Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/63 oldal   Bejegyzések száma: 629 
Néki növekednie kell...
  2016-11-30 08:06:48, szerda
 
  NÉKI NÖVEKEDNIE KELL, NÉKEM PEDIG ALÁ KELL SZÁLLANOM

Ján 3,20

Neki... nekem. Ez a sorrend.
Ez az első lépés azoknál,
kiknek az Isten megmutatja
Szerelmes Fiát.
- Sorrend ez... és nem lemondás.
Csak a ténye annak,
hogy így közeleg az Isten országa.

,,Nekem pedig alá kell szállanom."
Ez az alászállás - az én problémám, az én harcom.
Nehezen értő, nagyratörő szívem
mindennapos harca... ,,az én harcom."
- Nekem annyi gondot, bajt okoz - ez az én.
Az énnek: egy szalmaszálnak,
egy ingadozó nádnak, egy buboréknak,
egy őszi levélnek... az önző ágaskodása.
- De csak azért, mert nem értem meg
hogy amennyit az énből itt leadok,
annyit bírok az Isten országából.

,,Nekem pedig alá kell szállanom."
Ez a ,,nekem" az, amit sokszor nem akarok
amit nem értek meg.
Bár egyszerű, ha engedem Őt növekedni.
Nem másban: bennem...
Jánosi odaadással.

- Ezt a jánosi odaadást várja tőlem az Úr.
Ez nem lehet kevesebb, nem lehet több,
mint a Neki... a nekem vállalása,
a pusztajáró engedelmessége.
... ...Én vállalom ezt.
,,Nekem pedig alá kell szállanom."
- Az én küldetésem ezzel végetért,
de neki még nagy útja van... Ez az Ő útja.

Ennek az útnak tövisét, fájdalmát,
szenvedését, keresztjét...
Neki kell viselni.
Ennek az útnak vándorait,
botladozóit, gyáváit, csüggetegeit,
elesettjeit... kiket az Atya neki adott,
Neki kell felemelni.
... ...Ő vállalta ezt.

És, mi vagyunk azok, akikért vállalta
a Gecsemánét, a gyötrelmek éjszakáját,
a Golgotát.

- Amikor ott látom Őt... megértem,
hogy Neki növekednie kell...
nekem pedig alá kell szállanom,
mert ezen a lépcsőn jutok hozzá fel.

Tamáska Gyula
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"Mert nem találta meg..."
  2016-11-30 07:59:12, szerda
 
  "Mert nem találta meg a megbánás helyét, noha könnyhullatással kereste azt." (Zsidókhoz írt levél 12:17)


Ézsaut, Izsák fiát, szokásnak megfelelően körülmetélték. Mégis eladta elsőszülöttségi jogát egy tál lencséért. Bárcsak szívünkre vennénk az apostol figyelmeztetését: "Ne legyen senki parázna vagy istentelen, mint Ézsau, aki egy ételért eladta elsőszülöttségi jogát. Mert tudjátok, hogy azután is, mikor meg akarta örökölni az áldást, megvettetett; mert nem találta meg a megbánás helyét, noha könnyhullatással kereste azt az áldást."
A kegyelem napja Ézsau számára is elmúlt, miután eladta elsőszülöttségi jogát.
Hallottunk Kainról, aki dühös hívő volt; Izmáelről, aki gúnyolódó hívő volt. Ma Ézsauról hallunk, aki falánk hívő volt. Figyeljetek arra, hogy aki dühös, gúnyolódó vagy falánk, nem élhet gyümölcsöző életet. Mindenki számára bevégződik a kegyelem napja abban a pillanatban, amikor valamilyen nagy bűnt követ el. Figyelmeztetlek, hogy még egy fél negyedórában se tégy olyat, aminek rossz következményeit örökké hordoznod kell.
Erről a három emberről, akik számára a kegyelem napja elmúlt, azt olvassuk, hogy természet szerint jobb életet folytattak, mint azelőtt. Kain ura lett egy városnak; Izmáel apja lett tizenkét fejedelemnek, Ézsau pedig olyan gazdag volt, hogy azt mondhatta Jákóbnak, hogy megtarthat mindent, amit adni akart, mivel ő elég gazdag.
Külső nyugalom, béke és szerencse nem mindig Isten kegyének jelei. Az Úr őrizzen meg, hogy azok számunkra Isten ítéletének jelei legyenek, hogy ne gyűjtsünk még több haragot az ítélet napjára.

