Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Fájó szívvel búcsúzunk
  2020-06-26 16:48:58, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Az Úrért mi indulunk
  2018-02-23 08:37:01, péntek
 
 

Az Úrért mi indulunk, az Ő serege mindig készen áll,
Dicsőségét meglátja majd a föld.
Refr.: //: Mert a sereg kapitánya Jézus,
Győzelemre vezet minket,
Az ellenség nem árthat már nekünk ://

Az Úrért mi indulunk, és a gonosz ellen harcolunk,
Gyere induljunk az ígéret felé.
Refr.://: Mert a sereg kapitánya Jézus......://

Zengd a himnuszt a győztesért, áldd az Istent a harcokért,
Nincs fegyver, amely legyőzhet minket

A Pásztor válaszol - bővebben | 6. évad, 8. rész
Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Hagyd, hogy Jézus megmossa a lábad
  2017-04-27 18:39:37, csütörtök
 
  ,,Péter azt válaszolta: ,,Azt már nem! Az én lábamat ugyan meg nem mosod soha!" ,,Ha nem moslak meg, semmi közöd sincs hozzám" - felelte Jézus." (János 13:8, EF)

El tudod képzelni, hogy az Úr meg akarja mosni a lábad? Péter nem tudta. Valószínűleg mi is meglepődnénk, és hasonlóan reagálnánk: ,,Azt már nem!"

Szeretném, ha észrevennéd, mit válaszolt erre Jézus: ,,Ha nem moslak meg, semmi közöd sincs hozzám." Valójában ezt mondta: ,,Péter, nem járhatsz velem, nem lehetsz hatékony, ha nem engeded, hogy megmossam a lábad." Erre Péter azt kérte Tőle: ,,Uram, ne csak a lábamat, hanem a kezemet, sőt a fejemet is!" (János 13:9)

Jézus azonban így válaszolt: ,,Aki megfürdött, annak csak a lábát kell megmosni, különben az egész teste tiszta. Ti már tiszták vagytok..." (János 13:10).

Ha egyszer elfogadtuk Jézust Urunknak és Megváltónknak, akkor már megfürödtünk, és az Ő vére egyszer s mindenkorra megtisztított minket! Az Ő vére örökre tökéletessé tett (Zsidók 10:14), és csak a lábunkat kell megmosni, mert a világban járunk és a lábunk poros és piszkos lesz, és megbotlunk.

Na de hogyan mossa meg Jézus a lábunkat ma? Az Efezusi 5:25-26 azt tanítja nekünk, hogy ,,... Krisztus szerette az Eklézsiát. Odaadta érte a saját életét, hogy szentté tegye, és szellemileg megtisztítsa, mintegy megfürdetve az Isten beszédében." (EF)

Tehát Jézus az Ige fürdőjében mos meg minket. Minél több felkent tanítást hallgatunk, ami az Igén keresztül felfedi Krisztust, annál jobban megtisztulunk. És ha a lábunkat Krisztus megmosta, akkor botlás helyett járni, sőt futni fogunk!

Ma, Jézus a mennyben van, mellén egy arany övvel körülövezve (Jelenések 1:13). Azonban, mint egy szolga, ezt az övet törülközőként használja, és azt szeretné, ha leülnénk, és hagynánk, hogy szolgáljon felénk - azzal, hogy megmossa a lábunkat egy mélyebb kijelentéssel saját Magáról az Igén keresztül. Hát ez az, ami győzelmet ad a mindennapi járásunkban!

Hagyd, hogy Jézus megmossa a lábad

Joseph Prince

Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link Link





 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Amikor szükség van rád, azonnal cselekedj
  2017-04-27 09:11:27, csütörtök
 
  ,,Ne menj el senki mellett, aki megérdemli a segítséget; a te kezed Isten keze annak az embernek a számára. Ne mondd embertársadnak ,,Talán majd máskor..." vagy ,,Majd holnap kérj inkább...", ha a pénz ott van a zsebedben." (Péld 3:27-28, MSG fordítás)

Az utóbbi napokban azzal foglalkoztunk, hogy az irgalmas szamaritánus példázata hogyan tanít minket arra, hogy együttérzést tanúsítsunk azok iránt, akiknek valami fájdalom vagy probléma van az életében. Láttuk azt, hogy fontos meglátnunk a saját környezetünkben a szükségeket és együtt kell éreznünk mások fájdalmával.

Az irgalmas szamaritánus példázata ugyanakkor arra is tanít, hogy az előttünk lévő lehetőséget mindig meg kell ragadnunk az adott pillanatban.

