Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Átpingált március
  2017-03-15 18:20:03, szerda
 
  Döbrentei Kornél: ÁTPINGÁLT MÁRCIUS

Uramisten, mennyi csapodár kokárda,
nemzeti színre játszik a régi gárda,
s míg jó szokás szerint
törvényt tisztelni int
cinkelt pakliból oszt, nem veszhet a parti,
minden gesztenyét magának kapar ki,
meghamisul s tisztátalan lesz az ünnep,
hogy cafrangos hazafiként előtűnnek:
renegát hontiprók,
sorsunkba rondítók,
a vörösen fújtató, demokratikus
terrorlegények, meghitt jelszavuk a kuss,
tegnapi kardlapozók, a halállisták
ihletői, és a lárpurlár szadisták,
az ultrabal lator,
s vadbarom vallató,
testvércsiszár, spicli, magyarkodnak bátran
és más gonosztevők, bírói talárban.

Egy ünnep sem az engedélytől nemzeti,
a hatalom kegye csak lezülleszti,
nagy hazugság, kis nép,
felkelésünk dicsét
most haynau-utódok kezdik zengeni,
s a húsos kondért köréből nem engedi
a kiváltságban dús, exkluzív csőcselék,
népet hergel, szárazon tartva lőszerét
s abban is biztos ám,
marad hitbizomány
ez a 301-es parcella-ország,
átfestett frázisaik körülhordozzák,
mint véres kardot, mely egy táborba várna,
inkább a tűzharc Jan Pallah főnix-lángja -
maszlag és gumibot,
mi nékünk kijutott,
a végső kenetet trágyadombon várva,
Uramisten, mennyi csapodár kokárda.

1989. március

http://www.musicsense.org/1114062video16427214-%C3%81tping%C3%A1lt-M%C3%A1rcius-D %C3%B6brentei-Korn%C3%A9l-.htm


Döbrentei Kornél 1989-ben írta az Átpingált március c. versét. Számomra olyan, mintha ma írta volna!
Ez csakis úgy lehetséges, hogy 27 évet elsikkasztottak egész nemzedékem életéből!!!!
Ezért, az 1989 előtti hatalommal PAKTUMOT kötő és azt betartató Boross Péter által elindított titkos szolgálatok MEGBÍZÓI felelősek!!!

ELSZÁMOLTATÁST KELL KÖVETELNÜNK az 1989 előtti diktatúráért és az utána demokráciának hazudott pártokráciáért!!!
*
Ezzel a PAKTUMMAL volt lehetséges a rendszerváltozás ELSIKKASZTÁSA és ennek "köszönhetően" egy egész MUNKÁS nemzedéket LIKVIDÁLTAK, vagyis küldtek a TEMETŐBE, vagy kontraszelektáltak a társadalom peremére!!!!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
VIDEÓK SOKASÁGÁVAL PRÓBÁLJÁK ELHITETNI …
  2017-03-13 11:57:16, hétfő
 
  VIDEÓ-nyilatkozatok sokaságával próbálják elhitetni a magyarsággal, hogy MINDEN ROSSZRÓL A MOSTANI KORMÁNYON LÉVŐ HATALOM TEHET. Jobbról és balról is kétségbe esetten bizonygatják, amit most ezen a videón szereplő volt világbanki jogtanácsos is bizonygat:
,,Magyarország kormánya valójában egy bejegyzett cég!"
http://hir.ma/osszeeskuves-elmelet-2/magyarorszag-kormanya-valojaban-egy-bejegyze tt-ceg-a-vilagbank-volt-jogtanacsosa-kitalal/190601
*
Csakhogy, ez nem most keletkezett! Az OKOT, ami miatt kialakult ez az OKOZAT, évtizedekkel korábbi múltban kell keresni!
A közelmúlt történéseiben vissza kell mennünk 1963-ig! Pontosabban, az 1963-as amnesztiával szabadult 1956-os elítéltekig. http://beszelo.c3.hu/cikkek/az-amnesztia
Mára már egyértelmű, hogy az 1963-as amnesztiával szabadultaktól való rettegés szülte azt a gondolatot, hogy át kell írni a MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVÉT és attól fogva, ami addig alanyi jogon ,,JÁRT" azután már csak ,,ADHATÓ" volt.
*
És, hogy még egyértelműbb legyen, kinek mi jár és mi adható, azt egy külön törvényben fogalmazták meg. Ez volt az 1971. évi IV. Törvény az Ifjúságról. Ezzel a törvénnyel kezdetét vette az akkori ifjúság egyformásítása és a ,,szocialista embertípus" kinevelése...
*
A TÉNYEK alapján egyértelmű az ok, melyek ismeretében beláthatjuk, hogy a SZOCIALIZMUST valójában a SAJÁT MAGYAR VEZETŐI V ITTÉK CSŐDBE.
Ez a csőd az okozat, ami törvényszerűen következett be.
*
De nem (csak) azért, mert nemzetközileg előkészítették, hanem azért, mert az a hatalmas FÜGGETLENÍTETT párt- kisz- és szakszervezeti apparátus
1. nem csak a vállalatok élén, hanem
2. a járási- megyei- városi- fővárosi (kerületi) települési szervezetei, irodaházai:
3. infrastrukturális- fenntartási költségeivel;
4. irodistái- és saját kiemelt bérezésükkel, reprezentációs költségeikkel és-a -többi... FELEMÉSZTETTE, FELÉLTE a DOLGOZÓ NÉP ÁLTAL MEGTERMELT NYERESÉGET, BEVÉTELT...
*
Ez volt a valódi OK, és a csőd elkerülése miatt vettek fel kölcsönt, mert nem tudtak lemondani a függetlenített PÁRT- KISZ- és szakszervezeti titkárok, titkárságok arról a luxusról, amiben tobzódtak.
Ezzel idézték elő azt az OKOZATot, ami miatt rendszert kellett váltani.
*
Ez olyan, mint amikor egy beteg embernél a tünetet kezdenék el kezelgetni anélkül, hogy az azt kiváltó okot megvizsgálnák és megszüntetésére tennének kísérletet a legjobb gyógymód kigondolásával és alkalmazásával. Kár, mert mindaddig, míg a kiváltó okot elhallgatják, remény sem lehet a gyógyulásra.
*
Sajnos, akik a tényeket: a kiváltó okokat meg merik fogalmazni, azokat ellehetetlenítik a Paktumnak ,,köszönhetően". Az országot tönkretevők ebben egyeztek meg egymással még a legelején!
*
Éppen ezért, Magyarország - és az összes kirakat szervezete - kirakat tevékenységet folytat... és a TÖMEGEMBER (nép) kirekesztődik mindebből, mert ők már nem férnek bele a kirakatba.
Nekik találták ki az ,,indián-létet" (gondoljunk vissza Pongrátz Gergely 2000. évi nyilatkozatára!) vagyis: a rezervátumok létesítését, ahol a ,,bennszülött" magyarság maradékai még eltengődhetnek egy darabig...
-
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A baloldaliságnak miért nincs 1990 óta létjogosultsága
  2017-03-09 14:21:28, csütörtök
 
