Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/17 oldal   Bejegyzések száma: 168 
Tsavorit és tanzanit ásvány
  2021-08-30 21:21:14, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Titanit
  2021-08-30 21:20:12, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Szkolecit kristály
  2021-08-30 21:19:27, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Szfalerit és fluorit
  2021-08-30 21:17:57, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Szép gyűrű
  2021-08-30 21:16:11, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Szép ékszerek
  2021-08-30 21:15:16, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Strawberry kvarc
  2021-08-30 21:13:56, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Antioxidánsokban gazdag táplálékok
  2021-08-30 21:10:55, hétfő
 
  Antioxidánsokban gazdag táplálékok, amelyeket rendszeresen kellene fogyasztanunk:

Az antioxidáns táplálékok jót tesznek a bőr egészségének, a szívnek, megóvhatnak a rákos megbetegedésektől - összességében elmondható, hogy kiemelkedő szerepük van a fizikai egészség szempontjából.

Az antioxidánsok olyan anyagok, amelyek semlegesítik a szervezetben a káros hatású szabad gyököket, illetve a sejtsérüléseket. Az oxidatív stressz jelentősen megnöveli a krónikus betegségek, mint például a cukorbetegség, a rák és a szívbetegségek kialakulásának kockázatait.

Egyes vitaminok és ásványi anyagok kiemelkedő antioxidáns képességekkel rendelkeznek: A-, C-, E- és K-vitamin, réz, cink, jód, mangán. Antioxidáns hatással rendelkeznek egyes fehérjék is, mint a glutation vagy az alfa-liponsav. Ilyen hatása van egyes fitokemikáliáknak is, mint a kvercetinnek, a karotinoidoknak, a zeaxantinnak, az ellagsavnak és a flavonoidoknak.

Egyes táplálékok nagyobb mennyiségben tartalmaznak ilyen antioxidánsokat, mutatjuk is, melyek ezek:
Az áfonya csak alacsony kalória-tartalommal rendelkezik, viszont nagy mennyiségben tartalmaz antioxidáns C-vitamint. Javítja az agyműködést, csökkenti a magas koleszterinszintet és vérnyomást. Ezen kívül antociánokban is gazdag, amelyek pedig a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát csökkentik.

Az eper is tele van értékes tápanyagokkal, azaz antioxidánsokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, sőt antociánokban is bővelkedik. Szívvédő hatása kiemelkedő, hiszen csökkenti az LDL-koleszterin szintjét és megemeli a jó, azaz az HDL-koleszterin-szintet.

A spenót az egyik legegészségesebb zöld leveles zöldség. Kiváló forrása a vasnak, a rostoknak és az antioxidánsoknak, de zeaxantinban és luteinben is bővelkedik, így rendszeres fogyasztásával elkerülhetővé válhatnak egyes szembetegségek, mint például a makula degeneráció.

A lila káposzta is egy antioxidánsbomba, hiszen nagy mennyiségben tartalmaz A-, C- és K-vitamint. Erősíti az immunrendszert, javítja a szív egészségét, gyulladáscsökkentő és rákellenes hatásokkal is rendelkezik.

A paradicsom is gazdag antioxidáns A- és C-vitaminban. Likopint is tartalmaz, amely csökkenti a szívroham kialakulásának kockázatát és javítja a bőr egészségét.

A cékla antioxidáns betalaint tartalmaz, amely segíthet csökkenteni a vastagbélrák kockázatát és az emésztési problémákat. Nagy mennyiségben tartalmaz élelmi rostot, vasat, folsavat, káliumot és a gyulladáscsökkentő szerepe is kiemelkedő.

A zöld tea nemcsak a fogyást segítheti elő, hanem antioxidánsokban is bővelkedik. Nagy mennyiségben tartalmaz katekint, amely csökkenti a szervezetben a sejtkárosodás mértékét. A zöld tea ezen kívül védő hatással van az oxidatív stressz okozta károsodással szemben, ami rákos betegségek kialakulásához vezethet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A fekete kávé sokunk kedvence
  2021-08-30 21:02:21, hétfő
 
  Sokan szeretnek a reggeli kávé semmihez sem hasonlatos illatára ébredni. És talán még többen vannak azok, akik el sem tudják a napjukat kezdeni enélkül az ital nélkül, hiszen a feketekávé lendületbe hoz, és olyan energiával tölt fel, amelyet talán más italtól nem is kaphatunk meg. A kávénak nagyon sok pozitív előnye van, de csak akkor, ha mértékkel fogyasztjuk. Mutatjuk is, hogy miért ihatunk meg nyugodtan napi 1-2 csésze kávét.

A fekete kávé nem tartalmaz kalóriát, ami segíthet fenntartani az egészséges testsúlyt. Koffeinben is gazdag, ami serkenti az anyagcserét és növeli az energiaszintet, miközben elnyomja az éhséget. A klorogénsav-tartalma pedig segít lassítani a glükóztermelést. Antioxidánsokban is bővelkedik, ami szintén hasznos lehet kordában tartani a testsúlyunkat.

