Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 52 
Fejezd ki a szeretetedet!
  2017-11-25 11:01:38, szombat
 
  Szeresd felebarátodat, mint magadat! (Máté 22:39)

A mások iránti szeretetet:

1) Ki kell mondanod.

Egy öreg halászember, aki már ötven éve élt házasságban türelmes, hosszú tűrő feleségével, ritkán szánta rá magát, hogy kifejezze érzéseit. Végül egy nap az asszony keserű csalódottságában megkérdezte tőle: Miért nem mondod soha, hogy szeretsz engem? A férj szemrebbenés nélkül válaszolta: Megmondtam, amikor elvettelek. Ha meggondolom magam, szólok.Aranyos történet, de nem annyira kedves, ha ez a valóság. Házastársad talán tudja, hogy szereted, de azért szüksége van rá, hogy hallja is, ahogy kimondod. Ugyanez igaz a gyermekeidre, a barátaidra, a hatókörödben élő emberekre.

Ezt nem lehet elégszer elmondani!

2) Ki kell mutatnod.

Mindenkinek szüksége van egy kis vállon veregetésre. Dr. Dolores Krieger, a New York-i egyetem ápolástan professzora, aki számos kutatást végzett az emberi érintés ereje tárgykörében, felfedezte, hogy mind az érintő, mind az érintett szervezetére jó hatással van az emberi érintés. Így működik ez: a vörösvérsejtek szállítják a hemoglobint, azt az anyagot, ami az oxigént eljuttatja a szövetekbe. Dr. Krieger felfedezte, hogy ha egy ember ráteszi a kezét egy másik emberre, akkor mindkettőjük véráramában megnő a hemoglobinszint. Ennek köszönhetően a szövetek több oxigénhez jutnak, ami fizikailag erősítően hat, és segítheti a gyógyulás folyamatát. Ilyenkor a szeretet hatalma szó szerint látható.

A szeretet jót tesz neked! Nincs semmi, ami ennyire kifizetődő, kielégítő vagy bátorító lenne, mint másokat szavakkal és tettekkel szeretni.

Bob Gass * Mai Ige
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Ráérsz ? Tényleg ?
  2017-11-25 10:55:26, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok  
Zsoltárok 100 * Hálaadó zsoltár
  2017-11-24 09:59:58, péntek
 
  Hálaadó zsoltár.

1 Kiáltsatok az Örökkévalóhoz mind,
akik a Földön laktok!

2 Szolgáljátok az Örökkévalót örömmel,
jöjjetek elé dicsérettel, és imádjátok őt!

3 Lássátok meg, és ismerjétek el,
hogy az Örökkévaló az Isten!

Ő teremtett minket, hozzá tartozunk,
legelőjének nyája: népe vagyunk!

4 Lépjetek be kapuin hálaadással,
jöjjetek udvaraiba dicséretekkel,
tiszteljétek és áldjátok őt!

5 Mert jó az Örökkévaló, örökké szeret minket,
hűsége nemzedékről-nemzedékre kísér!

Zsoltárok 100.
Link Link




 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Miért imádkozunk Jézus nevében?
  2017-11-24 09:29:39, péntek
 
  ,,És én mindazt megcselekszem, amit az én nevemben kértek, hogy az Atya dicsőítessék a Fiúban. Bármit kérhettek tőlem az én nevemben, és én azt megteszem." Ján. 14:13-14. (NIV fordítás)

A Biblia azt mondja, hogy: ,, És én mindazt megcselekszem, amit az én nevemben kértek, hogy az Atya dicsőítessék a Fiúban. Bármit kérhettek tőlem az én nevemben, és én azt megteszem." Ján. 14:13-14. (NIV fordítás). Isten válaszolni akar az imáidra, de azt is szeretné, ha Jézus nevében kérnél tőle.

Mi az, ami miatt Jézus neve olyan különleges? Az igazat megvallva, ezzel én sem voltam sokáig tisztában. Aztán egyszer hallottam valakit eképpen imátkozni: ,,...a Jézus nevében. Ámen. "Azt gondoltam, hogy ezt a szófordulatot az ima befejezéseként, mint egy szellemi kijelentkezésként használta az illető, úgy mint a ,,10-4 cimbora" vagy ahogy a 20. századi ismert hírolvasó, Walter Cronkite mondta minden adása végén: "ez már csak így van."

