Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
Hidegtálak díszítése
  2018-08-09 19:37:21, csütörtök
 
  Hidegtálak díszítése


Link
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK - HIDEGTÁLAK   
25 pompás hidegtál és vendégváró falatka ötlet
  2018-07-26 16:38:41, csütörtök
 
  25 pompás hidegtál és vendégváró falatka ötlet




























A többi ötlet a linkre kattintva látható:Link
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK - HIDEGTÁLAK   
Virslis krumplisaláta
  2018-07-25 20:55:57, szerda
 
  Virslis krumplisaláta










Hozzávalók:

8 közepes szem krumpli
4 nagyobb tojás
1 közepes fej lila hagyma
1 közepes fej vöröshagyma
4 szál virsli
4 dl tejföl
2 ek majonéz
1 tk mustár
1 nagy csipet só
1 csipet őrölt bors


Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymákat apró kockára, a krumplit kisebb kockára vágjuk, majd utóbbit sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, héjukat lehúzzuk, majd apróra vágjuk.

A virsliket is megfőzzük, vékonyra karikázzuk. Amíg a virsli, tojás és a krumpli is kihűl, összeállítjuk a majonézes krémet.

A tejfölt simára keverjük a majonézzel, a mustárral és ízesítjük a sóval, borssal.

Hozzáadjuk a lila hagymát, a tojásokat, a virsliket, majd a krumplival is összeforgatjuk.
Tipp:

A kedvenc krumplisalátánk egy kis virslivel gazdagítva. Remek köret sültekhez, de önálló ételként is megállja a helyét. Azonnal fogyasztható, de ha még pár órát vagy egy egész éjszakát pihen a hűtőben, az ízek nagyon jól összeérnek.
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK - HIDEGTÁLAK   
Coleslaw saláta (amerikai káposztasaláta)
  2018-07-16 18:51:00, hétfő
 
  Coleslaw saláta (amerikai káposztasaláta)







Hozzávalók

1 kisebb fej káposzta (kb. 70 dkg)
2 db közepes sárgarépa (kb. 20 dkg)
1/2 fej hagyma
1 ek só
8 ek majonéz
4 ek tejföl
4 ek tejszín (vagy tej)
2 ek méz
2 ek citromlé
1 mk ecetes torma
1 mk őrölt fehér bors
1/2 csokor petrezselyem


Elkészítés

A káposztát, a sárgarépát és a hagymát durván lereszeljük. Egy tálba rakjuk, jól megsózzuk, és 40 percet állni hagyjuk. Ezután vízzel átmossuk, majd alaposan kinyomkodjuk.
Egy tálban összekeverjük a majonézt, a tejfölt, a tejszínt, a mézet, a frissen facsart citromlevet és az ecetes tormát. Sóval, borssal ízesítjük, valamint ízlés szerint megszórjuk a frissen aprított petrezselyemmel.
Az így kapott majonézes keveréket összeforgatjuk a zöldségekkel, és még legalább 1 órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Sültek vagy grillételek mellé kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK - HIDEGTÁLAK   
Hűsítő köret 15 perc alatt: coleslaw saláta házi majonézzel
  2018-07-16 18:46:44, hétfő
 
  Hűsítő köret 15 perc alatt: coleslaw saláta házi majonézzel







Amikor tombol a nyár, senki nem akar a szükségesnél több időt tölteni a konyhában, extra tűzhelyhasználattal befűteni a lakást pedig végképp nem. Ilyenkor kapnak jelentős szerepet a különféle - gyorsan és - frissensültek, illetve a köretként melléjük kínált saláták. Ez a coleslaw villámgyorsan elkészül, csodásan illik sült és rántott ételekhez egyaránt, de hamburgerhez kanalazva is tökéletes. Hát, ha még így, házi majonézzel készítik - akkor ellenállhatatlan!


