Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/61 oldal   Bejegyzések száma: 603 
Megváltozhatnak...
  2017-03-31 13:48:24, péntek
 
  Megváltozhatnak...



Egy tinédzser elkeseredetten panaszkodott Mark Twainnek, a híres amerikai írónak:
- Rettenetesek a szüleim. Az apámmal például még véletlenül sem értjük meg egymást. Állandóan veszekszünk. Begyöpösödött, fogalma sincs a modern életről! Kibírhatatlan a helyzet. Azt hiszem legjobb lesz, ha elköltözöm otthonról, amint csak lehet...
- Fiatal barátom - válaszolta az író -, mélyen átérzem a helyzetét. Tudja, amikor 17 éves voltam, az apám ugyanilyen lehetetlen alak volt. Műveletlen, életidegen, önző. De legyen egy kis türelemmel. Tudja, a szülők sajnos nagyon lassan fejlődnek. Tíz évvel később ugyanis, mikor 27 éves lettem, legalább már annyira jutott, hogy néha már egész értelmesen lehetett beszélgetni vele. És mit mondjak? Harmincas éveim végén, akár hiszi, akár nem, ha tanácsra volt szükségem, gyakran idős apámhoz fordultam. Hát látja, így megváltozhatnak...

Mark Twain nyomán
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
"Az ő sebeivel gyógyulánk meg"
  2017-03-31 10:36:31, péntek
 
  ,,Az ő sebeivel gyógyulánk meg" (Ézs 53:5)



Pilátus átadta a mi Urunkat a katonáknak, hogy ostorozzák meg. A római ostor rettenetes kínzóeszköz volt. Ökörinakból készült és itt-ott éles csontszilánkok erősíttettek bele, úgy hogy ezek a csontdarabkák minden csapásnál borzalmas sebeket okoztak. Cafatokra szaggatták a testet. A Megváltó kétség nélkül oszlophoz kötöztetett és úgy ostoroztatott meg. Már előzetesen is verték és kegyetlenül bántak vele; de a római katonák által történt ostorozás sokkal rettenetesebb kínokat okozott neki. Én lelkem, állj meg itt, és elmélkedj most az ő meggyötört teste fölött.
Kedves testvérem, ki hiszel Jézusban, nézheted-e őt könnyhullatás nélkül, amikor úgy áll előtted, mint aki érted jutott e gyötrődés helyére? Ártatlanságának fényében oly szép, mint a liliom; az ő vérének színében pedig olyan piros, mint a rózsa. Midőn átérezzük az őt ért ostorcsapások gyógyító erejét, nem telik-e meg szívünk hálával és szeretettel iránta? Ha Jézust valaha is szeretttük, akkor ezen szeretet tüze most még erősebben kell, hogy lobbanjon keblünkben.
Szeretlek, Jézusom, tudom, enyém vagy.
E világ örömet nékem már nem ad.
Sosem becsültem örömid oly nagyon:
Ha egykor szerettelek, az most vagyon.
Szeretlek, mert előbb szerettél engem,
Kereszthalállal megváltottad lelkem.
Tövis korona volt a homlokodon:
Ha egykor szerettelek, az most vagyon.

Jézus sebeiről elmélkedve jogosan kívánja most a lelkünk, hogy belső kamránkba belépve csendesedjünk el és imádkozzunk; mielőtt tovább lépnénk a mindennapi dolgaink intézéséhez, kérjük szeretett Urunkat, hogy az ő vérző sebeinek jelentőségét ismertesse meg velünk még jobban, hogy arról elmélkedjünk napközben; s ha estére majd hazatérünk, társaságát újabb közösségben keresve gondolkodjunk el azon, hogy a mi bűneink mennyire súlyosak lehettek, ha ennyi fájdalmat és szenvedést okoztak Megváltónknak.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Jó, hogy...
  2017-03-31 00:13:53, péntek
 
  Jó, hogy...



jó, hogy nem vagyok méltó hozzád
sokszor mégis rám vagy bízva

jó, hogy távol vagyunk
jó, hogy félünk egymástól
jó, hogy szavak nélkül beszélgetünk
jó, hogy elfordítod tekinteted
jó, hogy engeded, hogy gyenge legyek
jó, hogy te búcsúzol el elsőnek

jó, hogy néha kiszolgáltatottá és
sajnálatraméltóvá tesszük egymást

ha nem így lenne,
szeretetem már rég elpusztította volna csodánkat.

Tornay András
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Visszajön!
  2017-03-31 00:10:19, péntek
 
  Visszajön!

Az ember tervezni szeret:
a harmadik évezredet
vázolja, túl a sarkkörön...
De - JÉZUS KRISZTUS visszajön!

