Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/26 oldal   Bejegyzések száma: 257 
Üzenet a VALTON SECURITY nevű darab sz@rnak: De qrva keménye
  2018-04-28 20:41:10, szombat
 
 
Üzenet a VALTON SECURITY nevű darab sz@rnak: De qrva kemények vagytok egy ötven kilós Ligetvédő lánnyal!


2018.04.26. 20:19

Egyáltalán nem kedves VALTON SECURITY vagy mi sz@r!
Elbírtatok Nikivel a Ligetben?
Antal Nikolettra gondolok, a maga alig ötven kilójával. Elég volt egy őr, vagy többen is kellettek hozzá? Tudom, tudom, utasítás volt, meg kellett védeni a Ligetet a hozzá hasonló alakoktól, akik védik a zöldet, a tájat, ti meg a munkátokat végzitek.
Mondjátok már el, visított legalább mikor rámentetek ti hősök? Vagy ellenállt, de ti, vagy te a száz kilóddal bedöngölted a betonba? Mesélj már milyen érzés volt? Felállt közben? Nedves lett a nadrág eleje? Jó volt utána elmesélni milyen kemény voltál a kiscsajjal, hogy belevertél a fejébe? Óránként mennyiért? Otthon is ilyen vagy a pároddal? Ja, azért nem fizetnek, ez meg szórakozás, meg munka.
Hülye kis picsa, mit vergődik ott szerinted, mikor te ott állsz a fekete gyakorlódban, bakancsban, talpig férfiasan szerinted, erre a kis hülye csaj neked megy a tíz körmével, meg azzal a fene nagy elszántságával, hogy megvédi a Ligetet. De te helyre rakod! Mert te macsó vagy! Ököllel, lábbal, meg a dupla súlyoddal. Viperád nem volt kéznél? Mert azzal még faszább lett volna a fele súlyúval szemben.
Valton Security vagy mi a f@sz! Ilyen embereid vannak? Vagy direkt erre utasítod őket a Ligetben, és akkor még szarabb a cég helyzete? Mert a hatalom ezt kéri Tőled ott? És akkor már mindent lehet? Lányokat szétverni, mert ez a feladat? Rendőr persze sehol, Polt Péter nem indít eljárást, Niki meg majd felépül, oszt jó napot.
Kemények vagytok? Azt csak hiszitek!
Durva lenne minden valtonost ezzel a cselekedettel azonosítani. De azért azt a f@szt aki Nikit leütötte, nem ártana a szakmából örökre eltiltani, utána a cégnek térden csúszva kérni társadalom, és a szakma bocsánatát. Addig sajnos minden valtonos bűnrészes, és megvetés övezi a céget, és annak munkavállalóit. Ha ezzel nem értetek egyet, gyertek el hozzám, elmagyarázom.
BANDITA.


http://banditapolitika.blog.hu/2018/04/26/uzenet_a_valton_security_nevu_sz_rnak_d e_qrva_kemenyek_vagytok_egy_otven_kilos_ligetvedo_lannyal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbbenetes adatok a magyar fizetésekről - megtéveszthet a st
  2018-04-28 20:36:27, szombat
 
  Döbbenetes adatok a magyar fizetésekről - megtéveszthet a statisztika



Egyre javulnak a foglalkoztatottsági mutatók, ám a dolgozók fele csupán a legkisebb kötelező bért vagy annál alig többet kap munkájáért. A dolgozók kétharmada az átlagbér alatt keres - írja a Népszava.



K. Kiss Gergely, 2018. április 28. szombat, 13:40



A KSH ugyan havonta közli az átlagbér összegét, ám az messze nem a valós helyzetet mutatja, hiszen néhány kiugró fizetés rögtön megdobja az átlagot, ami azonban a dolgozók többsége számára csak vágyálom marad - olvasható a lapban.
Érdekes dolog derült ki a minimálbérről

Az átlagbérnél valójában kevesebbet keres a dolgozók kétharmada - idézi a lap Kordás Lászlót, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnökét. A valós fizetési viszonyokhoz közelebb állna a bérek medián értéke, ami úgy jön ki, hogy a kereseteket sorba rendezik, a középen lévő medián összegnél pedig a dolgozók fele kevesebbet, másik fele többet keres. Ez kutatások szerint az átlagkeresethez képest 20 százalékkal alacsonyabb értéket mutat: a most nagyjából 310 ezer forint körüli átlagbérrel számolva tehát 250 ezer forint körüli összegre jön ki.

Ilyen adatokat azonban a KSH nem közöl, mint ahogyan a legkisebb béreken foglalkoztatottak számát sem. Kordás László emlékeztetett: egy 2014-es európai bizottsági ajánlás szerint az 50 főnél több munkavállalót foglalkoztató cégeknek nemekre és bérkategóriákra lebontva kellene fizetési adatokat szolgáltatniuk, ám a kormány az ehhez szükséges cselekvési tervvel adós maradt.

Év elején a kormányközeli Magyar Idők arról írt: már kevesebben, csak mintegy 1,2 milliónyian dolgoznak minimálbérért vagy bérminimumért. Kordás László szerint azonban ennél jóval többen lehetnek, akik a legkisebb kötelező béreket vagy annál alig valamivel magasabb összegeket keresnek. Számuk az utóbbi időben valószínűleg csak tovább emelkedett, a legkisebb bérek kötelező megemelése miatt ugyanis egyre többen esnek bele ezekbe a fizetési kategóriákba. A közalkalmazotti bértábla fizetési fokozatainak 71 százalékát lefedi a minimálbér vagy a garantált bérminimum, ami azt jelenti, hogy a mintegy 800 ezer közalkalmazott kétharmada csak a legkisebb béreket keresi meg. A bértábla ügye egyébként a differenciálás hiánya miatt már az Alkotmánybíróság előtt van.