Néhányan úgy gondolják, hogy "a Jézus nevében" egy egyfajta misztikus jelszó, amely hozzáférést jelent Istenhez. Mintha csak így szólnánk: "Ez lenne az összes kérésem... A jelszó pedig: "A Jézus nevében. Ámen".

Mit jelent "a Jézus nevében" imádkozni?

Hallottam egy történetet, amely nagyon jól illusztrálja ezt. Egy lelkész barátom elvitte a születésnapját ünneplő fiát és annak körülbelül tizennégy barátját egy karneválba, ahol egy köteg belépőjegyet vásárolt a különböző játékokra. A barátom megállt a bejáratnál, és minden egyes új körnél adott egy jegyet a hozzá szaladó gyerekeknek. Egy kis idő elteltével azonban felfigyelt egy idegen kisfiúra, aki az övéi közé vegyülve kért a jegyekből. Így megkérdezte a barátom a fiútól: ,,Te is a fiam egyik kis barátja vagy?" "Nem!" - válaszolta ő. ,,Akkor miért adjak neked jegyet? Erre a kisfiú megfordult, a barátom fiára mutatott és így szólt: ,,Azért, mert a fiad azt ígérte." És a barátom úgy is tett.

A történet tanulsága szerint nincs jogom elvárni, hogy Isten válaszoljon az imáimra. Ellenkezőleg, én vagyok adósa az Úrnak. Éppen ezért, amikor kéréssel fordulok Istenhez, ezt sosem a saját érdememben teszem. Jézus érdemei miatt járulhatok hozzá. Csak annyit mondok, hogy ,,Atyám, Fiadra hivatkozva térdeplek előtted, erőt merítve abból, amit Jézus már elvégzett értem a kereszten. Ő megígérte nekem, hogy kérhetek Tőled a nevében, és én most éppen ezt teszem."

Nem hiszem, hogy szükséges minden egyes imádságot "a Jézus nevében", frázissal zárni, ha egyébként tiszta szándékkal és helyes hozzáállással szólunk. Ám úgy gondom, hogy nem árt így imádkozni. Miért? Mert ez emlékeztet bennünket arra, hogy milyen alapon is van jogunk az ima eszközéhez. Azért, mert Jézus az, aki lehetővé tette számunkra, hogy az imáinkkal Istenhez forduljunk, aki meg is hallgatja és válaszol is azokra.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:
Hogyan változhatnak meg az imáid, ha tudod, hogy Krisztus érdemeiért jössz az Atyához?
Próbáld ki a héten, hogy Jézus nevét tudatosan használod ima közben, és figyeld meg, hogy milyen különbségeket veszel észre akkor, amikor így imádkozol?

NAPI REMÉNY * (Daily Hope by Rick Warren, 2017.11.17.)
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
A hit könyörgése szabadulásért
  2017-11-23 10:32:37, csütörtök
 
  Mindenki, aki segítségül hívja az Úr nevét, megtartatik. (Róma 10,13)

Semmi mást nem kíván Isten, minthogy segítségül hívjuk őt. Nem kell semmit hoznunk, csak kopogtatnunk kell a kegyelem kapuján. "Én a te egész tartozásodat elengedtem neked, mivel könyörögtél nekem" (Máté 18, 32) - mondja a király a gonosz szolgának.

Hány embernek szolgált ez már vigasztalásul, hogy a szívbeli könyörgésen túl semmi mást nem kíván tőle az Isten. - Az isteni irgalomért való könyörgés soha nem hiábavaló, utat talál az Úr szívéhez, hiszen ő könyörületes és így a könyörületességére való hivatkozás mindig szíven találja őt.

"Az én belső részeim megindultak őrajta, bizony könyörülök rajta, azt mondja az Úr." (Jer 31, 20).

