Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/49 oldal   Bejegyzések száma: 489 
A Vatikánban is lemondtak programokat a koronavírus miatt
  2020-02-29 13:35:58, szombat
 
  A mai általános kihallgatást és a hamvazószerdai szentmisét is megtartották Ferenc pápa részvételével.
A Vatikánban, illetve a Szentszék illetékességében elhalasztanak néhány olyan programot, melyet zárt helyen és jelentősebb részvétel mellett tartanának - jelentette ki Matteo Bruni szentszéki szóvivő február 25-én a sajtó képviselőinek.
A Vatikánban található Pápai Urbaniana egyetemen egy rangos könyvbemutatót mondtak le, amelyen Parolin, Tagle és Filoni bíborosok is részt vettek volna. Ugyanakkor a szerdai általános kihallgatást megtartották, miként a nagyböjti időszak első stációs szertartását is az Aventinus dombon, amelynek a két végállomása a Szent Anzelm-templom és a Szent Szabina-bazilika voltak.
A Vatikánban jelezték ugyanakkor, hogy fokozottabb lesz az orvosi jelenlét a saját rendezvényeiken és szükség esetén, a fertőzésgyanús személyek esetében azt az eljárásmódot követik, amely a Vatikán Városállam és az olasz állam közötti egészségügyi megállapodás protokollja. A vatikáni egészségügyi intézet állandó kapcsolatban áll Róma városi és Lazio tartományi hatóságaival. A Szentatya és környezete különleges egészségügyi védelméről semmiféle hivatalos híradás nincs.
Február 25-én, kedden délelőtt küldte ki a vatikáni kormányzóság az ENSZ egészségügyi szervezetének hétpontos ajánlását, amit többek közt a Vatikáni Rádióban is megkapott minden szerkesztőség. Az ajánlás a már ismert módszereket ajánlja, így az alapos és gyakori kézmosást, valamint a fokozott figyelmet.


Forrás: Vatikáni Rádió
Magyar Kurír 2020.02.26
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
A kézfogások és az ikonok megcsókolásának mellőzését kérik .
  2020-02-29 13:26:53, szombat
 
  A kézfogások és az ikonok megcsókolásának mellőzését kérik a romániai egyházak híveiktől
Mindazok, akik a kiskanál által történő szentáldozásból adódó fertőzésveszélytől tartanak, kérhetik a papokat, hogy - rendkívüli módon - a nap bármely szakában a betegek számára fenntartott Eucharisztiából részesülhessenek, és ezen alkalmakkal egy csak erre a célra fenntartott kiskanalat otthonról magukkal hozva, annak használatát kérjék - hangsúlyozza a román ortodox egyház szent szinódusa által jegyzett közlemény.
Az első koronavírussal fertőzött beteg regisztrálását követően szinte azonnal, február 27-én a Bukaresti Római Katolikus Érsekség és a Román Ortodox Patriarkátus közleményt adott ki.
...... ..........