Kordás szerint bátran állítható, hogy a 4,4 millió foglalkoztatott fele, több mint 2 millió ember csak a kötelező legkisebb bérek összege körüli fizetést kap.


https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/dobbenetes_adatok_a_magyar_fizetesekrol_megte veszthet_a_statisztika.661499.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy magyar bíró a BBC-nek beszélt a rájuk nehezedő fideszes
  2018-04-28 20:33:01, szombat
 
 
Egy magyar bíró a BBC-nek beszélt a rájuk nehezedő fideszes nyomásról
2018. April. 28. 18:47


A BBC a CEU és a civilek elleni fellépés mellett az igazságszolgáltatás helyzetével foglalkozott egy műsorában, amiről több név nélkül nyilatkozó bíró is azt nyilatkozta, hogy már nem független a kormánytól.

A BBC Newsnight című műsora a Magyarországon kiépült illiberális rendszerről forgatott riportot, amelyben a CEU és a civilek elleni fellépés mellett foglalkoznak az igazságszolgáltatás helyzetével is - írja a 444.hu.

Utóbbiról több név nélkül nyilatkozó bíró is azt mondta a BBC-nek, hogy már nem független a kormánytól. A névvel megszólaló Szepesházi Péter, a Budai Központi Kerületi Bíróság bírája pedig a 444.hu szerint arról beszélt, hogy "van egy általános félelemmel teli légkör, hogy bármit megtehetnek velünk, bírókkal". Mert hiába dolgozik jól egy bíró, gondolhatja azt, hogy olyan ügytípusoknál, mint a devizahitelesek ügye, a menekültügy, vagy ha valamelyik pártpolitikus is érintett, úgy érezheti, hogy elvárják, milyen ítéletet hozzon.


A műsorban megjegyzik, hogy Handó Tünde kinevezését az Országos Bírósági Hivatal élére sokan az addig független igazságszolgáltatás átpolitizálásaként értékelték.

Forrás: 444 / Sztárklikk

http://sztarklikk.hu/kozelet/egy-magyar-biro-a-bbc-nek-beszelt-a-rajuk-nehezed-fi deszesnyomasrol/336915
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bartus László: A Tízparancsolat átka
  2018-04-28 20:31:01, szombat
 
 

Bartus László: A Tízparancsolat átka

Írta:
Amerikai Népszava -
2018-04-28 0


Nem könnyű, de vegyük komolyan az új emberminisztert, aki szerint a halálos betegségek 70-80 százaléka a Tízparancsolat által elkerülhető. Nincs más dolga tehát az egészségügy felügyeletével megbízott Kásler Miklósnak, mint betartatnia a Tízparancsolatot. Lehetséges, hogy éppen azért nevezték ki emberminiszternek, mert így csökkenthetik az egészségügyi költségeket, és több marad az Orbán-családnak.

A kérdés azonban az, hogy betartható-e a Tízparancsolat? Mert ha Kásler alaptézise igaz, s a Tízparancsolat betartható, akkor tényleg úgy kell fogadni a betegeket a rendelőben, hogy melyik parancsolatot nem méltóztatott betartani, és akkor a gyógyszer helyett megtérésre kell felszólítani, és a Tízparancsolat megtartása által meg kell gyógyulnia. Ha igaz lenne az, amit az új emberminiszter állít, akkor ennek működnie kellene, azonban ennek ellenkezője igaz. A Tízparancsolat nem tud igazzá tenni, mert nem lehet betartani.

Azon túl, hogy az egész nem igaz, köze nincs a Bibliához (annak az ellenkezője igaz, amit Kásler Miklós mond), ez az eszmefuttatás még végtelenül embertelen is. A középkorba viszi az embereket, ahol ennek a vallásosságnak a csúcspontja a máglyákban teljesedett ki. Ez azt jelenti, hogy a betegek kíváncsiskodva nézik egymást a kórházakban, ki melyik bűnben lehet vétkes, miközben irigykedve bámulják a kintieket (köztük elsőként is Kásler Miklóst), akik azért nem betegek, mert nem szegtek meg egyetlen parancsolatot sem.

Micsoda képmutatás ez, miközben bűntudat alá viszi az embereket, a betegeket, szemben az evangéliummal, amely a bűntudat és a mózesi törvény, a Tízparancsolat alól szabadítja fel az embert. Jó alkalom ez arra, hogy tisztázzunk néhány olyan alapkérdést, amely egy szempillantás alatt kirántja ennek a “kereszténynek" hazudott rezsimnek az alapjait. Mert ezek azt képzelik, hogy a kereszténység a Tízparancsolat betartásából áll, nem mintha ők akár csak egyet is betartanának belőle. Elhordozhatatlan terheket raknak a farizeusok az emberekre, de ők egy ujjal sem érintik azokat.

A Tízparancsolat a törvény, amit Mózesnek adott Isten, Mózes pedig Izrael fiainak. A Biblia pedig azt mondja, hogy a törvény vége Krisztus. A Tízparancsolat nem azért adatott, hogy az emberek azt betartsák, hanem arra, hogy rájöjjenek, senki nem képes a Tízparancsolat, a törvény betartására. Megváltóra van szükség. Így a törvény Krisztusra vezérlő “mester", nem maga a bűntelen és igaz élet eszköze. Ellenkezőleg, a bűn ereje a törvényben van.

Érdemes komolyan venni Kásler őrült beszédét, mert jó alkalom arra, hogy végre a nagy “keresztény" Magyarország, életében egyszer megismerje a kereszténység lényegét és az evangéliumot, aminek a lényege éppen a törvény, a Tízparancsolat alól való felszabadulás. Ennek a kulcsa a Rómabeliekhez írt levél 6. részének 10. verse, miszerint “a bűn ti rajtatok nem uralkodik; mert nem vagytok törvény alatt, hanem kegyelem alatt".