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"Az ő nyomdokait kövessétek"
  2017-03-31 00:02:49, péntek
 
  "Az ő nyomdokait kövessétek." (1Péter 2:21).


Légy óvatos, nehogy határt szabj szenvedésednek és időhöz kösd azt. Ne mondd elnyomóidnak: eddig és ne tovább! Krisztus az elnyomás határait kitolta a halálig.
Nézz Pálra, aki naponta meghalt. Állandóan a halál révén állt. Ez Isten gyermekei számára az út, hogy felkészüljenek minden csapásra. Légy azért mindig haldokló. Az, aki nemcsak arra kész, hogy megkötözzék, hanem arra is, hogy meghaljon, az alkalmas arra, hogy minden támadást szemmel tartson.
Ha az ellenségek megtámadnak, életedre törnek, és megpróbálnak megölni, ne csodálkozz azon. Ez volt a része Józsefnek, Dávidnak, Jézusnak, Istvánnak, és sok másnak. De légy ártatlan! Ne mondj és ne tégy semmit, ami bűnössé tehet. Csak azt mondd és tedd, ami téged jó keresztyénné és hű alattvalóvá tesz.
Az segíthet abban, hogy bátran Istenre hivatkozz. Ez erősíti meg tekintetedet az ellenség pillantásaival szemben. Ez ad nyugalmat és békét lelkiismeretednek. Az illik minden keresztyénhez, hogy csendes legyen; saját dolgaival törődjék, és amennyire rajta áll, minden emberrel békességben legyen.
Ezért kell Isten gyermekeinek imádkozni a felsőségért, és annak az országnak a békességéért, melyben élnek. Kapcsolatot kell tartaniuk az istenfélő emberekkel. El kell tűrniük a sértéseket, jóknak kell lenniük a szegények iránt, jót kell cselekedniük azokkal, akik bántják őket, és béketűrőknek kell lenniük minden emberrel szemben. "Mert arra hívattatok el; hiszen Krisztus is szenvedett érettetek, néktek példát hagyván, hogy az ő nyomdokait kövessétek."

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Dávid utolsó szavai és cselekedetei
  2017-03-31 00:01:15, péntek
 
  DÁVID UTOLSÓ SZAVAI ÉS CSELEKEDETEI * 2SÁMUEL 21-24

KÖZPONTI IGERÉSZ: 2SÁMUEL 22; 24,18-25

ÖSSZEFOGLALÁS * A mai igerész hat témát ölel fel, s bár nem kronologikus sorrendben, de egyfajta függeléket képez a 2Sámuel fő vázához. (1) Ítélet gyanánt súlyos éhínség sújtotta Izráelt Saulnak a gibeóniakkal való bánásmódja miatt; (2) háborúk sokasága a filiszteusokkal; (3) gyönyörű zsoltár a szabadításról és magasztalásról; (4) lista Dávid kiváló vitézeiről; (5) a népszámlálás bűne; és (6) az ezt követő szigorú büntetés. A könyv záró fejezete a rá legjellemzőbb helyzetben ábrázolja Dávidot: ahogy alázattal imádja az Urat.

21.Fejezet: A gibeóniak kiengesztelése; Dávid életútja folytatódik

22.Fejezet: Dávid éneke; Dávid életútja folytatódik

23.Fejezet: Dávid vitézei; Visszatekintés Dávid életére

24.Fejezet: A népszámlálás; Visszatekintés Dávid életére

NAPI ÚTRAVALÓ * Amikor vétkezel Isten ellen, és erre rá is jössz, mit teszel? Odafutsz hozzá, vagy elfutsz tőle?
Dávid élete utolsó időszakában elrendelte serege számbavételét. Ezt a népszámlálást a kérkedés motiválta, nem a szükség, s ez haragot váltott ki Istenből. Arra kényszerítette Dávidot, hogy maga válassza ki a büntetést.
Napjaink legtöbb pogány vallásában a hangsúly inkább a haragvó istenség kiengesztelésén van, s nem a hozzá való közeledésen. De figyeljük csak meg, mit tett Dávid, miután elrendelte a bűnös népszámlálást.
Felismerte, hogy rosszat tett, és hogy rászolgált Isten büntetésére. Azonban Istent sokkal irgalmasabbnak látta, mint az embereket, s ezért ezt mondta: ,,Igen nehéz helyzetben vagyok. Inkább essünk az Úr kezébe, mert nagy az ő irgalma. Csak ember kezébe ne essem!" (24,14) Dávid tudta, hogy még a gyötrelmek idején is az Úr kezében van a legnagyobb biztonságban.
A szenvedés sohasem kellemes, hiszen a szenvedés fáj. De van olyan szenvedés, ami a mennyei Atyától jön, aki túlságosan törődik veled ahhoz, hogy hagyna büntetlenül tovább vétkezni. Olvasd el a Zsidók 12,5-11-et és adj hálát Istennek a fegyelmezésért. Annak a biztos jele ez, hogy a gyermeke vagy.