A Bukaresti Római Katolikus Érsekség közleményében a megbetegedések megelőzését szem előtt tartva arra kéri a híveket, hogy a templomba lépve ne használják a szenteltvíztartókat a keresztvetéskor, a szentmisék alatt az egymással történő kiengesztelődéskor pedig ne fogjanak egymással kezet.
Az Aurel Percă érsek által aláírt közleményt eljuttatták minden egyházi intézménynek, így minden plébánia, templom, iskola, szociális intézmény részére. A megelőző intézkedéseket, melyek a Bukaresti Főegyházmegye területére hatályosak, az egészségügyben dolgozó szakemberekkel történt egyeztetéseket követően adták ki.
Minden 70 év feletti hívőnek és a különböző betegségekkel szenvedőknek (krónikus betegségekben szenvedő, gyenge egészségi állapotú, stb.) azt tanácsolja az érsek, hogy a rendkívüli helyzetre tekintettel ne járjanak el közösségi szentmisékre és egyéb liturgikus alkalmakra, hanem a bukaresti Szent József-székesegyházból online sugárzott rádió- és interneten elérhető élő televíziós közvetítések segítségével lélekben kapcsolódjanak be a szentmisékbe, rózsafüzérekbe, keresztutakba, egyéb liturgikus alkalmakba. A templomokban a szentmiséket megelőzően a papság, a ministránsok és a sekrestyések alaposan mossanak kezet.
Egyúttal arra buzdít mindenkit a közlemény, hogy minden megelőzéshez szükséges lehetőséggel éljenek, így például a többszöri és alapos kézmosással, nem fertőtlenített kézzel ne érintsék meg arcukat, illetve minden a hatóság által előirt intézkedést tartsanak be. Utóbbiak betartása nemcsak állampolgári kötelessége, hanem erkölcsi kötelessége is minden hívőnek, a közjó és az élet védelme szempontjából - zárul a közlemény.
A román ortodox egyház arra kéri a híveket, habár a templomi szentképeket rendszeresen fertőtlenítik, hogy ideiglenesen senki se csókolja meg az ikonokat, javasolják, hogy ezt az otthonaikban található ikonok megcsókolásával pótolják.
Azokat az embereket, akiken az egészségügyi hatóság által jelzett influenza- és a koronavírus bármely tünete tapasztalható, arra kérik, hogy a közterületeket és a zsúfolt helyeket kerüljék, beleértve a templomokat is, hogy elkerüljék a fertőzés további terjedését. Arra buzdítanak minden érintettet, hogy a patriarchátus által fenntartott rádió- és televízióadók segítségével kapcsolódjanak be otthonukban a liturgiákba.
Mindazok, akik a kiskanál által történő szentáldozásból adódó fertőzésveszélytől tartanak, kérhetik a papokat, hogy - rendkívüli módon - a nap bármely szakában a betegek számára fenntartott Eucharisztiából részesülhessenek, és ezen alkalmakkal egy csak erre a célra fenntartott kiskanalat otthonról magukkal hozva, annak használatát kérjék - hangsúlyozza a román ortodox egyház szent szinódusa által jegyzett közlemény.
Egyúttal arra szólítanak minden hívőt, hogy tartsa be az állami hatóságok által előírtakat, különös tekintettel az alapvető higiéné megtartására, ami a gyakori kézmosás, a zsebkendőbe történő tüsszentés, stb.
A koronavírust, Románia déli részén, egy Gorj megyei férfinál mutatták ki. A jelenleg karanténban lévő húszéves férfi egyelőre tünetmentes. Azért vettek tőle mintát, mert egyike annak a 44 román állampolgárnak, aki a múlt hét végén érintkezésbe került egy 71 éves olaszországi koronavírus-fertőzéses beteggel, akiről kiderült, hogy kórházba kerülése előtt felesége romániai rokonságánál járt látogatóban.


Fordította: Kuzmányi István
Forrás és fotó: Digi24, Angelus Communication, Basilica.ro
Magyar Kurír 2020.02.27
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Az egyházi adótól
  2020-02-29 13:22:15, szombat
 
  Katolikus ma oldalon Link  
 
0 komment , kategória:  vallás  
Pio atya gondolata - folytatás
  2020-02-29 13:02:04, szombat
 
  Nézd, sok lelki gyermekem van...
...... ........... ........... .......


Jusztina nővér elment Pio atyához gyónni, és az atya így szólt hozzá: "Gyakran ajánld föl magadat a jó Istennek ezzel az imával: - Édes Istenem, teljesen átadom magamat akaratodnak, föláldozom magamat a bűnösök megtéréséért. -
Ha látnád, hogyan hullanak az emberek a pokolba, mint télen a hópelyhek, belehalnál. Aki visszautasítja Isten irgalmasságát, arra Isten igazságszolgáltatása vár. Nézd, sok lelki gyermekem van, de kevés hajlandó közülük valamit Istenért szenvedni". Ettől fogva Jusztina nővér szívesen szenvedett.

*

- Ferenc Pápa imája Pio atya koporsójánál
...... .......


