Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/14 oldal   Bejegyzések száma: 138 
egészség
  2018-01-06 22:33:35, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  egészség  
szegedi klinika 2 hetes diétája
  2017-11-26 00:05:16, vasárnap
 
  A szegedi klinika orvosi diétája: 2 hét alatt mínusz 10 kiló éhezés nélkül!

Pontosan tartsd be, mert ez alatt egy vegyi folyamat megy végbe! Ne tegyél vajat, olajat, zsírt a főzelékre, salátára, és ne tegyél cukrot a kávéba, teába! A diéta receptjét ne változtasd, mindent gondosan összeválogattak, ami a kúra alatt szükséges.

Igen fontos, hogy az első napon minden étkezéskor 3 tojást fogyassz, mert ez vezeti be a vegyi reakciót! A következő napokon választhatsz 1, 2 vagy 3 tojást.

1. nap

reggeli: 1 citrom, vagy grapefruit, 1-3 tojás, feketekávé
ebéd: 3 tojás, feketekávé
vacsora: 3 tojás, vegyes saláta, 1 szelet pirítós
2. nap

reggeli: 1 citrom, vagy grapefruit, 1-3 tojás, feketekávé
ebéd: 2-3 tojás, főtt karfiol, paradicsom, feketekávé
vacsora: 1 szelet sült hús, zöldsaláta
3. nap

reggeli: 1 citrom, vagy grapefruit, 1-3 tojás, feketekávé
ebéd: 2-3 tojás, főtt karfiol, paradicsom, feketekávé
vacsora: 2 szelet karaj
4. nap

reggeli: 1 citrom, vagy grapefruit, 1-3 tojás, feketekávé
ebéd: vegyes saláta
vacsora: 2-3 tojás, túró, 1 szelet pirítós
5. nap

reggeli:1 citrom, vagy grapefruit, 1-3 tojás, feketekávé
ebéd: 1-2 tojás, főtt karfiol, feketekávé
vacsora: sült hal, saláta
6. nap

reggeli:1 citrom, vagy grapefruit, 1-3 tojás, feketekávé
ebéd sok gyümölcssaláta, cukor nélkül
1 nagy szelet sült hús, paradicsom, uborka, tea
7. nap

reggeli: 1 citrom, vagy grapefruit, 1-3 tojás, feketekávé
ebéd: hideg csirke, paradicsom, főtt káposzta, sárgarépa
vacsora: zöldségleves, citrom, feketekávé


Tartsd be a diétát két héten át, majd folytasd normális étkezéssel, de ügyelj arra, hogy kevés zsiradékot és szénhidrátot fogyassz!

Egy idő után térj vissza ismét a diétához, amíg a kívánt testsúlyt el nem éred. A két hét alatt 7,5-10 kg-ot adhatsz le éhségérzet nélkül. A DIÉTA IDEJE ALATT ALKOHOLT FOGYASZTANI SZIGORÚAN TILOS!
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
élesztő
  2017-10-17 22:37:49, kedd
 
  az élesztő ismételt felfedezése!


Gyermekkoromban édesanyám kenyérsütésnél mindig letört nekem egy kis darabot és én jóízűen elfogyasztottam!

Most 70 évesen kell megtudnom miért ?!
Az élesztő gyógyhatása

Az orvosoknak gyakrabban kéne friss élesztőt felírniuk pácienseiknek, mert hatásosabb orvosság, mint a drága gyógyszerek. A kozmetikában már régóta használják az élesztőt pattanások, mitesszerek ellen, és sokféle krémbe ugyancsak belekeverik, mert bőrregeneráló hatása óriási.

