Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/11 oldal   Bejegyzések száma: 107 
Rózsa gyökereztetése
  2018-08-29 11:53:35, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
A belső béke titkai
  2018-08-29 11:48:03, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A támadás ....
  2018-08-29 11:03:48, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
A betegség visszafordításának kulcsa a sejtek egészségének
  2018-08-28 20:54:26, kedd
 
  A betegség visszafordításának kulcsa a sejtek egészségének javítása

mitokondriumok, a sejtjeinkben lévő apró szerkezetek feltétlenül szükségesek az energiatermeléshez és a hosszú élettartamhoz. A nyugati orvoslás azonban ezt sok esetben figyelmen kívül hagyja. Márpedig ha gondot fordítanánk a sejtjeink egészségére, akkor sok betegség elkerülhetővé válna.

A mitokondriumokat gyakran nevezik a sejtek erőműveinek és a szervezet elsődleges energiaforrásának. A celluláris légzés során a mitokondriumok tápanyagokat vesznek fel, lebontják és felhasználják a molekulákat, hogy energiát termeljenek ATP, azaz adenin-trifoszfát formájában.

A mitokondtiumok olyan létfontosságú testi funkciókhoz kapcsolódnak, mint például a méregtelenítés, amely az optimális egészséghez szükséges. Ha a sejtmitokondriumok megsérülnek, károsodnak vagy veszélybe kerülnek, csökken a sejtes légzés és az ATP-termelés, ami sejtes gyulladást, fájdalmat és fáradtságot okoz.

A romlott mitokondriális funkció gátolja a tápanyagok felszívódásának képességét, negatívan befolyásolja az agy működését és csökkenti a szív- és érrendszeri teljesítményt. Vannak azonban egyszerű módszerek a mitokondriális egészség javítására. A környezetünkben a toxinok széles köre megtalálható, beleértve a peszticideket, a nehézfémeket és a szintetikus vegyi anyagokat. Ezek a gyulladást keltő anyagok aktiválják a szabad gyököket, fenyegetik az immunrendszert és károsítják a szervezet minden méregtelenítő rendszerét. Azonban a toxinoknak való kitettségünket csökkenthetjük, ha elkerüljük például a feldolgozott élelmiszereket, ugyanis a sejtjeink egyáltalán nem preferálják ezeket a táplálékokat. Elsősorban mindig friss és idényjellegű zöldségeket és gyümölcsöket kell fogyasztani és a szabadtartású állati hús fogyasztását kell előnyben részesíteni, mivel így elkerülhető a sok nemkívánatos vegyszer, antibiotikum és szintetikus hormon, amelyek nagyon károsak az egészségre.

A háztartásban is kerülni kell a toxikus és a szintetikus vegyszerek használatát, ezek helyett természetes tisztítószereket kellene használni, amelyek nem okoznak egészségkárosodást. Ilyen természetes tisztítószerek a mosószóda, az ecet, a citromsav, a szódabikarbóna, illetve a különféle illóolajok. A grépfrútmagolaj például egy remek fertőtlenítőszer, amely hatékonyan képes elpusztítani a kórokozókat mind a vágódeszkán, mind a konyhapulton, mind pedig a fürdőszobában. Még ivóvízbe is csepegtethetünk belőle, mert így a szervezetünkből segít kiűzni a kórokozókat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A lutein csökkenti a stroke, a szívroham és a metabolikus
  2018-08-28 20:50:54, kedd
 
  A lutein csökkenti a stroke, a szívroham és a metabolikus szindróma kockázatát

A lutein védi a szem egészségét. Ez a karotinoid segít megvédeni a szemet és csökkenti a szürkehályog és a korral összefüggő makuladegeneráció kockázatát, amely az életkorral összefüggő látásvesztés két fő oka.