A koffeinnel kapcsolatban közismert, hogy serkentőleg hat az idegrendszerre. Ez a stimuláció növelheti az adrenalin szintjét a szervezetben, egyben segít felkészíteni a szervezetet az intenzív fizikai megerőltetésre.

Számos tanulmány számolt be arról, hogy a fekete kávé fogyasztása csökkentheti a cukorbetegség kockázatát. A rendszeres kávéfogyasztás ugyan növelheti a vérnyomást, de ez a hatás idővel csökkenhet. Tanulmányok azt mutatják, hogy a kávéfogyasztás mérsékeli a szív- és érrendszeri betegségek és a stroke kialakulásának kockázatát.

A máj egy létfontosságú szerv, amely elősegíti, hogy a testünk egészséges maradjon. A fekete kávé segíthet csökkenteni a vérben található májenzimek szintjét. Ezen kívül mérsékelheti a májrák, a zsírmáj betegség, illetve a májcirrózis kockázatát.

A kávé vízhajtóként is működik, így segít a szervezetből kiüríteni a méreganyagokat. Ez a kellemes ital nemcsak a húgyutak, hanem a gyomor megtisztításában is aktívan részt vesz.

A fekete kávé rendszeres fogyasztása az agyat is egészségesen tarthatja, hiszen támogatja az agyi idegek működését és javítja a memóriát. Mindemellett segít ellazulni, így könnyebben megszabadulhatunk a stressztől és a feszültségtől, ugyanakkor javítja a hangulatot, serkenti az idegrendszert és növeli a dopamin és a szerotonin hormonok szintjét.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Fogyasztható-e az almabor ecet reflux esetén?
  2021-08-30 20:59:54, hétfő
 
  A reflux égő érzést okoz a gyomorban, akár a torokban is, illetve gyakran a sav is visszajön a torokba, vagy akár a szájba is.

Az almabor ecet azonban jó hatással van a refluxra.

A reflux oka:
A savas problémák akkor alakulnak ki, ha a gyomorban nincs elég sav. Emiatt a szervezet az elfogyasztott táplálékokból nyeri ki a savat. Ilyenkor a sav felfuthat a gyomorból a torokba, vagy akár a szájba is.

Mit tehetünk reflux esetén?
Általában sok ember egyszerűen csak bevesz egy savlekötőt. Azt már kevesebben tudják, hogy a reflux esetén a savlekötőt nem kellene bevenni.

Sokan esküsznek rá, hogy az almabor ecet csökkenti a reflux okozta fájdalmat és gyomorégést. De miért inna valaki savasat, amikor a gyomor éppen túltermeli a savat? Nos, a gyomor igazából nem túltermeli a savat, hanem keveset termel belőle, így alakul ki a reflux.

Habár nincs olyan orvosi kutatás, amely bizonyítaná, hogy az almabor ecet jó hatással van a refluxra, az ecet sokat segít ennek a problémának a kezelésében.

Sokak szerint az ecetben lévő ecetsav növeli a gyomor pH értékét, ezáltal csökkenti a savasságot. A sósav, amely nagy erős, a gyomorban termelődik. Az ecetsav és a só pedig közömbösíti a gyomorsavat és segít a pH szint fenntartásában.

2-3 teáskanál almabor ecet, majd utána egy pohár víz azonnal enyhíti a refluxot. Tanácsos az ecetet nem műanyag, hanem üveg palackban tartani, mivel az ecet idővel reakcióba léphet és szennyeződhet a műanyaggal. Az ecetet érdemes étkezések előtt elfogyasztani, habár néhányan csak akkor fogyasztják, mikor megjelenik a reflux.

Más fontos lépések a reflux megszüntetéséért:

Habár az almabor ecet pozitív hatással van a refluxra, az étrend változtatás ugyanolyan fontos. Tartózkodjon attól, hogy egyszerre túl nagy mennyiségeket egyen, vagy hogy étkezés után azonnal lefeküdjön. Ha lefekvés előtt még eszik, akkor mindenképp számoljon a gyomorégéssel.

A cigaretta, valamint a tea, kávé és szénsavas üdítőitalok is hozzájárulnak a reflux problémához, ezért tanácsos távol maradni tőlük. Továbbá az elhízottak hajlamosabbak a refluxra. Bizonyos citrusos ételek, a fokhagyma, a hagyma, a csokoládé és a rendkívül fűszeres ételek refluxot okozhatnak, mint ahogy a vérnyomásra szedett gyógyszerek és az aszpirin is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     2/17 oldal   Bejegyzések száma: 168 
2021.07 2021. Augusztus 2021.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 168 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1091
  • e Hét: 4669
  • e Hónap: 24531
  • e Év: 200406
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.