Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/73 oldal   Bejegyzések száma: 722 
Az Iron csak bravúrral kerülhet az ISL döntőjébe
  2020-11-16 17:45:48, hétfő
 
  A Hosszú Katinka vezette Iron a harmadik helyen végzett vasárnap a Duna Arénában zajló Nemzetközi Úszóliga (ISL) második elődöntőjének első napján.
A magyarok közül az egyéni számokban a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú 200 méter háton (2:05.34 perc) és 200 méter vegyesen (2:08.91 p) is hatodik lett. Verrasztó Dávid 400 méter gyorson (3:46.73 p) hatodikként, míg 200 méter mellen (2:07.70 p) nyolcadikként végzett, míg Lobanovszkij Maxim 50 méter gyorson (21.02 másodperc) a negyedik helyen zárt.

A második elődöntőben az első napot követően a Cali Condors (282 pont) vezet az LA Current (255), az Iron (173), valamint a Toronto Titans (171) előtt.

Az első elődöntőből a Jakabos Zsuzsannával felálló címvédő Energy Standard, illetve a London Roar már biztosította helyét a döntőben. A Tokyo Frog Kings, valamint a Kapás Boglárkát, Telegdy Ádámot és Késely Ajnát is foglalkoztató NY Breakers viszont nem lesz ott a jövő heti fináléban.
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
ISL nemzetközi úszó liga elődöntők 11..14-15
  2020-11-15 20:08:38, vasárnap
 
  Magyar csapat eredményei
- Hosszú karinka 400 m vegyes úszás 4. lett
- Hosszú karinka 200 m vegyes úszás 6.. lett
- Hosszú Katinka 400 m hátúszás 6.lett
- Hosszú Katinka 200 m pillangó 7. lett
- Hosszú Katinka 100 m vegyes 8. lett
- Hosszú Katinka 400 m vegyes 5. lett

- kapás Boglárka 400 m vegyes úszás 8.lett
- jakabos Zsuzsa 400 m vegyes úszás 6.lett
- jakabos Zsuzsa 200 m pillangó 4. lett
- Verrasztó Dávid 100 m 8. lett
- Verrasztó Dávid 400 m vegyes 3. lett
5 versenyen 3 számon első lett

- Lovanovszky Maxim 50 m gyors 4. lett
- Lovanovszky Maxim 100 m gyors 8. lett
*

:Csapatok eredményei:
1. Energy Standard 561 pont
2. London Roar 480 pont
3.Tokyo Frog Kings 380 pont
4. NY Breakers 239 pont
-/-
1. Cali Condors 282 pont
2. LA Current 255 pont
3. Iron 173 pont
4.Toronto Titans 171 pont
...... ........



*
M4 sport hírek 11.15
A Jakabos Zsuzsannával felálló címvédő Energy Standard nyerte a Duna Arénában zajló Nemzetközi Úszóliga (ISL) első elődöntőjét. Link

2. elődöntő csapatok pontjai:
Cali Condors 590 pont
LA Current 422,5 pont
Iron 325,5 pont
Toronto Titans 288 pont
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
ISL nemzetközi úszó liga alapszakasz végeredménye
  2020-11-10 22:46:32, kedd
 
  Alap szakasz csoportok állása
Nagyobb kép Link
...... .........


Ebből az első nyolc csoport jutott be az elődöntőbe
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Szabó Tünde a LEN új alelnöke
  2020-11-10 22:37:13, kedd
 
  Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt, olimpiai ezüstérmes úszót választották a Európai Úszó Szövetség (LEN) alelnökévé a szervezet vasárnapi választókongresszusán, amelyet a koronavírus-járvány miatt online tartottak meg.
...... ........... .......


