Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/16 oldal   Bejegyzések száma: 159 
7 egészséges reggeli, amely segíti a fogyást
  2018-10-04 11:46:28, csütörtök
 
  7 egészséges reggeli, amely segíti a fogyást

A reggeli a nap legfontosabb étkezése. A nap első étkezése befolyásolja egész napos táplálékbeviteledet. Ha ugyanis rossz minőségű, magas cukor és szénhidráttartalmú ételeket eszel, a vércukrod ingadozni kezd, sokkal hamarabb leszel éhes. Ha fogyni szeretnél, akkor mindenképpen olyan ételeket egyél, amelyek összetett szénhidrátban, fehérjében és rostban gazdagok.


A zabpehely egészséges és még finom is, így tökéletes választás reggelire, ha fogyni szeretnél. A zab alacsony kalóriatartalmú, de rostban és fehérjében magas. Ez két olyan tápanyag, amelyek befolyásolják az étvágyat és a testsúlyt. A zabpehelyből legtöbbször zabkását készítünk. Itt szuper zabkása recepteket találsz a reggelidhez.






Tojás

Az egyik legjobb választás reggelire, mert sok fehérjét tartalmaz. Nagyon sok fontos vitamin és ásványi anyag van benne. A magas fehérjetartalmának köszönhetően a tojás csökkentheti az étvágyat, így ha főtt tojást, vagy omlettet reggelizel később leszel éhes.

Joghurt

A krémes, finom joghurt kiválóan kiegészíti a fogyókúrát. Különösen a görög joghurtban van nagy adag fehérje. Egy vizsgálat szerint azok a nők, akik rendszeresen fogyasztottak reggelire joghurtot, azok a nap folyamán 100 kalóriával kevesebbet ettek, mert kevésbé voltak éhesek. Egy másik tanulmány szerint pedig azok, akik hetente legalább 7 adag joghurtot ettek, azok kevésbé voltak hízásra hajlamosak. Tápláló reggelihez próbáld ki a joghurtot vegyes gyümölccsel, chiamaggal, vagy búzsacsírával.

Smoothie

A smoothie gyors és egyszerű módja annak, hogy tápláló reggelit vigyél be a szervezetedbe. Ezek a gyümölcsből és zöldségből készült levek alacsony kalóriatartalmúak, de rostban gazdagok. Még táplálóbbak, ha diófélékkel, magvakkal, vagy fehérjeporokkal turmixolod össze.







Tovább a linkre kattintva:

Link
 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD  
10 ok, amiért érdemes sok szőlőt enni
  2018-09-04 08:26:50, kedd
 
 
10 ok, amiért érdemes sok szőlőt enni







Sokan nem tudják, hogy a szőlő egy igazi antioxidánsbomba, számos jótékony hatása van a szervezetre. Különösen a vörös szőlő fajták tartalmaznak sok polifenolt, de a sokak által mellőzött szőlőmagok is sok hasznos vegyületet rejtenek.

1. Erősíti az immunrendszert

A Floridai Egyetem kutatási eredményei szerint a szőlő fogyasztása növeli a gamma/delta T-sejtek (ami egy vérben található nyiroksejt típus) mennyiségét a szervezetben, s ez értelemszerűen pozitív hatást gyakorol az immunrendszerre. A vörös szőlő különösen jó immunerősítésben, mivel a vörös fajtákban található stilbenoid vegyületek a D-vitaminnal közösen növelik az emberi cathelicidin antimikrobiális peptid (cAMP) gének expresszióját. A cAMP génről érdemes tudni, hogy fontos szerepet játszik az immunrendszer bakteriális fertőzések elleni harcában. Lévén, hogy évről évre csökken az antibiotikumok hatékonysága, ez nem elhanyagolható tudományos felfedezés.

2. Fehéríti a fogakat, megelőzi a fogszuvasodást

A szőlőben található sav (ami az eperben és a citromban is megtalálható) fehéríti a fogakat, de a szőlő érettségi fokával egyenesen arányosan csökken a savszint, ezért érdemes épp hogy csak érett állapotában fogyasztani. (Már amennyiben a fogfehérítés a cél.)
Ha ez még nem lenne elég, a fogszuvasodás is kevésbé fenyeget bennünket, ha szőlőt eszünk, hisz a szőlő polifenol vegyületei meggátolják a fogszuvasodást okozó Streptococcus mutans baktérium káros tevékenységét a szájban.

