Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Torbenita ásvány
  2021-03-06 21:43:43, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Topáz
  2021-03-06 21:42:01, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Tetrahedrite ásvány
  2021-03-06 21:41:14, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Sárga kristályok
  2021-03-06 21:40:12, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Szép ásvány
  2021-03-06 21:39:21, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Vérnyomás csökkentésére-természetes módszerek
  2021-03-06 21:37:15, szombat
 
  Manapság nagyon sokan szenvednek magas vérnyomástól. Ez a betegség nagyon sokáig nem okoz semmiféle tünetet, ezért csendes gyilkosnak is nevezik. Sok esetben csak akkor derül rá fény, amikor valaki súlyos beteg lesz, ami lehet agyvérzés, szívinfarktus és ezt sajnos sokan nem élik túl, gyakran pedig maradandó károsodás jön létre. A magas vérnyomás szív- vagy veseelégtelenséget is okozhat.

A magas vérnyomás kialakulásában nagyon sok tényező játszik szerepet. Ilyen a mozgásszegény életmód, a nem megfelelő étrend, a túlsúly, az elhízás, az inzulinrezisztencia, a cukorbetegség, a vesebetegség, de egyes gyógyszerek is okai lehetnek a kialakulásának, illetve akár még genetikailag is örökölhetjük.

Az egészséges táplálkozás kiemelten fontos a magas vérnyomás kezelésében. A zöldségek, a gyümölcsök és a diófélék nagyon sok értékes tápanyagot, köztük káliumot, magnéziumot és kalciumot tartalmaznak, melyek nagyon hasznos szerepet töltenek be az egészséges vérnyomás fenntartásában.

Számos természetes módszer is létezik a magas vérnyomás csökkentésére, az egyik ilyen a céklalé, ami magas koncentrációban tartalmaz nitrátokat, melyek a vérben dinitrogén-oxiddá alakulnak át és ez pozitívan hat az erekre, hiszen tágítja azokat. Ez a hatás pedig hozzájárul a vérnyomás stabilizálásához.

A vérnyomás csökkentésében egy másik antioxidáns anyag, a koenzimQ-10 is kiemelt szerepet játszik, hiszen támogatja a sejteket az által, hogy segíti az energiatermelésüket. Számos kutatást is végeztek vele kapcsolatban, melyek azt mutatják, hogy nemcsak a szisztolés, hanem a diasztolés vérnyomást is csökkentheti.

A galagonya hazánkban jól ismert gyógynövény, de a kínai orvoslás is évszázadok óta alkalmazza. Pozitívan hat a szív egészségére, csökkenti a magas vérnyomást, és emésztési gondokra is bátran használhatjuk. A galagonya antioxidáns hatású polifenolokkal van tele, melyek eredményesen csökkentik a gyulladást.

A szőlőmag is nagyon hatásos lehet a magas vérnyomás csökkentésében, illetve emellett számos más egészségügyi előnye is van, többek az immunrendszer megerősítésében is aktívan részt vesz.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Az immunrendszerünk jelez, ha baj van
  2021-03-06 21:28:50, szombat
 
  Az immunrendszer gyengülését sok tünet jelezheti. Amennyiben észleljük magunkon ezeket, próbáljunk kiegyensúlyozottan, tápanyagokban gazdagon étkezni, hiszen lehet, hogy a szervezetünkből hiányzik valamilyen vitamin vagy ásványi anyag.

A gyakori fertőzések is jelei lehetnek annak, ha az immunrendszerünkkel gondok vannak. A téli hónapokban akkor is lehetünk náthásak, ha éppen odafigyelünk a kellő mennyiségű vitamin és ásványi anyag bevitelére, de ha más fertőzéseket - például gyakori bőrfertőzést - tapasztalunk, akkor mindenképpen fordítsunk nagyobb gondot a védelmi rendszerünk megerősítésére.

Az immunrendszer gyengülését jelzi az is, ha sokszor van hólyagfertőzésünk, azaz ha gyakran felfázunk. A felfázást az elszaporodó baktériumok okozzák, így különösen fontos, hogy a húgyhólyagfertőzés elkerülése érdekében erősítsük az immunrendszerünket.

Az allergiás megbetegedés is arra utalhat, hogy az immunrendszerünkkel nincs minden rendben. Más panaszok is megjelenhetnek, például szénanátha, ízületi fájdalom vagy éppen súlyos bőrkiütés, ami semmilyen módon, semmilyen kezelés hatására nem akar elmúlni.

Immunrendszerünkkel akkor is gondok lehetnek, ha az emésztésünk nem megfelelő, azaz gyakran vannak bélrendszeri gondjaink. A puffadás, a hasi fájdalom, a székrekedés, a hasmenés vagy ezek gyakori váltakozása is jelzi, hogy az emésztésünk és így az immunrendszerünk sem működik megfelelően. A tartós emésztési gondok mindenképpen valamilyen immunproblémára utalnak, így egy alapos kivizsgálás szükséges lehet, hogy aztán a terápia is elkezdődhessen.

Az immunrendszer rendellenes működését jelzi az is, ha a kezünkön, a lábunkon vagy a testünk más pontján bőrfertőzések vagy olyan sebek vannak, melyek nem akarnak gyógyulni, vagy hosszú hónapokig tart amíg meggyógyul. Ebben az esetben is egy alapos orvosi kivizsgálás szükséges, mert amíg az immunrendszer nem működik kielégítően, a bőrünk állapota sem fog javulni.

Amennyiben nem tartózkodunk elegendő időt a napon, nem termelődik elegendő D-vitamin a szervezetünkben, így az immunrendszerünk szintén nem lesz kielégítő állapotban. Erre a vitaminra mindenkinek szüksége van, hiszen az immunrendszer fontos szereplője. A napfény ráadásul aktiválja az immunsejteket, melyek hozzájárulnak az immunfunkciók fokozásához.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2021.02 2021. Március 2021.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 334 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1512
  • e Hét: 6357
  • e Hónap: 37843
  • e Év: 242544
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.