Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Görög csirke fetával és olívabogyóval
  2013-08-04 19:22:25, vasárnap
 
  A görög konyha kedvelőinek:

Görög csirke fetával és olívabogyóval

Hozzávalók:
2 db filézett csirkemell
25 dkg feta sajt
2 marék magozott olívabogyó
2 dl főzőtejszín
2-3 gerezd fokhagyma
kevés olívaolaj
kakukkfű

bors

Elkészítés:
A csirkemelleket megtisztítom, csíkokra vágom, a kevés olívaolajon megkapatom, hogy a hús kifehéredjen. Ráöntöm a tejszínt, ebben főzöm. Közben beleteszem az áttört fokhagymákat, sózom (vigyázat, a feta is nagyon sós!), borsozom, megszórom kevés kakukkfűvel, így nemcsak finomabb, de esztétikusabb is lesz. A fetát felkockázom, az olívabogyókat negyedelem, és csak mikor tálalom, teszem bele őket meleg ételbe, hiszen a feta elolvadna. Jól összekeverem, hogy a feta is átvegye egy kicsit a tejszínes szósz ízét! Krokettel tálalom.

Megjegyzés:
Ezt az ételt egy étteremben ettem, onnan vettem az ötletet. Aki szereti az erőteljes ízeket, azoknak javaslom!

A receptet Csapó Mónika küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek - görög és balkáni  
Tzatziki kaporral
  2013-08-04 19:20:42, vasárnap
 
  A görög konyha kedvelőinek:

Tzatziki kaporral

Hozzávalók:
6-8 kovászolni való uborka
3-4 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl vagy kefir
1/2 csokor kapor
őrölt feketebors


Elkészítés:
Az uborkát megmossuk és nagylukú reszelőn lereszeljük. Vékonyan lesózzuk, 10-15 perc múlva enyhén kinyomkodjuk, hozzáadjuk a sóban megtört fokhagymát és a tejfölt, megborsozzuk, majd belekeverjük a finomra vágott kaporlevelet. Másnapig hűtőben érleljük.





Megjegyzés:
A receptet és a fotót llevix küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek - görög és balkáni  
Vegyes zöldségek sütőben
  2011-10-28 12:32:18, péntek
 
  Vegyes zöldségek sütőben: briam


Ez az egyik legjellegzetesebb nyári görög étel és hihetetlennek tartom, hogy még eddig nem került fel becsületesebben a leírása. Most sem készítettem sok képet, de legalább egyet igen:) Ugyan nagyon egyszerűnek tűnik, azért kell pár fortély ahhoz, hogy az állaga az elvárt legyen. Ez egy hús mentes zöldség ragu sütőben.






A fenti képen én csirke darabot is beletettem a család legkisebb tagja számára, aki nem kedveli a csak zöldséges ételeket. Jobban mondva egyáltalán nem eszi őket, így neki mindig be van helyezve a tepsibe egy csirke darab, majd rizst főzünk simán, amihez tálaljuk majd a csirkét a briam mártásával.


Hozzávalók:
egy tepsit kitöltő zöldségek:
krumplik, cukkinik és esetleg vékony padlizsán, kevesebb mennyiségben
4-5 cikk fokhagyma
1-2 hagyma
marék petrezselyemzöld
4-5 túlérett, turmixolt paradicsom vagy egy nagy (400 gr) paradicsom konzerv

Elkészítés:

1. A zöldségeket vastag szeletekre vágjuk és belezúdítjuk egyenletesen a tepsibe. Tapasztalatom szerint akkor a legfinomabb ha a krumplit is, cukkinit is kerek szeletekre vágjuk. Cukkinit, padlizsánt célszerű fél órával a többi hozzávaló előkészítése előtt felszeletelni és besózni. Ezután a kiengedett levet lemosni a szeletekről és a többi hozzávalóhoz adni.


2. A turmixolt paradicsomokat ráöntjük, sózzuk, borsozzuk, rázúdítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet és borospohár vizet. Leöntjük az egészet bőven olíva olajjal. Jól összekeverjük. Ajánlatos friss, érett paradicsomokat használni és azoknak felét csak apróra vágni, felét turmixolni, így látványosabb a végeredmény.


3. Közepes sütőben addig sütjük amíg a zöldségek megpirulnak és az étel elfövi a levét. Ha a paradicsomok nagyon nagyok és levesek, ne tegyünk egyáltalán vizet az ételhez, mert ha tocsog a lében, nem ízletes! Az ételnek csak egy olajos szaftba kell a végére leülnie.


Feta sajttal és friss kenyérrel tálaljuk.

Forrás:www.gorogkonyha.com - Ágnes blogja

Én nem szeretem és nem is bírom az olivaolajat, tehát enélkül készítettem - így is nagyon finom volt. Olaj nélkül is lehet szaftot készíteni szerintem.


 
 
0 komment , kategória:  Receptek - görög és balkáni  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2021.04 2021. Május 2021.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 233
  • e Hét: 1008
  • e Hónap: 6046
  • e Év: 135753
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.