A Magyar Úszó Szövetség beszámolója szerint a választási procedúrát egy, a területre szakosodott nemzetközi cég programjával bonyolították le, amelynek londoni központjában egy közjegyző felügyelte a folyamatot. A szavazás nem hozott meglepetést: a 2012 óta hivatalban lévő olasz elnök, Paolo Barelli elsöprő többséggel nyert újfent francia kihívója, Gilles Sezionale ellenében, így harmadik terminusát kezdi meg a szövetség élén.
Magyar szempontból az alelnökök megválasztására irányult a legnagyobb figyelem: Szabó Tünde sportért felelős államtitkár rögtön az első körben megkapta a szükséges szavazatmennyiséget, így négy éven át töltheti majd be ezt a tisztséget (a magyar szövetség két regisztrált delegátusaként Wladár Sándor elnök és Szabó Tünde vett részt a kongresszuson a MÚSZ margitszigeti székházában).
“Óriási megtiszteltetés és elismerés ez számomra és természetesen a magyar vizes sportágak számára" - mondta az államtitkár, egykori olimpiai, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes úszó. “Magyarország mindig is fontos szerepet játszott az európai úszósportban, mi rendeztük az első Európa-bajnokságot 1926-ban, rekordot jelentő, hatodik alkalommal leszünk házigazdák jövőre, és ezek csupán a legrangosabb események voltak számtalan más, emlékezetes viadal mellett. Sportdiplomatáink mindig is fontos pozíciókat töltöttek be, Gyárfás Tamás az elmúlt tizenhat esztendőben rendkívül sikeresen képviselte a magyar érdekeket - ezentúl rám hárul ez a feladat, de őszinte várakozással nézek ezen új kihívás elé. Ami igazából nem is kihívás, hiszen egykori úszóként, a sportág elkötelezettjeként minden, LEN-alelnökként töltött pillanat tartalmasnak és örömtelinek ígérkezik. Úgy gondolom, kiemelkedően sikeres négy esztendő vár ránk" - tette hozzá.
Szabó Tünde megbecsültségét jól mutatja, hogy a nemzetközi szervezetek tradícióihoz képest kissé szokatlanul azonnal alelnöknek választották, erre korábban nemigen volt példa: az új tagok általában elnökségi tagként kezdik, és aztán emelkednek a “belső hierarchiában". Szabó Tünde ugyanakkor egyike annak négy Bureau-tagnak, akik sportolóként komoly eredményeket értek el: rajta kívül az elnök Paolo Barelli, illetve a sportolói bizottság elnöke, a román Camelia Potec, valamint a szerb Aleksandar Sostar mondhatja el magáról, hogy egykoron olimpián szerepeltek (utóbbi kettő aranyérmes is volt).
Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke az eseményeket értékelve kiemelte: “Minden úgy alakult, ahogy azt szerettük volna. Szabó Tünde államtitkár asszony révén rendkívül erős képviselete lesz Magyarországnak, és az is fontos, hogy régi barátunk, Paolo Barelli újabb négy éven át irányíthatja a LEN-t, ez sportdiplomáciai szempontból tökéletes végkimenetel. A Magyar Úszó Szövetség jövőre egy fantasztikus Európa-bajnoksággal kíván hozzájárulni a LEN sikertörténetének folytatásához. Őszintén remélem, 2021 májusában már minden adott lesz ahhoz, hogy a hagyományokhoz méltó, kimagasló színvonalú Eb-t rendezhessünk."
A Magyarországot 2004 óta képviselő, korábban az alelnöki, majd 2012 óta a gazdasági vezetői (LEN Treasurer) tisztséget betöltő Gyárfás Tamást a közgyűlés a LEN tiszteletbeli tagjának választotta.
Paolo Barelli mellett a brit David Sparkes maradt a szervezet főtitkára, az új gazdasági vezető pedig a spanyol Fernando Carpena lett. Szabó Tünde mellett a LEN Bureau legrégebbi, 1990 óta rendre újjáválasztott tagja, a görög Dimitrisz Diatheszopulosz, a dán Pia Holmen, az ukrán Andrij Vlaszkov és a holland Marius van Zeijtz lett még a LEN alelnöke (a LEN történetében először lesz két női alelnöke a szervezetnek, Szabó Tünde mellett a dán szövetség ügyvezetője, Pia Holmen révén).
Az egyes sportági szakbizottságok, illetve a további testületek összetételéről a következő hetekben dönt a LEN Bureau.
Eredetileg idén májusban, az úszó Európa-bajnokság rajtja előtt tartották volna a LEN tisztújító-közgyűlését Budapesten, ám a koronavírus-járvány miatt magát a sporteseményt 2021-re halasztották, míg a kongresszust most vasárnapra. Bár a tervek szerint a küldöttek a magyar fővárosban gyűltek volna össze, ám az Európát sújtó második hullám miatt végül a LEN - más sportszervezetekhez hasonlóan - a világhálón megtartott közgyűlés mellett döntött.

