Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/39 oldal   Bejegyzések száma: 385 
22. évközi hét hétfő 08.31
  2020-08-31 09:48:58, hétfő
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
Amikor Szent Pál az evangéliumot hirdeti, a megfeszített Krisztusról tesz tanúságot.
Testvéreim!
Amikor nálatok jártam, nem választékos beszéddel vagy emberi bölcsességgel akartam hirdetni nektek Isten titkát. Elhatároztam ugyanis, hogy nem akarok másról tudni köztetek, csak Jézus Krisztusról, a megfeszítettről.
Gyöngeségem tudatában félve és nagyon elfogódva mentem hozzátok. Tanításom és igehirdetésem ezért nem a bölcsesség elragadó szavaiból állt, hanem a lélek és az erő bizonyságából, hogy hiteteknek ne emberi bölcsesség, hanem Isten ereje legyen az alapja.
Ez az Isten igéje. 1Kor 2,1-5

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus fellépésével megkezdődött a megváltás kegyelmi ideje, de lakóhelyén ezt nehezen értették meg.
Abban az időben Jézus elment Názáretbe, ahol (egykor) nevelkedett. Szokása szerint bement szombaton a zsinagógába, és olvasásra jelentkezett. Izajás próféta könyvét adták oda neki. Szétbontotta a tekercset, és éppen arra a helyre talált, ahol ez volt írva: ,,Az Úr Lelke van rajtam. Fölkent engem és elküldött, hogy örömhírt vigyek a szegényeknek, s hirdessem a foglyoknak a szabadulást, a vakoknak a látást, hogy szabaddá tegyem az elnyomottakat, és hirdessem: elérkezett az Úr esztendeje."
Összetekerte az írást, átadta a szolgának, és leült. A zsinagógában minden szem rászegeződött. Ő pedig elkezdte beszédét: ,,Ma beteljesedett az írás, amelyet az imént hallottatok." Mindenki helyeselt neki, és csodálkozott a fönséges szavakon, amelyek ajkáról fakadtak. ,,De hát nem József fia ez?" - kérdezgették.
Ekkor így szólt hozzájuk: ,,Biztosan ezt a mondást szegezitek majd nekem: »Orvos, gyógyítsd önmagadat!« A nagy tetteket, amelyeket - mint hallottuk - Kafarnaumban végbevittél, tedd meg a hazádban is!" Majd így folytatta:
,,Bizony, mondom nektek, hogy egy próféta sem kedves a maga hazájában. Igazán mondom nektek, sok özvegy élt Izraelben Illés idejében, amikor az ég három évre és hat hónapra bezárult, úgyhogy nagy éhínség támadt az egész földön. De közülük egyikhez sem kapott Illés küldetést, csak a szidoni Cáreftában élő özvegyasszonyhoz. Ugyanígy Elizeus próféta korában is sok leprás élt Izraelben, s egyikük sem tisztult meg, csak a szíriai Námán."
Ezt hallva, a zsinagógában mind haragra gerjedtek. Felugrottak, kiűzték őt a városon kívülre, és fölvezették arra a hegyre, amelyen városuk épült, a szakadék szélére, hogy letaszítsák. De ő áthaladt közöttük, és eltávozott.
Ezek az evangélium igéi. Lk 4,16-30
...... ........... ........



Imádság
Istenünk, add, hogy megértsük: a szolgáló szeretet nagyobb hatalom minden földi hatalomnál. Add, hogy szembe tudjunk nézni kudarcainkkal, és megértsük: életünkből nem hiányozhat soha a kereszt, amelynek vállalásából számunkra is élet fakad. Add, hogy tudjuk vállalni mindig a jövőt! Add, hogy tudjuk elfogadni és igazán életre nevelni a gyermekeket: tudjunk különbséget tenni igazi értékek és látszat-javak között. Add, hogy egymást elfogadó, egymásnak szolgálni képes, jövőt vállalni tudó emberek lehessünk!

