Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Hangyák ellen
  2021-07-03 22:08:15, szombat
 
  Hangyák a lakásban?
A legerősebb házi szerek, amik messzire elűzik őket
A hangyák jelenlétével nem kell megbarátkozni: van ellenszer, ami elűzi őket.

Nem egy irigyelni való pillanat, amikor valaki hangyákat talál a lakásában: általában a konyhában, az étkezőben és a nappaliban fordulnak elő, ahol ételmorzsákat találnak, de mivel a víz is vonzza őket, a fürdőben is felbukkanhatnak. A falak tövében, a nyílászáróknál, apró réseknél, a konyhaszekrényen és más, különböző felületeken is tetten érhetők.

Ha érintett vagy a problémában, jelenlétükkel nem kell megbarátkoznod, ám agresszív irtószerek alkalmazására sem lesz szükség. Olyan megoldások is léteznek, melyek nem tartalmaznak erős vegyi anyagokat, így akár kisgyerek vagy házi kedvenc mellett is alkalmazhatod őket. Ezek a módszerek állatvédőként is szimpatikusak lehetnek számodra, mivel nem okozzák ezeknek az élőlényeknek a halálát, csupán elveszik a kedvüket attól, hogy a lakásba telepedjenek.

5 természetes megoldás a hangyák elűzésére

Mivel a hangyák kifejezetten irtóznak bizonyos szagoktól, illetve illatoktól, elűzésükben ezeknek hasznát veheted. Az egyik, amit nem kedvelnek, az ecetszag: tégy tömény ecetet egy vattapamacsra, és töröld át vele azt a területet, ahol a hangyákat láttad.

Hasonlóképpen beválhat a citromos áttörlés is. Készíts egy csésze víz és fél citrom levének a keverékéből elegyet, és ezzel törölgesd le a szóban forgó részeket.

Különböző illóolajak is segíthetnek: három kiváltképp, a borsmenta-, az eukaliptusz- és a levendula-illóolaj is. Ezeket egy mécsesben könnyűszerrel párologtathatod, de még egyszerűbb, ha csepegtetsz belőlük pár pöttyöt egy-egy vattakorongra, és elhelyezed ezeket a lakásnak azokon a pontjain, ahol az apró betolakodókat észlelted.

Bizonyos fűszerek is meghozhatják a kellő hatást: szórj fahéjat vagy borsot oda, ahol a hangyákkal találkoztál. A fahéj illatától irtóznak, így messze el fogják kerülni a lakást. A bors erős illata abban segít, hogy a lakásban fellelhető élelmiszerek illatát ne érezzék meg ezek a kártevők.

Végül akár a babahintőpor is beválhat, ugyanis illata elriaszthatja a hangyákat: szórj belőle azokra a részekre, ahol a hangyák előfordultak, vagy dörzsölj valamennyit egy vattakorongra, és azt helyezd ki a lakás különböző pontjain.

3 záró tanács
A hangyák távoltartásában is, mint mindig, a megelőzés a legjobb eszköz. Fontos a szemetes kellő gyakoriságú ürítése, a felületek rendszeres tisztán tartása, a megfelelő törölgetés és porszívózás, hogy sehol se maradjon csalogató ételmaradék vagy morzsa. Az is fontos, hogy a fürdőben és a konyhában ne maradjanak nagy, nedves felületek, hiszen a víz is vonzó a hangyák számára.

Végül óva intenénk a szódabikarbónás és sütőporos hangyairtástól: bár sokak szerint remek megoldás, ezek valójában csalogatják a hangyákat, és miután ettek belőlük, csúnyán szétrobbantja a szervezetüket, ami nem túl humánus, ráadásul szennyezi is a lakást.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Mi növeli meg a mellrák kialakulásának kockázatát?
  2021-07-03 22:00:39, szombat
 
  Gyakran hallom nőktől, hogy ők nem járnak emlőszűrésre, mert kellemetlen élményük volt az orvossal vagy a mammográfiával kapcsolatban. Ismerek olyan nőt is, aki szülés óta, azaz majdnem 20 éve nem volt nőgyógyásznál. Sajnos nincs garancia arra, hogyha eljárunk szűrővizsgálatokra, akkor nem leszünk betegek. Az sem biztos, hogy ,,megússzuk" a betegséget vagy meggyógyulunk, ha mégis betegek leszünk, de nagyobb az esélye a gyógyulásra, ha az orvos időben diagnosztizálja a betegséget és mellette még életmódot is váltunk. Rontjuk az esélyeinket, ha évekig nem járunk szűrésre, vagy csak akkor megyünk orvoshoz, amikor már szemmel látható, érezhető tüneteink és fizikai fájdalmaink vannak.

Azt gondolom, hogy minden nőnek szüksége van arra, hogy legalább évente elmenjen a nőgyógyászati vizsgálatokra, hiszen élni is könnyebb azzal a tudattal, hogy nincs semmi bajunk, és nem fenyeget bennünket a rákos megbetegedés réme.

A közelmúltban közzétettek egy tanulmányt, amelyben leírták, hogy melyek azok a dolgok, amelyek megnövelik a mellrák kialakulásának a kockázatait. Most ezeket a tényezőket soroljuk fel.

Emeli a kockázatokat, ha valakinek fibrocisztás emlőbetegsége van. A kutatások szerint mintegy kétszeresére emeli ez a betegség az emlőrák esélyét. További kockázati tényező lehet még a fokozott koffeinbevitel, a jódhiány, illetve a hormonális egyensúlyhiány is.

A nők nagy része naponta legalább 12 órán keresztül melltartót visel. Kutatási eredmények azt mutatják, hogyha valaki napi 12 órát vagy annál többet visel melltartót, mintegy hatszorosára növekszik az emlőrák kialakulásának a kockázata. Lehetőleg viseljük minél kényelmesebb melltartót, és ha csak tehetjük, egyáltalán ne vegyünk fel.

A székrekedés is oka lehet az emlőrák kialakulásának. Azon nők körében nő meg a kockázata, akik hetente 2 vagy 3 alkalommal járnak csak nagydolgot végezni a mosdóba. Érdemes ezért növelni a víz- és a rostfogyasztást, illetve ügyelni a magnézium-bevitelre, mert ennek az ásványi anyagnak a hiánya is okozhat székrekedést.

Nagyon fontos, hogy valamilyen módon kivezessük a szervezetből a felesleges ösztrogént, mert ennek a hormonnak a magas szintje is összefüggésbe hozható a mellrák kialakulásával. A málna és az eper természetes módon segít a méregtelenítésében, de ezzel kapcsolatban mindenképpen konzultáljon szakorvossal.

A rendszertelen ciklus is emelheti a mellrák kockázatát. Számos oka lehet ennek a rendellenességnek, ezeket mind ki kell vizsgáltatni, hogy megtaláljuk a megfelelő kezelést.

Amennyiben valaki 20 éves kora előtt elkezdi szedni a fogamzásgátlót és azt használja 35 éves kora után is, azzal megnöveli az emlőrák kialakulásának az esélyét.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2021.06 2021. Július 2021.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 189 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4254
  • e Hét: 14368
  • e Hónap: 28117
  • e Év: 232818
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.