Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/17 oldal   Bejegyzések száma: 164 
Gyámság......
  2016-05-30 18:27:24, hétfő
 
  Bárcsak megértenék az emberek, hogy az állatok ugyanolyan kiszolgáltatottak, s ugyanúgy függenek tőlünk, mint a gyerekek; ezt a gyámságot ránk ruházták.

(James Herriot)



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tanítsd meg a gyerekeket.....
  2016-05-30 18:23:04, hétfő
 
  Tanítsd meg a gyerekeket!
Tanítsd meg a gyerekeket!
Tanítsd meg a gyerekeket!
Tanítsd, tanítsd őket mindig!

Lépni tanítsd a lépteddel!
Nézni taníts a szemeddel!
Adni taníts a kezeddel
Minden percben ezerszer.

Látni tanítsd a sötétben.
Járni tanítsd az éjben.
Kérni taníts szavaddal.
Élni taníts magaddal

Ápold, mint szép kerteket,
Örülj nagyon, hogyha szeret.
És ha felnőtt: engedd el!
És ha elhagy: szenvedd el!

Tanítsd meg a gyerekeket!
Mondd el, az élet miről szól!
Tanítsd meg a gyerekeket!

Fogd a kezét, ha fáradt.
Gyógyítsd meg őt, ha lázas.
Hinni tanítsd magában.
Segíts rajta bajában!

Védd meg mindig karoddal
Útját mutasd az utaddal.
És ha felnőtt: engedd el!
És ha elhagy: szenvedd el!

Tanítsd meg a gyerekeket!


(Adamis Anna)




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Borsó, meg a héja......
  2016-05-30 18:20:28, hétfő
 
  Földtől eloldja az eget
a hajnal s tiszta, lágy szavára
a bogarak, a gyerekek
kipörögnek a napvilágra;...

(József Attila)



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Áldott vasárnapot ! ......
  2016-05-29 18:42:44, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia kártya után........
  2016-05-29 18:19:04, vasárnap
 
  1989. január 23-án halt meg Salvador Dalí katalán-spanyol szürrealista festőművész. Portréval tisztelgünk előtte, amelyből az is kiderül, mi az, amit a művész bizonyára elmesélt volna egy pszichoanalitikus bőrdíványán feküdve.


Dalí 1904. május 11-én született Figuerasban. Már kora gyermekkorában ügyesen rajzolt és rengeteget olvasott, kedvére bújhatta jogász végzettségű apja hatalmas könyvtárának köteteit. Egy nyári szünidőben a Pichot család tulajdonában lévő malomban ismerkedett meg az impresszionisták műveivel, az élmény meghatározta egész életét. Tizenkét éves volt, amikor beiratkozott szülővárosa művészeti akadémiájára. Először 1919-ben a városi színházban (ma Dalí Múzeum) tekinthették meg az érdeklődők néhány képét, ekkoriban már az írással is próbálkozott, a barátaival közösen szerkesztett időszaki kiadványban jelentek meg cikkei. 1920-tól a madridi San Fernando Szépművészeti Akadémia hallgatója volt, ahol nemcsak rendkívüli tehetségéről, hanem botrányairól is híressé vált. Ezekben az években kötött szoros barátságot a Luis Bunuellel és a Federico García Lorcával.





Salvador Dali

A katalán síkságot uraló romos erőd csúcsán építették meg azt a szélorgonát, amelyet Salvador Dalí, a nagy szürrealista festő álmodott meg, és amellyel 2004. szeptemberében az excentrikus zseni születésének századik évfordulóját köszöntötték.

Kivételes festői képességeivel már madridi és barcelonai tanulmányai alatt kitűnt. 1925-ben első önálló kiállítását ünnepelhette, korai képein a futurizmus és a metafizikus festészet jegyei fedezhetők fel. Számos modort elsajátított, saját, érett stílusa az 1920-as évek második felére alakult ki, amiben szerepe volt Sigmund Freud pszichoanalitikus elméletének a tudattalan képek erotikus jelentéséről. 1938-ban Londonban találkozott az osztrák pszichológussal, majd jóval később előszóval és illusztrációval látta el Freud egyik könyvét.

Párizsban kapcsolatba került Picassóval, csatlakozott a szürrealistákhoz, akik az "értelemnél valóságosabb tudattalant" próbálták kifejezni. 1929 és 1937 között festett képeivel a világ legismertebb szürrealista alkotója lett.







Az elfolyó idő....

Az 1930-as évek végén stílusa Raffaello hatására akadémikusabbá vált, elszakadt a szürrealista mozgalomtól. 1940-ben elhagyta Spanyolországot, és 1955-ig az Egyesült Államokban élt. Az ekkor már világhírű művész színházi díszleteket, jelmezeket tervezett a Metropolitan Opera számára, luxusüzletek berendezésével bízták meg, még az ékszertervezésben is kipróbálta magát.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia......
  2016-05-29 18:13:12, vasárnap
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2016-05-29)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Megértés hatja át.



Óra - idő, időszerűség, a megfelelő pillanat

Most kell megtenned, amit eddig halogattál. Eljött a Te időd! Erre figyelmeztet ez a szimbólum. Vége a felkészülésre szánt szakasznak, eljött a Nagy Pillanat! Negatív kontextusban az utolsó órát is jelenti - a bevégzett időt. Az óra tettekre sarkall. A jó időbeosztásra hívja fel a figyelmedet, nézd napodat, hetedet, és gondold végig, hol nyerhetsz időt a magad örömei számára. A jövőd már elkezdődött. Itt és most van! Úgy élj, hogy jelened határozza meg a múltadat és alapozza meg a jövődet. Minden pillanat örökkévaló.
Számtalan fajta óra étezik, homokóra, virág-óra, napóra, atomóra, és még sorolhatnánk. Hordasz órát? Mennyire függsz az időtől?