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A leányzó nem halt meg, hanem aluszik.
  2016-11-29 18:48:13, kedd
 
  A leányzó nem halt meg, hanem aluszik. (Mt 9,24)


Tanulja meg az ember itt a különbséget a testi szem és a keresztyén szem között. A keresztyén szem olyan szem, amely ha a halálba, a bűnbe és a pokolba tekint, biztosan mondja: - Én nem látok halált, nem érzek bűnt, nem vagyok elkárhozott, hanem Krisztus által csupa szentséget, életet és üdvösséget látok. Ha szegény vagyok, akkor sem érzek szegénységet. Úgy vélem, mindenem megvan. Mert bírom Krisztust, aki minden órában megadhatja nekem azt, amire szükségem van, még akkor is, ha semmim sincs. - Így, amikor egy keresztyén embert látsz meghalni, szemed egy halott embert lát, de ezt a szemet csukd be és nyisd ki a lelki szemedet, amely az Igére tekint, és meg fogod látni, hogy ez az ember nem halott, hanem él Isten előtt. Merthogy az Ige által megszentelt hívők halálát, amely egyébként az egész világ számára mindenek felett rettenetes, Isten drágának és értékesnek tartja.


Luther Márton
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Mi a bűn?
  2016-11-29 18:21:57, kedd
 
  Mi a bűn?


Mit szabad hát megnéznünk? Könnyű belekapaszkodni a filmek valamelyik osztályozási rendszerébe vagy néhány szabályba, amelyek egyértelművé teszik, mit nézzünk és mit ne. Azonban semmilyen tartalomra épülő osztályozási rendszer nem pótolhatja az Istennek tetszeni igyekvő szívet. Ha tisztelni akarjuk Istent a szórakozás terén hozott döntéseinkkel, késznek kell lennünk gondosan fölmérni, hogyan hat Isten iránti szeretetünkre az, amit nézünk. Késznek kell lennünk arra, hogy küszködjünk a mércénkkel, és gyakran ne nézzük meg azt, amit mások megengedhetőnek tartanak.
Amikor John Wesley, a híres evangélista a teológián tanult, egyik levelében megkérte anyját, hogy írja le világosan, mi a bűn. Azt hiszem, annak fölsorolására vágyott, hogy mit szabad és mit nem. Anyja azonban nem azt adta Wesleynek, amit kért. Annál sokkal jobbat adott neki. Válaszában ezt írta:

Kövesd ezt a szabályt: ami gyengíti értelmedet, csökkenti lelkiismereted érzékenységét, elhomályosítja benned Isten tudatát, vagy elveszi a szellemi dolgok ízét; vagyis ami növeli tested erejét és hatalmát az elméd felett, számodra bűn az, bármilyen ártatlan legyen is önmagában.

Nem számít, hogyan osztályoztak valamit, milyen népszerű, vagy mennyire ártatlannak tűnik. Ha megkeményíti szívedet Istennel szemben, ha elhomályosítja benned a bűn csúfságának és Isten szentségének tudatát, ha tompítja szellemi éhségedet, akkor az bűn.


Joshua Harris
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Szórakozás
  2016-11-29 18:09:37, kedd
 
  "Kerülnünk kell a filmekben látható érzéki jeleneteket. De arra is ügyelnünk kell, hogy a látszólag ártalmatlan szórakozás állandó özöne köznapivá ne tegye a bűnt."

