Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/48 oldal   Bejegyzések száma: 477 
Ha van kire, akkor szavaznak a kormánnyal elégedetlenek
  2016-02-29 19:21:46, hétfő
 
  Ha van kire, akkor szavaznak a kormánnyal elégedetlenek

A kormányhoz fűződő viszony a fő mozgósító erő az időköziken.

A 2014-es általános választások óta a Fidesz nem tudott jelentős időközit nyerni, sem országgyűlésit, sem önkormányzatit (ami különösen annak tükrében kontrasztos, hogy az azt megelőző nem kevesebb, mint 14 évben minden egyes időközi parlamenti választáson győzött). A kormánypárt már a 2014. októberi önkormányzati választások után alig egy hónappal megismételt ózdi választáson óriási vereséget szenvedett, akkor a Jobbik diadalmaskodott. Egy héttel később az újpesti országgyűlési időközin a szocialisták vertek 20 százalékpontot a fideszes jelöltre. 2015-ben előbb Kész Zoltán a veszprémi, később Rig Lajos a tapolcai-ajkai egyéni kerületben győzött magabiztosan.



pcblog_salgotarjan_idokozi_001

A salgótarjáni választás illeszkedik ebbe a sorba, vannak azonban fontos különbségek. Először is a részvételi arány. A jelentősebb időközik közül ez volt az első eset, hogy többen mentek el szavazni, mint az általános választás napján. Nem is kevéssel: míg 2014 októberében 12808 ember szavazott (40,8%), tegnap 15221 (49,2%). A Fidesz is meg tudott mozgatni új embereket (támogatóik száma 5326-ról 6038-ra nőtt), a kormányellenes szavazókat viszont jóval hatékonyabban tudta becsatornázni a baloldal: 5376-ról 7840-ra nőtt a számuk. Már a két tavalyi országgyűlési időközi választáson is többen szavaztak a kormányellenes jelöltre, mint az általános választáson, de nem ilyen mértékben. Kész Zoltán 11, Rig Lajos 5%-kal szerzett több szavazatot, mint az őket támogató párt(ok) listája egy évvel korábban, Fekete Zsolt viszont 49%-kal szerzett többet, mint Dóra Ottó másfél éve.

pcblog_salgotarjan_idokozi_002



Nem mellékes, hogy Salgótarján hagyományosan baloldalinak tekinthető város; 2006-ban csak egy MSZP-s belháború eredményeképp vesztettek, egyedül 2010-ben nyert a Fidesz jelöltje viszonylag nagy különbséggel. A helyi viszonyok tehát bizonyosan közrejátszanak, de ennél fontosabb, amit Ózd óta folyamatosan látunk: a kormányellenes választópolgárok jelentős része ideológiai meggyőződés helyett arra a jelöltre szavaz, akiről el tudja hinni, hogy képes legyőzni a Fidesz képviselőjét.


http://pcblog.atlatszo.hu/2016/02/29/ha-van-kire-akkor-szavaznak-a-kormannyal-ele gedetlenek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Most az MNB alapítványainak adatait titkosítanák törvénnyel
  2016-02-29 19:20:03, hétfő
 
 
2016-02-29

Írta sepsitibor
Most az MNB alapítványainak adatait titkosítanák törvénnyel


Ha egy üzlet egyszer beindul! Tudják, hogy miért nem kell majd a jövőben a százmilliárdokat elköltő hat jegybanki Pallas Athéné Alapítványnak a nyilvánosság előtt elszámolnia a gazdálkodásával? Mert a nekik juttatott vagyon elvesztette közvagyon jellegét. Komolyan, nem vicc, ide van leírva.



banner2_mozgo_2



Minek a nyilvánosság előtt elszámolni százmilliárdok elköltésével, ha törvényt is lehet módosítani helyette? - gondolta ma éppen Matolcsy György, ja nem, Bánki Erik kormánypárti képviselő, és benyújtott egy törvényjavaslatot a jegybanktörvény módosítására.