  A MUNKÁS-PARASZT OSZTÁLY LÉTREHOZÁSA ERŐSZAKOS, DIKTATÓRIKUS MÓDSZEREKKEL TÖRTÉNT az 1945 UTÁNI ÉVEKBEN, ÉVTIZEDEKBEN... MAJD, ugyanolyan ERŐSZAKOS módszerrel történt a FELSZÁMOLÁSA 1990 után.
*
HOGYAN IS KEZDŐDÖTT?
A "paraszt" 1945 után átalakult "kulákká" és "TSZ-taggá".(De, a PARASZT a szlengben megmaradt gúnyszóként! Sajnálatos ez, mert aki bugris bunkó, annak soha nem volt semmi köze az anyaföldhöz és annak megMŰVELÉSÉHEZ!)
*
Akinek meg nem volt földje, amivel beléphetett volna a TSZ-be, annak nem maradt más, mint egy közeli városban valamelyik államosított gyárban munkásként elszegődni.
*
Akkoriban, amikor elvették a földeket, az idős asszonyok, akik a saját földjeiken gazdákodtak és megözvegyülve a háború meg minden miatt magukra maradtak! Még orvosi ellátás sem járt nekik, mert nem voltak állásban!
*
1945 után csak az számított MUNKÁNAK (és sajnos azóta is ez a godolkodás van divatban) amit a hatalom, vagyis az ÁLLAM "adott" az embereknek!
*
Mindenki más pl. iparosok, akiknek kisajátították ellenérték nélkül(!) a műhelyét, üzletét földönfutóvá vált, ha nem jutott neki munka valamelyik gyárban 3 műszakban, teljesítménybérben!
*
Nagymamáim már - túl a 70-en, nem tudtak gyárban dolgozni.
Az egyik molnárné volt, a másik meg gazdáné...
Vagyis, az egyik a saját malmában segített a férjének egy életöltőn át, a másik meg a gazdálkodásban a saját földjén!
*
1945 után nagymamáimat kikiáltották rákosiék INGYENÉLŐKNEK és azt harsogták, hogy "AKI NEM DOLGOZIK, AZ NE IS EGYÉK!" Amikor betegek lettek, csak úgy járt nekik az orvosi ellátás, ha valamelyik felnőtt gyereke magához vette és a LAKÓTÖMBI MEGBÍZOTT kiállított számára/számukra egy "NINCSTELEN"-ségi bizonyítványt!
*
Azok a falusi gyerekek, meg amikor az 1960-as években befejezték a 8 általánost, a nagyvárosi gyárak összetoborozták őket és szakmát tanulhattak...
*
Hogyan érintette az 1960-es évek munkás-ifjúságát a faluról, a nagyvárosba kerülés?
Mennyire befolyásolta őket kulturális- anyanyelvi műveltségükben és egyáltalán mindenben?
*
Csak a fővárosi munkásszállókon - évfolyamonként - elhelyezett 1200-1500 építőipari- főleg fiú- szakmunkástanuló helyzete egyenesen tragikus volt, mert ők a három tanulóévük alatt csak a szálló-munkahely-képző-kocsma-szálló útvonalat ismerhették meg a fővárosból, a világ egyik legszebb városából! Miért volt ez annyira tragikus?
*
Azért, mert a tizennégy éves gyerekek, a fővárosba kerülve úgy jártak, mint amikor egy növényt gyökér nélkül kitépünk "őshonos" helyéről és úgy akarjuk az idegen talajba átültetni.
*
Mindezt csak azért írom le újra és újra, mert még mindig nincs tisztában az utókor azzal a tragikus ténnyel, hogy akiket 1990-ben MUNKÁS-PARASZT státuszban talált a rendszertváltó HATALOM azokon megvalósult a proletárdiktatúra!
Tetszik érteni?
Ők és őseik voltak az 1945 utáni erőszakos kollektivizálás és proletarizálás ÁLDOZATAI és VESZTESEI.
*
Azok meg, akik azt hazudták, hogy az ő érdekükben gyakorolják a hatalmat, azok vitték csődbe az un. szocializmust és jobb- meg baloldalon kicsapódva felszámolták - rendszerváltozás címén - a munkásosztályt. Azt a munkásosztályt, amelyiket ők hoztak létre ERŐSZAKKAL,1945 és 1956 után!
*
Azért sem lehet erről sehol olvasni és hallani, mert félő, hogy a szavazópolgárok rájönnének arra, ami annyira nyílvánvaló volt már 1990 után is, hogy a MUNKÁSOSZTÁLY MEGSZŰNTÉVEL, MEGSZŰNT a BALOLDALISÁG LÉTJOGOSULTSÁGA IS!!!!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kényszerítés égett lelkemen
  2017-03-08 11:21:57, szerda
 