Elmélkedés
A zsidó szokások szerint Jézus szombatonként részt vett a zsinagógában az istentiszteleten. Egy ilyen alkalomról olvasunk a mai evangéliumban, amely Názáretben játszódik. Ebben a városban töltötte gyermekkorát és ifjúságának éveit, tehát az itt élők jól ismerték őt és családját. Miután Jézus felolvassa a kiválasztott részt, elkezdi tanítását. A názáretiek figyelnek rá, mert hallottak már csodáiról. Lukács evangélista olyannak érzékelteti a légkört, mintha nem is tanítására volnának elsősorban kíváncsiak, hanem csodát, rendkívüli jelet várnak tőle, Jézus pedig megérzi ezeket az elvárásokat.
Az Úr szavai ellenállást váltanak ki a hallgatóságból, állásfoglalásra készteti a jelenlévőket. Ellenségeskedésük végül odáig jut, hogy meg akarják őt ölni. Most kiderül, hogy ki veszi komolyan szavait, ki akarja követni őt, illetve kik fordulnak el tőle. Minket is ilyen helyzetbe állít számos esetben a mi Urunk. Nem bólogathatunk nagyokat a szép szavak hallatán, hanem életünkben meg kell azokat valósítanunk. Ilyenkor kiderül, hogy készek vagyunk-e elkötelezni magunkat Jézus követésére.
Jézus beszédének lényege az, hogy örömhírt hozott, amely mindenkinek szól, különösen is a szegényeknek. A gazdagok különféle kiváltságok megszerzésére törekszenek, hogy életük minél biztonságosabb és boldogabb legyen. A lélek nyugalmát és az élet boldogságát adó örömhír viszont mindenkinek szól.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Erdő Péter szentmisét mutatott be a budapesti Szent Rókus...
  2020-08-30 20:34:04, vasárnap
 
  Erdő Péter szentmisét mutatott be a budapesti Szent Rókus-kápolnában
...... ...........


Ennek a kápolnának az üzenete ma is időszerű. A megújuló járványveszély idején minden igyekezetünkkel dolgozzunk a betegség elhárításán, de imádkozzunk is, kérjük, hogy Isten szabadítsa meg ettől a csapástól városunkat, népünket és az emberiséget - mondta Erdő Péter a szentmisén.
Erdő Péter bíboros, prímás augusztus 30-án délelőtt Budapesten, az 1711-es pestisjárvány után épült Szent Rókus-kápolnában szentmisét mutatott be Breznay István plébános koncelebrálásával. A szertartást követően megtekintették az altemplomot, majd az egyházközség tagjaival egy szerény agapén vettek részt.
A főpásztor ünnepi szentbeszédét teljes terjedelmében közöljük. Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Ha száz Pio atya lenne is
  2020-08-30 20:19:48, vasárnap
 
  .......


Egyszer egy németországi asszony két személy társaságában San Giovanni Rotondóba utazott. Tele volt vallási kétellyel.
Amikor Pio atya meglátta, két szót intézett hozzá olaszul. A jelenlevők lefordították neki németre. Az asszony kételkedett a fordítás pontosságában, és mindenkitől, akivel csak találkozott, megkérdezte e két szó jelentését.
Este kétséggel teli ment aludni. Éjjel különös álma volt: bement egy szobába, ahol Pio atya képei voltak kirakva. Megszámlálta őket, és pontosan száz darab volt.
Másnap Pio atya elmenőben így szólt az asszonyhoz: "Ha száz Pio atya lenne is, amennyi képet az éjjel megszámláltál, akkor is kételkednél." Az asszony nagyon elcsodálkozott, és megszabadult kételyeitől.

*
- Szörnyű fogfájástól szenvedett Pio atya egy hívője. Olyan erős volt a fájdalom, hogy nem hagyta el a fegyverszünetet, egészen addig a pontig, amit felesége javasolt neki: '' Miért nem imádkozol Pio atyához, hogy megszabadítson ettől a szenvedéstől? Íme a képe: imádkozz hozzá ". Férjét bosszantotta és dühösen kiabálta: '' Ilyen fájdalommal nincs jobb ajánlatod, mint az ima?". Aztán levett egy cipőt, és minden erejével a portré ellen dobta Pio atya képére.
Néhány hónappal később felesége meggyőzte, hogy menjen el vallomásra Pio atyától San Giovanni Rotondoig. Térdre borult a vallási gyóntatószékben, és miután leírta az összes bűn listáját, amire emlékezett, Pio atya így válaszolt neki: ′′ Mire emlékszel még?". '' Semmi másra ", válaszolt az ember. '' Bármi más? És a cipő, amit az arcomba húztál, hová tegyük?"

