Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/8 oldal   Bejegyzések száma: 73 
Jézus örömét leli abban, ha Tőle merítesz
  2016-05-27 08:40:07, péntek
 
 

,,Ő pedig azt mondta nekik: "Nekem van eledelem, amit egyem, amiről ti nem tudtok."" (János 4:32)

Amikor az emberek elvárásokat támasztanak veled szemben, vagy tőled várnak megoldásokat, akkor ez előbb-utóbb stresszhez, fáradsághoz és ingerültséghez vezethet.

Azonban, Jézussal nem ez a helyzet. Amikor az emberek Tőle merítettek, akkor Ő felfrissült és erőre kapott.

Végtére is Jézus Isten. Azzal fejezed ki Isten iránti tiszteletedet, ha mint ember állsz előtte és azáltal, hogy Tőle merítesz, hagyod, hogy Isten legyen. Aki azt mondta, nem ,,azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon" (Máté 20:28), szereti, ha megengeded neki, hogy szolgáljon feléd.

A Biblia azt mondja, hogy Jézus ,,az úttól elfáradva leült a forrásnál" Sikár városában. Egy bűnös szamáriai asszony érkezett a kúthoz, hogy vizet merítsen. Jézus szolgált felé, az asszony pedig az élő víz ígérete felett érzett örömmel a szívében távozott. Amikor a tanítványok, akik élelemért mentek visszatértek Jézushoz, felfrissülve, új erőre kapva találtak Mesterükre. Miközben azon tűnődtek, vajon ki adhatott Neki ennivalót, míg ők távol voltak, Jézus így válaszolt: ,,Nekem van eledelem, amit egyem, amiről ti nem tudtok" (János 4:1-42).

Amikor Jézustól merítesz és hagyod, hogy szolgáljon feléd, akkor az ,,eledel" számára, ami ,,felfrissíti" és ,,megerősíti".

Azonban, részünkről alázatra van szükség, hogy engedjük Jézust felénk szolgálni. Szeretünk büszkélkedni azzal, hogy mi mindent teszünk az Úrnak. A saját vállalkozásunkat, saját családunkat, saját szolgálatunkat akarjuk építeni Neki. Ezek jó dolgok, de Jézus nélkül szellemi értelemben csődtömegek vagyunk. Valójában semmink sincs, amit az Úrnak adhatnánk. Arra van szükségünk, hogy először Tőle vegyünk, mert amikor szabadon fogadunk el Tőle, akkor szabadon tudunk adni is (Máté 10:8).

Kedves barátom, Jézus szolgálni akar feléd. Ne próbálj magadnak szolgálni. Ez büszkeség és önigazultság. Jézus napjaiban a farizeusok, akik úgy gondolták, hogy nincs szükségük Rá, mert tudnak gondoskodni magukról, képtelenek voltak Jézustól elfogadni. Hozd hát Elé a szükségeidet: ,,Uram, szükségem van rá, hogy Tőled merítsek. Eléd hozom a szükségeimet. Kérlek, szolgálj felém, és töltsd be a szükségeimet. Én nem tudom, de te meg tudod tenni. Köszönöm, Uram."

Útravaló gondolat: Először fogadj el Jézustól, mielőtt másoknak adnál.

Építő gondolatok Joseph Prince
Link



 
 
0 komment , kategória:  Építő gondolatok  
Fedezd fel, mit tud elvégezni Jézus neve
  2016-05-26 11:18:40, csütörtök
 
  Isten ezért mindenek fölé emelte,s olyan nevet adott neki,amely minden névnél hatalmasabb.
Térdet hajt minden teremtmény Jézus nevére Mennyen, Földön és föld alatt,
s minden nyelv megvallja,hogy Jézus Krisztus az Úr,az Atya Isten dicsőségére!
Filippi 2: 9-11 Link


Ha egyszer eltökéled magad, hogy megtartod Jézus parancsolatait, és az Ige gazdagon él benned, akkor Jézus neve sokkal erőteljesebbé válik számodra. Nem csupán egy szó lesz, hanem olyan erő, ami minden akadályozó körülményt és démont térdre kényszerít.

Én mondom neked, Jézus neve működik. Sokkal nagyobb erő van benne, mint azt bármelyikünk tudná.Olyan erős a hitem Jézus nevének hatalmában, hogy olykor csak annyit mondok: ,,a név", és Isten ereje megnyilvánul.

Arra jöttem rá, hogy Jézus neve akkor hatásos, ha olyan hívő használja, aki az Igében él. A Jelenések könyve 19:13 azt mondja, hogy Jézus neve Isten Igéje! Ezért amikor egy gonosz szellem betegséget, szegénységet, depressziót vagy bármilyen más szemetet akar a házamba hozni, nem kell az összes igeverset idéznem, hogy megállítsam. Csak rámutatok, és azt mondom, Jézus! Ez olyan, mintha az egész Bibliát az arcába dobnám!

