Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
3. Akinek érdeme a hibája
  2018-10-24 02:04:53, szerda
 
  AZ ÉN 1956-OM

3. rész: AMIKORTÓL AZ ÉRDEMEIMET IS ELLENEMRE RÓTTÁK FÖL

Ismét visszatérve 1956 nyarához és a tanyához: ezt követően olyan elutasítóak lettek velem, mintha én egy nagyon-nagy rosszaságot csináltam volna...
De nem mondták meg, hogy mi is lenne az, amit jóvá tudnék tenni.
*
Egy alkalommal Imre nagybátyám - birkanyírás előtt - lemosta a gémeskútnál a birkákat. Nagy sár keletkezett a kút körül és ekkor bízott meg azzal, hogy
- "ITASD MÖG A LOVAKAT!"
A lovak viszont nem ittak a vályúban lévő vízből...
Ki kellett belőle a pancsolt vizet locsálni és tiszta vizet merni a kútból.
Kérdésem: mertél már vizet olyan mély kútból, amelyiknek csak egy kis fekete pont az alja, ahol a víz van?
Ráadásul már annyira ki volt merve a víz, hogy elfogyott a farúd a kezemből és a láncot markolásztam... Közben, csúszkáltam a sáros talajon a derekamig érő betongyűrű mellett. Amikor végre csobbant a vizes hordó a mélyben lévő vízben akkorát rántott rajtam, hogy felemelt és akkor annyira megijedtem, hogy elengedtem... Ez volt a szerencsém, mert máskülönben berántott volna...
És én még ekkor sem adtam föl a küzdelmet, mert megpróbáltam elkapni ismét a láncot és fölhúztam, majd ismét és ismét és bizony elegendő tiszta vizet mertem a lovak itatásához!
Már éppen akartam szólni Imre nagybátyámnak, hogy hozhatja a lovakat, amikor észrevettem: kicsi unokahúgom is ott van, és már ott topog a sárgödör szélén. A következő pillanatban már csak azt láttam, hogy bent van a gödörben és gyorsan elnyeli a sáros víz és a kis kezével nyúlkál fölfelé. Be akartam szaladni a tanyaépületbe, hogy szóljak, baj van! De rájöttem, hogy addigra meg is fulladhat!
Akkor lehasaltam a gödör szélére és az egyik kezemmel belemarkolva a sárgödör peremébe, a másikkal meg elkaptam Etelka kezét... Közben, én is kezdtem belecsúszva arccal belebillenni! Nem tudom, hogyan, de pont időben jött a segítség és csak azt láttam, hogy Etelka kint volt a gödörből, de engem otthagytak...
Ezt követően már csak arra emlékszem, hogy milyen nagy fényességgel csillogott a sár felszínén a napsugár. A nagy fényesség után már nem tudom, hogy mi történt....
Na, a lényeg: Bóna-nagymama meglátta nagybátyámat és a szemközti körorvos előtt ,,parkoló" szekeret az ismerős lovakkal. Nagymama akkor tudta meg, hogy nagybátyáméknál vagyok a tanyán. Velük jött visszafelé-jövet és átkísért a szomszédos tanyák egyikébe, ahol testvérhúga élt a családjával. Körülbelül egy hét múlva értem jött Piroska nénikém és egy kölcsön biciklivel bekerekeztünk nagymamához a városi házba.
*
Szeptemberben a tanévkezdés miatt ismét visszakerültem Pestre a szülőinek hittekhez, ahol ugyanolyan idegenül bántak velem, mint Imre nagybátyámék a röpcédulák után...
Attól fogva az érdemeimet is ellenemre rótták föl...
Pl. amikor belekezdtem abba a történetbe, amikor a kút melletti, disznók által kimélyített gödörbe becsúszott Etelkát kimentettem... Arra is azt mondta anya, hogy:
- ,,Jobb lenne abbahagyni a dicsekvést, mert még majd kiderül, hogy te lökted bele!"
Hááát, ettől fogva lett nekem nagyon-nagyon rossz a tanyán és abban a családban, amit a sajátomnak hittem!
*
Az egész eddigi életem arról szólt, arra dresszíroztak, arról győzködnek még ma is, hogy minden rosszról csakis én tehetek...és abba kéne hagynom a MÚLT felemlegetését. Csakhogy, ami mindenki másnak már a MÚLTAT jelenti az nekem még mindig a sajgó- fájdalmas JELEN.
*
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/937585526277444
*
(Folyt.köv.)
*
Bóna Mária Ilona

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Özönlött a nép a pesti utcákon
  2018-10-23 22:47:18, kedd
 
  AZ ÉN 1956-OM
4. rész: 1956 október 23-án ,,özönlött a nép" a pesti utcákon
1956-ban lettem fölső tagozatos az általános iskolában.
http://furaila.xfree.hu/278078
Nem féltem tőle, hiszen a 3. és a 4. osztályban kifejezetten megszerettem az iskolát. Volt egy csodálatos tanító nénink, akit Apor Istvánnénak hívtak. Olyan anyaian megértő és mégis szigorú volt, hogy egészen megszerettem.
Ez meg is látszott a bizonyítványomon, mert majdnem jeles lettem. Nem is volt más jegyem, mint 5-ös és 4-es.
Csík János igazgató bácsi és az alsó tagozatos tanítók jutalomkirándulást szerveztek júniusban az osztályelsőknek.
*
1956 őszén alig kezdődött el a tanév, - és az én sorsdöntő ötödik osztályom - máris szokatlan esemény zavarta meg a tanítást.
A rádió is megszakította adását, hogy valamilyen tüntetésről adjon hírt.
Apa, Ferenc nevű testvére, aki - miután letöltötte a 3 év sorköteles katonai szolgálatát - Pestre költözött, majd hamarosan megnősült.
Október 23-án szaladt át hozzánk, hogy:
- ""Gyerökök, zűr van! Alig tudtam hazajönni a gyárból, mert bent Pestön az utcákon özönlik a nép. Mindenki azt kiabálja, hogy:
- "le Rákosival, meg Gerővel és ki a ruszkikkal!""
Apa kitartóan csavargatta a gombokat a rádión. Amikor sikerült fogni a "Szabad Európa" adását, én is odakuporodtam egészen a közelébe, és kamaszos lelkesültséggel ittam minden szavát.
Egy Petőfi-kötettel a hónom alatt közlekedtem, és ilyeneket idézgettem belőle: "Föltámadott a tenger," - "A népek tengere;". Meg: "Sors, nyiss nekem tért, hadd tehessek" - "Az emberiségért valamit!"...". Majd: "Ha férfi vagy, légy férfi," "S ne hitvány gyönge báb," "Mit kény és kedv szerint lök" "A sors idébb-odább."
Akkor, nagyon jó érzés volt kimondani, amit gondoltunk. Apa kifejezetten jóságos volt velem a forradalom alatt, meg még egy kicsit utána is, mert soha nem szólt rám, hogy hallgassak!
*
Itt, Dél-Pesten, a szomszédos Jutadombnál még nov. 4-e után is ágyúztak.
Idézet az 1956 KATONAI TÖRTÉNETE c. videó kommentátorának szövegéből:
https://www.youtube.com/watch?v=aVfUixwHYtM
,,A pesterzsébeti felkelők (13.08 perctől) Oltványi László nemzetőrt választották a felkelők parancsnokának. Egy teljes ÁVH-s-szovjet menetoszlopot semmisítettek meg a nehézfegyverek. (13.46 percnél) A fővárosban itt tartott legtovább az ellenállás. November 11-én a Nemzetőrség feloszlott és befejeződtek a harcok. (14.07 percnél)
Lakóhelyünk közvetlen közelében folytak a harcok és bizony, láttam iskolatársamat Molotov-koktéllal a kezében meghalni...
1998-ban olvashattam arról, hogy milyen sokan meghaltak ekkor. Csak Pesterzsébeten
AZ 1956-OS FORRADALOM PESTERZSÉBETI HŐSEI ÉS ÁLDOZATAI
Megjelent a PESTERZSÉBET és SOROKSÁR (akkori XX. kerület) c. önkormányzati lapjában, Ó. Kovács Attila szerkesztésében... külön emlékszámot szentelt 1996-ban az októberi évfordulóra.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=832050&aid=276520&htr=1
A fenti videóban egyetlen szót sem lehet az akkori miniszterelnökről hallani, akit - mint már írtam, HEGEDÜS ANDRÁSNAK hívtak, és aki testvére volt nagybátyám feleségének...
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=832786&aid=276520
Pedig, jó lenne tudni, hogy valójában a Varsói Szerződés tagállamainak hadseregei - szerződés szerint - csakis akkor vonulhatnak be egy másik országba, ha azt a vezetőik kifejezetten kérik. Íty történt ez 1956-ban is.
,,1956. október 24-én, a nép és kormányának követelésére kénytelen volt átadni a hatalmat Nagy Imrének. "Október 28-án HEGEDÜS ANDRÁS írta alá antedatálva a szovjet hadsereg segítségül hívásáról szóló kérelmet. Október 28-án elvesztette KV és PB tagságát, majd október 29-én a Szovjetunióba menekítették"
https://hu.wikipedia.org/wiki/Heged%C3%BCs_Andr%C3%A1s_(politikus)
*
Az a HEGEDÜS ANDRÁS, aki 1994. március 16-án a következő tanúvallomást tette az 1956. október 25-i, katonai sortűzzel kapcsolatban az ÜGYÉSZSÉGEN:
,,,,... a mi am orf testületünk (K.E.: Központi Vezetőség) létrehozott egy Katonai Bizottságot, ami emlékezetem szerint egészen 28-ig, mint a Párt Katonai Bizottsága szerepelt.
Ebben a Katonai Bizottságban volt
- Apró Antal,
- Fehér Lajos,
- Bata (István),
- Piros (László),
- Földes László.
Mi a Katonai Bizottságot bíztuk meg, hogy megfelelő helyzetben adja ki a tűzparancsot, - tehát mi ez az amorf (K:E:: alaktalan, torz) vezetőség voltunk azok, akik felhatalmaztuk a Katonai Bizottságot, hogy a helyzet értékelésétől függően, az ő megítélése alapján, az ő szakmai tudásuk szerint adják ki a tűzparancsot. Ez meg is történt."
(Kéri Edit - Kik lőttek a Kossuth téren '56-ban?)
*
https://issuu.com/dorian07/docs/k__ri_edit_-_kik_l__ttek_a_kossuth_/23
*
(Folyt. köv.)
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
5. Büntetésből alul-értékelés az élet minden területén
  2018-10-23 01:51:49, kedd
 