BETEKINTÉS * TÖBB. MINT EGY SZÉRŰ - Arauná egy jebuszi ember volt, Jeruzsálem városának egyik őslakosa (24,18). Némelyek úgy gondolják, hogy Arauná szérűje azonos a Szikladóm alatt elterülő sziklaképződménnyel, amely közvetlenül Salamon templomának helyén, vagy amellett található.

Az irgalom nem mindig abban nyilvánul meg, hogy elmarad a büntetés.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Befejezetlen történet a segítségről
  2017-03-30 23:56:49, csütörtök
 
  Befejezetlen történet a segítségről


Súlyos kétségek és gyötrő félelmek között élt. Úgy érezte, élete értelmét vesztette. Az összeomlás küszöbén állva felkereste az orvost, és elpanaszolta gondjait. Az végighallgatta. Recept helyett inkább egy tanácsot adott neki:
- Fiatalember, magam is ismerem ezt az állapotot. Gyógyszerek nem használnak. Valami másra van szüksége az embernek ilyenkor... A napokban, amikor magam is ilyen nyomott hangulatban voltam, elmentem a cirkuszba. Fellép ott egy csodálatos bohóc. Aki őt látja, annak visszatér az életkedve. Én már háromszor néztem meg az előadást...
A fiatalember elsápadt, nagyon halkan csak ennyit mondott:
- Doktor úr, az a bohóc én vagyok... - és lassan elhagyta a rendelőt.
Hogy érezhette magát a hazafelé vezető úton?

K. Bucher nyomán
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
A hernyó esélye, amikor át akar kelni az úttesten
  2017-03-30 23:46:27, csütörtök
 
  A hernyó esélye, amikor át akar kelni az úttesten


Nincs esélye. Előtte hat méternyi aszfalt.
Húsz személykocsi, öt teherautó,
egy nyergesvontató és két lovaskocsi
jön percenként.

A hernyó nem tud a járművekről.
Nem tudja, milyen széles a műút.
Nem tud gyalogosokról,
kerékpárosokról és mopedekről.

Csak azt érzi, hogy
a túloldalon valami zöldell.
Gyönyörű, friss, valószínűleg ehető fű.
A vágya űzi... Át kellene kelni az úttesten.

Nincs esélye. Hat méter aszfalt áll előtte.
Elindul. Kúszik
lábatlan lábain.
Percenként huszonhét jármű jön.

Elindul, lassan, sietség nélkül.
Húsz személykocsi, öt teherautó,
egy nyergesvontató és két lovaskocsi...
Elindul. Megy, kúszik, halad
és megérkezik.

R. O. Wiemer nyomán


 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Szívből jövő szavak
  2017-03-30 23:33:16, csütörtök
 
  Szívből jövő szavak



Ha azt mondod kedvesednek:
"Szép vagy!"
De fel sem tűnik szemednek...
Ha vallomással fogadod:
"Szeretlek!"
S unottan egy könyv lapjait forgatod...

Ha átnyújtasz egy rózsacsokrot:
"Ez a tiéd!"
Közben nyesegeted az útszéli bokrot...
Felállsz az asztaltól, megdicsérve:
"Jó volt a vacsora!"
Majd szobádba vonulsz, fütyörészve...

A szavak elszállnak, ha nem szívből mondjuk,
Hiába szépek, kedvesek, ha magunk sem halljuk!
Igazán csak azok értékesek, melyeknek zengése:
Lélekből áradó, őszinte érzések csengése!

Kovács Hajnal
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Elindulni a kereszt alól
  2017-03-30 23:27:37, csütörtök
 
  Elindulni a kereszt alól


Boldog titok: a Golgotán
kezdhetek el minden napot,
megköszönve a meghálálhatatlan,
csodálatos áldozatot...
s akkor csupa fény lesz a reggelem,
minden úton ez a fény jár velem.

Hisz bűnteher és gondteher
lehull és ottmarad
a szabadulást hirdető
krisztuskereszt alatt!
Szabad szívvel, kézzel indulhatok,
ha várnak rám az új feladatok.

Biztatóbb, szebb és boldogabb
új reggel lehet-e:
elindulni, mint Isten
megváltott gyermeke,
kinek szíve szeretetről dalol,
a Golgotáról, a kereszt alól.

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     2/61 oldal   Bejegyzések száma: 603 
2017.02 2017. Március 2017.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 603 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 569
  • e Hét: 12280
  • e Hónap: 41592
  • e Év: 229394
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.