Fedezd fel, mi mindent tud Jézus felmagasztalt neve elvégezni. Kezdd el hittel és hatalommal szólni. Jézus nevében erő van!

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: Apostolok Cselekedetei 3: 1-16
Link



 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Győzelem Krisztusban
  2016-05-25 09:07:13, szerda
 
  " Azért mentem Tróászba, hogy ott is mindenkinek hirdessem a Krisztus örömüzenetét. Ott az Úr jó lehetőséget is adott nekem erre, 13 mégsem volt nyugalmam, mivel nem találtam sehol Tituszt, aki a Krisztusban a testvérem. Ezért elbúcsúztam az ottani testvérektől, és továbbmentem Macedóniába.

14 Hálát adok Istennek, aki mindig a diadalmenetében, Krisztus uralma alatt vezet bennünket, és rajtunk keresztül mindenhol érzékelhetővé teszi az emberek számára, hogy milyen öröm és boldogság őt megismerni! Ez a felismerés úgy terjed, mint egy drága parfüm illata.

15 Mert mi valóban olyanok vagyunk, mint a Krisztus által bemutatott illatáldozat Istenhez felszálló, jó illata. Ezt az illatot azok érzik, akik az üdvösség felé haladnak, de érzik azok is, akik a pusztulás felé mennek.

16 Az utóbbiak azonban olyannak érzékelik, mint a halál bűzös leheletét, amely a halálból származik, és ismét a halálba vezet. Akik pedig az üdvösség felé igyekeznek, azok megelevenítő, felüdítő illatnak érzik, amely az életből származik, és az életre vezet. De vajon ki alkalmas erre a feladatra?

17 Mi azonban nem ,,üzletelünk" Isten üzenetével, és nem arra használjuk, hogy a magunk hasznát keressük vele, mint azt sokan mások teszik. Nem! Mivel bennünket Isten küldött, mi Krisztussal való egységben és Isten jelenlétében tiszta szívből hirdetjük az igazságot mindenkinek.

2 Korintusi 2
Link



 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Krisztus illata
  2016-05-25 08:29:54, szerda
 
  "Az Ő ismeretének illatját minden helyen megjelenti mi általunk. Krisztus jó illatja vagyunk." 2Kor 2,14-15

Jézus ismeretét nem csak hallani lehet, nem csak beszélni róla, hanem érezni az illatját. Minél jobban megismered Őt, annál jobban érzed. Mindenkiből valami légkör árad.

Haragnak, szeretetlenségnek illatja, esetleg az öndicséret szaga. Körülötted illat van, vagy az éned kellemetlen szaga? Ha megszólalsz, kíséri-e beszéded a Krisztus jó illatja? Nem illatszer, nem mesterkélt, hanem az Úrral való kapcsolatnak a levegője. Jézus-illat! Az Élet Valaki, akinek illata van.

Jó lenne csendben befelé figyelni: bennem van ez a Valaki? Kiáradhat belőlem?

Jób könyvében beszél arról az Ige, hogy a fának reménysége van, ha levágják, újra kihajt, még ha megaggódik is földben gyökere. "A víznek illatától kifakad, ágakat hajt, mint a csemete" (14,9).

Amikor az élő víz, Isten szava illata áradni kezd, a legöregebb, legavasabb, legkivágottabb fa is ki tud hajtani. Árad-e belőlünk ez az élő víz, amit mindenkinek éreznie kell?!

Ahhoz, hogy ez az illat áradhasson, valamit tenni kell. Bethániai Mária összetörte az edényt, hogy a ház megteljen a kenet illatával. Lehet, hogy nem törtél még össze. Befogadtad Jézust, de nem jön ki az illat. Zárt edény ez a szép alabástromedény nincs még összetörve.

Bethániai Mária mindent odaadott az Úrnak. Gyakorlati életedben minden az Úrért van? Vajon hálaadásodnak, imádságodnak illata naponta fölszáll az Úrhoz? Vajon mindent Neki csinálsz a nap első percétől az utolsóig? Az illatozásnál valami ég. Ég-e az életed?

Miközben Érte égsz, megtelik a ház a kenet illatával.

Részlet Trausch Liza "... beszéded megelevenít ..."

Áhítatok minden napra című könyvéből * május 25.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Trausch Liza  
Réti margaréta virágpor gyűjtés
  2016-05-24 22:21:49, kedd
 
 
Szorgos méhecske Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2016-05-24 22:19:21
feltöltő: dandej
nézettség: 1595
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: virág, bogár, táplálkozás,
kategória: állatok
leírás: Réti margaréta virágpor gyűjtés

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Farkasalmalepke (Zerynthia polyxena)
  2016-05-24 17:29:31, kedd
 
  Link


Farkasalma ,,A bőrproblémák gyógynövénye."