*
- Imádkozom Pio atyához:
'' Pio atya, a te kezedben hagyom mindazt, ami engem zavar és aggaszt ".
És a nyomorúságunkkal szemben mindig alázzunk, és ismerjük fel, hogy isteni segítség nélkül semmi sem vagyunk.
Pio atya segítsen bízni bennünk, és hogy csak Isten nagy irgalma és kedvessége csábítson el minket.
Ki tudja jobban, mint Isten, mire van szükségünk?. Nos, kérjük hittel és állandósággal, imádkozva mindig, hogy áldások jöjjenek életünkbe.
Kérjünk ezen a napon, hogy a szívünk tisztuljon meg minden szennytől, fájástól, haragtól, gyűlölettől és a megbocsátás hiányától, és hogy érezhessük a boldogságot és a békét, az Isten által szeretett érzés örömét.

*
- Jusztina nővér elment Pio atyához gyónni, és az atya így szólt hozzá: "Gyakran ajánld föl magadat a jó Istennek ezzel az imával: - Édes Istenem, teljesen átadom magamat akaratodnak, föláldozom magamat a bűnösök megtéréséért. -
Ha látnád, hogyan hullanak az emberek a pokolba, mint télen a hópelyhek, belehalnál. Aki visszautasítja Isten irgalmasságát, arra Isten igazságszolgáltatása vár. Nézd, sok lelki gyermekem van, de kevés hajlandó közülük valamit Istenért szenvedni". Ettől fogva Jusztina nővér szívesen szenvedett.

*
- Pio atyáról
,,Ebből a törékeny és beteges barátból, ebből a szerény és alázatos szívű szerzetesből, ebből a betegség és egészség állandó feszültségében élő papból és szent életű kapucinus barátból, akit kis híján elvitt a tüdőbaj és a köhögés, Isten páratlan mesterművet alkotott: egy világhírű szentet, aki képes volt mindenekfelett szeretni és tökéletesen megélni a megfeszített Krisztust"
Donato Calabrese Szent Pio atyáról

*
- Jézus iskolájában megtanultam, hogy a csend és a remény a lélek erőssége,, Pio atya





Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Az új püspök számára olyan a csíksomlyói kegytemplom, akár a
  2020-08-30 20:15:11, vasárnap
 
  Az új püspök számára olyan a csíksomlyói kegytemplom, akár a mennyország .
Számos érdeklődő látogatott Csíksomlyóra Kerekes László szombati püspökké szentelése alkalmával, a templomkertben több százan követték figyelemmel az egyház történelmi jelentőségű eseményt. Az ünnepélyes liturgiát követően a püspök rövid sajtótájékoztatót tartott a kegytemplom belső udvarán.
...... .......