Az élesztő jelentős szerepet játszik a szénhidrátok lebontásának folyamatában, ezért rendkívül előnyös cukorbetegek számára, mivel serkenti a hasnyálmirigy működését is.
Az élesztő néhány áldásos hatás

- rendszeres fogyasztása csökkentheti a koleszterin szintet,
- jótékony hatására visszafejlődik a köszvény,
- enyhítheti a neuritiszes, vagyis az ideggyulladással járó fájdalmakat,
- szabályozza az emésztést, segítség székrekedésben és gyomorégés ellen, - csökkenti a stressz hatást,
- serkenti a hasnyálmirigy működését,

- támogatja a vörösvértestek képződését

- erősíti a csontokat és a szervezet betegségek elleni ellenálló képességét,
- csonttöréseknél gyorsítja a gyógyulást
- megszüntetheti az ekcémás panasz
- ha folyadékban, gyümölcslevekben vagy vízben elkeverve vesszük be az élesztőt étkezés előtt, a folyadék csillapítja az étvágyunkat, így számos kalóriától szabadulhatunk meg,
- egy-két evőkanálnyi élesztős folyadék lenyelése, néhány perc alatt eltűnteti fáradtságunkat, visszatér az energiánk, az erőnk, és ez a jó hatás néhány óráig is eltarthat,
- az élesztőben lévő vitaminok segítenek a kimerült májnak, hogy az ételek zsírtartalmát megfelelően tudják oxidálni,
- fogyasztása megszépíti a bőrünket és a  Ahhoz azonban, hogy ezek a pozitív tulajdonságok érvényesüljenek, csak a kockaélesztő használata megfelelő! A szárított, porított változat nem alkalmas ilyen célokra

Az élesztő magában is fogyasztható!
Az élesztő nyersen a B-vitamin, és az alkáli elemek, főleg a nátrium és a kálium gazdag forrása. Ezek értékes ellenszerei a gyomrot, májat és beleket károsító savaknak. Az élesztő enyhén lúgos kémhatása révén nyugtatólag hat a gyulladt szövetekre és felszívja, közömbösíti a savakat, enyhíti a belek irritációját, helyre állítja a normális bélműködést. Az élesztő elősegíti a normális szénhidrogén-emésztést, és megakadályozza a tökéletlenül oxidált zsírsavak felgyülemlését.
Ezek a zsírsavak, mint például a piruvinsav, a tejsav és az ecetsav, igen romboló hatásúak a szövetekre. Az egyik legnagyszerűbb ellenszerünk a mérgező epe ellen is. A fekély gyógyítására is igen hasznos. Vérző gyomorfekélyes betegeknél, az élesztő tejben vagy vízben oldva áldásos lehet

Stresszesebb napokon, ha fáradtak, kimerültek, vagy levertek vagyunk, próbáljuk ki, hogy csak egy késhegynyit eszünk belőle naponta és a változást szinte azonnal tapasztalni fogjuk. Csak üres gyomorra lehet fogyasztani! Lassan együk, hagyjuk, hogy szétolvadjon a szánkban, vagy vízzel, vagy tejjel, vagy gyümölcslével keverjük, de mással sose. A legjobb kora reggel enni, egy órával a reggeli előtt, vagy lefekvés előtt. Terápiaként használva az egyik legértékesebb ételeknek az egyike

Mivel az élesztő foszfort is tartalmaz, fogyasztása esetén étrendünket érdemes kalciummal kiegészíteni. Bár a foszfor a kalciummal együttesen hat, mégis előfordulhat, hogy elvon a szervezetből kalciumot, ezért a csontritkulásban szenvedőknek érdemes növelniük kalciumbevitelüket Mi is az élesztő?

Vitaminokban gazdag - nyersen!  Az élesztő nem más, mint egy egysejtű, mikroszkopikus, élő gombafajták egy csoportja és szaporítással készítik.

Az élesztő egysejtű, mikroszkopikus, élő gombák tömege, amelyeknek hatására a cukor alkohollá és széndioxiddá alakul, vagyis alkoholos erjedés következik be. A keletkező széndioxid lazítja, felfújja a tésztát, a kenyeret és a különféle süteményeket.

A sütés-főzés elpusztítja az élesztő vitamintartalmának egy részét.
Már a vitaminok felfedezése előtt is tudtak az élesztő gyógyító hatásáról, főleg emésztési zavarok, székrekedés és gyomorégés ellen

A friss élesztőnek kockaformája van, ez az élesztő legismertebb fajtája. A jó minőségű élesztőt világos bézs színéről, szürkés árnyalatáról ismerhetjük fel.

