Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/27 oldal   Bejegyzések száma: 262 
Tök cica
  2019-06-28 05:34:54, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Aninált GIF 5.  
Jó reggelt
  2019-06-28 05:17:04, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Grafika-rajz 4.  
Sokat kell tanulni
  2019-06-27 10:14:58, csütörtök
 
  Sokat kell tanulnia az embernek ahhoz,
hogy megtudhassa, milyen keveset is tud.

Széchenyi István





 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok 4.  
Ejnye Anyu
  2019-06-25 15:38:02, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Cicás 3.  
Fekete macska
  2019-06-25 14:24:00, kedd
 
 


 
 
0 komment , kategória:  Cicás 5.  
Fekete macska
  2019-06-25 14:22:51, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Cicás 5.  
Ne gondold
  2019-06-25 14:21:10, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hazám hazám 1.  
Dagi
  2019-06-25 14:18:54, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Cicás 5.  
Szakács cica
  2019-06-25 14:12:52, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  PNG képek 2.  
Tepsis karfiol
  2019-06-25 06:58:31, kedd
 
  HOZZÁVALÓK

80 dkg karfiol (tisztán mérve)
5 dkg vaj
2 ek liszt
2 dl tej
1 tk só
1 kávéskanál fehér bors (őrölt)
1 csokor petrezselyemzöld
1 csokor zöldhagyma (szárával együtt)
10 dkg reszelt füstölt sajt
2 db tojás
2 dl tejföl

ELKÉSZÍTÉS

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük. Sós vízben 5 perc alatt
roppanósra főzzük, majd leszűrjük.
A vajat habzásig hevítjük a liszttel, majd a megmelegített tejjel
felöntve, folyamatos keverés közben sűrűre főzzük, és megsózzuk.
3 percig forraljuk lassú tűzön. Ezután belekeverjük a borsot, a
megtisztított, nagyon vékony karikákra vágott zöldhagymát a
zöldjével együtt, valamint a reszelt sajtot. Lehúzzuk a tűzről,
hagyjuk langyosra hűlni, végül simára keverjük a tejföllel és a
nyers tojásokkal.
A nyers karfiolrózsákat tűzálló tálba vagy tepsibe terítjük, majd
ráöntjük a sajtos-tojásos keveréket úgy, hogy az lehetőleg elfedje
az összes karfiolt.
Az edényt 160 fokos sütőbe toljuk 20 percre és az egészet pirosra
sütjük.







Link
 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 3.  
     2/27 oldal   Bejegyzések száma: 262 
2019.05 2019. Június 2019.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 3 db bejegyzés
e hónap: 262 db bejegyzés
e év: 4376 db bejegyzés
Összes: 34592 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3358
  • e Hét: 7436
  • e Hónap: 29703
  • e Év: 162257
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.