A bűn uralkodik az emberen amíg él, ha a törvény alatt marad. De akik meghalnak Jézus Krisztussal együtt a törvénynek, azok felszabadulnak a bűn alól. Aki kegyelem alatt van, azon nem uralkodik többé a bűn. Nem megtartani kell a törvényt, hanem felszabadulni alóla. A törvény a bűn alatt tart. Akik a törvény alatt vannak, átok alatt vannak, és nem tudnak igaz emberré válni. Aki a törvény alatt marad, testi ember marad, és a testében levő bűn uralkodik rajta. Aki felszabadul a törvény, az felszabadul a bűn alól, a kárhoztatás alól, a bűntudat alól, és nem a test kívánsága, hanem Isten szelleme vezeti.

Ez azt jelenti, teszi fel a kérdést Pál apostol, hogy vétkezzünk, mivel nem vagyunk törvény alatt, hanem a kegyelem alatt? Távol legyen, mondja. A törvény betöltésének útja az, hogy nem vagyunk a törvény alatt, hanem a kegyelem alatt. Ez nem igényel erőfeszítést, ez egy ingyen elnyert állapot. A bűn uralma alól nem a törvény szabadít meg, hanem a kegyelem. A bűntől való megszabadulás módja nem a törvény, a Tízparancsolat megtartása, hanem a kegyelem elfogadása. A bűn akkor nem uralkodik az emberen, ha nem a törvény alatt van, hanem a kegyelem alatt. Ha valaki megérti és elfogadja a kegyelmet, az megváltoztatja.

Hogy ez mit jelent, azt azonnal elmondjuk, csupán jegyezzük meg: ha Kásler Miklós arra a problémára egyszerűsíti a betegség kérdését, hogy a betegségeket az emberek saját bűnei okozzák (ami ebben a formájában nem igaz, mert az Ádám bűnével jött be a világba a bűn és a halál), akkor Kásler Miklós tevékenysége a betegségeket fogja szaporítani. Mert ha a törvény, a Tízparancsolat alá kényszeríti az embereket, akkor attól a bűn megerősödik, s ha a bűn okozza a betegségeket, attól még betegebbek lesznek.

Ha azonban az emberek felszabadulnak a Tízparancsolat, a törvény alól, akkor a kegyelem által felszabadulnak a bűn uralma alól. De mi a kegyelem, mi a kegyelem alapja? Az, hogy ne vegyük figyelembe a Tízparancsolatot? A törvény rossz? Nem, a törvény egyetlen hibája az, hogy tökéletes, mi pedig nem vagyunk azok, csak Isten az. A tökéletes törvényt nem is tudjuk megtartani. Ezért volt szükség a Megváltóra, ha hallott már erről, a kereszténységet védelmező Magyarország, melynek emberminisztere úgy beszél a Tízparancsolatról, mintha Jézus Krisztus soha nem halt volna meg a kegyelemért.

A kegyelem Isten kegyelme. Ahogy Isten adta a törvényt, úgy Isten adta a kegyelmet, épp a törvény helyett. Mert a törvény nem volt alkalmas arra, hogy felszabadítson a bűn uralma alól, ellenben a kegyelem képes erre. Egyedül a kegyelem az, ami képes erre. A kegyelem alapja pedig az, hogy Jézus Krisztus magára vette a kereszten minden ember múltbeli, és a mostani, valamint a jövőbeli bűneit is, kifizette a bűnök árát, és eltörölte a bűnt, hogy ne a bűn uralkodjon az emberen, hanem az igazság. A neki tulajdonított igazság, a megigazulás.

A kegyelem az, hogy Isten cselekedetek nélkül, az emberek jó cselekedetei nélkül (amellyel a törvényt, a Tízparancsolatot akarják megtartani és megtartatni), igazzá nyilvánít minden embert, aki hisz Jézus Krisztusban és elfogadja az ő áldozatát. Ingyen ajándékből lesz az ember igaz, nem pedig a törvény, a Tízparancsolat betartása által. Cselekedet nélkül Isten Jézus Krisztus igazságát az embernek tulajdonítja. Nincs tartozás, Jézus megfizetett érte.

Helycsere történt. Jézus Krisztus, aki nem ismert bűnt, magára vette az emberek bűneit, a betegségeit, az átkait, a szegénységét, a nyomorát, a bűneik büntetését, és Isten sújtott le rá, megbüntetve őt az emberek bűneiért, hogy az emberek az ő igazságát s tökéletességét kapják meg cserébe. Elvette a mi bűneinket, és helyette nekünk adta az ő bűntelen, és igaz voltát. Mielőtt még bármi jót cselekednénk, betartanánk a Tízparancsolatot, ami lehetetlen, Isten Jézus Krisztus igazságát ingyen kegyelemből nekünk tulajdonítja.

Aki hisz őbenne, aki elfogadja ezt az engesztelő helyettesítő áldozatot, az átmegy Istennek az országába, a sötétségből a világosságba, az átokból az áldásba, mert a törvény az átok. Jézus Krisztus az, aki megszabadítja az embert a törvény átkától. Amit Kásler miniszter és a magukat “kereszténynek" nevező egyházak, gyülekezetek és felekezetek hirdetnek arról, hogy be kell tartani a törvényt, a Tízparancsolatot, azok átok alá viszik az embereket.

Nem arról van szó, hogy akik elfogadják az ingyen kegyelmet (és hit által igazulnak meg, nem az ő jó cselekedeteik által), azok szabadon vétkezhetnek, hanem azok felszabadulnak a bűn ereje alól. Nem a törvény betartása a bűntől való szabadság útja, hanem a kegyelem elfogadása. A kegyelem változtatja meg az embert. Jézus Krisztus tökéletes áldozat, nem tud az ember semmit hozzátenni. Ha bárminek meg akar felelni, az kevélység, büszkeség, az Jézus Krisztus tökéletes megváltásának megkérdőjelezése, elutasítása.

