Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
Hogyan történik a változás?
  2018-05-23 12:26:04, szerda
 
  "Mindnyájan, ugyanarra a képre formálódunk át az Úr Lelke által dicsőségről dicsőségre." (2Korinthus 3:18)

A változáshoz válság kell. Isten megváltoztatta Jákób nevét, ami csalót jelentett, Izráelre, ami azt jelenti: Isten hőse. Ezt a változást krízisen át érte el.

Jákób kétségbeesett, amikor rádöbbent, hogy haza kell mennie, és szembe kell néznie bátyjával, Ézsauval, akit becsapott. Azon az éjszakán birokra kelt az Úr angyalával. A változás az életében nem jött gyorsan vagy könnyen, hiszen azt olvassuk, hogy egészen hajnalhasadtáig küzdött.

Akkor Jákób felismerte, hogy Istennel birkózik, és ezt a harcot nem nyerheti meg.

Isten ugyanígy neked is hagyja, hogy küszködj egy olyan helyzettel, amit nem tudsz megoldani, hogy ezáltal hívja fel magára figyelmedet. Olyan helyzetbe fog hozni, ahol el kell ismerned, hogy: "Nem tudom kezelni ezt a szituációt. Ez túl nagy nekem. Istenre van szükségem!"

Ha most is ilyen helyzetben vagy, akkor az áttörés küszöbén állsz. Ha arra kéred Istent, hogy kényelmes helyzetet teremtsen abban a zűrzavarban, amiben vagy - felejtsd el, ez nem fog megtörténni!

"Ahogy a sas kirebbenti fészkét... úgy vezette őt az Úr egymaga" (5Mózes 32:11-12 NKJV). Az anyamadár nem ad enni a fiókáinak, ezzel késztetve őket, hogy elhagyják a fészek biztonságát, és megtanuljanak repülni.

El tudod képzelni, mit gondolhatnak a fiókák? ,,A saját anyám teszi ezt velem!" Isten is ezt teszi veled. Megengedi a krízist, hogy felkeltse a figyelmedet. Tudja, hogy nem fogsz változni, amíg a fájdalom, amit éppen átélsz, nagyobb nem lesz, mint a változástól való félelmed. Így formál Isten - aki a Lélek - egyre inkább hozzá hasonlóvá.

Bob Gass * Mai Ige
Link Link



 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
A problémák arra kényszerítenek, hogy Istentől függjünk
  2018-05-22 10:23:52, kedd
 
  Ne ejtsen zavarba, és ne lepődjetek meg, amikor a szenvedés tüzén mentek keresztül, mert ez nem idegen vagy szokatlan dolog, ami veletek történik." (1 Péter 4:12 - TLB fordítás)

Jézus figyelmeztetett, hogy lesznek problémáink az életben. Senki sem mentesül a fájdalomtól, nincs védve a szenvedéstől, és senki sem siklik át az életén problémák nélkül.

Péter apostol bizonyossá teszi számunkra, hogy a problémák jelenléte normális dolog. ,,Ne ejtsen zavarba, és ne lepődjetek meg, amikor a szenvedés tüzén mentek keresztül, mert ez nem idegen vagy szokatlan dolog, ami veletek történik." (1 Péter 4:12 - TLB fordítás). Isten arra használja a nehézségeket, hogy közelebb vonjon magához. A Biblia azt mondja: ,,Közel van az ÚR a megtört szívűekhez, megmenti azokat, akik lelkükben összetörtek." (Zsoltárok 34:18 - NLT fordítás)

Az imádat legmélyebb és legbensőségesebb megtapasztalása valószínűleg a legsötétebb napjaidban lesz, amikor a szíved megtört, amikor úgy érzed, magadra hagytak, amikor kifogytál a lehetőségekből, amikor a fájdalom a legnagyobb - és amikor egyedül Istenhez fordulsz. A szenvedésben tanuljuk meg a leghitelesebb, szívből jövő, őszinte imádságokat elmondani Istennek. A fájdalomban nincs energiánk felszínes imádságokra.

