Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/12 oldal   Bejegyzések száma: 110 
Az erdő fényei éjjel
  2018-04-24 22:28:39, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép helyek  
Szép hely
  2018-04-24 22:27:42, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép helyek  
Kettős szivárvány
  2018-04-24 22:26:44, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép helyek  
Májbetegségek megelőzése és a májműködés javítása
  2018-04-24 22:22:30, kedd
 
 



A máj az emberi szervezet legnagyobb szerve, amely döntő szerepet játszik a vérben lévő toxinok szűrésében és a táplálékok energiává való alakításában. A leggyakoribb májbetegségek közé tartozik a zsírmájbetegség, a májcirrózis, a májgyulladás, a gyógyszerek okozta toxicitás és a májrák. A környezeti toxinok, a cukorbetegség és a túlsúly szintén májkárosodáshoz vezethet.

Ha a máj megbetegszik, akkor sötét színű lehet a vizelet, viszkethet a bőr, amely sárgás színűre változhat, a szem is besárgulhat, influenzaszerű tünetek jelentkezhetnek és a has is fájhat.

El kell kerülni a feldolgozott élelmiszereket, a cukrot, az egészségtelen zsírokat és az alkoholt, ez mind-mind kulcsfontosságú lenne a máj egészségének megőrzése érdekében. A táplálkozás és az életmód változásai a máj egészségi állapotjavításának legfontosabb lépései. Nagyon fontos a toxinexpozíció és az alkohol bevitelének minimalizálása is. A rendszeres testmozgás és az egészséges testsúly fenntartása is szintén nagyon lényeges.

A máj számára az egészséges étrend kialakítása is szintén elengedhetetlen. A magas zsírtartalmú ételek, a cukortartalmú élelmiszerek és a feldolgozott táplálékok elkerülése csökkenti a szervezetben kialakuló gyulladást.

Bizonyos élelmiszerek azonban nagy előnyöket nyújtanak ennek a létfontosságú szervnek. A sötét leveles zöldségek - mint a spenót, a kelkáposzta - a legegészségesebb táplálékok közé tartoznak. Kiválóan alkalmasak a máj egészségének fenntartására, hiszen ezek a zöldségek tele vannak antioxidánsokkal, flavonoidokkal, karotinoidokkal, valamint C-vitaminnal.

A brokkoli eredményesen veszi fel a harcot a zsírmájbetegséggel, mert blokkolja a zsírfelvételt, mindemellett növeli a lipidkibocsátást.

Az áfonya tartalmazza gyümölcsök közül a legtöbb flavonoidot és antocianint. Ezek a vegyületek pedig rendkívül erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek.

A fokhagyma is nagyon egészséges, hiszen antibakteriális, antioxidáns, vírusellenes és gombaölő hatásokkal bír. A fokhagyma is csökkenti a gyulladást, miközben lendületet ad az immunrendszernek.

Az ananász egy ízletes trópusi gyümölcs, amely gyulladáscsökkentő emésztő enzimeket tartalmaz, amelyek segítenek a táplálékok metabolizálásában és tehermentesíteni tudják a májat. A benne lévő C-, B1-vitaminok, illetve a magnézium és kálium segít a gyulladás csökkentésében.

A kurkuma nagy mennyiségű kurkumint tartalmaz, amely szintén eredményesen lecsökkenti a gyulladást, támogatja a májat, a veséket és az epetermelést is a hatékonyabb emésztés érdekében.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Krónikus gyulladás: okok és megoldások
  2018-04-24 22:15:00, kedd
 
 



A krónikus betegségek egyik legfőbb oka a krónikus gyulladás. A krónikus betegségek - mint például a rák, a cukorbetegség vagy éppen az ízületi gyulladás - már-már népbetegségnek számít az egész világon. A 65 éves és az idősebb emberek nyolcvan százaléka szenved legalább egyféle krónikus betegségben. A nyugati orvoslás számos gyógyszerkészítménnyel igyekszik kezelni a krónikus gyulladást, ezek a gyógyszerek azonban nemcsak nagy terhet rónak a szervezetre, de nem is oldják meg a probléma valódi okait.