A javaslat amúgy egyebek közt a jelenlegi 2,5 millió forintot megduplázva 5 millió forintra emeli a jegybankelnök - és ugyanilyen arányban a többi jegybanki vezető - fizetését, sőt, a jegybank cégei által kezelt adatok nyilvánosságára vonatkozóan is hoz új szabályokat (lényegében kiterjeszti rájuk a központi pénzügyi és devizapolitikai érdekből magára az MNB-re ma is meglévő megtagadási okot). Mi azonban ott dobtunk hátast a szövegtől, amikor az alapítványok jöttek sorra.

Jelenleg az MNB közismerten jól eleresztett alapítványairól a törvény mindössze annyit tartalmaz, hogy az MNB létrehozhat ilyeneket. Bánki Erik javaslata szerint viszont mostantól az egyik, nem sarkalatos többséggel elfogadott rendelkezés az alábbi szöveggel egészülne ki:

“162. § (7) Az MNB által létrehozott alapítvány vonatkozásában csak az alapítói jogok gyakorlásár a vonatkozó adat - ideértve az alapító okiratot, az alapítványi cél megvalósításához szükséges, az alapító okiratban vállalt vagyoni juttatás teljesítésére vonatkozó adatot - nyilvános, az alapítvány által kezelt egyéb adat kizárólag az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról , valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény (a továbbiakban: Ectv.) közhasznú szervezetekre vonatkozó rendelkezései szerint ismerhető meg az Ectv. 29. § (4) bekezdésének, 29 . § (6) bekezdésének második fordulata és 37. §-ának alkalmazása kivételével."

Ez magyarul annyit jelent, hogy a jegybanki alapítványok gazdálkodásáról pont annyi (azaz de facto szinte semmi nem, az is csak jóval a gazdálkodási év lezárta után keletkezett beszámolókból) lesz megismerhető, mint egy egyszerű civil szervezet gazdálkodásáról. Az, hogy a Pallas Alapítványok elképesztő mennyiségű közpénzből működnek, míg az egyszerű civil szervezetek tagjaik és adományozóik magánadományaiból, az indokolás szerint azért nem releváns, mert

“az MNB által létrehozott alapítvány vonatkozásában az alapító által juttatott vagyon elveszíti közvagyon jellegét, a törvényi szabályozás szerint ezért ezen adatok nyilvánosságára nem az információs önrendelkezési jogról és információszabadságról szóló 2011 . évi CXII. törvény szabályait kell alkalmazni, hanem elegendő az általa kezelt adatok megismerésére a közhasznú szervezetekre vonatkozó, Ectv. szerinti nyilvánossági szabályok alkalmazása."

Természetesen Bánki képviselő úr (vagy az MNB szakértői) nem felejtették el az új rendelkezéseket a folyamatban lévő ügyekre is alkalmazni: az új szabályokat az azok “hatálybalépésekor folyamatban lévő eljárásokban, valamint a Módtv.2. hatálybalépését megelőzően keletkezett adatok tekintetében is alkalmazni kell". Ennek természetesen itt sem csak elvi jelentősége van, hiszen számos folyamatban lévő adatkérés lába alól húzná ki a talajt a módosítás.

Ha csak a sajtóban tárgyalt ügyeket nézzük, akkor az egyik alapítvány, a Pallas Athéné Domus Animae ügyében Tóth Bertalan szocialista országgyűlési képviselő keresetére már jogerős, de éppen a kúriai felülvizsgálat alatt álló, még végre nem hajtott bírósági döntés született az adatok kiadásáról, a Magyar Narancsnak a Pallas Athéné Domus Mentis alapítvány gazdálkodásával kapcsolatos adatkérése pedig az adatkérőnek kedvező elsőfokú döntés után a Fővárosi Ítélőtábla előtt van.

