Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 60 
Élvezd az idős kort!
  2016-04-26 10:19:51, kedd
 
  ,,Öreg korban is sarjat hajtanak, dús lombúak és zöldek maradnak" (Zsoltárok 92:15)

A korod csupán egy adat a naptárban, a hozzáállás az, ami számít. Lehet valaki huszonkilenc évesen is öreg, vagy kilencvenkét évesen fiatal. Larry King egyszer interjút készített Ty Cobb-bal, minden idők egyik legnagyszerűbb baseball játékosával. Megkérdezte az akkor hetvenéves Cobbtól: ,,Mit gondol, mennyit ütne, ha még ma is játszana?" Cobb, aki 366-tal csúcstartó volt, így válaszolt: ,,290 körül, vagy talán 300-at." King megkérdezte: ,,Ezt a sok utazás, az éjszakába nyúló meccsek, a műgyep vagy más újítások miatt saccolja ennyire?" ,,Nem, azért, mert hetvenéves vagyok!" - válaszolta Cobb.

Íme, a hosszú élet három nagyszerű haszna:

1) Türelmesebb leszel.
Mivel az élet sok kátyújába beleestél már, könnyebben nyújtasz segítő kezet másoknak, akik beleesnek. Mivel túléltél már vereségeket, értesz ahhoz, hogy erőt és reményt adj a küszködőknek.

2) Alázatosabb leszel.
Egy férfi, aki épp az ötvenedik házassági évfordulóját ünnepelte, ezt mondta: ,,Az ember mindig annyi idős, amennyinek érzi magát, de csak ritkán olyan fontos, mint amilyennek érzi magát." Ha felismered, hogy a világ nem áll meg a parancsodra, és nem táncol úgy, ahogy te fütyülsz, realistábbá válsz. Közben pedig békességre találsz.

3) Értékelni fogod az időt.
Margaret Deland mondta: ,,Ha túl öregnek érzed magad valamihez, tedd meg! Kezdd azzal, hogy megkérdezed magadtól: ,,Ki, ha én nem? Mikor, ha nem most?" Íme, egy ígéret a Szentírásból, melyre ráhagyatkozhatsz: ,,Öreg korban is sarjat hajtanak, dús lombúak és zöldek maradnak."

Kelj hát fel a fotelból, és indulj el!

Bob Gass * Mai Ige
Link Link



 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Légy türelmes!
  2016-04-26 09:33:29, kedd
 
  Hogy ne legyetek restek, hanem követői azoknak, akik hit és békességes tűrés által öröklik az ígéreteket.- Zsidó 6: 12

Hitben jársz. Hiszed, hogy Isten betölti a szükségeidet. De mi a teendő, ha alig látsz eredményt, és azon a ponton vagy, hogy feladod?

Légy türelmes!

Manapság nem sok szó esik a türelemről. Ha azonban kapni szeretnénk valamit Istentől, éppen olyan fontos, mint a hit.

A türelemben változtatja sikerré a kudarcot.

A türelem megalapozza és megtartja a hitet, amíg az eredmény meg nem nyilvánul. Miután elmélkedtél Isten ígéretein, és a szellemedbe ültetted őket, a türelem kitartásra biztat.

A türelem erő.

A türelemnek bátorsága van visszautasítani a sátán hazugságát, miszerint az Ige nem működik neked. A türelem tudja, hogy Isten Igéje soha nem vall kudarcot. A türelem nem hátrál meg félelemből, hanem hitben előremegy, amíg a válasz meg nem jön.

Ha úgy látod, hogy lassan születik meg a hited eredménye, ne add fel! Továbbra is az Igét tedd az első helyre, légy türelmes, és megkapod, amit Isten ígért!

Gloria Copeland * Igei olvasmány: Zsidó 10: 32-39
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Eső jön - Szellemi áradás közeledik
  2016-04-25 12:24:18, hétfő
 
 

Ti is, Sionnak fiai! Örvendezzetek és vigadjatok az Úrban, a ti Istenetekben; mert megadja néktek az esőt igazság szerint, és korai és kései esőt hullat néktek az első hónapban.- Jóel 2: 23

Szellemi áradás közeledik. Isten megígérte. Megígérte a Szent Szellem erejének olyan kiáradását, ami elhozza a legnagyobb aratást, a legtöbb üdvösséget, amit valaha láttunk.

