Belépés
eposz.blog.xfree.hu
(Merkúr: Csillagjegy: Szűz: Föld) (Nap: Aszcendens: Oroszlán: Tűz) "Isten létezhet Sátán nélkül, Sátán nem létezhet Isten nélkül." Eposz Lauter Szabolcs
1987.09.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/24 oldal   Bejegyzések száma: 236 
ooOoo
  2019-02-26 02:52:18, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ooOoo
  2019-02-26 02:51:31, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ooOoo
  2019-02-25 22:01:46, hétfő
 
  ...  
 
0 komment , kategória:  Általános  
ooOoo
  2019-02-25 21:38:18, hétfő
 
  Észak Dél ellen (2. fejezet)

Észak Dél ellen: Az amerikai polgárháború 1860-1865

(História álarc nélkül - Az igazság nyomában)

* A déli államok elszakadása

Abraham Lincoln 1809-ben született, abban az évben, amikor először volt tilos rabszolgákat behozni az Egyesült Államok területére. Sok amerikai család otthonában ott található az olajlenyomat, amely a kis Lincolnt cölöpverés közben ábrázolja, amint az apjával a farmon dolgozik. Nem volt jó tanuló, de annál inkább szeretett olvasni, főként a Bibliát és Aiszóposz meséit. Minden idők egyik legjobb szónoka volt, gyermekkorára nyúlik vissza az a jellemvonása, hogy példázatokat és népiesen képletes kifejezésmódokat használ, másrészt a tömör és szabatos megfogalmazást kedvelte. Favágással kereste a kenyerét, majd révész volt, boltosinas. Valahogyan hozzá jutott egy jogi munkához, aminek hatására a jog paragrafusaiban mélyedt el. Fellépett képviselőjelöltnek is, és nagy agitációs körútra indult, a falvak piacterein erőmutatványokat végzett, aratóversenyeken vett részt, kihívta birokra a falvak legerősebb legényeit és földhöz vágta őket. Farmer választói nyilván megérezték, hogy ez az ember igazán őket képviseli - a jövendő Amerikát. Már akkor is többször felszólalt a rabszolgaság eltörlése mellett. Huszonöt éves korában tette le az ügyvédi vizsgát, és Illinois állam egyik legnépszerűbb ügyvédje lett. Tehetsége mellett az tette őt népszerűvé, hogy soha olyan ügyet nem vállalt, aminek igazságáról nem volt meggyőződve. Így aztán nem lehetett meggazdagodni, de osztatlan tiszteletben részesült a bírók között is, 1847-ben választották be az Unió kongresszusába.








Mint a korabeli leírás tartalmazza, magas volt, karcsú és szögletes, kissé félszeg. Éles metszésű arcvonásai voltak, mélyen ülő szemekkel, vastag szemöldökkel, magas homloka volt, sűrű fekete hajjal. Meg kell állapítanunk, megjelenése nem volt karizmatikus. De ha egyszer felizgatták, akkor kigyúlt a tüze, és a géniusz látszódott minden mozdulatán. Szemei villogtak és szikráztak, durván faragott arcán minden vonás kifejezővé vált, és egy olyan ember láttak maguk előtt, akinek ritka hatalma és mágikus befolyásolóképessége van.

Mindig meg tudta fogni az embereket, nem lehetett elmenekülni józan érvelése, őszinte természetessége és folyamatos jó humora elől, amivel logikus mondanivalóját fűszerezte. Világos volt, tömör, előadása ékesszóló és tökéletesen uralkodott mondanivalóján. Ezrek csődültek össze őt meghallgatni.

Természetes volt tehát, hogy a republikánusok 1860-ban a novemberi választásokon Abraham Lincolnt indították jelöltjükként, aki azonban végső fokon 1866000 szavazatot kapott a demokraták összesített 2810000 szavazatával szemben. Meg kell azonban jegyeznünk, ami a legfontosabb, a demokraták három jelöltet is indítottak, Lincoln legfőbb vetélytársa, Douglas, 1375000 szavazatot kapott, a másik két demokrata-jelöltre összesen 1435000 szavazat. Ily módon relative Lincoln kapta a legtöbb voksot, és ő lett megválasztott elnöke az Egyesült Államoknak.