A javaslat a módosító indítvánnyal azóta sokat szelídült postatörvény-módosítás eredeti verziójánál is sokkal durvábban megy tehát szembe az Alaptörvény szellemével és betűjével, hiszen azt próbálja elérni, hogy a jegybanki alapítványoknak egyáltalán ne kelljen adatigénylésekre válaszolniuk. Minden eddigi nyilvánosságkorlátozó próbálkozás után is egészen elképesztő, hogy 2016-ban valaki ki mer azzal a dumával állni a választók elé, hogy amit egy állami szerv közpénzből ad oda a saját maga által alapított alapítványoknak, az már nem a közvagyon része.

Sepsi Tibor

http://blog.atlatszo.hu/2016/02/ma-az-mnb-alapitvanyainak-adatait-titkositanak-to rvennyel/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A gö­rö­gök fel­gyújt­ják az épü­le­te­ket, ahova mig­rán­so
  2016-02-29 18:31:41, hétfő
 
  A gö­rö­gök fel­gyújt­ják az épü­le­te­ket, ahova mig­rán­so­kat akar­nak te­le­pí­teni...

Már több tíz­ezer mig­ráns re­kedt Gö­rög­or­szág­ban, a bel­ügy­mi­nisz­ter leg­alább 70 ezerre szá­mít. Nagy a káosz, és a fe­szült­ség órá­ról órára nő...



11 órája Szerző: K.L.



Vasárnap kora délután újra elfogyott a türelmük görög-macedón határ görög oldalán az idomeni táborban torlódó illegális bevándorlóknak, és a nemzetközi vasútvonalra vonultak, a sínekre - közölte az MTVA helyszíni tudósítója.

A görög rendőrök eltorlaszolják a nemzetközi vasútvonal folytatását, nehogy a migránsok odavonuljanak a macedón kerítéshez, és esetleg az áttöréssel próbálkozzanak.

Migránslázadás Görögországban, házakat foglalnak el: teljes káosz

"Görögország északi részén, Janicá városkában a hétvégén ismeretlenek felgyújtottak két korábbi katonai barakkot, ahol a helyiek tiltakozása ellenére menekülttábort akarnak kialakítani a hatóságok."

Az épületeket eddig tűzifa- és papírraktárként használta a város. Az épületek teteje leégett, tartalmuk megsemmisült. Vasárnap felgyújtottak egy harmadik, régóta üresen álló barakkot is.

A 70 ezret is elérheti a következő hetekben azoknak a migránsoknak a száma, akik Görögországba érkeznek és nem tudnak továbbutazni - mondta Jannisz Muzalasz bevándorásügyi miniszter vasárnap egy görög tévéműsorban.

"A miniszter szavai szerint jelenleg mintegy 22 ezer migráns tartózkodik Görögországban. "

A görög-macedón határon fekvő kis településen, Idomeniben vasárnap mintegy 6-7 ezren várakoztak. A településen kialakított befogadóállomás mintegy ezerötszáz ember befogadására készült. A többiek egy hevenyészett táborban várnak arra, hogy Macedóniába beléphessenek. Sokan már napok óta tartózkodnak ott, miközben az ellátásuk nem megoldott. Macedónia, miután a múlt héten szigorított ellenőrzést és belépési feltételeket léptetett életbe, szombaton mintegy 300 embert engedett belépni az országba. A macedón hatóságok ismételten arra hivatkoztak, hogy csak lassítják a migránsáradatot, követve a balkáni útvonalon fekvő többi ország eljárását. Görögország ugyanakkor tiltakozik az intézkedés ellen. A görög bevándorlásügyi miniszter szerint a NATO embercsempészet elleni földközi-tengeri missziója mintegy 70 százalékkal csökkentheti az Európába érkező menekültek és migránsok számát, de nem tudja teljesen megállítani azt.


http://ripost.hu/cikk-a-gorogok-felgyujtjak-az-epuleteket-ahova-migransokat-akarn ak-telepiteni?source=hirstart
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Salgótarján pofon vágta a Fideszt – és a nagyokos meg
  2016-02-29 18:25:38, hétfő
 
  Salgótarján pofon vágta a Fideszt - és a nagyokos megmondóembereket
2016. február 29. 17:49 - Első Kézből

Nemzeti konzultációt tartott a nógrádi megyeszékhely. A részvétel magas volt, az eredmények magukért beszélnek. Az emberek alig várták az alkalmat, hogy elküldjék a bánatba a Fideszt.

