Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/124 oldal   Bejegyzések száma: 1237 
Benedek Elek: Reggeli dal
  2018-08-31 07:38:56, péntek
 
 




Benedek Elek: Reggeli dal


Felébredt a nap, kapuját kitárta,
Nótával köszönti a dalos madárka.
Ébredez az erdő, már a rét sem alszik,
Madár dalolása messzire elhallszik.

Harmat rezeg az ágon, fénye meg-megcsillan,
Rásüt a napsugár s egyszerre elillan.
Ragyog az áldott nap, a szellő se lebben.
S dalol a kis madár mindig ékesebben.

Fölkelt a méh is, döngicsél a réten,
Zümmög a bogárka, röppenésre készen,
Szárnyát száritgatja meleg napsugárban,
Megfürödvén előbb harmatos virágban.

Dalolj madár, dalolj, örvendezz a nyárnak,
Dalolj, amig a szép napok le nem járnak.
Majd jön az őszi szél, elhervad a virág...
Dalold, amig lehet! ó, de szép a világ!
 
 
0 komment , kategória:  ÉBREDŐ VILÁG  
Jó reggelt,vidám derüs napot kívánok!
  2018-08-31 07:33:52, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  JÓ REGGELT!  
Jó reggelt,vidám szép napot!
  2018-08-31 07:31:26, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  JÓ REGGELT!  
Szép jó reggelt!!!
  2018-08-31 07:30:22, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  JÓ REGGELT!  
Jó reggelt!!!
  2018-08-31 07:29:36, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  JÓ REGGELT!  
Jó reggelt...
  2018-08-31 07:27:59, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  JÓ REGGELT!  
Az antioxidánsokban gazdag szilvalé sok betegségtől megvédhe
  2018-08-30 23:12:00, csütörtök
 
  Az antioxidánsokban gazdag szilvalé sok betegségtől megvédhet







A frissen facsart gyümölcslevek nagyon egészségesek. A szilvalé például enyhe hashajtó hatással rendelkezik, segíthet a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésében és az oxidatív stressz csökkentésében.

A szilvalé enyhe hashajtó hatással rendelkezik, így mindenképpen érdemes rendszeresen fogyasztani, ha valaki székrekedésben szenved. A székrekedés elsősorban az emésztőrendszeri betegségben szenvedőket és az időseket veszélyezteti, a szilvalé azonban sikeresen oldja meg ezt a problémát, mivel értékes rostokkal van teli.

A szilvalé rendszeres fogyasztása védelmet nyújt a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel szemben, mivel antioxidánsokban rendkívül gazdag. A szilvalé ezen kívül csökkenti az LDL-koleszterin szintjét, így csökkentve a szívet érintő megbetegedéseket. A szilva ezen kívül káliumot is tartalmaz, amely szintén fontos a szív egészségének megőrzéséhez.

Mivel a szilva és a szilvalé is tele van antioxidánsokkal, így csökkenteni képes az oxidatív stressz károsító hatásait. A szilva luteint és zeaxantint is tartalmaz, amelyek szintén elengedhetetlenek a szem egészségének megőrzéséhez.

A szilva és a szilvalé is védelmet nyújt a májbetegségekkel szemben. A szilva javítja a májfunkciókat. A gyümölcslé bórtartalmának köszönhetően még a csontokat is erősíti, hiszen elősegíti a csontszövetképződést és megakadályozza a csontvesztést. A bór segít az erős csontok és az izmok építésében. Egyes feltételezések szerint a szilvalé és az aszalt szilva megakadályozza a csonttömegcsökkenést azoknál a menopauza szakaszába kerülő hölgyeknél, akik hajlamosak a csontritkulásra.

A szilvalé rendszeres fogyasztása még a hólyag működésére is pozitív hatással van., mivel a székrekedés negatív hatást gyakorol a hólyag működésére és növeli a vizelés gyakoriságát. Viszont ez a probléma könnyedén megszűnik, ha sikerül a székrekedés problémáját is felszámolni.

A légszomj, a gyakori ingerlékenység és a fáradtság lehetnek az enyhe vérszegénység jelei. A szilvalé azonban nagyszerű vasforrás, amely segít kezelni és megelőzni a vashiány okozta tüneteket.