Van úgy, hogy a bűnös nem alázkodik meg teljesen s még mindig igényekkel lép fel. Ilyenkor még késlekedik az Úr. Ha azonban az az eset, mint a tékozló fiúnál: "Nem vagyok méltó, hogy fiadnak hívjanak" - akkor az Úr sem tud mást tenni, mint lehajol a bűnöshöz.

Csak hittel kérd és hívd segítségül az Úr nevét. Úgy kell őt megragadnod, amint kijelentette magát az ő Igéjében. Az ő neve "Megtartó". Mondd neki, hogy feléd is bizonyuljon Megtartónak és ezt a nevét tegye előtted is nyilvánvalóvá! Hiszen ő sohasem lehet hűtlen önmagához és nem mondhat ellene önmagának. "Nevedre várok" - azaz azt várom, hogy mindazt nyilvánvalóvá tedd előttem, ami nevedben rejtve van (Zsolt 52, 11).

De ne hagyd magad megtéveszteni! Amikor a jerikói vak az Úrhoz kiáltott: "Jézus, Dávidnak Fia, könyörülj rajtam!" - némelyek el akarták őt hallgattatni. De minél inkább csendre intették, annál jobban kiáltozott. "Szavamat Istenhez emelem és kiáltok; szavamat Istenhez emelem, hogy figyelmezzen reám" (Zsolt 77, 2).

Mindig akadnak emberek, akik a belső nyomorúságba jutottat szeretnék távol tartani Jézustól.

"Kapcsolódj ki, járj többet társaságba, légy vidám" - és más hasonló jó tanácsok hangzanak el ilyenkor. De még veszélyesebbek szívünk belső hangjai, amelyek azt mondják: ugyan hagyd már, hiszen úgysincs számodra segítség, elveszett ember vagy te! E mögött mindig a gonosz húzódik meg. Menekülés helyett kétségbeesésbe akar taszítani.

Állj meg a hitben saját, hitetlen szíved ellenvetéseivel szemben is! Mondd a zsoltárossal együtt: "Könyörülj rajtam a te kegyelmességed szerint: irgalmasságod sokasága szerint töröld el az én bűneimet!" Aki ilyen alázatosan és sürgető módon könyörög kegyelemért, meghallgatásra talál.


Carl Eichhorn: "Isten műhelyében" c. könyvéből
Link



Ahogy a víztükör megmutatja arcodat, ha belenézel,
úgy mutatja meg a szíved, milyen a valódi természeted.
 
 
0 komment , kategória:  "Isten muhelyében"  
Isten szeretete Krisztus Jézusban
  2017-11-22 20:46:50, szerda
 
  Mit is lehetne még hozzátenni ezekhez? Mivel Isten velünk van, ki lehet ellenünk?! Hiszen ő még a saját Fiát sem kímélte meg, hanem odaadta értünk, mindnyájunkért! Akkor hogyne adna nekünk minden mást is a Fiával együtt?

Ki vádolhatja azokat, akiket Isten kiválasztott? Senki! Isten felmentette őket minden vád alól! Akkor ki ítélhetné el őket? Talán Krisztus Jézus? Hiszen ő nemcsak meghalt, de fel is támadt értünk! Most pedig az Atya jobb oldalán ül, és közbenjár értünk az Atyánál! Mi választhat el bennünket Krisztus szeretetétől? Elnyomás, szenvedés, nyomor, nehézségek, üldözés, éhínség, ruhátlanság, életveszély, vagy akár ha meg is ölnek bennünket? Nem, egyik sem! Hiszen az Írás is azt mondja:

,,Érted gyilkolnak bennünket állandóan,
olyannak tekintenek, mint a levágni való juhokat."

Mindezek ellenére, minden nehéz helyzetben mi vagyunk a győztesek! Sőt, még annál is többek - ő általa, aki szeretett bennünket. Mert Isten szeretetétől semmi, de semmi nem tud minket elválasztani - ebben egészen biztos vagyok! Sem halál, sem élet, sem angyalok, sem az uralkodó szellemek, sem ami most van, vagy ami ezután következik, sem azok, akiknek hatalmuk van, semmi, ami a magasságban vagy a mélységben van, semmiféle teremtmény sem választhat el bennünket Isten irántunk való szeretetétől, amely Urunkban, Jézus Krisztusban mutatkozott meg.

