Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 49 
Jézus a Főnököm - Ő a kezesem
  2017-08-23 12:45:53, szerda
 
  "Miért adta az Atya a Fiúnak egészen az ítéletet?

Mert Ő volt a kezes, aki kifizette a teljes tartozást. Ő az, aki érvényesítheti veled szemben az élet és a halál kérdését.

Ő a kezes lesz a bíró.

És minden azon múlik, hogy te Vele szövetséget kötöttél -e? Hogy te beszéltél e másoknak is arról, hogy neked olyan kezesed van, aki a ki nem fizethető mértékű adósságot teljesen kiegyenlítette. "

Jézus a Főnököm
Link Link
 
 
0 komment , kategória:   Jézus a Főnököm,Barátom  
2017 Napfogyatkozás az USA-ban
  2017-08-22 14:19:01, kedd
 
  Link Link



Jézus pedig monda nékik:

Az ég és a föld elmúlnak, de az én beszédeim semmiképen el nem múlnak.

Máté 24
Link
 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Ha Isten békéje lakja szívemet
  2017-08-22 13:11:31, kedd
 
  Ha Isten békéje lakja szívemet
bár dúlhat vihar ellenem,
Nagy hittel szívem zengi ez éneket:
az Úrban, az Úrban jó nekem!

Az Úrban jó nekem,
Az Úrban, az Úrban jó nekem.
Ha rám tör a Sátán és elém hálót vet,
e szó ragyog rám fényesen:

Már Jézus értem mindent elvégezett,
vére megtisztított teljesen...
Az Úrban jó nekem,
Az Úrban, az Úrban jó nekem.

Bűnöm terhét Jézus hordta, a Bárány,
Nem hagyta azt rajt' lelkemen,
Meghalt értem ott, ama kínkeresztfán.
Őt dicséri hát ez énekem.

Az Úrban jó nekem,
Az Úrban, az Úrban jó nekem.

Ha Isten békéje lakja szívemet.
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Az Úrban jó nekem
  2017-08-22 12:57:16, kedd
 
  ,,Az én békességemet adom nektek... Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen." (János 14:27)

Jézus békessége olyan biztonságérzetet ad, hogy bármi is történik, tudod: ,,az Úrban jó nekem."

Ő azt mondja nekünk: "Békességet hagyok nektek: az én békességemet adom nektek; de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen."

A Jézustól kapott békesség nem függ a körülményektől. Abból ered, hogy tudod, Isten gyermeke vagy, és Atyád, aki az egész világmindenséget irányítja, szeret téged, és a javadat akarja. Ezért van az, hogy emberek, akik mindenüket elvesztették, gyakran azt mondják, nem cserélnék el mindazt, amit így megtanultak, még akkor sem, ha visszakapnának mindent, amit elvesztettek.

Joni Erikson Tada akkor fedezte fel ezt a természetfeletti békességet, amikor egy baleset miatt lebénult, Corrie Ten Boom pedig a náci haláltáborban talált rá. Elisabeth Elliot akkor ismerte meg, amikor a között az indián törzs között szolgált misszionáriusként, akik megölték a férjét.

Azt írta: ,,Csak az elfogadás hoz békét, nem a beletörődés." Nagy különbség!

Creath Davis így fogalmazza meg: ,,A beletörődés azt jelenti, hogy megadod magad a sorsnak. Az elfogadás az, amikor Istennek adod meg magad. A beletörődés némán fekszik egy üres univerzumban. Az elfogadás feláll, hogy találkozzon Istennel, aki céllal és rendeltetéssel tölti meg a világegyetemet.

A beletörődés azt mondja: Erre én képtelen vagyok. Az elfogadás azt mondja: Isten képes rá.

