Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
Felelős vagy azért, hogy mit engedsz az elmédbe
  2018-06-20 16:19:20, szerda
 
  ,,A bölcs ember éhezik a tudásra, míg az ostoba szeméttel táplálkozik." (Példabeszédek 15:14, NLT fordítás)

Az elménk irányít minden mást bennünk. A gondolataink hatással vannak az érzéseinkre. Az érzéseink nyomot hagynak a tetteinkben.

Számít, hogy mit gondolsz, hiszen minden az elmében kezdődik. Ha egy felelős ember akarsz lenni, irányítanod kell a gondolataidat.

De engedd meg, hogy megszabadítsalak egy hamis bűntudattól: nem vagy felelős minden egyes kóbor gondolatért, ami átmegy a fejeden. Kóbor gondolatok befurakodnak az elménkbe különféle okok miatt - véletlenül meghallott beszélgetések, dolgok, amiket meglátsz, vagy olyasmik, amiket a sátán a gondolataid közé csempész, stb.

Azért vagy felelős, hogy mit kezdesz ezekkel a kóbor gondolatokkal. Luther Márton a következőt mondta: ,,Azt nem állíthatod meg, hogy a madarak átrepüljenek a fejed fölött, azt viszont megakadályozhatod, hogy fészket rakjanak a hajadba!"

Isten azért fog felelősségre vonni, amit megengedsz, hogy helyet foglaljon az elmédben.

Ledöbbenek, hogy néhányan miket néznek - arról nem is beszélve, hogy mit engednek meg a gyermekeiknek, hogy nézzenek. Jézus sok követéje ideje nagy részében ócska tévéműsorokat és hitvány rádióadásokat hallgat. Sok pénz fizetnek, hogy deviáns viselkedést nézhessenek szórakozásképpen. Akik ilyeneket néznek, azt mondták nekem, hogy amikor ezeket nézik, nem vált ki belőlük semmit, nem zavarja őket, nincs hatással rájuk.

Ez viszont nem igaz!

Tudósok egyik tanulmánnyal a másik után bizonyították, hogy valójában soha nem felejtünk el egy jelenetet se, amit valaha láttunk. Még ha tudatosan nem is emlékszel valamire, az a gondolat rögtön visszatér az elmédbe - élő színekbe - amint valami más rá emlékeztet.

Más szavakkal: Szemét befele, szemét kifele. Amit az elmédbe beengedsz, elkerülhetetlenül bekerül a viselkedésedbe és a hiedelmeidbe. Tulajdonképpen, amikor a hitvány szórakozás már nem zavar téged, azt jelzi, hogy már átléptél a küszöbön.

Sátán egyik legnagyobb csapdája, ami által rávesz a bűnös életstílusra, a komédia. Ezért van az, hogy a tévében vagy a filmekben egy deviáns viselkedés mindig komikus helyzetben kezdődik. Ha a sátán elérte, hogy valami olyasmin kacagj, ami bűnös, már elveszítetted a harcot.

A bűn nem vicces. A bűn keresztre vitte Jézust.

Mivel töltöd meg az elméd?

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

A média melyik formája kísért a legjobban?
Ki vonhat felelősségre azért, hogy mit nézel és mit hallgatsz?
Milyen gyakorlati lépésekben tudod megtanítani a gyermekeidnek ezeket az elveket?

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2018.06.13.)
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Nászta Katalin: Tudom, hogy Isten nagyon szelíd
  2018-06-19 10:36:31, kedd
 
  "Tudom, hogy Isten nagyon szelíd. És nagyon szeret. És aki nagyon szeret, nagyon tud haragudni is. Mégis, mikor Illés próféta bebújt a sziklabarlangba, nem az elemek viharában, hanem egy szelíd, halk hangban hallotta meg Istent. (Királyok 19:12)

Mikor Isten haragja összegyűlt engedetlen népe feletti bánatában, Mózes alkura tudott jutni vele, tartsa féken a haragját, ha csak tíz igaz embert talál Szodomában. És Isten megígérte neki. De nem talált csak egyet, Lótot. Őt, a családjával ki is mentette. Mikor nem pusztította el a földet, szintén kegyelmet gyakorolt egy ember, Noé hite miatt. Mindig adott egy új esélyt.