Ez az örömhír, más szóval evangélium, ez a kereszténység lényege, Isten kegyelme. Isten megbékélt az emberrel, és ezt ő akarta. Annyira akarta, hogy emberré lett, az emberért a halált, a kínhalált is választotta, hogy ingyen kegyelemből igazítsa meg, és szabadítsa fel a bukás következményei alól. A mózesi törvény, a mózesi szövetség nem volt tökéletes, mert az áldozat sem volt az, ezek mind előképei a Messiásnak, aki felszabadít a törvény átkától.

Minen hívő igaz ember lesz, cselekedeteitől függetlenül. A bűneivel nem tudja az igazságát elveszíteni, mert Isten kegyelemből, ingyen, Jézus Krisztus tökéletes áldozata miatt ezt neki adta. Az ember először lesz igaz, hit által, és utána lesznek jók a cselekedetei. Ennek alapja a megigazulás, csak az ingyen, kegyelemból, örökre tökéletesen megigazult ember szabadul fel a bűn uralma alól. Aki visszamegy a törvény alá, az kiesik a kegyelemből, és a bűn uralkodik rajta, és átok alá kerül. Üdvözül, azt nem veszíti el, de a bűn uralkodik rajta.

Ebbe az állapotba kívánja a magyar emberminiszter belenyomni “kereszténység" címszóval az egész országot. Méghozzá az állam tekintélyével és az állam erejével. Így a liberalizmus, amelynek államelmélete tökéletes egységben van az igazi kereszténységgel, ezért akarja az egyházat, a vallást elválasztani az államtól, mert a hamis vallás meghamisítja az igazi és valódi evangéliumot, és állami erővel kényszeríti az embereket abba, ami alól felszabadított Isten minden embert. Az igazi evangélium nem keveredik az állammal és a világgal. Nem is az erkölcsről szól. A jó erkölcs nem cél, hanem következmény. A törvény megakadályozza a jó erkölcsöt, bármilyen furcsa. Csak a világ hiszi az ellenkezőjét.

Az ördög szolgái azok, akik törvény alá akarják nyomni az embereket, mintha a megváltás meg sem történt volna. Az a fantasztikus, hogy Isten ajándéka a megigazulás, a kegyelem, amely igazság örömöt, békességet, boldogságot ad az embernek, amelyet el sem veszíthet. Nem kell aggódnia, nem kell félni, örökre elvégzett, bevégeztetett dolog, amit az ember el sem veszíthet. Isten megesküdött erre, és ő soha nem hazudik, hogy soha nem hagy el, és el nem távozik. Elpecsételt minket a maga számára. Mert Jézus Krisztus áldozata tökéletes volt.

Isten a tökéletes szeretetét akarja megmutatni, félelem nélkül. Ezt nem tudja a miniszter. Ezért a vallási alapra épülő, arra hivatkozó rendszerek csak elnyomó rendszerek lehetnek, amelyek senkit nem tesznek jobbá, viszont elveszik az alapvető jogokat. Ők sem tartják be a Tízparancsolatot, sőt egyre romlottabbak és gonoszabbak lesznek, mert a törvény a bűn ereje. Aki minél jobban be akarja tartani a törvényt, a Tízparancsolatot, a bűn ereje egyre erősebben uralkodik rajta, és egyre bűnösebb lesz. A rossz lelkiismeret pedig képmutatóvá és törvénykezővé teszi.

A magyarok most megkaptak egy ilyen embert emberminiszternek, aki öszhangban van a magyar illegitim alaptörvénnyel, amelynek preambuluma a kereszténység ellentéte, Jézus Krisztus megváltásának tökéletes tagadása, az egyház és az állam összefonódásával pedig bibliaellenes és antikrisztusi. Kásler miniszter a Tízparancsolattal átok alá viszi az embert, és az álkeresztény ördögi rendszer pedig átok alá viszi az egész országot.

Gratulálunk mindazoknak az álellenzéki pártoknak, amelyek pénzért és egzisztenciáért ezt az egész pusztítást hitelesítik, legitimálják, és mindennek a demokrácia hamis látszatát is adják. Nem vigasz, hogy ők is átkozottak. Pedig azt képzelik, hogy nem. Tévednek.

https://nepszava.us/bartus-laszlo-a-tizparancsolat-atka/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Végre: kirúgják Orbánt Európából
  2018-04-28 20:29:53, szombat
 
  Végre: kirúgják Orbánt Európából

Írta:
Amerikai Népszava -
2017-04-06 35


Készülhetnek a magyarok az Európai Unióból való távozásra. Erre utal az, ami az Európai Néppártban zajlik. Orbánt eddig saját pártcsaládja védte meg a jogos kritikáktól, és minden szankciótól, felelősségrevonástól. De ennek úgy tűnik - hála Istennek - vége.

Orbán elveszítette a realitásérzékét, nemcsak a CEU megtámadásával, hanem a tiltakozásra adott reakcióval is. Az észak-koreai stílusú diplomácia s kommunikáció, miszerint Európában is mindenki hülye, nem érti, hogy mi történt, és félrevezették őket, csak olaj a tűzre. Mintha besült volna, és nem működne Orbán eddigi fegyvere, hogy el tudta hitetni az általa kreált látszatot, a valóság helyett.

Orbánnak mindig volt egy hazugsága, a külvilágnak szánt látszata és magyarázata. Az EU állandóan ezt a látszatot és hazugságot vizsgálta, a dolgok lényegét jelentő valóság helyett. Ennek vége. Erre utal, ahogy a néppárti képviselők reagáltak a fideszes hazugságkommandó levelére. A levél pontosan tükrözi a Néppárton belüli hangulatot. Ebben az egyik néppárti képviselő, Frank Engel, a Néppártból és az EU-ból való távozásra szólítja fel Orbánt.