A beletörődés megbénítja az életet. Az elfogadás felszabadít a lehető legnagyobb kreativitásra. A beletörődés azt mondja: Mindennek vége számomra. Az elfogadás azt mondja: Mivel még élek, mi a következő lépés, Uram? A beletörődés azt mondja: Micsoda veszteség! Az elfogadás azt mondja: Hogyan tudod ezt a szörnyűséget üdvösségemre használni, Uram? A beletörődés azt mondja: Egyedül vagyok. Az elfogadás azt mondja: Hozzád tartozom, Uram.

Mai Ige * Bob Gass
Link Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Az igazság megszabadít
  2017-08-21 22:53:08, hétfő
 
 

Azután Jézus azokhoz fordult, akik hittek benne:

,,Ha ragaszkodtok a tanításomhoz, engedelmeskedtek a szavamnak,
és annak megfelelően éltek, akkor valóban a tanítványaim vagytok.

Akkor majd megismeritek az igazságot, az igazság pedig megszabadít titeket."

János 8 Link


 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
Caño Cristales - az öt színek folyója Kolumbiában
  2017-08-21 14:41:49, hétfő
 
 
This rainbow river in Colombia has been Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2017-08-21 14:29:07
feltöltő: dandej
nézettség: 827
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: Business, Insider, BI, UK, Europe,
kategória: utazás
leírás: This rainbow river in Colombia has been labelled the most beautiful in the world This is Colombia s stunning rainbow river, Cano Crystals. The stunning footage captured by TravelDrone4K, shows the colourful river which is filled with maca...

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


Cano Cristales - az öt színek folyója Kolumbiában Link Link
 
 
1 komment , kategória:  Természet  
Közeledve a Menny felé
  2017-08-21 09:11:29, hétfő
 
  ,,Azért, amiképpen vettétek a Krisztus Jézust, az Urat, akképpen járjatok Őbenne." Kol 2:6 {AG 241.1}

Tanulmányoznotok kell Krisztus életét! Ezt sokkal nagyobb komolysággal tegyétek, mint ahogyan a világi ismereteket tanulmányozzátok, hiszen az örök érdekek sokkal fontosabbak a múlandó, földi dolgoknál. Ha értékelitek az örök dolgok nagyszerűségét és szentségét, akkor a legmélyebb gondolataitokat és legjobb erőtöket annak a problémának a megoldására fordítjátok, amelytől örök jólétetek függhet. Ennek fényében minden más ügy jelentéktelenné válik. {AG 241.2}

Krisztus Jézus példája előttetek áll. Járjatok az Ő nyomdokain. {AG 241.3}

,,A hitetek mellé ragasszatok jó cselekedetet" (2Pét 1:5). A meghátrálóknak nem szól az ígéret. Az apostol bizonyságtétele a kegyelemben és a szentségben való előmenetelre biztatja a hívőt. Már vallják, hogy az igazság szerint élnek, ismerik a hitet, és az isteni természet részeseivé váltak. Ha viszont itt megállnak, elveszítik az eddig elnyert kegyelmet... {AG 241.4}

Az igazság élő és működő elv, amely úgy alakítja a szívet és az életet, hogy a hívő szüntelenül felfelé haladjon... Minden egyes felfelé igyekvő lépésnél az akarat új erőre kap. Az erkölcsi beállítottság egyre inkább hasonlít Krisztus jelleméhez és gondolkodásához. Az előrehaladó keresztény a világi ismeretet meghaladó kegyelemmel és szeretettel rendelkezik, mert a Krisztus jellemébe való isteni betekintés mélyen megragadja, és így elsajátítja Krisztus tulajdonságait. Az Úrnak a lajtorja felett kibontakozó dicsősége egyedül a folyamatosan felfelé haladó keresztények előtt láttatik meg, azok előtt, akik egyre magasabb és nemesebb célok felé vágyódnak Krisztusban. {AG 241.5}