(MTI-uszosport.hu)
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Súlyos térdsérülése óta először játszott tétmeccset Varga ..
  2020-11-09 12:35:18, hétfő
 
  Súlyos térdsérülése óta először játszott tétmeccset Varga Dénes
A 33 éves klasszis lépésről.lépésre haladna, és bízik benne, hamarosan olyan formában lesz, hogy a válogatottba is visszatérhet.
Súlyos térdsérülését követően pénteken a Tatabánya ellen tért vissza Varga Dénes, az FTC-Telekom Waterpolo olimpia- világ- és Európa-bajnok vízilabdázója.
A 33 éves klasszis még júniusban, a válogatott egyik edzésnapján szenvedett szerencsétlen sérülést, amelyet követően meg kellett operálni, a vlv.hu szaklapnak adott interjújában elmondta, nagyon erősnek kellett lennie, de a legjobb kezekben volt. Megjegyezte, nemcsak Hangody László professzor beavatkozására gondol, hanem családja segítségére is.
Varga Dénes hozzátette jelenleg körülbelül 85 százalékosnak érzi magát a vízben, és bízik benne, hogy képes magát "integrálni" a csapatba: "Azért fogalmazok így, mert a többiek március óta nélkülöztek, ez alatt megszokták egymást, a játékot abban a rendszerben, amiben én nem voltam benne. De most azzal, hogy Zalesz (Zalánki Gergő) is visszatért és én is visszajövök, azt gondolom, hogy teljesebbé és potensebbé válhat a csapat."
Varga Dénes a válogatottal kapcsolatban azt mondta, egyelőre ez még "odébb van", lépésről lépésre halad, a következő pedig az lesz, hogy klubcsapatát erős ellenfelekkel szemben is segíteni tudja.

Forrás M4 sport hírek
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Minden idők negyedik legjobb 50 pillangóját repesztette
  2020-11-02 22:49:31, hétfő
 
  Minden idők negyedik legjobb 50 pillangóját repesztette Szabó Szebasztián.
Hétfőn újabb szenzációs országos csúcsot állított fel 50 méter pillangón Szabó Szebasztián a Duna Arénában zajló Nemzetközi Úszóliga (ISL) hatodik összecsapásán.
Az Aqua Centurions magyar versenyzője a rövid pályás sorozatban immáron harmadszor úszott országos csúcsot ebben a számban, ezúttal kereken egy tizedet faragva nyolc nappal korábbi idejéből, 21.86 másodperces idővel csapott célba.
Ez minden idők negyedik legjobb ideje, csak a világcsúcstartó brazil Nicholas Santos úszott két alkalommal jobbat (21.75 és 21.81), valamint az Európa-csúcstartó Steffen Deibler előzi meg (21.80) Szabót az örök rangsorban.

A hatodik összecsapást az Energy Standard nyerte, amelynek egyetlen magyar versenyzője, Jakabos Zsuzsanna 400 méter vegyesen és 200 méter pillangón is egy harmadik hellyel segítette együttesét. Utóbbi számot Kapás Boglárka (NY Breakers) nyerte - ő 400 méter vegyesen negyedikként ért célba -, Verrasztó Evelyn (Aqua Centurions) hetedik lett

100 méter háton Telegdy Ádám (NY Breakers) 6.,
Burián Katalin (Aqua Centurions) 7. lett, míg
Verrasztó Evelyon és Késely Ajna (NY Breakers) 8. zárt 100 méter vegyesen, illetve 200 méter gyorson

Videók az úszásról .Link
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Jakabos Zsuzsannáék vezetnek a budapesti ISL hatodik
  2020-11-02 12:02:03, hétfő
 
  Jakabos Zsuzsannáék vezetnek a budapesti ISL hatodik felvonásán.
A Duna Arénában zajló Nemzetközi Úszóliga (ISL) hatodik összecsapásának első napját követően az Energy Standard vezet a Toronto Titans, a NY Breakers és az Aqua Centurions csapatai előtt.
A rövid pályás sorozat vasárnapi napján a magyarok közül Szabó Szebasztián (Aqua Centurions) 100 méter pillangón és 50 méter gyorson is a második helyen zárt, akárcsak Kapás Boglárka (NY Breakers) 400 méter gyorson, ahol csapattársa, Késely Ajna a 4., Jakabos Zsuzsanna (Energy Standard), Verrasztó Evelyn (Aqua Centurions) pedig 8. lett.

Jakabos 200 méter vegyesen gyűjtött még egy negyedik helyet - itt Verrasztó a 7. helyen zárt - , szintén negyedik lett Burián Katalin (Aqua Centurions) 200 méter háton, míg Telegdy Ádám (NY Breakers) ötödik lett utóbbi számban.

Fantasztikusan úszott a német Marco Koch 200 méter mellen, a 30 éves klasszis minden idők ötödik legjobb idejével (2:00.58) nyerte a számot.