Dél Lincoln megválasztását nyílt provokációnak tekintette. Először történt, hogy kompromisszumra hajló, és nem ritkán megvesztegethető Wight elnök helyett olyan embert sikerült Északnak az elnöki székbe ültetni, aki álláspontját a legnagyobb nyíltsággal képviselte, és akiről mindenki tudta, hogy teljességgel megvesztegethetetlen.

A déliek joggal hihették, hogy a Republikánus Párt most be fog avatkozni az ő belügyeikbe, hiszen ennek a pártnak nagyon sok tagja tört lándzsát a rabszolgaság eltörlése mellett, és még szélsőségesebb nézeteket képviselt, mint az új elnök. Ennek következtében rövid idő alatt megkezdődött az Unió bomlása.

Virginia hasztalan tett békejavaslatot, hogy az ellentéteket elsimítsa, a választásokat követően, december 20-án Dél-Karolina az elszakadás mellett döntött. Ezután 1861 januárjában egymást követően: Mississippi, Florida, Alabama, Georgia, Lousiana, majd február 1-jén Texas. Kis szünet után követte példájukat Virginia, Arkansas, Észak-Karolina és Tennessee. Kentucky bejelentette semlegességét (amit kezdetben mindkét fél elismert), három államban már fegyveres összecsapásra is sor került. Missouriban, Marylandben és Nyugat-Virginiában a szövetségi csapatok, tehát az északi kormány csapatai akadályozták meg a déli érzelmű lakosság elszakadását, és a kialakuló déli szövetséghez való csatlakozását.

Úgy tűnt, Dél komolyan veszi a maga feladatát, már február 8-án a kongresszusuk létrehozott egy provizórikus - tehát átmeneti - alkotmányt, az Amerikai Konföderált Államok részére, és a következő napon megválasztotta Jefferson Finis Davist ideiglenes elnöknek, majd rövid átmenet után megalapították a lobogójukat is, amelynek vörös színű mezőjét kék színű András-kereszt átlózta, benne az elszakadt államokat jelképező 13 fehér színű csillaggal. A kongresszusuk Richmondot választotta meg fővárosának, ahová július 20-án költözött.





Az elnökről, Jefferson Davisről a történelem Lincoln árnyékában teljesen megfeledkezett, az lett a sorsa, mint a vesztett ügyek annyi bátor katonájának. Tapasztalatai pedig jelentősek voltak úgy katonai, mint politikai téren. 1808-ban született, gyakorlatilag egyidős volt nagy ellenfelével. A West Pointi Katonai Akadémiát végezte el, a határszéli csetepatékban és az indiánokkal való küzdelmekben tüntette ki magát, majd ültetvényes lett. Önkéntesként vett részt a mexikói háborúban, ahol ismét kimagasló teljesítményt nyújtott. 1847-től Mississippi államnak volt a szenátora. Hadügyi államtitkári posztot is töltött be 1853 és 1857 között, tehát jól ismerte az Egyesült Államok katonai szervezetét és felépítését. Nem volt kimondottan híve az elszakadásnak, és utolsó percig abban bízott, hogy kompromisszumokkal meg lehet oldani a felmerült nézetkülönbségeket. Amikor azonban megválasztották, hajthatatlanul síkra szállt a déliek önállósága mellett, és nem volt hajlandó olyan tárgyalásokba bocsátkozni, amelyek nem ismerik el a Konföderációt mint nemzetet. Magánbeszélgetéseken úgy vélekedett, hogy a rabszolgaság kérdése egyébként is már bukásra van ítélve. Ő volt a fő irányítója a Konföderációnak, és egészen a végső kimerülésig vezette országát. Fő jelentősége abban volt, hogy teljesen szabad kezet adott Robert E. Lee tábornoknak, a déli hadsereg főparancsnokának.

A pártok túlzói az elnöküket mindkét oldalon gyengének, megalkuvónak tekintették, Lincolnt éppen úgy, mint Jefferson Davist, akinek a lelkesedését és az ügyhöz való hozzáállását vonták kétségbe, a maguk szélsőséges nézeteit követve.