Pio atya, te a büszkeség századában éltél, és alázatos voltál.
Te köztünk jártál az álom kergette, eljátszott és imádott gazdagság korszakában, és szegény maradtál.
Pio atya, melletted senki nem hallotta a Hangot és te Istennel beszéltél;
közeledben senki nem látta a Fényt, és te láttad az Istent, miközben mi kifulladva keresgéltünk, te térden állva maradtál, és láttad az Isten keresztre feszített Szeretetét, sebekkel a kezén, a lábán és a szívében: mindörökre.
Pio atya,
segíts minket, hogy sírjunk a keresztre feszített Jézus előtt,
segíts nekünk, hogy higgyünk a Szeretetben,
segíts bennünket, hogy úgy érezzük a szentmisét, mint Isten sírását.
Segíts, hogy úgy keressük a megbocsátást, mint a béke ölelését,
segíts minket, kereszténynek lenni azokkal a sebekkel, amelyek a hűséges és csendes szeretet vérét hullatják: úgy, mint Isten sebei!
Ámen.

*
- Pio atya szenvedése
Miért szenved annyit az átváltozáskor? A nagy Király titkait nem lehet kinyilvánítani anélkül, hogy ne profanálnánk őket. Kérdezed, miért szenvedek? Nemcsak könnycseppeket, hanem a könnyek árját szeretném árasztani. Nem gondolsz a félelmetes titokra? Isten a bűneink áldozata! ...És mi vagyunk az ő hóhérja!


Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Krisztus meghalt azért, hogy mi ne keljen meghalnunk bűneink
  2020-02-29 12:56:43, szombat
 
  Döbbenetes a XXI század embere mindent szeretne újrahasznosítani kivéve társát, az ő szeretteivel való kapcsolatait!! Sajnos egymás számára olyanok lettünk, mint az egyszer használatos zsebkendő!! Összekenődött, eldobom, mert - ezt mondjuk gondolkodás nélkül - kutyából nem lesz szalonna, legfentebb kutyaszalonna, ami úgysem jó semmire!!Jézus hiszi és vallja, hogy az eldobott kő szegletkővé válhat és valóban mellette sok leírt, eldobott élet megtisztul, felemelkedik a boldogok, a szentek sorába!! Lám Lévi a mindenki által lenézett vámos, Jézus barátja lesz, gondolhatunk egy másik vámosra is Zakeusra, de Mária Magdolnára, vagy akár az apostolfejedelemre Szent Pálra!! Nekik sikerült újjászületni, Isten tiszteletre méltó szentjeivé válni!!
Keresztény vagyok, ez azt is jelenti, hiszek a megtérésben, az újrakezdésben, a bűnbánat testet, lelket újjáteremtő erejében! Nagyböjtben nem csak a magam hibái, bűnei ellen kell küzdenem, de testvéremet is segítenem kell a maga szabadságharcában, a bűn ellen vívott küzdelmében, hogy Isten gyerekeinek szabadságában élhessen!! Lehet, hogy már ő maga sem hiszi, hogy talpra tud állni, újra tud kezdeni, hogy meg tud szabadulni egyik, vagy másik bűnös szokásától, de ha belém kapaszkodhat, az én belevetett bizalmamba, az én élő hitembe, akkor sikeresen elindulhat az újjászületés útján!!
Hiszem-e, hogy elcsúszott férjem, feleségem, gyermekem, kollégám talpra tud állni és újjá tud születni a szeretettben, jóságban? Segítem őt imádságos szeretettel, hogy tisztán látva, szembenézzen saját gondjaival, problémáival? Alázattal társa tudok lenni testvéremnek, hogy szembefordulhasson az őt szorongató "ördögökkel", hogy azokat legyőzze kemény küzdelmekben, diadalmasan örökre?
Nagyböjt a te és a te szeretteid újjászületéséről szóló szentidő!! Isten a kegyelmeit mindig nagylelkűen, bőségesen osztja, de most ezekben a napokban hiszem, hogy túlárad a kegyelem mindannyiunk életében! Használjuk fel lelkünk üdvössége érdekében e szent negyven napot, Csaba testvér
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Imádkozik Irak szenvedő népéért Ferenc pápa
  2020-02-29 12:54:55, szombat
 