  AZ ÉN 1956-om
5. rész: Amikortól az elégtelen, vagy kettes előre ki volt készítve
Azt a tizenhárom napot az 1848-as ifjak hevületével éltem meg, majd amikor leverték a forradalmat, nagyon nehezen törődtem bele...
Vagy talán sohasem tudtam igazán elfogadni azt az "égbekiáltó igazságtalanságot", ami akkor hazámat érte! (Akkor még 'mit sem tudtam Trianonról!) Elkeseredésem határtalan volt és ismét nem volt egyetlen ember sem a környezetemben, akivel mindezt megoszthattam volna, mert apa ismét nagy szótlanságba burkolódzott!
*
A téli szünetet és a karácsonyt KUNSZENTMIKLÓSON töltöttem.
Nem értettem, hogy miért kell nekem anya- apa és a húgom nélkül Kunszentmiklósra utazni, amikor anyáék is összecsomagoltak tele reménnyel... és csak engem raktak föl a vonatra, mint egy csomagot.
Az állomáson valaki várt szekérrel és már sötét volt, amikor megérkeztünk. Nagyon csalódott és szomorú voltam, ellenben nénikém csak úgy ragyogott. Még valahonnan egy nagy boróka ágat is kerített, amire nem volt semmilyen dísz és szomorúan kérdeztem, hogy nincs szaloncukor sem?
Nénikém erre kikerekezett biciklivel TASSKERTESBE, a nővéréhez, akinek ugyanaz volt a lányneve, mint nekem, és akivel együtt megfőzték a szaloncukornak valót.
Pedig, sokkal jobban örültem volna annak, ha velem maradt volna, mert annyira árvának éreztem magamat!
Nagymama gyászolt, mert tiszta feketében volt és némán zokogott. Befelé sírt, mint a háború után magukra maradt feleségek és édesanyák. Akkor még nem tudtam, hogy volt egy ZSIGA nevű fia is, aki eltűnt a forradalomban, és akit ugyanúgy nem tudott soha ELTEMETNI és ELGYÁSZOLNI, mint a II. világháborúban- az Erdélyért vívott harcok során- a Tordai szorosban eltűnt JÓZSEF nevű fiát!

Ezekről soha senki nem beszélt nekem. Csak amikor szüleimet ápoltam és módom volt kutakodni náluk, ezekre vonatkozó iratokat találtam....
Egy kicsit megvigasztalódtam, amikor szép színes sztaniolpapírt vett elő nénikém és nagymamával hármasban becsomagoltuk a szaloncukrokat. De én nem tudtam ennek sem igazán örülni.
Egyre az otthoniak jutottak eszembe és, hogy mit követtem el, mi rosszat, ami miatt engem anyuék nem vittek magukkal?
*
A téli szünetet követően nem kezdődött meg a tanítás, mert ,,szénszünet" következett, amit apa KISKUNHALASON élő kolléganőjénél, vagyis a szüleinél töltöttem.
A forradalom leverését követően apa oda menekített, mert Pesten nem volt biztonságos. Ugye LÁTTAM AZOKAT A RÖPLAPOKAT még AUGUSZTUSBAN!l Apa is belekeveredhetett a forradalomba, mert a szövőgyárban megalakult a NEMZETŐRSÉG, aminek apa is tagja lett. Meg akarták védeni a gyárat a ,,huligánoktól". Ezt - és semmi többet - még apa mesélte...
Forradalmi hevületem Kiskunhalason csak akkor csitult el, amikor éjszakánként nem lehetett a szovjet harckocsik rettenetes zajától aludni, mert szűnni nem akaró áradatként vonultak (demonstráltak) az alföldi utakon. Másnap félelmetes barázdák és kátyúk árulkodtak még az aszfaltozott részeken is!
Ez a demonstráció olyan félelemmel töltött el, hogy lassan-lassan kihunyt lelkemben a harci kedv, a "szabadság" utáni vágyakozás.
A család, ahol akkor éltem, olyan szeretettel és türelemmel vett körül, (pedig velük dacoltam a tankok helyett), hogy azóta is minden évben, ahogy közeledik október 23-a, szeretném megköszönni a hölgynek és családjának azt az oltalmazó szeretetet, amivel körülvettek. Erre azonban soha nem kerülhetett sor, mert akkora titok vette körül őket, aminek még 1990-et követően sem akart vége szakadni.
1957-ben, amikor újra beindult a tanítás, apa kénytelen volt visszavinni Pesterzsébetre...
Anya azonban nem volt otthon. Azt mondták, hogy ,,szanatóriumban" van. Levelet írtam neki, amire rárajzoltam a Kossuth-címert... Ugyanezt tettem a füzetemben is. Minden házi feladat dátuma mellé odarajzoltam a Kossuth-címert. A kerítésünkre még 1957-ben is olyanokat irkáltam krétával, hogy: "Éljen október 23!", Meg: ,,MÚK!" Ami annyit jelentett, hogy: Márciusban Újra Kezdjük!
Azután gyorsan elzárták a krétát és évekig, - még a tanároknak is(!) a portástól kellett vételezni!
Nem voltak tanárok. Osztályfőnökünkre is azt mondták, hogy ,,szanatóriumban" van... Ezért aztán még a portás is tanított. Vagyis megpróbált felügyelni ránk.
Mi, pedig meg voltunk teljesen vadulva!
Aztán kezdtek megjelenni furcsa ,,tanerők" az iskolában, akik kifejezetten ellenségesen viselkedtek pár gyerekkel az osztályból. Köztük voltam én is.
Az történt, hogy újsütetű földrajz tanárunk kiküldött (kis) Magyarország térképe elé felelni a ,,kettesért"! Akkor, amikor még nem is volt semmilyen jegyem földrajzból! Meg kellett (volna) mutatnom a három részre szakadt Magyarország területi részeit.
A három rész közül meg kellett volna mutatni Erdélyt is, amit percekig keresgéltem a térképen és mondanom sem kell, hogy hiába! Egy idő után megszólalt - gúnyos mosollyal az arcán:
- Szerencséje apádnak, hogy nem tudod megmutatni! Viszont, téged ez sem ment meg a bukástól! - mondta az újsütetű földrajztanár.