Figyelmeztetés: Májkárosító, rákkeltő hatása miatt belsőleg fogyasztani TILOS!


Link

 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Az önfegyelem haszna
  2016-05-24 12:49:02, kedd
 
  ,,A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás." (Galata 5:22-23)

Nehéz önuralmat gyakorolni? Sokat követel az önfegyelem? Igen. Mégis, ahelyett, hogy arra összpontosítanánk, mennyit követel, gondolkodjunk el inkább azon, milyen haszonnal jár.

Ha megérted, milyen erőt, szabadságot, örömet és győzelmet ad az önfegyelem, akkor azt fogod kívánni, bárcsak te is rendelkeznél vele. A fegyelmezett gondolkodáson múlik, hogy boldog vagy nyomorúságos az életed; hogy önpusztító szokásokkal van tele, vagy Isten szerinti szabadságban éled.

Az önfegyelem barátod, minden nap örömmel kell fogadnod. Eszköz, melyet Isten céljaid eléréséhez segítségül adott.

Többek között azért olyan fontos a gondolataink fegyelmezése, mert lelkiállapotunk gyorsan tud változni. Egyik nap talán nyugodt, békés vagy, biztos vagy magadban, és bízol Istenben. Másnap alig ismersz önmagadra, aggodalmas vagy, haragos, negatív és kétségekkel teli. Miért? Mert a gondolataink hatással vannak érzelmeinkre.

Van még valami, amit tudnod kell: ahhoz hasonlóan, ahogy a levegő körülöttünk tele van rádióhullámokkal, melyeket bármelyik rádió vagy TV venni tud, ugyanígy szellemi erők vannak körülöttünk, melyek arra törekszenek, hogy befolyásolják gondolatainkat, formálják gondolkodásmódunkat. Ezért kérd Isten segítségét, és ne engedd elmédnek, hogy azon gondolkozzon, amihez épp kedve van!

Uralkodj gondolataidon, összpontosíts a helyes dolgokra! A régi szokások megtöréséhez és új szokások kialakításához időre van szükség és gyakorlásra. Az önfegyelem kifejlesztése nem könnyű, de végül megéri. Amikor megnyered elmédben a csatát, döntésképesebb leszel, nem fognak elkalandozni a gondolataid, és önbizalmad is helyreáll. Ráadásul hatékonyabb és sikeresebb ember leszel.

Bob Gass * Mai Ige
Link



 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Győztes vagy Őbenne
  2016-05-24 10:55:38, kedd
 
  Annak okáért emlékezzetek meg arról, hogy... abban az időben Krisztus nélkül valók voltatok... reménységetek nem volt, és Isten nélkül valók voltatok e világon. Most pedig a Krisztus Jézusban ti, kik egykor távol voltatok, közel valókká lettetek a Krisztus vére által.- Efézus 2: 11-13 Link

Elgondolkodtál már azon igazán, hogy mit jelent a Krisztus Jézusban lenni? Kaptál már erről tiszta megértést? Ha egyszer kijelentést kapsz róla, az teljesen megváltoztatja az életedet.
Tudod, Őbenne lettünk feltámasztva a bűneinkből. Őbenne lettünk a mennyekbe ültetve, hogy Isten megmutathassa nekünk az Ő kegyelmének felséges gazdagságát. Őbenne lettünk megigazulttá!

Ha szeretnéd, hogy kijelentést kapj erről, kezdj el olyan igeverseket keresni, amik arra vonatkoznak, hogy mit jelent a Krisztusban lenni. Keresd az olyan szavakat, hogy Őbenne, Ővele, Őáltala vagy Akiben. Jelöld meg, és elmélkedj rajtuk, amíg az igazság le nem ér a szellemedbe. Ezek óriási muníciót ad neked a sátán támadásai ellen.

Amikor például az ördög azt mondja neked, hogy csak egy bűnös vagy, és Isten nem akar a problémáiddal foglalkozni, tudni fogod, hogy hazudik. Bátran válaszolsz neki, és azt tudod mondani: ,,Bűnös voltam, de hála Istennek, most az Ő igazsága vagyok a Krisztus Jézusban. Feltámasztattam, és Vele együtt ülök a mennyekben. Most Őbenne vagyok, és te nem érinthetsz engem!"

Légy felkészült, amikor a sátán legközelebb kétséget, hitetlenséget, kárhoztatást hoz. Légy kész arra, hogy visszavágj neki azokkal az igékkel, amelyek kijelentik, ki vagy Jézusban. Ha igazán megérted, hogy Őbenne vagy, biztosan győzedelmeskedsz!