Joni Earecson Tada írta: ,,Amikor az élet rózsás, akkor megelégszünk azzal, hogy tudunk Jézusról, utánozzuk, idézzük és beszélünk róla, de csak a szenvedésben ismerjük meg igazán." A szenvedésben olyan dolgokat ismerünk meg Istenről, melyeket semmilyen más módon nem tanulhatunk meg.

Isten megtehette volna, hogy megmentse Józsefet a börtöntől, Dánielt az oroszlánok vermétől, megtarthatta volna Jeremiást, hogy ne dobják egy iszapos gödörbe, a három zsidó fiatalembert, hogy ne vessék az izzó kemencébe, megőrizhette volna Pált a háromszori hajótöréstől. Megtehette volna, de nem tette. Engedte, hogy megtörténjenek ezek a problémák, és ennek eredményeként mindegyikük közelebb került Istenhez.

A problémák arra kényszerítenek bennünket, hogy Istent keressük, és tőle függjünk, ne magunkban bízzunk. Pál bizonyságot tesz ennek a hasznáról: ,,Úgy éreztük, hogy elpusztulunk, meghalunk, láttuk, mennyire nincs erőnk arra, hogy segítsünk magunkon, de az volt a jó, hogy ekkor mindent Isten kezébe tettünk, aki egyedül képes volt megmenteni minket." (2 Korinthus 1:9 - TLB fordítás) Sohasem fogod elismerni, hogy egyedül Istenre van szükséged, amíg nem Isten lesz minden, amid van.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

Hogyan kényszerítenek a problémák arra, hogy Istent keresd, és tőle függj, ne magadban bízz?
Mi a legerőteljesebb igazság, amit a szenvedésen keresztül tanultál meg?
A Biblia melyik szenvedés története inspirált és bátorított leginkább, és miért?


Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren - 2018.05.15.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Muskotályzsálya
  2018-05-21 20:21:13, hétfő
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Mi a Szent Szellem gyümölcse?
  2018-05-21 19:54:36, hétfő
 
  A Galata 5:22-23 így szól:

"A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás."

A Szent Szellem gyümölcsét a Szent Szellem jelenléte eredményezi a keresztyén ember életében.

A Biblia egyértelműen azt tanítja, hogy mindenki abban a pillanatban befogadja a Szent Szellemet, amikor Jézus Krisztusban hinni kezd (Róma 8:9; 1 Korinthus 12:13; Efézus 1:13-14).

A Szent Szellem eljövetelének egyik fő célja a keresztyén ember életében az,hogy megváltoztassa azt az életet. A Szent Szellem feladata az, hogy Krisztus képére, hozzá hasonlóvá átformáljon bennünket.

Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Ki a Szentlélek?
  2018-05-20 18:02:45, vasárnap
 
 



Sok félreértés van a Szentlélek személyiségével kapcsolatban. Néhányan úgy gondolják, hogy a Szentlélek egy misztikus erő. Mások szerint egy személytelen hatalom, amit Isten ad Krisztus követőinek. Mit mond a Biblia a Szentlélek személyéről?

Egyszerűen azt, hogy a Szentlélek maga Isten. Azt is kijelenti, hogy egy személy, egy lény tudattal, érzésekkel, akarattal.

A tény, hogy a Szentlélek maga Isten tisztán látható sok igerészben, mint például az Apostolok Cselekedetei 5:3-4. Itt Péter ellentétbe kerül Anániással, amiért az hazudott a Szentléleknek, és azt mondja neki, hogy "Nem embereknek hazudtál, hanem az Istennek."

Egyértelműen kiderül, hogy a Szentléleknek hazudni annyi, mint Istennek hazudni. Onnan is tudhatjuk, hogy a Szentlélek maga Isten, hogy az Ő jellemzői és tulajdonságai igazak rá.

