Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 39 
Isten szavának ereje (1)
  2016-07-22 14:36:59, péntek
 
  ,,Az Úr törvénye tökéletes, felüdíti a lelket." (Zsoltárok 19:8)

Sok szót kimondtak már a világtörténelem során, de egyedül ,,Isten igéje élő és ható" (Zsidók 4:12). Ezért ha Bibliát olvasol, egy életet átformáló erőforrásra csatlakozol rá. Nézzük meg Isten Igéjének néhány csodálatos jellemzőjét és hatását, ahogyan azt a 19. zsoltár bemutatja.

1) ,,Az Úr törvénye tökéletes..." (Zsoltárok 19:8a). A ,,törvény" szó megértéséhez gondolj olyan természeti törvényekre, mint például a gravitáció, az aerodinamika vagy más fizikai törvényszerűségek. Ha ezekkel a törvényekkel szembe próbálsz menni, csak magadnak okozol szenvedést, de ha ezekkel összhangban működsz, sikert érsz el - akárhogy is, nem kerülheted ki őket! Ugyanígy van ez Isten Igéjével is. Nem lehet tökéletesíteni, hozzátenni vagy elvenni belőle. Tökéletesen helytálló, és képes elérni Isten célját az életedben. Ráadásul ,,felüdíti a lelket"! Fogadd hát el, és tartsd meg!

2) ,,Az Úr intő szava határozott..." (Zsoltárok 19:8b). Életed minden körülményében számíthatsz Isten Igéjének megbízhatóságára és pontosságára. Egy olyan világban, ahol folyton változnak az értékek, a feltételek és a kapcsolatok, nyugodtan merhetsz teljes súlyoddal Isten szavára támaszkodni, egészen biztosan megtart! Sőt, ,,bölccsé teszi az együgyűt" - a tudatlant, az éretlent. Olyan bölcsességet teremt benned, ami messze felülmúlja mindazt, ami bármilyen tanulással vagy képzéssel elsajátítható.

3) ,,Az Úr rendelkezései helyesek..." (Zsoltárok 19:9). Isten rendelkezései pontosak, hibátlanok és erkölcsileg helyénvalók, és minket is arra hív, hogy hitünkben ,,igaz emberséget" (2Péter 1:5) vagyis erkölcsi kiválóságot mutassunk. Ezt nem tudjuk pusztán akaraterőből elérni, de Isten Szavának természetfeletti erejével igen!

Bob Gass * Mai Ige
Link



 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
A csodához vezető út nehéz terepen vezet keresztül
  2016-07-21 22:07:48, csütörtök
 
  Ekkor így szólt Illéshez az Úr igéje: Kelj föl, és menj el a Szidónhoz tartozó Sareptába, és maradj ott! Én megparancsoltam ott egy özvegyasszonynak, hogy gondoskodjék rólad. (1Kir 17:8-10, NCV fordítás)

Amikor rémült vagy és sebezhető, amikor nem tudod, merre menj, amikor nem tudod mennyi ideig fog tartani, és nem tudod, mi történik majd, amikor odaérsz, akkor te mit teszel?

Jusson eszedbe, hogy a csodához vezető út gyakran nehéz terepen vezet keresztül.

A Bibliában is találunk erre példát az 1Királyok 17:8-10-ben: "Ekkor így szólt Illéshez az Úr igéje: Kelj föl, és menj el a Szidónhoz tartozó Sareptába, és maradj ott! Én megparancsoltam ott egy özvegyasszonynak, hogy gondoskodjék rólad." (NCV ford.)

Isten azt kérte Illéstől, hogy gyalogoljon 100 mérföldet aszály idején egy veszélyes területen, ahol mindenki tudta, ki ő, és mindezt akkor, amikor Ahab király vérdíjat tűzött ki a fejére. Amikor végül Illés megérkezett Sareptába, találkozott egy szegény özvegyasszonnyal, aki gondoskodott róla. De hogy tudta az özvegyasszony megóvni, megvédeni egy nagy pogány városban olyan emberektől, akik az életére törtek?