Kerekes Lászlót elsőként arról kérdezték a sajtó képviselői, miért éppen Csíksomlyót választotta felszentelése helyszínéül. ,,Sohasem felejtem el azt az első élményt, amikor megérkeztünk Csíksomlyóra, éppen a kanyarban jöttünk fel az autóbusszal, és megláttam a kéttornyú templomot. Akkor számomra olyan volt, mint a mennyország. Ez volt az egyik indok, és természetesen a hely szentsége miatt, a Boldogságos Szűzanya kegyszobra itt van, az ő segítségét kértem" - emelte ki Kerekes László. A továbbiakban a püspöki jelmondatáról és címeréről beszélt. Előbbivel kapcsolatosan elárulta, először szerette volna a papi jelmondatát választani, ami úgy hangzik, hogy ,,Hűséges az Isten", de mivel Marton Zsolt váci püspöknek is ugyanez a jelmondata, úgy döntött, mást választ. Miután a kinevezése napvilágot látott, egy hozzá közel álló személy, látva a kétségbeesését, úgy fogalmazott, hogy az egész életünk, döntésünk és választásunk egy nagy szeretetválaszról szól. ,,Akkor rádöbbentem arra, hogy Péter apostol is azt mondta Jézusnak, hogy Uram, te tudod, hogy szeretlek, ez motivált engem is. Ez egy nagyon szép mottó, szép jelmondat hosszú távon" - hangsúlyozta.
A címerével kapcsolatosan elismerte, hogy néhány szakember szerint túlzsúfolt, de szerette volna, ha minden számára fontos elem megjelenik benne. Helyett kapott a címeren a Mária-szimbólum, a nap és a hold kék háttérrel, Erdélyt és a székelységet jelképezve, a zöld mezőben Szent Imre hercegi koronája és Szent László bárdja, ami Gelence címerében is szerepel. Ezek jelentősége, hogy Kerekes Lászlót szülőfalujában, Gelencén, a Szent Imre-templomban szentelték pappá 1993. május 16-án. A címer bal oldalán továbbá piros-fehér csíkokon a cserkészliliom is helyet kapott, mivel a cserkészet nagyon közel áll a püspökhöz. Kerekes László arra is kitért, hogy legfontosabb feladatának Kovács Gergely érsek segítését tartja. Nem nézhetjük tétlenül, hogy egy ember milyen sokat kell tegyen értünk. Erre szól a kinevezésem, hogy segítsek neki mindenben, imádságban, lelkipásztori és főpásztori kérdésekben, döntésekben, szolgálatban, tanácsadásban - emelte ki a püspök, majd arra is kitért, hogy emiatt egyelőre Gyulafehérváron fog tartózkodni, de később ez változhat. Ferenc pápa Tharros (Szardínia, Olaszország) címzetes püspöke címet adományozta Kerekes Lászlónak. Ezzel kapcsolatosan a frissen kinevezett püspök elmondta, a kis elnéptelenedett püspökségre ő maga is kíváncsi, és tervezi, hogy meglátogatja, amint a járványhelyzet lehetőséget teremt erre. Mindemellett a lelkipásztori hivatás fiatalokkal való megkedveltetéséről is beszélt a püspök, mint mondta, hivatáskrízissel állnak szemben, mivel a következő években magasabb lesz az elhunyt lelkipásztorok száma, mint a felszentelt fiataloké. Hivatásébresztésre alkalmas helyeken kell nekik megmutassuk, hogy egy szuper élet lelkipásztornak lenni. Legtöbbször úgy látnak minket, hogy rohanunk, tele vagyunk programmal, fáradtak vagyunk, de hogyha azt tudjuk mondani, hogy egy fantasztikus, csodálatos, gyönyörű élet papnak lenni, és engedjük, hogy benézzenek az életünkbe, akkor sok fiatal szíve nyitottá válhat arra, hogy meghallja Jézus hívását - vélte Kerekes László. Püspökként azt üzente az erdélyi híveknek, hogy erős kézzel kapaszkodjanak a Jóistenbe, a Szűzanyába. ,,Nincs olyan mélypont, nincs olyan betegség, nehézség, hogy ő ki ne tudna bennünket húzni. Lássuk meg mindig a szépet, a jót egymásban, a világban, környezetünkben. Ha ez sikerül nekünk, akkor egymást támogatva kikerülünk, ha mélyen vagyunk" - húzta alá.

Forrás: Székelyhon
 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Hallottál engem, Pio atya?
  2020-08-30 20:09:17, vasárnap
 
  Az alábbiakat Agostino atya San Marco in Lamisból mondta el nekem.
Az 1914-18-as háború után, ahol lelkészi szolgálatot teljesített, leszerelték és a San Marco de Catola-i rendházba küldték.
Tudjuk, hogy az úgynevezett "spanyolnátha" 1918-ban egész Olaszországban elterjedt, és nagy számban követelt áldozatokat.
Agostino atyát, aki sértetlenül tért vissza a háborúból, a rendház nyugalmában támadta meg a betegség. Nagyon heves volt, és az egyik karjának nagy részére kiterjedt. A fájdalmas görcsök erősek és gyakoriak voltak. Olykor úgy tűnt, mintha egy fúró dolgozott volna az izomzatban. Agostino atya fáradt, csüggedt és kimerült volt. Egyik nap a fájdalom nagyon gyötrelmes volt: "És az ördög", mondta, "erősen istenkáromlásra kísértett". A kísértés olyan rossz volt, mint a fájdalom. "Majd" folytatta, "hangosan így kiáltottam: 'Pio atya!', és a fájdalom lelohadt, a kísértés megszűnt." Amint felépült, az első adandó alkalommal megkérdezte Pio atyát: "Pio, téged hívtalak, hallottál engem?" Mire Pio: "Atyám, nem kellett volna olyan hangosan kiabálnod!"

Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
dr. Székely János megyéspüspök szolgáltatta ki a bérmálás ..
  2020-08-30 20:07:23, vasárnap
 
  2020. augusztus 29-én dr. Székely János megyéspüspök szolgáltatta ki a bérmálás szentségét Pákán. A szertartás keretében került sor a felújított Szentháromság-szobor, és Mária-oltár megáldására.
Ünnepre gyűltek össze a hívek a Zala megyei Pákán. Székely János megyéspüspök bérmálta meg a település erre méltó és felkészült hittanulóit. Szentbeszédében három pillanatát emelte ki a bérmálás szentségének. Kiemelte a keresztségi fogadalom megújítását. Ezt a fogadalmat az első keresztények annyira komolyan vették, hogy csak az életük végén merték sokan kimondani, hogy egész életüket, minden gondolatukat az Úristen törvénye szerint fogják élni. Azt szeretném ha Ti is ezt a fogadalmat szívből mondanátok és egész életeteket Isten kezébe helyeznétek. Ez az út nem könnyű, de áldásokkal van tele, mondta a megyéspüspök.
A másik kiemelt pillanata a bérmálás szentségének, hogy mindig néven, a bérmanevén szólítják a bérmálkozókat. A neveteket ami a szívetek mélyén van írva, csak Isten ismeri. A bérmáláskor neveden szólít, a Te szíved ajtaján kopogtat, hangsúlyozta Székely János, aki a bérmálás harmadik kiemelt pillanatának a kézrátételt és az olajjal megkenést választotta. Mint mondta: régen az édesapák szokták kézrátétellel megáldani a gyermekeiket. Úgy tartották, hogy ebben a mozdulatban a kegyelem, az áldás, a termékenység átárad a gyermekbe. Ezért lett ez a bérmálás alapmozdulata, a Szentlélek átadásának mozdulata. Az olaj pedig arra szolgált, hogy védje az ember bőrét a napsütötte, sivatagos környezetben. Isten szeretete beborít Benneteket, mint régen az olaj az embereket. Bármi baj ér Titeket a világban, Isten szeretete nem hagy el soha, mondta a megyéspüspök.
Az ünnepi szertartás során Székely János megáldotta a templomkertben álló és nemrég felújított Szentháromság-szobrot, valamint a templomban található és szintén felújított Mária-oltárt.
Az ünnepen beszédet mondott dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke, akit Páka díszpolgárává választottak. Kettős keresztény ünnepnek lehettünk ma részesei, amely egyaránt szól a múltnak és a jövőnek is, kezdte beszédét Kövér László, kiemelve, hogy az ünnep kisugárzásában nem csak pákai, hanem európai is. Emlékművet felújítani mindig tisztelgés a múlt előtt. Egy Szentháromság szobor napjaink Európájában nem csak a múltat tükrözi, hanem a jövőbe is mutat. Hasonlóképpen a bérmálás szentségében való részesülés is nem csak a katolikus elődök hitében való megerősödést jelenti, hanem a jövőre való lelki felkészülést is. Európában és Pákán is igaz, hogy a jövő azoké akiknek erősebb a hitük. A múltban közösségeink az ellenség által sanyargatott vagy a járványok miatt meggyötört emberek megerősítéséért emeltek Szentháromság-szobrokat. Ez a megújított szobor hirdeti azokat a keresztény fundamentumokat amelyeken nem csak az európai kultúra épül, hanem amelyekre 70 éve az Európai Unió elődjét jelentő Európai Gazdasági Közösséget is építették. A II. világháború után az egység, különbözőség, egyenlőség hármasságában gyökerezett az Európai Unió politikai gondolata. Ez jelentette a tagállamok önkéntes politikai egységét, a nemzetek kulturális különbözőségét és az államokat, embereket megillető jogegyenlőséget, hangsúlyozta az Országgyűlés elnöke.
A napjainkra jellemző nagy európai politikai hangzavar ellenére látható, hogy a 21. században két politikus létezik: aki hűséges az unió alapelveihez és aki nem. A hűségesek tiszteletben tartják a szuverén tagállamok politikai egységét, a nemzetek kulturális különbözőségét, az emberi méltóságot szavatoló jogegyenlőséget. A hűtlenek elakarják távolítani Istent Európából, az unió dokumentumaiból és elakarják sorvasztani az európai kereszténységet. Isten nélküli 21. századi Európát akarnak. De láthattuk az elmúlt évtizedekben, hogy amit Isten nélkülinek hirdetnek nem csak Istentelen, hanem embertelen is lesz. A hűtlenek az EU tagállamok politikai egysége helyett a nemzeti államok felszámolásával egy birodalmat akarnak építeni, amelyben a demokrácia kulisszái mögött egy pénzéhes, rejtőzködő, szűk kisebbség diktatúrája irányít. Elakarnak törölni minden nemzeti kulturális különbözőséget. A nemzetekből önazonosság nélküli fogyasztói tömegeket akarnak gyúrni. A kereszténység helyett a hitetlenség, a kétkedés, a cinizmus kultúráját hirdetik. A minden és mindenki egyenlőségének és korlátok nélküli szabadságának hamis mítoszát terjesztve igazából a társadalom újbóli teljes alávetettségét akarják megvalósítani. Ennek érdekében szétakarják zilálni azokat az intézményeket, közösségeket - nemzeti államokat, családokat, egyházakat -, amelyek védelmet és biztonságot nyújthatnak az európai embernek. Ha nem vigyázunk, gyermekeink, unokáink gondolkodásának uralásán keresztül egy emberöltő alatt kiforgatják önmagukból társadalmainkat. Ezért is fontos, hogy ma ezek a fiatalok, hitük megerősítésével emlékeztetnek minket Reményik Sándor szavaira: Ne hagyjátok a templomot. A templomot, s az iskolát.
Kövér László kiemelte: az elmúlt 10 évben a Kárpát-medencében a kormány támogatásával 2800 templom újult meg és 130 templom épült. A felújított Szentháromság-szobor és a hitükben megerősödő bérmálkozó fiatalok azt üzenik: a magyarság változatlanul a keresztény hűség népe, hogy Magyarország változatlanul ragaszkodik Európa és az Európai Unió keresztény gyökereihez, mondta Kövér László.
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Női labdarúgó BL-döntő 2020 évben
  2020-08-30 20:04:11, vasárnap
 