3. Segít a rák elleni küzdelemben és a daganatos betegségek megelőzésében

A polifenolok (többek között a ptetostilbene) segítséget nyújtanak a már kialakult tumorok növekedésének lassításához, valamint segítenek a daganatok kialakulásának megelőzésében. A kutatások eredményei szerint a szőlő fogyasztása mérsékli a szájüregi-, nyelőcső-, tüdő-, méh-, hasnyálmirigy-, prosztata- és vastagbélrák kialakulásának esélyét.

4. Segít az Alzheimer-kór megelőzésében, kordában tartásában

A bogyós gyümölcs tartalmaz egy rezveratrol nevű polifenolt, ami egyébként az étcsokiban, a mogyoróban, kakaóban is megtalálható. A kutatások szerint kis mennyiségű fogyasztása a szervezetet segíti az Alzheimer-kór megelőzésében, a már fennálló kór esetében az állapot javításában.

5. Csökkenti a vérnyomást, a koleszterinszintet és véd a szívbetegségektől

A rezveratrol nevű antioxidáns egyik hatása, hogy csökken a vérnyomás és a koleszterinszint is, továbbá véd a szívbetegségektől. Fontos azonban elmondani, hogy a hatás nem egyenes arányú az elfogyasztott mennyiséggel. A táplálkozás révén bevitt "természetes" mennyiségnél figyelték meg a pozitív hatást, túl nagy dózisú, extra bevitelnél épp ellenkező hatást igazoltak a kísérletek. A szőlőben található ptetostilbene polifenol is, ami szintén koleszterincsökkentő hatású.

6. Gyulladáscsökkentő, csökkenti az allergiás tüneteket

A szőlő gyulladáscsökkentő hatása - ami a gyümölcsben található quercetinnek, és a saponinnak köszönhető - az allergia terén is kiaknázható. Az előbb említett flavonoid segíthet az allergiások tüneteinek - úgy mint kiütés, orrfolyás, szemet érintő probléma - enyhítésében.

7. Csökkenti a menopauza tüneteit

A menopauza kellemetlen tüneteit is kiválóan mérsékli a rezveratrol, amit a szőlő is tartalmaz. Ezt a hatást úgy képes kifejteni, hogy nem flavonoid típusú polifenol, a rezveratrol a szervezetben az ösztrogénreceptorokhoz kapcsolódik, és az emberi ösztrogénhez hasonlóan viselkedik.

8. Vírusok ellen is hatékony

Az egyik polifenol (a tannin) több vírus inaktiválására is képes, többek között a herpesz és a gyermekbénulást okozó vírusok megbénítását is elvégzi.

9. Jó hatással van a bélrendszerre, s a vesére

Káliumban is gazdag a szőlő, ami pozitívan hat a bélrendszerre, valamint a vesére. Ennek tudható be a szőlő emésztést serkentő, méregtelenítő és vízhajtó tulajdonsága.

10. Javítja a koncentrációs képességet, jó hatással van az idegrendszerre

Mivel a cukortartalma (szőlőcukor) nem csekély (100 grammban 18-20 g CH van) és gyorsan felszívódik, így a bogyós gyümölcs gyorsan hasznosítható energiát képes biztosítani a szervezet számára. Így ha kimerültnek érezzük magunkat, vagy a koncentrációs képességnek híján vagyunk, akkor kifejezetten ajánlott a szőlő csipegetése.

A szőlőben található magnézium és B-vitaminok az idegrendszernek is jót tesznek, így stresszes, feszült lelkiállapotban is javasolt a gyümölcs beiktatása az étrendbe.
Mire kell a szőlőnél vigyázni?
Terhesség, szoptatás alatt csínján kell bánni a gyümölccsel, mert könnyen haspuffadást, esetleg hasfájást okozhat. Magas szénhidráttartalma (és magas - 75-90 - GI-je) miatt a cukorbetegek is óvatosan fogyasszák! Ellenjavallt a szőlőevés epebaj, gyomorsavtúltengés, egyes bélrendszeri betegségek (pl. Crohn) esetén is.


 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD  
Leolvadnak rólad a kilók, ha megiszod...
  2018-08-21 12:19:44, kedd
 
 






Leolvadnak rólad a kilók, ha megiszod: 7 extra erős természetes zsírégető ital

Többek között a zöld tea is erős zsírégető hatással bír. Íme, a 7 legjobb segítőtárs a diétádhoz.


Ahhoz, hogy az anyagcseréd megfelelően működjön és ezáltal a salaktalanítás is könnyebben megtörténjen, az étrended mellett a folyadékbevitelre is ügyelned kell. Nem csak az a fontos, hogy mennyit iszol, hanem az is, hogy mit. Felejtsd el a gyümölcsleveket, amelyek cukorral telítettek, helyettük fogyaszd a következő zsírbontó italokat!