A csoda nem olyankor történik, amikor minden jól megy. A csoda akkor történik, amikor nehéz helyzetbe kerülünk. Illés nem mondta azt, hogy “Uram, a terveddel kapcsolatban három dolog nem jó. Először is, rossz irányba küldesz. Másodszor, rossz helyre küldesz. Harmadszor, alkalmatlan védelmezőt rendelsz hozzám."

Illés egyszerűen csak engedelmeskedett.

Isten csodához vezető útja gyakran nehéz terepen vezet át, mert ez arra kényszerít bennünket, hogy Istentől függjünk.

Néhány példa erre:

Amikor Mózes a zsidókat kivezette a rabszolgaságból az Ígéret Földjére, akkor először át kellett kelniük a Vörös-tengeren.

Mielőtt Dávid megölte Góliátot, csatasorba kellett állnia.

Isten azt mondta Jósafátnak, hogy az énekeseket állítsa a sereg élére, és végül így győztek. Szerinted mennyi hite kellett, hogy legyen, hogy ezt vállalja?
A csodák sohasem a "komfortzónánkban" történnek, ahol minden szép és jó. Nincs szükséged csodákra, amikor minden jól megy. Csak akkor van szükséged csodákra, amikor olyan helyzetben vagy, hogy azt érzed, nincs tovább, amikor halálra vagy rémülve, amikor bizonytalan vagy, amikor ki vagy szolgáltatva és sebezhető vagy.

Vannak az életben most nehézségeid, például a pénzügyeid, az érzelmeid, a kapcsolataid területén, vagy esetleg valami fizikai nehézséggel küzdesz? Kissé ideges, feszült és bizonytalan vagy? Gratulálok. Akkor a csodához vezető úton vagy!

Éppen úgy, ahogy Illéstől, Isten tőled is azt várja, hogy engedelmeskedj, hogy láthasd az út végén a csodát, amit cselekszik majd.

Beszéljetek róla:

Mi az, amit Isten kér tőled, de te nehéznek érzed megtenni?
Mit szeretnél, hogy Isten megtegyen az életedben? Hogyan nyilvánítottad ki már azt, hogy számítasz arra, hogy Ő csodát fog tenni az életedben?
Kik azok az emberek, akikre számíthatsz, amikor a hitedet megpróbálja Isten és nehézségeken mész keresztül?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.07.05.) Napi remény
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Csepeli Szabó Béla TŰZÍRÁS
  2016-07-20 11:58:23, szerda
 
  Csepeli Szabó Béla

TŰZÍRÁS
- nehéz időkben-

1.
Ősz volt? Vagy nyár?
Pontosan nem tudom ma már,
hogy merről fújt a szél:
a hegyek vagy a tengerek felől?
Csak azt láttam, hogy az éj szerte-dől,
s a városszél, mint kéklő kaszaél
belevillant a bíbor pirkadatba,
s nagy, tiszta tűzbe írta a neved,
aztán dalomat viharba kavarta
a beszakadt ég bábeli harangja,
s szemem tükréből elvesztettelek.
Ősz volt? Vagy nyár? Ma már csak azt tudom,
hogy botorkálnom kellett az úton,
s míg mentem, mentem árkon-bokron át,
a fölém hajló tüskés, görbe fák,
úgy ostoroztak, mint kivert kutyát,
s nékem didergő meztelen szívemmel,
be kellett érnem néhány náderesszel,
melyet hűvös, nyakig begombolt házak,
menedékemül felkínáltak
megcsúfolva arcom gyalázatát...
És ekkor az ég jégrácsain át,
az esőből, a homályból, a szélből
nagy, tűzírásként elém nőtt a táj,
s újra megláttam lángoló neved,
s mert szeretlek megkerestelek
a tűzaratók lányai között,
hogy szabadítsd fel zengö nyelvemet,
a csend goromba vascsomóiból...