Pedig a jelöltjük ígérgetett fűt-fát, osztogatott gulyást és alkoholt, sőt személyes Köteles Laci is lement fenyegetőzni, hogy baj lesz, ha rossz helyre ikszel a nagyérdemű.

fideszbukta.png

(illusztráció: Breyer Gábor)

Másfél éve komoly választáson csak vereséget bír szenvedni a Fidesz. Újpest, Tapolca és Veszprém után immár Salgótarján is megmutatta: torkig van a maffiaként működő rablóbandával, amelyik (nyilván megtévesztésből) ,,pártként" van bejegyezve a bíróságon.

De a Fideszen kívül megkapták sokadik pofonjukat a soha két szalmaszálat keresztbe nem tevő, de állandóan fanyalgó, összefogás-ellenes okostojások is (archetípus: Ceglédi Zoltán).

Igenis, sokadszor bebizonyosodott, hogy a Fidesz megveréséhez az kell, hogy a legesélyesebb jelölt mögött felsorakozzon a demokratikus ellenzék. Ez van, kedves fanyalgók. Ha nem tetszik, le kell váltani a népet.

Fontos tanulság, hogy a súlyos közpénzekkel kistafírozott közvélmény-kutatók és megmondóemberek a szemünkbe hazudnak, amikor éktelen Fidesz-fölényről hablatyolnak. Folyamatosan néhány százalékot hazudnak az ellenzéknek és kétharmadot a Fidesznek. Ehhez képest amikor éles választásra kerül sor: akár Újpesten, Tapolcán, Veszprémben vagy Salgótarjánban, sorra vereséget szenved a narancsos banda.

Kéretik mostantól figyelmen kívül hagyni az undorító Mráz Ágostonok, Stumpf Andrások, Lánczi Tamások jól fizetett süketelését, és az ország égbekiáltó problémáival foglalkozni.

A tanártüntetések és iskolai sztrájkok váratlan népszerűsége azt mutatja, hogy Magyarország lassan felemeli a fejét és egyre bátrabban szembemegy az elnyomó orbáni rezsimmel.

A zsarnokság órái meg vannak számlálva. A dicstelen uralomnak dicstelen lesz a bukása is.

http://nyugatifeny.blog.hu/2016/02/29/salgotarjan_pofon_vagta_a_fideszt_es_a_nagy okos_megmondoembereket
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Duplájára emelnék Matolcsy fizetését
  2016-02-29 18:18:49, hétfő
 
  Most kell lopni ami belefér elvtársak.

2010. szept.1-től lett Simornak 2 milliós fizetése a 8 millió helyett. Nem az a baj, hogy Matolcsy fizetése majd közel lesz a havi 5 millióhoz. Hanem Simor fizetését ugy kritizálták, hogy "teljesen indokolatlan egy állami alkalmazottnak 1-2 milliós fizetést adni", meg hogy "végre csökken Simor András MNB elnök ARCÁTLAN fizetése". Azt mondom erre: helyes, de akkor Matolcsynak se legyen ennyi!!! Vagy akkor hagyták volna Simor 8 millióját és most nem kellene felháborodnom Matolcsy, meg az alelnökök pénzén!! A "következetesség elve" ilyenkor hol van?!

*****************************



Duplájára emelnék Matolcsy fizetését


ma, 11:32

Komoly fizetésemelést kaphatnak az MNB dolgozói - számolt be a hvg.hu. Matolcsy György, elnök fizetése elérheti az 5 millió forintot havonta, de milliókkal nőhet az alelnökök juttatása is, a felügyelő bizottság tagjainál pedig négyszeresére nőhet a tiszteledíj.

Duplájára emelnék Matolcsy fizetését

Bánki Erik fideszes képviselő nyújtotta be azt a módosító indítvány, amely lehetővé tenné, hogy az alelnökök az elnöki fizetés 90 százalékát kapják, a mostani 70 helyett.

