Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Blogom, Képtáram,
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 69 
Ha belelátnánk egymás szívébe
  2024-07-19 08:34:42, péntek
 
 
"Ha belelátnánk egymás szívébe és látnánk egymás küzdelmeit, azt hiszem, finomabban, több szeretettel, megértéssel, tisztelettel, gondoskodással bánnánk egymással."

(Marvin Asthon Joel)
 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek 2.  
Aranyosi Ervin: Még egy dal az ölelésről
  2024-07-19 08:20:37, péntek
 
 
Aranyosi Ervin: Még egy dal az ölelésről


Tudod, egy ölelésben fény burok vesz körül,
egymáshoz ér két lélek és jólesőn örül.
A külvilág zajától távol kerül a szív,
egymást megünnepelni, egy nagy körtáncba hív.

Tudod, az ölelésben két világ egyesül,
a béke szép galambja a vállatokra ül.
Mindaz, mi fájt a létben, halványul, megkopik.
s érzed a szíved mélyén a szeretet lakik.

Ezért az ölelés egy magasztos pillanat,
ahol a lélekben tüske, véletlenül sem marad.
Mert győz a megbocsájtás, s a hála átitat,
ez ima Istenünkhöz, egy néma áhítat...
 
 
0 komment , kategória:  Aranyosi Ervin  
A vízbe fulladás nem úgy néz ki, mint egy fulladás
  2024-07-18 10:21:23, csütörtök
 
 
"A vízbe fulladás nem úgy néz ki, mint egy fulladás!