2.
Ősz volt? Vagy nyár?
Oly mindegy ma már kedvesem.
A fontos az, hogy kedvem újra forr,
mert együtt vagy velem,
s megvallhatom neked szerelmemet
és azt a hitemet,
hogy nem támadhat olyan fergeteg,
mely úrrá lehet az ember felett,
ha az erős és lélekben szabad,
s ha küzdeni és énekelni mer,
még akkor is,
ha ég - föld rászakad!...

Csepeli Szabó Béla

TŰZÍRÁS * Életszomj I.-II. kötetből (1999.)
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Csepeli Szabó Béla * Író  
Ne legyen kemény a szíved
  2016-07-19 12:44:55, kedd
 
  Mert az Úr szemei forognak az egész földön, hogy hatalmát megmutassa azokhoz, akik Őhozzá teljes szívvel ragaszkodnak.- 2 Krónika 16:9

A farizeusok szívének állapota elszomorította Jézust. A szívük kemény és érzéketlen volt. Ha megnézed a Márk 3-at , érteni fogod, miről beszélek.

Isten ott volt közöttük, és nekik - minden ember közül leginkább - fel kellett volna ezt ismerniük. Kívülről ismerték az Írásokat, és minden ott leírt messiási prófécia illett Jézusra. De a szívük érzéketlensége szó szerint megvakította őket, és nem látták, ki volt Ő valójában.
A farizeusok szíve a körülöttük lévő emberek szükségei iránt is kemény volt.

Pontosan ugyanez történik ma is.

Csak gondold végig újra, hogy mit tettek a farizeusok:
* Isten szolgáját kritizálták.
* A vallásos hagyományaikat védelmezték ahelyett, hogy Isten Igéjének engedelmeskedtek volna.
* A saját jólétüket mozdították elő a körülöttük lévőké helyett.

Ismersz olyan hívőt, akire illik ez a leírás? Biztosan! Valójában mindegyikünk elkövette valamikor ezeket a dolgokat az életében.

Bizonyos fokig mindannyian beleestünk azokba a hibákba, amelyeket a farizeusok elkövettek. Olyan elfoglalttá váltunk a helyes cselekedetekben és beszédben, hogy hagytuk kihűlni Isten bennünk lévő szeretetének melegét.

Tudom, hogy így van, mert ha nem így lenne, akkor Isten hatalmas mozdulását látnánk körülöttünk. Minden sarkon ébredésnek lennénk tanúi.
Ez az, amire Isten vágyakozik. Leghőbb vágya, hogy a Szellemét természetfeletti erőben és bőségben kiárassza az Egyházán keresztül. De mi olyan állapotba hoztuk a szívünket, ami visszatartja Őt.

Ha a Szent Szellem kiáradására vágysz az életedben, és az Ő erejének megnyilvánulását szeretnéd a gyülekezetben, akkor ellenőrizd a szíved állapotát. Ha bármi keménységet találsz ott, térj meg, és kérd Istent, hogy változtasson meg téged. Kérd meg, hogy adjon neked olyan szívet, amely lehetővé teszi, hogy megmutassa a hatalmát irányodban.


Kenneth Copeland * Ige olvasás: Márk 3:1-6
Link

Link

Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
A változás kezelése
  2016-07-17 10:32:42, vasárnap
 
  ,,Bárcsak nagyon megáldanál engem, és kiszélesítenéd határomat..." (1Krónikák 4:10)

Gondolj csak bele, mekkora ostobaság sikerért imádkozni, ha nem akarjuk mindazt a változást, ami a sikert elhozná! Mégis ezt szoktuk csinálni, nem? Nézzünk szembe vele, könnyebb megelégedni az adott helyzettel, mint vállalni a sok ,,mi lesz, ha?" gondolatot, ami a fejlődés velejárója.