Engel a Néppárt luxemburgi tagja - Jean-Claude Juncer, az Európai Bizottság elnökének párttársa -, aki ezt írta:
“hagyjátok már ezt a marhaságot. Mi pontosan tudjuk, mi történt, mi történik. Az EGYETLEN felelős kérdés az: miért nem hagyjátok el egyszerre az Európai Néppártot és az Európai Uniót is a saját feltételeitek szerint? Ti már gyakorlatilag és valójában úgyis kívül vagytok mindenen. Szóval menjetek. Kérlek, menjetek."

Orbán nem érzi a bajt és a helyzet súlyosságát. Az első uniós reagálások után nem próbált meghunyászkodni, a konfliktust enyhíteni, hanem élezte a helyzetet a nyilvánvaló és primitív hazugságaival, a bugris szövegeivel.

Levelet írt a Néppárt frakcióvezetőjének, amelyben arra kérte Manfred Webert, hogy kellő körültekintéssel járjon el a magyarországi “Soros-egyetem" ügyében. Orbán még az Európai Néppártnak is “sorosozik", azt gondolja, hogy ez Európában is olyan szitokszó, mint a saját elnácult bugris talpnyalókból álló pártjában. Más sem kell még Európában, mint a nyílt náci szövegeket, nyílt zsidózást hallgatni.

Az antiszemita utalás nem elég. Orbán a goebbels-i propaganda stílusában előadja egy értelmes embernek azt a szöveget, hogy “a napokban több, egyébként jó szándékú és Magyarországgal szimpatizáló közéleti szereplő valótlan tényeken alapuló nyilatkozatokat tett" (eddig a benyalás), majd a süket duma: “a magyar illetékes szervek megállapították, hogy a minden tényalapot nélkülöző információ Soros Györgyhöz tartozó szervezetektől, illetve emberektől származik".

Ez kell még, ürgebőrbe bújt hamis informátorok, akiket a Soros Györgyhöz tartozó ellenség küldött megtéveszteni “jó szándékú és Magyarországgal szimpatizáló közéleti szereplőket". S ezek a jószándékú emberek mind be lettek csapva a “Soros-ügynökök" által, és annyira hülyék, hogy nem tudják megállapítani, mi történt. De majd jön Orbán és elmagyarázza nekik, ugyanúgy, mint a nyugdíj ellopását, a sajtószabadság felszámolását, vallásszabadság korlátozását, és az összes aljasságot, amit a magyar nép ellen elkövettek.

Az MTI közleménye szerint ezért Orbán azt kérte Manfred Webertől, “kellő körültekintéssel járjon el ebben az ügyben, ehhez pedig figyelmébe ajánlotta a magyar kormány által közzétett hivatalos közleményeket, amelyek a valóságos jogi helyzetet írják le". Vagyis, ne a saját szemüknek, a saját eszüknek higgyenek, hanem annak a sok ócska hazudozásnak, amit parancsra Kósa, Kovács és a többi hazudozók előállítanak.

Csakhogy, amit a magyaroknak be lehet adni, azt nem lehet a lassan magára találó Unió torkán lenyomni. Az Európai Néppárt képviselőcsoportjának vezetői a zárt ülésen kemény kritikával illették Orbánt, a holland szélsőséges Geert Wildershez hasonlították. A néppártiak kivétel nélkül keményen nekimentek Szájer Józsefnek, az EP-frakció magyar alelnökének, számon kérve a Fidesz Európa-ellenes politikáját. Mindebből várható, hogy a magyarokat kizárhatják az európai néppárt parlamenti frakciójából. A döntő lépés, hogy a németek is kiálltak mellőle, talán már Merkel sem akarja megvédeni őket.

Ehhez tegyük hozzá, hogy amikor a mi tahónk elkezdi magyarázni majd, hogy mindenki félreérti a helyzetet, téved, megvezették, akkor Magyarország tele lesz Brüsszelt gyalázó plakátokkal, az EU-ról szóló hazug hirdetésekkel. A pávatáncnak vége, az Unió vezetői már napokkal ezelőtt közölték, hogy büszkék az Unió teljesítményére, az Unió korrekt módon működik, s nem tűrik “Brüsszel" gyalázását, sértegetését. Ezt be kell fejezni.

Ugyancsak élesen bírálta Orbánt a CEU elleni fellépése miatt Ottmar Karas, az Osztrák Néppárt európai parlamenti delegációvezetője is, aki az APA hírügynökségnek nyilatkozva közölte: “ez nem demokrácia, hanem uszítás". Mint mondta, a Közép-európai Egyetem 26 éven keresztül remek munkát végzett Budapesten, és teljes mértékben megfelelt a magyar és amerikai felsőoktatási törvénynek, semmi sem indokolja munkájának akadályoztatását, vagy bezárását.

Majd hozzátette azt, ami a magyarokhoz nem jut el: Orbán a magyarok által megszavazott uniós döntéseket próbálja hazug nemzeti konzultációkkal hitelteleníteni, a nacionalizmust és az európaellenességet erősíteni. Ezzel azt a kettős játékot játssza, ami Nagy-Britanniában a Brexithez vezetett. Ez egyben az ajtó kinyitását is jelenti. Már az osztrákok sem bánják, ha Orbán távozni akar, akkor távozzon, de ezt a kettős játékot nem űzheti, mert akkor kizárják.

Manfred Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti frakcióvezetője közölte, hogy az Európai Bizottságnak meg kell vizsgálnia a magyar felsőoktatási törvény módosítását; független, komoly értékelésre van szükség pártpolitikai viták helyett. A német politikus azt írta a Twitteren: az EPP-frakció elvárja, hogy a magyar kormány eleget tegyen a bizottság majdani értékelésében foglaltaknak. Ez egyértelmű beszéd.