A Monetáris Tanács tagjainak fizetése megduplázódhat és 3 milliót vihetnek haza havonta.


http://propeller.hu/itthon/3196441-duplajara-emelnek-matolcsy-fizeteset
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jól megszívjátok! – Fenyegetőzve „gratulál”
  2016-02-29 17:33:22, hétfő
 
  ,,Isten óvja Salgótarjánt" - így fejezte be azt a néhány sort Salgótarján fideszes országgyűlési képviselője, amelyet a vasárnapi választási vereség után írt ki Facebook-oldalára.


***


Jól megszívjátok! - Fenyegetőzve ,,gratulál" Salgótarjánnak a Fidesz

szerző
narancsblog
publikálva
2016. febr. 29., 16:02


,,Isten óvja Salgótarjánt" - így fejezte be azt a néhány sort Salgótarján fideszes országgyűlési képviselője, amelyet a vasárnapi választási vereség után írt ki Facebook-oldalára.

Becsó Zsolt aligha véletlenül fogalmazott kétértelműen, hiszen Salgótarján tegnap megválasztott baloldali polgármestere nem számíthat sok jóra attól a Fidesz-kormánytól, amely a kampány során egyértelműen jelezte: ha jót akarnak maguknak a nógrádi megyeszékhelyen élők, akkor a Fidesz jelöltjére kell szavazniuk.
Balra Becsó Zsolt, középen Simon Tibor

Balra Becsó Zsolt, középen Simon Tibor

Fotó: MTI

A vártnál jóval nagyobb arányú baloldali győzelmet vasárnap este óta sokan sokféleképpen magyarázzák, de egy biztos: a városban élők többsége hatalmas nemet mondott arra a fideszes kampánykommunikációra is, amely burkolt és nyílt fenyegetésekkel, hatalmi arroganciával és tudatos gyűlöletkeltéssel árasztotta el a várost. A helyi Fidesz stratégiája a következő volt: tudták, hogy az évek óta csak kormányzati segítséggel egyenesbe hozott éves költségvetésből hiányzik minimum néhány százmillió forint azt követően, hogy a 2014-es baloldali győzelem után a kormány direkt elzárta a csapokat, majd mindezt úgy állították be, hogy a hiányt kizárólag a betegsége miatt elhunyt előző polgármester és a jelenlegi vezetés hozta össze. Ennek fényében néhány hivatalos adat az elmúlt évekből: a fideszes polgármester által vezetett város önkormányzata 2011-ben 608 millió, 2012-ben 1,2 milliárd, majd 2013-ban 1,1 milliárd forint rendkívüli támogatást kapott a központi költségvetésből. Először úgy tűnt, 2014-ben is jön a segítség, de miután kiderült, hogy a baloldali közös jelölt került a város élére, a beígért 600 millió forint helyett már csak 60 millió érkezett meg. Egy évvel később sem lett jobb a helyzet, holott a kormány tudta, hogy Salgótarján önerőből nem tudja biztosítani a büdzsé egyensúlyát, hiszen a bevételekhez mérten - a nógrádi megyeszékhelyen a legalacsonyabb a helyi iparűzési adó címén behajtott összeg az összes megyei jogú város közül - túl magasak a kiadások a sokszor az évtizedekkel ezelőtti állapotokhoz kialakított közszolgáltatások drága fenntartása miatt.