A kapitány ruhástul ugrott a vízbe a fedélzetről, és erősen tempózni kezdett. Az egykori vízimentő a szemét az áldozaton tartva a fürdőző pár felé tartott, akik a lehorgonyzott hajójuk és a strand között úsztak. ,,Szerintem azt hiszi, hogy fuldokolsz" - mondta a férj. Fröcskölték egymást, a nő sikoltozott, de igazából csak álltak a nyakig érő vízben. ,,Jól vagyunk, mit csinál?" - kérdezte a nő kicsit idegesen. ,,Jól vagyunk!" - kiáltotta a férj, intett neki, de a kapitány erősen úszott irányukba. ,,Arrébb!" - kiáltotta a megdöbbent párnak, mialatt elúszott közöttük. Közvetlenül mögöttük, nem egészen három méterre a kilencéves kislányuk fuldoklott.
Biztonsággal a víz felett, a kapitány karjaiban a kislány könnyekből kitörve kiáltott az apjáért.
Honnét ismerte fel a kapitány - 15 méteres távolságból - amit az apja és az anyja nem vett észre csupán háromról?
Valójában a fuldoklás nem egy heves, a víz csapkodásával és segítséghívással járó jelenet, amit sok ember gondol. A kapitány sok éves tapasztalatának és vízimentő tanulmányainak köszönhetően megtanulta felismerni a baj jeleit. Ellentétben az apukával, aki csupán a tévéből ismeri.
Ha sok időt töltünk vízen, víz környékén, tisztában kell lennünk azzal, hogy mivel jár az, ha valaki vízbe megy. Amíg a kislány a kapitány karjaiban nem sírt fel, addig egy hangot sem adott ki.
A fuldoklás majdnem mindig egy megtévesztően csendes esemény. Ellentétben a tévében látott hangos, drámai helyzettel.
Egy fuldokló nem csapkod, kiabál vagy kér segítséget. Hogy elképzeljük, milyen halk és drámamentes lehet egy fuldoklás, nézzünk meg egy amerikai felmérést. Az Egyesült Államokban a 15 év alatti gyermekeknél a véletlen balesetek között a fulladás a második leggyakoribb haláleset - a közúti balesetek mögött. Abból a 750 gyermekből, akik ez évben valószínűsíthetően vízbe fognak fulladni, 375 csupán 25 méteren belül lesz a szüleitől vagy más felnőttől. Az esetek 10 százalékában a felnőtt igazából végignézi az egészet, de nem tudja pontosan, mit is lát.
Néhány ritka helyzeten kívül a fuldokló emberek képtelenek segítséget hívni.
A légzőrendszer elsődleges szerepe a légzés, a beszéd csak másodlagos. Ha lélegezni alig képes, beszélni még kevésbé fog tudni.
A fuldokló szája hol a vízfelszín felett, hol alatta van. Legfeljebb kapkodni tudja a levegőt, de mivel nincs tartósan a víz felett, így nem tud megfelelően be- és kilélegezni és segítséget hívni.
A fuldokló ember nem integet segítségért. Az ösztönök miatt próbálja a testét és a fejét a vízfelszínen tartani a karok oldal irányba nyújtásával és evezésével. Nem tudja kontrollálni a kézmozdulatait: nem tud segítségért inteni, hadonászni, a mentésére siető ember felé vagy esetleg egy mentőeszközért nyúlni.
Az ösztönös fuldoklási reakció alatt az ember teste az elejétől a végéig függőleges marad. Körülbelül 20-60 másodpercig tud a fuldokló a felszínen küzdeni, mielőtt még elmerülne.
Ez persze nem azt jelenti, hogy aki segítségért kiált, és csapkodja a vizet, az nincs bajban. Nagy valószínűséggel víziszonya van. Ez nem mindig jelenik meg az ösztönös reakciókban, de ha mégis, nem tart sokáig, és ellentétben a valódi fuldoklókkal, ők tudnak a mentésben segíteni (közreműködésre képesek): meg tudják fogni a mentőkötelet, mentőgyűrűt, stb.
Ha valaki igazán fuldoklik, ezek a jelek árulkodnak róla: a fej víz alatt vagy a száj a vízfelszín környékén a fej hátradöntve, nyitott szájjal üres és üveges tekintet, nem képes fókuszálni csukott szemek
a haja az arcára vagy a szemébe lóg
nem használja a lábait hiperventillál vagy zihál próbál valamelyik irányba úszni, de nem igazán halad semerre próbál a hátára fordulni úgy mozog, mintha egy láthatatlan létrára próbálna felmászni
Szóval, ha a hajónk legénységének egy tagja a vízbe esik, és látszólag minden rendben, ne legyünk benne olyan biztosak! Néha a legáltalánosabb jelek sem mutatják azt, hogy valaki fuldoklik. Néha csak úgy néz ki, hogy tapossa a vizet, miközben a fedélzetet nézi. Biztosra akarsz menni? Kérdezd meg: ,,Minden rendben?" Ha tud válaszolni, valószínűleg igen. Ha üres, merev tekintettel ,,válaszol", talán kevesebb, mint 30 másodperced van kimenteni.
Kedves szülők!
A gyerekek a vízben hangosan játszanak. Ha elcsendesednek, ellenőrizni kell őket, mi is történt."

(Vásárhelyi Kata)
 
 
0 komment , kategória:  Jó tudni!  
El kell indulni !
  2024-07-18 09:47:34, csütörtök
 
  El kell indulni !