Sőt, olyanok is vannak, akik azt gondolják, hogy önző és nem lelki emberhez való dolog sikerért imádkozni. Jabéc nem így gondolkodott! Hallgasd csak imádságát: ,,Bárcsak nagyon megáldanál engem, és kiszélesítenéd határomat, velem lennél, és megoltalmaznál a bajtól, hogy ne érjen fájdalom! És megadta neki Isten, amit kért." (1Krónikák 4:10).

Gondold végig, melyek azok a változások, amiket nem akarsz vállalni? Otthagyni egy munkahelyet, ahol nem tudsz kiteljesedni; saját vállalkozásba kezdeni, vagy megszüntetni egyet, ami nem hoz nyereséget; megtanulni a számítógép használatát; megszakítani egy mérgező kapcsolatot; eladni egy házat vagy autót, aminek túl nagy a fenntartási költsége számodra; lemondani a költekező életstílusról, felelősségteljes költségvetést összeállítani?

Ezek a változások mind természetes részei mindennapi életünknek.

A pánik akkor tör ránk, ha váratlan változással találkozunk. Ilyenkor látjuk meg a különbséget aközött, amit mondunk, és amiben valóban hiszünk.

,,Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott" (Róma 8:28).

A kulcsszavak ebben a szentírási részletben: a ,,minden", a ,,javukra" és az ,,elhatározása szerint".

Mivel Krisztusban vagy, bármi, ami téged ér, előtte rajta halad át. A mindenbe beletartoznak azok a dolgok is, amiket nem szeretsz, Istennek terve van, és e szerint az elhatározása szerint munkálkodik a javadra. Visszatekintve majd ezt fogod mondani: ,,Ha nem mentem volna keresztül mindezeken, nem tapasztaltam volna meg Istennek azokat az áldásait, melyeket ma élvezek."

Bob Gass * Mai Ige
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Én vagyok az út, az igazság és az élet
  2016-07-16 12:07:07, szombat
 
 

"Ne nyugtalankodjatok: higgyetek Istenben, és higgyetek bennem! 2 Atyám házában sokak számára van lakóhely. Ha nem így volna, megmondtam volna nektek. Most elmegyek, hogy helyet készítsek a számotokra. 3 Miután elkészítettem, visszajövök értetek, és magammal viszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ott legyetek ti is. 4 Ismeritek az utat, amely oda vezet, ahová megyek."

5 Ekkor Tamás megkérdezte: "Uram, azt sem tudjuk, hová mész, hogyan tudhatnánk akkor az utat?"

6 Jézus így válaszolt: ,,Én vagyok az út, az igazság és az élet! Az Atyához csakis rajtam keresztül lehet eljutni. 7 Ha valóban ismernétek engem, akkor az Atyát is ismernétek. De mostantól fogva ismeritek és látjátok őt."

8 Ekkor Fülöp szólalt meg: ,,Uram mutasd meg nekünk az Atyát, hadd lássuk őt! Azzal megelégszünk."

9 Jézus így válaszolt: ,,Fülöp, olyan régóta veletek vagyok, és még mindig nem ismertél meg igazán! Aki engem látott, az Atyát látta. Miért mondod hát: > Mutasd meg nekünk az Atyát < ?

10 Talán nem hiszed, hogy én az Atyában élek, az Atya pedig bennem él? Amit mondok nektek, nem magamtól mondom: az Atya, aki bennem él, ő végzi a maga munkáját rajtam keresztül. 11 Higgyétek el, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya bennem van! Ha másért nem, higgyetek azoknak a tetteknek, amelyeket Atyám nevében vittem véghez!

12 Igazán mondom nektek: aki hisz bennem, az is megteszi majd mindazt, amit én tettem. Sőt, még nagyobb dolgokat fog véghezvinni! Hogyan lehetséges ez? Úgy, hogy én majd az Atyához megyek, 13 és megteszem, amit a nevemben kértek, hogy az Atya dicsőséget kapjon a Fiú által. 14 Igen, bármit kértek majd az én nevemben, meg fogom tenni."