  MAGAMRÓL azoknak, akik nem értik a harcomat...
*
Petőfi Sándornak van egy verse, amelyik az Első esküm címen jelent meg. Ebben a versében leírja, hogy mit érzett, amikor bezárták egy szobába, nehogy elmenjen a vándorszínészekkel...
*
Petőfi Sándor: Első esküm
(részlet)
,,...
A kényszerítés égett lelkemen,
Mint görögtűz, olthatatlanul.
Itt tettem első esküvésemet,
Nagy és szent esküt mondék börtönömben,
Hogy életemnek egy főcélja lesz,
S ez: a zsarnokság ellen küzdeni.
S ez eskü most is olyan szent előttem,
Amilyen volt az első pillanatban.
..."
61 éve élek célkeresztben és testközelből ismerem a Kádár-korszak és az un. rendszerváltozás minden kényszerítő eszköztárát. http://furaila.xfree.hu/274417_
Aki irigyel bármiért is neki szól a vallomásom arról, hogy én csak egy egyszerű női ruha szabó-varró szakmunkás lehettem.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=274417&kid=574796&sort=
*
Esélyem sem volt még a dolgozók esti gimnáziumában való továbbtanulásra sem. A varroda vezetője azzal a kijelentéssel tagadta meg tőlem a munkahelyi javaslatot:
- ,,Nincs szükségem érettségizett varrónőre!"
Krausz Anna, ipari tanuló társam, viszont megkapta a javaslatot, és le is érettségizett (gyorstalpalón) még a szakmunkásvizsgája előtt.
Nekem, viszont soha nem járt az, ami mindenki másnak igen. Munkahelyi javaslat nélkül, pedig senki nem tanulhatott tovább, amikor már dolgozó ember lett.
*

Amiért nekem muszáj volt az általános iskola után szakmát tanulni, ezért már 14 éves koromban dolgoztam, mint MUNKÁSNŐ!
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=274417&kid=574791&sort=
*
Az általános iskolai bizonyítványom utolsó oldalán látható, hogy az általános befejezését követően a MüM Helyiipari 15. sz. IPARI iskolába vettek föl IPARI TANÚ LÓNAK.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=274417&kid=574826&sort=
Az összes többi iskola, ahova felvételiztem, mind a DOLGOZÓK iskolája volt - esti, illetve levelező tagozaton - a pecsét tanúsága szerint!

Évtizedekig voltam textilipari gyári munkás 3 műszakban, teljesítménybérben.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=274417&kid=574822&sort=
*

A gyors- és gépíró iskola is önköltséges volt és nem a munkahelyem iskolázott be.

http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=274417&kid=574821&sort=
*
Ez azt jelentette, hogy nem járt semmiféle kedvezmény sem gyakorlási lehetőség!
Nehéz fizikai munka mellett még csak írógépet sem láttam a két év alatt csak az iskolában!

http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=274417&kid=574824&sort=
*
Mégis sikerült megszereznem a képesítést és el tudtam helyezkedni újsághirdetésre jelentkezve.

http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=274417&kid=574824&sort=
*
*
Soha nem tanulhattam és nem készülhettem arra a pályára és hivatásra, amire oly nagyon vágytam!
Hiába tanultam munka mellett 32 évig!
*
Az érettségit is plusz 10 éves késéssel sikerült, 28 évesen megszereznem. De úgy ám, hogy nekem nem járt a munkaidő kedvezmény még a vizsgák idején sem! Csakis az évi rendes szabadságomat kivéve tudtam levizsgázni minden alkalommal!

http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=274417&kid=574826&sort
*.
És ekkor már első generációs GYES-es kismama voltam. A gyermekgondozási segélyt úgy éltem meg, mint egy “ingyenélő", aki munka nélkül juthatott hozzá a havi 800,- Ft-os segélyhez! Legalább is ilyen és ehhez hasonló megjegyzések kísértek bárhova is mentem kicsi gyerekeimmel a GYES alatt. Nagyon rossz életérzéssel és meglehetősen ellenséges légkörben, valóságosan széllel szemben neveltem a gyermekeinket...
Meg is írtam jobbító szándékú elképzeléseimet rádiónak, televíziónak, újságnak - mindhiába.

http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=274417&kid=574829&sort=
*

Azután, hogy eljött az oly nagyon áhított “változás", döbbenten tapasztaltam, hogy velem szemben - és a többi NEHÉZSORSÚ kortársammal szemben - 1990 után is érvényben maradt a negatív megkülönböztetés minden formája.
Ezért, nem lehet azon csodálkozni, hogy NEHÉZSORSÚ munkásasszony társaim már 15-20 éve kint porladnak a magyar temetőkben! HELYETTÜK IS ÍROM MINDAZT, AMIT KÖZZÉTESZEK! *

Viszont, mindenhol utolért az 1956-os rokonaim miatt a gyanakvás és az örökös gyanúsítgatás.
A KÖLYÖKHARCOSOKAT NEM KÍMÉLTÉK A RENDSZERVÁLTOZÁSBAN SEM! Itt olvasható egy kölyökharcos: Bóna Rudi hajléktalanságának és 1996-ban bekövetkezett halálának története:

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=70638&n=furaila&blog
*
*
Bizony, a rendszerváltozásban is elkergettek még a feladatok közeléből is, mondván:
-“nincs diplomád!"
Így állt elő az a furcsa helyzet, hogy nekem tudnom sem volt soha jogom azt, amit diplomás ismerőseimnek NEM TUDNI- is joguk volt!
Ezért, aztán 49 évesen elszántan felvételiztem a JPTE Bölcsész Karán indított művelődésszervező szak, levelező tagozatára - sikerrel.
*
Viszont, itt is el kellett szenvednem minden negatív előítéletet és negatív megkülönböztetést!
Főleg, Agárdi Pétertől, aki telekszomszédja volt Mansfeld Péter halálraítélt “kölyökharcosnak" és legjobb barátjának, Bóna Rudinak... Valósággal keresztre feszített az 1997-es szigorló vizsgán és nem kaptam tőle osztályzatot, majd eltűnt a bizonyítványom. Fél évig tartott, mire végre megtalálták a III. évfolyam I. félévi vizsgái előtt.
*

Végül, hősies küzdelemmel sikerült befejeznem a 6 félévet.

