Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/12 oldal   Bejegyzések száma: 112 
A nők bolondok, ha egyenlőségre törekszenek a férfiakkal...
  2018-08-30 16:50:08, csütörtök
 
 




“A nők bolondok, ha egyenlőségre törekszenek a férfiakkal. A nők sokkal magasabb rendűek, és mindig is azok voltak. Bármit kap a nő a férfitől, mindig valami sokkal nagyszerűbbet teremt belőle. Ha a férfi spermát ad, a nő gyermekkel ajándékozza meg. Ha a férfi házat ad, a nő otthont teremt belőle. Ha a férfi hozzávalókat ad, a nő ételt teremt belőle. Ha a férfi egy mosolyt ad, a nő a szívét adja érte. A nő mindent megtöbbszöröz és minőségileg értékesebbé tesz. Ezért sose bántsd meg a nőt, mert egy tonna szennyet kapsz tőle vissza cserébe."

William Golding
 
 
0 komment , kategória:  ÍDÉZETEK ÉS BÖLCSESSÉGEK  
Bizonyos koron felül már nem az a fontos...
  2018-08-22 11:13:38, szerda
 
 




Bizonyos koron felül már nem az a fontos, mit mondanak az emberről, hanem, hogy ő mit tart saját magáról. Legbelül, négyszemközt saját magával, ott, ahol semmiféle ripacskodással, semmilyen ledér mutatvánnyal nem lehet elkendőzni az igazságot.

Rónay György
 
 
0 komment , kategória:  ÍDÉZETEK ÉS BÖLCSESSÉGEK  
Utolsó leheletemmel is köszönöm a sorsnak...
  2018-07-27 19:57:35, péntek
 
 




"Utolsó leheletemmel is köszönöm a sorsnak, hogy ember voltam és az értelem egy szikrája világított az én homályos lelkemben is. Láttam a földet, az eget, az évszakokat. Megismertem a szerelmet, a valóság töredékeit, a vágyakat és a csalódásokat. A földön éltem és lassan felderültem. Egy napon meghalok: s ez is milyen csodálatosan rendjén való és egyszerű! Történhetett velem más, jobb, nagyszerűbb? Nem történhetett.

Megéltem a legtöbbet és a legnagyszerűbbet, az emberi sorsot.
Más és jobb nem is történhetett velem."
Márai Sándor
 
 
0 komment , kategória:  ÍDÉZETEK ÉS BÖLCSESSÉGEK  
Inkább csalódok, ha kell, naponta százszor is...
  2018-07-27 19:40:27, péntek
 
 




"Inkább csalódok, ha kell, naponta százszor is, minthogy állandóan bizalmatlan legyek mindenkivel, és az életet pokolnak tartsam, amelyben szörnyetegek élnek... Szeretek élni! És inkább legyen az életem örömteli, néha csalódással, mint elejétől végig boldogtalan, de csalódások nélkül!"

Müller Péter
 
 
0 komment , kategória:  ÍDÉZETEK ÉS BÖLCSESSÉGEK  
Ha leereszkedsz lelked mélységeibe...
  2018-07-27 19:37:43, péntek
 
 




"Ha leereszkedsz lelked mélységeibe, megtalálod a boldogsággal kevert szomorúságot. Vajon lehetnek-e boldogok a napok, ha nem ismerjük a szomorúságot? Ott van ő mindenben, a lombját hullató fa koronájában, a szirmát vesztő virágban, a medréből visszavonuló tenger hullámában és a felhők mögött lebukó nap búcsúzásában. A hegyek szívében is ott lapul a szomorúság. Bánkódnak, hogy nem nőttek az égig, s ha egykor az egek lábát is súrolták, az évek múlásával ormuk megkopott, színük elhalványult. Ezt teszi velünk az idő: a szépség is törékeny, mért volna kegyesebb az örömökkel? Hogy minden boldog pillanatba egy csepp szomorúság vegyül - sosem vagyunk maradéktalanul boldogok -, úgy a szomorúság felkészít a boldogabb időkre. Emberi ez is: alászállás és felemelkedés. Ahogy a nap és az évszakok búcsúznak, majd magukhoz ölelik újra a csillagokat, úgy változandóság honol mindenben: az emberi szívben, a hangulatokban, a körülményekben."

(Tatiosz)
 
 
0 komment , kategória:  ÍDÉZETEK ÉS BÖLCSESSÉGEK  
Egyetlen módja van csak, hogy egymással...
  2018-07-25 21:04:31, szerda
 
 




,,Egyetlen módja van csak, hogy egymással boldogulni tudjunk: szeressük egymást! Ha házasságunkat úgy akarjuk alakítani, hogy abban boldogok legyünk, erre csak egy mód van: ha szeretjük egymást. Meg úgysem érthetjük egymást, mert alapvetően különbözőek vagyunk. Ne is vegyük fel a harcot. A férfi nézze csodálattal asszonyát, az pedig bámulattal nézzen vissza rá. A két nem között nincs semmi más módja egymás megértésének, mint mindegyiket hagyni olyannak, amilyen, örülni egymásnak, és -szeretni egymást! Minden házaspár szobájában nagybetűkkel álljon a jelszó: SZERETNI!"