A lutein fokozza a szem egészségét, mivel strukturálisan támogatja a szem makulapigmentjét. Szintén csökkenti a szem szöveteinek gyulladását és védelmet biztosít az oxidatív stresszel szemben. A lutein nem csak az éles látást biztosítja. Legújabb kutatások szerint ugyanis szerepet játszhat a szívkoszorúér-betegség, az anyagcsere-szindróma és a stroke kockázatának csökkentésében is. A metabolikus szindróma olyan állapotok csoportjára utal, mint magas vérnyomás, hasi elhízás, magas vértrigliceridszint és éhomi glükózszint.

A tudósok jelentős összefüggést találtak a lutein és a kardiometabolikus betegségek összefüggésében. Azoknál a személyeknél, akiknek a vérében magasabb volt a luteinkoncentráció, jelentősen csökkent a szívkoszorúér-betegség, a metabolikus szindróma és a stroke kialakulásának kockázata. A lutein ugyanis a szívkoszorúér-betegséget 12, a stroke-ot 18, míg a metabolikus szindróma kockázatát 25 százalékkal tudta lecsökkenteni. A tudósok ezt azzal magyarázzák, hogy a lutein csökkenteni tudja a gyulladást és az oxidatív stressz kialakulásának esélyeit, amelyek gyakran okozói ezeknek a betegségeknek.

Tehát a rendszeres luteinbevitel kulcsfontosságú az egészség és a hosszú élettartam szempontjából. A cukorbetegség és az idő előtti halálozás száma csökkenhet, míg a pozitív vérzsírok szintje és az életminőség javulhat. Emellett ez az antioxidáns a bőr egészségének megőrzéséhez és a bőrrák elleni küzdelemhez is hozzájárul, hiszen a lutein segít a fény hullámhosszainak szűrésében, amely csökkenti az oxidatív stressz mértékét.

De milyen táplálék tartalmaz luteint? A zöld leveles zöldségek, mint a káposzta vagy a spenót. A kelkáposztában és a kelbimbóban is sok lutein van. A luteinnek gazdag forrása még a kukorica, a zöldbab, a tojás, a narancs és a papaja is. Jelenleg nincs általános ajánlás a lutein napi bevitelére. A legtöbb tanulmány szerint azonban a napi 10 mg luteinfogyasztás lenne javasolt, hogy az előnyeit megtapasztalhassuk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Az ásványi anyagokról
  2018-08-28 20:47:31, kedd
 
  A vitaminok és ásványi anyagok nemcsak az egészségmegőrzésben, hanem a betegségmegelőzésben is a segítségünkre lehetnek.

A kalcium segít a csontok, a fogak és az izomszövet erősítésében. Szabályozza a szívverést, az izmokat, az idegrendszert és a véralvadást. Miben található? Legfőképpen a tejben és a tejtermékekben, a mákban, a dióban, a spenótban, a banánban.

A króm segít a glükóz metabolizmusában és növeli az inzulin hatékonyságát. A legjobb krómforrások a következők: kagyló, teljes kiőrlésű gabonafélék, búzakorpa, spárga, búzacsíra és sörélesztő.

A réz segíti a vörösvérsejtek képződését, a csontok növekedését és egészségét. A C-vitaminnal együttműködve az elasztin építésben van nagy szerepe. Rézforrások a burgonya, a búzakorpa, a szezámmag és a gabonafélék.

A jód a thyroxin hormon egyik komponense. Segít a pajzsmirigyhormonok előállításában, amelyek az anyagcserét szabályozzák. Miben található? A jódozott sóban, a tenger gyümölcseiben és az algákban.

A vas a hemoglobinképződésben segít. Javítja a vér minőségét. Növeli a stresszel és a betegségekkel szembeni ellenálló képességet. Legjobb vasforrások a hústermékek, a pisztácia, a szezámmag, a sóska és a hüvelyesek.

