Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
Hadd legyek korlát, segítő kéz
  2016-02-24 12:58:47, szerda
 
  HADD LEGYEK KORLÁT...



Hadd legyek korlát, segítő kéz,

ki gyengét vezetve, előre néz,

sötétben lámpás legyen szavam,

megosztva mással minden javam,

lenne beszédem viharban fény,

számban szent Igéd élő remény,

sebzettnek gyógyír, betegnek bor,

mert annyi űzöttet termel e kor,

bár lennék vigasz, mosoly a szélben,

virágzó tavasz, derű a télben,

hazugok között igaz, mint szikla,

kialvó parázsból lobbanó szikra...

ám nézd meg, életem gyenge és üres,

éhező szívem csak egy dolgot keres,

hadd halljam hangod és láthassam arcod

mindig, ha hűséggel vívom a harcot,

míg Hozzád érkezem, Uram!

2014. november 6. Guti Tünde
Link
 
 
1 komment , kategória:  Guti Tünde Hitéleti blogja  
Szeretettel köszöntelek a Keresztény kincskeresőben
  2016-02-24 12:36:09, szerda
 
  " Mindnyájan keressük azt a kincset amelytől életünk megváltozását várjuk. Kutatjuk a pénzben, szerelemben, hivatásban és amikor úgy véljük, hogy megtaláltuk akkor döbbenünk rá, hogy mégsem erre vágyódunk.

Az igazi kincs azonban nem ezekben, hanem Jézusban található.

Én megtaláltam a Jézushoz vezető utat. Elrontott életem teljesen megváltozott e találkozás által, Mindent, amit rossznak találtam eddigi életemben, elhagytam, azért, hogy a kincset, melyet Ő jelent számomra, megtarthassam.

Felismertem, hogy Jézussal való találkozásunk által gondolkodásunk, életformánk, szellemiségünk megváltozik. A szeretetlenség és harag helyébe a szeretet lép, a sötétségben felragyog a világosság, a céltalanságot a tudatosság, a hitetlenséget Jézustól kapott rendíthetetlen hit tölti be.

Honlapomon történetek, filmek találhatók, melyek megerősíthetik hitünket, felhívják figyelmünket a helyes és helytelen közötti különbségre, azért, hogy mennyei kincsek boldog tulajdonosai lehessünk.

A filmek, videók azt mutatják be, hogyan történtek gyógyulások, szabadulások és csodák emberek életében, miképpen jutottak arra a felismerésre, hogy a bűntől meg kell és meg is lehet válni.

Szükségünk van Isten megváltó kegyelmére, és ezt a kegyelmet Jézus Krisztus által megkaphatjuk."


Bácsi István * Keresztény Kincskereső
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  Bácsi István* Keresztény kincs  
Boldog akarsz lenni? Építs jó kapcsolatokat!
  2016-02-24 11:09:59, szerda
 
  ,,Éljetek úgy, hogy jól kijöttök egymással. Tanuljatok meg odafigyelni egymásra, és törekedjetek a harmóniára." (1Korintus 1:10, MSG fordítás)

Ma már nem igazán tanítják az iskolában azt, hogy hogyan tudunk jó kapcsolatban lenni más emberekkel. Pedig ez az egyik legfontosabb dolog, ha boldog akarsz lenni.

Ha nem tudsz jól kijönni másokkal, akkor az életben boldogtalan leszel.

Mit kell megtanulnod ahhoz, hogy jó kapcsolatban tudj lenni más emberekkel?

Először is, meg kell tanulnod együttműködni másokkal.

A Bibliában Epafroditoszt küldte el a Filippi gyülekezet, hogy anyagi támogatást vigyen Pálnak, aki Rómában volt ez idő tájt bebörtönözve. A Filippi 2:25 így fogalmaz: ,,Úgy érzem, vissza kell küldenem hozzátok Epafroditoszt, a testvérem, munkatársam és harcostársam, akit azért küldtetek, hogy személyesen képviseljen benneteket és segítségemre legyen". (GWT ford.)

