Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 52 
Forró,nyári naplementém
  2016-06-24 21:13:46, péntek
 
 

Naplemente a világ minden tájáról Link



 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Kudarckezelés (1-2)
  2016-06-23 07:47:34, csütörtök
 
  ,,Térjetek meg, elpártolt fiaim! Meggyógyítlak benneteket, bár elpártoltatok." (Jeremiás 3:22)

Mi kudarcaid gyökere? A kudarc nem azért következik be, mert az ellenség erős, vagy mi gyengék vagyunk, vagy Isten nem akar győzelemre segíteni. Izráel seregét egy kisváros népe győzte le, pedig nemrég el tudták foglalni az erős Jerikót is. Kudarcuk, éppúgy mint a miénk, egy meg nem vallott bűn következménye volt (ld. Józsué 7).

Ám amint a bűn kiderült, és amint elbántak vele, Isten bátorító szava hangzott: ,,Ne félj, ne rettegj! Vedd magad mellé az egész hadinépet, azután indulj és vonulj Aj városa ellen! Meglásd, kezedbe adom Aj királyát, népét, városát és földjét" (Józsué 8:1).

A be nem ismert bűn mindig vesztessé tesz, de ha bevalljuk a bűnt, bocsánatot nyerünk, helyreállhatunk, és ez győzelemhez vezet.

Hannah Whithall Smith írónő új házba költözését mondja el. A pincében észrevett egy egészen tisztának kinéző almaboros hordót, mely mindkét oldalán le volt zárva. Azon gondolkozott, hogy kinyissa-e, és megnézze-e, mi van benne, de végül úgy döntött, hogy úgy hagyja, ahogy van.

Minden tavaszi és őszi nagytakarításkor eszébe jutott a hordó, de elhalasztotta a kinyitását.

Megmagyarázhatatlanul molyok kezdték ellepni a házat. Minden ismerős módszert bevetett ellenük, de semmi sem használt. Végül eszébe jutott a hordó, kinyitotta, és ezernyi moly repült ki belőle!

A tanulság világos: bármihez is ragaszkodunk, ami ellentmond Isten Igéjének, az bukásunkat fogja eredményezni. Mindig tartsd észben Dávid imáját: ,,Vizsgálj meg, Istenem, ismerd meg szívemet! Próbálj meg, és ismerd meg gondolataimat! Nézd meg, nem járok-e téves úton, és vezess az örökkévalóság útján!" (Zsoltárok 139:23-24). Bármire is mutat rá Isten, valld meg azonnal, és hittel fogadd el bocsánatát és megtisztítását. Így tudsz győztesen megállni ellenségeddel szemben.

Bob Gass * Mai Ige
Link Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Lásd magad erősnek
  2016-06-22 22:01:26, szerda
 
  Link

Bizony, úgy éreztük magunkat mellettük, mintha sáskák lettünk volna. Nyilván ők is olyannak láttak minket, mint a sáskákat a fűben". - 4 Mózes 13:33

Hogyan tekint rád az ördög? Isten félelmetes és hatalmas katonájaként... vagy egy gyáva emberként, akin egy perc alatt felül tud kerekedni?

A válasz tőled függ. Erre akkor jöttem rá, amikor Izrael gyermekeinek a történetét tanulmányoztam, azt, amikor nem tudtak bemenni az Ígéret Földjére. A bukásuk oka ezekben a szavakban rejlik: Bizony, úgy éreztük magunkat mellettük, mintha sáskák lettünk volna. Nyilván ők is olyannak láttak minket, mint a sáskákat a fűben".

A zsidók nem azért féltek annyira szembeszállni a Kánaán földjén lakó óriásokkal, mert azok olyan nagyok voltak, hanem azért, mert olyan kicsinek látták magukat! Az győzte le őket, amilyennek önmagukat látták.

Ugyanez rád is igaz. A különbség mindig abban rejlik, hogy te milyennek látod magadat. Ha gyenge, erőtlen keresztényként tekintesz magadra, az ördög naponta háromszor-négyszer keresztül fog gázolni rajtad, ha nem túl elfoglalt. De amikor kezded magad úgy látni, ahogy Isten - vagyis a Mindenható Isten győztes gyermekeként, aki az Ő erejével van felruházva -, akkor az ördög távol akarja majd tartani magát tőled.

Az ördög bármit megtesz, hogy elkerülje a harcot egy bátor emberrel, mert ő maga is gyáva. Valójában mióta Jézus kijött a sírból, a sátán mindannyiszor megremeg, ha valaki hittel kiejti Jézus nevét.