A mate teában lévő koffein elősegíti a zsírégetést, ugyanakkor a tea csaknem kétszáz olyan anyagot tartalmaz, ami a bélrendszer optimális működéséért felelős.





A cukormentes, friss citromból készült limonádé gazdag C-vitaminban, ami a kalóriákat energiává alakítja át, így segítve a zsírégetést.


Ha kiváncsi vagy a többire,kérlek kattints a linkre! Köszönöm

Link
 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD  
Béltisztító, csökkenti a derékbőséged, és vízhajtó
  2018-08-21 12:14:44, kedd
 
 




Béltisztító, csökkenti a derékbőséged, és vízhajtó

Milyen gyakran egyél sárgadinnyét?

A július-augusztus hónapok egyik kedvelt mézédes csemegéje a sárgadinnye. Fogyasztását azonban sokan mellőzik a diéta alatt. Van egy jó hírünk: nem kell.

Magas rost- és káliumtartalmának köszönhetően átmossa a bélrendszert, segít a salaktalanító folyamatok beindulásában.
Fogyj sárgadinnyével!

10 dekagramm sárgadinnye 34 kalóriát tartalmaz, tehát akár több szeletet is megehetsz belőle naponta, nem kell aggódnod a plusz kilók miatt.

Körülbelül ugyanez a mennyiség 50 gramm C-vitamint is tartalmaz, aminek köszönhetően nemcsak immunerősítő hatású gyümölcsről van szó - fogyasztásával támogatod a szervezetben végbemenő zsírégető folyamatokat is.

Link
 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD  
A jó alvás titkai
  2018-08-13 20:22:46, hétfő
 
  A jó alvás titkai


Az emberek egy részének komoly gondjai vannak az elalvással - másoknak pedig azzal, hogy tartós is maradjon az álom, ne ébredjenek fel minduntalan éjjel. Megint másoknak az a problémájuk, hogy nem tudnak ésszerű időben lefeküdni - éjjeli baglyok, akiknek aztán reggel nagy küzdelem kikecmeregni az ágyból.

Akármelyik csoportba is tartozunk, nem vagyunk egyedül. Márpedig alvásra nagy szükség van: segít, hogy frissek, vidámak lehessünk, tudjunk gondolkodni, koncentrálni. Erősen tartja immunrendszerünket, csökkenti esélyünket a szívbetegségekre és a magas vérnyomásra; megvéd a hízástól, bőrünk kellő pihenés mellett fiatalos marad.

Ahhoz, hogy jól aludjunk, helyes étrenddel is hozzá tudunk járulni. Íme néhány alvást segítő élelmiszer. Mit érdemes ennünk, hogy kielégítő legyen az éjszakai pihenés?







- Halat: a legtöbb hal - különösen a tonhal, lazac és a laposhal - tele van B6-vitaminnal. Erre szükségünk van a melatonin-képzéshez. Ez olyan hormon, amely sötét hatására alvásra késztet.

- Jázmin rizst: ha egy nehezen elalvó ember szénhidrátban gazdag ételeket eszik, így zöldségekkel vagy paradicsomszósszal készült rizst, sokkal előbb álomba merül - a magas glikémiás indexel (GI) rendelkező élelmiszernek köszönhetően, mint amilyen a jázmin rizs. Még a tudósok sem tudják igazán, hogyan működik a dolog, de úgy vélik, a magas glikémiás indexű étel nagyobb mennyiségű inzulint eredményez, mindez növeli a vérben az alvás-előidéző triptofán arányát más aminosavakhoz.

- Meggylét: egy tanulmány szerint a melatoninban gazdag meggylé alvást segítő ital. Amikor az álmatlanságban szenvedő felnőtt alanyok napi két alkalommal meggylét ittak, némi enyhülést tapasztaltak álmatlanságuk súlyosságát illetően.

- Joghurtot: a tejtermékek, így a joghurt és a tej egészséges mértékű kalciumhoz juttatnak. Kutatók szerint a kalcium hiánya okozhatja, ha valakinek nehezen megy az elalvás.

- Teljes kiőrlésű gabonát: a bulgur, az árpa és más teljes kiőrlésű gabonák magnéziumban gazdagok. Ha túl kevés magnézium van szervezetünkben, az nehezítheti az alvást. Ha el is alszunk, könnyen felébredünk éjjel és nem tudunk visszaaludni.