A megfelelő táplálkozással kiküszöbölhetjük a krónikus gyulladás veszélyeit és természetesen ezzel a krónikus betegségeket is elkerülhetjük.

A gyulladás önmagában még nem feltétlenül ártalmas. Valójában ez egy természetes válasz a fertőzésekre és a sérülésekre, a szervezet azon törekvésére, hogy megtámadja a betolakodókat, kijavítsa a sérüléseket és meggyógyítsa a szöveteket. Az akut gyulladás hamar lezajlik és a szervezet regenerálódik. A gond akkor kezdőik, ha a gyulladás krónikussá válik, hiszen ebből alakulhatnak ki a krónikus betegségek. Ez lehet a rák, az asztma, az allergia, a Crohn-betegség, az Alzheimer-kór, a Parkinson-kór, a cukorbetegség, a szívbetegség, az ízületi gyulladás, a magas koleszterinszint vagy éppen a magas vérnyomás.

A krónikus gyulladás egyik legfőbb oka az élelmiszerek minősége. Például a gluténnel terhelt ételek olyan egészségügyi problémát okozhatnak, mint depresszió, szorongás és pajzsmirigy-rendellenességek.

A megfelelő tápanyagok, a mérgező toxinok kiiktatása, a szivárgóbél-szindróma gyógyítása és az emésztőenzimek fogyasztása segíthet a gyulladás megszüntetésében és a krónikus degeneratív betegségek felszámolásában.

Az egyik leghatásosabb természetes gyógymód a bromelain, a friss ananászból nyert emésztőenzim. A bromelain lebontja a fehérjéket, miközben segíti az emberi szervezetet, hogy az értékes tápanyagok hatékonyabb szívódhassanak fel. A bromelain az emésztőrendszer gyógyításában is nagy segítségünkre lehet, mivel ez egy hatékony gyulladáscsökkentő szer is.

A bromelain számos emésztési problémára alkalmazható, beleértve a gyulladásos bélbetegségeket, a fekélyes vastagbélgyulladást vagy éppen a Crohn-betegséget. Mivel vírusellenes és antibakteriális hatásokkal is rendelkezik, így asztma és allergia esetén is ki lehet próbálni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
A vitalitás vitaminja
  2018-04-24 22:07:29, kedd
 
 



A K-vitaminnak kitüntetett szerepe van az egészséges veseműködésben, de a csontok és a kötőszövetek anyagcseréjében is részt vesz, emellett elősegíti a véralvadást, a csontképződést és a sebgyógyulást. Biztosítani tudja az egészséges májfunkciókat is és segít abban, hogy fogaink egészségesek maradjanak.. Fontos feladata van a szénhidrátok tárolásában és vitalitásunk, egészségünk megőrzésében, Mindezeken kívül a máj munkáját is megtámogatja, mégpedig azzal, hogy a protrombin termelését segíti elő, amely a véralvadásban játszik szerepet. Ez azért lényeges, mert ha nem lenne olyan anyag a szervezetünkben, amely a véralvadást elősegítené, akkor minden apró sérülés során sok vért veszítenénk, de akár még el is vérezhetnénk.

A K-vitamin hozzájárul a kalcium hasznosításához és abban is szerepe van, hogy a kalcium és a D-vitamin képes legyen az együttműködésére, hogy ezzel a szerepeiket és a feladataikat betölthessék. Ez a vitamin zsírban oldódik, és ha elegendő mennyiségben van jelen a szervezetünkben, akkor sokáig maradhatunk életerősek, energikusak és egészségesek.

Amennyiben nincs elegendő K-vitamin a szervezetünkben, akkor menstruációs problémákkal, bélrendellenességekkel kell számolnunk, de előfordulhat, hogy nehezen gyógyuló sebeink is keletkeznek. A K-vitamin-hiány tünetei közé tartoznak még a bélpanaszok, az orrvérzés és az állandó fáradékonyság is.

A K- vitamin nyújt segítséget a szénhidrátoknak abban, hogy be tudjanak épülni a sejtekbe, ez azért is hasznos, mert ebben az esetben nem fog ránk törni farkaséhség és két étkezés között nem fogunk egészségtelen ételeket magunkhoz venni.