Ma pedig akkora lehetőséget adott az embernek, amekkorát az soha nem tudna egyedül megszerezni. Igen, visszatér majd hozzánk, a világ számára észrevétlenül, elvisz innen magával és akkor majd nem kell magyarázkodnia senkinek senki előtt, mert mindenki megismertetik, úgy ahogy van.

Egy csipetnyit ebből itt a földön is érzünk, amikor néha, szerelmesekként, vagy érző lelkekként együtt tudunk érezni a másikkal. De itt mindig töredékesen, mert szükségünk van hozzá a szavakra... És ha Őt magát befogadjuk, aki a maga a Világosság, akkor ez már most is lehetséges. Két valódi hívő közt kicsit ott a mennyország. Ilyenkor sírunk."

Tudom, hogy Isten nagyon szelíd * írta: stephy-alias: Nászta Katalin
/Interjú a Lenolaj.hu oldalán/ Link


Válaszol: Nászta Katalin
Kérdez: Gergely Tamás

A HALÁLBÓL ÉLET TÁMAD Link




 
 
0 komment , kategória:  Nászta Katalin  
Mi a te legnagyszerűbb adottságod?
  2018-06-18 11:52:45, hétfő
 
  ,,Felelősséged teljes tudatában éld az életed; ne úgy, mint azok az emberek, akik nem ismerik az élet értelmét és célját, hanem, úgy, mint akik ismerik." (Ef 5:15, Phillips fordítás)


Te és én sokféle nagyszerű adottsággal rendelkezünk. Néhányan közülünk a matematikához értenek, másoknak a számítógépek javításához van tehetsége, és vannak olyanok, akik varrni tudnak. Mindannyiunk rendelkezik valamilyen képességgel - mégha időnként másokra van szükségünk ahhoz, hogy ezekre rávilágítson.

De te tudod-e vajon, hogy neked mi a legnagyszerűbb képességed?

A felelősség.

A felelősség az életre való válaszadás képessége. Ez tesz emberré - és ez Isten ajándéka. Az életed nagy részét nem te irányítod, hiszen nem választhatod meg a szüleidet, és azt sem, hogyan neveljenek fel. Ahogy azt sem, hogy milyen kivételes ajándékokkal és tehetségekkel jöttél a világra.

A felelősség az, hogy hogyan kezelsz minden más dolgot. Isten szabad akaratot adott számodra az életedben felmerülő döntések meghozatalára. Hogyan válaszolsz azokra a dolgokra, amelyek az életedre leginkább hatást gyakorolnak.

Igazából az élet sok szempontból is egy próba a felelősség kezelésére. Örökkévaló életünknek csak egy kis töredékét éljük le itt a földön. Isten nem azzal törődik, hogy milyen eredményeket értünk el földi létünk alatt, Őt csak a jellemünk érdekli.

Jelen életünk csupán bemelegítés az eljövendő idők számára. Isten a később bekövetkező történések miatt teszi próbára a felelősségünket, és ezt abból a két okból kifolyólag helyezte elsősorban a földi életünkbe, hogy személyesen megismerjük Istent, és kialakuljon a személyiségünk.

Az elmúlt három-négy évtizedben rendkívüli visszaesés tapasztalható a kultúránkban a felelősség kérdésével kapcsolatban. Ebben a világban sokan e szerint a mottó szerint élik az életüket: ,,Semmiért nem vagyok felelős. Ez nem az én hibám."

Ez a nézet azonban éles ellentétben áll azzal, amit a Biblia tanít: ,,Felelősséged teljes tudatában éld az életed; ne úgy, mint azok az emberek, akik nem ismerik az élet értelmét és célját, hanem, úgy, mint akik ismerik." (Ef 5:15, Phillips fordítás)

Ha Jézus követője vagy, akkor tudod, hogy Ő az egyedüli, aki értelmet adhat az életednek. Felelősségteljesen élheted az életed, mivel te gondoskodsz arról az életről, amelyet kaptál, és ebből az életből csak azok az emberek tudják a legtöbbet kihozni, akik felelősségtudóan élnek.