János evangéliuma 14 rész
Link

 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Vesd bele magad az igazságba
  2016-07-16 09:47:36, szombat
 
 
HIT Gyülekezete - Ha fúj a szél.flv csil Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2016-07-16 10:18:20
feltöltő: dandej
nézettség: 651
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: HIT, Gyülekezete, Ha, fúj, szél,
kategória: család
leírás: HIT Gyülekezete - Ha fúj a szél.flv csilla663

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


De mikor eljön Ő, az igazság Szelleme, elvezérel majd titeket minden igazságra. Mert nem magától szól, hanem azokat szólja, miket hall, és a bekövetkezendőket megjelenti néktek.- János 16:13

Jézus azt mondta, hogy a Szent Szellem elvezet bennünket minden igazságra. Nem csak annyi igazságra, ami éppen elég a túléléshez. Nem is csak alkalomadtán, hogy segítsen, mit tanítsunk a vasárnapi iskolában. Ő azt mondta, hogy minden igazságra!

Ha üzletember vagy, ez azt jelenti, hogy a Szent Szellem megmutatja, hogyan növeld a nyereségedet, és hogyan csökkentsd a kiadásaidat. Ha édesanya vagy, ez azt jelenti, hogy a Szent Szellem megmutatja, hogyan csendesítsd le a veszekedést a gyermekeid között. Ha diák vagy, ez azt jelenti, hogy a Szent Szellem megmutatja, hogyan jeleskedjél a tanórákon.

Valójában, ha ismered Jézus Krisztust, és meg vagy keresztelkedve a Szent Szellemben, akkor benned van a válasz minden létező pénzügyi nehézségre, minden létező szellemi és fizikai problémára. Nálad van a válasz olyan problémákra is, amelyekről még nem is tudsz!
Például a II. világháború alatt az Egyesült Államok belefutott néhány komoly problémába. Az ellenség gyorsabban elsüllyesztette a hajóikat, mint ahogy ők újakat tudtak volna építeni, mivel ez abban az időben egy évbe is beletelt.

A probléma megoldására tett erőfeszítéseik közben egy olyan módszert dolgoztak ki, amely által egyetlen nap alatt meg lehetett építeni egy hajót. Viszont probléma fakadt abból, hogy a folyamat közben a hajót a feje tetejére kellett állítani, és amikor visszafordították, a hegesztés tönkre ment, és a hajó szétesett.

Ezek után a kérdést egy szellemben jártas ember elé tárták, aki abban az időben híres iparos volt. ,,Kitalálom, hogyan oldjuk meg!" mondta. És valóban, napokig tartó ima és böjtölés után Isten megmutatta neki a hegesztési módszert, ami össze tudta tartani a hajót.
Ha valamilyen problémával nézel ma szembe, ne próbáld azt saját magad megoldani. Fogd a szaván Jézust, és kérd meg a Szent Szellemet, hogy adja meg neked a megoldáshoz szükséges tudást.

Használd a régi korok bölcsességét a munkádban, a családodban és mindenben, amiben jársz. Vesd bele magad azokba az igazságokba, amelyeket Ő a bensődbe helyezett.

Kenneth Copleland * Igeolvasás: János 14:6-17
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Guti Tünde - Jó az Úr
  2016-07-15 18:58:40, péntek
 
 
Guti Tünde - Jó az Úr (2013) ~szöveggel~ Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2015-12-09 00:07:49
feltöltő: dandej
nézettség: 587
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: Guti, Tünde, , az, Úr,
kategória: család
leírás: Guti Tünde 2013-as lemezéről a Jó az Úr című dal. www.gutitunde.eoldal.hu Szöveg: " Jó az Úr! Erősség a nyomorúság idején! Jó az Úr! Menedékem egyedül csak Ő!...