A magnézium segíti a sav és a lúg egyensúly kialakításában. Fontos a szénhidrátok és az ásványi anyagok metabolizmusában. Javíthatja az erőt a fehérjeszintézis növelésével. A legjobb magnéziumforrások: zöldségfélék, diófélék és teljes kiőrlésű gabonafélék.

A mangán segíti az enzimaktivációt, a nemi hormontermelést és a vázizmok kialakulását. Mangánban gazdag táplálékok a dió, a teljes kiőrlésű gabonafélék, a búzacsíra, a mandula, a zöldségek és a gyümölcsök.

A foszfor nagyon fontos a zsír, a fehérje és a szénhidrát-hasznosítás terén. Foszforban dús táplálékok a hal, a hús, a baromfi, a tojás, a mandula, a pisztácia, a mustármag és a gabonafélék.

A szelén védi a test szöveteit a sugárzás, a szennyezés és a normál anyagcsere-feldolgozás okozta oxidatív károsodásoktól. A legjobb szelénforrások: tenger gyümölcsei, gabonafélék.

A cink részt vesz az emésztésben és az anyagcserében. Fontos a reproduktív szerv fejlesztésében. Segít a gyógyulásban. Szelénforrások: hús, máj, tojás, kagyló, búzacsíra, búzakorpa.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
Sóterápia
  2018-08-28 20:42:13, kedd
 
 



Bizonyára Ön is hallott már a haloterápiáról. A halo szó görögül azt jelenti, hogy só. A szerzetesek évszázadokon keresztül alkalmazták a sóterápiát. Európában sóbarlangokat használtak például a légzőszervi állapotok és bőrbetegségek gyógyítására, de az elmét is ilyen barlangokban energetizálták. A modern szakemberek is úgynevezett sóterápiát írnak elő például COPD és asztma kiegészítő terápiájaként. Hiszen a természetes só nagyon hatékonyan képes gyógyítani ezeket a betegségeket, sőt más krónikus betegségek kezelésében is nagy sikereket lehet vele elérni.

Ma már léteznek sószobák, sókabinok, ahol a megfelelő hőmérsékletet, a páratartalmat, valamint a sókoncentráció mértékét is a beteg igényeihez igazítják és ezeket képzett szakemberek felügyelik számítógépes monitorokon keresztül.

Nem csupán a szerzetesek jöttek rá arra, hogy a sónak milyen terápiás hatásai vannak. A XIX. század elején egy lengyel orvos, Dr. Felix Bochkowsky arra figyelt fel, hogy a sóbányákban dolgozók sokkal egészségesebbek, mint más átlagemberek. Azaz a sóbányászok nem szenvedtek tüdőbetegségben.

Majd a II. világháború idején sok ember kényszerült menedékként ilyen sóbányákban bujdokolni és ekkor is ugyanezt az alapvető jelenséget fedezték fel, vagyis a só terápiás hatása ekkor is bebizonyosodott. Legfőképpen az asztmával küzdők tapasztalták meg, hogy sokkal könnyebb lett a légzésük és sokkal jobb egészségi állapotnak örvendtek, mint korábban.

Miután az 1950-es években több kutatás is bebizonyította a haloterápia előnyeit, úgy egyre-másra jöttek létre a haloterápiás kamrák, legfőképpen Kelet-Európában. Parajdon a hatvanas években kezdték el a terápiás kezeléséket.

A sóból felszabaduló negatív ionok elősegítik a gyógyulást és bárkinek életerőt kölcsönöznek. De egyáltalán nem kell ahhoz sóbányákba utaznunk,vagy egy tengerpartra, hogy a sóterápia egészségügyi előnyeit kiélvezzük, hiszen ilyen klíma mesterségesen is létrehozható. Sok gyógyfürdőben ingyen vagy nagyon olcsón sókabinok is igénybe vehetők. Sajnos manapság egyre többen szenvednek valamilyen tüdőbetegségben - legfőképpen a környezetszennyezésnek köszönhetően.