- Kelkáposztát: nemcsak a tejtermékek vannak tele kalciummal - a zöld leveles zöldségek, így a kelkáposzta is egészséges adag kalciummal büszkélkedhet. Mint már említettük, a kalciumhiány alvási nehézséget okozhat.

- Banánt: a banán káliumban gazdag, de jó adag B6-vitamint is tartalmaz, mely a melatonin képződéséhez szükséges.

- Csicseriborsót: ez a hüvelyes növény is gazdag B6-vitaminban, ezért fogyasztása igencsak ajánlott az alvással küzdőknek.

- Vitaminnal dúsított gabonapelyheket: szintén a B6-vitamin-tartalom miatt fontos dúsított gabonaféléket enni. Ha a fentiek közül csak néhány élelmiszer fogyasztását beiktatjuk étrendünkbe, máris sokat tettünk a pihentetőbb alvásért!

 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD  
Haslapító finomság: így segíti a fogyást a kivi
  2018-08-09 14:13:37, csütörtök
 
 




Haslapító finomság: így segíti a fogyást a kivi


Ahogy jönnek a hűvösebb hónapok, egyre nehezebb lesz a napi zöldség- és gyümölcsbevitelt fedezni, de szerencsére a déli gyümölcsök ilyenkor is gondoskodnak a szükséges tápanyagokról. Némelyik pedig, mint amilyen például a kivi is, még abban is segítenek, hogy könnyebben menjen a fogyás.


Link
 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD  
Íme, 7 legjobb zsírégető nyári gyümölcs
  2018-07-13 17:54:36, péntek
 
  Íme, 7 legjobb zsírégető nyári gyümölcs
Beindítják a fogyást!

Nemcsak egészségesek és vitaminban gazdagok, de a pluszkilóktól is megszabadítanak.

A nyári időszak nagyon kedvező, ha fogyókúrára adod a fejed, ugyanis a legtöbb szezonális gyümölcsben található olyan anyag, ami beindítja a fogyást. Egyesek a bennük található rostokkal, mások magas víztartalmukkal segítenek, hogy mihamarabb elkezdjenek rólad leolvadni a felesleges kilók. Ismerd meg a legjobb nyári zsírégetőket!





A görögdinnyében található citrulin segít rugalmasan tartani a kötőszöveteket, míg a gyümölcs magas víztartalma a méregtelenítést támogatja.





A szilva a bélműködés fokozásában játszik szerepet, hála magas magnézium- és rosttartalmának.





A sárgabarack gazdag B5-vitamin- és rostforrás, így serkenti a bélműködést és a zsírsejtek lebontását.





A rendkívül könnyen emészthető cseresznye rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, amelyek nagyban megkönnyítik a fogyás beindulását. Emellett a gyümölcs kiváló vértisztító is.





Az őszibarack rostjai serketik a bélmozgást, ám ennél is fontosabb a gyümölcs magas cinktartalma, amely vízhajtóként segít megszabadítani a szervezetet a felgyülemlett salakanyagoktól.
Link
 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD  
Béltisztító, csökkenti a derékbőséged, és vízhajtó
  2018-07-13 17:29:08, péntek
 
  Béltisztító, csökkenti a derékbőséged, és vízhajtó







A július-augusztus hónapok egyik kedvelt mézédes csemegéje a sárgadinnye. Fogyasztását azonban sokan mellőzik a diéta alatt. Van egy jó hírünk: nem kell.


Magas rost- és káliumtartalmának köszönhetően átmossa a bélrendszert, segít a salaktalanító folyamatok beindulásában.
Fogyj sárgadinnyével!

10 dekagramm sárgadinnye 34 kalóriát tartalmaz, tehát akár több szeletet is megehetsz belőle naponta, nem kell aggódnod a plusz kilók miatt.

Körülbelül ugyanez a mennyiség 50 gramm C-vitamint is tartalmaz, aminek köszönhetően nemcsak immunerősítő hatású gyümölcsről van szó - fogyasztásával támogatod a szervezetben végbemenő zsírégető folyamatokat is.

A sárgadinnye oldható és oldhatatlan rostokban egyaránt gazdag, ráadásul a benne lévő káliumnak köszönhetően vízhajtó hatású.