Íze enyhén savanykás, illata jellegzetes, enyhén fermentált. Anyagát tekintve egynemű, rugalmas és kagylósan törhető.

Az élesztőnek előkelő helyet kell elfog­lalnia a gyógyító étrendben.
Terápiaként használva pedig egyike a legértékesebb ételeknek.
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
feketekömény
  2017-06-07 14:03:56, szerda
 
 



A feketekömény sok betegségre gyógyír!

Ez az ősi orvosság a rák, a cukorbaj, az agyvérzés ellenszere!, és állítólag csak a halált nem gyógyítja!

"A feketekömény minden kórt meggyógyít - csak a halált nem."
Ezek Mohammed próféta dicsérő szavai, és ezért az iszlám világban a feketekömény igen kedvelt. A természetgyógyászat fontos növénye, és a belőle préselt olajat pikkelysömör, allergia, neurodermitisz esetén, immunhiányok szabályozására, kemoterápia mellé, és a magas vérnyomás ellen is használják.
Az eredeti feketekömény a boglárkák családjába tartozik, és Nyugat-Ázsiában honos. Irakon és Törökországon kívül ez az egynyári növény Dél-Európában és Indiában is elterjedt.

Felhasznált növényi részek
A feketekömény olaját a növény termésében található, mélyfekete magokból nyerik. Ez a természetes olaj ékszer az olajok között, mert rendkívül gazdag a többszörösen telítetlen zsírsavakban, vitaminokban, életfontosságú aminosavakban és ásványi anyagokban.

A feketekömény (Nigella Sativa) olajának felhasználása és hatása
Tanulmányok százai léteznek, amik valamilyen formában a feketeköménnyel foglalkoznak. Minden vizsgálat azt erősítette meg, amit az előázsiai és észak-afrikai kultúrák már évezredek óta tudtak erről a növényről, nevezetesen hogy a feketekömény egy rendkívül hatékony, és mindent gyógyító növény.
A feketekömény olaja gomba ellenes és baktérium ellenes tulajdonságokat mutat. Az allergiás- és gyulladásos folyamatok ellen is hat az emberi szervezetben. De vérnyomás csökkentő hatása is van.

Egyesült Államokbeli kutatók nemrég adtak hírt a feketekömény daganatellenes hatásáról. Kimutatták, hogy az immunreakciók gátlásával talán a különböző krónikus megbetegedések (a szénanáthától a pattanásokon át a rákig), okait is gátolták.
A feketekömény olaj bőrbetegségeknél is - mint pattanás és neurodermitisz - megbecsült gyógyhatású szer. Mind belső-, mind külső használatra is alkalmazzák. Kozmetikailag a feketekömény olaja tisztító-, és sejtmegújulást elősegítő hatású, valamit kiváló nedvesítő is egyben. A tisztátalan bőrt is ápolja, gyulladásgátló és baktérium ellenes hatása a gyulladt helyeket gyorsabban begyógyítja, ezzel biztosítva a jó közérzetet.
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
sóska jótékony hatása
  2017-06-07 13:57:43, szerda
 
 



Az egyik legnépszerűbb levélzöldség. Édeskés íze miatt közkedvelt salátának és mártásnak, azonban gyógyító tulajdonságait sokan nem ismerik.

A sóska gazdag A-, B1-, B2-, és B9-vitaminban, nagy mennyiségű C-vitamint tartalmaz. Savanykás ízét az oxálsav okozza, gazdag káliumban, kalciumban, foszforban, nátriumban és vasban. Az egyik legjobb kora tavaszi flavonoid-forrás. Nagy mennyiségű fehérjét és szénhidrátot tartalmaz, ugyanakkor zsír- és kalóriatartalma elenyésző.
A zöld levelek klorofillt is tartalmaznak: ezek az anyagok segítik a hemoglobinszint emelkedését a szervezetben, ezért vérszegénység esetén is ajánlott fogyasztása.