http://furaila.xfree.hu/259949

Abban a félévben megbuktattak földrajzból! Ott éktelenkedett az elégtelen a bizonyítványomban. Amikor apával alá akartam íratni, zokogva mondtam el neki, hogyan jártam. Azt hittem, hogy megért majd és tanáccsal lát el. Azonban csak annyit mondott, ,,jó, majd aláírom"... Soha többé nem állt szóba velem! .
Pedig, nagy szükségem lett volna arra, hogy kiálljon mellettem, mert az összes többi tanár is örökösen alulértékelt. Például, amikor matematikából megírtam a hibátlan dolgozatot, a javítást felírta a tanárnő a táblára, hogy az alapján javítsuk ki a hibáinkat... Amiért nekem nem volt hibám, és mégis elégtelen éktelenkedett a dolgozatomon, dacosan bevágtam a füzetet a padba és karba-font kézzel, felszegett fejjel szabotáltam a javítást. A tanárnő hatalmas pofonja, ami csattant az arcomon, döbbentett arra rá, hogy semmi értelme semmiféle tiltakozásnak a még oly nyilvánvaló igazságtalanság ellen sem!
Ez a negatív megkülönböztetés velem szemben még napjainkban is tart!
Ez az egész azért is bánt oly nagyon - így az utolsó életszakaszomban - mert nem hagyhatok semmi mást örökül utódaimra!
*
(Folyt.köv.)
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
6. rész: A Kádár-korszak numerus claususa
  2018-10-22 00:32:37, hétfő
 
  AZ ÉN 1956-OM
6. rész: Amikor a szocialistának hazudott rendszer diktatórikusan ,,t"iltott, esetleg ,,t"űrt, vagy kőkeményen ,,t"ámogatott
Arról a ,,HÁRMAS T"-ről van szó, amit ACZÉL GYÖRGY a MSZMP KB kulturális ügyekért felelőse kitalált és megvalósított évtizedeken keresztül!
EZ VOLT A KÁDÁR-KORSZAK ,,NUMERUS CLAUSUS"-a!
Aczél György - még az 1989-es MSZMP KB üléseken is a következőket mondta felszólalásakor:
,,"1989. 02. 10-11
,,A sajtóról néhány mondatban... a tegnapi szektások itt is felemelték a kezüket és reformszerkesztőkké váltak. Én azt hiszem...hogy befolyás legyen, hogy megnyerjük a húsz legjobb újságírót, akin keresztül lehet befolyást nyerni, megteremthető.../102.old. Aczél György/""
http://furaila.xfree.hu/278074
A jegyzőkönyvek kivonatolt részletei itt láthatók: http://furaila.xfree.hu/234611
*
valamint itt olvashatók:
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=126643&n=furaila&blog_MSZMP
*
VISSZATÉRVE az én '56-os történetemhez: szomorú, de nem volt senki ezen a világon, akivel ezekről tudtam volna beszélgetni! Szörnyű, hogy mi mindentől megkímélhettem volna magamat, magunkat, ha lett volna egy okos ember, aki szóba állt volna velem és ellátott volna tanáccsal! Azt azonban érezni lehetett, hogy mindenki rettegve félt és én nem tudtam, hogy mitől.
Ezért sem győzöm hangoztatni, hogy amit ELHALLGATNAK, az olyan, mint egy láthatatlan taposóakna - amire, ha gyanútlanul rálépve felfedezünk, akkor már későn van!
Gondolom, hogy ezek ellentételezésére elengedtek mindenféle úttörőtáborba, csakhogy, le legyek kötve. Ahol anyáék demonstratíve - minden alkalommal - meglátogattak. De az is biztos, hogy nem örömükben tették! Gondolom, hogy őket vették elő a szabadságért való rajongásom miatt.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=457907&aid=268641
*
Ez volt az utolsó, a nyolcadik befejeztét követő úttörőtábor - és itt lettem szerelmes Horváth Jóskába, Fa Miklós és Fa Nándor (a nagy tengeri hajós) unokatestvérébe. Jóska akkor már elsős gimnazista volt és, mint ifivezető lehetett velünk a táborban.
Azért jött utánam anya az úttörőtáborba, mert menni kellett megkötni az ipari tanuló szerződést. Hiába tiltakoztam, hogy én NAPPALI gimnáziumba szeretnék menni, mint Jóska, mert csak érettségivel lehet tanítóképzőbe jelentkezni!
Ezen a szerződésen a dátumok fontosságára hívnám fel a figyelmedet. Ugye, 1946-ban születtem és ez a szerződés 1960. aug. 9-én kelt! Vagyis, 14, azaz: Tizennégy éves voltam ekkor.
Szeretném, ha vetnétek egy pillantást az általános iskolai bizonyítványom utolsó oldalán látható pecsétekre és dátumokra is!
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=457889&aid=268641
*
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=457905&aid=268641
*
Itt is látható, hogy 1960-ban ipari tanuló lettem a MüM 15. sz. Helyiipari Iskolában. Igaz, 1962-ben már a Dolgozók Gimnáziumába is jártam, mert megígértem Jóskának, hogy mindenképpen leérettségizek, hogy tanítóképzőbe jelentkezhessek... Kár, hogy a varroda elnök-főnöke nem írta alá a jelentkezési lapomat, mondván:
- ,,NINCS SZÜKSÉGEM ÉRETTSÉGIZETT VARRÓNŐRE!"
Az, hogy mégis fölvettek munkahelyi javaslat nélkül is az annak volt köszönhető, hogy az idős nyugdíjas igazgató bácsinak megesett rajtam a szíve, mert azt mondta:
- ,,AKI ENNYIRE AKAR TANULNI, ANNAK NEM SZABAD MEGTILTANI!"
Az senkit nem érdekelt és még ma sem érdekel, hogy milyen nehéz volt heti három alkalommal - reggel, tanszerekkel megpakolt táskával rohanni a munkahelyre és onnan hulla fáradtan a gimibe... És minden alkalommal úgy készülni, mint ahogy a nappalisok. Ugyanannyi volt a házi, mint nekik!
De hajtott a SZERELEM meg az a vágy, hogy TANÍTÓ lehessek!
Nem is értem, honnan veszik egyesek azt, hogy bárki továbbtanulhatott a Kádár-korszakban?
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=457878&aid=268641
*
A lényeg, hogy sikerült az első évet a gimnáziumban - 11 tantárgyból - közepes eredménnyel befejezni és a szakmunkásvizsgám is sikerült.
Amikor bevittem a műhelybe anyának megmutatni a közepes szakmunkás bizonyítványomat, jól leszidott, hogy csak hármas lett! De én előkaptam a másik hármas átlagú bizonyítványomat a gimiből és azt mondtam neki:
- ,,,,Nekem van egyedül ,,hatos" bizonyítványom a varrodában!""
A fércelője, Éva néni is hozzászólt: - ,,Bóni, kígyót melengettél a szíveden."
Ettől fogva pokollá tette anya a varrodában is az életemet...
*
(Folyt. köv.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
7. A megtorló hatalom kegyetlen volt a kölyökharcosokkal
  2018-10-21 12:58:15, vasárnap
 