  Február 26-án, a szerdai általános kihallgatás végén Ferenc pápa köszöntötte az arab nyelvű híveket, köztük kiemelten az irakiakat. Imádkozik Irak békéjéért, azért az országért, amelyet idén szeretett volna meglátogatni.
A hamvazószerdai audiencián a Szent Péter téren Ferenc pápa katekézise felolvasása után köszöntötte a zarándokcsoportokat. Az arab nyelvű hívekhez is szólt, akik Szíriából, Egyiptomból és a Közel-Keletről érkeztek. Az iraki hívekhez ezeket a szavakat intézte:
,,Nektek, iraki állampolgároknak mondom, hogy nagyon közel állok hozzátok. Egy csatatér az országotok, két oldalról is szenvedtek a háború miatt. Imádkozom értetek, imádkozom országotok békéjéért, amelyet úgy volt, hogy idén meglátogatok. Imádkozom értetek" - mondta a Szentatya, majd a nagyböjtről beszélt az arab nyelvű zarándokoknak.
,,Az idei nagyböjt kezdetén mindenkinek azt kívánom, hogy ez az idő legyen a megtérésé, a belső megújulásé, a személyes és lelki növekedésé. Szenteljetek időt az Isten szaváról való elmélkedésnek, járuljatok a szentségekhez, böjtöljetek és imádkozzatok, hogy így megújítsátok kapcsolatotokat Istennel, önmagatokkal és felebarátaitokkal. Az Úr áldjon meg és őrizzen mindig a gonosztól!" - búcsúzott az arab nyelvű hívektől a pápa.


Forrás: Vatikáni Rádió
Magyar Kurír 2020.02.28
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
A szíriai nép szenvedése nem ért véget
  2020-02-29 12:52:07, szombat
 
  Ahol gyermekeket gyilkolnak és űznek el otthonaikból.
Szíria északi részén egyre kritikusabbá válik a helyzet. Az orosz légierő által támogatott kormánycsapatok és a török hadsereg által támogatott lázadók közti összecsapások miatt több százezren menekülnek hidegben, fagyban, köztük sok gyerek. Idlibben gyermekeket gyilkoltak meg iskolákban.
,,Ismét megrendített minket az a megállíthatatlan erőszakhullám, amely során legalább kilenc gyermeket és három tanárt öltek meg, amikor tíz iskolát és óvodát támadtak meg két nappal ezelőtt Idlibben, Szíria északnyugati részén. A hírek szerint legalább negyven nő megsebesült a támadásokban" - nyilatkozta február 27-én az Agensir olasz katolikus hírügynökségnek Ted Chaiban, az Unicef közel-keleti és észak-afrikai régiójának vezetője.
Hozzátette, az erőszak olyan mértékben növekedett, hogy Észak-Szíriában több mint félmillió gyermek kényszerült menekülésre. 280 ezer diáknak félbe kellett hagynia iskolai tanulmányait. A térségben legalább 180 iskola nem működik, mert megrongálták, lerombolták, vagy mert menekült családokat fogadtak be. ,,Határozottan elítéljük, hogy gyerekeket ölnek meg, sebesítenek meg. Az iskolák és más nevelési intézmények menedéket jelentenek a gyermekeknek. Aki megtámadja ezeket, súlyosan megsérti a gyermeki jogokat" - jelentette ki Chaiban.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Keresztút Pio atyával
  2020-02-29 12:34:16, szombat
 
  "Törődjetek bele abba, hogy a szenvedés természetes, és a bűnön kívül ennél semmi sem természetesebb. Akaratotok - Isten segítségével - mindig győzedelmeskedik majd, és az isteni szeretet sohasem veszti el erejét lelketekben, ha állhatatosan megmaradtok az imában." Pio atya

