|
2/27 oldal
|
Bejegyzések száma: 262
|
|
|
|
2019-06-27 10:14:58, csütörtök
|
|
|
Sokat kell tanulnia az embernek ahhoz,
hogy megtudhassa, milyen keveset is tud.
Széchenyi István
|
|
|
0 komment
, kategória: Gondolatok 4. |
|
|
|
|
|
2019-06-25 06:58:31, kedd
|
|
|
HOZZÁVALÓK
80 dkg karfiol (tisztán mérve)
5 dkg vaj
2 ek liszt
2 dl tej
1 tk só
1 kávéskanál fehér bors (őrölt)
1 csokor petrezselyemzöld
1 csokor zöldhagyma (szárával együtt)
10 dkg reszelt füstölt sajt
2 db tojás
2 dl tejföl
ELKÉSZÍTÉS
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük. Sós vízben 5 perc alatt
roppanósra főzzük, majd leszűrjük.
A vajat habzásig hevítjük a liszttel, majd a megmelegített tejjel
felöntve, folyamatos keverés közben sűrűre főzzük, és megsózzuk.
3 percig forraljuk lassú tűzön. Ezután belekeverjük a borsot, a
megtisztított, nagyon vékony karikákra vágott zöldhagymát a
zöldjével együtt, valamint a reszelt sajtot. Lehúzzuk a tűzről,
hagyjuk langyosra hűlni, végül simára keverjük a tejföllel és a
nyers tojásokkal.
A nyers karfiolrózsákat tűzálló tálba vagy tepsibe terítjük, majd
ráöntjük a sajtos-tojásos keveréket úgy, hogy az lehetőleg elfedje
az összes karfiolt.
Az edényt 160 fokos sütőbe toljuk 20 percre és az egészet pirosra
sütjük.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 3. |
|
|
|
|
|
2/27 oldal
|
Bejegyzések száma: 262
|
|
|
|
2019. Június
| | |
|
|
ma: |
3 db bejegyzés |
e hónap: |
262 db bejegyzés |
e év: |
4376 db bejegyzés |
Összes: |
34592 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 3358
- e Hét: 7436
- e Hónap: 29703
- e Év: 162257
|
|
|