Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/19 oldal   Bejegyzések száma: 188 
A kókuszolaj ezernyi arca
  2020-08-30 00:02:35, vasárnap
 
 



Manapság sok ember életét megkeseríti az elhízás és a súlyfölösleg. Többen vagyonokat költenek drága csodaszerekre, pedig sok esetben csak ki kell mennünk a konyhába és keresnünk olyan alapanyagokat, amelyek segíthetnek a súlycsökkentésében, és akár még több energiánk is lesz tőle. Az egyik ilyen a kókuszolaj lehet.

A testünk és az agyunk is jól jár
A kókuszolaj olyan egészséges zsírokat tartalmaz, melyek nemcsak a testnek, hanem az agynak is hasznosak, mivel energiát biztosíthatnak számukra.

Egészséges zsírsavak tárháza
A kókuszolaj egészséges zsírsavakat tartalmaz, melyek zsírégetésre ösztönzik a szervezetünket, így biztosítják az energiát számunkra. A kókuszolaj másik csodás hatása, hogy megemeli a jó, azaz a HDL-koleszterin szintjét a vérben, ez pedig csökkentheti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

A kókuszolaj és a szív egészsége
Számos tanulmány számolt be arról, hogy azokon a trópusi területeken, ahol az emberek napi rendszerességgel fogyasztanak kókuszolajat, a népességnek csupán minimális százaléka szenved szívbetegségben.

A száj egészségét is biztosítja
A kókuszolajos öblögetés is nagyon hasznos lehet. Egyrészt pozitívan hat a szájhigiéniára, másrészt a szájfertőzések kialakulása ellen is védelmet élvezhetünk. Mindemellett az is bebizonyosodott, hogy a kókuszolaj rendszeres fogyasztása csökkenti a megfázás és más fertőzés kialakulásának kockázatát. Mivel a kókuszolaj elpusztítja a szájban lévő baktériumokat, hatékonyan csökkentheti a fogszuvasodás és a fogínybetegségek kialakulásának kockázatát.

A szépségápolásban is hasznát vehetjük
A kókuszolajos hajpakolás fényessé és egészségessé varázsolja a hajat. A bőrápolásban is rendszeresen használhatjuk, hiszen táplálja a száraz bőrt, sőt ekcéma esetén is javulást érhetünk el, ha a kényes testrészre kenegetünk egy kevés kókuszolajat. Az arcbőrre is használhatjuk, hiszen remekül hidratál, ezen kívül a napsütés okozta bőrkárosodástól is megóvhat bennünket.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Gyulladás csökkentése C-vitaminnal
  2020-08-29 23:46:50, szombat
 
  C-vitamin felirat egy táblán, körülötte egész és félbevágott gyümölcsök és zöldségek, narancs, eper, kivi, citrom, grépfrút, paprika, spenót.
A C-vitaminról eddig sok csodás dolgot hallottunk, hiszen többek között felgyorsíthatja a sebgyógyulást, pozitívan hat a vérerek működésére és a fogíny erősítésében is aktívan részt vesz. A C-vitamin nagyon sokféle zöldségben és gyümölcsben megtalálható, így értelemszerűen minden egyes nap hozzájuthatunk, azonban mégis kevesen táplálkoznak úgy, hogy megfelelő mennyiségben legyen a szervezetükben, így nem meglepő, hogy sok ember szenved C-vitamin-hiányban. Ebben az esetben azonban számos egészségügyi probléma is létrejöhet, akár krónikus gyulladás, de szívbetegség, emésztőrendszeri rendellenesség és még kimerültség is kialakulhat.

A C-vitamin hiánya és a gyulladásos markerek
A vérben a C-reaktív fehérje magas szintje jelzi, ha gyulladás található a szervezetben. Ez egyben arra is utal, hogy kevés a szervezetben a C-vitamin, azaz nem megfelelő az érintett személy táplálkozása.

A gyulladás és ami mögötte van
Amikor gyulladás alakul ki a szervezetben, akkor testünk védekezik a behatoló kórokozókkal, fertőzésekkel szemben. Ez alapvetően elősegíti az öngyógyulást, ugyanis kismértékű gyulladás a szervezetben még semmilyen veszélyt, egészségügyi kockázatot nem jelent. A baj akkor kezdődik, amikor a CRP folyamatosan, hosszú időn keresztül magas értéket mutat, mert ez azt jelzi, hogy a gyulladás magas szintű, ami viszont már komoly betegségek kialakulásához is vezethet. Kutatások is igazolják, hogy a hosszú időn keresztül fennálló magas CRP-szint akár a szívrohamot és más szívbetegségeket is előre jelezheti, így ezt mindig nagyon komolyan kell venni.

A kónikus gyulladás nem csak szívbetegségeket okoz
Amikor krónikus gyulladás alakul ki a szervezetben, akkor nemcsak a szívroham és a szívbetegségek kockázata emelkedhet, hanem akár a rákos megbetegedéseké is.