I. állomás
Jézust halálra ítélik
"Mennyire szenvedek, amikor látom, nemcsak hogy nem törődnek az emberek Jézussal, hanem ami ennél sokkal rosszabb, bántalmazzák is és borzasztó szitkokkal káromolják Őt. Szeretnék inkább meghalni vagy legalább megsüketülni, mintsem e szitkokat hallani, mellyel az emberek illetik Istent. Így imádkoztam az Úrhoz: Uram, inkább ölj meg, mintsem jelen legyek, amikor bántanak Téged"

II. állomás
Jézus vállára veszi a keresztet
"Teljesen hagyatkozzatok rá a lelkek édes Jegyesére. Hajtsátok fejeteket e gyengéd Jegyes szívére, ahogy a szeretette tanítvány is tette, és ne féljetek, mert az Égi Mester nem fogja megengedni, hogy egy hajszál meggörbüljön a fejeteken, ahogyan nem engedte, hogy bántás érje tanítványait a Getszemáni kertben. És a tolongó sokaság közepette észrevétlenül kísérjétek a Királyt a Kálváriáig."

III. állomás
Jézus először esik el a kereszttel
"Jézus, a fájdalmak férfia úgy szeretné, ha minden keresztény őt követné. Most Jézus nekem is kínálja e kelyhet; én elfogadtam, íme, ezért nem kímél engem. Az én szegényes szenvedésem mit sem ér; Jézusnak mégis tetszik, mivel itt a földön annyira szeretem Őt. Ezért azokon a napokon, amikor ő többet szenvedett a földön, jobban érezteti velem a szenvedést."

IV. állomás
Jézus édesanyjával találkozik
"A Fájdalmas Szűz nyerje el szentséges Fiától, hogy egyre inkább elmélyedhessünk a kereszt misztériumában, és vele együtt megrészegedhessünk Jézus szenvedésétől. A szeretet legnagyobb bizonysága szenvedni a szeretett személyért; és miután Isten Fia tiszta szeretetből annyit szenvedett értünk, nem lehet kétségünk afelől, hogy az Érte hordozott keresztet lehet szeretni."

V. állomás
Cirenei Simon segít Jézusnak vinni a keresztet
"Jézus ismételten mondja nekem: "Ne félj, én szenvedést adok neked, de erőt is adok hozzá. Azt akarom, hogy a lelked mindennapos és rejtett vértanúsággal tisztuljon és próbáltassék meg. Ne csodálkozz rajta, ha megengedem az ördögnek, hogy gyötörjön, a világnak, hogy undorítson, s a számodra legkedvesebb személyeknek, hogy kínozzanak téged; mert semmi sem tudja legyőzni azokat, akik az én szeretetemért hordozott kereszt alatt nyögnek, és akiknek én magam sietek segítségére."

VI. állomás
Veronika letörli Jézus arcát
"Szelíden helyezzétek szíveteket a mi Urunk sebeibe, ne karotok erejével. Igen nagy bizalommal legyetek az Ő irgalmassága és jósága iránt, mert Ő soha el nem hagy benneteket. Éppen ezért mindig jól öleljétek át az Ő szent keresztjét; segítsetek neki!"

VII. állomás
Jézus másodszor esik el a kereszttel
"Szüntelenül ajánljátok fel az Úrnak életetek áldozatát, és mindazt, amit el kell viselnetek. És Jézus a rá annyira jellemző szuverenitással fog uralkodni a szíveteken. S hogy egyre inkább méltók legyetek a szentek dicsőségére, ajánljatok fel Istennek mindent, amit csak elviseltek, napjában százszor vagy még többször. Szorosan kötődjetek Hozzá szerelmes akarattal."

VIII. állomás
Jézus szól a síró asszonyokhoz
"Jézus Krisztus a példakép és a minta, aki szerint életünket alakítanunk kell. Jézus azonban a keresztet választotta királyi zászlajául, ezért azt akarja, hogy minden követője a Kálváriára vezető utat járja, hordozza keresztjét, és azon lehelje ki lelkét. Csak ezen az úton jutunk el az üdvösségre."