A sóskalevél protolitikus savat is tartalmaz, ami szintén segíti a test méregtelenítését. A sóskából készült teát vagy a vízbe mártott sóskát gyakran használják méregtelenítésre. Vízhajtó tulajdonsága által segít a húgyúti fertőzések megelőzésében és azok gyógyításában. Népi használatban puffadáscsökkentésre is alkalmazzák.
A sóskában található gyümölcssav miatt nem csak a vérképző- és immunrendszerünkre van jótékony hatással, hanem ráadásként a kimagasló vitamin és ásványi anyag összetétele a gyümölcssavval kombinálva remek élénkítő hatással bír, így nagyobb szellemi tevékenység során érdemes elrágcsálni egy marék friss sóskát, hogy minél jobban teljesítsünk. Rendszeres fogyasztása hosszabb távon javítja a szellemi teljesítőképességet.

Jamaikában a sóska leveléből és virágából teát készítenek, ami ahőségben hűtő hatással van a szervezetre. A sóskateát olyan fűszerekkel készítik, mint a fahéj, kardamom és a gyömbér. Melegen vagy hidegen egyaránt fogyasztható.

Figyelem! Mint minden gyógynövénynek, a sóskának is lehetnek mellékhatásai.

A sóska nagy mennyiségű oxálsavat tartalmaz, ami csökkenti a test kalciumelnyelési képességét, így akár vesekő is kialakulhat tőle. Minél szárazabb és régebben szüretelt sóskát használunk, annál több oxálsavat tartalmaz, tehát érdemes frissen fogyasztani, és az első főzőlevet leönteni róla.
Az oxálsav jelenléte miatt a sóskát nem szabad alumíniumból vagy vasból készült konyhai eszközökben megfőzni, mert a fémekből kioldódó anyagokkal keveredve mérgező hatású és ehetetlen.
Nagy mennyiségben hasmenést, hasfájást, émelygést, hányást, szédülést okozhat.
Azok, akiknek bőrbetegségük vagy asztmájuk van, ne fogyasszák.
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
frontok hatása a szervezetünkre
  2017-06-07 13:44:11, szerda
 
  http://zoldujsag.hu/images/cache/46172_131722_1496148337_idojaras.jpg

Bizonyított az összefüggés a frontérzékenység és az elektromágneses sugárzások között!
Ha valakinek fáj a feje, vagy szédül, vagy úgy általában elesettebbnek érzi magát, az első gondolata, hogy valami ,,front" van a háttérben. Vagy hideg, vagy meleg, mindegy - lényeg az, hogy változik az időjárás, és a szervezet, mint érzékeny műszer jelzi ezt. Felmérések szerint a lakosság közel fele gondolja úgy, hogy fennáll nála ez a fajta érzékenység. Az általános nézet szerint azok az érzékenyebbek, akiknek az immunrendszere gyengébb - tehát az idült betegek és az idősebb korosztály mindenképpen ebbe a csoportba tartozik.

A természetben előforduló jelenségek nagyon sokfélék. Süt a nap, vagy felhős az ég, fúj a szél, vagy tökéletes a szélcsend - ezeket látjuk, tudunk hozzájuk alkalmazkodni. Viszont vannak olyan elektromágneses hullámok, melyek érzékszerveink számára észlelhetetlenek, és csak bizonyos testi reakcióinkból - pl. idegesség, fejfájás, rossz közérzet - következtetünk arra, hogy ,,valami van a levegőben'.

Tudományos kutatások során megpróbálták kísérleti körülmények között előidézni ezeket a láthatatlan tényezőket. A kísérletben részt vevő személyek már néhány másodperccel azután, hogy 3 Hz-es jelekkel sugározták be őket, fejfájásra kezdtek panaszkodni. Ezt követően fáradtság kerítette őket hatalmába.
A kutatók a kísérleti eredmények alapján feltételezik, hogy bizonyos frekvenciák meghatározott betegségekkel, szervekkel vagy szervrendszerekkel társíthatók. Egyes szerzők megkülönböztetnek jó és rossz mezőket, pl. a 7-10 Hz frekvenciatartományban mérhető hullámokat jónak, kedvező hatásúnak vélik. Ezek általában szép időben mérhetők a természetben. Véleményük szerint ezek a hullámok pozitívan befolyásolják a központi idegrendszert, élénkítenek, és javítják a reakcióidőt.