Azt kell megállapítanunk, egyik fél sem ismerte fel, csak amikor már túl késő volt, hogy a másik fél halálosan komolyan követi a maga elképzeléseit. Azt hitték, csak politikai blöffről van szó, és nem vették komolyan sem a déliek elszakadási szándékát, sem azt, hogy ezzel szemben az északiak fegyveres erővel fognak fellépni. Végső fokon ezekre a félreértésekre és téves helyzetmegítélésekre vezethető vissza a 4 esztendeig tartó háború kitörése, amely több mint 600 ezer emberébe került az Egyesült Államoknak. Az Unió oldaláról hivatalosan 364500, a Konföderáció részéről 133820 halottat tartanak nyilván. Ezek a számok magukba foglalják az elesetteket, de nem veszik figyelembe a sok halálesetet, ami a sebesülésekből és betegségekből származott. Ezt 120000 főre teszik, és így jön ki a fenti 618320 főnyi veszteség.

A zászlók alá bevonultatott erők száma az északiaknál 2213363 fő, azonban a besorozottak összessége megközelítette 2900000 főt. A délieknél hiányoznak a pontos számok, a tájékoztató jellegű adatok 600 és 900 ezer fő között tesznek említést, de vannak források, amelyek 1 millió fölé teszik a déliek által bevetett fegyveres erő nagyságát.

Mindehhez tudnunk kell, hogy amikor a konfliktus megkezdődött, az ország hadserege 16 ezer hivatásos főből állott, így mindkét oldalon improvizációkra, rögtönzésekre volt szükség. Az államok rendelkeztek 1-1 milíciaezreddel, ezek voltak az elsők, akiket bevetettek. Ezeknek az ezredeknek a minősége is rendkívüli módon eltért egymástól, egyik sem hajtott végre soha ezredkötelékben gyakorlatokat, illetve nem tevékenykedett, a szétszórt századokat soha még szemlére sem vonták össze. Ehhez hozzá kell tegyük, a századokat olyan tisztek vezették, akiket azon okból választottak meg, hogy ők voltak a vezető polgárok valamely településen. Nagyon kevés volt az, aki parancsnoki képességekkel rendelkezett volna tiszti beosztásában, a háború úgy kezdődött, hogy amatőrök vezették az amatőrökből álló hadseregeket. A délieknél e téren a helyzet jobb volt, mert maga Jefferson Davis is West Point-i iskolát végzett, értett a katonai dolgokhoz, és a West Pointban végzett tiszteknek mintegy harmada lemondott a hivatásos hadseregben viselt beosztásáról azért, hogy a déliek oldalán szolgáljon. Így oda kerültek a legképzettebb tisztek. Közülük emeljük ki Robert Edward Lee tábornokot, az Egyesült Államok történelmének legnagyobb katonai alakját.





Földi Pál

Észak Dél ellen (3. fejezet)

Észak Dél ellen: Az amerikai polgárháború 1860-1865

(História álarc nélkül - Az igazság nyomában)

* Az első lövések

1861 februárjától az akkor elszakadt hét déli állam már folyamatosan átvette a szövetséges hatóságoktól az erődöket, a lőszerraktárakat, a pénzverdéket és egyéb köztulajdont. Sok északi úgy vélekedett, hogy legcélszerűbb hagyni Isten nevében távozni békében az önfejű testvéreket.

Március elején, amikor Lincoln átvette az elnöki hatalmat, a beiktatási beszédét hűvösen, minden harag és gyűlölet nélkül mondta el. Megismételte azt a korábbi állásfoglalását, hogy nem kíván beavatkozni azon államok rabszolgatartásába, ahol az már létezik. Azonban végre fogja hajtani a törvényt minden államban, mivel az Egyesült Államokat változatlanul egységesnek tartja. A beszéd lényegében egy utolsó békés kísérlet volt arra, hogy az elszakadt déli államokat mint "tékozló fiúkat" visszatérésre bírja az "atyai házba".