Ha nem úgy tekintesz magadra, mint aki erős az Úrban, akkor változtatnod kell. Annyira teljesnek kell lenned Isten Igéjével és a Szent Szellemmel, hogy szellemi óriásként tudj járni-kelni. Borítsd az ördögre az asztalt - hadd érezze most ő, hogy milyen érzés sáskának lenni!

Gloria Copeland * Igei olvasmány: 4 Mózes 13:17-33
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Pillangó született
  2016-06-22 14:34:27, szerda
 
  Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Tedd az Igét az első helyre
  2016-06-21 10:21:07, kedd
 
  A bölcsesség a legfontosabb dolog... Magasztald fel azt, és felmagasztal téged; tiszteltté tesz téged, ha hozzád öleled azt.- Példabeszédek 4:7-8[5]


Meg szeretném osztani veled az egyetlen valódi titkot ahhoz, hogy előrejuss ebben a világban. Nagyon egyszerű. Tedd Isten Igéjét az első helyre a mindennapi életedben.

,,Hát, ezt már hallottam," mondod talán. ,,Ez nem titok." Azonban ha megérted, mire gondolok, kijelentéssé válhat számodra.

Tudod a Biblia nem csupán egy tankönyv vagy történelemkönyv. Kézikönyv az élethez. A Mindenható Isten bölcsessége, ami azért lett leírva, hogy alkalmazd a mindennapi körülményeidben.

Isten azt mondja, a bölcsesség a legfontosabb dolog. Ez azt jelenti, hogy Isten Igéjének kell elfoglalnia a legfontosabb helyet minden elfoglaltságodban. Tapasztalatból tudom, milyen nagy hatással lehet ez az életünkre.

Húsz évvel ezelőtt elhatároztam, hogy harminc nap alatt háromszor elolvasom az evangéliumokat és az Apostolok Cselekedeteit. Abban az időben ez egy teljesíthetetlen feladatnak tűnt. Két kisgyerekkel és a költözés óta a feje tetején álló házzal elképzelni sem tudtam, hogyan tudok ilyen sok időt igeolvasásra fordítani úgy, hogy mellette minden tennivalót elvégzek. De úgy döntöttem, hogy minden mást félreteszek, és azért is megcsinálom.

Elég meglepő módon az első nap végére többet végeztem el, mint amennyit rendes körülmények között végeztem volna. És mire a harminc nap letelt, nem csupán csak háromszor olvastam el az evangéliumokat és az Apostolok Cselekedeteit, de elvégeztem minden házimunkát is, gondoskodtam a gyermekeimről, és mindezek ,,tetejébe" felújítottam egy csomó bútort is! Meg voltam döbbenve.

Te is meg leszel döbbenve azon, hogy mi minden történik az életedben, amikor Isten Igéjét teszed az első helyre. Hadd figyelmeztesselek azonban, hogy ne várj addig, amíg már úgy gondolod, van rá időd. A sátán gondoskodni fog arról, hogy soha ne legyen.

Csak tégy úgy, mint én, és tegyél félre minden mást. Fordítsd az idődet elsőként az Igére, és ez a befektetés hamarosan az életed minden területén meg fog térülni!

Gloria Copeland * Igei olvasmány: Példabeszédek 3:1-9
Link

Link

1. Mint szarvas hűs forrás után
szívem eped, vágyik hozzád,
úgy mennék én az élő Úr felé,
mikor jössz el, hogy elvigyél.

2. Könnyek között telt életem,
mert az Urat nem ismertem,
szomjaztam én az igazság után
nem tudtam azt, hogy ő még vár rám.

3. Szelíd hangja megragadott
és felemelt magához vont,
kiválasztott, hogy meglássam arcát,
ó Jézus jöjj, úgy várok rád




 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Nem adom fel a reményt....
  2016-06-21 10:04:42, kedd
 
  Mindenkit érhet próba és akadály, de én soha nem adom fel
Előre megyek az úton a célig, mert hűséged mindig követ
Nem félek, jöhet bármi, ha velem vagy, kitartok és megyek tovább
Szellemed őriz, és fülembe súgod: légy bátor, csak bennem bízzál
Száz veszélyen át Te itt vagy, és vigyáz rám szereteted

Ha szembefúj a szél, szavad akkor is elér
Szikraként fellobban, tüzed szívemben ég, bennem élsz