  AZ ÉN 1956-OM
7. rész: A MEGTORLÓ HATALOM KÍMÉLETLENÜL LECSAP(OTT) A KÖLYÖKHARCOSOKRA
A forradalom leverését követő véres megtorlások idején - tizenéves kölyökharcosokat ítéltek több évi börtönbüntetésre, majd életfogytig tartó rendőri felügyeletre! Ilyenek voltak Egei Attila és Bóna Rezső (Rudi) is... Hogyan is történhetett mindez meg?
Ismét visszatérnék az 1989-es Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottságának ülésein készült jegyzőkönyvekhez. Olvassuk csak miként beszél 1989.02.10-11-i ülésen HORN GYULA az ,,ELLENFORRADALMÁROKRÓL" és az ellenük fegyvert fogó megtorlókról!
,,Én szerintem nincs és nem is szabad megengednünk azt, hogy 1956 kapcsán valamiféle lelkiismereti válság keletkezzen mindazoknál, azokban, akik akkor fegyvert fogtak, mert AKIK FEGYVERT FOGTAK NOVEMBERBEN, és NOVEMBERBEN FELLÉPTEK, AZOK AZ ELLENFORRADALOMMAL SZEMBEN léptek fel. És ez a lényeg. És ezért kapták a kitüntetést, vagy az elismerést, és így tovább /62. old. HORN Gyula/"
(Ez egy hónappal a PAKTUM megkötése előtti kijelentése HORN GYULÁNAK.)
*
Pontosan ezért, teljes felelősséggel kijelenthetem, hogy az un. RENDSZERVÁLTOZÁST megelőzte egy FORGATÓKÖNYV, amely alapján megtörtént mindaz, amiről itt is írtam:
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1877314798971174?__tn__=K-R
*
Ezért sem lehet azon csodálkozni, hogy a mai napig ünnepelhetnek az 1956-os népfölkelés és szabadságharcosok emlékére megtartott emlékezéseken azok és jogutódaik, akik a legfőbb ÁRULÓI lettek 1990-et kövezően a MUNKÁS-PARASZTSÁGNAK és az 1956-os népfölkelésben részt vevőknek.

http://furaila.xfree.hu/278070

*.
Az 1956-os kölyökharcos MANSFELD PÉTERT a munkásosztály árulásáért ítélték még kiskorúan halálra, majd akasztották föl a 18. születésnapját követően.
Mit érdemelnének a mai MUNKÁSOSZTÁLYT elárulók?
*
Tizenéves kölyökharcosokat - EGEI ATTILA, BÓNA REZSŐ - ítéltek több évi börtönbüntetésre azoknak a röplapoknak a terjesztéséért, melyeket valójában maga a MAGYAR NÉPHADSEREG gyártott és kezdett el terjeszteni már 1956 AUGUSZTUSÁBAN.
Amiért én láttam azokat a röplapokat még augusztusban, egy életöltőn át tartó negatív megkülönböztetés lett az osztályrészem.
*
Szörnyű tragédiák sorát idézték és IDÉZIK ELŐ - BÜNTETLENÜL- titkos szolgálati módszerekkel.
Ilyen volt az, amit elkövettek ellenem - szülői segédlettel - 1963-ban...
Az igazi tragédia akkor történt velem, amikor szerelmes lettem egyik iskolatársamba,
Horváth Jóskába, akitől csak erőnek erejével - egy szörnyű erőszakot követően - tudtak elszakítani!
Itt olvasható annak a rettenetes erőszaknak a története:
https://www.facebook.com/notes/b%C3%B3na-m%C3%A1ria-ilona/kicsi-kati-szerelme/181 3425762026745/
HORVÁTH JÓZSEF 1991-BEN HALT MEG agyi ödémában. A Székesfehérvári Alakulat alezredese volt. Soha nem volt alkalmam elmondani neki miért nem tudtam MEGVÁRNI! Soha többé nem tudtam vele beszélni. Mint ahogy másokkal sem - úgy általában. Az egész történetben ez fáj a legjobban!
Az 1956 utáni megtorlások idején rendezett perek során történt, hogy Jóska apja, Horváth István ,,NÉPI BÍRÓ" volt abban a perben, amit Mansfeld Péter és társai ügyében tartottak.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=275829&aid=146399 __ (Részlet Kósa Csaba: Alhattál-e kisfiam? c., Mansfeld Péterről szóló könyvéből.)
El lehet képzelni, hogy Horváth bácsi mennyire NEM hagyta volna, hogy az egy-szem fia egy ,,ellenforradalmár"-Bóna-lánnyal összeházasodjon!
A mi szerelmünk halálra volt ítélve már az első pillanattól fogva!
És, amiért Jóskát az apja katonatisztnek szánta, egyre kellemetlenebb volt Jóska apja számára a fia szerelme irántam.
A pokoli terv már akkor kész volt, amikor sikerült a szakmunkás vizsgám és apáék befejezettnek tekintették a rólam való ,,gondoskodást".
Megszületett az ördögi terv az én elveszejtésemre is.
Amiért engem nem tudtak börtönbe zárni, mint Rudit, ezért erkölcsileg tettek élő halottá! Itt olvasható Rudi szenvedéstörténete:
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=70638&n=furaila&blog_
_cim=In memoriam Bóna Rudi
*
Öt évig tartott a házasság nevezetű testi-lelki erőszak. Egy hideg téli estén nem bírtam tovább és fellázadtam az erőszakos ellen. Ezt azonnal megtorolta és mínusz 10 fokos hidegben egy-szál hálóruhában kirugdosott a lakásból.
Ismét ,,otthon" voltam a szülőinek hitt házban. Ismét kezdődött minden ott, ahol azelőtt 5 éve abbamaradt. Ráadásul, tilos volt beszélni a sok szenvedésről. Nem illett volna abba a hazug képbe, amit helyette kitaláltak. Azt híresztelték és még a titkos szolgálati jelentésekben is az szerepel, hogy azért váltam el, mert nem volt katonatiszt, hanem csak egy géplakatos szakmunkás. Ennek pont az ellenkezője volt igaz! Ugyanis, a lelkem mélyén mindig nehezteltem a katonaságra azért, hogy elvette tőlem Jóskát, az egyetlen igaz szerelmemet!
*
Három évig voltam ,,otthon" és amikor ismét szerelmes lettem valakibe, ismét kizártak a házukból, éjszakai kóborlásra ítélve engem. Ezért, amikor a vállalati szakszervezeti titkár és a személyzetis felszólított, hogy szakítsak szerelmemmel, mert máskülönben kénytelenek lesznek engem elbocsájtani - szakítottam. A fiú ugyanis, 6 évvel fiatalabb volt nálam és szintén egy 1956-os szabadságharcos volt a családjukban... Vagyis, a káderlapjaink nem illettek egymáshoz! A fiút behívták hirtelen SORKÖTELES KATONAI SZOLGÁLATRA, és akkor én megbeszéltem az egyik munkatársammal, hogy együtt befizetünk egy OTP értékesítésű öröklakásra! Csakhogy, kellett hozzá a házassági anyakönyvi kivonat és-a-többi, és-a-többi... Ezzel, a TITKOS SZOLGÁLATI HÁLÓ(ZAT) ÖRÖKRE BEZÁRULT KÖRÜLÖTTEM.
*
- VÉGE -
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amikor az ellenség kívülről-belülről is támad
  2018-10-16 05:28:43, kedd
 
  MIT TEHETÜNK, AMIKOR AZ ELLENSÉG KÍVÜLRŐL ÉS BELÜLRŐL IS TÁMAD?
A magyar helyzet egészen sajátlagos! Már írtam ezerszer, hogy az ellenség kívülről és belülről is egyszerre nyomul évtizedek, évszázadok óta!