Évek óta olvasunk erről az Igében, és évek óta hallunk prédikációkat. Olyan sokat néztünk már a mennybe erre az aratásra várván, hogy megmerevedett a szellemi nyakunk. Van bennünk egy kép, miszerint Isten valami nagy mennyei kancsóból kiönti a Szent Szellemét.

De az a helyzet, hogy rossz irányba nézünk!

Azok az edények, amikből Isten kiárasztja az erejét, itt vannak a földön. Jézus így szólt erről: ,,Aki hisz énbennem, amint az Írás mondotta, élő víznek folyamai ömlenek annak belsejéből."

A várva várt idők végi kiáradás, az élő víznek folyamai, a hívőkből törnek elő. A bennünk lévő Szent Szellem lesz a forrása minden jelnek és csodának, amiről a próféták szóltak. És amikor buzgók leszünk a közbenjárás imájában, ez az erő elkezd áradni.

A Zakariás 10: 1 azt mondja: ,,Kérjetek esőt az Úrtól a késői eső idején! Az Úr villámlást szerez, és záporesőt ad nékik, és kinek-kinek füvet a mezőn."

Az imáink, a közbenjárásunk fogja megindítani Isten Szellemének óriási kiáradását. Ahogy összekapcsolódunk, és élő víznek folyamai törnek elő belőlünk, szellemi erő árad ki itt a földön.

Imádkozzunk tehát a Szent Szellem kiáradásáért. Járjunk közbe a kiáradásért. Az imaéletünkben elsődleges legyen a szellemi erő hatalmas kiáradásának fontossága.

Dicsőség Istennek, az esőfelhők már gyülekeznek!

KENNETH COPELND

Igei olvasmány: Jóel 2: 23-32
Link Link

 
 
0 komment , kategória:  Békevár Webkikötő  
A minden vigasztalás Istene (2)
  2016-04-25 08:36:46, hétfő
 
  ,,Ahogyan az anya vigasztalja fiát, úgy vigasztallak én titeket..." (Ézsaiás 66:13)

Amikor gondok terhelnek, ne feledd:

1) Isten vigasztalása valóságos.

Emlékszel, milyen volt, amikor kisgyermekkorodban féltél? És emlékszel, milyen megnyugtató volt édesanyád jelenléte? Isten vigasztalása még valóságosabb, mint édesanyádé volt akkor. ,,Ahogyan az anya vigasztalja fiát, úgy vigasztallak én titeket..." (Ézsaiás 66:13). Isten még jobban törődik veled, mint édesanyád törődött veled gyermekkorodban. ,,Megfeledkezik-e csecsemőjéről az anya, nem könyörül-e méhe gyermekén? Ha mások megfeledkeznének is, én nem feledkezem meg rólad! Íme, tenyerembe véstelek be..." (Ézsaiás 49:15-16).

Istenre mindig számíthatsz, ha vigasztalásra van szükséged!

2) A Vigasztaló benned él.

Amikor szenvedés ér minket, Isten olyan távolinak, elérhetetlennek tűnik. Pedig nem az. Jézus így nyugtatta meg aggódó tanítványait - és minket is így vigasztal ma: ,,én pedig kérni fogom az Atyát, és másik Pártfogót ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké" (János 14:16). A Szentlélek, aki benned él, közelebb van hozzád, mint a levegő, amit belélegzel. Ő meg tud, és meg is akar vigasztalni. Néha úgy teszi, hogy emlékeztet egy ének szövegére, vagy egy verssorra, egy igehirdetésre, amit valamikor hallottál stb. Amikor ezt teszi, higgy neki. Mondd magadnak ismételten:

,,A minden vigasztalás Istene bennem él!"

3) A Szentírás vigasztal.

Az apostol arra emlékeztet minket, hogy ,,amit korábban megírtak, a mi tanításunkra írták meg, hogy az Írásokból türelmet és vigasztalást merítve reménykedjünk" (Róma 15:4). Amikor földre sújtva érzed magad, lehet, hogy épp nincs kedved Bibliát olvasni. Mégis tedd meg!

Megadja azt a vigasztalást, melyre annyira vágysz.