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!



"Jó az Úr! Erősség a nyomorúság idején!
Jó az Úr! Menedékem egyedül csak Ő!

Ismeri a benne bízókat!
Erőt ad, hogyha fáradtak!
Naponként megújul hűsége!
Irgalma kiárad, szeretete végtelen!
Sosem hagy el, Ő itt van velem!

Az egeken száguld segítségedre,
és fenségében a felhőn jár!
Még mielőtt kitárod szíved,
Ő segítő karját nyújtja már!
Biztos menedéked Jézus!
Biztos menedéked Jézus!
Erős kővárad Ő!"

Guti Tünde - Jó az Úr
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Guti Tünde Hitéleti blogja  
Szeretettel kimondani az igazságot
  2016-07-15 09:49:59, péntek
 
 

,,... az igazsághoz ragaszkodva növekedjünk fel szeretetben..." (Efezus 4:15)

A legjobb kapcsolatban is előfordulnak nézeteltérések. Ezért kell megtanulnunk vitáinkban tisztességesen küzdeni. Pál így ír erről: ,,az igazsághoz ragaszkodva növekedjünk fel szeretetben mindenestől őhozzá, aki a fej, a Krisztus" (Efezus 4:15).

Ha olyan családban nőttél fel, ahol otthonotok mindig tele volt feszültséggel és haragos szavakkal, akkor talán most igyekszel mindenáron kerülni a vitákat. A hallgatás azonban nem oldja meg a gondokat, csak arra jó, hogy azok kimondatlanul is éket verjenek közétek.

Mit kellene tehát tenned? Először is próbáld megérteni a különbséget az egészséges és a káros konfliktus között. Egy düledező házasságban az ellentétek övön aluli ütéseket eredményeznek, ilyesféle megjegyzések formájában: ,,Te soha semmit nem csinálsz jól!" vagy: ,,Egyáltalán minek is házasodtunk össze?" és ,,Egyre jobban hasonlítasz anyádra!" Az ilyen szavak tőrdöfések házastársad önbecsülésébe.

Az egészséges konfliktus ezzel szemben továbbra is a nézeteltérést okozó kérdésre összpontosít.

Például: ,,Rosszul esik, ha nem mondod meg, hogy este későn fogsz jönni" vagy: ,,Zavarba hoztál azzal, hogy a tegnapi társaságban ostobának tüntettél fel." Hallod a különbséget?

Bár mindkét megközelítés egyformán vitát szülhet, de az első házastársad méltóságát támadja, míg a másik a konfliktus forrására vonatkozik. Ha megtanultok különbséget tenni a kettő között, minden nézeteltérésen túl tudtok jutni anélkül, hogy megbántanátok vagy megsértenétek egymást.

Sőt, ha azzal, hogy kiharcolod a magad igazát, házastársadat felzaklatod vagy megsebzed, mindketten veszítetek. Ne feledd, ha valaki érzi, hogy szeretik és értékelik, akkor általában nyitottabb és fogékonyabb arra, amit mondani szeretnél neki.

Bob Gass * Mai Ige
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
A csodához vezető úton Isten gondoskodik
  2016-07-14 21:53:06, csütörtök
 
  Link

"Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az Ő gazdagsága szerint dicsőségesen a Krisztus Jézusban.' ( Filippi 4:19, NIV fordítás)


Mit teszel akkor, amikor úgy érzed, hogy nem történik semmi, és csak hideg, sötétség és magány vesz körül, miközben arra vársz, hogy megtörténjen egy csoda az életedben? Lehet, hogy éppen veled történik mindez, vagy ismersz valakit, aki ilyen helyzetben van. Félsz és bizonytalan vagy, fogalmad sincs, merre vagy hová tartasz, vagy hogy milyen hosszú lesz az út, de érzed a nyomást.