A ,,rossz' mezők frekvenciatartománya 3-5 Hz. Különösen időjárás-változáskor és rossz, esős időben mérhetők, és általában a fentiekben említett panaszokat okozzák.

Sok orvos-meteorológiai kutatás foglalkozik a környezetben előforduló természetes elektromágnesesség biológiai hatásával. A helyzetet sok kutató szerint rontja a mindenütt jelen lévő mesterséges elektromágneses hullámtenger, amelyet elsősorban a mobiltelefonok adóállomásai, valamint a tv- és a rádióadók, műholdak bocsátanak ki. Úgy fogalmaznak, hogy a mai telekommunikációs berendezések üzemeltetése lényegében a lakosságon végrehajtott, óriási méretű kísérletnek nevezhető. Azzal egyelőre senki nincs tisztában, hogy milyen következményei lehetnek. És persze azt sem kérdezték meg, hogy részt akarunk-e venni ebben az egészben.

 
 
0 komment , kategória:  egészség  
körömvirág krém
  2017-06-07 13:35:01, szerda
 
 



A körömvirágkrém gyógyhatása közismert. Jó napégésre, égési sebekre, gyulladásra, ekcémára. gyorsítja a sebek gyógyulását, megszünteti a bőr pirosságát, csillapítja a viszketést. Remek gyulladt vénákra, halványítja a műtéti hegeket, megszünteti a körömgombásodást is. Gyógyszertárakban, gyógynövényboltokban is kapható, de annyira egyszerű elkészíteni, hogy érdemes nekilátni. Ráadásul, a magunk készítette kenőcs nem tartalmaz semmiféle adalékot és tartósítószert sem.

Tipp: a körömvirágot napsütésben kell leszedni, mert akkor a legmagasabb a hatóanyag tartalma.
Hozzávalók:

Három kis maréknyi körömvirág szirom. (lehet szárított is)
150 ml extra szűz olívaolaj
150 g méhviasz
Ezt a krémet gőz fölött kell elkészíteni ezért először egy kisebb fazékban vagy lábasban rakjunk fel vizet forrni, majd helyezzünk felé egy hőálló edényt vagy üvegtálat. Ebbe öntsük bele az olívaolajat, majd hagyjuk pár percig felmelegedni. Eztán szórjuk bele a szirmokat, és főzzük 40-45 percig, közben ügyeljünk arra, hogy az alsó edényből ne párologjon el a víz.

Miután levettük a gőzről, hagyjuk kissé kihűlni, majd tiszta ruhán keresztül szűrjük. A fennmaradt szirmokat is alaposan nyomkodjuk ki, hogy ne vesszen kárba egy csepp hatóanyag sem. Ezután tegyük ismét vissza a gőz fölé az olajat és adjuk hozzá a méhviaszt. Amikor elolvadt, keverjük össze és öntsük jól záródó tégelyekbe. Hűvös helyen akár fél évig is eláll, de ha tartósabbat szeretnénk, akkor a teljes kihűlés előtt adjunk hozzá 6-7 db E-vitamin kapszulát úgy, hogy egy tűvel kiszurkáljuk és az olajat belecsepegtetjük a krémünkbe, majd elkeverjük.