Ez utóbbinak köszönhetően rendszeres fogyasztásával csökkentheted a derékbőséged. A túlzott sófogyasztásból eredő vízvisszatartás esetében ugyanis a felesleges vízmennyiség előszeretettel gyűlik fel ezen a területen.
Sárgadinnyés ötletek a fogyókúrához

Naponta akár többször is eheted a karcsúsító hatású gyümölcsöt. Nyersen egyszerű hűsítő tízórai vagy uzsonna lehet belőle, de számtalan más formában is fogyasztható. Forró nyári napokon készíthetsz belőle jéghideg, főzésmentes sárgadinnyelevest, de gyümölcssaláta-alapanyagnak is tökéletes. Amennyiben édességre vágysz, túrós desszertekhez is remekül passzol. Ha a fogyás a cél, nyírfacukorral vagy sztíviával ízesíts!


 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD  
A málna
  2018-07-13 14:08:30, péntek
 
 




A málna a nyár egyik kedvenc gyümölcse, amelyet egyáltalán nemcsak az íze miatt érdemes enni: egyebek mellett rendkívül gazdag C-vitaminban, magas az antioxidáns-, valamint a kalcium-, kálium-, magnézium- és vastartalma.

A málna fogyasztása segíthet karbantartani a vércukorszintet, csökkentheti a magas vérnyomást, ráadásul még a menstruációs zavarokra is jó hatással van.
 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD  
6 érv, hogy miért együnk citromot
  2018-07-13 13:59:04, péntek
 
  6 érv, hogy miért együnk citromot





Építi immunrendszerünket, ápolja bőrünket



A citromnak sok egészségügyi előnye ismert már évszázadok óta. A két legnagyobb ismérve, hogy antibakteriális és immunerősítő hatású. De gondolták volna, hogy a bőr- és fogápolásban is hasznát vehetjük?
A citrom eredetileg a Himalája lábánál termett, ahonnan aztán elterjedt szerte a Közel-Keleten, Európában, Afrikában és Amerikában. Az egyik legkelendőbb gyümölcs napjainkban, és a mediterrán konyha elengedhetetlen alapanyaga.
A citrom sokféle tápanyagot, de elsősorban citromsavat, kalciumot, magnéziumot, C-vitamint, bioflavonoidokat és pektint tartalmaz, amelyek támogatják az immunrendszert, de segít a fertőzések leküzdésében is. A téli időszakban ezen kiemelkedő tulajdonságainak köszönhetően rendkívül fontos a szerepe az egészségmegőrzésben, a betegségek elleni küzdelemben. De nemcsak ezért érdemes rendszeresen fogyasztani belőle!

6 érv a citrom rendszeres fogyasztása mellett

1. Frissíti szervezetünket
A citrom frissességének köszönhetően elkerülhetjük a kimerültséget, fáradságot, szédülést, szorongást, idegességet és a feszültséget. A citromolaj belélegzésével növelhető a koncentrációs képesség és az éberség.
Frissíti szervezetünket
Frissíti szervezetünket


2. Megvéd a betegségektől
Antioxidáns hatásának köszönhetően segít megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek, valamint számos daganatos megbetegedés kialakulását.

3. Segíti emésztésünket, keringésünket
Csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet, tisztítja a májat és az emésztőrendszert. Használják gyomorfájdalmak és húgyúti fertőzések megelőzésére és kezelésére is.

Jó tudni

Felhasználás előtt mindenképpen javasolt alaposan, súrolókefével megmosni a citromot, hiszen rengeteg vegyszermaradvány maradhat meg külső héján. Éppen ezért, érdemes inkább biocitromot vásárolni, azt biztosan vegyszermentes körülmények között termesztik és szállítják.

4. Segít a diétában
A citrom a fogyásban is fontos szerepet játszik, hiszen segíti az emésztést és májtisztító hatással is rendelkezik.

5. Apolja bőrünket
A citromban található C-vitamin nemcsak immunitásunkban játszik fontos szerepet, de hozzájárul, hogy bőrünk üde és ragyogó legyen. Segít eltávolítani a pattanásokat és a különböző bőrsérüléseket. A bőrt fiatalon tartja, késlelteti a ráncok kialakulását.

6. Kiváló társ a fogápolásban
Fehéríti a fogakat, eltávolítja a fogkövet és erősíti a fogzománcot.

Felhasználása
A citromot, valamint annak héját és levét használhatjuk teákhoz, italokhoz, szinte minden fajta ételhez, levesekhez, salátákhoz, krémekhez, szószokhoz, süteményekhez és különböző édességekhez is. Frissítő, citromos, üde íze remekül harmonizál az ételekkel. Természetes gyógyító erejét a konyha mellett borogatáshoz és fürdőhöz is használhatjuk.
 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD  
     2/16 oldal   Bejegyzések száma: 159 
2021.04 2021. Május 2021.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1492
  • e Hét: 3163
  • e Hónap: 13516
  • e Év: 72769
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.