I. évfolyam, I. félévi bizonyítvány:
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=274417&kid=574843&sort=
I. évfolyam, II. félévi bizonyítvány.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=274417&kid=574845&sort=
*

II. évfolyam, I. félévi bizonyítvány:
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=274417&kid=574846&sort=
II. évfolyam, II. félévi bizonyítvány:
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=274417&kid=574847&sort=

*
III. évfolyam, I. félévi bizonyítvány:
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=274417&kid=574848&sort=
III. évfolyam, II. félévi bizonyítvány:
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=274417&kid=574849&sort=

*

A harmadik évfolyam elején le kellett adni a diploma munka tervet a választott konzulens tanárnak. Ezért, elkészítettem - a megadott szempontok alapján - a tervet és átadtam Dr. Csoma Gyula andragógia-professzornak.

http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=274417&kid=574851&sort=
*


Sajnos, Csoma Gyulával nem sikerült felvenni a kapcsolatot, és amiért továbbra is szívügyem volt a felnőttképzés helyzete, nagyon örültem annak, hogy bevettek - mint ösztöndíjast - a MAGYARORSZÁG FELNŐTTKÉPZÉSI ATLASZA elnevezésű "projektbe".
Ebben, mint fővárosi, végzős főiskolás, Soroksár "feltérképezését" kaptam feladatul.

http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=274417&kid=574852&sort=
*
El is készítettem a szakdolgozatot és leadtam határidőre.

http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=274417&kid=574853&sort= tt27441
*
Amiért semmilyen felnőttek oktatásával, képzésével nem találkoztam, kitettek a "projektből". Mintha én tehetnék róla! Mintha én végeztem volna rosszul a munkámat!

Diplomamunkámat azért elkészítettem, mert "feltérképeztem" Soroksár - Bp., akkor a 20. kerülettől különvált, önálló 23. kerületének - oktatási és kulturális helyzetét: minden intézményt számba véve. Tettem ezt annak ellenére, hogy az adatgyűjtés során senki kompetens nem akart velem szóba állni.
Az egyik egészségügyi intézmény vezetője azt mondta, amikor elmondtam jövetelem célját:
- "Mi a csuda az az andragógia? Soroksáron nagyon egészséges lelkű, vállalkozó szellemű emberek élnek. Nincs szükségük semmilyen felnőttképzési hókusz-pókuszra!"
*
Engem ez az egész hozzáállás olyannyira fölháborított, hogy akkor a Német Népfőiskola számára elkészített "VIZSGÁLÓDÁS"-hoz hozzá kellett fűznöm azt a nagyon határozott és még ma is aktuális véleményemet, hogy:
- "...csak arról feledkezik meg, hogy a németországi- ausztriai "sógor" számítógépen követi üzleti és ipari vállalkozásának minden változását. Hol vagyunk mi még ettől? Nem felelőtlenség a rendszerváltoztatás nyolcadik évében elvárni az emberektől, hogy minden eszköz - tudás, termelőeszköz, induló tőke, valódi kárpótlás - nélkül meg tudjon felelni az új viszonyoknak, követelményeknek?"
*
A szakdolgozatban sem hallgattam el mindezt és végül belevettem az összegzésbe:
,,Vizsgálódásom célpontja Soroksár, Bp. XXIII. Kerületének általános és kulturális, a politikai és a szakmai felnőttképzés vagy továbbképzés területei:
- különböző kamarák,
- a szakszervezet és a gazdasági oktatási intézményei,
- magán felnőttképzési és továbbképző intézmények,
- népfőiskolák,
- TIT egyesületek,
- szakiskolák és főiskolák,
- egyházak által fenntartott továbbképzési intézmények,
- üzemi továbbképző intézmények
működésének feltérképezése volt.
E munka eredménye ez a szakdolgozat.
Készítése során újra és újra Soroksárra indultam és mindig Pesterzsébeten ,,kötöttem ki". Hogy miért? A válasz remélem megtalálható majd a dolgozatban! Soroksár 1997-ben még egyenlőre igazi ,,fehér lap" (tabula ráza) - nagyon sok ígéretes lehetőséggel - a felnőttképzés és továbbképzés szempontjából. A jövő művelődésszervezőjének, kulturális animátorának, andragógusának valódi kincsesbánya!"
*
Új konzulensem, pedig kettesre értékelte a szakolgozatomat, melyben külön kitért elmarasztalón a fenti megjegyzéseimre.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=274417&kid=574854&sort=

Sajnos, az angol nyelvvizsgám sem sikerült és ezért sem kaptam meg az abszolutóriumot a diploma védéshez. Vagyis, nem mehettem államvizsgára!
Kaptam egy értesítést arról, hogy lehet nekem diplomám, ha választok egy"új - valamilyen művészetekkel kapcsolatos - témát, ami nem zavarja senki érdekeit"
*
El lehet képzelni milyen nagyon elkeserített ez az egész helyzet, amikor arról olvastam, hogy 1999-től Bauer Béla volt az Ifjúsági és Sportminisztérium ifjúsági ügyekért felelős helyettes államtitkárának szakértője.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=274417&kid=574855&sort=