“A gondolat- és a szólásszabadság, illetve a kutatás szabadsága lényeges elemei az európai identitásnak, a néppárti képviselőcsoport ezeket bármi áron meg fogja védeni" - ezt mondta Weber. Ami azt jelenti, hogy “bármi áron". Vagy a CEU békén hagyása vagy távozás az EU-ból, ez lehet a választás. Mivel Orbán nem hátrál meg, a “magyar illetékes szervek" pedig újabb és újabb ügynököket lepleznek le, akiket Soros küld a világ megtévesztésére, az uniós kizárás csak idő kérdése lehet.

Ha Orbán repül, a gondolat is felszabadító, s egy hosszú, terméketlen és pusztító játéknak vet véget Európában. Európa máris jobban érzi magát.




https://nepszava.us/vegre-kirugjak-orbant-europabol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fideszes hozzászólók rohanták le Judith Sargentini Facebook-
  2018-04-28 20:27:09, szombat
 
  Fideszes hozzászólók rohanták le Judith Sargentini Facebook-oldalát

Bogatin Bence
ma 15:10

Csütörtökön az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE) parázs szócsata közepette megvitatta a Judith Sargentini által jegyzett különjelentést, amely kimondja, hogy Magyarországon fennáll az uniós értékek súlyos megsértésének kockázata, és ezért indokolt az alapszerződés hetes cikke szerinti jogállamisági eljárás megindítása.

A HVG mai cikke szerint Sargentinihez nemcsak Szijjártó Péter intézett keresetlen szavakat: Facebook-oldalán magyar nyelvű hozzászólások özöne zúdult a holland politikusra.
Volt, aki árulónak nevezte és gyalázta Sargentinit, más pedig csak kikérte magának a kritikát. Voltak, akik Szijjártó Péter dicsérték, és megjegyezték, hogy a politikusnak bocsánatot kell kérnie a magyar külügyminisztertől.

Sok komment egyébként feltűnően a Fidesz szervezett trollhadseregének módszerei közül ismerős panelekből építkezik.

A kommentelők még most sem álltak le, egyre gyűlnek a gyalázkodó hozzászólások:

https://www.facebook.com/judith.sargentini/videos/1984869381555469/?t=5


https://merce.hu/2018/04/28/fideszes-hozzaszolok-rohantak-le-judith-sargentini-fa cebook-oldalat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Beismerte a Miniszterelnöki Kabinetiroda, hogy a Soros-zsold
  2018-04-28 20:25:39, szombat
 
  Közben megvétózták az a megállapodást azz Eu-ban, ami a migránsáradatot megfékezné...Hát ez remek!

----------------------------------------------------------

Beismerte a Miniszterelnöki Kabinetiroda, hogy a Soros-zsoldosozás ordas nagy kamu


Diószegi-Horváth Nóra
péntek 11:00

Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője közérdekű adatigényléssel próbálta megtudni, hogy ki az a 2000 Soros-zsoldos, akiktől olyan nagy energiákkal igyekszik a magyar kormány védeni az országot.

Nem túl meglepő választ kapott, amelyben a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Belügyminisztérium lényegében elismerte, hogy ilyen lista egyikük birtokában sincs, és hogy mindössze egy interjúra alapozzák a lista létezését, amelyben Soros György pénzügyi cégének egyik korábbi vezetője arról nyilatkozik, hogy Soros alapítványainak nagyjából 2000 ember dolgozik világszerte.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda például így fogalmaz:

“Mint arról bizonyára Ön is értesült, a Soros Fund Management korábbi pénzügyi és operatív ügyekért felelős vezetője, Tracie Ahern sajtóhírek alapján arról beszélt, hogy nagyjából kétezer ember dolgozik Soros György alapítványaiban."

Jávor a Facebookon be is mutatja az erről szóló válaszokat, illetve hozzáteszi:

“Világossá teszik, hogy egész egyszerűen hazudtak, konkrétan a magyar kormány tudatosan rémhíreket terjeszt a magyar lakosság megfélemlítése céljából."



Jávor emlékeztet arra is, hogy a kormány február közepén hosszabbította meg utoljára 2018. szeptember 7-ig terjedő hatállyal a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet az ország egész területére, vagyis szerintük itt egy közveszélyes szituáció áll fenn a bevándorlás miatt, miközben éppen ezzel kapcsolatban valótlan tényeket híresztelnek.
Az EP-képviselő azt írja, hogy álláspontja szerint a kormány kimeríti a rémhírterjesztés Btk. tényállását a saját maga által elrendelt válsághelyzet miatt, ezért ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a Legfőbb Ügyészségen három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető rémhírterjesztés megalapozott gyanújával.

A teljes bejegyzés itt olvasható:




https://merce.hu/2018/04/27/beismerte-a-miniszterelnoki-kabinetiroda-hogy-a-soros -zsoldosozas-ordas-nagy-kamu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán egy orbitális nagyot hazudott a fiataloknak- megmondju
  2018-04-28 20:23:09, szombat
 
  Orbán egy orbitális nagyot hazudott a fiataloknak- megmondjuk neki, hogy mi van


Orbán egy orbitális nagyot hazudott a fiataloknak. Ebből is csak az látszik, hogy tökéletesen el van tévedve a kormány az ifjúság és családpolitika kapcsán.

A héten volt a Szakma sztár fesztivál, ami igazából egy pályatanácsadós fesztivál a fiataloknak. S természetesen mint jó diktatúrákban szokás ezt is a bölcs vezetőnk, maga Viktor nyitotta meg. Megnyitó beszédében pedig egy akkora hazugságot tolt be, amiből csak arra merek következtetni: ez azt se tudja mi van a munka világában.