  Wolfsburg - Lyon 1:3
Gólszerzők: Le Sommer (25.), Kumagai (44.), Gunnarsdottir (88.), illetve Popp (57.)
Videó a gólokról Link

Lyon csapata lett a B.L. győztese - sorozatban az 5. alkalommal.

...... ........... ......



...... ........... .....


Nagyobb kép Link
...... ........... ..............



*
- M4 sport hírek:
Marozsán Dzsenifer csapata, a címvédő Olympique Lyon nyerte a női labdarúgó Bajnokok Ligáját: vasárnap a San Sebastian-i fináléban 3-1-re legyőzte Jakabfi Zsanett együttesét, a Wolfsburgot
A magyar származású olimpiai bajnok német válogatott futballista a 87. percig volt pályán a francia együttesben, míg a magyar válogatott legjobbja a cserepadról nézte végig az összecsapást.
A Lyon kezdettől fogva irányította a találkozót, és a szünetig kétgólos előnyre tett szert. A wolfsburgiak a második félidőben rákapcsoltak, és az 57. percben szépítettek, de a hajrában egy szerencsés góllal a franciák bebiztosították sikerüket.
A 28 éves Marozsán - akit 2016-ban és 2018-ban is a világ legjobb női labdarúgójának választottak - a negyedik BL-győzelmét ünnepelhette.
A női BL végjátékát a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül rendezték meg a negyeddöntőktől Bilbaóban és San Sebastianban.
A BL-ben 2017 áprilisa óta veretlen Lyon sorozatban ötödször, fennállása során pedig hetedszer (2011, 2012, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020) hódította el a legrangosabb kupasorozat trófeáját.
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Romantic Paradise (Live in Italy) - André Rieu
  2020-08-30 19:50:28, vasárnap
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
Richard Clayderman - Dreams
  2020-08-30 19:48:54, vasárnap
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
Központi tanévnyitó szentmise Pécsi Egyházmegye
  2020-08-30 19:43:39, vasárnap
 
  A Pécsi Egyházmegye köznevelési intézményeinek közös tanévnyitóját idén Komlón tartották

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Pécs_Havas boldog asszony   
     2/39 oldal   Bejegyzések száma: 385 
2020.07 2020. Augusztus 2020.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 385 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 712
  • e Hét: 6513
  • e Hónap: 39667
  • e Év: 273414
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.