Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Kommentet kaptam a csernobili katasztrófáról szóló írásra
  2019-05-02 10:25:42, csütörtök
 
  EZT A KOMMENTET KAPTAM A CSERNOBILI KATASZTRÓFÁVAL KAPCSOLATOS ÍRÁSOMRA:
István Töltési Te aljas és alattomos perszóna. Mocskos a szád, mint a célozgatásod is. Fogadni mernék nem sokan fogják észrevenni az aljas szándékot az írásodban. Egyben elég ostoba vagy, az általad említett politikusok még nem voltak a politika színpadán, mikor az általad említett dolgok létrejöttek. Szóval én értem, milyen sunyi és alattomos vagy. Akinek egy csepp esze van, kerül téged.

VÁLASZAIM:
1.)
Az akkori, 1986-os MÁJUS 1-i "KÖTELEZŐ" felvonulásra nem mentem el, mert beteg volt az egyik gyerekem.
Az azt követő munkanapon a munkahelyemen fegyelmivel fenyegettek!!!
Egy hét múlva az asztmás gyerekemmel mentünk a pulmonológiára felülvizsgálatra és ott az orvos azt mondta, hogy:
- "... sem tejet ne igyanak, sem friss zöldséget és gyümölcsöt ne egyenek a gyerekeim!!! Inkább konzervet és tavalyi ivóleveket adjak nekik!!!"
Akkor még nem tudtam, hogy miért!!!!
Viszont, később kiderült, azért, mert a fertőzött füvet legelő tehenek a tejükben kiválasztották a káros sugarakat és rákkeltő volt az akkor vásárolt tej, zöldség, gyümölcs!!!!!!!!!!!!!!!!!

2.)
Egyértelmű volt eddig is, hogy a magyarság ellen minden létező módon népirtás van folyamatban évtizedek óta!
Az un. szocializmus becsődöltetése, az erőszakkal proletarizált új-munkás-parasztsághoz tartozók (az un. szocializmus vesztesei) lepusztítása oly módon, hogy azután önmagától kipusztuljon!
Ennek része a devizahitelezés áldozataival szembeni lepusztításos- önmagától való kihalásának módszere is!
Az egészben az a tragédia, hogy a rendszerváltoztatásnak is azok maradtak a vesztesei, akik a szocializmusnak is vesztesei voltak!!!!

3.)
Ebből következik, hogy a NYERTESEK átgázoltak - 1990 óta folyamatosan ezeken a VESZTESEKEN - miközben egymással titkos paktumot kötöttek.
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1637212192981437
Ezért aztán nem lehet azon csodálkozni, hogy az 1990 óta eltelt évtizedek óta nem lett sem a hatalom, sem az ország lakossága igazságosabb!
Mint ahogy nem álltak ki tömegesen a társadalom széles néprétegeihez tartozók az IGAZSÁGTALAN privatizációval tömegesen utcára került új-MUNKÁSSÁG mellett, úgy hogyan várható, hogy kiálljanak tömegesen az igazságtalan devizahitellel tönkretett emberek mellett?

4.)
Pontosan ezért gondolom azt, hogy az a legnagyobb paradoxon - az egész Trianont-emlegetősdiben, amikor azok hozakodnak elő vele, akik gátlástalanul megrendezték - rendszerváltozásnak hazudva - a II. "Trianont"!
Mert, bizony,
- a szocializmus becsődöltetése,
- a munkás-parasztságra épített rendszer fölszámolása az ezekben a gyárakban dolgozó munkások utcára kerülésével, akik nem rendelkeztek sem anyagi- sem ismereti, sem kapcsolati tőkével az újrakezdéshez;
- az 1945 utáni államosított gyárak és üzemek (az oly világhírű cégek, mint IKARUS, Ganz MÁVAG, Országos Gumiipari Vállalat Taurus Gumigyára, Hajdúsági iparművek Lehel Hűtőgépgyára, Május 1. Ruhagyár, Magyar Gyapjúfonó és Szövőgyár (The Woolmark Company), Habselyem Kötöttárugyár...Tungsram (1909) Egyesült Izzólámpa és Villamossági Művek, DCM: vagyis Dunai Cementművek, Magyar Gépipar és kohászat (1947) Csepel Művek...Kőfaragó- és Épület-szobrászipari Vállalat, a Herendi- és a Hollóházi Porcelángyártó Vállalat...stb)
1988-tól történő kiárusítása a maradék kis ország határain belül megmaradt magyarságot, a fizikai állományú- "DOLGOZÓ NÉP"-hez tartozó rétegét érintette végzetesen!