Te hogyan fogod használni azt az életet, amit kaptál?

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Milyen módon van hatással a felelőtlenség azok életében, akikkel törődsz? Milyen módon befolyásolta ez az életedet?
Az életed mely területén élhetnél felelősségteljesebb életet? (pl. pénzügyi, nevelési, emberi kapcsolatok, stb.)
Hogyan válhatnál sokkal felelősségteljesebbé ezeken a területeken?

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2018.06.11.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Amiben hiszel, az formálja az életed
  2018-06-16 15:46:29, szombat
 
 

"Mi lesz, ha még az élet alapjait is lerombolják? Mit tehet akkor az igaz?" (Zsoltárok 11:3, GNT fordítás)

Amit a körülöttünk lévő világról hiszünk, az formál mindent, ami az életünkben jelen van. Számtalanszor megosztottam ezt már veletek ezekben az áhítatokban. Amiben hiszel, az határozza meg a viselkedésedet. Aztán majd a viselkedésed határozza meg azt, akivé válsz, és ez egyenesen arányos azzal az iránnyal amelybe az életed elindul. Ugyanez igaz egy adott országra vagy a világra is. Világunkat és országunkat azok az értékek formálják és alakítják, amikben mi magunk hiszünk.

A probléma az, hogy az igazságot helyettesítjük ezzel a három nagyon romboló filozófiával:

Individualizmus:
Bevesszük azt a hazugságot, miszerint mi magunk vagyunk saját életünknek az irányadói. Néhány évvel ezelőtt olvastam a Wall Street Jounal-ban egy cikket, melyben az állt, hogy a vezetők 44%-a egy erkölcsi krízist először egymás közt beszélnek meg. Valójában ebben semmi új nincs. A Bírák könyvében az Izraelitákról ugyanezt olvassuk, hogy: "Abban az időben nem volt király Izraelben. Mindenki azt csinálta, amit jónak látott." (Bírák 21:25) Akkor sem működött ez jól, és ma sincs ez másképp.

Szekularizáció:
Három szóban lehetne összegezni ennek a szónak a jelentését: Istenre nincs szükség. Az elmúlt fél évszázadban rendszeresen kivontam Istent az életem minden területéből - az iskoláktól kezdve, a kormányzaton át, a médiáig. Alapvetően száműztem Istent a vasárnap reggelekre, ha egyáltalán számoltam vele akkor.

Relativizmus:
Ez az, amikor azt mondják, hogy nincsenek abszolútumok - ami igaz szerinted, az lehet hogy számomra nem az. Remek így élni, ha nem akarsz bűnt az életedbe. Ha nem Isten színvonala a mérce, akkor csupán szabályt kell váltani. Mindkettő logikátlan és irracionális, de nagyon elterjedt a mai világunkban. Ne hagyd hogy becsapjon az individualizmus (önszeretet), a szekularizmus (Isten nélküliség) vagy a relativizmus (nincsenek abszolútumok).

A következményei mind egyénileg, mind társadalmilag elhinni ezeket, megrázó. Az igazsághoz, illetve az Isten hatalmához való elköteleződés nélkül a kultúránk szétporlad.

A holnapi áhítatban, elkezdjük felfedezni Isten válaszait erkölcsi összeomlásunkra.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Láttál már valaha példát köreidben arra, hogyan vonja hatása alá a családokat az individualizmus, szekularizmus, illetve a relativizmus?
Mit gondolsz, az Isten hatalmához való elköteleződésnek a hiánya a társadalmunkban hogyan befolyásolja erkölcsi hanyatlásunkat?
Ennek az erkölcsi hanyatlásnak mik a következményei, amelyek nyílvánvalóak a kultúránkban?


Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2018.06.09.)
Link

 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Labdarúgó világbajnokság 2018
  2018-06-16 12:02:10, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bocsáss meg, és szabaddá leszel!
  2018-06-14 13:50:19, csütörtök
 
  Legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak (Efezus 4:32)

Néhány évvel a náci koncentrációs tábor rettenetes eseményei után Corrie ten Boom egy gyülekezetben prédikált, és az istentisztelet után szembetalálkozott egy férfival, aki az egyik legkegyetlenebb őr volt a táborban.

Ez az ember számtalanszor megalázta Corrie-t és nővérét, gúnyolta és szemmel megerőszakolta őket, amikor a fertőtlenítő zuhanyzás közben bámulta őket. Most ott állt előtte, felé nyújtotta kezét, és azt kérdezte: Meg tud nekem bocsátani?

Corrie így emlékszik vissza: Ott álltam, hideg szorongatta a szívemet, de tudtam, hogy az akaraterő akkor is tud működni, ha a szívem fagyos. Jézus, segíts!? imádkoztam.

Faarccal, gépiesen megragadtam a felém nyújtott kezet, és akkor hihetetlen dolgot éltem át. Meleg hullám indult el a vállamból, végigfutott a karomon, bele egymás kezét fogó kezünkbe. Aztán úgy tűnt, ez a meleg megbékélés szétárad egész lényemben, és könnyeket csal a szemebe.

Megbocsátok neked, testvérem kiáltottam teljes szívemből.

Hosszú pillanatig szorítottuk egymás kezét, a volt őr és a volt fogoly. Sohasem éltem át olyan intenzíven Isten szeretetét, mint abban a percben.

A Biblia azt mondja: legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek Krisztusban. (Efezus 4:32).

Kinek esik nehezedre megbocsátani? Emelkedj felül az érzéseiden, és bocsáss meg! Ha megteszed, felszabadítod önmagadat, és képes leszel az Úr békéjében és örömében járni.

Bob Gass * Mai Ige
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Isten ajándéka a teremtett világ szépségei
  2018-06-14 09:07:22, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Bízz abban, akié vagy
  2018-06-13 11:32:44, szerda
 
  Jézus ismét megszólalt, és ezt mondta nekik: "Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága." (János 8:12)

Amikor Jézus azt mondta, hogy: "Én vagyok a világ világossága", akkor önmagát határozta meg. Azt mondta hogy: " Tudom, hogy ki vagyok." A Bibliában Jézus legalább tizennyolcszor mondja, hogy: "Én vagyok" és aztán egy leírást ad. Következőképpen írja le magát: mint aki az ajtó, az élet kenyere, az út, az igazság, a feltámadás és az élet. Újra és újra meghatározza, hogy ki is ő. Jézus tudta, hogy ő ki volt (hogy ki ő ma is ) és ennek eredményeként nem volt nyomás alatt. Ez a személyazonosság elve. Amíg bizonytalan vagy a személyazonosságodat illetően, addig annak a nyomása alatt vagy, hogy megfelelj másoknak és hogy beleilleszkedj az ő elgondolásaikba. Manipulálni fognak; megpróbálnak olyanná formálni amilyenné szerintük lenned kellene, ahelyett, hogy inkább az légy akivé Isten teremtett.

Az egyik legnagyobb stresszfaktor abból ered, hogy megpróbálsz az lenni, aki nem vagy. Amikor attól félsz, hogy mások számára kiderül, hogy ki is vagy valójában, és az, hogy nem tudod fenntartani a látszatot, ez stresszhez vezet.

Az egyetlen módja annak, hogy kiegyenlítsd a külső behatásokat az, ha van egy belső elégedettségérzet azzal kapcsolatban aki te vagy, és akivé Isten teremtett. Úgy fedezed fel, hogy ki vagy te, ha megismered azt akié vagy.

A Biblia azt mondja, hogy téged Isten teremtett és hogy mély szeretettel szeret téged; hogy Isten elfogad téged úgy ahogy vagy. Terve van az élteddel és terve van az életedre. Amíg nem rendezed azt az identitás kérdést, addig bizonytalan leszel és a stressz hatása alatt leszel. Amíg nem rendezed azt a dolgot, addig nem tudsz másokat szolgálni.