A szilvalé rendszeresen fogyasztva jelentősen képes lecsökkenteni az éhségérzetet, hiszen a rostok könnyedén eltelítenek, így segíthet a testsúly csökkentésében is.

A krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) nehézlégzéshez vezet. Több ok miatt is kialakulhat, de általában a dohányzás okozza ennek a betegségnek a létrejöttét. Egy 2010-ben végzett tanulmány pozitív korrelációt mutatott a tüdő egészsége és az antioxidánsokban gazdag étrend között. A növényi polifenolok, beleértve az antioxidánsokat, csökkenthetik a COPD kialakulásának kockázatát. A szilvafélék sok antioxidánst tartalmaznak, amelyek képesek csökkenteni a dohányzás okozta oxidációt, de százszázalékos védelmet ezek a táplálékok sem jelentenek a veszélyes és sok esetben halált okozó tüdőbetegségekkel szemben.
Link
 
 
0 komment , kategória:  GYÓGYSZER NÉLKÜL  
Tápanyagot és egészséget ad: zöld alma
  2018-08-30 23:10:05, csütörtök
 
  Tápanyagot és egészséget ad: zöld alma







A gyümölcsök a napi étrend részét kell, hogy képezzék, hiszen ezek sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, amelyek nélkülözhetetlenek, hogy szervezetünk megfelelően működjön. Az alma az egyik legtáplálóbb gyümölcs szerte a világon. Jelenleg közel 7000 fajta alma elérhető a világon. A piros alma talán a legnépszerűbb. Az alma lehet édes, de a savanyú változatok sem ismeretlenek. A zöld alma lehet édes, savanyú, nagyon lédús és nemcsak nagyon tápláló, de nagyon ízletes is.

A zöld alma esszenciális tápanyagokban gazdag, például rostokban, fehérjékben, ásványi anyagokban és vitaminokban. A zöld alma képes mindenféle emésztési zavart kezelni és szabályozni tudja a vércukorszintet. Tisztítja az emésztőrendszert és az étvágyat is javítja. Ez a gyümölcs kordában tartja nemcsak a koleszterinszintet, de a vérnyomást is. A gyümölcs meglehetősen gazdag flavonoidokban, káliumban, kalciumban és vasban, amelyek segítenek egészségesen és fitten maradni. Ez a gyümölcs A-, C- és K-vitaminokban is bővelkedik.

A zöld alma bőséges forrása a rostoknak, amelyek segítenek javítani a metabolizmust és tisztítják az emésztőrendszert. Ha az alma héját is elfogyasztjuk, akkor a székletürítéssel sem lesznek gondjaink. Segíti a gyors emésztést és megakadályozza a puffadást. A gyümölcs a méreganyagoktól is segít megszabadulni.

A zöld alma erősíti a csontokat. Olyan ásványi anyagokban gazdag, mint például kalcium, vas, réz, cink, amelyek nélkülözhetetlenek a csontok fejlődéséhez. Ezek a tápanyagok a csontszerkezetet erősítik meg és megakadályozzák az olyan krónikus megbetegedés kialakulását, mint például a reuma. Menopauza szakaszába lépő nőknek is ajánlott a fogyasztása, mivel ez segít megelőzni a csontritkulást.

Ha naponta elfogyaszt egy zöld almát, akkor csökkenhetnek az asztmás rohamai, hiszen a gyümölcs flavonoidokat tartalmaz. A túlérzékeny allergiás állapotot gyakran okozza a nem megfelelően működő immunrendszer. Az ásványi anyagok és vitaminok jelenléte azonban segít az immunrendszer megerősödésében és megtámogatja a szervezet fertőzésekkel szembeni védekezőképességét.

A zöld alma rendszeres fogyasztása ajánlható azoknak is, akik szeretnének a súlyfeleslegüktől megszabadulni, mivel a gyümölcsnek alacsony a kalóriatartalma, ellenben sok rostot tartalmaz, így könnyen eltelít, csillapítja az éhségérzetet és segítséget nyújt a gyors kalóriaégetésben.