5.)
Tették és tehették ezt büntetlenül, miközben az ezt végrehajtó politikusok továbbra is baloldalinak és azokkal szolidárisnak hazudják magukat, akik "mertek kicsik lenni"!
Egyébként semmiféle baloldaliságnak nem lett volna létjogosultsága 1990-et követően!
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=828037&aid=257851
E-mögött a paktumozó politikusok álltak, akik szerint máskülönben ,,megbénult volna az ország és lehetetlenné vált volna a kormányzás".
Ez valószínű, hogy így lett volna, hiszen akkora átmentett ,,ismereti"- anyagi- gazdasági- és kapcsolati tőke volt a birtokukban, amiből pillanatok alatt továbbra is hatalmi tőkét lehetett kovácsolni.
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1637212192981437
*
Tessék csak olvasni hogyan vélekedik a PAKTUMRÓL Boross Péter az általa írt visszaemlékezésben!
,, ... Ezért kötötte meg az ismert paktumot és nem tette lehetővé, hogy a tudatlanság, vagy félismeretek ezt lehetetlenné tegyék."
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=225166&aid=257851&htr=1

6.)
A szocializmus fizetett ,,hívei", pedig elkezdték átírni az önéletrajzukat és elhallgatni függetlenített párt- kisz- és szakszervezeti funkciójukat, de még a Politikai Főiskolán való tanulmányaikat is!
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=828151&aid=257851
Megtehették, hiszen a Corvinus Közgazdaságtudományi Egyetem ,,átvette" a Főiskolát... Így ma már mindenkinek, aki a ,,Polfőn" szerzett politológusi diplomát, úgy szerepelteti az önéletrajzában, mintha a Közgázon végzett volna!
Természetesen, 1990-et követően is számíthattak arra, hogy ,,APÁRT" be fogja őket iskolázni az új módit oktató fölsőfokú iskoláiba is - mindenféle divatos szakirányú képzésre...
A POLITIKAI FŐISKOLA 1986. évi (CSERNOBILI KATASZTRÓFA ÉVÉBEN MEGJELENŐ) újságjának jelmondatát tessék csak elolvasni! Az bizony a "vILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK!"

7.)
Most vagy ennyire HÜLYÉK voltak, vagy ennyire HÜLYÉNEK tartották az embereket, mert akkor már - az 1970-es évektől kezdődően - mindent - attól a rothadónak hazudott Nyugattól fölvett kölcsönökből kellett fizetni.
Bizonyíték a MÁIG ÉRVÉNYBEN LÉVŐ 1982. évi 6-os számú Törvényrendelet (Tvr.) 9. cikkelyének 2. szakasza!
Ez alapján az IMF Magyarországon 1982. óta napjainkig korlátozás nélkül vásárolhat ingatlanokat, lakásokat, házakat, cégeket, üzemeket, vállalatokat (egyszóval mindent, ami megvehető és privatizálható adósság fejében.
*
Bővebben itt látható:
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=98200006.TVR#id=I1_1326320839250& amp;parent=
http%3A%2F%2Fnet.jogtar.hu&rpctoken=720540082&_methods=
onPlusOne%2C_ready%2C_close%2C_open%2C_resizeMe

Az, hogy már az 1970-es, 1980-as években is folyamatosan ELÁRULTA a MUNKÁSOSZTÁLYT a "PUHA" DIKTATÚRÁT megvalósító hatalmas FÜGGETLENÍTETT PÁRT-apparátus - mi sem bizonyítja jobban, mint-hogy az 1980-as évekre pont a TELJESÍTMÉNYBÉRBEN DOLGOZÓ "FIZIKAI" ÁLLOMÁNYÚ MUNKÁSSÁG volt a legszegényebb!