Pál apostolnak a rómabeliekhez írt levele 8 rész
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Sorsfordító találkozások... ...amire neked is szükséged van.
  2017-11-21 09:01:17, kedd
 
  Találkozások Jézussal - Friderika Link



 
 
0 komment , kategória:  Friderika   
Három kérdés Istennel való kapcsolatod értékelésére
  2017-11-20 19:12:48, hétfő
 
  ,,Ha bennem maradtok, és az én szavaim is bennetek maradnak, kérjetek bármit, amit akartok, megkapjátok." (János evangéliuma 15:7, NIV fordítás)

Isten azt ígéri, hogy válaszolni fog mindenkinek, aki Őhozzá imádkozik?

A János evangéliuma 15:7-ben ez áll: ,,Ha bennem maradtok, és az én szavaim is bennetek maradnak, kérjetek bármit, amit akartok, megkapjátok." (NIV ford.) Ez egy gyönyörűszép ígéret. Azonban a Szentírásban minden ígéretnek van feltétele. Isten feltételhez köti, hogy megadja nekünk, amit kérünk, és ez a feltétel az, hogy őszinte a Vele való kapcsolatunk.

Tedd fel magadnak a következő három kérdést, hogy értékelni tudd, mennyire őszinte a kapcsolatod Istennel:

Hajlandó vagyok beismerni, hogy bizonyos dolgokat a múltban rosszul tettem? Amikor a saját utunkat járjuk, az Istennel való kapcsolatunk nem jó. Nem vagyunk becsületesek, amikor megpróbálunk két különböző életet élni egyszerre - az egyiket Istennek, a másikat magunknak.

Akkor, mit kellene tennünk? ,,Ha azt állítjuk, hogy nincs bűnünk, önmagunkat vezetjük félre, és az igazság nincs bennünk. Ha megvalljuk bűneinket, ő hű és igaz, és megbocsátja bűneinket és megtisztít minden vétkünktől." (1Ján 1:8-9, NIV ford.) Megvallani Istennek a bűneidet egyszerűen azt jelenti, hogy őszinte vagy Istennel és ezt mondod neki: ,,Istenem, neked van igazad. Én tévedtem. Kérlek, bocsáss meg nekem."

Figyelmen kívül hagyom Isten valamelyik törvényét? Nem jó az Istennel való kapcsolatom, amikor tisztában vagyok azzal, hogy egy olyan dologhoz ragaszkodom, amelyet Isten akarata szerint el kellene engednem.

János első levelében a következőképp fogalmaz: ,,Drága barátaim, ha a szívünk nem vádol bennünket, akkor bizalommal vagyunk az Isten iránt, és bármit kérünk, megkapjuk tőle, hisz megtartjuk parancsait és azt tesszük, ami neki tetszik. Az ő parancsa az, hogy higgyünk az Ő Fiának, Jézus Krisztusnak nevében, és úgy szeressük egymást, ahogyan azt Ő parancsolta." (1Ján 3:21-23, NIV ford.)

Most mondhatod, ,,De hát hogyan tudnám megtartani Isten összes parancsát?!" Senki sem tökéletes!" Isten azonban nem a tökéletességet követeli meg. Csak azt akarja tőlünk, hogy bizalommal és hittel kövessük Őt.

Igazán akarom, hogy Isten akarata legyen meg az életemben?,,Az, hogy bizalommal megyünk hozzá, ezt jelenti: bármit kérünk is akarata szerint, meghallgatja. Ha pedig tudjuk, hogy meghallgat bennünket, akkor bármit kérünk, tudjuk, hogy amit kértünk, azt már meg is kaptuk." (1Ján. 5:14-15, NIV ford.)

