Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 44 
Felettébb tiszta a Te beszéded
  2017-05-23 18:54:36, kedd
 
  "Imádkozván minden időben a Lélek által, és ugyanezen dologban vigyázván minden állhatatossággal." (Eféz 6,18)

"Állandóan fennáll a veszély, hogy önelégültté válunk, hogy a saját bölcsességünkre támaszkodunk és nem Istent tesszük erősségünkké.

Semmi sem zavarja Sátánt annyira, mint amikor nem vagyunk tudatlanok a csalásait illetően.

Ha érezzük, hogy veszélyben vagyunk, ha szükségét érezzük az imának, akkor elnyerjük azt a védelmet, amely biztonságot nyújt bármilyen komoly veszedelemben. Ellenben, ha gondtalanok és közömbösek vagyunk, akkor bizonyosan legyőznek minket a sátáni csalások.

Ébereknek kell lennünk! Miközben imádságban segítségért folyamodunk, összes bajunkat és terhünket az Úrra helyezve, ne gondoljuk azt, hogy nincs semmi más tennivalónk.

Éppannyira kell vigyáznunk, mint ahogy imádkoznunk szükséges. Figyelnünk kell ellenségeink munkáját, nehogy előnyt nyerjenek a lelkek megcsalása által!

Krisztus bölcsességével felvértezetten erőfeszítéseket kell tennünk, hogy meghiúsítsuk szándékaikat, de közben arra is vigyázva, nehogy elszólítsanak mindezek a munkánktól.

Az igazság végül erősebb a tévedésnél. Az igazság győzni fog a hamisság felett.

Találkozni fogunk az ellenkezés minden elképzelhető formájával, de ha vigyázunk, imádkozunk és dolgozunk, Isten hadakozni fog értünk és csodálatos győzelmeket ajándékoz." (Review and Herald, 1896. júl. 6.)

"FELETTÉBB TISZTA A TE BESZÉDED"
Link Link



 
 
1 komment , kategória:  Ellen Gould White Könyvtár  
Hallgattasd el a bírálókat
  2017-05-22 15:40:09, hétfő
 
  Mert az az Isten akarata, hogy jót cselekedvén elnémítsátok a balgatag emberek tudatlanságát. - 1 Péter 2: 15


Tapasztalatból tudom, hogy amikor az emberek kritizálni és üldözni kezdenek, amiért hitben élsz, a természetes emberi reakció az lenne, hogy visszavágsz. Könnyű lenne visszavágni. ,,Kapják csak meg a magukét, akkor menten elhallgatnak!" - gondolod.

Ne hidd! Nem fogják abbahagyni. Csak olaj lenne a tűzre, és még erősebben és hangosabban kritizálnának, mint előtte.

Isten Igéje szerint azonban van rá mód, hogy elnémítsd őket. Nem úgy, hogy vitába bocsátkozol velük, nem úgy, hogy megvéded magadat. Hanem úgy, hogy csöndben maradsz, és továbbra is azokat a jókat teszed, amikre Isten elhívott.

Jézust nagyon sokat bírálták a vallásos emberek. Mégsem vágott vissza soha. Inkább, ahogy az Apostolok Cselekedetei mondja: ,,széjjeljárt, jót tévén".

Ha az emberek kritizálnak, amiért hitben élsz, tedd azt, amit Jézus, és továbbra is áldd őket. Imádkozz azokért, akik az ördög elnyomása alatt vannak. Imádkozz a betegekért. Továbbra is tedd azt, amire Isten elhívott.

Ez fel fogja bosszantani az ördögöt, mert az ő elsődleges célja az, hogy hatástalanná tegyen téged Isten királyságában. Azt akarja, hogy a bírálat elnémítson. El akarja vonni a figyelmedet arról a munkáról, amire Isten elhívott. Végső soron azt akarja, hogy feladd.

