyünk!" (Zsoltárok 122:1)

Beszéljetek róla:

Mit gondolsz általában a gyülekezetbe járásról? Mi késztet arra, hogy elmenj a gyülekezetbe?
Ha nem tetszik a gyülekezetedben a dicsőítés, mit gondolsz, mit szeretne Isten, hogy reagálj erre?
Mit gondolsz, örömteli dolog gyülekezetbe járni? Ha nem, szerinted a gyülekezet miatt, vagy miattad van ez?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.01.16) Napi remény
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Ír áldás
  2016-01-23 08:17:42, szombat
 
 
Áldás Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2014-06-16 22:56:10
feltöltő: otodik
nézettség: 587
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: Ír áldás,
kategória: kreatív
leírás: Ír áldás

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


Link

 
 
0 komment , kategória:  Család  
Isten gondoskodik - Marozsán János (Csendesnap)
  2016-01-22 19:27:48, péntek
 
  Link


Link

 
 
0 komment , kategória:  Marozsán János * Igehírdető  
Hitben haladj előre, ne az érzéseid alapján
  2016-01-22 10:08:36, péntek
 
 

"Akik könnyhullatással vetnek, hangos örömkiáltásokkal fognak aratni. Sírnak, amikor a vetőmagot viszik, de énekelni fognak, amikor visszatérnek az aratásból." (Zsoltárok 126:5-6, NLT fordítás, második kiadás)

Hit által kell vetned, nem az érzéseid alapján.

Azt gondolod, hogy a földműves minden nap úgy ébred, hogy alig várja, hogy kimehessen dolgozni a földjére? Nem. Ez nagyon kemény munka! De ha csak akkor dolgozna, amikor kedve van hozzá, nem sok ereményt látna. Lehet, hogy nincs kedve korán kelni. Lehet, hogy nem akar kimenni aratni, vetni vagy gyomlálni. Mégis megteszi.

Hadd áruljak el valamit: nincs mindig kedvem kedvesnek lenni. Utálom beismerni, de így van. Néha zsémbes, nyűgös akarok lenni. Néha szeretném azt mondani: ,,Hagyjatok békén!" Nincs mindig ínyemre, hogy barátságos, szívélyes legyek, hogy nagylelkű legyek, hogy reményt adjak az embereknek. Nem mindig van kedvem prédikálni.

De nem az érzéseim, hanem a hitem szerint élek. Néha fáradtan vetek, néha zaklatottan, néha kikészülten, néha mélységes-mély fájdalomal telve. Érzéseim ellenére hitben megyek előre, és várom, hogy Isten cselekedjen.

Legutóbb, mikor közeledett a fiam halálának évfordulója, egyáltalán nem volt kedvem gyülekezetbe menni. Húsvét körül történt, és a feltámadást inkább otthon ünnepeltem volna a feleségemmel, az Úrral, a gyerekeimmel, és csak szerettem volna túl lenni azon a napon.

Sokat sírtam azon a héten, és mint ígéretet, kértem, követeltem a Zsoltárok 126:5-6 verseit: "Akik könnyhullatással vetnek, hangos örömkiáltásokkal fognak aratni. Sírnak, amikor a vetőmagot viszik, de énekelni fognak, amikor visszatérnek az aratásból." (NLT fordítás, második kiadás)

És tudjátok, mi történt? 14 húsvéti szolgálatban vetettem a magokat, és Isten aratást adott: 2604 ember jött Krisztushoz. Akik könnyhullatással vetnek, örömmel aratnak. Ezek az emberek mindannyian ott lesznek a mennyben, mert nem az érzéseim, hanem a hitem szerint cselekedtem.

Isten néha arra hív, hogy hozz áldozatot - a pénzeddel, az időddel, a képességeiddel, vagy akár az életeddel. Lehet, hogy legszívesebben azt mondanád: "hát, ehhez nincs kedvem". De ha így teszel, elszalasztod az áldást, amit Isten rajtad keresztül akar adni..

Vess hit által, ne az érzéseid alapján.

Beszéljetek róla

Életed nagyobb részét az érzéseid szerint éled? Szerinted miért könnyű így élni?
Hogy nézne ki az életed, ha hitből élnél? Min változtatnál?
Milyen áldozatot kér Isten tőled, ami megköveteli, hogy hit által vess?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.01.15.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 55 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 55 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2067
  • e Hét: 4227
  • e Hónap: 15280
  • e Év: 76581
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.