Azzal, hogy Epafroditoszt testvérének, munkatársának és harcostársának nevezte, Pál azt fejezte ki, hogy az élet és a szolgálat nem más, mint családi kapcsolat, egymással való közösség és küzdelem.

Az egyház Isten családja. Mi pedig egymás testvérei vagyunk, mert együtt szolgálunk, együtt dicsérjük Istent - és eszerint is kell viszonyulnunk egymáshoz. Ugyanakkor közösségben is vagyunk egymással, mert egy közös cél - az Úrtól kapott küldetés - érdekében együtt dolgozunk és szolgálunk.

Együtt harcolunk Sátán ellen is, és segítenünk kell egymást ebben a harcban. Védenünk és bátorítanunk kell egymást.

A gyülekezeti közösség a legjobb hely arra, hogy megtanuljuk, hogyan kell együttműködni másokkal.

Másodszor, meg kell tanulnod másokra odafigyelni.

A Filippi 2:26-ban Pál ismét Epafroditoszt említi, amikor így ír: ,,már nagyon vágyódik utánatok és nyugtalan amiatt, hogy tudomást szereztetek arról, hogy betegeskedett."

Figyeljük meg, hogy itt a másokra való odafigyelés két példáját említi meg az igevers: Pál tekintettel van arra, hogy munkatársának honvágya van, Epafroditosz pedig a filippiek miatt nyugtalan.

És ez a kulcs a boldogsághoz. Minél jobban megtanulsz tekintettel lenni a többi ember szükségeire, kétségeire és félelmeire, annál boldogabb leszel. Ha például nem vagy tekintettel a házastársadra, boldogtalan lesz a házasságod.

A Bibliában ezt olvassuk az 1Korintus 1:10-ben: ,,Éljetek úgy, hogy jól kijöttök egymással. Tanuljatok meg odafigyelni egymásra, és törekedjetek a harmóniára." (MSG ford.)

Az ember természete alapvetően nem olyan, hogy a másikra akar odafigyelni; inkább a saját dolgainkat akarjuk mások dolgai elé helyezni. Ahhoz, hogy jó kapcsolatokat tudjunk kiépíteni, erőfeszítést kell tennünk. Az egymással való harmonikus együttélést és jó együttműködést pedig úgy tudjuk megtanulni, ha gyakoroljuk. Ahogy a kert is gyümölcsöt terem, ha művelik, a te erőfeszítéseid is gyümölcsöt hoznak majd: boldog leszel, és szilárd, jó emberi kapcsolataid lesznek.

Beszéljetek róla

Miért van az, hogy néha azokkal a legnehezebb kijönni és együtt dolgozni, akik tagjai a gyülekezetünknek és akikkel együtt szolgálunk?
Milyen új módon lehetne elősegíteni a harmonikus együttműködést a különböző szolgálatokban dolgozó testvérek között? Hogyan tudnánk jobban odafigyelni egymásra?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.02.17.) Napi remény




 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Ne állj meg a kapunál
  2016-02-23 12:45:39, kedd
 
  Járuljunk azért bizodalommal a kegyelem királyi székéhez, hogy irgalmasságot nyerjünk, és kegyelmet találjunk; a szükség idején segítséget kapjunk.- Zsidó 4: 16

Amikor elfogadtad Jézust életed Urának, az egyik privilégium, amit kaptál, az, hogy jogodban áll bármikor Isten trónja elé járulni. Gondold csak meg! Jogod van bátran Isten elé menni, és kérni Tőle bármit, amire csak szükséged van.

Bár a Biblia világosan tanítja ezt, sokan mégsem járulnak bátran Isten elé. Azt gondolják: ,,Én nem mehetek oda Istenhez. Megállok itt kint, majd kiáltok, és remélem, meghall engem." Régen én is így gondolkoztam.