A mennybe vezető lépéseket egyesével kell megtennünk. Minden megtett lépés erőt ad a következő lépés megtételére. Isten kegyelmének az emberi szívre gyakorolt átalakító munkája olyan hatalom, amelyet csak kevesen értenek meg, mert túlságosan hanyagok ahhoz, hogy megtegyék a szükséges erőfeszítést... {AG 241.6}

Az ember nem érheti fel ésszel, hogy milyen nemes és magasztos kiválóságot érhet el, ha az emberi igyekezetet összekapcsolja annak az Istennek a kegyelmével, aki minden bölcsesség és képesség forrása. {AG 241.7}
Link



 
 
0 komment , kategória:  Ellen Gould White Könyvtár  
Kérd imában, mielőtt megvennéd!
  2017-08-20 10:59:32, vasárnap
 
  "Eddig nem kértetek semmit a nevemben. Kérjetek és kapni fogtok, hogy az örömötök a lehető legnagyobb legyen!" (János 16:24, NCV fordítás)

Anyagi szükségben vagy és Isten segítségére vársz?

Isten megígérte, hogy betölti az anyagi szükségeidet, most pedig csak arra vár, hogy a segítségét kérd. Kincseinek tárháza mindaddig nyitva van, amíg elmondod neki a kéréseidet.

Az egyik oka annak, hogy olyan kevés csodát élünk át életünk során, az hogy nem fordulunk Istenhez a kéréseinkkel. Így Krisztus helyett, a hitelre alapozzuk az életünket. Amikor szükségünk van valamire, akkor ahelyett, hogy megállnánk egy pillanatra és Istenhez fordulnánk - és még jóval azelőtt, hogy ez egyáltalán eszünkbe jutna -, máris elővesszük a hitelkártyánkat. Valójában Krisztus helyett a hitelben bízunk.

Ha szeretnéd látni Istent munkálkodni az életedben, akkor imádkozz az adott dologért, mielőtt megvennéd! Szoktál imádkozni nagyobb vásárlás előtt vagy egyszerűen elintézed a hitelkártyáddal? Minden alkalommal, amikor hitelre veszel valamit - mielőtt imában kérnéd az adott dolgot Istentől -, elzárod egy lehetséges csoda útját az életedben. Mielőtt megvennél valamit, miért nem kérdezed meg Őt róla?

Isten nem fog mindent megadni, amiért imádkozol, ezen ne is lepődj meg! De vannak dolgok, amiket igenis meg akar adni, csak hogy csodát tehessen az életedben. Sokaknak azért nem volt még soha anyagi jellegű megválaszolt imája, mert sosem fogalmazták meg konkrétan a kéréseiket.

"Eddig nem kértetek semmit a nevemben. Kérjetek és kapni fogtok, hogy az örömötök a lehető legnagyobb legyen!" (János 16:24, NCV fordítás) Tudod miért szeretné Isten, hogy megtanulj imában kérni Tőle? Azért, hogy megadhassa, amit kérsz és ezzel nagyon boldoggá tegyen. Isten egy szerető Apa, nem pedig egy gonosz ogre, aki az egekben ülve, arra vár, hogy tönkretegye az életed. Ehelyett szeretné megáldani azt. Csak kérned kell!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Milyen kapcsolat van az imaéleted és a vásárlási szokásaid között?
Milyen stratégia alapján dönt a családod a nagyobb tételek megvásárlásával kapcsolatban?
Miben látszik meg az életeden, hogy bízol Istenben az anyagiak terén?

Napi remény * (Daily Hope by Rick Warren, 2017.08.13.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
45. Házassági évfordulónk
  2017-08-19 12:34:12, szombat
 
 

Azért imádkozom,

hogy egyre jobban növekedjen bennetek az isteni szeretet, és ezzel együtt az igazság ismerete és mindenféle megértés,hogy ezáltal minden helyzetben képesek legyetek felismerni azt, ami a legjobb, és azt válasszátok, hogy ilyen módon tiszták és ártatlanok legyetek a Krisztus eljövetelének napjára, és hogy Jézus Krisztus segítségével sok olyan tettet vigyetek véghez, amely tetszik Istennek, és ezzel dicsőséget és dicséretet szerezzetek neki.