A zöld alma ellenőrzés alatt tudja tartani a vércukorszintet. Ha mindennap legalább egy almát elfogyaszt, harminc százalékkal csökkenheti a cukorbetegség kialakulásának az esélyét.

Az idősek jobban ki vannak téve a neurológiai rendellenességeknek, például az Alzheimer-kórnak, amely nemcsak a viselkedést, de a memóriát is befolyásolja. Ha idős ember van a környezetében, ügyeljen arra, hogy rendszeresen egyen zöld almát, hiszen ez segíthet megakadályozni a korral összefüggő megbetegedéseket.

A zöld alma egy természetes méregtelenítő, hiszen megtisztítja az emésztőrendszert és segít a méreganyagok szervezetből történő kiürülésében. A rostokban gazdag gyümölcs megakadályozza a székrekedés problémáját és csökkenti a vastagbélrák kialakulásának kockázatát.

A gyümölcs növeli az anyagcserét és támogatja az általános jó közérzetet. A benne lévő antioxidánsok segítenek a máj egészségének megőrzésében is.

A zöld almában lévő antioxidánsok csökkentik a gyulladások és az oxidatív stressz okozta károsodások létrejöttét, így hathatós védelmet nyújthat például ízületi gyulladás és reuma ellen.

K-vitamin-tartalma elősegíti a véralvadást, ellenben megakadályozza a vérrögképződést. A zöld almában lévő fenolok, az A- és C-vitamin lassítják az öregedési folyamatot. Naponta egyetlen alma segít csökkenteni a szabad gyökök okozta károkat, így a bőr sokáig üde, friss és fiatalos maradhat.
 
 
0 komment , kategória:  GYÓGYSZER NÉLKÜL  
A szeretetről
  2018-08-30 23:06:53, csütörtök
 
 




A szeretetről

Tulajdonképpen hol terem a szeretet? - kérdeztem egyszer egy anyát.
- Magról vetik - nevetett rám.

- És honnan szerzik hozzá a magot?
- Nem kell azt szerezni. Belőlünk magunkból pereg. S megfogan a tenyér simogatásában, a szem pillantásában és minden ölelésben.
- Öntözni nem kell?
- Dehogynem. Jó szóval.
- Nem könnyel?
- Ments ég! A könny sós és kimarja a kis szeretet palánta hajtásait.
- Hát palántázni kell a szeretetet?
- Palántázni bizony. Elültetni még a szikes talajba is. Mert ha a szeretet nem terem, kihűl a föld.
- Úgy érted, hasztalan a nap heve, ha belülről nem fűt, semmit sem ér?
- Igen, így értem, mert emberközpontú világban élek, és emberként gondolkozom.
- Elsősorban mi hát a szeretet?
- Biztonság. Ha szeretsz és szeretnek, mindig van szövetségesed.
- És mi a szeretet másodsorban?
- Erő. Ha feltöltődsz vele, könnyebbnek érzed a batyut, mit az élet a válladra rakott.
- Szeretni mégsem mindig boldogság. Néha gyötrelem. Mégis érdemes szeretni?
- Csak azt érdemes!




 
 
0 komment , kategória:  SZERETET  
Nichi-ya Nikoletta - Eljött az idő
  2018-08-30 23:03:25, csütörtök
 
 




Nichi-ya Nikoletta -
Eljött az idő


Jég borítja szíved, tudom, hogy fáj,
de eljött az idő, hogy szabadon szállj.
Csak előre nézz, most lépned kell,
minden régi bánatod engedd el.

Nyílik az ajtó, s belopódzik a fény,
ne gátoljon félelem, mindig szívből élj.
A nagyvilág üdvözöl, önmagad légy!
A szívedre hallgass, mindent aszerint tégy.

Nem az számít, hogy mit mond más,
ne a szemeddel, hanem a lelkeddel láss.
A boldogsághoz nem kell sok, hidd csak el,
vár még rád száz csoda, hát kalandra fel!

 
 
0 komment , kategória:  VERSEK - NICHI-YA NIKOLETTA  
     2/124 oldal   Bejegyzések száma: 1237 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1237 db bejegyzés
e év: 15094 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1507
  • e Hét: 4815
  • e Hónap: 15168
  • e Év: 74421
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.