- Joshua Harris -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szórakozás
  2016-11-29 18:03:25, kedd
 
  "Kezdem megtanulni, milyen fontos fölbecsülnöm az engem érő média átfogó hatását. Nagyon gyakran elkövettem azt a hibát, hogy úgy tekintettem az általam megnézett rossz dolgokra, mint egy csomó elszigetelt eseményre, amelyek nem ártanak oly sokat szellemi egészségemnek. De ezek nem elszigetelt dolgok, hanem mind összefügg. A sok fél tablettányi méreg felhalmozódik, és ott úszik a véremben. Meg kell vizsgálnunk, hogyan befolyásolja a médiával kapcsolatos szokásaink halmozódó hatása az Istenhez, a bűnhöz és a világhoz való hozzáállásunkat."

- Joshua Harris -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Egyenesen a szívnek
  2016-11-29 17:43:18, kedd
 
  Egyenesen a szívnek


Miért játszik a média olyan döntő szerepet a bujaság elleni küzdelmünkben? Talán a mai szórakozásban jelen lévő sok szex és meztelenség miatt? No igen, de ennél sokkal többről van szó.
A mai média - különösen a tévé - igyekszik meghatározni a valóságot. Meg akarja mondani nekünk, hogyan gondolkozzunk a szexről, a házasságról, a vágyainkról, a bűnről. Ha nem próbáljuk Isten mércéjéhez igazítani a filmnézési szokásainkat, az nemcsak azzal a veszéllyel jár, hogy megláthatunk egy meztelen testet, hanem azzal is, hogy a bűnös világ értékei fogják meghatározni, miért éljünk.
A szórakozás egyenesen a szívünket éri el. Gondoltál már erre? A média sosem próbál rábeszélni minket, hogy szeressük a bujaságot és a bűnt. Sohasem fogjuk látni, amint egy tévéhálózat igazgatója egy szemléltető ábra előtt állva fejtegeti, miért jó a házasságtörés. De ugyanez az igazgató utasíthatja a beosztottait, hogy készítsenek egy tévéjátékot, amely magával ragadja az érzelmeket, és a történet erejénél fogva vonzónak tünteti föl a házasságtörés bűnös tettét.
A tévé és a filmek fölkavarják az érzelmeinket, melyek az értelmünket megkerülve egyenesen a lelkünkre hatnak. A média hihetetlen ereje abban rejlik, hogy jónak vagy izgalmasnak mutathatja a rosszat, anélkül hogy láthatóan érvelni próbálna!


Joshua Harris

 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Szórakozás
  2016-11-29 16:44:37, kedd
 
  "Rájöttem, hogy bármennyit tanulmányozom a Bibliát, imádkozom, és kérem Istent, hogy segítsen legyőznöm a bujaságot, nem fogok haladni a szentségben, ha a szórakozás során érzéki képekkel és istentelen gondolatokkal töltöm meg az agyamat."

- Joshua Harris -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szórakozás
  2016-11-29 16:37:46, kedd
 
  "Ahogy felnőttem, megtudtam, hogy a keresztyének mércéje igen széles skálán mozoghat a tévét és a filmeket illetően. Sajnos, ennek ürügyén nem alakítottam ki a saját meggyőződésemet Isten előtt. Ahelyett, hogy az Ő Igéjére hagyatkoztam volna, annak alapján értékeltem a médiafogyasztási szokásaimat, hogy miként viszonyulnak másokéhoz. Akinek a mércéje pár centivel alacsonyabban volt az enyémnél, az vétkezett, aki pedig néhány centivel magasabbra tette a mércét, az valószínűleg törvénykező és túl konzervatív volt.
Az én mércém természetesen kifogástalan volt, és senkinek az eltérő véleményére nem voltam kíváncsi. Ismerős a dolog? Nem szeretjük, ha mások mondják meg nekünk, mit nézhetünk és mit nem. Ha valaki megpróbálja, fölemeljük az öklünket, és készek vagyunk megvédeni a szokásainkat."

- Joshua Harris -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szórakozás
  2016-11-29 16:27:19, kedd
 
  "Ami a szórakozással kapcsolatos döntéseinket illeti,... jobban törődünk azzal, amit mások gondolhatnak, mint azzal, amit Isten gondol."

- Joshua Harris -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     2/63 oldal   Bejegyzések száma: 629 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 629 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 870
  • e Hét: 3772
  • e Hónap: 65441
  • e Év: 184533
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.