K-vitaminban gazdag táplálékok: paradicsom, kelkáposzta, uborka, paraj, cukkini, kelbimbó, zöldbab, brokkoli, fejes saláta, karfiol, zöldbab, vízitorma. Ezen kívül van még K-vitamin a tejben, a tojássárgájában, a joghurtban, a kefirben és a csukamájolajban. Olajok közül az olívaolaj, fűszernövények közül pedig a petrezselyem tartalmaz még sok K-vitamint. A tartósítószerek, a szennyezett levegő, a gyógyszerek - például a fájdalomcsillapítók, antibiotikumok - elpusztítják a szervezetbe jutott K-vitamint, vagy meggátolják a felszívódását, így mindenképpen vigyáznunk kell arra, hogy milyen ételeket veszünk magunkhoz és ügyelnünk kell arra is, hogy minden apró egészségügyi problémára ne a gyógyszer legyen a megoldás.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
A kapormagról érdemes tudni
  2018-04-24 21:57:48, kedd
 
 



Az ókori gyógyító: kapormag

A kaprot már évszázadok óta alkalmazzák az emberek nemcsak étkezési, hanem gyógyászati célokra is. A kapor jó forrása a kalciumnak, a mangánnak, a vasnak, valamint az antioxidáns hatású flavonoidoknak, amelyek gyulladáscsökkentő és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkeznek.

A kapormagot már az ókori egyiptomiak is alkalmazták gyógyászati célokra, azonban mivel nagyon drága volt, így csak a nagyon jómódúak számára volt elérhető. Európában elsősorban nyugtató hatásai miatt kezdték el használni, illetve az emésztésre gyakorolt kedvező hatásai miatt alkalmazták. Való igaz, hogy a kapor és a belőle készült kivonatok nem csupán az emésztést serkentik, de a gázképződés és a puffadás ellen is rendkívül hatásosak. A kapor csak friss állapotában fejti ki kedvező hatásait. Hogy honnan tudjuk, hogy friss? Az illatából. Ha erőteljes, fűszeres illatot áraszt magából, biztosak lehetünk benne, hogy a gyógynövény frissen szedett.

Azonban nemcsak a kapor, hanem a magjai is számos egészségügyi előnnyel rendelkeznek. Többek között segítenek csökkenteni a menstruációs görcsöket, illetve a görcsök miatt kialakuló diszkomfortérzetet és a fájdalmat is enyhíteni tudják.

A depresszió nagy gondot jelent nemcsak a felnőttek, de a gyermekek körében is. Kutatások igazolják, hogy a kapormagok kiváló antidepresszáns hatásokkal rendelkeznek és még fájdalmat is csillapítanak.

A kaporról bebizonyosodott, hogy koleszterincsökkentő hatásokkal rendelkezik. Egy kutatásba embereket vontak be, akik egy hónapon keresztül fogyasztottak kapormagból készült főzetet és kapormagkivonatot. Harminc nap elteltével kimutatták, hogy ezeknek az embereknek 50 százalékkal csökkent a trigliceridszintje, míg 30 százalékkal csökkent a koleszterinszintje. A kutatást végzők kijelentették, hogy ez a növény egy hatékony szívvédő szer is.

Emellett a növény antimikrobiális hatását is kimutatták. Vizsgálatok sora mutatta ki, hogy a kapor - annak magjai és illóolaja - számtalan baktériumtörzs ellen hat.

Cukorbetegeknél az inzulinszintet sikerült kapormag segítségével csökkenteni, illetve az emésztésre gyakorolt jótékony hatását is felfedezték. Ez a gyógynövény nemcsak az emésztésre volt kedvező hatással, hanem a gyomor görcsös fájdalmát is csillapította.

A kapormagvak folsavat, riboflavint, niacint, A- és C-vitamint tartalmaznak, amelyek elengedhetetlenek az emberi szervezetben az optimális anyagcseréhez.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Fehérgyöngyös Magnólia Art ékszer
  2018-04-24 21:53:07, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Magnólia Art ékszer
  2018-04-24 21:52:02, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Ametiszt
  2018-04-24 21:50:38, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
     2/12 oldal   Bejegyzések száma: 110 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 110 db bejegyzés
e év: 1532 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1821
  • e Hét: 16189
  • e Hónap: 29938
  • e Év: 234639
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.