Azt, hogy az utóbbi négy helyi önkormányzati választás legnagyobb arányú győzelmét aratta Fekete Zsolt, gyakorlatilag a Fidesznek köszönheti a helyi baloldal, amelynek a kampány során csak azt kellett elmagyaráznia, hogy mekkorákat hazudik a kormánypárt. Ráadásul Simon Tibor fideszes polgármesterjelöltnek gyakorlatilag semmilyen épkézláb programja nem volt azon kívül, hogy folyamatosan szajkózta Becsó Zsolttal és valamelyik kormányzati szereplővel az oldalán: Salgótarjánt csak ők tudják talpra állítani, hiszen mindenki láthatja, a baloldal a szakadék szélére vezette a várost. Se részletes programismertetés, se pontos megoldási javaslatok, csak az, hogy ha ,,jól dönt" a lakosság, ömlik a zsé a városba. Ezt egészítették ki a névtelen, de nyilvánvaló, hogy melyik oldalról érkező röpiratok, amelyeken például azzal riogatták a helyieket, hogy a baloldal migránsokat telepít majd a városba és bezár egy pár közintézményt, és az utcára kerültek gyalog járhatnak majd a munkaügyi központba, mert hogy a baloldal a helyi buszjáratokat is megvágja. Fekete csak cáfolt, bedobott egy brókerügyet, és a maga visszafogott módján néhány elképzelést is bemutatott. Arra viszont gondosan figyelt, hogy ne ígérjen semmit, mert ő maga sem sejtheti egyelőre, mennyire lesz bosszúálló kedvében a Fidesz-kormány.




Fekete Zsolt és a baloldal biztosan örül a győzelemnek, ám jobbról már megérkezett az első kijózanító ,,saller". A Fidesz még vasárnap este kiadott egy közleményt, amelyben ott folytatták, ahol a kampány végén abbahagyták: vagyis fenyegetőztek és burkoltan jelezték, hogy a salgótarjániak ne számítsanak semmi jóra. Az új polgármesternek - a rövid gratuláció után - azt üzenték: elvárják tőle, hogy ,,(...) vizsgálja ki, mennyi pénz tűnt el az elmúlt másfél évben, mennyi a város valós hiánya, kik és milyen módon vettek részt a források eltüntetésében. Az új költségvetésben tisztázza, hogy miként tudja idén biztosítani a város működését és fejlesztését". Arról egy szót sem szólnak persze, hogy a kormány miben segíti majd az évtizedek óta vergődő várost, és Orbán Viktor mikor látogat Salgótarjánba, hogy a Modern Városok Program újabb állomásaként fejlesztések tízmilliárdjait ígérje meg a helyieknek.

Nos, a nógrádi megyeszékhelyen egy darabig nem kell készülni a kormányfő látogatására. Addig is: Isten óvja Salgótarjánt!


http://magyarnarancs.hu/narancsblog/jol-megszivjatok-fenyegetozve-gratulal-salgot arjannak-a-fidesz-98416
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Illegális bevándorlás - Ideiglenes befogadóállomás épülhet K
  2016-02-29 17:29:58, hétfő
 
  Illegális bevándorlás - Ideiglenes befogadóállomás épülhet Körmenden. Most mondjam azt, hogy én szóltam csak lehurrogtak a fanok? De biztosan ezt is megmagyarázzák majd, hogy ez nem is az aminek látszik mert Orbán megmondta...


*****


Illegális bevándorlás - Ideiglenes befogadóállomás épülhet Körmenden

Most mondjam azt, hogy én szóltam csak lehurrogtak a fanok? De biztosan ezt is megmagyarázzák majd, hogy ez nem is az aminek látszik mert Orbán megmondta...

Szóval... Háromszáz-ötszáz ember befogadására alkalmas ideiglenes migrációs befogadóállomás a következő napokban Körmenden, és hasonló létesítését tervezik Szentgotthárd mellett is - tudatta Körmend polgármestere hétfőn az MTI-vel.

Bebes István (Fidesz-KDNP) elmondta egyfajta felkészülés zajlik, hiszen közismert, hogy a szomszédos Ausztriában több ideiglenes beléptetőpont kialakításáról döntöttek, ezek között szerepel a heiligenkreuzi is, ami indokolja, hogy Körmenden, illetve Szentgotthárdon ismét létesítsenek sátortábort.

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársai ma részt vettek a körmendi önkormányzat rendkívüli ülésén, ott mondták el terveiket.

Bebes István azt mondta, nem tudja, mikor érkeznek menekültek Körmendre.

Gondolom azt sem tudja, hogy mivel érkeznek és milyen irányból. Azt meg főleg nem, hogy mennyi időre telepszenek le nálunk ideiglenesen...