Tipp: Ha olcsóbb változatot szeretnénk, akkor a körömvirág krémhez olívaolaj helyett használhatjuk a jól bevált házi sertészsírt is, a hatása semmiben sem fog eltérni.
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
cseresznye szára
  2017-06-07 13:32:54, szerda
 
 



A cseresznye az egyik legkedveltebb kora nyári gyümölcs. És nemcsak finom, de vitamin és ásványi anyag tartalma is kiemelkedően magas.A cseresznye szára azonban rendszerint a szemétbe kerül, mert nagyon kevesen tudják, hogy hatékony egészségvédő teát lehet belőle készíteni.
A cseresznyeszár tea enyhíti a reumás tüneteket, a hólyaghurutot, de megfázás, makacs köhögés ellen is kiváló. Az orvosok is kifejezetten ajánlják a cseresznyeszárából készült tea fogyasztását a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek, de akiknek az emésztésükkel van gond, azok is alkalmazhatják. Székrekedés ellen is bevethető, hiszen csak egy kicsit erősebb főzetet kell készíteni, és éhgyomorra elkortyolni.
A cseresznyeszár tea méregtelenít, segít eltüntetni a kellemetlen narancsbőrt, sőt a zsírpárnáktól is könnyebben megszabadulhatunk, ha fogyókúránk kiegészítéseként naponta 3 csészényi teát fogyasztunk.
A cseresznyeszárakat gyűjtsük össze, ne mossuk meg, sötét helyes szárítsuk meg, majd kissé törjük össze. Szellős helyen papír vagy vászontasakokban tároljuk.

Cseresznyeszár tea készítése:

Fél liter, forrásban lévő vízbe tegyünk két kiskanál szárított szárat, és hagyjuk 5 percig főni. Lefedve hagyjuk negyed órát állni, majd szűrjük le. Langyosan, apró kortyokban fogyasszuk, esetleg mézzel ízesíthetjük, de jobb önmagában.
Megfázás esetén naponta három csészével igyunk. Reumás betegségek, szívpanaszok esetén lefekvés előtt egy-egy csészével. Fogyókúra kiegészítéseként egy liternyit fogyasszunk naponta étkezések előtt.
A cseresznyeszár tea reumás betegségek esetén akár borogatásként, vagy fürdőként is alkalmazható.

forrás: zoldujsag.hu

 
 
0 komment , kategória:  egészség  
karfiol
  2017-01-13 07:58:13, péntek
 
 



Krokettként kisütve

Hozzávalók: 1 közepes karfiol rózsái­ra szedve, 1 tojás, 1 vöröshagyma apróra vágva, 1 kaliforniai paprika felkockázva, 2-3 ek. zsemlemorzsa, petrezselyem, só, bors ízlés szerint, kevés olaj

A karfiolt főzzük elő sós vízben körülbelül 5 percig, csepegtessük le, majd törjük össze villával vagy turmixgépben. Egy tálban keverjük össze a felvert tojással, a hagymával, a paprikával és annyi zsemlemorzsával, hogy jól formázható masszát kapjunk, fűszerezzük, sózzuk ízlés szerint.

Egy-egy evőkanálnyi adagot formázzunk meg, tegyünk olajozott tepsibe vagy sütőlapra, majd előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten körülbelül 20 perc alatt süssük készre a kroketteket (félidőben fordítsuk meg a karfiolrudacskákat). Kínáljuk paradicsomszósszal vagy majonézes mártással.






Édes-savanyú mártásban

Hozzávalók: 1 közepes karfiol rózsáira szedve, 1 kaliforniai paprika kockára vágva, 6 ek. kukoricakeményítő, ­­6 ek.­ liszt, olaj a sütéshez, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 mk. darált gyömbér, 1 ek. reszelt narancshéj, 2 dl húsleves, ­1 dl narancslé, 2 tk. szójaszósz, 2 ek. cukor, csili, őrölt fekete bors, só ízlés szerint, 1 tk. szezámmag, 1 ek. zöldhagyma karikára vágva

Négy evőkanálnyi keményítőt keverjünk el a liszttel, csipetnyi sóval és annyi vízzel, hogy sűrű tésztát kapjunk, mártsuk meg benne a karfiolrózsákat és süssük ki bő, forró olajban, majd szedjük papírtörlőre, és tartsuk melegen. A mártáshoz a paprikát felhevített olajon pirítsuk meg, szedjük ki a serpenyőből, tegyük félre. A maradék olajon süssük át a gyömbért és a fokhagymát, majd kevergessük át a narancshéjjal is. Ezután öntsük fel a húslevessel és a narancslével, ízesítsük a szójaszósszal és a fűszerekkel, forraljuk fel, majd főzzük sűrűre a maradék keményítővel, ha kell, sózzuk. Tálalás előtt a karfiolt és a pirított paprikát forgassuk bele a mártásba, szórjuk meg pirított szezámmaggal és zöldhagymakarikákkal.