Ne engedd neki! Inkább kövesd a 2Timótheus 3: 14 utasítását: ,,maradj meg azokban, amiket tanultál, és amikről meggyőződtél." Némítsd el a tudatlan emberek kritikáját azzal, hogy továbbra is jót teszel, és hitben élsz. Így amikor abbahagyják a bolond beszédet, te még mindig erős leszel.

Gloria Copeland

Igei olvasmány: Lukács 23: 1-9
Link Link Varga István & Makai Rozália weblapja



 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Foglald el az Ígéret Földjét
  2017-05-21 10:08:02, vasárnap
 
  Mikor átmentek ti a Jordánon a Kánaán földjére: Űzzétek ki a földnek minden lakosát a ti színetek elől... és lakozzatok abban; mert néktek adtam azt a földet, hogy bírjátok azt.- 4 Mózes 33: 51-53

Isten odaadta neked az Ígéret Földjét. Ez egy tejjel és mézzel folyó föld, ahol minden szükséged betöltetik. Egy hely, ahol a bűnt a lábad alatt tartod, ahogy Jézus Krisztussal uralkodsz. Egy hely, ahol egy ellened készült fegyver sem lesz jó szerencsés, ahol a Jézus Krisztussal ülsz a mennyekben, magasan minden fejedelemség és hatalmasság felett - távol az elnyomástól.

Ha Isten Igéjét tanulmányozod, meglátod, hogy ez a pontos leírása annak a győzelemnek, amit a Krisztusban meg kellene tapasztalnod - nem majd valamikor, hanem itt és most.

Mondhatod: ,,Igen, ez elméletben elég jól hangzik, de itt vannak a valóságos dolgaim. Ki kell fizetni a lakbért, azon kívül csupa betegséget, elnyomást, félelmet látok magam körül. Nem úgy tűnik, mintha az Ígéret Földjén élnék."

Úgy látszik, még mindig hagyod, hogy az ördög is ott éljen. Nem fog összepakolni, és hazamenni, csak azért, mert Isten győzelmet ígért neked. Neked kell kitenned a szűrét!

De ez ne ijesszen meg. Isten megadta az erőt ehhez. Emlékszel, mit mondott Jézus: ,,Ímé, adok néktek hatalmat, hogy a kígyókon és skorpiókon tapodjatok és az ellenségnek minden erején, és semmi nem árthat néktek". (Lukács 10: 19)

Sőt, mi több, az ördög teljesen fegyvertelen! A Kolossé 2: 15 azt mondja: ,,[Krisztus] Lefegyverezvén a fejedelemségeket és hatalmasságokat, győzelmet aratván felettük Őbenne, nyilvánosan megszégyenítette és mutogatta őket." Semmi okod, hogy félelmedben elbújj az ördög elől. Jézus legyőzte, és minden fegyverétől megfosztotta a halála és feltámadása által. Az ördög nem tud téged legyőzni, csak ha hagyod. Csupán üres fenyegetésekre képes.

De légy résen! Az üres fenyegetések megállíthatnak, ha elhiszed őket. Ezért ne tedd. Higgy inkább Isten Igéjében. Használd az Igét és Jézus nevét, és űzd ki az ördögöt az életed minden egyes területéről.

Ne engedd, hogy a te földeden éljen. Kényszerítsd arra, hogy összecsomagoljon és hazamenjen. Kezdd el birtokba venni az Ígéret Földjét!

Igei olvasmány: Márk 16: 17-18; Jakab 5: 7-9 Link


HITRŐL HITRE * Napról napra a győzelemig

KENNETH COPELAND ÉS GLORIA COPELAND
Link

Újra ketten / Together Again Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2017-05-12 12:11:29
feltöltő: dandej
nézettség: 1341
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: fekete, gólya, Keselyűs, Gemenc, fészekkamera,
kategória: állatok
leírás: Március 6-án a tojó is megérkezett a keselyűsi fészekbe.

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
A szellemileg legkönnyebben sebezhető szerved az értelmed
  2017-05-20 14:02:45, szombat
 
  ,,Töltsd meg elmédet olyan dolgokkal, ami jó és dicséretreméltó: olyan, ami igaz, nemes, helyes, tiszta, szeretetre- és tiszteletreméltó" (Filippibeliekhez írt levél 4:8, GNT fordítás).