8..)
Mindez csak egy kicsiny részlete mindannak, amit "testközelből", mint gyors- és gépÍró akkoriban megtapasztaltam!
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1. Nem csak az számít munkának, amit mások adnak az embernek
  2019-05-01 22:53:28, szerda
 
  VANNAK, AKIK ÚGY GONDOLJÁK, HOGY "AZÉRT UTÁLTUK A RÁKOSI- ÉS A KÁDÁR RENDSZERT, MERT AKKOR DOLGOZNI KELLETT". Mármint a gyárakban!

Csakhogy, az addig a saját földjeiken gazdálkodó-MUNKÁLKODÓ parasztságtól, valamint a saját műhellyel- üzlettel rendelkező szakMUNKÁSOKTÓL a megélhetésüket biztosító földjeiket, műhelyeiket, üzleteiket vették el az államosítással!
Az ÁLLAMOSÍTÁS azt jelentette, hogy 1945 után mindent - ELLENÉRTÉK NÉLKÜL - kisajátított a magát szocialistának és ,,igazságosnak" hazudó hatalom.
Az ily módon ,,NINCSTELENNÉ" tett, 60 év feletti özvegy nagymamáimat kikiáltották Rákosi-ék INGYENÉLŐKNEK és azt harsogták, hogy:
- "AKI NEM DOLGOZIK, AZ NE IS EGYÉK!"
"RÉGEN VOLT!" Mondják egyesek és én sem foglalkoznék már vele, ha nem szembesülnék ezzel a fajta gondolkodással a mindennapjainkban MOST: a JELENBEN is!

EMLÉKEZTETŐÜL leírnám, hogy amikor NAGYMAMÁIM betegek lettek, csak úgy járt nekik az orvosi ellátás, ha valamelyik - akkor már gyári munkás, vagy a TSZ-ben dolgozó - felnőtt gyereke magához vette (ha volt hova, mert a lakásokat is kisajátították ellenérték nélkül)!. Minderről a lakóhelyi ,,LAKÓTÖMBI MEGBÍZOTT" kiállított egy "NINCSTELEN"-ségi bizonyítványt.
Ezek az idős asszonyok már alkalmatlanok voltak a gyárban végzendő bérmunkára. Ez azonban nem jelentette azt, hogy "NEM DOLGOZTAK"! Míg élt a férjük, addig
- segítették az ő szakmai- kenyérkereső tevékenységüket, A KÖZÖS vállalkozásukat és közben
- ellátták a gyerekeket,
- beteget gondoztak,
- háztartást vezettek.
A KÖZÖS jövedelmükből tartalékoltak öreg napjaikra. Csakhogy, közbejött a HÁBORÚ, ami sokuk- férjeik, felnőtt gyermekeik életébe került!
Majd, a háború utáni teljes kifosztásukat követően, a rokonokhoz kerülve, továbbra is
- ellátták a háztartást,
- gyerekeket, unokákat neveltek,
- beteget gondoztak... stb.
Ezért a tevékenységükért azonban nem járt nyugdíj, sem egészségügyi ellátás!
*
Mindebből mi a tanulság? Az, hogy ideje lenne átértékelni a MUNKA fogalmát a közgondolkodásban is és a hivatalos életben is!
*
(Folyt. köv.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2019.04 2019. Május 2019.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 202 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 173
  • e Hét: 515
  • e Hónap: 3641
  • e Év: 35371
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.