Ugyanis a munka becsületéről beszélt a miniszterelnök a XI. Szakma sztár fesztiválon, a Hungexpon. Orbán Viktor a diákoktól azt kérte, hogy olyan országot építsenek, ahová vissza lehet térni.

Egyrészt Viktor Magyarországon nincs a munkának becsülete, másrészt pont sz@rsz Te a fiatalokra. Legalább is az elmúlt 8 éves országlásod eredménye ez.

S miért mondom ezt? Na figyelj, itt vannak a kormányzásod tényei:

Az egyetemi hallgatók, a HÖOK folyamatosan kéri, hogy emelkedjenek az egyetemi ösztöndíjak. A kormányzásod alatt 0 forinttal sikerült emelni a legjobbak elismerését.

Köztudott tény, hogy nincsen elég egyetemi és középiskolai kollégium gyakorlatilag nulla lépést tett a kormányod, hogy felszámolja ezt a helyzetet.

2010-ben, a kormányzásod kezdettén, 100 ezer fiatal kerülhetett be az egyetemekre, most ez a szám 70 ezerre olvadt.

Mindenki tudja, hogy közel 600 ezer fiatal van külföldön, s Te semmit nem tettél annak érdekében, hogy a fiatalok inkább Magyarországon maradjanak.

Milyen munka becsületéről beszélsz? Aki dolgozik tudja, hogy nem egyszer a dolgozók még péntek este is a munkahelyükön rohadnak meg. Egy munkás napi 12 órákat simán ledolgozik és Te a Munkatörvénykönyv módosításakor nem a munkások mellé álltál, hanem a munkaadókéra, ennek köszönhető, hogy ma ebben az országban gyakorlatilag lehetetlen sztrájkolni.

A közmunkások 47 ezer forintot keresnek. S a dolgozók nem hogy anyagi megbecsülése alacsony, de még az utolsó bőrt is lehúzzák róluk.

S csodálkozol, hogy egyre kevesebb gyermek születik? Mikor neveljék azt a gyereket a szülők? Ha még este 8 órákkor is bent rohadnak a munkahelyükön? Igen, mert nem mindenki kényelmes sportállásban csücsül, mint a környezeted, akik dolgozgatnak egy kicsikét, aztán elmennek egy szar magyar foci meccset megnézni.

Lövésed sincs a magyar valóságról. Ez van Viktor.

http://hirhugo.hu/2018/04/27/orban-egy-orbitalis-nagyot-hazudott-a-fiataloknak-me gmondjuk-neki-hogy-mi-van/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Országimázs: Felcsút az HBO-n, Mészáros külföldi újságírót s
  2018-04-26 21:57:28, csütörtök
 
 
2018-04-26

Írta ErdélyiK

Országimázs: Felcsút az HBO-n, Mészáros külföldi újságírót sorosbérencezett




Néhány napja felkerült a Youtube-ra a Vice News riportja Magyarországról, amit még a választás előtt forgatott az amerikai stáb. Lementek Felcsútra is, bemutatták a stadiont, és próbálták szóra bírni Mészáros Lőrincet, de ő válasz helyett lesorosbérencezte a riporternőt.


Adj SZJA 1%-ot, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka!

kormanypropaganda_2018_800



Az Index írta meg elsőként, hogy az amerikai Vice News a Tonight című, HBO-n futó műsorában április elején egy riportban a magyar választással foglalkozott. Néhány napja felkerült a teljes videó a Youtube-ra. Magyarként is érdemes megnézni, és abba is fontos belegondolni, hogy milyennek látja Magyarországot egy amerikai néző ebből az 5,5 perces anyagból.





A kisfilm a Békemenet képsoraival, és a Fidesz menekültellenes kampányának összefoglalásával indul.

Majd Veszprémben folytatódik Gulyás Mártonnal, aki az ellenzék megosztottságáról, és az emiatt szükséges taktikai szavazásról beszél. Megmutatja és elmagyarázza a Fidesz kerítésbontós plakátját (“Együtt bontanák le a határzárat"), amin a párt fotoshopművészének hála Soros György ölelgeti az ellenzéki pártok vezetőit.

A Vice riporternője, Hind Hassan pedig elképedve hallja Gulyástól, hogy nagyon sok választópolgár azt hitte, hogy a kép igazi.

Ezután az itthon már unalomig ismert képek következnek Felcsútról, a híres stadionról és kisvasútról. Közben a narrátor elmondja, hogy az Orbán-közeli vállalkozók médiabirodalmat építettek ki, és milliárdos állami megrendeléseket kapnak.

Erre Kovács Zoltán kormányszóvivő azt válaszolja a riporternek, hogy ez csak egy politikai üzenet, az USA-ban és Nagy-Britanniában is vannak kormányközeli gazdag üzletemberek, és az ellenzék soha nem beszél a közbeszerzések többi nyerteséről, a nemzetközi cégekről, amik a nyereségüket kiviszik az országból.

Majd jön Budapest, a március 15-i Békemenet és miniszterelnöki beszéd, aminek egy részét bevágták az adásba. Azt, amelyben Orbán Viktor arról beszélt, hogy valakik el akarják venni az országunkat, hogy néhány évtized alatt más kontinensekről érkező, a nyelvünket nem beszélő, és a kultúránkat nem tisztelő idegeneknek adják.

Látható a miniszterelnököt hallani vágyó békemenetes tömeg, és meg is szólaltatott a Vice egy Fidesz-szimpatizánst, aki elmondta, hogy Orbán biztosítja a nemzet jövőjét, és meg akarják védeni az ország szabadságát az Európai Unióval szemben.