Minél többet gondolsz valamire, annál nagyobb uralmat vesz feletted; a Biblia épp ezért tanít úgy, hogy ,,minden olyan gondolattól fuss el, ami gonosz... de maradj a közelében mindannak, ami a jóra késztet" (2. Timóteushoz írt levél 2:22a, TLB fordítás).

A kísértés a figyelmed megragadásával kezd hatalmába venni téged. Ami megragadja a figyelmed, az gerjeszti az érzelmeidet. Ezt követően az érzelmeid kontroll alá helyezik a viselkedésed és megcselekszed, amit az érzéseid diktálnak. Minél inkább arra koncentrálsz, hogy ,,Nem akarom ezt csinálni", annál erősebben húz a késztetés magába.

Figyelmen kívül hagyni a kísértést sokkal hatékonyabb, mint harcolni ellene. Amint viszont a gondolataidat másra tereled, a kísértés elveszteni látszik erejéből. Tehát amikor a kísértés felhív téged, ne állj le vele vitatkozni - csak tedd le a telefont.

Néha ez azt jelenti, hogy fizikálisan hagysz el egy szituációt, amiben megkísértetsz. Nos, ez az a helyzet, amikor teljesen rendben van, hogy elfutsz. Kelj fel és kapcsold ki a tévét. Hagyd el a társaságot, ahol kibeszélnek embereket. Menj ki a moziból a film közepén. Maradj távol a méhektől, annak érdekében, hogy ne csípjenek meg.

Szellemi értelemben az elméd a legsebezhetőbb szerved. A kísértés erejének tompítása érdekében foglald le azt Isten Szavával és jó gondolatokkal. Úgy győzöd le a rossz gondolatokat, hogy valami jóra gondolsz. Ez a működési elv: Győzd le a gonoszt jóval (Rómaiakhoz írt levél 12:21).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Amikor egy kísértés kellős közepén vagy, milyen ,,igaz, nemes, helyes, tiszta, szeretetre- és tiszteletreméltó" gondolatok juthatnak eszedbe, ahelyett, hogy magára a kísértésre koncentrálnál?
Figyeljük és kontroll alatt tartjuk azt, hogy mennyi információt nyerünk a médián keresztül, így fékezve a kísértést. Milyen változtatások lehetnek esedékesek számodra, ha TV-ről, filmekről és közösségi médiáról van szól?

Napi remény * (Daily Hope by Rick Warren, 2017.05.13.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
" Hangosan! Énekeljetek!"- Deák Kristóf: Mindenki
  2017-05-19 22:44:06, péntek
 
 
Hangosan! Énekeljetek! Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2017-05-19 22:31:13
feltöltő: dandej
nézettség: 469
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: sing, mindenki, hangosan, énekeljetek, Nemes,
kategória: kreatív
leírás: Hangosan! Énekeljetek! - Deák Kristóf: Mindenki (Zárójelenet) A Mindenki Deák Kristóf 2016-ban bemutatott magyar rövidfilmje, amely ( Sing címmel) 2017-ben elnyerte a legjobb élőszereplős rövidfilmnek járó Oscar-díjat....

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemes Nagy Ágnes: Tavaszi felhők
  2017-05-19 22:33:01, péntek
 
  Bodzavirágból, bodzavirágból
hullik a, hullik a sárga virágpor.
Fönt meg a felhők szállnak az égen,
bodzafehéren, bodzafehéren.

Szállj, szállj felhő,
pamacsos,
hullj le, te zápor
aranyos,
hullj le, te zápor,
égi virágpor,
égen nyíló bodzavirágból.