Viharok jönnek s mennek, de Igéd ma is, mindörökké megáll
Győzelmed hirdetem, mert véred elvette bűneim súlyát
Nem félek, jöhet bármi, ha velem vagy, kitartok és megyek tovább
Szellemed őriz, és fülembe súgod: légy bátor, csak bennem bízzál
Jöhetnek próbák, de itt vagy, és vigyáz rám szereteted

Ezért nem adom fel a reményt, mert Jézus Krisztus él
Ha Ő velem, ki lehet ellenem, mert megváltott és győzött a kereszten
Soha nem adom fel a reményt, mert Jézus Krisztus él
Ha Ő velem, ki lehet ellenem, mert megváltott és győzött a kereszten

Mert Isten Fia győzött a kereszten
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Hogyan győzzük le a kétségeket?
  2016-06-20 20:53:47, hétfő
 
  ,,... ha van hitetek, és nem kételkedtek..." (Máté 21:21)

A kételkedés olyan ajtó, melyen át a sátán beléphet életedbe. Ilyenkor a hit harca helyett a hit eltűnését éled meg. Ha a félelem, zavar, csüggedés és kétségbeesés beköltözik hozzád, elrabolja önbizalmadat, örömödet és békességedet. ,,De hiszen a kételkedés emberi dolog, nem?" - kérdezed.

Persze hogy az, ugyanakkor a sátán taktikája! ,,Aki nem hisz Istennek, az hazuggá teszi őt, mert nem hisz abban a bizonyságtételben, amellyel Isten bizonyságot tesz..." (1 János 5:10).

Kétségeid azt mutatják, hogy nem bízol abban, amit Isten mond. Hogyan lehet megálljt parancsolni a kételkedésnek? Ugyanúgy, ahogy minden más bűnnek: el kell ismernünk, hogy gond van, és kezdenünk kell vele valamit.

A kételkedést nem lehet legyőzni sem észérvekkel, sem ellenállással, csak akkor adja meg magát, ha teljesen lemondunk róla. Ha egyenként próbálod legyőzni kétségeidet, az olyan, mintha egy alkoholista úgy próbálna leszokni, hogy mindig egy pohárral kevesebbet iszik. Így nem működik.

A megoldás két részből áll.

1) Egy egyszer s mindenkorra szóló döntéssel kezdődik. Ehhez teljesen le kell mondanod arról a jogodról, hogy kételkedj bármiben is, amit Isten megígért. Azt mondod: ,,Mostantól nem fogok kételkedni Istenben!" Mostantól elhiszed, hogy ha valamit leteszel Isten kezébe, akkor ő azt kezébe veszi, és lerendezi.

2) Hittel valld meg: ,,Uram, teljes mértékben megbízom minden szavadban!" Újra fog kopogtatni a kétség az ajtódon? Persze, de nem kell beengedned. ,,Vegyétek fel mindenképpen a hit pajzsát, amellyel kiolthatjátok a gonosznak minden tüzes nyilát" (Efezus 6:16). Ne emészd magad, ne birkózz vele, ne próbáld észérvekkel meggyőzni! Ismételd el biblikus hitvallásodat, ne hagyd, hogy az érzéseid befolyásoljanak, és bízz Istenben, hogy megtartja szavát!

Bob Gass * Mai Ige
Link



 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Egy egészséges dózis a szeretetből
  2016-06-19 22:34:51, vasárnap
 
  A szeretet... nem sértődékeny, nem ingerlékeny, nem neheztel; nem számítja fel a vele szemben elkövetett gonoszságot - nem veszi figyelembe, ha igazságtalanságot kell elszenvednie. - 1 Korinthus 13:4-5

Tudtad, hogy a szeretetben járás jót tesz az egészségednek?

Ez így van! Az orvostudomány is bebizonyította. A kutatók felfedezték, hogy a gyűlölet stresszt okoz, és ez fekélyt, fejfájást és egy sereg más betegséget idéz elő.

Amikor a gyűlöletre gondolsz, talán az a fajta harag jut eszedbe, amit akkor érzel, ha valami komoly dolog történik. De a szakértők szerint nem ez okozza a legtöbb bajt. A kis dolgok a ludasak: például, amikor a tisztítóban tönkre teszik a kedvenc ruhádat, vagy amikor az étteremben szaftot tesznek a krumplipürédre, pedig külön kérted, hogy ne tegyenek. Ismerős?