A riportba nem került be az, hogy a Vice riportere a felcsúti képviselőtestületi ülés előtt megpróbálta szóra bírni Mészáros Lőrincet, de nem járt sikerrel. Hiába kérdezgette Mészárost angolul, nem kapott választ. Az azóta már lemondott polgármester azonban többször rászólt a riporternőre magyarul, hogy üljön le, majd amikor a riporter folytatni próbálta a kérdését, akkor Mészáros azt mondta neki, hogy “Menjen haza a saját országába, és ott kérdezősködjön." - ezt a HírTV örökítette meg.

A Vice pedig egy külön 2 perces kisfilmet készített Mészáros Lőrincről, és ebbe belevágták azt a részt, amikor Mészáros a képviselőtestületi ülésen azt mondta a vagyonosodását kitartóan firtató riporternőnek, hogy “Ön valószínűleg Soros György embere".

https://video.vice.com/en_us/video/viktor-orbans-lifelong-friend-became-a-billion aire-through-winning-state-contracts/5acf9fe9f1cdb31f4c1f8811



https://video.atlatszo.hu/2018/04/26/orszagimazs-felcsut-az-hbo-n-meszaros-kulfol di-ujsagirot-sorosberencezett/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elbohóckodnak ott, ahogy az elődeik az elmúlt években
  2018-04-26 21:49:54, csütörtök
 
  Elbohóckodnak ott, ahogy az elődeik az elmúlt években

Tamás Róbert | Ma | 8:06

Napsugaras nyári reggelt! Miután éjszakának idején kevés dolog szokott történni, nézzük, mi volt tegnap. Például:

“Nem hiszek az új erőközpontokban és a nacionalizmusban" - hangsúlyozta a francia államfő az amerikai kongresszusban elmondott beszédében szerdán Washingtonban.

A törvényhozás két házának együttes ülésén elhangzott beszédben Emmanuel Macron felszólította az Egyesült Államokat, hogy utasítsa el a nacionalizmust és maradjon hű az együttműködés globális ideáljaihoz, különös tekintettel a terrorizmusra és más kihívásokra.
A francia elnök hitet tett a multilateralizmus és a liberális világrend megőrzése mellett. Hangsúlyozta: lehet izolacionista, azaz elszigetelődő politikát folytatni, ám a világ ettől függetlenül nem áll meg a fejlődésben, a globális kihívásokkal együtt kell szembenézni. (MTI)

Valamiért az az érzésem, hogy Macron a mi szeretve tisztelt Orbán Viktorunknak is üzent ezzel a beszéddel. Meglátjuk, hogy gondolja ezt a kormány. Ha Szijjártó Péter nekilát jajveszékelni, akkor találva érzik magukat.

Csodás hír látott napvilágot a mindentől és mindenkitől (főleg a tényektől és a valóságtól) független Magyar Időkben. Azt írják ők, hogy nem kell rinyálni, alig ment el ebből az országból pár ember. Pontos számuk is van, a KSH adta ki állítólag. Szóval az van, hogy 2010 óta 173 ezer honfitársunk vándorolt ki. Összesen ennyi, nyolc év alatt. Ez meg tényleg semmi, ne sírjon a szánk. Sőt, már egy csomóan el is indultak hazafelé, mert a magas magyar bérek visszacsábítják őket. De nem csak az, hanem (idézek a cikkből):

Évek óta bővül a gazdaság, emelkednek a bérek, szinte csak az nem jut munkához, aki nem akar dolgozni.

És ugyan melyik országban van még olyan otthonteremtési program, mint hazánkban? Hol kapunk kézbe - a megadott feltételek teljesítése esetén - ingyen tízmillió forintot? De említsük meg azt a fontos szempontot is, amely igencsak felértékelődött az elmúlt pár évben. Ez pedig a biztonság, amiben igen jól állunk. Aki persze még mindig távozni akar, kalandvágyból megteheti. (Magyar Idők)

Tuti bennem van a hiba, amiért én máshogy látom a dolgokat. Majd magamba szállok, amint lesz pár szabad percem.

Egyébként nem ám csak a magyarok jönnek haza, hanem a svédek is menekülésbe fogtak, mégpedig a saját országukból iszkolnak. Ezt már a PestiSrácok nevű üzem írta. Csak aztán ésszel, nehogy a svéd, norvég, finn, német, osztrák, francia, angol migránsok mind hozzánk meneküljenek és elvegyék a munkánkat.

Most tudatam meg - szintén a PS-rőltől - hogy Soros György hűtlen lett Orbán Viktorhoz. Már nem a mi hős vezérünket akarja megbuktatni, hanem Donald Trumpot. Mondhatom, jól nézünk ki! Bástya elvtárs már le van szarva?

A Figyelő birtokába jutott (höhöhö) információk szerint lesz olyan, aki marad a posztján az új kormányban és lesz, aki nem marad. A franc fogja hirtelen memorizálni az új neveket. Elég annyit megjegyezni, hogy az új Lázár János Gulyás Gergely lesz. És persze Pintér Sándor marad a posztján, amin nem érdemes túlzottan csodálkozni. Ő oda éppen úgy be van betonozva, mint Polt Péter a saját helyére. Tartóoszlopai ők a NER rogyadozó rendszerének.

Megmég az az új hír van, hogy a Jobbik megkapta a nemzetbiztonsági bizottság vezetését, a DK pedig a költségvetési bizottság boldog tulajdonosa lett. Én nagyon örülök ennek, de tényleg. Elbohóckodnak ott, ahogy az elődeik az elmúlt években. Újabb négy évig semmire nem lesz gondja az ott ücsörgőknek, a jó kis képviselői fizetés mellé még jár a bizottságosdi után is némi juttatás, a többi pedig le van szarva. Nem? De. Csapjunk bele a mai napba.


https://kolozsvaros.com/rovidek/elbohockodnak-ott-ahogy-az-elodeik-az-elmult-evek ben/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/26 oldal   Bejegyzések száma: 257 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 257 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 71
  • e Hét: 1729
  • e Hónap: 18522
  • e Év: 151439
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.