A C-vitamin segíthet
Ha szeretnénk csökkenteni a gyulladást a szervezetünkben, akkor mindenképpen szükséges a C-vitamint pótolni. Ez a vitamin ugyanis nemcsak gyulladáscsökkentő, hanem gyulladásgátló hatással is rendelkezik, mivel olyan antioxidáns vitaminról van szó, amely eredményesen harcol a szabad gyökökkel szemben is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A tea és a teázás előnyei
  2020-08-29 23:40:32, szombat
 
 



Teázni sok ember szeret, hiszen van a teázás szertartásában valami különleges és felemelő, főleg akkor, ha olyan teát fogyasztunk, amelyet még kedvelünk is. A tea rendszeres fogyasztása nagyon is egészséges. A legtöbb tea flavonoidokban gazdag. Ezek a flavonoidok pedig olyan antioxidánsok, amelyek hatásosan harcolnak a szabad gyökökkel szemben, így védelmezve bennünket számtalan betegséggel szemben. A teák teanint tartalmaznak, amely nagyon hatásos az éberség fokozásában. A teacserje polifenolokban is rendkívül gazdag. Ezek a polifenolok megtalálhatók az olyan természetes táplálékokban, mint a zöldségek és gyümölcsök. A polifenolok olyan természetes vegyületek, amelyek csökkenthetik egyes betegségek kialakulásának a kockázatait, mint például a rákos megbetegedések, illetve a szívbetegségek.

Oolong tea
A kutatások azt bizonyítják, hogy az oolong tea az egyik legegészségesebb tea, hiszen többek között nagyon hasznos lehet azok számára, akik ekcémától szenvednek. Mivel az oolong tea is tele van antioxidánsokkal, így eredményesen csökkentheti az LDL-koleszterin szintjét. Napi néhány csésze oolong tea elfogyasztása a magas vércukorszintre is jó hatással van.

A fekete tea előnyei
Igaz, hogy a fekete tea tartalmaz koffeint, mégis számtalan kutatás bizonyítja, hogy mennyire egészséges. A legutóbbi kutatások szerint ellensúlyozni tudja a cigaretta káros hatásait, hiszen védelmet jelent a tüdő számára az oxidatív stresszel szemben. Mivel a fekete tea sok polifenolt tartalmaz, így a szívkoszorúér-betegség kockázati tényezőit is jelentősen csökkenti. Ehhez rendszeresen szükséges fogyasztani és napi legalább 3 csészényit szükséges meginni belőle. Azt azonban jó tudni, hogy a fekete teát is túl lehet adagolni, ami fejfájással, ingerlékenységgel és alvási gondokkal járhat együtt.

Fehér tea
Mivel a fehér tea is sok polifenolt tartalmaz, így alkalmas lehet a rákos betegségek ellen. A fehér tea olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek megakadályozzák a kollagén mihamarabbi "lebomlását", így ha rendszeresen fogyasztjuk, lelassulnak az öregedési folyamatok, így a ráncok is később jelenhetnek meg.

Zöld tea
A zöld tea tartalmazza a legtöbb antioxidánst és polifenolt az összes tea közül, ezért nagyon előkelő helyet foglal el. A zöld tea javíthatja a kognitív funkciókat, illetve számos kutatás szerint csökkenheti az olyan idegrendszeri betegségek kialakulását, mint az Alzheimer- vagy a Parkinson-kór.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Fokhagyma hatásairól
  2020-08-29 23:28:17, szombat
 
  A fokhagymát már évezredek óta használják, hiszen rengeteg, erősen gyógyító hatással rendelkezik...
Segítségével csökkenthető a magas vérnyomás, és koleszterinszint, de eredményeke értek el a szívkoszorú-ér betegség, és az infarktus utáni felgyógyulás kezelésében is.

Számos tanulmány alapján bizonyították, hogy a fokhagyma lassítja az érelmeszesedés folyamatát, és csökkenti a magas vérnyomást. Segítségünkre lehet a vastagbélrák, gyomor-, emlő-, és prosztatarák kialakulásának elkerülésében.

Erős szaga miatt sokan nem szeretik a fokhagymát, ezért készülnek már "szagtalanított" fokhagyma kapszulák, és különböző étrend kiegészítők is. Azonban, jó tudni, hogy ezeknek sokkal kevesebb az allicin tartalma, ezért a hatóerejük is gyengébb.

A kínaiak úgy fogyasztják a fokhagymát, mint a cukorkát. Bevesznek egy megtisztított gerezdet a szájukba, majd fél órán keresztül szopogatják. Hatóanyagai a nyálkahártyán keresztül felszívódnak, és egyből tisztítani kezdik a szervezetet. Fél óra múlva köpjük ki a fokhagymát, majd mossunk fogat, és öblítsük ki a szánkat. Ha úgy érezzük, hogy erősen fokhagyma szagunk van, rágjunk el egy szem kávét, vagy egy friss petrezselyemszálat.