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: Efézus 1: 1-14
Link



 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
A fazekas terve
  2016-05-23 10:14:01, hétfő
 
  ,,Hiszen olyanok vagytok a kezemben, Izráel háza, mint az agyag a fazekas kezében." (Jeremiás 18:6)

A jó időkben könnyű meglátni, hogy fejlődünk, de a nehéz időkben hajlamosak vagyunk úgy érezni, hogy semmivel sem vagyunk előrébb. A fájdalomra, veszteségekre és nehézségekre érzelmeink alapján reagálunk, nem Isten hűségére alapozva.

Kérlek, értsd meg ezt: Isten kezében mindig biztonságban vagy! ,,Hiszen olyanok vagytok a kezemben... mint az agyag a fazekas kezében" (Jeremiás 18:6).

A munka folyamatban van, és ilyenkor nem a körülményeid vagy az érzéseid a döntő fontosságúak, hanem a Fazekas elkötelezettsége arra, hogy befejezi, amit elkezdett. ,,... aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára" (Filippi 1:6).

Íme, két dolog, amit nem szabad elfeledned, amíg a fazekaskorongon forogsz:

1) A Fazekasnak joga van olyanra alakítani, amilyennek ő jónak látja. Istent semmi sem akadályozhatja meg abban, hogy olyanra formáljon, amilyennek ő akar látni. Ő szakértője annak, hogy egy darab sárkupacot értékes és hasznos tárggyá alakítson.

,,Nincs-e hatalma a fazekasnak az agyagon, hogy ugyanabból az agyagból az egyik edényt díszessé, a másikat pedig közönségessé formálja?" (Róma 9:21). A te dolgod, hogy ott maradj a korongon, és engedd, hogy Isten olyanra formáljon, amivé szeretné, hogy válj.

2) A Fazekasnak minden egyes agyagkupaccal egyedi terve van. Nem az agyag, hanem a Fazekas dönti el, milyen legyen a kész termék, ugyanígy a Szentlélek határozza meg helyedet és szerepedet Krisztus testében (ld. 1 Korinthus 12:18). Tehát fedezd fel, mi a Fazekas terve, és rendeld alá magad neki!

Bob Gass * Mai Ige
Link Link



 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Hallgattasd el a bírálókat
  2016-05-22 21:55:09, vasárnap
 
  Mert az az Isten akarata, hogy jót cselekedvén elnémítsátok a balgatag emberek tudatlanságát.- 1 Péter 2: 15

Tapasztalatból tudom, hogy amikor az emberek kritizálni és üldözni kezdenek, amiért hitben élsz, a természetes emberi reakció az lenne, hogy visszavágsz. Könnyű lenne visszavágni. ,,Kapják csak meg a magukét, akkor menten elhallgatnak!" -gondolod.

Ne hidd! Nem fogják abbahagyni. Csak olaj lenne a tűzre, és még erősebben és hangosabban kritizálnának, mint előtte.

Isten Igéje szerint azonban van rá mód, hogy elnémítsd őket. Nem úgy, hogy vitába bocsátkozol velük, nem úgy, hogy megvéded magadat. Hanem úgy, hogy csöndben maradsz, és továbbra is azokat a jókat teszed, amikre Isten elhívott.

Jézust nagyon sokat bírálták a vallásos emberek. Mégsem vágott vissza soha. Inkább, ahogy az Apostolok Cselekedetei mondja: ,,széjjeljárt, jót tévén".

Ha az emberek kritizálnak, amiért hitben élsz, tedd azt, amit Jézus, és továbbra is áldd őket. Imádkozz azokért, akik az ördög elnyomása alatt vannak. Imádkozz a betegekért. Továbbra is tedd azt, amire Isten elhívott.

Ez fel fogja bosszantani az ördögöt, mert az ő elsődleges célja az, hogy hatástalanná tegyen téged Isten királyságában. Azt akarja, hogy a bírálat elnémítson. El akarja vonni a figyelmedet arról a munkáról, amire Isten elhívott. Végső soron azt akarja, hogy feladd.

Ne engedd neki! Inkább kövesd a 2 Timótheus 3: 14 utasítását: ,,maradj meg azokban, amiket tanultál, és amikről meggyőződtél." Némítsd el a tudatlan emberek kritikáját azzal, hogy továbbra is jót teszel, és hitben élsz. Így amikor abbahagyják a bolond beszédet, te még mindig erős leszel.

Glori Copeland * Igei olvasmány: Lukács 23: 1-9
Link Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
     2/8 oldal   Bejegyzések száma: 73 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 73 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 919
  • e Hét: 4623
  • e Hónap: 8424
  • e Év: 69725
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.