1.) A BELSŐ ellenség ellen mostanra már nehéz bármit is tenni, hiszen a kádári időkben elfoglalták a nemzetstratégiailag fontosabb pozíciókat. Emiatt olyan véd és dacszövetséget alkotnak, úgy összezárnak hogy azon már rést ütni sem lehet... Főleg akkor nem, ha valakit a magánéletében is (az un. családon) belül is szolgaként kezelnek, mert kezelhetnek!
Ezen hátrányos helyzetű magyaroknak nem marad más, mint a MAGÁNÉLETI HÁTORSZÁG kiépítése... Ehhez, jó lenne, ha több figyelmet szentelnének az emberek a közvetlen környezetükben élőknek!. Jó lenne szorosabbra fűzni a szeretetkapcsolatainkat és ezzel megnyerhetnénk a megmaradásért vívott küzdelmünket.
Emlékezzünk: a II. világháborúban a szovjetek a HÁTORSZÁGBA menekítették a civil lakosságot, és az iparukat is képesek voltak áttelepíteni!
Jó lenne a nemzeti összefogást azzal kezdeni, hogy mindenki legalább a magánéletében fogna össze valakivel! Azután annak a szeretteivel... és így alakulhatna ki végre az össz-nemzeti ÖSSZEFOGÁS!
Mint írtam, az ellenség KÍVÜLRŐL is támad... Szerencsére, most még egyenlőre tartja magát az ország-vezetés a KÜLSŐ migráns-inváziót ránk erőltetőkkel szemben....

2.) A KÜLSŐ ellenséget sajnos, BELÜLRŐL is erősen támogatja a magát ellenzékinek nevező politikusok és a velük rokonszenvező szavazópolgárok...
*
Ha úgy fogjuk fel a rendszerváltozás nevezetű átalakítást, mint az építkezésben egy felújításra és átépítésre szoruló házat (hazát) akkor a most divatos módszerrel csodát lehetne tenni.
Az un. szocializmus romjait teljesen újjá lehetne varázsolni.
Az ALAPOKAT megerősítve - ősi magyar kultúránkkal lelkierőt adva a maradék magyarságnak, ami garantáltan összetarthatná- nemzették kovácsolhatná népünket.
A megerősített alapokra azután a ház köré fel kellene húzni egy új falat - jó szigeteléssel kívülről megerősítve, még emeletet is lehetne rá építeni!!!! Miközben, a benne élőket nem kellene sehova költöztetni...
A KÜLSŐ ellenséget támogató- ellenzékinek álcázott BELSŐ ellenség - azonban porig akarja rombolni mindazt, ami magyar és teljesen új ország-építményt akar a helyére építeni.
*
Mint köztudott, a BONTÁST és ÉPÍTÉST ugyanaz a (háttér) hatalom irányítja Nekünk most oda kell tenni magunkat, amelyik hatalmi elit kívülről - a határon túlra rekesztett magyarsággal megerősíti maradék kis hazánkat! Miközben, mi: az egyes MAGyar ember is igyekszik megerősíteni magánéleti kis hátországát!!! Legjobb kötőanyag ehhez a SZERETET.
Meg kellene tanulnunk nekünk is ÖSSZEZÁRNI a megosztást, a gyűlölködésre uszító belső politikai ellenséggel szemben!!!!
Ehhez azonban, az ELHALLGATÁSOS hazugságokkal elaknásított életünket aknamentesíteni kell! Meg kell tudnunk az életünk minden területén mindazt, amit elhallgattak!!!
Akkor azután a TUDÁS birtokában már lehet egy élhető életstratégiát kialakítanunk!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
4.Jobbik és a szakmai kreativitás, találmányok és feltalálók
  2018-10-11 15:18:38, csütörtök
 
  A mostani JOBBIK KONGRESSZUSRÓL eszembe jutottak a kezdetek...
4. Rész, melyben a SZAKMAI MUNKA és a SZAKMAI KREATIVITÁSBAN rejlő lehetőségek ELSIKKASZTÁSÁRÓL lesz szó. Különös tekintettel a FELTALÁLÓKRA és TALÁLMÁNYAIKRA.
Mára már nyilvánvaló azok számára is, akik reménykedve bíztak a Jobbikban, hogy hiába... Hiszen, a JOBBIK is csak a kommunikáció szintjén volt (van) egyfajta NEMZETI ÉRDEKET, RADIKÁLISAN KÉPVISELŐ PÁRT.
Ahhoz, hogy megértsük a JELEN sorkérdéseit, vissza kell menni időben ismét ahhoz a történelmi időkhöz, amikor Magyarország ,,szocialistának" mondott vezetői - FÜGGETLENÍTETT kisz- Párt és szakszervezeti bizottságaikkal - ott gyakorolták a HATALMAT minden vállalat, üzem és intézmény élén!
*
A vállalati (üzemi) tanács tagjai:
- a függetlenített párt- kisz- és szakszervezeti titkárai voltak az első számú vezetői;
- csakis utánuk következett az igazgató (aki szintén párttag volt) és aki az 50-es években pár hetes (hónapos) tanfolyamon szerezhetett pl. műszaki diplomát. Ezen igazgatók az 1970-es években mehettek nyugdíjba és bizony, addig
- a gazdasági- (főkönyvelő) és
- a műszaki igazgató (helyettesek) szakmai erőfeszítéseinek volt köszönhető, hogy az olyan világhírű cégek, mint pl.: IKARUS, Ganz MÁVAG, Országos Gumiipari Vállalat Taurus Gumigyára, Hajdúsági iparművek Lehel Hűtőgépgyára, Május 1. Ruhagyár, Magyar Gyapjúfonó és Szövőgyár (The Woolmark Company), Habselyem Kötöttárugyár...Tungsram (1909) Egyesült Izzólámpa és Villamossági Művek, DCM: vagyis Dunai Cementművek, Magyar Gépipar és kohászat (1947) Csepel Művek...Kőfaragó- és Épület-szobrászipari Vállalat, a Herendi- és a Hollóházi Porcelángyártó Vállalat...stb. hogy NYERESÉGESEK voltak... Csakhogy, ezt a nyereséget felélte az a rettenetes FÜGGETLENÍTETT politikai apparátus. (Mert, nem csak a vállalatok, üzemek és intézmények élén lévőket kellett el- és fenntartani tudni, hanem a FÜGGETLENÍTETT hatalmas irodaházakban székelő járási, városi, fővárosi- kerültekben lévőket is...)
*
A dolgozó néphez tartozók (feltalálók)
Az igaz, hogy a ,,dolgozó nép" semmit nem érzékelt az egészből, mert már az 1970-es évektől kezdődően, attól a rothadónak hazudott Nyugattól (IMF) fölvett kölcsönökből fizették a bérüket.
Bizonyíték a MÁIG ÉRVÉNYBEN LÉVŐ 1982. évi 6-os számú Törvényrendelet (Tvr.) 9. cikkelyének 2. szakasza!
Ez alapján az IMF Magyarországon 1982. óta napjainkig korlátozás nélkül vásárolhat ingatlanokat, lakásokat, házakat, cégeket, üzemeket, vállalatokat (egyszóval mindent, ami megvehető és privatizálható adósság fejében.
*
Bővebben itt látható:
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=98200006.TVR#id=
I1_1326320839250&parent=
http%3A%2F%2Fnet.jogtar.hu&rpctoken=720540082&_methods=
onPlusOne%2C_ready%2C_close%2C_open%2C_resizeMe