Hozzávalók

15 dkg sajt (lm)
20 dkg szeletelt bacon
3 db tojássárgája
1 db alma
1 tk nádcukor
1 kis doboz tejföl (lm)
citromlé
3 dl növényi olaj
1/4 fej fehér káposzta
1/2 fej lilakáposzta

őrölt fehérbors
mustármag


Elkészítés

A tojásokat kettéválasztuk, és a tojássárgájákat egy tálba tesszük. Hozzáadunk egy csipetnyi sót és egy fakanállal folyamatosan keverve, hozzáadagolom lassan az olajat.
Ha besűrűsödik, hozzáöntjük a citromlevet, a fehér borsot, cukrot és végül a tejfölt.
A fehér és a lila káposztát lereszeljük, összeforgatjuk a majonézzel. Egy órán át hűtőben tároljuk, hogy jobban összeérjenek az ízek.
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK - HIDEGTÁLAK   
Székely csalamádé – Ropogós és sokáig eláll!
  2018-07-04 17:53:03, szerda
 
  Székely csalamádé - Ropogós és sokáig eláll!






Olyan ropogós és finom, hogy örömmel kínálom minden húsos ételhez! Mi nagyon szeretjük, gyakran el is készítem!
Hozzávalók

50 dkg savanyú káposzta,
10 dkg tisztított sárgarépa,
15 dkg csemege uborka,
10 dkg marinált paprika,
3 szem cseresznyepaprika,
15 dkg tisztított vöröshagyma,
1 csomag kapor,
1 evőkanál kristálycukor,
2 evőkanál ételecet,
só.

Elkészítés

A káposztát hideg vízzel leöblítjük, kicsavarjuk. A megtisztított, sárgarépát, a csemegeuborkát, vékony karikákra szeleteljük vagy gyaluljuk. Hasonlóképpen szeljük a tisztított, hosszában kettévágott vöröshagymát is Ez utóbbit megsózzuk, 10-15 percig állni hagyjuk. A marinált paprikából hosszúkás szeletkéket vágunk, míg a kaprot finomra aprítjuk. A cseresznyepaprikákat egészben hagyjuk. Fél liter hideg vízben kevés cukrot oldunk, ecettel, olajjal, vágott kaporral vegyítjük. Megfelelő nagyságú tálban összekeverjük az előkészített nyersanyagokat és ráöntjük a salátaöntetet. Hűtőben hosszú ideig tárolható, ezért nagyobb mennyiséget is készíthetünk.
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK - HIDEGTÁLAK   
Ha nincs időd kovászos uborkát készíteni...
  2018-07-04 17:51:04, szerda
 
  Ha nincs időd kovászos uborkát készíteni, ezt próbáld ki! 3 óra alatt ínycsiklandó különlegesség lesz az uborkából!






Ha szereted a kapros finomságokat és különleges finomságot készítenél a pörkölt mellé, próbáld ki ezt a receptet. Legalább olyan finom mint a kovászos uborka, bár ez nem savanyú, inkább frissítő nyári ízű.
Hozzávalók:

1 kg uborka
6 gerezd fokhagyma
2 teáskanál só
1 köteg friss kapor

Elkészítés:

Mosd meg az uborkát. A végeit vágd le és egy villával szúrj bele néhány mély lyukat. Az uborkákat tedd egy vastag zacskóba és szórd mellé a felaprított fokhagymagerezdeket.

A kaprot vágd apróra és keverd össze a sóval, öntsd az uborkára. A zacskót kösd be és rázd össze az uborkát, a kezeiddel dolgozd el, hogy mindenhol érje a kapor és a só.

Nyisd ki a zacskót, önts bele 300 ml hideg vizet, majd kösd vissza.

Tedd hűtőbe 3 órára és készen is vagy vele. Jó étvágyat hozzá!

Nyűgözd le a családod ezzel a finom roppanós uborkával, és söpörd be a dicséreteket te is! Ha tetszett a recept, ne felejtsd el megosztani barátaiddal ismerőseiddel, meglátod majd, hogy hálásak lesznek érte!
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK - HIDEGTÁLAK   
Így készül az eredeti magyar kovászos uborka! Igazi világsik
  2018-07-04 17:45:01, szerda
 
  Így készül az eredeti magyar kovászos uborka! Igazi világsiker!