Pizzalapnak formázva

Hozzávalók: 1 fej karfiol, 1 tojás, 6 ek. reszelt mozzarella, 6 ek. csíkokra vágott cheddar sajt, 2 ek. reszelt parmezán jellegű sajt, 1 tk. só, 1 zúzott fokhagyma, 1 ek. bazsalikom, 1,5 dl paradicsomszósz, 8 pepperóni darabolva, 10 dkg szeletelt gomba, 1 szál póréhagyma karikára vágva, 1-2 ek. olaj

A rózsáira szedett karfiolt tegyük kevés vízzel letakart tálban a mikrohullámú sütőbe pár percre, amíg kicsit megpuhul. Ezután turmixoljuk apróra, keverjük el a tojással, fokhagymával, bazsalikommal, sózzuk, majd simítsuk vékonyan egy sütőlapra vagy kerek pizzaformába. (A tojás el is hagyható, de akkor az aprított karfiolból ki kell nyomkodnunk a felesleges folyadékot, például egy konyharuhába fogva.) Kevés olajjal megspriccelve vagy átkenve, közepes hőfokon süssük aranysárgára, majd vegyük ki a sütőből, osszuk el rajta a paradicsomszószt, a feltétnek valókat, szórjuk meg a sajtokkal és süssük készre.



 
 
0 komment , kategória:  egészség  
sült fokhagyma
  2016-12-18 00:05:26, vasárnap
 
 



6 gerezd sült fokhagyma 24 órán belül meggyógyít!
Nincs abban vita, hogy a fokhagyma a bolygó egyik legegészségesebb növénye. Ezzel a természetes csodaszerrel számos betegséget kezelhetünk, gyógyászati hatásait világszerte felhasználják. A koleszterinszint csökkentéséhez, a magas és alacsony vérnyomás szabályozásához, koszorúér betegség kezeléséhez, a vérkeringés javításához, szívroham megelőzéséhez hagyományosan alkalmazzák.
A legjobb benne, hogy a fokhagyma mindössze 24 óra alatt segít a szervezetnek!

Kutatások szerint, ha megeszünk 6 sült fokhagyma gerezdet mindennap, fantasztikus hatásokat tapasztalhatunk:

1. órában: A fokhagyma felszívódik a gyomorban és táplálja a testet.
2-4. órában: Elkezdi rombolni a rákos sejteket és megelőzi a szabadgyökök okozta károsodást.
4-6. órában: Az anyagcsere beindulásával kezdenek előjönni előnyös tulajdonságai, segít eltávolítani a felesleges folyadékot és zsírt a szervezetből.
6-7. órában: A fokhagyma antibakteriális hatásai működésbe lépnek és elpusztítják a szervezetben élősködő baktériumokat.
6-10. órában: A fokhagymában lévő tápanyagok sejtszinten kezdenek el hatni, a szervezet így védett lesz az oxidáció ellen.
10-24. óra: A szervezet mélytisztulási folyamaton megy át, melynek következménye:
az immunrendszer erősödése
a csontok erősödése
a vérnyomás javulása és csökkenése
a sejtek élettartamának megnövekedése
fáradtság megszűnése
koleszterinszint szabályozása
szívbetegségek megelőzése
a nehézfémek szervezetben való elraktározódásának megelőzése
fizikai teljesítmény javulása

A kutatók kifejezetten javasolják a fokhagyma napi szintű fogyasztását, mivel ezzel számos tünetet és betegséget megelőzhetünk, a már meglévő problémákat pedig könnyebben kezelhetjük.
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
     2/14 oldal   Bejegyzések száma: 138 
2021.07 2021. Augusztus 2021.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 102
  • e Hét: 2001
  • e Hónap: 6405
  • e Év: 38134
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.