A hongkongi Siobhan Haughey a 4x100 méteres gyorsváltó első tagjaként 51.14 másodperces Ázsia-rekordot úszott, ami az örökrangsor hatodik legjobbja.
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Országos csúccsal nyerte Kalmár a medencés 10 ezer métert
  2020-10-25 13:23:08, vasárnap
 
  Fantasztikus idővel, nem hivatalos országos csúccsal nyerte Kalmár Ákos a férfiak 10 kilométeres versenyét a Debrecenben zajló hosszútávú medencés országos bajnokságon.

Hosszútávú medencés ob, 10 km:
férfiak:
1. Kalmár Ákos (Balaton ÚK Veszprém) 1:45.36 óra
2. Gálicz Péter (FTC) 1:51.01
3. Rasovszky Kristóf (Balaton ÚK Veszprém) 1:51.13

nők:
1. Olasz Anna (Szegedi Úszó Egylet) 1:57.51 óra
2. Sömenek Onon Kata (FTC) 1:58.47
3. Vas Luca (Szegedi Úszó Egylet) 1:59.42
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Duna Arénában zajló Nemzetközi Úszóliga második fordulója
  2020-10-19 22:00:55, hétfő
 
  - Hosszú Katinka eredményei:
200 m pillangó úszás Futam első
400 m vegyes úszás Futam első videó Link
200 m vegyes úszás futam 3. lett
100 m vegyes úszás futam 3. lett.
200 m hátúszás futam 5. lett.

- Lovanovszky Maxim 50 m gyorsúszás futam első
MVIp 2. 49, 5 ponttal

- Verrasztó Dávid 400 m vegyes úszás futam első videó Link

- Jakabos Zsuzsa 200 m pillangó úszás futam 3. lett videó Link

Országokat képviselő csoportok állása1: London Roar együttese 553 pont
2. Hosszú Katinka csapata, az Iron 382 pont
3 DC Trident 340 pont
4. Aqua Centurions335 pont

*
- A rövid pályás viadal második összecsapásán a magyarok közül Szabó Szebasztián nyújtott fantasztikus teljesítményt, ugyanis 50 méter pillangón saját országos csúcsából 13 századot faragva 22.00 másodperces idővel diadalmaskodott, míg 100 méter gyorson 46.62 másodperces egyéni rekorddal lett harmadik - ez alig marad el Kozma Dominik 46.50-es országos csúcsától.
Hosszú Katinka 200 méter pillangón és 400 méter vegyesen is diadalmaskodott, előbbin Verrasztó Evelyn (Aqua Centurions) 5., utóbbin 7. lett. A háromszoros olimpiai bajnok még 100 méter vegyesen volt érdekelt, ahol negyedikként csapott célba.
Verrasztó Dávid (Iron) 400 méter vegyesen nyert, 200 méter pillangón 5., Burián Katalin (Aqua Centurions) 100 méter háton 8. lett.

- Az ISL-sorozatban egy fordulóban egyszerre négy csapat küzd egymással. A lebonyolítás szerint minden csapatban 12 férfi és 12 női úszó vehet részt egy viadalon, de két-két további versenyző is bevethető váltókban. Egy számban klubonként két úszó versenyez, a helyezések alapján pontokat kapnak a csapatok, így alakul ki a végső sorrend. Az egyéni számokban 9, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 pontot lehet szerezni alapvetően - ugyanakkor ha valaki bizonyos előnnyel nyer, akkor pontokat rabolhat a többiektől -, míg a váltók dupla szorzóval járnak. Az úgynevezett csillagszóró futamban pedig - amelyben az 50 méter gyorsot egymás után háromszor kell leúszniuk a versenyzőknek, de mindegyik végén feleződik a mezőny - akár triplázni is lehet.

A sorozat második szezonja a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött, összesen tíz csapat részvételével végig a Duna Arénában zajlik. A Magyarországra érkező sportolóknak az amerikai sportligákhoz (NHL, NBA) hasonlóan ,,buborékban" kell élniük. Tíz fordulót rendeznek az alapszakaszban, ezt követi az elődöntő és a döntő.

Forrás: M4 sport hírek 2020.10.19
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Nemzetközi Úszóliga 1 forduló 2. nap a Duna Arénában.
  2020-10-19 21:44:19, hétfő
 
  ...... .........


Nemzetközi Úszóliga első fordulója a Duna Arénában a második nap versenye

Nincs információ Neten
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
     2/73 oldal   Bejegyzések száma: 722 
2021.04 2021. Május 2021.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 745 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 735
  • e Hét: 11797
  • e Hónap: 24473
  • e Év: 258220
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.