Szükséges is volt egy ilyen békülékeny hangnemre, mert ekkor már gyülekeztek a viharfelhők a dél-karolinai Charleston kikötője előtt, ahol a Fort Sumter nevű szigeterőd védelmezte a Dél egyik legkitűnőbb kikötőjét. Két folyó ömlik itt az Atlanti-óceánba, és ezek torkolatában néhány sziget volt, amely egészen a tengerig húzódott. Ezek egyike volt Fort Moultrie, ahol egy tengerészeti üteg őrizte a bejáratot, mintegy 3 méter magas falakkal, amelyek alapjait még az amerikai függetlenségi háború alatt rakták le. A hajózható csatornának a közepén állt Fort Sumter, melynek formája ötszögletű és téglákból készült erődítmény. Ezeket a hosszú békeidőben elhanyagolták, csak az elmúlt időszakban kezdtek hozzá, hogy újra megerősítsék. Az erődöknek jelképes helyőrsége volt, mintegy 70 ember Anderson őrnagy parancsnoksága alatt, aki 1860 őszén vette át ezen támaszpontoknak a védelmét.

Amikor 1860. december 20-án Dél-Karolina elszakadt és bejelentette szuverinitását, csapatokat kezdett gyűjteni, és lövegeket állított fel a kikötő bejáratánál. Andersen beszögeztette a Moultrie-n lévő lövegeit, elpusztíttatta a vontató szekereket, és minden erejét a jobban védhető Fort Sumterra vonta össze. Megtagadta a déliek felszólítását, hogy térjen vissza Fort Moultrie-re, és bejelentette, az a feladata, hogy megvédelmezze Charleston kikötőjét, és ezt meg is fogja tenni. Ennek megfelelően embereivel fokozott iramban dolgozott Fort Sumter megerősítésén. December 27-én a déliek megszállták Fort Moultrie-t, és egyéb, a térségben lévő támaszpontokat. 1861. január 8-án egy kereskedelmi gőzös érkezett a kikötőbe, amely erősítéseket hozott Fort Sumter részére, több mint 200 katonával és lőszerutánpótlással. Mikor azonban a déliek tüzet nyitottak és a hajót kétszer eltalálták, a kapitány gyámoltalanul visszafordult New Yorkba, anélkül, hogy a feladatát végrehajtotta volna. Az akkori elnök "béna kacsa", mivel novemberben már Lincolnt választották elnöknek, ezért nem kívánt az eseményekbe beavatkozni. Az egész incidens megoldása Abraham Lincoln vállára nehezedett, akinek kellő ideje volt, hogy megfontolja a teendőket, különböző alternatívákat is mérlegelt, tudatában volt annak, aminek a beiktató beszédében is hangot adott, hogy meg kell őrizze az Egyesült Államok tulajdonát, így az erődöket is, de nem akarta az amúgy is feszült helyzetet tovább élezni. Ezért tárgyalásokat kezdeményezett az elszakadók kormányának képviselőivel, akik Washingtonba érkeztek, elérni, hogy harc nélkül adja át az erődöt. Írásban fordult a kabinet tagjaihoz, véleményüket kérve, hogy Fort Sumtert megfelelő ellátás mellett lehet-e egyáltalán megvédeni. De még tovább is ment, a helyszínre küldte a hadügyi államtitkár tengerészeti helyettesét, hogy mérje fel a helyzetet. Ő úgy nyilatkozott, amennyiben az erődöt megerősítik és ellátják utánpótlással, áprilisig kitarthat. Az elnök egyik barátját pedig Charlestonba küldte, hogy mérje fel a helyzetet, mennyire komolyan gondolják az ottani hatóságok, hogy elhagyják az államok kötelékét. A küldött azzal a lehangoló megállapítással tért vissza, hogy a kompromisszum lehetetlen. Lincoln azonban változatlanul békülékeny szellemben tárgyalt az egész helyzetről, és közvetítő megoldásként azt az elképzelést próbálta érvényesíteni, hogy utánpótló - elsősorban élelmiszerekkel megrakott - hajót juttat el Fort Sumterbe, anélkül, hogy fegyvereket, lőszert vagy csapaterősítéseket szállítanának ezen a hajón.

A déliek mindezen lépésekben csak időhúzást véltek felfedezni, és azt a szándékot, hogy az északiak mindenáron meg akarják tartani Fort Sumter erődjét, ami az egész charlestoni szabad hajózást veszélyeztette.