Az a Bauer Béla, aki - az újságcikk tanúsága szerint (megjelent a SZÁMALK-ban, a Karrier-Munkaerő c. rovatban, 2001. január 24-én) - elnyerte akkoriban az ,,ÉV EMBERE" kitüntető címet.
Az a Bauer Béla, aki az egész Felnőttképzési Atlasz létrejöttében ügyködött a Német Népfőiskolai Szövetséggel.
Hogy miért lett agyonhallgatva az egész ,,projekt", azt nem tudhatjuk meg talán soha.
Végül is nem hinném, hogy történt valami érdemleges, valami olyan, aminek jótékony hatását megérezte volna az akkori ifjúság? Pedig Bauer érdemeit is hosszan sorolják a mellékelt újságcikkben.
*
Agárdi Péter, a kádári idők oly szorgos hármas t-kontraszelekció (tilt, tűr, támogat) megvalósítója, pedig zavartalanul továbbra egyetemi oktatóként tevékenykedhetett...

http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=274417&kid=574850&sort=

Csak nekem nem lehetett diplomám.
*
Amiért ekkor már 53 éves voltam és nagyon megviselt a szüleim ápolása és a haláluk, feladtam a küzdelmet a diplomáért...
Pedig, még 2008-ban is azzal hárította el Vukics Ferenc a Magyarok Szövetségének akkori vezetője a munkára jelentkezésemet, hogy:
- "Nekünk olyanokra van szükségünk, akik már letettek a nemzet asztalára valamit."
*
Hogyan tehetnék le a nemzet asztalára bármit is, ha nem engedik?
Évtizedekig, ha csak meghallották valahol a Bóna nevet, máris úgy tekintettek rám, mint egy gyilkosra!
Pedig 1956 augusztusában, amikor láttam azokat a röpcédulákat, csak egy tíz éves kislány voltam, aki még 1957-ben is minden házi feladat dátuma mellé oda rajzoltam a Kossuth-címert. Pont úgy, ahogy anyának írott levélre is.

http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=274417&kid=574856&sort=
**
Ma vagyok 71 éves és még soha, egyetlen percre sem tudtam kikerülni a HATALMI KÉNYSZERÍTÉS alól. Ezért, aztán ma is ,,A kényszerítés égett lelkemen"...
Most sem marad más, mint továbbra is a zsarnokság elleni - hiábavaló - küzdelem.
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szülés és születés
  2017-03-07 03:02:27, kedd
 
  Február 24-re voltam ,,kiírva" szülni. Vagyis, a körzeti nőgyógyász, ahova tartoztam (és, akinek a maszekrendelésén is voltam) ekkorra jelölte meg a szülés időpontját.
*
Március 3-án, vasárnap már nagyon szakadtnak és fáradtnak éreztem magamat. Egész éjjel nem tudtam aludni, annyira fájt a derekam.
Hétfőn reggel befutott férjem Vácon élő bátyja, aki akkor már két (iker) kislány boldog apukája volt.
Taxit rendelt és közölte velem:
- Eljött az idő! Be kell menni a kórházba!
Előzékenyen ,,átengedett" a férjemnek és előre ült a taxisofőr mellé. Pedig jobban szerettem volna, ha mellém ül és bátorítólag megfogja a kezemet. Mert, bizony férjem nem érezte szükségét az én bátorításomnak. Tisztes távolságból - már amennyire az autóülés engedte - szemlélődött a világ dolgain. Sógorom ezt látva, félig hátrafordult és kedvesen szóval tartott. Segített a taxiból is kiszállni, majd elbúcsúztunk egymástól. Nagyon féltem. Legszívesebben örökre egyben maradtam volna kicsi magzatommal...
*
Férjem térített vissza révületemből, mert ott jött mellettem, kezében a hónapok óta összekészített utazótáskámmal.
- Mondd már, hogy merre menjünk, mert itt több bejárat is van!
- Igen, igen, erre...
- Merre erre? Hogy nem lehet rendesen megmondani, mikor te jártál ide hónapokon keresztül!?
- Igen, igazad van! Add ide a táskámat! Innen már egyedül is elboldogulok! Szia!
*
- ,,Nem kell, hogy segíts, mert közben örökösen méltatlankodsz!" Gondoltam magamban, miközben beléptem a bejárati ajtón. Határozott léptekkel mentem föl a lépcsőn, pedig már nagyon rosszul éreztem magamat.
- ,,Hogy lehet neki minden más fontosabb a születendő gyermekénél? Hogy lehet az, hogy minden, ami ezzel kapcsolatos, elviselhetetlen nyűg számára? Igen, én is csak egy nagy ,,Nyűg" vagyok neki! Az elmúlt két év alatt ahányszor csak beszélni szerettem volna vele erről, mindig kitért a színvallás elől és azt mondta: - Legjobb lenne nekünk elválni!"
*
Már harmadik napja a szülőszobán voltam. Nem mertem jajgatni, amikor nagyon-nagyon fájt. Nem akartam a szülésznő és az orvos terhére lenni. Szerettem volna, ha minden lezajlik a természet rendje szerint. A ,,természet" nálam valami miatt nem tudott működni. A méhszájam görcsöt kapott (a félelemtől?) és ettől, meg a túl sok magzatvíztől kispanolt méhemtől nem tudtam kitágulni.
*
Azt hiszem, csak azért nem haltunk meg kis magzatommal a szülőágyon, mert a (KISZ-lakótelepi) szomszédasszonyomra is éppen 6-án jöttek rá a fájások. (Férje az V. kerületi KISZ Bizottság szervező titkára volt.)
Ez úgy volt, hogy egyszer csak ismerős, női hangokat hallok.
- Gitta!
Próbáltam hallható hangot kipréselni magamból.
- Ilus! Te vagy az? Nem ismerek rád. Mikor jöttél be?
- Hétfőn.
- Jézus-Mária! Azóta itt szenvedsz?
- Nem tudok kitágulni.
Valaki elhívta, hogy előkészítse a szülésre. Soha nem felejtem el a szépen kisminkelt arcát, az elegáns ruháját!
Valahol a közelemben, hamarosan lezajlott a szülés. A vászonlepedőtől semmit nem láttam. - Kisfiú! Mondta egy férfihang. Hamarosan csörgött a szülőszoba telefonja.
- Igen, megvan! Fiú! Háromkiló-nyolcvanöt deka! Gratulálok apuka!
- Lehelné! Gratulál a férje és azt üzeni, hogy hamarosan itt lesz!
*
,,Hát így is lehet?" Morfondíroztam magamban. Akkor már harmadik napja vajúdtam. Senki - még csak nem is érdeklődött utánam. ,,Férjem" meg sem látogatott, nem is üzent. Az is lehet, hogy üzent, csak nem adták át?!
*
Már éppen meg akartam kérdezni, amikor kitoltak a beugróból és az orvos megvizsgált.
- Négyujjnyi a méhszáj és olyan kemény, mint a gumiabroncs. Ez görcs. Adok egy görcsoldó injekciót, hátha segít!
*
Jött egy másik orvos, aki szintén megvizsgált és javasolta a burokrepesztést.
A rengeteg magzatvíz elfolyása után, a kifáradt méhem újra kezdte összehúzódásait.
Még oxigént is kaptam palackból, maszkon keresztül...
*
*
ODAÁT