Szentgotthárdon az MTI értesülése szerint délután kezdődik rendkívüli testületi ülés, amelyen szintén a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársai adnak tájékoztatást.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lesz-e népszavazás?
  2016-02-28 21:34:26, vasárnap
 
  2016\02\27 BircaHang

Lesz-e népszavazás?

Nem lesz. Valójában senkinek se érdeke.

Mindenkinek csak felesleges kockázat lenne egy esetleges népszavazás.

ref

Pedig látszólag mind a két téma nyerő: az emberek többsége nem akar iszlamista bevándorlást és szeretne hétvégén is vásárolni.

A fideszes migrációs népszavazáson biztos ugyan a Fidesz győzelme, de a részvételi arány túl kicsi lehet, ami így mégis romboló hatású lehet a Fideszre. Ezért nem érdeke a Fidesznek egy ilyen népszavazás tényleges megtartása. A lényeg: a téma lebegtetése.

A boltbezárós ballib népszavazás esete nagyon hasonló. A téma keveseket érdekel komolyan - sokkal kevesebbeket, mint a migrációs ügy -, a részvétel nem lesz nagy rajta, ami katasztrófa lenne a ballibek számára, hiszen ismét megmutatná minimális mozgósítási képességüket. A ballibek érdeke a témát folyamatosan lebegtetni, ez hozza a legnagyobb politikai hasznot.

Most úgy tűnik, a Fidesz igyekszik provokálni a ballibeket, hogy bele tudjanak esni a csapdába: azaz látszólag gátolni fogja az ügyet, megadva a lehetőséget a ballibek, hogy “nyerjenek", azaz LEGYEN népszavazás. Ezek után a ballibek nem fogják tudni tovább lebegtetni az egészet, kénytelenek lesznek ténylegesen elkezdeni szervezni a szavazást.

Jóslatom: a ballibek direkt rossz aláírásokat fognak benyújtani majd, hogy aztán a választási bizottság megállapíthassa: nincs meg a szükséges számú aláírás. Ezek után majd azt lehet mondani “a Fidesz kitalált formai okokból megakadályozta a szavazást". Mert az, hogy a ballibek sosem csinálják meg az egészet a valóságban, az halálbiztos. Ennyire nem buták.

http://bircahang.blog.hu/2016/02/27/lesz-e_nepszavazas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
magánklinikán lehetséges bármi
  2016-02-28 21:08:02, vasárnap
 
 

“Megmentettük az iskoláinkat és a kórházainkat" “Ha szembeszálltunk az IMF-el, egy KLIK de foghat ki rajtunk"- mondja a KLIK adósságáról. “Felére csökkent a várólista, a vidéki kórházakban 21 századi körülmények várják a betegeket"
Orbán Viktor milyen országban él?

magánklinikán lehetséges bármi

Az is hogy kiengedik

Ahogy meg is tortent mar sajnos....
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagyot nyer a baloldal Salgótarjánban
  2016-02-28 20:38:21, vasárnap
 
  Nagyot nyer a baloldal Salgótarjánban

2016. február 28., vasárnap, 20:20 Utolsó frissítés: 8 perccel ezelőtt

Szerző: -ha

A szavazóköri eredmények felének összesítése után a szocialista jelölt közel 1000 szavazattal vezet, annak ellenére hogy a kormánypártok az utolsó pillanatokban is hihetetlen energiákat mozgósítottak jelöltjük mellett. Úgy tudjuk, hogy a kormánypárti jelölt már gratulált baloldali ellenfelének.

Magas részvétel mellett ért véget a salgótarjáni polgármester-választás, az utolsó napközbeni jelentés szerint a szavazók 45,97%-a adta le a voksát fél hatig, így valószínűleg végül a város több mint fele vett részt a választáson. Azaz a részvételi arány tíz százalékkal is meghaladhatja a 2014-es általános helyhatósági választásét, ami szinte példanélküli az időközi választások történetében.