Csak gondolj bele, milyen sok feszültséget elkerülhetsz azzal, ha gyors vagy a megbocsátásra, ha az 1 Korinthus 13 szerint élsz, és nem számítod fel a veled szemben elkövetett gonoszságokat. Képzeld csak el a fizikai és érzelmi hasznát, előnyeit ennek!

Ha eddig megengedted magadnak, hogy a gyűlölet rendszeresen kötésben tartson, akkor ez talán lehetetlen álomnak tűnik. De nem az! Mert újjászületett hívőként Isten szeretete benned van.

Ha átadod magad ennek a szeretetnek, szabaddá fogsz válni. Emlékszel, amikor Jézus előszólította Lázárt a sírból? Lázár feltámadt, de még a halotti ruhái voltak rajta. Jézus azt parancsolta, hogy vegyék le róla a kötelékeket, hogy szabadon járhasson.

Jézus azt akarja, hogy te is ugyanilyen szabad legyél. Ezért kerülj Vele egyetértésbe. Mondd meg azoknak a halálos szokásoknak, amik kötésben tartottak: ,,Jézus nevében engedjetek el! Elhagyom a gyűlöletet, a meg nem bocsátást és az önzést, és Istennel járok ezen túl. A szeretet életét élem!"

Ne felejtsd el: nem kell ahhoz orvosi csoda, hogy megváltozzon az életed. Csupán arra a döntésre van szükséged, hogy átadod magad a szeretet erejének. Tedd meg ezt ma!

Gloria Copeland * Igei olvasmány: Példabeszédek 4:10-27




Fiam, hallgass rám, fogadd meg szavam,
hogy hosszú életet élhess!
11 A bölcsesség útjára tanítalak,
egyenes ösvényen vezetlek.
12 Ha ezen jársz, semmi sem gátol,
ha ezen futsz, nem botlasz meg soha.

13 Ragadd meg tanácsomat, ki ne engedd kezedből,
szorítsd magadhoz, mert az életed függ tőle!
14 Ne lépj a gonoszok útjára,
ne kövesd a gonosztevők példáját!
15 Messze kerüld őket, közelükbe se menj,
fordíts hátat nekik, s menj tovább!

16 Mert a gonoszok nem nyughatnak,
amíg rosszat nem tehetnek,
még aludni sem tudnak,
ha valakit el nem gáncsolhatnak,
17 gonoszság a kenyerük,
erőszak az italuk.

18 Az igazak ösvénye,
mint a hajnali világosság:
minél tovább haladnak rajta,
annál jobban ragyog,
egészen a déli verőfényig.

19 De a gonoszok útja sűrű sötétségbe vezet,
ahol nem látják, miben botlanak meg.

20 Fiam, hallgass a szavamra,
gondosan figyeld, amit mondok!
21 Tartsd a szemed előtt,
vésd a szíved mélyébe szavaimat,
22 mert életet adnak, ha megragadod őket,
egészséget és gyógyulást egész testednek.

23 Mindennél jobban őrizd a szívedet,
mert abból fakad az élet forrása!
24 Távol legyen tőled, hogy hamisan beszélj,
az igazság elferdítését messze kerüld!
25 Szemed előre nézzen, figyelj az útra,
tekinteted tartsd a célodon!

26 Gondosan ügyelj minden lépésedre,
és biztonságosan járhatsz utadon!
27 Se jobbra, se balra ne térj le,
s maradj távol a gonosztól!

Példabeszédek 4
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Boldog Apák Napját !
  2016-06-19 14:17:41, vasárnap
 
  Link

Szabó Lőrinc: LÓCI ÓRIÁS LESZ

Veszekedtem a kisfiammal,
mint törpével egy óriás:
- Lóci, ne kalapáld a bútort!
Lóci, hova mégy, mit csinálsz?
Jössz le rögtön a gázrezsóról?
Ide az ollót! Nem szabad!
Rettenetes, megint ledobtad
az erkélyről a mozsarat!

Hiába szidtam, fenyegettem,
nem is hederített reám;
lépcsőnek használta a könyves
polcokat egész délután,
a kaktusz bimbóit lenyírta
és felboncolta a babát.
- Most nagyobb vagyok, mint te! - mondta
s az asztal tetejére állt.

Nem bírtam vele, tönkrenyúzott,
de azért tetszett a kicsi,
s végül, hogy megrakni ne kelljen,
leültem hozzá játszani.
Leguggoltam s az óriásból
negyedórára törpe lett.
(Mi lenne, gondoltam, ha mindig
lent volnál, ahol a gyerek?)