IX. állomás
Jézus harmadszor esik el a kereszttel
"Mindig a hit szemével tekintsünk Jézus Krisztusra, mint a mi jóságos és jótékony angyalunkra, aki keresztjét hordozva megy föl a Kálváriára. S miközben Ő kínok közepette haladt fölfelé a Golgota emelkedőjén, látjuk, hogy lelkek serege követi Őt, akik saját keresztjüket hordozva ugyanazt az utat járják."

X. állomás
Jézust megfosztják ruháitól
"Szegény Jézusom, újra megbántottalak téged! A szívem oly kemény, hogy nem tud annyira megindulni, amennyire kellene, amikor ama bántásokra gondolok, amelyeket Jézussal szemben elkövettem. De amennyire képes vagyok rá, bánni akarom. Ezért sírtam csöndesen, de a fájdalom könnyei egyúttal nagy boldogságot jelentettek számomra."

XI. állomás
Jézust a keresztre szegezik
"A Kálvária hegyen azok a szívek laknak, akiket az Égi Vőlegény kedvel. Ó, mennyire boldognak kell tartanod magadat, ha erőfeszítéseket tehetsz, hogy mindig ott időzzél, hűségesen és szerelmesen ott lakozzál, hogy imádhasd ezen a hegyen a megfeszített Krisztust már ebben az életben, mert így biztosíthatod teljes bizonyossággal azt, hogy a másik életben is imádhatod a megdicsőült Jézust!"

XII. állomás
Jézus meghal a kereszten
"Jézus hozzám fordult és azt mondta: "Fiam, ne hidd, hogy az én haláltusám három óráig tartott, nem. Én a világ végezetéig vívom haláltusámat azokért a lelkekért, aki számomra kedvesek. Miközben haláltusámat vívom, fiam, nem szabad elaludnod. Lelkem keresi az emberi jóság cseppjeit; de jaj, magamra hagynak közömbösségük terhével."

XIII. állomás
Jézus testét leveszik a keresztről
"Nagyon meg kell alázkodnunk, látva, hogy mennyire nem vagyunk urai önmagunknak, és mennyire szeretjük a kényelmet és a pihenést. Mindig tartsd szemed előtt Jézust: Ő nem pihenni jött közénk, és nem keresett kényelmes körülményeket sem lelki sem testi értelemben, hanem harcolni jött, önmagát megtagadni és meghalni jött."

XIV. állomás
Jézust sírba teszik
"Meg ne hátráljatok, és még kevésbé meg ne álljatok, amíg föl nem értek az élet kálváriájára. Jézus fogja majd a kezeteket, hogy ne tétovázzatok. Isten segítő kegyelme, és a jutalom, amit Jézus tartogat számotokra, édes bátorításotok lesz."
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Élet az ellentétek földjén
  2020-02-29 12:30:29, szombat
 
  "Meg kell határoznunk a vallás és a politika viszonyát. Mert a tapasztalat azt mutatja, hogy ahol a vallást és a politikát vegyítik vagy összekeverik, a politika gazsága gyakran hatással van a vallás szépségére."
John Onaiyiken bíborossal is találkozhatsz szeptemberben a Kongresszuson. Addig is, olvasd el a cikket, mit kell tudni róla
John Onaiyiken: A hithű muzulmánok és keresztények mind a békére és a közös együttélésre törekednek. Nigériában a gazdasági gondok mellett meg kell küzdeni a terrorizmussal is. Mohamed Juszuf prédikátorként tűnt fel, az általa 2002-ben alapított Boko Haram iszlám fundamentalista terrorszervezet 2009 és 2014 között több mint 5000 civilt mészárolt le, és 650 ezer embert kényszerített menekülésre.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Hogyan éljük meg a 40 böjt szent napot
  2020-02-29 12:27:54, szombat
 
  Orosz Lóránt OFM 2020.02.27 Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
     2/49 oldal   Bejegyzések száma: 489 
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 489 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4168
  • e Hét: 15230
  • e Hónap: 27906
  • e Év: 261653
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.