Amikor Isten akarata szerint kérünk, akkor teljes bizalommal imádkozunk és tudjuk, hogy válaszolni fog. Sok ember mindenféle apró dologgal kapcsolatban ezt kérdezi: ,,Istenem, a te akaratodban van az, hogy én ezt kérjem?". Azonban az igazi kérdés nem az, hogy ,,Istenem, mi a te akaratod ezzel a dologgal kapcsolatban?", hanem az, hogy harmóniában van-e az életed Istennel. Ha igen, akkor a vágyaid és a kéréseid is harmóniában lesznek az Ő akaratával.

Isten megajándékozott minket a Bibliával, hogy megismerhessük Őt és az Ő akarata szerint élhessünk. Ez egy olyan forrás, amihez mindig bátran mehetünk és amely megmutatja, hogy Isten akarata az, hogy sikerrel és jól végezzük a dolgokat, amelyekre kér, hogy tegyünk.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Mit tapasztaltál, amikor nem engedelmeskedtél Istennek? Milyen okot tudnál felhozni, amiért nem voltál engedelmes?
Milyen az, amikor valaki harmóniában él Istennel?
Mennyiben lennének mások az imáid, ha teljes bizalommal tudnál imádkozni?

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2017.11.13.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Ne veszítsd el a bátorságod és örömöd!
  2017-11-19 18:25:21, vasárnap
 
  Link

 
 
1 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Ó, Uram! Nagyszerű és lenyűgöző Isten vagy!
  2017-11-18 11:57:29, szombat
 
  ,,Ó, Uram! Nagyszerű és lenyűgöző Isten vagy! A szövetségedhez mindig hű vagy, és el nem múló szereteteddel mindig teljesíted ígéreteidet azoknak, akik szeretnek és megtartják parancsolataidat." (Dániel 9:4b, NLT fordítás)

Az imádságnál nincs fontosabb tennivalód, amikor krízist élsz át. Ahogy eddig is láttuk, Dániel könyvének kilencedik fejezete nagyszerű mintát ad arra, hogyan imádkozz, amikor az életed nehezebb időszakain mégy keresztül.

Már szó volt arról, hogyan tudjuk:

engedni, hogy Isten beszéljen hozzánk, mielőtt még megszólítanánk,
keresni Istent és figyelni rá,
érzelmeinkkel is kifejezni vágyainkat
és megmutatni, hogy komolyak a szándékaink.
Mindezek mellett, fontos megköszönnünk Istennek a szeretetét és az ígéreteit is.

Dániel így ír erről: ,,Ó, Uram! Nagyszerű és lenyűgöző Isten vagy! A szövetségedhez mindig hű vagy, és el nem múló szereteteddel mindig teljesíted ígéreteidet azoknak, akik szeretnek és megtartják parancsolataidat." (Dániel 9:4b, NLT fordítás)

Talán a hálaadáshoz van legkevésbé kedved egy-egy válságos időszakban. Lehet, hogy most mérges vagy Istenre és elégedetlen vagy vele, de pontosan ezért fontos, hogy köszönetet mondj neki. Nézőpontváltásra van szükséged!

Pár igeverssel később a következőket olvassuk: ,,Az Úr, a mi Istenünk, kegyelmes és megbocsájtó - annak ellenére, hogy lázadtunk ellene." (Dániel 9:9, NLT fordítás).

Hálásnak kell lennünk, hogy Isten akkor is hűséges, amikor mi nem vagyunk azok. Ő minden egyes alkalommal megtartja az ígéreteit.

Akkor is megtartja az ígéreteit, amikor krízist élsz át, és nem fog elhagyni! Mutasd meg Istennek, hogy te is tisztában vagy ezzel! Hozd a tudomására, hogy bízol benne!

Ez fontos része az imának, amelyre Isten mindig válaszol a nehéz időszakokban.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Miért nehéz krízis idején hálát adnunk Istennek?
Hogyan tudja a hála megváltoztatni a nézőpontodat egy nehéz időszakban?
Miért tudnál hálát adni egy ilyen időszakban?

Napi remény * (Daily Hope by Rick Warren, 2017.11.11.)
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 52 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 52 db bejegyzés
e év: 575 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 133
  • e Hét: 835
  • e Hónap: 11888
  • e Év: 73189
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.