Fotó: Túry Gergely

A választást azért kellett kiírni, mert rövid, súlyos betegséget követően novemberben elhunyt Dóra Ottó Salgótarján addigi első embere. A polgármesteri címet most négyen igyekeznek megszerezni. az MSZP-DK és a Tarjáni Városlakók Egyesülete által támogatott alpolgármester, Fekete Zsolt, a Fidesz jelöltje Simon Tibor, a jobbikos Hulitka István és a Munkáspárt elnöke, Thürmer Gyula. A küzdelem minden bizonnyal a baloldali és a kormánypárti aspiráns között fog eldőlni

Az első információk megérkeztek a szavazókörökből. Az 1. számú szavazókörben, Salgóbányán döntetlenre végzett a két esélyes jelölt, korábban itt nagy fölénnyel a Fidesz szokott győzni. A 17. szavazókörben több mint 300 szavazatot szerzett Fekete, míg ellenfele alig 200-at, 2014-ben még 213-197 volt az eredmény a Fidesz javára. A 27. számú szavazókörben, ahol Dóra Ottó legutóbb 207-142 arányban diadalmaskodott, most Fekete Zsolt 268 szavazattal nyert 165 ellenében.

Két belvárosi szavazókörből is érkeztek hírek, az egyikben 167-94, a másikban 186-144 arányban győzőtt a baloldali jelölt. Legutóbb mindkét körzetben a fideszes végzett az élen.

Érkeznek az eredmények a körzetekből a hvg.hu tudósítójához. Ezek alapján a 40-ből 17 szavazókör szavazatainak megszámolását követően Fekete Zsol 800 szavazattal vezet Simon Tibor előtt.

21 szavazókör eredményeinek összesítése után az állás Fekete Zsolt: 3877, Simon Tibor: 2909 szavazat. Úgy tudjuk, hogy az utóbbi már gratulált is az MSZP-DK-TVE által támogatott Feketének.



A magas részvétel és az utolsó napok történései alátámasztják azt, amit korábban a voksolás tétjéről írtunk, vagyis, a szavazás nem csak azt dönti el, hogy ki lesz egy megyei jogú város vezetője, hanem az esemény az országos politika szempontjából is jelentőséggel bír. A nógrádi megyeszékhelyet elborították a plakátok, és ellepték az aktivisták, a jelöltek keményen odamondogattak egymásnak, a táborok hívei között pedig állandósultak a verbális összecsapások.

A helyszíni tapasztalatok alapján készült beharangozónkat itt olvashatják el.

Beszámolónk készítését követően sem csitultak az indulatok; az elmúlt napokban tovább durvult a kampány. Egy ismeretlen eredetű, ám a Fidesz nyilvános üzeneteinek megfelelő tartalmú szórólap jelent meg, amely azt tartalmazta, hogy az önkormányzat akkora hiányt halmozott föl, hogy ha a jelenlegi vezetés, és konkrétan Fekete Zsolt folytatja a munkát, úgy az minden tarjáninak 57 ezer forint plusz kiadást jelent. A Fekete Zsoltként szignózott levél egy ,,csekket" is tartalmaz, amelyről többen azt is hitték, hogy be kell fizetni. A szórólapot a helyi választási bizottság törvénysértőnek ítélte, és eltiltotta az ismeretlen elkövetőt a jogsértést folytatásától.

Fotó: Túry Gergely

A mai napon azután a fenti levéllel azonos tipográfiájú és nyomású szórólapok jelentek meg, amelyek névre szólóan kérlelték a helyieket Simon Tibor támogatására. A Fidesz az utolsó pillanatokban más erőket is megmozgatott, szinte egész nap gépi és valóságos telefonhívásokkal próbáltak jelöltjük mellett mozgósítani.

http://hvg.hu/itthon/20160228_Salgotarjan_eredmeny_polgarmestervalasztas_Fekete_Z solt_Simon_Tibor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/48 oldal   Bejegyzések száma: 477 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 477 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1502
  • e Hét: 7234
  • e Hónap: 18345
  • e Év: 171841
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.