Földi Pál
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ooOoo
  2019-02-25 15:58:56, hétfő
 
 






Dekanátusok

Dekanátusok, egy saját arculatában lévő bolygó némi méltósággal rendelkezik - de nem sokkal. Eredete az egyiptomi naptár, amely az évet 36-szor tíznapos időszakra osztotta és mindegyiket egy külön égi istenség uralt.
Arktur ...

Dekádok, dekanátusok
A jegyek tíz fokonkénti felosztását jelölik, melyek egymástól csak kis mértékben különböznek, annak megfelelően, hogy mi az adott dekád uralkodója.
Descendens ...

A 12 jegyből 3-3 tartozik egyazon elemi tulajdonság kőrébe, mint az a dekanátusok megjelenésekor is látható. A Tűz elemű jegyek piros, a Föld eleműek zöld, a Levegősek sárga, a Vizesek kék színnel jelölődnek.

www.mimi.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tóth Bálint: Emberismeret, önismeret
  2019-02-25 15:31:23, hétfő
 
 


Tóth Bálint: Az égig érő fa 1/II
Tóth Bálint: Az égig érő fa 2/II
Tóth Bálint: Emberismeret, önismeret - Az Enneagram és PAS karakterológiai rendszerek 1/II
Tóth Bálint: Emberismeret, önismeret - Az Enneagram és PAS karakterológiai rendszerek 2/II
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A túlélés törvényei
  2019-02-25 07:07:49, hétfő
 
  "Most következő műsorunk túlélési technikákat mutat be extrém körülmények között. Filmünk jeleneteit következetesen forgattuk. A műsorvezető és a stáb egészsége valamint biztonsága érdekében segítséget vettünk igénybe. Mindenképpen kérjenek szakértői véleményt mielőtt egy veszélyekkel teli új környezetbe látogatnak."

"A nevem Bear Grylls. Műsoromban bemutatom mi kell ahhoz hogy az ember élve kijusson a Föld legveszélyesebb területeiről. Egy egész sor akadályon kell átküzdenem magam, olyan tájakon ahol egy napig sem maradhatnánk életben a megfelelő túlélőtechnikák nélkül."



Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Éles István: Időutazás: Örök körök
  2019-02-25 04:13:49, hétfő
 
  [Utazás az időben]

* A meditációs technika

* A képek megjelenése

Amikor az előző élet képei kezdenek kibontakozni, többnyire az illető azt sem tudja, fiú-e vagy lány. Ez persze nem meglepő, hiszen először a környezet képei bontakoznak ki. Az első jelenet alkalmával leginkább olyan jelenet tárulkozik fel, ahol az illető egyedül van. Tehát nem egy mozgalmas helyszín, inkább egy kis tisztás vagy tengerpart, ahol éppen csak pihen, és semmi különöset nem csinál.

Kezdetben tehát csak a környező tájat látja, majd fokozatosan lehet beazonosítani az illetőt: az akkori életében hogyan is néz ki, milyen a ruházata, egyáltalán férfi vagy nő, és körülbelül hány éves. Tegyük hozzá, ha most valaki fentről beleszállna a testünkbe és kinézne a szemünkön keresztül, mindenekelőtt a környezetünket látná, a szobát, a berendezéseket. Hogy meglássa, kik is vagyunk valójában, ahhoz egy fali tükörhöz kellene mennie.

Amennyiben sikerül megtapadni az adott kor képeinél, szép lassan elindulhat az akkori élet feltérképezése. Először célszerű csupán néhány órát előremenni az időben, esetleg egy-két napot. Ebből alapvetően ki kell derülnie, hogy az illető milyen korba csöppent. A lakhely, más emberekkel való találkozás, és sok fontos információ jöhet elő az adott kor földrajzi és időbeli beazonosítására.

A továbbiakban, mint egy videómagnón előre-hátra, pergethetjük a filmet, megtekinthetjük a gyerekkor eseményeit, milyen körülmények között nevelkedett, kik voltak a szülei, majd ezután lehet időrendben szép sorban előrehaladva megnézni az akkori életének részleteit. Utasításként megjelülhetünk életéveket az illető számára, "utazzunk előre az időben, nézzük meg, hogy 25 évesen milyen esemény zajlik az életében", és az illető filmje, követve az instrukciót, arra az életévre pereg előre, majd megjelenít a tudatában egy eseménysort.