Hirtelen olyan jó lett minden. Egy nagy fényességben találtam magamat, melyben ott várt rám álmaim édesanyja.
- ,,Édesanyucika nem bírom tovább..." rebegtem, majd súlytalan könnyűnek éreztem meggyötört testemet. Olyan csodálatos békességes-boldogság szállt rám, és nem merülhettem el benne, mert álmaim anyja ellökött magától!
*
*

IDEÁT

Pontosabban: ütéseket éreztem az arcomon és egy durva hang hatolt a tudatomig, mondván:
- ,,El ne aludjon nekem itt!"
Ez arra késztetett engem, hogy a küzdelmet még nem adhatom fel. Láttam az orvos fölém hajoló arcát, amint a kis, tölcsérszerű hallgatóval a hasamon hallgatózott.
- Én nem hallok semmit.
A szülésznő, ahogy akkoriban mondták: a ,,madám" átvette a kis hallgatót és ő is azt mondta:
- Nincs szívhang.
- Mit csináljunk most? Megindult szülésnél már császározni sem lehet.

- Megnézem a műtőt, hátha gyorsan előkészíthetjük...
A ,,madám" elrohant, az orvos, pedig kétségbeesetten telefonált valahova.
Ekkor, belém-hasított a felismerés, hogy még nem született meg a gyermekem, akinek már nincs szívhangja... Megéreztem, hogy itt nekem kell tenni valamit, de nagyon gyorsan, mert akár meg is halhat az a kicsi élet ott benn!
- Jaj, de fáj! Kiabáltam, ahogy csak bírtam, hogy felhívjam
magamra a figyelmet.
- Bekakilok!
Óbégattam, mert hallottam a három nap alatt az egyik szülésnél, hogy a kismama ezt kiabálta és mindenki összeszaladva, pillanatok alatt világra segítette gyermekét.

*
A fényességből visszajőve, ismét erősnek és elszántnak éreztem magamat. Megérkezett a nővér egy szerkezettel, amivel biztosabban meg lehetett a szívhangot hallgatni.

Csak azt láttam, hogy csóválja a ,,madám" a fejét, és ismét eltűnik. De, egy szempillantás alatt előkerült egy műszerekkel teli, kis asztalkával. Zsákot húzott a lábamra, miközben valaki két lábtartót szerelt föl az ágyra. Erre feltették, majd felszíjazták mindkét lábamat. Borzasztó kényelmetlen volt ez a pozitúra. Úgy éreztem, hogy ez a neki-készület inkább hátráltatja a szülést, mint segíti.
Minden esetre, ellazítottam magamat, amint jógázás közben szoktam. Erős vágyat éreztem arra, hogy a kisbabámat végre meglássam, és magamhoz öleljem. Erősen gondoltam az életéért küzdő pici emberkére és összeszedtem minden erőmet.
,,Segítek drága kicsi gyerekem... Gyere, gyere, mert most anyuci nagyot fog nyomni!"
- Ne nyomjon! Nincs még lent a gyerek! Szikét a gátmetszéshez!
- Most nyomhat! Még, még, még!
Összeszorítottam a fogamat és nyomtam, ahogy csak bírtam. Csillagokat láttam, majd erőteljes gyereksírást hallottam...

Március 6-án - legcsodálatosabb születésnapi ajándékként, háromnapos vajúdás után megszületett első gyermekem. Négyujjnyi méhszájon keresztül préseltem ki az akkor már szívhangot sem adó, 2,8 kilógrammos magzatomat.
Minden hajszálerem megpattant hónaljig. Kicsi lányom szeme be volt dagadva. Csak a harmadik napon nyugodtam meg, amikor megláthattam kis kékes gombszemeit, hogy nincs a szemének semmi baja. Ekkor azonban besárgult.
Mégis, nekem ő volt az esztétikai csoda! Én még addig semmit és senkit nem láttam olyan szépnek! Amikor mellemre vettem és csöpp kis szájával tudta, hogy mit kell tennie, jöttem arra rá, hogy mi végre születtem a világra!
*
Boldogságomban valósággal ,,úszva" lebegtem. A szülés gyötrelmei, mintha nem is lettek volna!
Sehogy nem értettem, hogy miért szörnyülködtek úgy az orvosok, meg a betegek a bevérzett szemem és bőröm miatt.
- Majd elmúlik! Mondtam férjemnek is, de ő kétkedve nézett rám és nem értettem, hogy lehet ilyen kicsinyes?
Azt később sem értettem miért nem jelent neki is olyan katartikus élményt az apává válás, mint nekem az anyaság!?
Mást sem értett meg addigi életemből! Hajlamos volt mindig is kétkedni szavaimban, a mások szemével látni- és megítélni engem.
*
Bóna Mária Ilona
*
A festmény: Varga Tibor alkotása és Babba Mária a címe.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magamról azoknak, akik nem értik a harcomat
  2017-03-07 01:31:41, kedd
 