Sokszor olyan az ember, hogy inkább választja a biztos szenvedést, mint hogy lépéseket tegyen önmagáért.
Nincs mit tenni. El kell indulni.
A változásokat , ha nem akarjuk, nem várjuk bennragadunk a helyzetünkben, s előbb utóbb beindul a lehúzó spirál.
Ha van képünk lesz megoldás is rá. Nem mindig könnyű az út, de el kell indulni.
Én elindultam....azóta nagyon messzire elértem, de továbbra is önmagam megvalósítása felé tartok.... És mint oly sokan, akik elhatározták, hogy tudatosan akarják élni az életüket, én is törekszem minél több pillanatot megélni az életemben.
Menet közben mindent megkaptam az Univerzumtól és akkor kezdtek gördülékenyen beindulni a dolgok,amikor elkezdtem BÍZNI, amikor elengedtem a félelmet és a görcsöt.
De ahogy megszületett az elhatározás, abban a pillanatban TÁLCÁN jött a segítség.
Hajrá, indulj el és légy az aki lenni szeretnél !
Ne félj,mert ha álmaidat követed, mindent megkapsz menet közben, csak INDULJ EL VÉGRE ! ÉS HIGGY MAGADBAN !!
És igen, csak hinni kell, és bízni önmagunkban, bízni a Teremtőben. Jó, hogy vannak olyan emberek, hogy saját példájukon keresztül utat tudnak mutatni másoknak.
Csodálatos az életem olyan szempontból is, hogy nem süppedtem bele abba a létbe, amibe a nyugdíjasok zöme.
Bízz magadban! Indulj és tapasztalni fogod mi vár rád! Egy csodás és boldog világ !
Én azt tapasztalom,hogy minden félelem nélküli,szívből hozott döntés azonnal meghallgatásra talál és szinte " természet feletti " módon özönlik a segítség !
Keller IstvánnéMeg kell tanulnunk nemet mondani... ami a legnemesebb" döntések egyike.
A tudatos emberek életmódtanácsai között rendre szerepel a felszólítás: tanulj meg nemet mondani!
És itt egy kis játék a szavakkal: ki a nemes? Aki gyakran mond nemet.
Nagy árat kellett fizetnem azért a kevésért, amim van.
Annyi mindenről le kellett mondanom, amit szerettem volna,
annyi útról le kellett térnem, amin tovább mehettem volna!
Föláldoztam az álmaimat egy fontosabb álomért: a lelki békémért.
Nem akarom elveszíteni ezt a békét.

(Paulo Coelho)


 
 
0 komment , kategória:  Spirituális út  
Jelek után kutatsz,...
  2024-07-18 09:29:31, csütörtök
 
 
Ram Tzu tudja


"Jelek után kutatsz,
Keresed a kulcsot,
A rejtély nyitját.
Térképezed a csillagok mozgását,
Számolod a lélegzeted,
Isten becenevét kántálod,
Kártyát vetsz,
Összeadsz számokat,
Böjtölsz,
Tanulmányozod a szent-iratokat,
Szellemekkel beszélgetsz,
Tested elbűvölő pózokba csavarod,
Egyik gurutól a másikig szaladsz,
Szemináriumokra és
elvonulásokra jársz,
Gyakorolsz,
Könyveket vásárolsz,
Kazettákat hallgatsz,
Tiszta szívből imádkozol.

Ez az egyik lehetőség, körmöd szakadtáig kutatsz, keresel és majd valamikor a "jövőben", mindez meghozza gyümölcsét és majd miután, belefáradsz majd mindenbe, a szenvedés elhozza, a valódi megértést."Amikor mindezzel végeztél,Ott találod önmagad.", de addig nagyon hosszú út vezet, amíg erre ráeszmélsz, pusztán csak azért, mert azt gondolod, van bármiféle út amit végig kell járnod.

Vagy felismered itt és most önmagad, a Végtelen Tudatot, ami most is vagy valójában, pusztán attól, hogy végre önmagadra irányítod a figyelmed és nem az elmében és annak képzelgéseiben merülsz el, ennyi.Ekkor majd megérted, miről beszél a yogától-az advaitáig minden "tan", szent irat és jót fogsz röhögni, az ilyen-olyan gyakorlatokon, mantrákon, légzés-technikákon, meg mindenféle meditációs technikán és azon is hogy amit kerestél évtizedekig, vagy életeken keresztül, az mindig is jelen volt és ez az egész keresés és a maga a lét körforgása, VICC AZ EGÉSZ.HA HA HA, MERT MINDIG IS AZ VOLTÁL AMIT KERESTÉL, MÁR MOST IS AZ VAGY, ISMERD HÁT FEL VÉGRE ÉS MEGSZŰNIK MINDEN SZENVEDÉS.Mindenki tanulása egyedi, egyéni és aki elindul az úton azt hiszi mindent tud és Istennel beszélget, majd amikor már az úton jár, rájön semmit nem tud és szerénnyé válik, majd amikor mester lesz, már nem is tudja hogy tud csak egyszerűen tud. Mindenki hall és lát, csak nem figyel rá, aki figyel az csak kezdő az úton, aki ebből profitál az marad is kezdő.
"A tudatos embernek az van, ami Van, nem az, amit elhitetnek vele."
Mindenkinek saját magának kell gondoskodnia, a saját lelkéről.
Te légy a mestered, mindentől és mindenkitől függetlenül !