Emlékszem egy esetre, amikor imádkoztam, könyörögtem, a menny kapuin dörömböltem szellemi ébredésért esedezve. Egy kis idő múlva az Úr megkérdezte: ,,Mit csinálsz?".
,,A menny kapuin dörömbölök, ébredésért imádkozom" - válaszoltam.
"Kenneth, mekkora a városom?" - kérdezte.
"Azt tudom, amit a Biblia mond: körülbelül 1500 mérföld széles, és 1500 mérföld magas."
"Akkor miért dörömbölsz a kapukon? Ha azt vesszük, hogy a trónom a város közepén van, akkor te 750 mérföldre vagy! Különben is, a kapuk nincsenek bezárva. Miért nem hagyod abba a dörömbölést, és jössz be egyszerűen?"

Miután bocsánatot kértem, amiért a tradicionális imádkozási formát gondolkodás nélkül átvettem, eszembe jutott, hogy az Ige azt mondja, járuljunk bátran Isten trónjához. Azóta is így teszek.
Szükséged van valamire Istentől? Ne vesztegesd arra az idődet, hogy a kapukon kívül álldogálj. Jézus által helyet kaptál Isten tróntermében. Lépj csak be. Az ajtó mindig nyitva áll előtted.


Kenneth Copeland *Igei olvasmány: Zsidó 4: 14-16, 5:1-9
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Tavaszi, zenés hangulat
  2016-02-22 17:26:26, hétfő
 
  Link Link

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Légy hajlandó várni
  2016-02-22 08:19:20, hétfő
 
  Aki megőrzi száját és nyelvét, megtartja életét a nyomorúságtól.- Példabeszédek 1: 23

Egyszerűen nincs más út. Ha áldott életet akarunk élni, akkor a szavainkat összhangba kell hoznunk Isten szavaival. Nem csak néhány órára vagy néhány napra, hanem állandó jelleggel.

Ha már próbáltad, tudod, hogy nem könnyű. Ahogy telik az idő, és úgy tűnik, a körülményeid soha nem akarnak jobbra fordulni, nem könnyű kitartóan Isten Igéjét szólni. De ezt kell tenned, ha aratásra vágysz.

Amikor Kenneth a gyarapodásról kezdett prédikálni, az én cipőm talpa lyukas volt. De tudtuk, hogy a pénzügyi problémáink nem változtatják meg Isten Igéjét. Tudtuk, hogy a gyarapodás ígéretei igazak, akkor is, ha mi még nem birtokoljuk. Ezért, még ha olykor bolondnak éreztük is magunkat, továbbra is arról beszéltünk, hogy Isten bőségesen betölti a szükségeinket.

Később felismertem, hogy az Ige akkor működésbe lépett az érdekünkben, amikor elhittük, kimondtuk, és annak alapján irányítottuk az életünket.

A termés abban a pillanatban elkezdett növekedni, amikor az első magokat elvetettük. Csak idő kellett ahhoz, hogy kibújjanak a földből.

Sokan nem tartanak ki eddig. Elkezdenek vetni, és ha nem látnak azonnali eredményeket, amikor a bankszámlájukon megfogyatkozik a pénz, és fizetni kell az albérletet, akkor elbátortalanodnak, és a kudarc, a szükség szavait kezdik el szólni. A saját szavaikkal rántják ki a termést a földből, ezért soha nem élvezik a gyümölcsét.

Legközelebb, amikor hitben kinyúlsz akár anyagi dologért, akár másért, emlékeztesd magad erre. A legelején határozd el, hogy nem engeded, hogy a várakozás elbátortalanítson.

Ragaszkodj ehhez, amíg Isten Igéje megnyilvánul az életedben.

Légy türelmes, és a szavaid legyenek összhangban az Igével. Az aratásod ideje eljön!

GLORIA Copeland * Igei olvasmány: Példabeszédek 18: 4-8, 20-21
Link

Légy türelmes, és a szavaid legyenek összhangban az Igével.