  60 éve élek célkeresztben és testközelből ismerem a Kádár-korszak és az un. rendszerváltozás minden negatívumát.
Aki irigyel bármiért is, neki szól a vallomásom arról, hogy én csak egy egyszerű női ruha szabó-varró szakmunkás lehettem, vagy esetleg gyors és gépíró, és egy rövid ideig könyvelő - egész életemben.
*
http://furaila.xfree.hu/274417
*
Hiába tanultam munka mellett 32 évig!
*
Velem szemben és a többi NEHÉZSORSÚ kortársammal szemben 1990 után is érvényben maradt a negatív megkülönböztetés minden formája és minden élethelyzetben.
*
Évtizedekig voltam textilipari gyári munkás 3 műszakban, teljesítménybérben. Kolléganőim már mind meghaltak!!!!!!!!!
NEHÉZSORSÚ munkásasszony társaim már 15-20 éve kint porladnak a magyar temetőkben!!!!!!!!!!!!!!!!!!
HELYETTÜK IS ÍROM MINDAZT, AMIT KÖZZÉTESZEK!
*
Az általános iskolai bizonyítványom utolsó oldalán látható, hogy az általános befejezését követően a MüM Helyiipari 15. sz. IPARI iskolába vettek föl IPARI TANULÓNAK.
*
Ez azt jelentette, hogy már 14 éves koromban dolgoztam, mint MUNKÁSNŐ!!!
*
Az összes többi iskola mind a DOLGOZÓK iskolája volt - esti, illetve levelező tagozaton - a pecsét tanúsága szerint!
*
A gyors- és gépíró iskola is önköltséges volt és nem a munkahelyem iskolázott be. Ez azt jelentette, hogy nem járt semmiféle kedvezmény sem gyakorlási lehetőség! Nehéz fizikai munka mellett még csak írógépet sem láttam a két év alatt csak az iskolában! Mégis sikerült megszereznem a képesítést és el tudtam helyezkedni újsághirdetésre jelentkezve...
*
Viszont, mindenhol utolért az 1956-os rokonaim miatt a gyanakvás és az örökös gyanúsítgatás!
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn...
_cim=In memoriam Bóna Rezső Rudi
*
A KÖLYÖKHARCOSOKAT NEM KÍMÉLTÉK A RENDSZERVÁLTOZÁSBAN SEM!
*
Évtizedekig, ha csak meghallották valahol a Bóna nevet, máris úgy tekintettek rám, mint egy gyilkosra! Pedig 1956-ban csak egy tíz éves kislány voltam, AKI MÉG 1957-BEN IS MINDEN HÁZI FELADAT DÁTUMA MELLÉ ODA RAJZOLTAM A KOSSUTH CÍMERT. PONT ÚGY, AHOGY ANYÁMNAK ÍROTT LEVÉLRE.IS.
*
ELÉG VOLT!
Elmúltam 70 éves és még mindig minimál-nyugdíjon tengődve - ,,házi őrizetben" - telnek napjaim, örökös magyarázkodásra kényszerülve!
ELÉG VOLT!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány: romlás van ott, ahol a többségnek kuss a neve
  2017-03-06 13:17:42, hétfő
 
  2017-03-05 Szerző: MTI
http://24per7.info/gyurcsany-romlas-van-ott-ahol-a-tobbsegnek-kuss-a-neve/
*
MILYEN ,,TÖBBSÉGRŐL" BESZÉL EZ A MAGYAR MUNKÁS-PARASZTSÁGOT FOLYAMATOSAN ELÁRULÓ - KIIRTÁSUKHOZ HOZZÁJÁRULÓ - MAGÁT BALOLDALINAK HAZUDÓ VADKAPITALISTA HAZAÁRULÓ?
*
Sajnos, mindaddig villoghatnak és kampányolhatnak, míg érvényben van a PAKTUM, amit megkötöttek egymással a volt egypárti (MSZMP) hatalomból jobb- és baloldalon kicsapódó pártok!
*
Úgyhogy, egyiknek sem lenne már semmiféle létjogosultsága a hatalomban, vagy a hatalomért kampányolni, mert közösen irtották ki azt a "TÖBBSÉGHEZ" tartozó MUNKÁS-PARASZTSÁGOT, amelyik érdekében folyamatosan HAZUDHATTÁK, hogy gyakorolják a hatalmat.
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Hé, paraszt!...!
  2017-03-06 03:52:32, hétfő
 
  ,,Hé, paraszt! melyik út megyen itt Budára?"
*
1817. március 2-án, 200 évvel ezelőtt, ebben a házban született ARANY JÁNOS.
*
Az Arany család ősi fészke Köleséren található, innen költöztek előbb Szilágynagyfaluba, majd Szalontára; első földjüket és nemességüket Bocskai Istvántól kapták, címerüket I. Rákóczi György adományozta 1634-ben, de ezt elvesztették, amikor Mária Terézia 1745-ben herceg Esterházy Pál Antalnak adományozta a hajdúvárosokat.
*
Ezért aztán Arany János jól ismerte azt az érzést, amit Toldi Miklós érzett, amikor a dölyfös Laczfi nádor hetykén megkérdezte tőle:

- ,,Hé, paraszt! melyik út megyen itt Budára?"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Népképviselet helyben...
  2017-03-06 03:40:30, hétfő
 