"Hangosan! Énekeljetek!" - Deák Kristóf: Mindenki (Zárójelenet)
Link



 
 
0 komment , kategória:  Magyarok itthon * nagyvilágban  
Jézus szíve megbocsát
  2017-05-19 14:12:29, péntek
 
  Jézus szíve megbocsát, Vére töröl bűnt, hibát,
Ha megvallod mind Előtte őszintén és igazán.
Hiszen érted szenvedett, Nagyon-nagyon szeretett,
Szánja, kéri szegény, bűnös életed.

Jézus reád olyan régen vár,
Mért nem nyílik szíveden a zár.
Mire vársz, hisz oly rövid földi életed,
Mi lesz ha a kegyelmet így elveszted.

Hogyha Jézust követed boldog lesz az életed,
Nem bánod meg soha, hogy Néki adtad a szívedet.
Boldogan megvallhatod, Velünk együtt mondhatod:
Jézus enyém, én meg az Övé vagyok.

Jézus reád olyan régen vár,
Mért nem nyílik szíveden a zár.
Mire vársz, hisz oly rövid földi életed,
Mi lesz ha a kegyelmet így elveszted.

Imádságunk Hozzád száll, Drága Jézus, Úr, Király,
Légy itt Úrrá minden szívben teljesen és igazán.
Ó ragadd meg Lelkeddel és soha ne engedd el,
Azt ki még most nem a Tiéd egészen.

Jézus reád olyan régen vár,
Mért nem nyílik szíveden a zár.
Mire vársz, hisz oly rövid földi életed,
Mi lesz ha a kegyelmet így elveszted.


JÉZUS SZÍVE MEGBOCSÁT
Link



 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Hogyan szabadít a Szentlélek az ellenőrizetlen gondolatoktól
  2017-05-19 13:31:32, péntek
 
  "Azok, akik bűnös természetüket követve élnek, elméjükkel is azon gondolkodnak, amit e bűnös természet szeret; de azok, akik a Szentlélekkel összhangban élnek, elméjükkel is olyan dolgokon gondolkodnak, melyeket a Szentlélek szeret." (Róm. 8:5 NIV)

A régi, bűnös természetünk és az új krisztusi természetünk között egy harc zajlik bennünk, és ha győztesen szeretnénk ebből a csatából kikerülni, akkor ehhez a gondolkodásmódunk megváltoztatásra van szükségünk.

Sátán kísértést jelentő gondolatokat ad, Isten viszont olyan gondolatokat ad nekünk, melyek inspirálnak bennünket. Melyiket fogjuk választani? Róm. 8:6 ezt mondja: "A bűnös ember elméje halál, de a Lélek által ellenőrzött elme pedig élet és béke." (NIV)

Nem ismerek olyan embert, aki ne az életet és békességet választaná a halál helyett. Viszont az igazság, hogy az elménk olyan gondolatokkal van tele mindig, melyek saját magunk ellenségei. Akkor most mit tegyünk?

Hogy a Szentlélek hogyan szabadít meg bennünket az ellenőrizetlen gondolatoktól? Íme, itt van, - a helyettesítés elvének a segítségével! Bármit, amit az életedben szeretnél megváltoztatni, nosza rajta, változtasd meg, ne állj ellene a változásnak. Cseréld le azt a dolgot.

Ha televíziót nézel éppen, és olyan műsor következik, amelyről tudod, hogy rosszat tenne neked, ha megnéznéd, válts csatornát, nézz meg valami jobb műsort. Ha le szeretnél szokni a dohányzásról, de a gondolataid a cigarettázás körül forognak, próbáld a gondolataidat valami másra terelni. A Biblia arra tanít minket, hogy a régi gondolkodásmódunkat cseréljük le egy új gondolkodásmódra.

Amikor valami pozitív dologról kezdesz el gondolkodni egy negatív helyett, valami jóra gondolsz valami kellemetlen/bűnös helyett, akkor a régi kívánságok el fogják veszíteni a vonzerejüket, és többé nem fognak vonzást gyakorolni rád.