A magyar ember számára a kovászos uborka a legjobb nyári savanyúság. Mindmáig egyedülálló a kovászos uborka elkészítési módja, receptje sokféle formában ismeretes, de az alapvető hozzávalókban nincs eltérés.
Hozzávalók

2 kg uborka,
1 csokor kapor,
2 nagyon vastag szelet kenyér,
1-2 szőlőlevél,
meggyfalevél,
só,
ecet

Elkészítés

Az egyforma uborkákat jól mossuk meg, végüket vágjuk le (nehogy keserűek legyenek), és oldalaikat vagdossuk be. Vegyünk elő egy ötliteres üveget. Az aljára tegyünk egy szelet kenyeret, erre a megmosott kapor felét és pár levelet. Állítsuk egymás mellé szorosan az uborkákat. Tegyünk fel közben vizet forrni, melybe literenként rakjunk 1 evőkanál sót, 1 kiskanál ecetet. Ha forr, óvatosan, nehogy az üveg elrepedjen, öntsük az uborkára. Tetejére tegyük a maradék kaprot, a leveleket, és borítsuk be a másik szelet kenyérrel. Kistányérral fedjük le az üveget, és állítsuk napra. Ha az uborka már nem zöld színű, hanem kissé megsárgult, szűrjük le, állítsuk másik üvegbe, és a lét öntsük rá. Hűtőszekrényben sokáig eláll.
Link
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK - HIDEGTÁLAK   
Káposztasaláta, ahogy még biztosan nem készítetted!
  2018-05-25 14:29:10, péntek
 
 
Káposztasaláta, ahogy még biztosan nem készítetted! Mámorító finomság, csodás öntettel!


A húsos ételek mellé is tálalhatjuk, de annyira finom, hogy akár önmagában, pirítóssal is fogyaszthatjuk! Képtelenség megunni ezt az ízt!


Hozzávalók:

1 fej káposzta (kb. 1 kg.)
2 sárgarépa
2 lila hagyma
3 evőkanál majonéz
4 evőkanál tejföl
1 evőkanál ecet
fél evőkanál cukor
őrölt kömény
fél teáskanál reszelt citromhéj
só, bors







Elkészítése:

A káposztát apróra vágjuk, vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A répát és a hagymát is felaprítjuk és hozzákeverjük. A majonézt, a tejfölt, az ecetet és a fűszereket összedolgozzuk, majd a salátához keverjük. Ha nagyobb káposztát vettünk és kevésnek tűnik az öntet, adhatunk még hozzá egy kevés tejfölt. Hűtőbe tesszük pár órára, hogy az ízek összeérjenek és már kínálhatjuk is.
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK - HIDEGTÁLAK   
Hideg joghurtszósz fokhagymával és friss bazsalikommal
  2018-05-21 15:52:56, hétfő
 
 


Hideg joghurtszósz fokhagymával és friss bazsalikommal - nagyszerű recept

Fincsi és egyszerű recept, pikk-pakk összedobható, a húsok ettől lesznek igazán csodásak!

Hozzávalók:

1,5 dl natúr joghurt
3 evőkanál majonéz
2 teáskanálnyi édes mustár
1 evőkanál citromlé
3 gerezd fokhagyma
1 maréknyi friss bazsalikom
1 teáskanálnyi curry
só, bors







Elkészítése:

A joghurtot és a majonézt jól összekeverjük, hozzáadjuk a mustárt és a citromlét is, majd a fűszereket is beledolgozzuk. A zúzott fokhagymát és az apróra vagdosott bazsalikomot is belekeverjük. Összedolgozzuk és egy tálkába tesszük, fóliával lefedjük és hűtőbe tesszük. Amikor lehűlt, húsok mellé kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK - HIDEGTÁLAK   
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
2021.04 2021. Május 2021.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1528
  • e Hét: 4842
  • e Hónap: 8875
  • e Év: 68128
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.