 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Élet a hadszíntéren (3)
  2016-02-21 12:19:53, vasárnap
 
 

,,... nagyobb az, aki bennetek van, mint az, aki a világban van." (1János 4:4)
A harmadik fajta támadás a sátáni támadás. Hajlamosak vagyunk elbagatellizálni vagy éppen eltúlozni a sátán erejét, pedig mindkét hozzáállásban veszély rejlik!

Az első miatt sebezhetővé válsz, a második megalapozatlan félelmet kelt benned.

Ha megérted a sátán módszereit - és saját fegyvereid működési elvét - akkor fogod tudni kezelni támadásait, akkor fogsz tudni sikeresen ellenállni. Hogyan teheted meg ezt?

1) Ha megérted, hogy Isten lerombolta a sátán erejét Krisztus golgotai győzelme által. ,,Lefegyverezte a fejedelemségeket és a hatalmasságokat, nyilvánosan megszégyenítette őket, és Krisztusban diadalmaskodott rajtuk" (Kolossé 2:15). A sátán próbálkozása, hogy elpusztítsa Jézust, visszafelé sült el, olyan látványos vereséget okozva neki, ami miatt Krisztusban mi is győzelmet ünnepelhetünk!

2) Ha megérted, hogy Isten Lelke, aki benned van, nagyobb, mint az ördög, aki a világban van (ld. 1János 4:4). Nincs nagyobb hatalom Isten benned élő Lelkénél. Ha Krisztusban maradsz, a sátán nem tud uralkodni rajtad, nem tud legyőzni (ld. János 15:7). Miért? Mert Jézust kellene legyőznie ahhoz, hogy ezt megtehesse!

3) Ha megérted, hogy legyőzheted a sátánt, mert Jézus hatalmat adott rá.

,,Íme, hatalmat adtam nektek, hogy kígyókon, skorpiókon tapodjatok, és az ellenség minden erején, és hogy semmi se árthasson nektek" (Lukács 10:19).

A bűnöző kénytelen engedelmeskedni a rendőrnek, mert a rendőrség mögött ott áll a törvény és az államhatalom. Ezért amikor Isten tekintélyét, mely Krisztusban neked adatott, igénybe veszed, akkor a sátánnak nincs választása, kénytelen engedelmeskedni, és betartani a határokat.

Semmit sem tehet veled az együttműködésed nélkül, ezt pedig nem vagy köteles megadni neki. A sátán csak abban reménykedik, hogy ezt nem tudod, és soha nem is jössz rá!

Bob Gass * Mai Ige
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Öröm – egy nagyon valóságos erő
  2016-02-21 00:00:54, vasárnap
 
  Az Úrnak öröme a ti erősségetek. - Nehémiás 8: 10




Az öröm nem egy meleg, boldogító érzés, amit néha-néha megtapasztalsz, amikor jól mennek a dolgaid. Sokkal több ennél. Az öröm az egyik leghatékonyabb szellemi erő a világon.

Olvasd el újra a Nehémiás 8: 10-et, és elmondom, miért van ez így. Ha kivennéd ebből a versből azt, hogy ,,az Úr", akkor azt fogod látni, hogy a vers szerint az öröm: erő. A két szó felcserélhető.

Ezért kulcsfontosságú az öröm. Nem élhetsz hitben, ha nem vagy erős az Úrban, és amikor az Úr meg akar téged erősíteni, az örömöt használja ehhez!

Az öröm nem csupán elmebeli állapot. Nem mulandó érzés. Az öröm nagyon valóságos erő, aminek a sátán nem tud ellenállni. Ahogy a félelem megadja magát a hitnek, úgy az elbátortalanodás is meg kell, hogy adja magát az örömnek.

Mivel az öröm a Szent Szellem egyik gyümölcse, már benned van. De fejlesztened kell, meg kell vallanod, és az örömnek kell téged vezérelnie, ha meg akarod tapasztalni az erejét.

Bármilyen helyzettel nézel is szembe, teljes lehetsz örömmel. Erős lehetsz az Úrban. Igénybe veheted a Szent Szellem ellátását, ami benned van, és győztes leszel.

Örvendezz!