Hívd be a Szentlelket, az elmédbe, és enged is meg neki, hogy szabadon hozzáférhessen ahhoz, hogy segítsen neked helyettesíteni azokat az ellenőrizetlen gondolatokat.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

Új ötleteket kérj, hogy adjon neked a Szentlélek, melyeken gondolkodj, hogy ezekkel cseréld le, a régi, rossz gondolataidat. Mond el ezt az imát: "Kedves Szentlélek, engedélyt adok neked, hogy bármikor gondolatokat adj nekem, mindenre nyitott vagyok, és el fogom fogadni azokat, és megnyitom az elmémet neked."

A Szentlélek a Szentírást is fogja használni, hogy a gondolataidat Istenre irányítsa. Ha még nem szoktál rá, hogy a Szentírás igéit kívülről megtanuld, kezd el ma, akár egy barátoddal együtt, hogy emlékezhess Isten szavára, amikor majd a leginkább szükséged lesz rá.


Napi remény * Daily Hope by Rick Warren (2017.05.12.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Ideje felszámolni a negatív belső hanggal
  2017-05-18 11:11:20, csütörtök
 
 

"Vigyázz, hogyan gondolkodsz; az életedet a gondolataid formálják" (Példabeszédek 4:23 GNT fordítás)

Jóval azelőtt, hogy a pszichológa elterjedt, Isten megmondta, hogy a gondolataid meghatározzák az érzéseidet és az érzéseid meghatározzák a cselekedeteidet.

Az elménk valóban csodálatosan van megalkotva. Egy Pentagon nagyságú számítógépre lenne szükség csak ahhoz, hogy az alapvető funkciókat ellássa a fejedben. Az agyad 100 milliárd idegsejtet tartalmaz, és minden egyes sejt 10.000 másik neuronhoz kapcsolódik.

Folyamatosan beszélsz magadhoz - mindig, állandóan! Most is beszélsz magadhoz! Kutatások mutatják, hogy a legtöbb ember arányában 150-200 szót beszél percenként, de a belső dialógus, amit önmagadban folytatsz (nevezzük belső hangnak), több, mint 1300 szót tehet ki percenként.

Az a baj a belső hangunkkal, hogy a legtöbb emberé úgy cseng, mint Jóbé. Jób 9:20b-ban ezt mondja: "Minden, amit mondok úgy tűnik, elítél engem" (GNT fordítás). Ha ez jellemez, te vagy a saját magad legrosszabb kritikusa. Ugye? Mindig lehúzod magad. Belépsz egy szobába mosolyogva, de magadban ezt mondod: "Kövér vagyok. Nem vagyok elég csinos. Csúnya vagyok. És mindig elkések." A legtöbb ebből a dialógusból tudat alatti.

Isten azt akarja, hogy fejezd be önmagad lehúzását. Mikor ezt teszed, kit húzol le igazából? Igazából a Teremtődet célzod ezzel, aki alkotott. Amikor azt mondod: "Istenem, értéktelen vagyok; nem vagyok ügyes; nem tudok semmit tenni", valójában azt mondod: "Istenem, Te kibabráltál velem". Ezért Isten azt mondja, hogy nem jó, ha lehúzod magad.

Hogyan számolj fel a negatív belső hanggal hogy nagyobb önbizalommal rendelkező emberré válhass? Ez a kicserélődés alapelve: "Igazítsd a gondolataidat arra ami igaz és jó és helyes...Gondolj mindarra, amiért Istent dicsőítheted, és teljen örömöd benne" (Filippi 4:8b TLB)

Összpontosíts arra, ami lenni szeretnél, amit Isten szeretne tenni az életedben. Nem tudok jobb ellenszert az alacsony önértékelésre, mint Isten Igéjének mindennapos olvasását. Tanulmányozd, memorizáld, elmélkedj rajta, és alkalmazd az életedre! Nem tudok jobb dolgot mondani ami segíthet emelni az önbizalomszintedet, mint hogy mélyedj el a Bibliában és kezdd el elhinni, amit Isten mond rólad.