Bob Gass * Mai Ige
Link Link

Link

 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
A minden vigasztalás Istene (1)
  2016-04-24 10:48:34, vasárnap
 
 

,,Aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban..." (2Korinthus 1:4)

Isten Szentírásban szereplő sokféle neve közül egyik sem olyan biztató, mint a ,,minden vigasztalás Istene, aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban..." (2Korinthus 1:3-4).

Figyeld csak meg ezeket a szavakat: ,,minden vigasztalás". Ez azt jelenti, hogy nincs kivétel, nincs korlát, Isten vigasztalása mindenre kiterjed, bármilyen szörnyűek is a körülmények. Isten vigasztal, mert ez lényéből adódik, természetéből fakad! Lehetetlen, hogy a közelében ne nyernél vigasztalást.

A vigasztalás hiánya az Istentől való eltávolodásból fakad - ami általában a hit hiányára vezethető vissza. A vigasztalás a hitből ered. Lehet, hogy valaki az eszével tudja, hogy Isten a ,,minden vigasztalás Istene", de nem érzi a vigasztalást a kétségei miatt. Jézus azt mondta a két vak embernek a gyógyulásukra vonatkozóan: ,,Legyen a ti hitetek szerint!" (Máté 9:29). A tudás mellé hitre is szükség van ahhoz, hogy megtapasztaljuk a vigasztalást.

Az érzés mindig a hitet követi, nem fordítva!

Tegyük fel, hogy életed első óceánjáró útján vagy, és aggódsz a biztonságod miatt. A kapitány biztosít arról, hogy érti a dolgát, a hajó pedig a legújabb vívmányok szerint épült, fel van szerelve mindenféle modern kommunikációs eszközzel és biztonsági berendezéssel.

Ha sok keresztyénhez hasonlóan nem hiszel neki, amíg nem érzed biztonságban magad, akkor valószínűleg azonnal leszállsz, vagy az egész utat magadat fölöslegesen betegre aggódva töltöd. De ha úgy döntesz, hogy hitelt adsz a kapitány szavának, hamarosan érezni fogod, hogy a nyugtalanság csökken benned, és élvezed a hajó kényelmét! Ma határozd el, hogy bízol a Kapitányban, Üdvözítőnkben, aki azt ígérte, hogy ,,megvigasztal minket minden nyomorúságunkban", így meg fogod tapasztalni azt a vigasztalást, melyet kínál.

Bob Gass * Mai Ige
Link Link
 
 
1 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Esztena a Hargitán
  2016-04-24 09:31:03, vasárnap
 
  " Az esztena voltaképpen évszaki jellegű (fejési idényben) fiókgazdaság, amely egy vagy több tulajdonképpeni gazdaság tartozéka, azoktól térbelileg elszakítva. A pásztorok a nyájjal az esztenázás idején nem térnek haza naponta az anyagazdaságba, vagyis az esztena ideiglenes lakhely (szállás) és munkahely, amelynek személyzete, élén a bács vagy major nevű juhásszal végzi az állatok legeltetését, fejését és a tejtermékek készítését."
Link
Link

Link

 
 
1 komment , kategória:  Magyarok itthon * nagyvilágban  
Lépésről lépésre a benső lényed megnyilvánul kívül is!
  2016-04-23 23:11:30, szombat
 
  Belülről kifelé

Mi pedig az Úrnak dicsőségét mindnyájan fedetlen arccal szemlélvén, ugyanazon ábrázatra elváltozunk dicsőségről dicsőségre, az Úrnak Szellemétől.- 2 Korinthus 3: 18

Gondoltál-e már arra, hogy az ember Isten egyetlen olyan teremtménye, akinek ruhát kell hordania? Minden más teremtmény a saját ,,ruháját" hordja. Egyiknek bunda, másiknak toll, pikkely vagy irha borítja a testét. Ezeket maguk növesztik belülről kifelé.

Nem sokan foglalkoznak vele, de kezdetben az ember is így öltözködött. Isten képére teremtetett, és ha megnézed az Ezékiel 8:2-t, látni fogod, hogy Isten ,,derekának alakjától fogva lefelé tűz volt, és derekától fogva fölfelé mint a fényesség, mint az izzó érc." Ez a tűz az Ő dicsősége, ami a lényéből belülről sugárzott ki.