Milyen egészségügyi problémák és betegségek esetén lehet igénybe venni a sóterápiát? Dohányzás, ekcéma, asztma, krónikus obstruktív tüdőbetegség, krónikus bronchitis, cisztás fibrózis, köhögés, viszkózus köpetürítési nehézségek, torokgyulladás, bőrgyulladás, krónikus kimerültség és stressz esetén. Mikor nem ajánlott a haloterápia? Súlyos hipertónia, vérzékenység, krónikus légzés, fertőzések, rosszindulatú daganatok, terhesség és aktív tuberkolózis esetén.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Fehér fűzős hatású hosszúruha
  2018-08-28 20:33:56, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hosszúruhás hölgyek   
Fehér estélyi ruhák
  2018-08-28 20:32:19, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hosszúruhás hölgyek   
A koriander gyógyhatásai
  2018-08-28 20:28:53, kedd
 
 



A koriander nagyon hasonlít a petrezselyemre, de az íze kissé intenzívebb, kesernyésebb. Ez a tápláló növény olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek segítenek az emberi szervezetet megszabadítani a különféle toxikus anyagoktól, ennek érdekében turmixitalokat is készíthetünk ebből a különleges ízvilágú gyógynövényből. Természetesen gyümölcsöket és zöldségeket is lehet a turmixitalhoz adni, ezek egy kicsit elnyomják a koriander jellegzetes ízét. Már heti 6-7 pohárnyi korianderes turmixital képes a szervezetünket megszabadítani a méreganyagoktól.

A korainder gyógyító fitonutriensekben és antioxidánsokban gazdag. A gyógynövény antiszeptikus, fájdalomcsillapító hatásokkal rendelkezik, Indiában és Kínában afrodiziákumként használják. A gyógynövényt karbantartja az emésztést. A legjobb nyersen fogyasztani, mert így fejti ki igazán áldásos hatásait.

A gyógynövény értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal van tele. Megtalálható benne az A-, C- és a K-vitamin, de B-komplex-vitaminokban is gazdag. Ásványi anyagok közül a kálium- és a kalciumtartalma kiemelkedő, de vasat, mangánt és nátriumot is tartalmaz.

Hogyan segíthet a koriander meggyógyítani a testet és a lelket? Segítséget nyújt a szorongás enyhítésében. Hosszú távú használata nagyon előnyös a test számára, mert segíti a szervezetet a különféle méreganyagoktól megszabadítani.

Az emésztést is megtámogatja a koriander, sőt a szemrendellenességeken is segít. Csillapítja az allergiák miatt vörös és duzzadt szemet, rendszeres fogyasztása pedig a makuladegeneráció ellen oltalmazhat meg bennünket.

A koriander segítséget nyújthat a húgyúti fertőzésekben. A koriander a K-vitamin egyik leggazdagabb növényi forrása. A K-vitamin szerepet játszik az egészséges csontszerkezet fenntartásában. Az is ismert, hogy segít az Alzheimer-kórban szenvedő embereknek az idegsejtek károsodásának korlátozásában.

A koriander segíthet a vérszegénység megelőzésében. A növény levelei és a szára gazdag flavonoidokban, amelyek kitűnő antioxidánsok. A koriander rendszeres fogyasztása segít megakadályozni a zsírok felhalmozódását a sejtmembránokban.

A korianderolajról bebizonyosodott, hogy nagyon hatékony lehet egyes antibiotikum-rezisztens baktérium ellen, például az E.coli és az MRSA baktériumok ellen. A kutatók úgy vélik, hogy a korianderolaj károsítja a bakteriális sejt körüli membránt. Először azok életfontosságú funkcióit csökkenti, majd végül bekövetkezik a sejtmembrán teljes pusztulása.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     2/11 oldal   Bejegyzések száma: 107 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 107 db bejegyzés
e év: 1532 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3762
  • e Hét: 8607
  • e Hónap: 40093
  • e Év: 244794
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.