  Gondolatok a ,,NÉPKÉPVISELETRŐL"
*
Válasz mindenkinek azzal a bizonyos "NÉPFELSÉG" megvalósulásáról álmodozóknak:
*
Az alábbi részlethez és a csatolmányban írottakkal kapcsolatban még EL KELL MONDANOM, HOGY A NÉPET SÜRGŐSEN FEL KELLENE KÉSZÍTENI arra, hogy képes legyen a SAJÁT- JÓL-FELFOGOTT ÉRDEKÉNEK BELÁTÁSÁRA.
*
http://furaila.xfree.hu/274409
*
Sajnos, ehhez HASZNÁLHATÓ ismeretek sorára lenne szüksége. Ezt egyáltalán nem szolgálta az 1990 óta eltelt 27 évben (sem) az oktatáspolitika. Mindaddig, míg a marxi-lenini ideológiával átitatott népfelség-eszményt terjesztők vannak az alapfokú és a fölsőfokú képzésben, mint oktatók (olyanok pl. mint az emeszpés Agárdi Péter, vagy a fideszes Bauer Béla) addig szó sem lehet itt a nép tudatának olybá formálásról, amelyikkel felnőhetne ahhoz, hogy jelölhető lehetne ott helyben...
*
Agárdi Péter a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Felnőttképzési Karán (FEEFI) meg még számos fölsőoktatási helyen oktathatta az oktatásban és a kulturális, valamint a média világában dolgozókat a levelező tagozaton...
*
Bauer Béla, pedig ,,elsikkasztotta", vagy a Német Népfőiskolai Szövetségen keresztül Németországba juttatta annak a nagyszabású "projektnek" az eredményét, amellyel 1998-ban sikerült az akkori végzős (tanárképzős és művelődésszervező) főiskolásokkal Magyaraország felnőttoktatási térképét elkészíteni!!!
*
Én már csak tudom, mert eleinte részt vehettem benne, de amikor kiderült, hogy nem találtam Bp. XX. kerületében (Pesterzsébet és Soroksár) akkor semmiféle oktatási intézményt és ezt meg is írtam a diplomamunkámban - úgy kipenderítettek, hogy a lábam sem érte a földet!!!
NEM VÉLETLEN, HOGY OLY SIKERES ITT MÉG MINDIG az emeszpé, hogy ez a tudatlan, szerencsétlen becsapott és félrevezetett "nép" képtelen önállóság felelősségével dönteni!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A trianoni békediktátum utáni kultuszpolitikáról
  2017-03-04 01:34:40, szombat
 
  A TRIANONI BÉKEDIKTÁTUM UTÁNI MARADÉK ORSZÁGUNK NEMZETMENTŐ KULTUSZPOLITIKÁJÁRÓL...
*
Itt, ahol én élek, van még egy-két 80-on felüli nénike, bácsika, aki már el is temette a vágott virág rövid életű fiát, vagy lányát... Akiknek a félelemtől nem meséltek sem a Horthy-korszakról, sem 1956-ról, mert olyan rettenetes volt bennük a félelem... Így váltak utódaik gyökértelenné és kiszolgáltatottá mindenféle hatalmi ármány számára.
*
Ezek a nyolcvanon felüli nénik és bácsik, hogyan lehetséges, hogy túlélték a gyermekeiket is? Talán, mert abban az átkosnak nevezett korszakban nőttek föl, amikor a TRIANONI BÉKEDIKTÁTUM után volt egy olyan kultuszminiszterünk, mint KLEBELSBERG KUNO, aki a kultuszpolitikájával - mint nemzetmentő katonai stratégiával - segített túlélni azt a rettenetes mértékű csonkítást, amit végrehajtottak AKKORI HAZÁJUKON, HAZÁNKON!
*
A MARADÉK ORSZÁGUNKBAN olyan hazafias népnevelés folyt, amivel a lélekben való megerősödésnek köszönhetően, szó szerint a LELKIEREJÉVEL talpra tudott állni ez a kicsinnyé vált ország...
*
Nos, aki minél öntudatosabb és lélekben erősebbé tudott válni 1920 és 1945 között, azokat érte a legnagyobb lelki SOKK, és trauma 1945 után. Mert rajtuk hajtották végre a PROLETÁRDIKTATÚRÁT!!!
*
Ők lettek a jövő munkásai és a hatalom sors-üldözöttei. De nemcsak ők hanem utódaik napjainkig, mert nekik nem jött el a kárpótlás, sem a rehabilitáció a rendszerváltozás nevezetű felfordulásban sem!!!
*
Aki nem tudta nyugatra menekíteni övéit, azokat "tárt karokkal" várta
a gulág, a málenkíj robot, a kilakoltatás, majd az 1956-os
forradalomban való harc után a SÍRIG tartó megtorlás!.
..*.
Így azután az 1945 után születettek sem okoznak már gondot, mert meghaltak azok akik némi öntudattal rendelkező gyermekek voltak 1956-ban...
*
Ezért, akik 1956 után születtek, már minden HAZUGSÁGOT IGAZNAK HISZNEK!!!
- Ezek az emberek azok, akik dédszülője, lehet, hogy nagyvitézi
keresztet szerzett a doberdói, vagy az isonzói harctéren,
- vagy a következő nemzedék a II. világháborúban az Erdélyért vívott harcok során egy jeltelen tömegsírban nyugszik - Torda völgyében. Azután,ezeket a kötelezően hadra fogott katonákat a fogságból vissza sem várta a haza, sem a család, mert addigra kitalálta a szocialistának, vagy kommunistának sulykolt hatalom, hogy "fasiszta csőcselék" volt..... Aki mégis hazavergődött,
döbbenten tapasztalta, hogy ami előtte honvédő harcnak számított,
bizony hazaárulással felérő "fasiszta horda-tölteléknek" minősült.
- Mint a saját földjén gazdálkodó földműves, akit kikiáltottak "kuláknak" és ezért a tényért az életével kellett fizetnie.
*
Nos, a "PARASZT" és a "POLGÁR" azóta gúny- és szitokszóvá vált, amit röhögve mondanak őseikre kései, el-lelketlenített utódaik...
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2017.02 2017. Március 2017.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 22 db bejegyzés
e év: 250 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 154
  • e Hét: 7152
  • e Hónap: 8099
  • e Év: 44040
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.