(dr. Fritz Kahn)




 
 
0 komment , kategória:  ÍDÉZETEK ÉS BÖLCSESSÉGEK  
A gond a szívünk gyökerén tanyázik...
  2018-07-25 20:43:51, szerda
 
 




"...A gond a szívünk gyökerén tanyázik,
s ott titkos kínokat csírázik,
békétlen hánytorog, zavar nyugtot, gyönyört;
mindegyre új meg új álarcot ölt,
házat mutat s tanyát, kis gyermekeket meg asszonyt,
máskor tűz, víz, tőr, mérgezés;
attól remegsz, mi nem jön, és
mit el sosem veszítsz, azt kell folyton siratnod..."

(Goethe: Faust)




 
 
0 komment , kategória:  ÍDÉZETEK ÉS BÖLCSESSÉGEK  
A léleknek is van bája...
  2018-07-25 20:34:55, szerda
 
 




"A léleknek is van bája, mely a szív ékessége, a szellem ünnepe. Ám nem mindenki rendelkezhet vele, mert feltétele a belső nagyság.
Első lépés, jót mondani ellenségünkről; a második, jót tenni vele. A bosszú lehetőségét kihasználatlanul hagyni; a győzelem pillanatát nagylelkűséggé változtatni.
Az erény sohasem színlel, nem ölt magára díszes ruhát, nem ármánykodik, és nem aláz meg senkit, az élet legegyszerűbb és legbonyolultabb pillanataiban is az marad ami volt: erény."

(Baltasar Gracián)




 
 
0 komment , kategória:  ÍDÉZETEK ÉS BÖLCSESSÉGEK  
Márai Sándor - ídézet
  2018-07-23 19:42:31, hétfő
 
 




"S ha egy barát megbukik, mert nem igazi barát, vádolhatjuk-e őt, jellemét, gyengeségét? Mit ér az olyan barátság, ahol erényeket, hűséget, kitartást szeretünk a másikban? Mit ér mindenféle szeretet, amely jutalmat akar? Nem kötelességünk-e, hogy éppen úgy vállaljuk a hűtlen barátot, mint az önfeláldozót és hűségeset? Nem ez igazi tartalma minden emberi kapcsolatnak, ez az önzetlenség, mely semmit, de semmit nem akar és nem vár a másiktól? S mentől többet ad, annál kevésbé vár viszonzást? S ha odaadja egy ifjúkor minden bizalmát, egy férfikor minden áldozatkészségét, s végül megajándékozza a másikat a legtöbbel, amit ember adhat embernek, a vak, a föltétlen, a szenvedélyes bizalommal, s aztán látnia kell, hogy a másik hűtlen és aljas, van-e joga megsértődni, bosszút követelni? S ha megsértődik, ha bosszúért kiált, barát volt-e ő, a megcsalt és elhagyott?"

Márai Sándor




 
 
0 komment , kategória:  ÍDÉZETEK ÉS BÖLCSESSÉGEK  
Bölcsességek a kedvességről
  2018-07-23 17:27:03, hétfő
 
 




"Senki sem magától lett olyan, ami. Mind ezernyi más emberből vagyunk. Bárki, aki valaha is kedvességet tett nekünk vagy bátorítóan szólt hozzánk része lett a mi karakterünknek, gondolatainknak, és sikereinknek is."
(George Matthew Adams)


"Mindig használj jóízű szavakat, hiszen soha nem tudhatod, mikor kell lenyelned őket."
(ismeretlen)


"Mindenki képes a terhét cipelni, akármilyen nehéz is, estig. Mindenki el tudja végezni a munkáját, akármilyen nehéz is, egy nap. Mindenki képes kedvesen, türelmesen, szeretően, tisztán élni, míg a nap le nem megy. És az élet csak ennyiből áll."
(Robert Louis Stevenson)


"Sajnos nem ismerjük fel a szavak ürességét, és úgy támaszkodunk rájuk, mintha igaziak lennének. Ezért van az, hogy a kedves szavaknak örülünk, míg a kellemetlen szavak bántanak és felbosszantanak. Ezek a reakciók is azt bizonyítják, hogy hiszünk a szavak valós voltában."
(Kalou Rinpoché)




 
 
0 komment , kategória:  ÍDÉZETEK ÉS BÖLCSESSÉGEK  
     2/12 oldal   Bejegyzések száma: 112 
2021.04 2021. Május 2021.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1892
  • e Hét: 5200
  • e Hónap: 15553
  • e Év: 74806
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.