Nem számít, hol tartasz éppen a csoda felé vezető úton, a következő néhány dologra érdemes emlékezned:

Istenen kívül nincs másra szükséged.

Nincs szükséged a kormányra, de még egy állásra sem. Ha Isten úgy látja jónak, a hollók által küldhet neked ételt, hogy így viselje gondodat. Illésre is így volt gondja, amikor kimerülten és kiégve a pusztában volt. (1Kir. 17:1-16)

Amikor és ahogyan Isten bezár számodra egy munkalehetőséget, ugyanolyan könnyen hozhat és adhat egy másikat. Ne a bankszámládban bízz, hanem Istenben.

Ahova Isten vezet, ott gondodat is viseli.

Miután Isten a hollókat küldte Illéshez, hogy enni adjanak neki, Isten egy veszélyes úttal bízza meg őt, hogy menjen Sereptába. Ott aszály volt, és nagyon kevés volt az élelem, de ennek ellenére Isten gondot viselt Illésre - ugyan nem olyan valakin keresztül, akinek tele volt a kamrája, hanem egy szegény de nagylelkű özvegyasszonyon keresztül (akit Isten megáldott, mert engedelmes volt). Amikor Isten azt mondja, hogy menj valahova, akkor indulj azonnal! Amikor Isten azt mondja, hogy tégy meg valamit, akkor tedd meg azt azonnal. Amikor Isten mutatja az irányt, akkor ő gondot fog viselni arról is, hogy hogyan juss oda.

Nap mint nap újra vesd a bizalmad Istenbe.

Miért? Mert a problémáink általában több napon át tartanak. Például, ha anyagi gondjaid vannak, azokkal is minden egyes nap meg kell küzdened. Tehát nap mint nap bíznunk kell Isten gondoskodásában.

A Biblia azt mondja: "Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az Ő gazdagsága szerint dicsőségesen a Krisztus Jézusban.' (Filippi 4:19, NIV ford.)

Isten ígéretei akkor működnek, ha engedelmes vagy.

Isten azt akarja, hogy tégy egy lépést, és aztán Ő megmutatja a következőt. Lehet, hogy nem tűnik logikusnak, de azt kell tenni, amit Isten mond, mert Isten útja mindig a legjobb. Minden hitpróbában Isten azt kéri, hogy te tedd meg az első hitbeli lépést. A hit első lépése az, amikor megkéred Jézust, hogy irányítsa az életedet. Ha még sosem kérted Őt erre, akkor most mondd el ezt az imát:

" Drága Istenem! Köszönöm, hogy szeretsz engem és hogy meg akarsz óvni attól, hogy más dolgoktól függjek Te helyetted. Bocsáss meg, hogy volt, amikor a munkámtól vagy más emberektől tettem magam függővé és nem Tőled. Köszönöm, hogy nem feledkeztél meg rólam. Uram, az előttem álló napok kissé félelemmel töltenek el, de már értem, hogy a csodához vezető út nehéz terepen visz át, hogy a csoda forrása nem várt helyről ered, és hogy nem magamnak kell megoldani ezt, hanem Benned kell bíznom.

Amikor szólsz, hogy mit tegyek, még ha nem is értem, akkor is meg fogom tenni, amit kérsz tőlem. Segíts emlékeznem arra, hogy rajtad kívül másra nincs szükségem, és hogy ahová vezetsz, ott gondomat viseled. Meg akarok tanulni nap mint nap bízni Benned. A Te útjaidon szeretnék járni, nem a saját utaimon. Téged akarlak követni. Kérlek, ments meg engem és jöjj az életembe. Megvallom azt az ígéreted, hogy ha bízom benned, gondomat fogod viselni és betöltöd minden szükségem. Jézus nevében mondtam ezt az imát. Ámen."

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.07.07.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 39 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 39 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 375
  • e Hét: 2144
  • e Hónap: 9851
  • e Év: 59416
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.