A fokhagyma megtisztítja a szervezetet, elősegíti a vesék működését, erősíti az immunrendszert, javítja az étvágyat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Szájvíz - másféle felhasználása
  2020-08-29 23:25:09, szombat
 
  Valószínűleg te is tartasz valamilyen szájvizet a fürdőszobában, és naponta használod fogmosás után. De tudtad, hogy ezen kívül rengeteg mindenre jó még? Íme néhány meglepő alkalmazása:

Izzadás ellen
Voltál már olyan helyzetben, amikor nem volt otthon dezodor? Csak önts egy kis szájvizet egy vattára és kend a hónaljadra. Ez a szer tökéletesen megakadályozza az izzadást.

Vécéillatosító
Ha a szájvízzel lemossuk a vécét, nemcsak jó lesz az illata, de megöl minden baktériumot, gombát.

Szúnyogriasztó
Ha szúnyogcsípésed van, vagy más rovarcsípés, enyhíti a viszketést.


Korpásodás ellen
Meglepő, de ajánlott korpásodás ellen. Mivel a korpa vagy baktérium vagy gombafertőzés miatt alakul ki, fertőtleníti a fejbőrt. Csak kend rá hajmosás előtt.

Pattanásokra
Vattával töröld át a pattanásos bőrt, és leszárítja és fertőtleníti a csúnya vörös pattanásokat.

Láb és körömgombára
A szájvíz zseniális orvosság körömgombára. Egy szájvizes lábfürdő 30 percig elég ahhoz, hogy a szájvíz elpusztítsa a gombát.

Fogkefe tisztán tartása
Ha a fogkefe tartósan nedves környezetben a fürdőszobában áll, könnyen felhalmozódnak a baktériumok a szőr között. Ezért egyszerűen tölts egy pohárba szájvizet és állítsd bele a fogkefét egy éjszakára. A baktériumoknak nincs esélye!

Monitor tisztítása
A főnök azt fogja hinni, megőrültél, ha szájvizet spriccelsz a számítógép képernyőjére, de a szájvíz könnyen leszedi az olajos-zsíros réteget a képernyőről: csak egy kicsit töröljed át, és újra tiszta lesz.

Szagtalanít
Még a szemetesben is hasznos. Csak tegyél néhány cseppet egy rongyra, és rakd a szemetes aljára. Elveszi a bűzt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Macskák távoltartására
  2020-08-29 23:20:55, szombat
 
  Hétköznapi illatok, amiket utálnak a macskák: nem csak a citrusféléktől undorodnak
A macskák bizonyos szagokat kifejezetten utálnak, pedig az emberek többsége kedveli őket.

A macskák szaglása még egyes kutyafajokénál is jobb, az emberekénél pedig százszor erősebb.
Nem meglepő tehát, hogy a házi kedvencek és a gazdik nem ugyanúgy érzékelik ugyanazt az illatot. Vannak olyan, emberi orr számára kellemes aromák, amiket a cicák kifejezetten utálnak.

Citrusfélék: narancs, citrom, lime és grépfrút
A citrusokat köztudottan utálják a macskák. Elég csak egy kis citromhéjat lereszelni, és kiszórni a kertbe az ott ólálkodó kéretlen bajszos látogatóknak, többet vissza sem néznek a portára.

Ugyanez igaz azokra a macskákra is, akik otthon előszeretettel legelészik a szobanövényeket: a citrusokhoz nagy valószínűséggel nem nyúlnak majd.

Levendula, geránium és eukaliptusz.
Ezeket a növényeket nemcsak utálják a macskák, de fokozott óvatosságra van szükség a jelenlétükben, mert még enyhén mérgezőek is a cicák számára. Ha elfogyasztják, émelyegnek, hánynak, fogyás, levertség és bőrszárazság jelentkezhet náluk.

Rozmaring, kakukkfű A rozmaring és a kakukkfű intenzív illatát sem kedveli a macskák többsége. Szerencsére ezek a fűszernövények nincsenek negatív hatással rájuk nézve, bár igen kicsi az esély arra, hogy elfogyasszák.

Fenyő és cédrus
Jó tudni, hogy talán azért kerüli a macska az illatosított kavicsokkal teli alomtálcát, mert nem rajong a fenyőillatért, hát még a cédrusért. Inkább illatanyagmentes almot érdemes beszerezni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
A csodák léteznek...
  2020-08-27 23:01:44, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Nekem...
  2020-08-27 23:00:49, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Rózsafűzér
  2020-08-27 22:59:39, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Van egy olyan érzésem :-)
  2020-08-27 22:58:45, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     2/19 oldal   Bejegyzések száma: 188 
2020.07 2020. Augusztus 2020.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 188 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 175
  • e Hét: 10289
  • e Hónap: 24038
  • e Év: 228739
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.