Keller Istvánné

Esendők vagyunk, néha gyengék.
A gyengeség jele az agresszió, ami a félelem gyümölcse, a félelem pedig a tudatlanságból ered.
 
 
0 komment , kategória:  Spirituális út  
Juhász Gyula: BÚCSÚ
  2024-07-17 13:04:00, szerda
 
 
Juhász Gyula: BÚCSÚ


Mielőtt innen végkép elmegyek,
Szeretnék elköszönni, emberek.

Mint rab, akinek int a szabad út,
Búcsút rebeg, mielőtt szabadult.

Mint a madár, kit Dél vár arra túl,
Az eresz alján még egy dalt tanul.

Mit is daloljak, én szegény beteg,
Mit is dadogjak nektek, emberek?

Talán nem is kell még búcsúzni se?
Hisz észre sem vett engem senkise.

Csak egy könny voltam, aki porba hull,
Csak egy sóhaj, ki égbe szabadul.

Csak egy csók, aki hideg kőre lel,
Csak egy szó, kire visszhang nem felel.

Egy pillangó, ki csillagot keres
S elgázolja egy durva szekeres.
 
 
0 komment , kategória:  Juhász Gyula  
Ki vagyok én? - Egy ébredő lélek feljegyzései
  2024-07-17 12:56:26, szerda
 
 
Ki vagyok én? - Egy ébredő lélek feljegyzései

Amikor átalakulsz, a világ is átalakul körülötted. Ez az átalakulás sokszor fájdalmassá tud válni, mert átminősülnek a dolgok, az emberi minőségek benned. Lelked új utakra hív, ismeretlen valóságba vezet.
Felkér és utat mutat egy olyan angyali keringőre, melyet itt a földi világban még nem jártál be. Emberek távoznak el tőled, és új ismeretségekre teszel szert. Sokszor fájdalmas magányt érzel a lelkedben, de ne bánd,- ez is az út része, az átértékelés, az elengedés időszaka.
Ami elmegy, azt gyászold meg,.... de vigyázz, ne merülj bele túlságosan a búskomorságba, mert utad része akkor nem jó irányt vesz.
Adj hálát mindenért, ami utad részét képezte.
Áldd meg szeretettel, s lépj ki a Fénybe, tárd ki a karod az ÉG felé, s kérd az isteni vezettetést.
Sokszor van úgy, azt érzed magadra vagy hagyva, de higgy és bízz, ez mind téged szolgál, s erősít, mert így alakul ki benned s KÖZTE a mély élő kapcsolat. Minél beljebb mész magadba, annál közelebb és egyben távolabb érzed magadban a régi Istenképed.
Új Világot formálsz magadnak, és hited, mely eddig valóság volt, most átalakul.
Ne bánd, hagyd, hogy a maga módjában és medrében folyjon minden.
Tudom, nehéz ezt megtenni. De egyszer csak eljutsz odáig, hogy nem akarsz tenni, csak jelen lenni, megengedni, hogy egy magasabb, a Te valós isteni Éned tegye a dolgát benned.
S ekkor lépsz át az Új Világodba, s ekkor alakul át az életed, és körülötted minden. De amíg Te akarsz, addig csak magad körül forogsz,- fájdalmas pillanatokat, magányos létet és tapasztalásokat élsz meg, mert csak néha, pillanatokra kerülsz így közel az istenihez. Bár lelked nagyon óhajtja, szíved vágyakozik rá, de az ego az a börtönébe zár.
Engedd el az akarásod, fogadd el a létet, azt Aki Vagy, akinek születtél,- s csak az újra, a szépre, az élhető csodálatos világodra gondolj.
Arra, hogy nem szenvedni jöttél a Földre.
Minden tanít valamire, még ha az értelmét most nem is látod.
Isten benned van és általad fejezi ki magát a világban.
Mered- vállalni az istenit benned?
Fel mered-e vállalni azt Aki Vagy, azt Akinek eredendően születtél?
Sok fájdalom, sok kitaszítottság, megbélyegzés, hitetlenség és még sorolhatnám azt a széles skálát mely utad részévé vált, de hidd el, enélkül nem lennél az, Aki most Vagy.
Isten végtelen áldása megtart a tenyerében.
Nézz fel az Égre, tárd ki a karod, s tudd szabad vagy!
A szabadságod ára Te magad Vagy!
Áldás kísérjen utadon!