Utasításként azonban helyesebb, ha valamilyen "fontosabb" esemény megtekintését adjuk meg célként, így az illető tudata annál a jelenetnél állítja meg a filmet, amelyik az illető számára fontosnak ígérkezik az akkori élet alakulása szempontjából. Így nem ugorhatunk át lényeges jeleneteket. Egy adott életév megjelőlése tehát nem biztos, hogy eredménnyel jár, hiszen lehet, hogy az adott életévben semmi jelentős dolog nem történik az illetővel. A "fontos" esemény viszont a lényeghez vezethet bennünket, hiszen éppen az a célunk, hogy a lényeges, az adott életre leginkább jellemző jeleneteket tárjuk fel.

Az időutazó és a "meditációt" vezető között folyamatos a párbeszéd, kell is a külső "tudatosság" (vezető) a meditatív állapot szinten tartása érdekében, egyrészt azért, hogy ne aludjon bele az illető, továbbá, hogy ne ragadjon le egy-egy jelenetnél. A külső segédelettel gyakorlatilag végig lehet nézni a feltárulkozó élet filmjét a születéstől a halálig. A fontosabb jeleneteknél ellehet időzni, körbejárni a témát. Célszerű megnézni a szereplőket, hátha a jelenlegi életben is van velük valamilyen kapcsolat.

Az egyes életek rendkívül változatosak, már csak azért is, mert különböző korokban játszódnak, ráadásul némelyik kalandos, fordulatokban gazdag élet. [...]

° Utasításként (vezetett hipnotizációról van szó)
° film (a fizikális test halála után is ilyen "filmek" peregnek le a tudatban avagy szellemben)