Szerelmi üzenete: Ne halogass! Ez a lefőbb üzenet, akár kapcsolatban, akár párkeresőben vagy. Add meg magadnak, amire vágysz, s általa a másiknak is teljesítsd vágyait. A híres szingli-vénlány mondás is szorosan kötődik az irőhöz: "Huszonötig válogat, utána meg várogat"

Ezt mondja neked:
Az időt mi formáljuk. Ahogyan te bánsz az idővel, úgy lesz a sorsod kiszámítható, vagy szétfolyó.
Gondold végig, mikor játszottál mások idejével - szoktál-e késni, halogatni? Ha igen miért? Mikor? Milyen tevékenységekkel, vagy dolgokkal kapcsolatban?
Legyen kéznél mindig az órád, és lassan magad is érzékelni fogod, mire mennyi időt kell szánnod.

Erre is gondolj: Szakítsd le minden szép óra gyümölcsét! Nézd meg Dalí, Elfolyó idő című képét. Ha a mai napon tüsszentesz, mindenképp nézz az órádra és keresd meg jelentését a Hapci naptárban!




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép éjszakát.......
  2016-05-28 22:42:48, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia......
  2016-05-28 21:15:10, szombat
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2016-05-28)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Naivitás hatja át.



Tej - Anyatej, ősbiztonság, táplálás

Első táplálékunk a tej. Tökéletes összetételű táplálék egy kisbaba számára. Azt mutatja, hogy most nem érzed magad biztonságban, védelmet, támogatást keresel. A tej energiája segíthet megtalálni az elveszett biztonságot, így ha szereted a tejet, akkor ne habozz felhajtani egy pohárral! A jóléttel, a messiási boldogsággal analóg, gondoljunk a "tejjel - mézzel folyó kánaán" képére. A szépség a tisztaság, a fiatalság, a termékenység, és a női erő kifejezője is. Kleopátra híres szamártej fürdője jó példa erre, mellyel állítólag szépségét és ifjúságát megőrizte. Érdekes, hogy milyen sokan allergiásak a tejben található laktózra, vagyis a tejcukorra, mely a tej édességét adja. Az anyai szeretet ősi biztonságát nem teljesen megélt emberekre jellemző tünet ez.

Szerelmi üzenete: Párkapcsolatban élők számára figyelmeztetés arra, hogy fogadd el úgy párodat, ahogy azt szülőanyja tette - teljes ragaszkodással és feltétel nélkül. Párkeresők számára jelzés, hogy egy kényeztető tejes fürdőt venni jótékony hatású.

Ezt mondja neked:
Téged szoptatott édesanyád? Meddig? Könnyen, vagy nehezen ment? Magad hogyan vélekedsz a szoptatás kérdéséről?
Kérj segítséget a barátaidtól, ha szükséged van rá!
A gyöngédség nem a gyöngeség jele, azt jelenti, hogy ismered a határaidat. Te is biztonságot adhatsz a társadnak.

Erre is gondolj: Énekeld a magyar kesergőt: "Édes anyám édes teje, keserű a más kenyere, keserű és savanyú is, néha bizony panaszos is."


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia......
  2016-05-28 20:59:34, szombat
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2016-05-27)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Gyarapodás hatja át.



Macska -öntörvényűség, ego, önállóság, nő

Az érzelmi világod egocentrikussá válik. Nem érzed annak a szükségét, hogy valahova tartozz. Megéled az elkülönülést. Elég vagy saját magadnak és ez ma így van jól. A macskának a hagyomány szerint kilenc élete van, így az újjászületés, az örök túlélés jelképe is, hiszen mindig talpra esik. A macska a nőiesség egyik ősprincípiuma. A hagyomány misztikus erőt tulajdonít a macskáknak. (A fekete és a vörös macska boszorkányos képességeket is kaphat.) Egyiptomban Bastet képében a szerelem és termékenység istennőjeként imádták. A macskát a tisztasággal is azonosítják. Számos festőt megihletett nemes mozgása, nyávogása. Sose felejtsük el, hogy valójában "zseboroszlán", igazi ragadozó. Nem idomítható, mint a kutya. Simulékony természete miatt sokan önzőnek tartják. Ha van macskád, ez a lap szerencsét hoz.

Szerelmi üzenete: Párkereső vagy? Nincs aki ellenállna egy macska csábításának, de ne engedd meg magadnak a felesleges, harcias karmolásokat. A macska kártyának a párkapcsolatban házasságtörés, csalás, becsapás is lehet a jelentése.

Ezt mondja neked:
A macska lapja óvatosságra int, használd híres hatodik érzékedet!
Vigyázz, nehogy a helyedet más elfoglalja, ha kell, nyávogj és karmolj, mutasd meg mindenkinek, mi jár neked.
A macska nem adja fel, ha kell neki valami, eléri a célját! Ha bezárják az ajtókat, menj be vagy ki az ablakon, tanulj a macskáktól, ha a célodat el akarod érni.

Erre is gondolj: Hallgasd meg a Macskaduettet, lehetőleg a Rossini félét, bár igen mulatságos a Hofi-Koós feldolgozás is.




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jó éjszakát mindenkinek ! .....
  2016-05-28 20:45:06, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/17 oldal   Bejegyzések száma: 164 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 164 db bejegyzés
e év: 1930 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 752
  • e Hét: 1310
  • e Hónap: 6270
  • e Év: 51477
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.