(Szokolai-Lendvai Katalin írása ez utóbbi, melynek minden szava "enyém"
 
 
0 komment , kategória:  Spirituális út  
Olyan úton vagyok...
  2024-07-17 08:36:29, szerda
 
 
Olyan úton vagyok, amit csak belül lehet járni, egyedül. Ha valaki végigjárja, megtisztul, és belső felismerések kezdik el vezetni, nem elvárások, félelmek vagy vágyak...Néha azért elfog a kétség. Mi van akkor, ha tévedek? Mi van akkor, ha eltelik sok-sok év, én pedig végig rossz irányba megyek?A világ a szívünkben tükröződik. Akinek a szíve gyanúval van tele, az mindenhol csalókkal fog találkozni. De akinek a szívét jóindulat tölti el, az a világon mindenhol barátságos emberekre talál.Tudatlanul, rombolunk és építünk, a szavainkkal a cselekedeteinkkel, a gondolatainkkal ugyanúgy.
Mert nem tudjuk mekkora hatalom van a birtokunkban, és még csak nem is sejtjük...Az olvasottság a keresés egyik módja: az intellektuálisabbak végigolvassák a spirituális irodalmat, hogy azután szépen "kiszórjak magukból" a felesleget, a salakanyagot..
Értelmezgetéseknek nincs különösebb értelme. Inkább a megvalósításban lehet a lényeg. Azaz magunkénak érezzük-e annyira a szöveget, hogy erőfeszítés, gondolkodás nélkül is ennek megfelelően élünk, cselekszünk.Fontos,hogy megtaláljuk azt akik vagyunk, az sokat segíthetne nekünk abban , hogy felismerjük a tennivalót, és rátaláljunk az önmagunkhoz vezető ösvényre.Hiába olvasgatsz száz és ezer könyvet, köztük akár a Bibliát is, ha nem jut el hozzád az üzenete, és nem tudod az életedben hasznosítani.
Gyakran csak megerősítést nyerünk a könyvek által, de mindennek belülről, bennünk kell megérnie.
Szeretem a jó könyveket, mivel nem egyszerűen csak szép gondolatokkal töltenek el, de útmutatóul is szolgálnak. Amit elolvasunk, azt részben mind a saját, eddigi életünkre is vonatkoztatjuk. Aki tapasztalatok vagy mindennemű érzékenység híján van, vagyis csupán a materialista világ áldozata, az nem tudja hova tenni a komoly tartalmú műveket, számára mindez merő misztikum. A leírtakkal érzett igazi rokonság, a bennünk élő párhuzamok, amelyek igazzá teszi számunka az olvasottakat.Ne törekedj Jót tenni, hanem Válj azzá.
Ami vagy, azzá változtatod környezetedet is...
Sem befogadni, sem kiárasztani nem vagy képes, csak amivé alakultál, ami vagy ...A világban kell léteznünk, de felette állnunk.......Véleményem szerint a szellem dolga nem az agyak harca ! A szent-szövegek értelmezése is pusztán tudományos, azért nem vezet sehova . A hit nem elég. Én is csak elméletnek tartottam az egészet, amíg meg nem tapasztaltam, filozofálgatva nem jutunk sehová.
Csak tettekben,ha ez ember a saját testét,Isten templomává teszi.
Ez a valódi istentisztelet, a döntő ("varázslatos") felismerés.