Jézus folyamatosan olyan dolgokat tett, amik meglepték az embereket. Mások alá helyezte magát és szolgálta őket. Saját bizonytalanságaik miatt a tanítványok egyike sem gondolt soha arra, hogy megmossák egymásnak a lábait a Felső Szobában. Ám Jézus mindig erős helyzetből szolgált; tudta, hogy kihez tartozik és hogy ki ő; így tehát nem számított hogy lealacsonyította magát ahhoz, hogy szolgálja őket.

A szolgálat az önbecsülésből ered. Addig amíg nem győzöd le a bizonytalanságod és nem érzed jól magad a bőrödben, addig nem lesz kedved másoknak segíteni. Légy bizonyos abban, aki vagy és akihez tartozol, hogy hatásosan tudj másokat szolgálni.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Mi a különbség a között, amit a világ illetve mások mondanak rólad és a között, amit Isten mond rólad?
Mit jelent erős helyzetből szolgálni?
Miért szolgálunk hatékonyabban akkor, amikor bizonyosak vagyunk abban, hogy önazonosságunk Krisztusban van?


Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2018.06.08.)
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Isten megáldja azokat, akiket miatta üldöznek
  2018-06-12 13:17:37, kedd
 
  ,,Isten megáld titeket, amikor csúfolnak és háborgatnak és hazudnak rólatok és mindenféle gonosz dolgokat mondanak ellenetek azért, mert az én követőim vagytok. Örüljetek neki! Legyetek nagyon boldogok! Mert nagy jutalom vár rátok a mennyben. És emlékezzetek rá, hogy éppen így üldözték a prófétákat is régen." (Máté 5 11-12 - NLT fordítás)


Isten mellett kiállni nem egyedül téged érint és azokat, akikre gondot viselsz. Örökkévaló hatása van.

Mikor félsz felszólalni Isten mellett a mindennapi életedben, az természetes és normális. Azonban csak átmenetileg. A félelem csak néhány pillanatig tart.

Az Isten melletti bátor kiállás áldása azonban milliárd és milliárd és milliárd éven át veled marad.

Jézus azt mondja a Hegyi Beszédben: ,,Isten megáld titeket, amikor csúfolnak és háborgatnak és hazudnak rólatok és mindenféle gonosz dolgokat mondanak ellenetek azért, mert az én követőim vagytok. Örüljetek neki! Legyetek nagyon boldogok! Mert nagy jutalom vár rátok a mennyben. És emlékezzetek rá, hogy éppen így üldözték a prófétákat is régen." (Máté 5 11-12 - NLT fordítás)

Figyeld meg, ezek a versek nem azt mondják, hogy áldott leszel, ha az emberek bántanak, mert utálatos vagy. Sokakról hallottam, akik panaszkodtak, hogy üldözik őket, mert keresztények, pedig valójában azért üldözték őket, mert nem voltak kedvesek másokhoz.

Ezért nem jár jutalom.

Ha azonban alázattal, szerényen felszólalsz az igazság mellett, Jézus azt mondja, hogy boldog lehetsz. Miért? Mert Isten megjutalmaz a Mennyben.

Azt szeretném, hogy amikor a Mennybe jutsz, sok jutalmad legyen. Szeretném, hogy jutalmat kapj, mert volt bátorságod felállni a munkahelyeden és azt mondani, hogy ,,Én hiszek Jézus Krisztusban. Tudom, nem mindenki van ezzel így, de az én életemet megváltoztatta, és ezért nagyon hálás vagyok neki. Nem kötelességből, hanem szeretetből szolgálom Őt. Annyira hálás vagyok. Meg van bocsátva a múltam, és van életcélom, van otthonom ma Mennyben."

Amikor megbélyegeznek, üldöznek és kötekednek veled ez miatt, Jézus azt mondja, jó társaságban vagy. Az emberek időről időre ezt tették Isten bizonyságtevőivel és prófétáival. Ez része az ügynek. A sötétség ki nem állhatja a világosságot. A gonoszság el nem viselheti a jóságot.