Már, amikor az 1980-as évek vége-felé ki kellett vonulniuk a gyárakból, üzemekből a FÜGGETLENÍTETT párt- kisz- és szakszervezeti titkároknak, titkárságoknak, még akkor is abban a tévhitben DOLGOZTAK a munkások, hogy munkájukkal építik a szocializmust!
*
AZ ÚJ GAZDASÁGI MECHANIZMUS
Az akkori ifjak (a ,,nagy generáció" értelmisége) a ,,Közgázon" 1968-69-ben kidolgozták az ÚJ GAZDASÁGI MECHANIZMUS nevezetű, szociális piacgazdaságot létrehozó programot. A dolgozó néphez tartozók (munkások, parasztok, és ifjú értelmiségiek) ezzel az ÚJ GAZDASÁGI MECHANIZMUSSAL kihúzták a bajból - átmenetileg - a PÁRTÁLLAMOT azzal, hogy napi 16 órát dolgoztak (8 órát a kötelező munkaidőben, és a másik 8-at másodállásban, vagy fusiban).
A maszekolás is virágzott, mert a leleményes, jó SZAKMUNKÁS vállalkozók ellátták minőségi árucikkeikkel az igényesebb szolgáltatást igénylőket és az azt megfizetni tudókat. Nem voltak az adóval agyon sanyargatva. Elég volt befizetni a TBK-t és slussz!
A PARASZTSÁG is viszonylag jól élt, mert a TSZ-ek kiosztottak a tagok között un. HÁZTÁJI megművelésre földeket és az azon termesztett terményekre szerződést kötve ellátták friss és minőségi zöldséggel, gyümölccsel nem csak a hazai piacot, hanem a környező országokba is tudtak szállítani. A TARTÓSÍTÓ üzemeket is ellátták áruval.
*
Ebbe a szociális piacgazdaságba születtek bele a mai negyvenesek, ötvenesek, akik nem értik, hogy mi szükség volt annak a ,,jó világnak" a megszüntetésére.
Hát, csak azt nem mondja el nekik senki, hogy azt a hatalmas FÜGGETLENÍETT párt- kisz- és szakszervezeti apparátust már nem bírta eltartani az ország DOLGOZÓ NÉPE...
Ezt használta ki a ma már fejlettnek mondott Nyugat - élén az IMF-el - és ellátta kölcsönnel a luxushoz és a kiváltságokhoz ragaszkodó hatalmi ,,elitet".
Mert, mint, ahogy minden társadalmi formáció kitermeli a maga ,,elitjét" és ,,plebs"-ét is, úgy az un. szocialista társadalom is ...
Az ehhez a politikai ,,elithez" tartozók gátlástalanul visszaéltek a hatalmukkal 1990 előtt és utána is.
Se vége, se hossza nem lenne itt annak a felsorolásnak, hogy mennyien fordultak a FELTALÁLÓ DOLGOZÓK közül a Munkaügyi Bíróságokhoz, mert nem tudtak beletörődni abba, hogy a vállalat (politikai) vezetői agyonhallgatták vagy egyszerűen ellopták találmányaikat... Viszont, a Munkaügyi Bíróságokon sem hozhattak a ,,dolgozó" réteghez tartozó FELTALÁLÓ számára kedvező ítéletet, mert a politikai hatalmi ,,elit" megtalálta a módját a megleckéztetésnek...
Természetesen, voltak kivételes esetek és helyzetek, ahol világszínvonalú termelés folyt - a találmányoknak köszönhetően - a fentebb említett vállalatokban és üzemekben.
Pontosan ezért gondolom azt, hogy az a legnagyobb paradoxon - az egész Trianont-emlegetősdiben, amikor azok hozakodnak elő vele, akik gátlástalanul megrendezték - rendszerváltozásnak hazudva - a II. "Trianont"!

Mert, bizony,
- a szocializmus becsődöltetése,
- a munkás-parasztságra épített rendszer fölszámolása az ezekben a gyárakban dolgozó munkások utcára kerülésével, akik nem rendelkeztek sem anyagi- sem ismereti, sem kapcsolati tőkével az újrakezdéshez;
- az 1945 utáni államosított gyárak és üzemek
1988-tól történő kiárusítása a maradék kis ország határain belül megmaradt magyarságot, a NÉP-hez tartozó rétegét érintette végzetesen!
*
Azokat az új hatalmi elithez tartozókat kellett volna számon kérni, akik csődbe vitték és kiárusították Magyarországot! A számonkérés megelőzésére még 1989. március 15-én PAKTUMOT kötöttek egymással, melynek ,,köszönhetően" a mai napig jobb- és baloldalira osztódva, demokráciát sulykolva, egymásra mutogatva gyakorolják közösen a hatalmat.
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1637212192981437
Lehet érezni ennek a rettenetes PAKTUMNAK a kegyetlenségét? Igen, lehet! http://furaila.xfree.hu/212714
*
Ennél kegyetlenebb ,,békekötés" csak a trianoni volt!
Azt azonban idegen hatalmak erőltették Magyarországra.
*
Ezt a mostanit, viszont a saját, kalmár-lelkű, kufár vezetői!
Azért ügyeskedték be - népszavazást rendezve - az országot a NATO-ba, majd az EU-ba, hogy soha ne kerülhessen sor mindezen TÉNYEKEN alapuló igazságok felemlegetésére és legfőképpen semmiféle elszámoltatásra!
Ezért lesz minden - magát nemzetinek valló - párt-politizálásnak ugyanaz a vége: betartják a PAKTUMOT és ez minden más (NÉP-NEMZETI) érdeket felülír!
Ezért lesz továbbra is minden JELENKORI magyar TALÁLMÁNYNAK és FELTALÁLÓNAK mellőzöttség és meghurcoltatás a sorsa!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
3. A Jobbik által félreértett lokálpatriotizmus
  2018-10-10 13:53:02, szerda
 
  3. A mostani JOBBIK KONGRESSZUSRÓL eszembe jutottak a kezdetek...
Kerülöm, hogy véleményt írjak a napi politikai történésekről. Azonban, a Jobbikkal kapcsolatban meg kell osztanom a 13-10 évvel ezelőtti tapasztalataimat...
3. Rész, melyben a JOBBIK hogyan értelmezte a LOKÁLPATRIOTIZMUST
Számomra ugyanis - már a MAGYAR GÁRDA megalakulásakor, a történések alapján - mindaz előrevetült, ami már egy éve nyilvánvalóvá is vált.
Mert mára már nyilvánvaló azok számára is, akik reménykedve bíztak a Jobbikban, hogy hiába... Hiszen, a JOBBIK is csak a kommunikáció szintjén volt (van) egyfajta NEMZETI ÉRDEKET, RADIKÁLISAN KÉPVISELŐ PÁRT.
A JOBBIK, mint magát radikális nemzeti pártnak valló párt a LOKÁLPATRIOTIZMUST is rosszul értelmezte. Aggódtak egy időben a vidéken élő idős emberek legyilkolása és agyonverése miatt. Miközben teljességgel megfeledkeztek azokról az értékekről, amit ezek az idős emberek hordoznak.
Kik is ők valójában?
A mai nagymamák és nagypapák (nyugdíjas korúak) két nemzedéke él még egymás mellett - nyomokban. Azért írom, hogy nyomokban, mert az egyik nemzedék az un. ,,fényes szelek" nemzedéke, a másik, pedig az ő gyermekeik, az 1945 után születettek ,,a nagy generáció" nemzedéke.
A ,,fényes szelek" nemzedéke gyermek- és ifjúkorát a Horthy-korszak, nagy Mária-Országa (hazaszeretet- és anyakultuszában) élte meg.
Őket érte a II. világháború hadrafoghatósági korban... Majd, a háború véget-értével ők voltak azok, akik... de inkább ide másolom azt, amit Vona Gábornak és általában MINDEN jobboldalinak tartott (MDF, Fidesz, KDNP) politikusnak is megküldtem már 2005-ben...