Alapvető változás nélkül a "Mindenség-titkaiba" nem láthatsz bele !!!!Ami megváltoztatható, azt meg kell változtatni. Ahol valami megváltoztathatatlan, ott magamat kell megváltoztatnom.Minden jel szerint hídnak kell lennem a látható és láthatatlan világ között.
Minden erről szól.
Csak nem tudom, hogy miként tegyem...
De keresem a módját szüntelen...... ...... .......Ne mérgezzük egymás testét, lelkét rossz hírekkel, inkább forduljunk megértéssel egymás felé.

Foglalkozzunk szívünk szent kódjának a megnyitásával, a megbocsájtással, és a saját életünk tökéletesítésével.

Keller Istvánné


Minél közelebb kerül valaki Istenhez, annál jobban szeretné az alábbi két dolgot : még közelebb kerülni és másokat is közel vinni hozzá. Én az internetet használom erre a célra.
Itt csak szépséget, és lelket simogató dolgokat kapsz . ... kellemes zenét, videót, jó idézeteket, melyek elgondolkodtatnak, néha irányt mutatnak, vagy megerősítenek. Nagyon szeretem a szép verseket, és tanulságos történeteket, melyeket majd megosztok veletek !

A témákat elsősorban az internetről gyűjtöm, illetve a magam által összeállított és felhasznált anyagokat is megosztom Veletek!
 
 
0 komment , kategória:  Spirituális út  
Sün Samu vagyok
  2024-07-16 08:48:30, kedd
 
 
Szia!
Sün Samu vagyok. Azért írom ezt a levelet most neked 2 lábon járó simabőrű Barátom, mert szükségem van a segítségedre.
A fajom haldoklik.
Segíts életben maradnunk!
Ha összefutsz velem a kertedben, etethetsz engem főtt darált hússal, nedves vagy száraz kutya-vagy macskaeledellel (halmentessel), összetört főtt tojással, és kérlek, tegyél ki mellé nekem friss vizet.
Tejet viszont ne adj nekem, mert én is, ahogy minden sün laktózérzékeny, a tejtől megbetegszünk!
Ártalmatlan vagyok a növényeidre, sőt segítek neked a kártevő mentesítésben, mert zöldséget támadó rovarokból, férgekből táplálkozom.
Kérlek NE RAKJ KI ROVARÖLŐ SZEREKET!
Ledolgozom a jóságodat!

Köszönöm neked..
Sün Samu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Imájában az ember azt kéri az Istentől, hogy tegyen csodát
  2024-07-16 08:41:57, kedd
 
 
" Imájában az ember azt kéri az Istentől, hogy tegyen csodát."
Csoda alatt azt érti, hogy lépjen át az Úr a kérlelhetetlen törvényeken, és változtassa át a nehéz valóságot. Könnyítsen a súlyos életterheken, lágyítson a fájdalmon, segítsen gondolatai, reményei és vágyai megvalósulásában.
Keresztény szóval az imádság kegyelmet kér törvény helyett.
A kegyelem pedig -ebben a kőkemény törvényvilágban- CSODA."

Müller Péter
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 69 
2024.06 2024. Július 2024.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 69 db bejegyzés
e év: 640 db bejegyzés
Összes: 13130 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 250
  • e Hét: 1417
  • e Hónap: 11869
  • e Év: 224286
Szótár
 
Blogok, Szótár,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.