* Előző életek
* Földönkívüliek
* Kommunikálás a szíriuszi kapcsolattal

- Milyennek látod a bolygót?
- Pirosnak, narancssárgás, de mattabb színe van.
- Van rajta víz?
- Van, de mintha a földfelszín alatt lenne.
- Nézzük meg, milyen a felszíne ennek a bolygónak. Vannak-e rajta városok? Vagy azok is a földfelszín alatt vannak?
- Is-is. Vannak városok, de nem sűrűn lakottak. Épületek vannak a földfelszín fölött és a földfelszín alatt egybe épülve.
- Nézzük meg az egyik ilyen várost részletesebben.
- Hatalmas épületegyüttesek. De mintha nem ez a bolygó lenne a központja az ő rendszerüknek. Itt is többen élnek, de nem ez az ő központjuk. Mintha ez egy gyarmat lenne.
- Ez egy kitelepített kolónia?
- Nem. Itt kisebb városok vannak, de ugyanakkor ezek hatalmas épületkomlexumokból állnak. Az egyik ilyen nagy hat nagy részből áll, három rész a földfelszín fölött található. Olyan, mint egy háromágú virágtartó állvány, ívelt lábai vannak és a végén lapos diszkoszszerű tényérok, ebben nagyon sokan vannak, és ebből is jönnek ki az űrhajók. Ugyanígy három rész van a földfelszín alatt. A színét nem lehet meghatározni az épületnek, mintha az a fény beesésétől függően változna. Különleges anyagból van, vagy csak azzal van bevonva. A földfelszín viszont kopár.
- Növényeket nem látsz?
- Nem, csak maradványokat. A földfelszín alá húzódtak vissza.
- Miért kell a földfelszín alatt élniük?
- Túlságosan közel van a "Nap" (Csillag), túlságosan erősen süt. Elégetett mindent.
- A légkör milyen, rendes levegő van?
- Belélegezhető, normális légkör van, de nem sokat tartózkodnak a lakók a földfelszínen.
- A káros sugárzás miatt?
- Igen.
- Nincs ózonréteg vagy egyéb védőpajzs a bolygó körül?
- Van, de gyenge. Gyengébb mint volt, mert talán megduzzadt a "Nap", vagy talán a fény lett erősebb, ezt nem tudom. De érzékenyebb a bőrük, mint a földi embereké.
- Itt mivel foglalkoznak, mi a fő tevékenységük?
- Segítséget érzékelek. Nem azt, hogy baj van, de sietnek valamivel, hogy összeszedjenek valamit.
- El kell hagyni a bolygót?
- Nem, nem az, mintha a túlélésről lenne szó, ők és mások túléléséről. Mintha más faj, vagy fajok túlélését akarnák segíteni, akikkel ők is kapcsolatban vannak, de kevés az idejük... Lent, a földfelszín alatt termelik az élelmiszert, amit elfogyasztanak, mesterséges táplálék. Folyadék van a földfelszín alatt, de sokat nem fogyasztanak belőle. Elöregedett a fajuk.
- Genetikailag elöregedett?
- Még sokáig élnek, de mintha...
- Nem életképesek az utódok?
- Nem tudnak már változni, fejlődni. Kezdem megint érezni azt a nyomást, mint a múltkor.
- A kapcsolatfelvétel létrejön?
- Igen. Mint amikor az ember szeretne összefogni valamit, de nem tudja a kiterjedését. Mint egy energia, amely ránehezedik, de ugyanakkor kellemes bizsergő érzés is. A súlyát nem érzem, csak az erejét. Mintha egy tudat lenne mellettem, nem a test, hanem a tudata. Megnyugtat és kiegészít.
- Ő lenne a szíriuszi kapcsolat?
- Igen, ő az aki segít nekem, hatalmas tudással bír.
- Akkor segítsen nekünk megérteni a világ dolgait.
- Segít, de csak amennyit ő is tud. Ők sem tudnak mindent.
- Tudja-e, hogy mi is ez az egész világmindenség? Honnan van, mióta létezik, ki teremtette? Egyáltalán mi ez? Mi a létezés?
- Küldi az információt, de nehéz a mi szavainkkal megfogalmazni. Nincs megfelelő, pontos emberi kifejezés a létezésre. Mintha a létezés nem volna más, mint maga a gyönyör, vagy valami hasonló érzés. Érzékelem, mi az, amit ő tud, de nehéz megtalálni hozzá a megfelelő szavakat, tudatosul a tudatomban, később emlékezni fogok rá. A lényeg a létezésben a kellemes érzés, a jó.
- Erre kell törekedni, hogy kellemesen érezzük magunkat?
- Nem kell erre törekedni, ez önmagában jó, csak mindig valami elrontja. Ez magában foglalja a rosszat is.
- Nem tudják, hogy miért van élet, vagy hogy ki teremtette a világot, hogy hogyan teremtődött?
- Az élet szerintük úgy jött létre, hogy volt az energia, amely tudattal rendelkezett, ez egy hatalmas tömegű, nyomású valami volt, amelyik tudattal bírt. Mint amikor kipattan egy burokból valami, mert már nem fér bele. Mintha itt is kipattant volna valami a belső feszültség hatására, és úgy jött létre minden.
- A tudat hozta létre az anyagi világot?
- A tudat és az energia. Ahogy szétpattant, úgy jött létre. Mint mikor szétrobban valami és elkezdenek távolodni egymástól a kisebb részei, úgy ment szét mindenfelé.
- Ez vissza fog térni eredeti állapotába? A tágulás után összehúzódás jön?
- A szellemi energiavilág független az anyagi világtól, a kettő ugyan együtt létezik, de az előbbi magában foglalja az anyagi világot. Az anyagi világ, mintha pulzálna, de emellett a másik átfogja és uralja azt.
- Az anyagi világban létezésünk időről időre ismétlődik? Létezik az örök körforgás? Ugyanaz reprodukálódik az anyagi világ minden egyes kiterjedésénél?
- Másképp kérdezd, kérlek!
- Az anyagi világ valamikor összehúzódik, megszűnik, majd újra indul, létezik a pulzálás. Ebben az anyagi világban élünk mi emberek, az anyagi világ minden egyes újraszületésénél mi újra beleszületünk ebbe az anyagi világba, újra ugyanazt az életet éljük?
- Lényegében hasonló, de csak kis dolgokban tér el.
- Tehát így létezik az örök körforgás, ugyanazt csináljuk, reprodukáljuk a cselekvést.
- Igen, lényegében ugyanaz történik minden körben. Kissé befolyásolható, de nagy mértékben nem. Tulajdonképpen úgy néz ki az egész, mintha két halmazt raknánk egymásba. A szellemi energiahalmaz az állandó, az anyagi viszont pulzál benne. Közben ennek a kapcsolatnak az ereje úgy megváltozott, megnövekedett, mintha Budapest kontnens méretűre növekedett volna. Hatalmasnak éreztem ezt az erőt. Mintha közben más erő is bekapcsolódna segíteni.
- Úgy gondloják, hogy jó úton járunk? Jól gondolkodunk? Érzik azt, hogy rátapintottunk valami lényegesre?
- Tudják, hogy van miért segíteni, hogy jól teszik, hogy segítenek.

