Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Harmónia......
  2021-04-05 12:01:31, hétfő
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2021-04-05)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Újszerűség hatja át.
Szélmalom - erőfecsérlés, kilátástalan küzelem, megzabolázott erő

Mondd, meddig harcolsz még az óriásokkal, Don Quijote? A kilátástalan küzdelem mire való? Ez a kártya arra figyelmeztet, hogy engedd szabadon dolgozni életed szélmalmait, hogy neked őröljék a gabonát, és ne harcolj feleslegesen, kreált ellenségekkel. A szélmalomharc nem a te harcod! A szélmalom a természet egyik őserejét, a szelet fogja igába, s dolgoztatja meg a maga örömére. Az őselemek együtt (kő és szél) élelemhez juttatják az embert, megőrlik a gabonát. Szélmalmot viszont csak széljárta helyre érdemes építeni, hiszen ott lesz hatékony a működése. Az ember uralmát jelképezi a természet erői felett.

Szerelmi üzenete: Párkeresőknek a kilátástalan kapcsolat kergetése helyett a realitás talajára helyezett ismerkedést jelzi. Párkapcsolatban élőknek pedig felveti a kérdést: ki ebben a kapcsolatban a szél, és ki a malom?

Ezt mondja neked:

Vigyázz, sebezhető vagy, ne menj túl közel a harc színteréhez!
Nagyon kellemes, ha engedsz a szenvedély szelének, hogy úgy pörgessen, ahogy csak akar.
Óráid pörögnek, mint a malomkerék. Becsüld meg a pillanatnyi örömöket.
Erre is gondolj: Don Quijote harca a szélmalommal. Olvasd el a könyvet, vagy legalább hallgasd meg a Neoton Família régi slágerét.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A teremtés szimbóluma......
  2021-04-05 11:54:57, hétfő
 
  Miért épp a parányi tojás vált a világ, s a teremtés szimbólumává? Mert az apró, s törékeny tojás, csakúgy, mint a várandós édesanya életet oltalmazó anyaméhének "tojásformája", magában rejti a titkot: a születés, a teremtés misztikus titkát.

A poláris Világtojás

A teremtésmítoszok nagy csoportja a világ keletkezését, mint a tojásból való megszületést írják le. Ez maga a világtojás, melynek fontos mozzanata a tojáshéj kettéválása. A felső rész jelképezi magát az eget, ennek tartalma a tojássárgája, a férfias minőségű Nap, az éltető erő szimbóluma. Ennek kiegészítő, poláris párja a női minőségű alsó rész, amely az életnek megágyazó Anyaföld jelentését hordozza, a tojásfehérje pedig, a szimbólumok világában szintén nőként ábrázolt Holdat idézi.

A teremtés törvényszerűségeit jelképekbe szedő szimbólumok tanában ezért a tojás az Ég és Föld, az Isten és az Ember, a Nap és a Hold, a szellem és az anyag kiegészítő párjait egyszerre jelképezi.

Vagyis az önfenntartó, egymást kiegészítő és egymást feltételező szerves lét kettőségét: a férfit és a nőt, a sötétet és a világosságot, a szárazat és a nedveset, azaz létünk legfontosabb törvényét: a polaritást hordozza magában.

Így vált a parányi tojás a nagybetűs Életet jelképévé, melynek jellegzetes formája a kozmosz, a világmindenség lenyomata. S egyben utal a természet állandó körforgására: a születés-elmúlás ismétlődő folyamataként a tavasz legfontosabb üzenetére, a természet újjászületésére, az életfa sarjadására, a madarak fészekrakására, az élet magasabb rendű, egyre fejlődő spirális körforgására.


Mert a tojás Kicsiségében is képes a világegyetem nagyságát, az élettelenből élőbe való átmenetét, az örök élet, az újjászületés megfejthetetlen rejtélyét, az emberi ésszel föl nem foghatót, az Istenit jelképezni.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Húsvét hétfő.........
  2021-04-05 11:48:05, hétfő
 
 




A húsvéthétfői locsolkodás sokkal több egy szórakozásnál. Ősi hagyomány, a régmúlt idők homályába vesző termékenységi rítus, és utalás a keresztségre, de ez a szokás Jeruzsálem legendájára is visszavezethető. A közép-európai húsvéti népszokást gyakran vízbevető vagy vízbehányó hétfőnek is neveztek, mert ilyenkor a lányokat vödrökből locsolták, esetenként pedig a kútba vagy az itatóvályúba dobták.

,,Kelj fel párnádról, szép ibolyavirág,
Tekints ki az ablakon, milyen szép a világ!
Megöntözlek gyorsan harmat friss illatával,
Teljen a talicskám sok piros tojással!"
(Húsvéti locsolóvers)

Hittek a víz termékenységvarázsló erejében

A húsvéti locsolkodás hagyománya a pogány időkre nyúlik vissza, ami egykor a termékenységet és a tisztító szertartásokat szimbolizálta. Néhány megközelítés szerint a locsolkodás ősi eredete a termékenységvarázslás rítusára vezethető vissza, hiszen a termékenységkultusz csaknem egyidős az emberiséggel.

A locsolkodás abból a korból ered, amikor az emberek a vízhez két fontos fogalmat csatoltak: a megtisztítást és megújulást. A pogány idők után ez a szokás már inkább a vízzel való keresztségre utalt ami mind a mai napig fennmaradt az európai, sőt leginkább a közép-európai országokban.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 223 db bejegyzés
e év: 2716 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1930
  • e Hét: 5098
  • e Hónap: 7232
  • e Év: 59790
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.