Teremtésekor az ember is ilyen volt. Isten dicsősége borította be, ami a bensőjéből sugárzott ki. Ezért egészen addig nem zavarta, hogy meztelen, amíg bűnt nem követett el, és ez a dicsőség el nem távozott tőle.

Tragikus nap volt, amikor az ember elvesztette a dicsőség ,,ruháját". De szeretném tudtodra adni, hogy nem veszett el örökre. Isten Igéje szerint visszaszerezhetjük.

Amikor a hitedet Jézus vérébe helyezted, és újjászülettél, Isten dicsősége újra a bensődbe költözött. Lehet, hogy most nagyon el van rejtve, de hidd el, ott van!

A Biblia azt is mondja, hogy amint szemléljük az Úr arcát az Ige tanulmányozása és a Vele való közösség által, amint megújítjuk az elménket, és megértjük, kik vagyunk a Krisztusban, úgy kívül is elváltozunk az Ő képére. Ahogy megtanulod meghallani az Ő hangját, és engedelmeskedni neki, úgy fogod tükrözni kívülről is a benned lévő dicsőséget.

Lépésről lépésre a benső lényed megnyilvánul kívül is!

Reggelenként ahelyett, hogy a ruhásszekrényedet vizsgálnád, tölts egy kis időt azzal, hogy Jézust és az Ő Igéjét ,,szemléled". Engedd, hogy a jelenléte dicsőségbe öltöztessen téged. Ha az Ő dicsősége ragyog rajtad, bármit viselsz is, nagyon jól fogsz kinézni!

Gloria Copeland *Igei olvasmány: Zsoltárok 8
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Kihajtották a jószágot a Hortobágyon
  2016-04-23 20:15:24, szombat
 
  Link

"A néphagyomány az igazi tavasz kezdetét mindig is Szent György napjától,
április 24-től számította."






 
 
0 komment , kategória:  Hortobágy  
Állj ellen az ördögnek
  2016-04-23 08:55:00, szombat
 
 

Vessétek hát alá magatokat az Istennek; álljatok ellen az ördögnek, és elfut tőletek.- Jakab 4:7

Ha eddig Istenhez könyörögtél, hogy űzze el az ördögöt az életedből,
akkor HAGYD ABBA! A Biblia szerint neked kell legyőznöd az ördögöt.

Hogyan? Úgy, hogy ellenállsz neki. Fellázadsz ellene, amikor megpróbál rávenni valamire, és ehelyett azt teszed, amit Isten mond! Amikor a sátán valamilyen hazugságot mond neked, akkor mondj ellent neki Isten Igéjével. Állj ellen neki. A fenti igevers szerint, ha ezt megteszed, félelmében elmenekül tőled.

Ez azt jelenti, hogy amerre csak mész hitben járva, az ördögnek ellenállva, a sötétség mindig hátrébb szorul.

Tehát, kezdd el visszaszorítani a sötétséget! Meg tudod tenni! Isten élete van benned. Maga Jézus él benned. Ahova mész, oda megy Ő is. Minden probléma, amivel szembetalálod magad, minden gonosz szellem, ami megpróbálja befolyásolni az életedet, ISTENNEL száll szembe.

Annyit kell tenned, hogy ezt tudatosítod magadban. Kezdd el úgy élni az életedet, hogy minden pillanatban tisztában vagy azzal, hogy Isten világossága benned van. Isten Igéje benned van. Isten Szelleme a bensődben él.

Élj annak tudatában, hogy Jézus, az Isten Fia, benned él. Aztán figyeld csak, hogyan menekül el tőled az ördög!

Gloria Copeland * Igei olvasmány: Efézus 6: 10-18
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
A Természet szól hozzád * Föld napja
  2016-04-22 20:59:16, péntek
 
  "Az idei lesz az eddigi legfontosabb Föld napja: ma írja alá ugyanis 160 ország államfője a párizsi klímaegyezményt, amely azt tűzte ki céljául, hogy az átlaghőmérséklet emelkedése maradjon 2 Celsius-fok alatt az iparosodás előtti mértékhez képest.

A csatlakozó államok végre elkötelezik magukat amellett, hogy
érdemben is tesznek valamit a globális felmelegedés visszaszorítására."
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  Természet  
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 60 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 60 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2363
  • e Hét: 6590
  • e Hónap: 17643
  • e Év: 78944
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.