,,"GONDOLATOK EGY TÁRSADALMI KRÍZISHELYZETRŐL
(részlet)
Mit? Miért?
Meg kell szerezni azokat az eszközöket és meg kell teremteni azokat a körülményeket, melyekkel lehetséges a magyar nemzet érdekeit szolgáló kultúr- és oktatáspolitika megvalósulása.
Hogyan?
1./ Tanulmányozni kell több szempontból is, hogy mely népcsoport az, amelyik még képes egyfajta "magyar érdek" belátására, képviseletére, akiket még senki "nem szólított meg", senkinek nem jutott eszébe még az erkölcsi rehabilitációjuk sem!
Lehetséges szempontok egyike:
- Tanulmányozni kell a trianoni döntés után megmaradt csonka ország,
- gr. Klebelsberg Kunó vallás- és közoktatásügyi miniszter - kultuszpolitikáját!
Miért éppen ezen időszakot? Azért, mert akkor is társadalmi krízist élt át nemzetünk, amit megpróbált kezelni és az akkori "kedvezményezett" néprétegek gyermekei még itt élnek közöttünk...
Kik is ők valójában?
- Ők azok, akiket a kisbirtokos szülők a városba küldtek tanulni.
- Ők azok a mesteremberek, akik némi ingatlannal is rendelkeztek az államosításkor. (Például egy kis kertes házat, műhelyt tudtak venni a két világháború között - az Alföldhöz legközelebbi dél-pesti kertvárosban.)
- Ők azok, akiket elsőként "betereltek" a gyárakba.
- Ők azok, akik 1945 után nagyon gyanúsak lettek a "magántulajdon" miatt. (Köztudottak a módszerek, melyekkel "megdolgozták" az ilyen "gyanús, osztályidegen elemeket".)
- Ők azok, akik kénytelenek voltak megtagadni mindent; egész ifjúságukat, kuláknak kikiáltott anyjukat-apjukat, az egész családjukat, hogy ne racizzák őket a gyárban, hogy ne hurcolják el őket különböző büntető- átnevelő táborokba.
- Ők azok, akik inkább lúgkövet ittak, minthogy - az akkori "kultúrpolitikai koncepciónak" megfelelően - "prolit csináljanak belőlük"! (Akit megmentettek, most már testben is megtörve, megnyomorodva, még azt is megígérte a "P"ártnak, az egyetlennek, hogy gyermekeiből is "rendes munkásembert" nevel majd...
Így lett utódaiknak is osztályrészük a "T"űröm és "T"iltom.)
- Ők azok, akik a mai napig rettegnek mindenféle hatalomtól!
- Ők azok, akik érdekeit nem képviselheti baloldali párt!
- Ők azok, akik soha nem meséltek gyerekkorukról, szüleikről, családi múltjukról.
- Ők azok, akik nem örökíthették tovább organikus (ősi tudás iránti készség) műveltségüket.
(A leghatékonyabb módszer a nemzeti hagyományok- és kultúra gyökeres kiirtására ez az ELHALLGATTATÁS. Az ELHALLGATÁS, pedig a hazugság legalattomosabb fajtája, mert még védekezni sem lehet ellene!)
- Ők azok akik "kettős tudattal" élték le az életüket, "neveltek" gyerekeket, unokákat; ők a "látens közvélemény", akik szép csendben a rendszerváltozásra szavaztak. Azután kiderült, hogy már egy kicsit megkésett ez a rendszerváltozás, mert bizony addigra mindenki elhitte róluk, hogy a "kedvezményezett munkásosztályhoz" tartoztak! Pedig, erről szó nem volt soha! Az új "rendszer" is csak a vállalkozni tudó, induló tőkével rendelkező szakmunkásokat viselte el.
A mindenéből kiforgatott, egzisztenciálisan 100 évet visszavetett, "újproletárok" számára nem jött el a változás, a rehabilitáció. Csalódottságukban nem mentek el szavazni 1994-ben.
Igaz, már nagyon öregek, betegek; sokan már eltemették gyerekeiket is, vagy elnyelte őket egy fogyasztói társadalom Nyugaton... (Gyerekeik a "nagy generációnak" nevezett nemzedék tagjai.)
A rendszerváltoztatás is adós maradt annyival, hogy megkapják a lehetőséget arra, hogy végre - legalább lélekben - kiegyenesíthessék "összeroppantott gerincüket"! "" (Részlet az Országgyűlésben 1997-ben megtartott oktatási konferencián elmondott beszédemből: Bóna Mária Ilona)
*.*.*

Gyermekeik: a mai nagymamák- nagypapák már a szocializmus nevezetűben felnőtt munkás-paraszttá ,,nevelt", vagy ,,kiemelt", alulról felhozott ,,jó kommunista káder-gyerekek..." akik az Új Gazdasági Mechanizmus idején váltak munkavállalóvá...
A fényes szelek plebejus-népi nemzedékéhez tartozóknak alanyi jogon ,,járt" az új 1945 utáni hatalomtól minden, ami a későbbi nemzedékhez tartozóknak már NEM járt, hanem csak ADHATÓ volt! Ők váltak nehéz-sorsúvá a HÁRMAS ,,t" KONTRASZELEKCIÓJÁVAL...
*
Ezen NEHÉZ-SORSÚAKNAK és utódaiknak még a rendszerváltozás nevezetű felfordulásban is el kellett szenvedni az élet minden területén a szocializmus nevezetűből átörökölt negatív megkülönböztetést (diszkriminációt); ami miatt nem tanulhattak tovább sem nappali tagozatú középiskolában, sem fölsőfokún, sem a dolgozók esti iskoláiban...
Az akkori huszonéves ifjaknak nem jutott már lakás sem és bizony, ha nem volt jó a káderlapja, akkor még arra a panelra sem fizethetett be, mert akkorra már elfogytak a kiutalható tanácsi bérlakások és ennek a nemzedéknek már meg kellett vásárolnia 30 éves törlesztő részletre, OTP hitelre, ha aláírt legalább 2 gyermek megszületésének vállalását. A havi törlesztő részlet egy 47-50 négyzetméteres panel lakásnak 2.600,- Ft volt ugyan, ami bagatellnek tűnik, csakhogy, ennyi volt a havi fizetése egy szakmunkásnak. A feleség, aki otthon volt az akkori nagy vívmány szerinti GYES-en (ami 800 Ft volt) ebből kellett volna kifizetni a havi közüzemi díjat és fedezni a megélhetés költségeit. És akkor még az otthoni munkavégzést törvény tiltotta... Meg egyébként sem voltak ezek a panel lakások alkalmasak az otthoni munkavégzésre!
Nem maradt más ennek a nemzedéknek a relaxációra és a rekreációra, mint a gyárkapuba telepített italkimérőknél való lerészegedés! Nem véletlen, hogy ennek a korosztálynak a halandósági rátája a legmagasabb! Bizony, 80-as, sőt! 90-es nénikék és bácsikák temetik 50-es-60-as fiaikat, lányaikat!
És, ami a legaljasabb- sunyi számítása az 1990 utáni mindenkori hatalmat gyakorló pártokratáknak, hogy direkte utaznak arra, hogy ennek a korosztálynak már nyugdíjat se kelljen fizetni!!!
Sőt, ha valaki túlélte ezt a kizsákmányoló életmódot, de belebetegedve még eléldegélhetne, mint nagypapa, vagy nagymama már gyógyíttatni se legyen nekik miből és hol!
*
Nem is értettem, hogy miért félti a Jobbik az idős korú nagyapákat és nagymamákat a halálra-veréstől, amikor ez is a modern likvidálási módszerek jól-bevált része? Pl.: A LUGANOI TANULMÁNY SZERINT MŰKÖDŐ EU http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=121622&n=furaila&blog Bizonyíthatóan így működik az EU!!!!!!!!!!
Nem tisztességes rájuk hivatkozni, akkor, amikor intézményesen direkt erre a magyar-verésre képeztek ki bizonyos népcsoporthoz tartozókat a fegyveres testületeknél 2000 utáni években! És, ha valaki politizálásra vállalkozik, annak ismernie kell a valós TÉNYEKEN alapuló újkori történelmet is!
NEM TISZTESSÉGES ÚGY TENNI, MINTHA MINDEN ROSSZRÓL az a bizonyos kisebbség tehetne!
A Gárda létrehozása is a valódi bűnösökről való figyelemelterelést szolgálta... Ezért volt oly sok viszály a létrehozói és a Gárda-tagok vezetői között.
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Azért, nem úgy van az, ahogy Toroczkai gondolja
  2018-10-09 14:02:10, kedd
 
  https://www.facebook.com/laszlotoroczkai/photos/a.152103624970939/107605276590934 9/?type=3&theater