Például a Zsoltárok 139:7-8-ból látható, hogy a Szentlélek mindenhol ott van: "Hova menjek lelked elől? Orcád elől hova fussak? Ha a mennybe szállnék, ott vagy, ha a holtak hazájában feküdnék le, te ott is ott vagy."

Aztán az 1 Korinthus 2:10-ben a Szentlélek mindentudását látjuk: “Nekünk pedig kinyilatkoztatta Isten a Lélek által; mert a Lélek mindent megvizsgál, még Isten mélységeit is. Mert ki ismerheti meg az emberek közül azt, ami az emberben van?

Egyedül az emberi lélek, amely benne lakik. Ugyanígy azt sem ismerheti senki, ami Istenben van, csak Isten Lelke."

Tudhatjuk, hogy a Szentlélek egy személy, mert tudata, érzései és akarata van.

A Szentlélek gondolkozik és tud (1 Korinthus 2:10).
El lehet szomorítani (Efézus 4:30).
Közbenjár értünk (Róma 8:26-27).
A saját akarata szerint döntéseket hoz (1 Korinthus 12:7-11).

A Szentlélek maga Isten, a Szentháromság harmadik személye. Istenként a Szentlélek a vigasztaló és tanácsadó, amit Jézus megígért (János 14:16,26,;15:26).

Ki a Szentlélek?
Link

 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
Ahol az Úrnak lelke,ott a szabadság
  2018-05-20 17:50:20, vasárnap
 
  Hanem vesztek erőt, minekutána a Szent Lélek eljő reátok:
és lesztek nékem tanúim úgy Jeruzsálemben,
mint az egész Júdeában és Samariában
és a földnek mind végső határáig.
Apostolok Cselekedetei:1:8



 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
Novák László: ISTEN LELKE
  2018-05-19 15:39:20, szombat
 
  Hová Isten Lelke hatolt:
Alvó ébred, éled a holt.
Eloszlik az éj homálya,
A bűneit tisztán látja.
Ki megdöbben, szíve sajog,
Oda megy, hol bűnök, bajok
Terhe lehull, semmivé lesz:
Az Úr Jézus keresztjéhez.

Hol működik Isten Lelke,
Erőt nyer a félénk, gyenge.
A tudatlan bölcsességet,
Vigaszt, kit a bánat éget.
Megújul a szív, a lélek,
Szeretet, hit, remény éled,
A szó, a tett mind azt mondja:
-- Ez is Jézus megváltottja!

Isten Lelke oda tér be,
Ahol hívják várva, kérve.
Ajándékot oda vihet,
Ahol talál nyitott szívet.
Ott nyugszik meg, csak ott marad,
Hol meghódol az akarat,
Intelmének híven enged, -
Csak oda visz győzedelmet!

Novák László: ISTEN LELKE
Link



 
 
0 komment , kategória:  Versek*Idézetek  
Miért nem engedem, hogy Isten vegye át az irányítást?
  2018-05-18 23:07:15, péntek
 
  ,,Ne hagyd, hogy a bűn irányítsa az életed; ne engedj a bűnös vágyaknak... Inkább add át magad teljesen Istennek, mert halott voltál, de most új életed van. Ezért használd az egész tested eszközként arra, hogy a helyes úton járva azt tedd, ami Isten dicsőségét szolgálja." (Róm 6:12-13, NLT fordítás)

Minden nap valaminek az irányítása alatt állsz. Talán az egód, vagy más emberek elvárásai befolyásolnak. Meglehet, hogy a félelem, a bűntudat, a neheztelés vagy a keserűség irányítja az életed. Az is lehet, hogy egy általad használt szernek vagy egy szokásnak vagy a rabja. Bármi is legyen az, a lényeg, hogy minden nap uralja az életed valami.

Szabad csak akkor leszel, ha te magad döntesz az életed irányításáról. Amikor Jézus kezébe helyezed magad, akkor a Mester fogja átvenni az életed felett az irányítást, és minden más felett is győzedelmeskedhetsz. Azonban, ha nem Isten az első az életedben, hanem valami más, akkor az életed negatív irányban halad tovább. Ha átadod az irányítást Krisztusnak, Ő mindig a helyes irányba tereli az életed.