Kenneth copeland * Igei olvasmány: Zsoltárok 18: 28-50
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Hallelujah Néked mennyei Atyám * A Názáreti Jézus
  2016-02-19 22:03:16, péntek
 
  HALLELUJA NÉKED MENNYEI ATYÁM

Halleluja néked mennyei Atyám
Felvehettem én a hófehér ruhám
Ígérem tenéked drága Jézusom,
Hogy megfogok maradni a te utadon
Halleluja néked mennyei Atyám
Hozsanna az égben dicső Szent Bárány

A te Szent Lelkeddel töltsd be szívemet
Erősítsd meg bennem a gyönge hitemet
Szent keresztség által ujjá születtem
Van már a szívemben Jézus szeretet
Halleluja néked mennyei Atyám
Hozsánna az égben dicső Szent Bárány

Mennyei sereggel örvendezek már
Menj te bűnös lélek, jó útra lépj rá
Igazíts meg engem a te utadon
Hogy hófehér ruhácskám tiszta maradjon
Halleluja néked mennyei Atyám
Hozsánna az égben dicső Szent Bárány

Eljöttünk most hozzád drága Jézusunk
Hogy a bűneinkre feloldást kapjunk
Szent keresztség által ujjá születtem
Van már a szívemben Jézus szeretet
Halleluja néked mennyei Atyám,
Hozsánna az égben dicső Szent Bárány.

Hallelujah Néked mennyei Atyám
Link Link A Názáreti Jézus



 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Élet a hadszíntéren (1)
  2016-02-19 11:14:41, péntek
 
  ,,Vállald velem együtt a szenvedést, mint Krisztus Jézus jó katonája." (2Timóteus 2:3)

A megváltással Jézusnak, a királyok királyának szolgálatába álltál. Az ő harcait harcolod, az ő haditervét kell követned. Nincs felmentés, ez hosszú távra szól. A sátán hadat üzent ellened, és ez ,,győzz vagy legyőznek" küzdelem. Az ellenség három fronton fog támadni.

Nézzük meg most ezeket. Az első támadás a világ felől érkezik. Érezted valaha, hogy nem illesz bele a környezetedbe? Nem is kell beleillened!

,,Nem tudjátok-e, hogy a világgal való barátság ellenségeskedés az Istennel? Ha tehát valaki a világgal barátságot köt, ellenségévé válik az Istennek." (Jakab 4:4).

A határvonal ott van, ebben a háborúban nincs békés egymás mellett élés.

Mit jelent a ,,világiasság"? Nem azt, hogy a világban vagyunk, hanem, hogy olyanok vagyunk, mint a világ. Nem azt jelenti, hogy belekeveredünk a világba, hanem hogy elvegyülünk benne: énközpontú gondolkodásmódját, relatív erkölcsiségét követjük, és ugyanúgy állunk hozzá Istenhez, az ő ügyéhez, az ő Igéjéhez és az ő népéhez, mint a világ.

A világ hatalomra, népszerűségre és az önérdek érvényesítésére éhes, mindez ellentmond a Szentírás elveinek.

,,Tiszta és szeplőtlen kegyesség az Isten és Atya előtt ez... tisztán megőrizni az embernek önmagát a világtól" (Jakab 1:27).

Jézus azt mondta, óvakodjunk, nehogy magával sodorjon a világ anyagi dolgokat hajhászó megszállottsága, vagy az attól való félelem, hogy szükségeink betöltésére nem lesz elég az, amivel rendelkezünk (ld. Máté 6:25-34).

Arra kaptunk elhívást, hogy ,,só" és ,,világosság" legyünk (ld. Máté 5:13-14). Neked kell hatással lenni a környezetedre, nem a környezetednek rád! Ha a világ semmi különbséget nem vesz észre közted és önmaga között, akkor lámpásod kialudt, és olyan só vagy, mely elvesztette az ízét.

Szerző: Bob és Debby Gass
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 792
  • e Hét: 3362
  • e Hónap: 11069
  • e Év: 60634
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.