És amikor ez megtörténik, Jézus azt mondja: ,,Ne aggódjatok miatta. A bátorságotoknak meg lesz a jutalma a Mennyben."

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

Hogyan segít neked az üldözések elhordozásában, hogy tudod, Isten megjutalmaz az örökkévalóságban a hűségedért?

Korszakokon át a hívők hűséges tanúbizonyságai hogyan segítenek téged abban, hogy erősen megállj mások hited miatti zaklatásai között?

Mondj egy módot, amire Isten elhívott, hogy megmutasd a bátorságod, és beszélj róla az elkerülhetetlen kritika ellenére?

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren - 2018.06.05.)
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Istennek van hatalma folytatni
  2018-06-11 12:25:44, hétfő
 
  "Káosz vagyok. Semmi vagyok és semmim sincs; Csinálj valamit belőlem. Te (Istenem) képes vagy rá; neked mindened meg van hozzá." (Zsoltárok 40:17 The Message fordítás)


A Biblia azt mondja, Isten mindig befejezi, amit elkezdett: "Isten, aki elkezdte a jó munkát bennetek, véghez is viszi azt, amíg teljesen kész nem lesz." (Filippi 1:6 NLT ford.). Nem azt mondja, hogy 'Isten talán befejezi'. Nem is azt, hogy 'Isten reméli, hogy befejezi'. Azt mondja, hogy Isten be fogja fejezni. Mit is jelent ez?

Azt jelenti, ha igazán átadtad az életed Jézus Krisztusnak, ha kitártad magad Istennek és azt mondtad "Jézus, légy a legeslegelső az életemben", akkor úton vagy a mennybe. Semmi kétség efelől, az ügy el van intézve. Ez egy lezárt üzlet. Át fogsz érni a célvonalon, mert ez nem azon fog múlni, hogy hogyan teljesítesz, hanem Isten még mindig fennálló kegyelmén. Az egyetlen kérdés az, hogy hogyan fogod befejezni a versenyt. Te is legalább olyan jól tudod, mint én, hogy néhány ember szegényen fejezi be a versenyt, amíg mások gazdagon.

Nem csupán azt remélem, hogy bejuss a mennybe. Nem azt szeretném számodra, hogy csak épp átjuss a célvonalon. Segíteni akarok, hogy gazdagon fejezhesd be az élet versenyét. Azt akarom, hogy élvezd az életet, a bőséges életet, hogy rájöjj, Isten mit tervezett számodra, és éld meg azt.

Honnét lehetsz biztos, hogy be fogod fejezni az élet versenyét? Mert Istennek még mindig tart a kegyelme. Ő nem csak megmenteni akar. Meg akar tartani egy életen át. Azt akarja, hogy célba érj.

Mi az a fennálló kegyelem?

Ez a kegyelem az, ami továbbvisz, amikor fel akarod adni. Ez ad erőt, hogy helyesen cselekedj, amikor úgy érzed, nem ez a megfelelő lépés.

Rengeteg buktató van az élet marathonján. És tekintet nélkül arra, hogy most min mégy át, ahogy az sem számít, hogy mikkel kell szembe nézned idén, számíthatsz Isten még mindig fennálló kegyelmére.

"Azért írok nektek, hogy bátorítsalak titeket és biztosítsalak arról, hogy amit most tapasztaltok,az teljesen Isten kegyelmének a része. Álljatok szilárdan ebben a kegyelemben." (1 Péter 5:12 NLT ford.)

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Miért próbáljuk olyan sokszor 'csak túlélni' a hetet, amikor Isten azt akarja, hogy megtapasztaljuk a bőséges életet?
Hogyan segített neked Isten kegyelme kitartani egy megpróbáltatásban?
Milyen helyzetben van szükséged Isten kegyelmére, hogy szilárdan tudj állni? Hogyan kéred Istent, hogy tartson meg?

Napi remény * (Daily Hope by Rick Warren, 2018.06.04.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 37 db bejegyzés
e év: 589 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 415
  • e Hét: 4642
  • e Hónap: 15695
  • e Év: 76996
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.