Sokan - a Facebookon is - háborognak a török miniszterelnök látogatása miatt és a török mecset-építés ellen is. Amit magyaros önérzettel egyenesen le akarnának bontani!
Na, arról tudnék órákig mesélni, hogy mit kellene leginkább "lebontani"!
Azt a titkos szolgálati besúgóhálózatot, ami a magyarság színe-javát tette tönkre és amit 1990-ben nemhogy elszámoltattak volna, hanem "újjászerveztek" BOROSS PÉTER, akkori titok-miniszter akaratából.
Az újjászervezést követően az 1 főre jutó számuk 2 lett! Így folytatódott a kádári suttyom-terror 1990 után is!
A régi- "jól bevált" a saját anyjukat- apjukat, feleségüket, testvérüket is eláruló spicliket elhelyezték mindenféle hatalom-közeli bújtatott állásokban és továbbra is azokról jelentgettek, akikről 1990 előtt is!
NAAAAAAA, EZ AZ, AMIT LE KELLENE BONTANI, DE AZONNAL!!!!!!!!!!!
*
Ezért aztán, én még 1990 után is megfigyelt célszemély maradtam... és gyerekeim, unokáim, pedig TÚSZOK suttyom-terrort tovább folytatók hatalmi markában!!!!
Így fordulhatott elő, hogy amikor - itt a vörös zónában, AHOL LAKNI KÉNYSZERÜLÜNK - kitették az állami óvodából a kicsi unokámat, mondván, hogy autista és speciális óvodában van a helye!
Az orvosi vizsgálatok, pedig nem javasolták a speciális óvodát, mert nem találták autistának. Ezért, aztán én voltam vele otthon 1 tanéven keresztül.
Akkor viszont - az új törvény szerint már büntetendő cselekmény volt - és a családi pótlék megvonásával járt - ha az óvodáskorú gyereket nem járatták óvodába!
Ezért, aztán egy muszlim iskolában tanító pedagógus segítségével sikerült egy közeli kerületben lévő (magyar) oko-óvodába felvétetetni. A nagycsoportot már ott járta végig...
NEKEM SENKI NE JÖJJÖN EZZEL AZ ELLENSÉGESSÉGGEL, MERT ÚGYSEM FOGOM HAGYNI!!!!!!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2. A JOBBIK és a nehéz-sorsúvá váltak
  2018-10-01 13:38:03, hétfő
 
  2. A mostani JOBBIK KONGRESSZUSRÓL eszembe jutottak a kezdetek...
Kerülöm, hogy véleményt írjak a napi politikai történésekről. Azonban, a Jobbikkal kapcsolatban meg kell osztanom a 13 évvel ezelőtti tapasztalataimat...
2. Amikor rájöttem arra, hogy a magyarság NEHÉZ-SORSÚI továbbra is képviselet nélkül maradnak, mert a JOBBIK SEM FOGJA SOHA BEVALLANI az 1990 ELŐTTI- KÖZELMÚLT POLITIKAI BŰNTETTEIT.
AZ ELŐJELEK, melyekre senki nem figyelt:
- Amíg a Jobbik NEM készült a 2006-os választásokra, olyan jó volt olvasni a szlogenjüket, hogy:
- ,,A JOBBIK EGY ÜGYNÖKMENTES PÁRT!"
Azután, amikor megkötötték a választási szövetséget a MIÉP-pel, lekerült a honlapjukról ez a szlogen... Vajon miért?
Ezt követően már kezdtem aggódni és sok-mindent nem érteni...
Sokáig nem értettem azt sem, hogy Vona Gábornak miért küldözgettem hiába azt a sok írásos anyagot arra kapacitálva őt, hogy méltó utódja legyen Klebelsberg Kunónak!
Annak a KLEBELSBERG KUNONAK, aki mintegy katonai stratégia-szintjére emelte a kultusz- és oktatás-politikát a trianoni Magyarországon. Átsegítve ezzel a rettenetes BÉKEDIKTÁTUM okozta traumán a maradék országban élőket...
Kétségbe voltam esve, mert az uralkodó osztálynak kikiáltottak, a MUNKÁSOSZTÁLYHOZ TARTOZÓK voltak az 1980-as évekre a legszegényebbek!
El kellene olvasni mindenkinek a tanító- és tanárképző főiskolákra jelentkezőknek - évekig kötelező olvasmányként feladott könyvet, amit Báthory Zoltán: a ,,Tanulók, iskolák, különbségek (Egy differenciális tanuláselmélet vázlata)" című könyvében! Megjelent: 1992-ben a Tankönyv Kiadónál.)
BÁTHORY ZOLTÁN olyan statisztikai adatokra hivatkozik ebben, a mások munkáját is összegző tanulmányában, melyek azt bizonyítják, hogy az 1980-as évek szakmunkás rétegének gyermekei teljesítenek a legrosszabbul az iskolákban.
A továbbtanulási arányuk egyre kisebb... Az okokat ,,kutatva" megállapítják a szerzők: a szegénységgel, az egzisztenciálisan halmozott hátrányos helyzettel magyarázhatók az ,,alul teljesítések" (vagyis: képességeik szerint többre lennének képesek).
Nagyon igazságtalannak tartottam, hogy pontosan az ehhez a népcsoporthoz tartozók maradtak 1990 után is mindenféle KÉPVISELET nélkül!
*
Megírtam Vonának a személyes tragédiámat is,ami miatt én nem tudom megvalósítani ezeket az elképzeléseimet a körülményeim miatt.
És, akkor váratlanul meglátogatott, de letagadta, hogy ő lenne a jobbikos VONA GÁBOR. Ez kétszeresen is fájt, hiszen, a honlapjukon - ahova küldözgettem az ötleteimet, az oktatási programjaimat - ott virított az arcképe! Mit gondolhatott rólam, ha ilyen - mindkettőnkhöz MÉLTATLAN - módon viselkedett velem?
Ennek a látogatásnak az lett a vége, hogy egy 230.600,- Ft-os, azaz Kettőszázharmincezer-hatszáz(!) forintos angol nyelv-tanfolyamot kínált föl nekem.
http://s9.images.www.tvn.hu/2018/09/30/03/44/
www.tvn.hu_0124822001154e454bb3e29ec3bd4bff.jpg
*
http://s9.images.www.tvn.hu/2018/09/30/03/43/
www.tvn.hu_5774f81e66eb98634b3f65ec88ba638e.jpg

Nekem, akinek sokszor még annyi pénzem sem volt, hogy a metróra jegyet vegyek!
http://furaila.xfree.hu/242463
*
Jogos a kérdés: - Mit értett, vagy akart megérteni ez az ember: Vona Gábor mindabból, amit leírtam neki a magyarországi NEHÉZ-SORSÚSÁGRÓL?
*
(Folyt.köv.)
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 178 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 241
  • e Hét: 518
  • e Hónap: 9122
  • e Év: 45063
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.