Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Ásványok
  2021-02-22 20:28:58, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Akvakvarc
  2021-02-22 20:28:11, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Szép achát
  2021-02-22 20:27:14, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Módszerek emésztési gondok leküzdésére
  2021-02-22 19:51:48, hétfő
 
  Olyan ember talán nincs is a világon, aki életében legalább egyszer ne küzdött volna emésztési gondokkal, akár émelygéssel, hányással, hányingerrel, puffadással, fokozott bélgázképződéssel, hasmenéssel vagy ellenkezőleg székrekedéssel.

Amennyiben valaki gyakran küzd emésztési gondokkal, jól teszi, ha odafigyel arra, hogy milyen táplálékokat fogyaszt. De vannak más praktikák, módszerek is arra vonatkozóan, hogy mit tegyünk, és mit ne tegyünk, ha emésztési gondjainak vannak. A cikkben néhány hasznos tippet mutatunk be az emésztési gondok leküzdésére, megszüntetésére.

A feldolgozott élelmiszerek nagyon sok káros anyagot tartalmaznak. Nyilván ezek a vegyi anyagok - például tartósítószerek, színezékek, mesterséges édesítőszerek - nem halálosak, de nagyon negatívan hatnak az emésztésre.

Amennyiben túl sok feldolgozott élelmiszert fogyasztunk, úgy gyulladás alakulhat ki a szervezetben, ráadásul a bélflóránk egyensúlya is felborulhat, hiszen a feldolgozott élelmiszerek elpusztíthatják a jó baktériumokat.

A feldolgozott élelmiszerek helyett olyan táplálékokat kell magunkhoz venni, amelyek jót tesznek az egészségünknek és az emésztésünknek. Ilyenek a zöldségek, a gyümölcsök, a teljes kiőrlésű gabonák, a hüvelyesek és a magvak.

Az emésztési problémák ellen nagyon hatásos, ha rostban gazdag ételeket fogyasztunk. Ezeknek a rostoknak két formája van, az oldható és az oldhatatlan rostok. Mindkettő nagyon fontos az emberi szervezet számára, mert amíg az egyik segíti, hogy normális legyen a székletünk, addig a másik hozzájárul a megfelelő bélmozgáshoz. Sok rostot tartalmaznak a gyümölcsök, a zabkorpa, a magvak és a hüvelyesek.

A telített zsírokban gazdag táplálkozás is emésztési gondokat okozhat. Ezeknek az állati eredetű zsíroknak csökkenteni kell a bevitelét, ellenben sok telítetlen zsírban gazdag ételt szükséges fogyasztani az emésztési rendellenességek leküzdésére.

Amikor nem iszunk elegendő vizet, ki is száradhatunk, de még székrekedésünk is lehet. Vizet inni nemcsak azért kell rendszeresen, hogy normális legyen a székletünk, hanem azért is, mert az elegendő mennyiségű víz nélkülözhetetlen a megfelelő bélmozgáshoz.

Ha valaki emésztési gondokkal küzd, akkor csökkentenie kell az alkoholfogyasztást és a koffeinbevitelt, mert mindkettő gyulladást generálhat a szervezetben, illetve a savas reflux kialakulásáért is felelőssé tehetők.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Az immunrendszer erősítése
  2021-02-22 19:49:39, hétfő
 
  Az immunrendszer egyik kiemelt feladata az, hogy hatékonyan küzdjön meg a betolakodókkal szemben, melyek lehetnek különféle kórokozók, gombák, vírusok vagy baktériumok.

Ha az immunrendszer gyenge, akkor a sejtjei csak későn és lassan érzékelik ezeket a betolakodókat, így elmaradhat a védekezés, vagy csak olyan gyenge lesz, hogy a kórokozók vígan és könnyedén tehetik a dolgukat, fertőzéseket és betegségeket okozhatnak.

Nekünk is meg kell tennünk a megfelelő lépéseket, hogy az immunrendszerünk egészséges és hatékony maradjon. Helyesen kell táplálkoznunk, friss oxigénnel kell ellátnunk a szervezetünket, aktív életmódot kell folytatnunk, sőt ha szükséges, kiegészítőket is kell szednünk.

Olyan tápanyagokat kell fogyasztanunk, melyek megerősítik szervezetünk első védelmi vonalát. Az egyik leghatékonyabb immunrendszert erősítő vitamin a C-vitamin, amely még a gyulladással szemben is hatékony védelmet biztosít. Ez azért is olyan lényeges, mivel számos komoly betegség általában a krónikus gyulladás talaján jön létre.

Szerencsére a zöldségek és a gyümölcsök nagyon sok C-vitamint tartalmaznak, így egészséges táplálkozással egyértelműen növelhetjük szervezetünkben a mennyiségét. A C-vitamin gazdag forrásai közé tartoznak a citrusfélék, az eper, a paprika, a paradicsom, a brokkoli, a kelkáposzta és a mangó is.

A probiotikumok is hatásos módjai annak, hogy növeljük szervezetünk immunitását és megerősítsük az immunsejtjeinket. A probiotikumok által egyensúlyba kerülhet a bélflóra, azaz megfelelő lesz a jó és a rossz baktériumok aránya, így jobb lesz emésztésünk és a tápanyagok felszívódása. Probiotikumokban gazdagok az erjesztett táplálékok, például a savanyú káposzta, a joghurt vagy a kefir.

Az immunrendszer egészségét támogatja a D-vitamin is. Ennek a vitaminnak kiemelkedő szerepe van az antitestek termelésében, így nagyon hatékony lehet a különféle betegségek megelőzésében, például a légzőszervi vagy az autoimmun betegségek esetében.

Az E-vitamin is nagyos hasznos az immunrendszer fellendítésében, amely a C-vitaminhoz hasonlatosan antioxidáns hatással rendelkezik. Erre a vitaminra is szükségünk van, hogy az immunrendszerünk egészségesen működjön, ezért érdemes rendszeresen fogyasztani a dióféléket, a magvakat és a növényi olajokat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2021.01 2021. Február 2021.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 439 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3587
  • e Hét: 9943
  • e Hónap: 23692
  • e Év: 228393
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.