És ahogy én lekuporodtam,
úgy kelt fel rögtön a világ:
tornyok jártak-keltek köröttem
és minden láb volt, csupa láb,
és megnőtt a magas, a messze,
és csak a padló volt enyém,
mint nyomorult kis rab mozogtam
a szoba börtönfenekén.

És ijesztő volt odalentről,
hogy olyan nagyok a nagyok,
hogy mindent tudnak és erősek
s én gyönge és kicsi vagyok.
Minden lenézett, megalázott,
és hórihorgas vágy emelt
- föl! föl! - mint az első hajóst, ki
az egek felé szárnyra kelt.

És lassan elfutott a méreg,
hogy mégse szállok, nem növök;
feszengtem, mint kis, észre sem vett
bomba a nagy falak között;
tenni akartam, bosszút állni,
megmutatni, hogy mit tudok.
Negyedóra - és már gyűlöltem
mindenkit, aki elnyomott.

Gyűlöltem, óh hogy meggyűlöltem!...
És ekkor, zsupsz, egy pillanat:
Lóci lerántotta az abroszt
s már iszkolt, tudva, hogy kikap.
Felugrottam: - Te kölyök! - Aztán:
- No, ne félj, - mondtam csendesen.
S magasra emeltem szegénykét,
hogy nagy, hogy óriás legyen.

Szabó Lőrinc versek
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Isten arra vár, hogy kérj
  2016-06-19 10:24:23, vasárnap
 
 

,,Ha ti ...tudjátok, hogy hogyan adjatok jó ajándékokat a gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad mennyei Atyátok jó ajándékokat azoknak, akik kérik tőle." (Máté 7,11 NIV fordítás)

Minden forrása Isten. Minden amit látsz a földön és minden, amit nem is látsz a földön és az univerzumban, Isten alkotása. Ő az univerzumban létező összes jó forrása.

Ha Istenre hagyatkozol mint minden forrására, van négy igazság, amire emlékezned kell.

Először is, minden Isten ajándéka. Amid van, abból semmit sem érdemeltél ki. Ez mind Isten kegyelmének ajándéka számodra. Ha Isten nem akarta volna neked adni, nem lenne a tiéd.

A Biblia azt mondja nekünk a Jakab 1,17-ben: ,,Minden jó és tökéletes ajándék onnan felülről származik." (NIV fordítás). Ezért kezdődik az Úr imája a harmadik bekezdésben ezzel a szóval: ,,add". Add meg nekünk mindennapi kenyerünket. Miért? Mert ez egy ajándék. Nem tudsz érte megdolgozni.

Másodszor, nincs olyasmi, amire szükséged lenne, amit Isten ne tudna rendelkezésedre bocsátani. Nem tudod, hogy mire lesz szükséged az év hátralévő részében. De bármi is az, Istennek megvan az ereje, hogy ellásson vele.

A Biblia azt mondja a Filippi 4,19-ben: ,,Az én Istenem be fogja tölteni a ti szükségeiteket, a Krisztus Jézusban lévő gazdag kegyelméből." (NIV fordítás). A gazdag források alatt azt értjük, hogy annyira túláradó, amennyire Isten túláradó tud lenni. Istennek kifogyhatatlanok a forrásai.

Harmadszor, Isten mindent meg akar neked adni, amire szükséged van. A Máté 7,11 azt mondja: ,,Ha ti ...tudjátok, hogy hogyan adjatok jó ajándékokat a gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad mennyei Atyátok jó ajándékokat azoknak, akik kérik tőle." (Máté 7,11 NIV fordítás). Isten be akarja tölteni a szükségeid!

És, íme a negyedik dolog: Rád vár.

Ha vannak olyan szükségek az életedben, amik még nem kerültek betöltésre, az nem Isten hibája. Nem neked kell Istenre várni. Ő vár rád. A probléma nem az, hogy Isten nem akarja betölteni a szükséged, hanem az, hogy soha nem kéred őt erre. A Jakab 4,2 azt mondja: ,,Azért nincs, mert nem kéritek Istentől."

Beszéljetek róla:

Kitől várod, hogy betöltse a szükségeidet?
Mire vársz, hogy Istenhez kiálts a szükségeid miatt?
Hogyan válhatsz figyelmesebbé arra, hogy Isten hogyan tölti be a szükségeidet és válaszol az imáidra?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.06.12.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 52 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 52 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 704
  • e Hét: 1392
  • e Hónap: 5193
  • e Év: 66494
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.