Segítség elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Mikor a Bibliát olvasod, próbálj találni egy verset ami hozzád szól - írd le egy kártyára, memorizáld, és kezdd el azt állítani Isten felé. Például: "Értékes vagyok, fontos vagyok, a bűneim megbocsáttattak, és alkalmas vagyok". Engedd, hogy Isten átformálja az elmédet, mert "ahogyan (az ember) a szívében gondolkozik, olyan ő" (Példabeszédek 23:7a NKJV fordítás)

Napi remény * (Daily Hope by Rick Warren, 2017.05.11.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Öt lépés a frusztráció kezelésére
  2017-05-17 08:22:43, szerda
 
 

,,Tökéletes békében őrzöd meg azt akiknek az elméje állhatatos, mert benned van bizalma." (Iz. 26:3 NIV fordítás)

Íme öt egyszerű lépés, amivel az életedben jelentkező frusztrációt kezelheted.

Kérdezd meg magad, ,,Én okoztam?" A Biblia szerint, ,,Amit az ember vet, azt is aratja." (Gal. 6:7b SZIT). Az életben gyakran érezzük magunkat frusztráltnak olyan dolgok miatt, melyeket mi okozunk saját magunknak.

Kérdezd meg magad, ,,Mit tanulhatok belőle?" A Róm. 8:28b azt mondja, ,,...akik Istent szeretik, azoknak minden javukra válik, hiszen ő saját elhatározásából választotta ki őket." Sok rossz dolog van a világban, de minden összefügg mindennel. Isten még a negatív dolgokat is pozitívvá formálhatja, ha engedjük neki. Használd az ingerültséget lehetőségként, hogy mindinkább olyanná válj, mint Krisztus.

Köszönd meg Istennek a helyzetet. Az 1Tesz. 5:18a-ban azt olvashatjuk, ,,Adjatok hálát mindenért." Nem kell hálásnak lenni a rossz élethelyzetekért, de hálás lehetsz akkor is, ha kellemetlen helyzetbe kerülsz. A frusztráció egy álruhába bújt áldás is lehet.

Változtasd át frusztráltságodat egy humoros, vicces élménnyé. A Biblia szerint ,,a vidám szív jót tesz az egészségnek." (Péld. 17:22a) A humorérzék Isten ellenszere a haragra és a frusztrációra.

Kérd Istent, hogy töltsön fel az Ő szeretetével. Miért? Mert az 1Kor. 13:5b azt mondja, hogy ,,[A szeretet] nem gerjed haragra." A szeretet önfeláldozó és nem önmagáért való. Dühbe gurulunk, mert azt hisszük, hogy az egész világ körülöttünk forog. A szeretet a másik személyre összpontosít.

Jézus folyamatos frusztráltsággal szembesült, de sosem gurult haragba. Mindig szánt időt az emberekre. Annyira el vagyunk foglalva a saját dolgunkkal, hogy elfelejtjük, hogy az életünkben az emberek élveznek elsőbbséget.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Gondolj a frusztrációra, amivel szembe kell nézned és tedd meg a következő lépéseket.

Kérdezd meg magad, ,,Én okoztam?"
,,Amit az ember vet, azt is aratja." (Gal. 6:7b)

Kérdezd meg magad, ,,Mit tanulhatok belőle?"
,,...akik Istent szeretik, azoknak minden javukra válik, hiszen ő saját elhatározásából választotta ki őket." (Róm. 8:28b)

Köszönd meg Istennek a helyzetet.
,,Adjatok hálát mindenért." (1Tesz. 5:18a)

Változtasd át frusztráltságodat egy humoros, vicces élménnyé.
,,a vidám szív jót tesz az egészségnek." (Péld. 17:22a)

Kérd Istent, hogy töltsön fel az Ő szeretetével.
,,[A szeretet] nem gerjed haragra." (1Kor. 13:5b)


Napi remény * (Daily Hope by Rick Warren - 2017.05.10.)
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 44 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 44 db bejegyzés
e év: 575 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 233
  • e Hét: 935
  • e Hónap: 11988
  • e Év: 73289
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.