* Két élet között
* Jövőbeli életek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ooOoo
  2019-02-25 00:22:46, hétfő
 
 






Haahhh-Hu... Hát ez sem valami "nyerő" énnálam, a lenti Track-ek, túlságosan éles hangok, nehezen tudom elviselni őket, sem pedig a Noisecore, a még lentebb linkelt Track-ek, azok sem nagyon "nyertek", azokat szerintem már tényleg elmeháborodottak hallgatják, akik készítették őket ők is azok, biztos vagyok ebben. Valahogyan szerintem elértem valamiféle határt, nem nagyon tudom most mit hallgatnék szívesebben. Még nem tudom, de majd lehet tudni fogom, vagy inkább belül érezni. Valami olyasmit kéne, olyasmi műfajt vagy stílust, vagy nem is tudom mit, valamit, amit még nem ismerek de tetszik is. Hm... Nehéz lesz, szerintem csak "kéne", szerintem most nem lesz belőle "semmi", ebből az elhatorzásból. Tervezgetésből? Ha egyáltalán ezt érdemes-e annak nevezni, inkább csupán szenvedés, most jelen pillanatban, nem áll távol tőle...

Book Of Shadows













Link













Writing In Cursive - ASMR Sleep Aid
Fountain Pen Writing "Dr. Emmett Lathrop. Doc Brown" ASMR

Metatron Omega - Logos
Alphaxone - Passing Through
Sabled Sun - Survival
Nix's Eyes - Profunditates
Kenji Siratori - Cloud
Dark Matter - Be Yourself For Me
Arktau Eos - Retrocession Into The Astrolith
Atrium Carceri - Endless Deep
Council Of Nine - The Magi

Jed Kurzel - The Covenant (Alien: Covenant)
Jed Kurzel - Spores (Alien: Covenant)
Link







 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ooOoo
  2019-02-24 22:39:58, vasárnap
 
 



Various - Diabolique (Original Soundtrack)
Label: Phantasma Disques - PD-LP-017
Format: Vinyl, LP, Limited Edition, Numbered, Purple
Country: Germany
Released: 15 Nov 2013
Genre: Electronic, Stage & Screen
Style: Experimental, Soundtrack, Witch House

Habzószájú, minden bizonnyal veszett is, különösen ön és közveszélyesnek tűnő, "szép"lélek, vagy félszerzet. Mint egy igazi megszállott vagy programozott zombie (ghoul). Démonok / "vámpírok" vadászatát próbálják betiltani, mai napig is, mert szaporítják őket, tenyésztik őket...

Felségjelzés: Az albumkép bal felső sarkánál... "Háromszögeses Frakció"





Tracklist Hide Credits
A1 -Aura (11) Kreation Einer Bizarren Utopie 2:37
A2 -In Death It Ends Theme From Diabolique 3:30
A3 -Blvck Ceiling Scorpion 3:05
A4 -Mario Mazzini Voci Della Follia 2:21
A5 -Mater Suspiria Vision Fragment Of A Brain Part I
Featuring - How I Quit Crack
1:39
A6 -Mater Suspiria Vision Fragment Of A Brain Part II 2:50
A7 -Metzengerstein ש 5:03
A8 -Madame O Und Ihre Kopffilm Bande Die Droge 3:36
B9 -Mercydesign Lunar Vitamines [...] 6:24
B10 -Günter Schickert W/ Aura (11) Irreführung Ist Aggression 8:44
B11 -Madame O Und Ihre Kopffilm Bande Die Straße Der Weinenden Häuser 7:56
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/24 oldal   Bejegyzések száma: 236 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 236 db bejegyzés
e év: 868 db bejegyzés
Összes: 868 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 47
  • e Hét: 967
  • e Hónap: 1580
  • e Év: 12514
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.