A Rómaiakhoz írt levél 6:12-13 verse így szól: ,,Ne hagyd, hogy a bűn irányítsa az életed; ne engedj a bűnös vágyaknak... Inkább add át magad teljesen Istennek, mert halott voltál, de most új életed van. Ezért használd az egész tested eszközként arra, hogy a helyes úton járva azt tedd, ami Isten dicsőségét szolgálja." (NLT fordítás)

Melyek azok a lépések, amelyeket meg kell tenned ahhoz, hogy átengedd az irányítást Krisztusnak?

Valld be, hogy megpróbáltál Istent játszani.
Ismerd be, hogy nem tudsz változni magadtól.
Alázatosan kérd meg Istent, hogy segítsen megváltozni.
Őszintén beszélj valakivel azokról a dolgokról, amelyekben szükséges a változás az életedben.
Adj Jézus Krisztusnak teljes tulajdonjogot életed felett.
Valóban meg akarsz változni? Hajlandó vagy megtenni ezeket a dolgokat?

Talán azt mondod, ,,Annyira belefáradtam az örökös próbálkozásba és a kudarcba." De ne próbálkozz! Inkább kezdj el bízni! Isten megadja számodra a lehetőséget, hogy válassz: Őbenne bízol, vagy magadban. Mert ettől függ, hogy szabad leszel, vagy csalódott.

Miért ne adnál oda mindent Krisztusnak? Mit veszíthetsz?

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Milyen jellemvonásaid vagy milyen körülmények gátolnak meg abban, hogy átadd Istennek az irányítást?
Milyen módon próbáltad meg Isten szerepét játszani?
Mit gondolsz, mit jelent teljesen odaadni magad Istennek?


Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2018.05.11.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Lepkebarát kert
  2018-05-17 14:29:17, csütörtök
 
  Link



 
 
0 komment , kategória:  Természet  
A lakatlan szigeten
  2018-05-15 08:38:35, kedd
 
  Egyszer történt egy hajótörés, amit csak egy ember élt túl. Őt a víz egy lakatlan sziget partjára vetette. Azért imádkozott nap mint nap, hogy jöjjön és mentse meg valaki. Mindennap kémlelte a horizontot, hátha meglát egy hajót, ami megmentheti, de hiába. Végül, beletörődve sorsába, épített magának egy kis kunyhót a szigeten.

Aztán egy napon, amikor elment halászni, hogy legyen aznapra is mit ennie, szörnyű dologra ért vissza. Az egész kunyhó lángokban állt! Teljesen leégett, úgy, hogy csak hamu maradt belőle. A hajótörött teljesen elkeseredett. Nemcsak hogy hajótörést szenvedett, de mire beletörődött sorsába és épített magának egy kis zárt menedéket, az is oda lett.

,,Hogy tehetted ezt velem Istenem? Mivel érdemeltem ki ezt a rosszat? Már kezdtem megbarátkozni az egyedüllét gondolatával, és olyan jól éreztem magam ebben a kis kunyhóban, miért kellett ezt is elvenned tőlem?" - kiáltott Istenhez.

Másnap kora reggel, amikor kisírt szemét kinyitotta, arra ébredt, hogy kiköt egy hajó. Nem hitt a szemének! Amikor felszállt a hajóra megkérdezte a kapitányt, hogy honnan tudták, hogy ő ott van. ,,Abból a nagy füstből, amit csináltál. Abból láttuk, hogy van itt valaki a lakatlan szigeten" - felelte a kapitány.

Életünkben vannak olyan időszakok, amikor mindent elveszettnek érzünk, mert annyi rossz dolog történik velünk. De ha bízunk Istenben és hozzá fordulunk, minden negatív történésre lesz egy pozitív válasza...
 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok  
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 36 db bejegyzés
e év: 589 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2363
  • e Hét: 6590
  • e Hónap: 17643
  • e Év: 78944
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.