Filippiekhez 1.9-11
Link





 
 
0 komment , kategória:  Család  
Bízz felelősséget a gyermekeidre
  2017-08-18 11:38:37, péntek
 
  "Akire kicsit rá lehet bízni, arra sokat is rá lehet bízni... Ha nem lehet rád bízni olyan dolgot, ami a másé, akkor ki akar neked majd olyat adni, ami a tiéd lesz?" (Lk 16:10, NCV ford.)

A gyerekeknek szükségük van olyan tapasztalatra, ami felkészíti őket, előhozza talentumaikat és rávezeti őket a szolgálatkészségre. Olyan kihívásokra van szükségük, amiben felelősségérzetüket kifejleszthetik. Az életben az egyik legfontosabb dolog, hogy felelősséget tudjunk vállalni.

Hogyan tudod a gyerekeidet felelősségre nevelni? Egyetlen módon: úgy, hogy megadod rá a lehetőséget. Bízz rájuk valami felelősséget. Hibázni fognak? Egészen biztos. Veled sem volt másképp gyerekkorodban. Felelőtlenek lesznek néha? Igen. De ha nem akarod átadni nekik a felelősséget, azzal gyakorlatilag ártasz nekik. Szülőként az a feladatunk, hogy a gyerek születésétől kezdve az irányítást és felelősséget egyre inkább átadjuk. Pici gyerekként még a szülő irányítása alatt vannak, nagyobb gyerekként már fontos, hogy saját maguk is felelősséget tudjanak vállalni, majd kamaszkorra el kell érni, hogy Isten irányítása alatt legyen az életük.

Vagyis az irányítást el kell hagynunk. Amikor más emberek helyett vállalunk felelősséget, elvesszük a felelősséget tőlük. Ha a gyerekeidet újszülöttnek tekinted és nem hagyod őket felnőtté válni, pelenkáznod kell őket majd egész életükben, és így a világon eggyel több másoktól függő ember lesz.

Sok szülő mondta azt, hogy "Ha mindent újrakezdhetnék, kevesebbet tennék a gyerekeimért, és arra tanítanám őket, hogy ők tegyenek magukért." Az egyetlen út a fejlődésükhöz, hogy olyan kihívásokat kapnak, amelyekben növekedhetnek, fejlődhetnek és felelősséget vállalhatnak az életben.

A Biblia szerint "Akire kicsit rá lehet bízni, arra sokat is rá lehet bízni... Ha nem lehet rád bízni olyan dolgot, ami a másé, akkor ki akar neked majd olyat adni, ami a tiéd lesz?" (Lk 16:10, NCV ford.)

A gyerekek szívesen vállalják a felelősséget. Saját tapasztalatom és sok más szülő tapasztalata alapján úgy gondolom, hogy sokkal jobb azt a hibát elkövetni, hogy túl sok felelősséget bízunk egy gyerekre, mint azt, hogy nem bízunk benne eléggé. Mindkét esetben hibázni fognak. De a cél az, hogy olyan emberré váljon, aki nem csak önmagát képes irányítani, hanem Isten irányítása alatt is áll.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Milyen felelősséget kaptál te gyerekkorodban, és milyet bízol te a gyerekeidre?
Szerinted igaz az, hogy ma a társadalom akadályozza a szülőket abban, hogy felelősséget bízzanak a gyerekeikre?
Hogyan lehet a gyerekeknek egyszerre megtanítani a felelősségvállalást és azt, hogy Isten szuverén és önálló hatalommal rendelkezik?

Napi remény * (Daily Hope by Rick Warren, 2017.08.11.)
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 49 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 49 db bejegyzés
e év: 575 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 329
  • e Hét: 1017
  • e Hónap: 4818
  • e Év: 66119
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.