Ne várj, ne késlekedj és ne halogass. Tedd meg, amit meg tudsz tenni ott és akkor. A szeretetet nem annyira érzelemmel, mint inkább cselekedettel mutatjuk ki. A szamaritánus is cselekedett és tett valamit: lehajolt a sérült emberhez. Nem ,,magas lóról" szólt hozzá. Amikor pedig segített, azt használta, amije volt: bort, hogy fertőtlenítse a sebet, és olajat, hogy bekenje és gyógyítsa azt. Akkor és ott ez volt a lehető legjobb gyógymód. Emellett a szamaritánus valószínűleg a saját ruháját használta, hogy bekötözze a férfi sebét. Végtére is, nem volt orvos és nem volt nála orvosi felszerelés. Ő csak egyszerűen segített a másik embernek, és azzal szolgált, amije éppen volt.

A Biblia ezt mondja a Példabeszédek könyvének 3:27-28 verseiben: ,,Ne menj el senki mellett, aki megérdemli a segítséget; a te kezed Isten keze annak az embernek a számára. Ne mondd embertársadnak ,,Talán majd máskor..." vagy ,,Majd holnap kérj inkább...", ha a pénz ott van a zsebedben." (MSG ford.)

Ne várj jobb alkalomra. Amikor Isten szól hozzád, hogy szolgálj valaki felé, tedd meg azonnal. Amikor látsz egy szükséget, töltsd be azt akkor és ott.

Ahhoz, hogy meg tudd ragadni a lehetőséget, néha bizony kockázatot kell vállalnod. Vállalnod kell, hogy esetleg valami váratlan helyzet áll elő. Ha segíteni akarsz valakinek, néha a saját félelmeiddel is szembe kell menned. Próbáld elképzelni, mitől tarthatott a szamaritánus. Eszébe juthatott például, hogy ,,Mi van, ha a rablók még a környéken vannak?... Mi van, ha az egész csak egy csapda?... Mi van, ha visszautasítják a segítségemet?... Mi van, ha nem tudok rajta segíteni?" Nagyon gyakran más ember fájdalmában és elesettségében azért nem szeretnénk részt vállalni, mert azok - legyünk őszinték - a sajátunkra emlékeztetnek. De az együttérzés és az irgalom a félelem ellenére is cselekszik.

Az együttérzés és az irgalom megérinti az érinthetetlent és szereti a szerethetetlent.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Miért nem ragadjuk meg néha az alkalmat, hogy segítsünk egy rászoruló emberen?
Milyen dolgoknak vagy kockázatoknak lehetünk kitéve, amikor másokon segítünk?


Napi remény * (Daily Hope by Rick Warren, 2017.04.20.)

Link Link A migráns helyzet egy lelkész szemével



 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Miért vagy hálás Istennek?
  2017-04-26 09:17:54, szerda
 
  Joli, nagy szíved van és tudod, hogy hálát kell adnod a boldog életedért. Isten elvezetett a siker útjára és azóta keményen dolgozol, hogy elérd a céljaidat és beteljesítsd az álmaidat. Csak így tovább! Link Link





Számomra a " siker " azt jelenti,hogy megismertem az Útat - Jézus Krisztust, Aki velem van ígérete szerint minden nap és segítségemre,hogy elvezessen a célig, ahol örökké élhetek,egészségesen.

Ezért vagyok hálás és boldog az életemért ! Dicsőség Istennek. Hallelujah! Ámen


"Ne feledd: Én parancsoltam meg neked, hogy légy erős és bátor! Istened, az Örökkévaló van veled, akárhová mész! Hát ne félj semmitől, és ne engedd, hogy bármi elbátortalanítson!" Józsué 1:9
Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Boldog szülinapot Sára
  2016-06-25 17:04:53, szombat
 
 



 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Az élőknek földjén
  2015-04-01 10:45:16, szerda
 
  /: Az Úrban bízom erős karja megtart engem az élőknek földjén

refrén: Az élőknek földjén boldog minden teremtmény
mert az élőknek földjén ott az Úr.

Beszéde táplálja átformálja lelkem az élőknek földjén

Szent Szelleme erősít betölti a szívem az élőknek földjén

Az én megváltóm vár asztalához engem az élőknek földjén

És én hálával áldozom örökké az Úrnak az élőknek földjén

refrén:
az élőknek földjén... ...ott az Úr...ott az Úr, s ott leszek én

Az élőknek földjén ... ott leszek én
Link
 
 
1 komment , kategória:  Belső kör  
Köszönöm szülinapi köszöntést
  2010-12-21 17:04:31, kedd
 
 



 
 
2 komment , kategória:  Belső kör  
Jézus a mi gyógyítónk ma is él
  2010-10-11 09:54:45, hétfő
 
  Ima beteg gyerekért

Uram, kérlek hallgasd meg imám,
Nyisd meg kérlek szíved,
S fordítsd reám orcád.
Tekints le kérlek a szenvedőkre,
És ne rejtsd magad el előlük,
Adj gyógyírt megsebzett szívükre.
Mert Nélküled az Élet Sivár pusztaság,
üresség,
Nem nyújthat Reményt más,
Csak Te, s a Szeretet,
Mely belőled fakad,
Mint a Föld és mint az Ég.

Ne hagyd kérlek Uram,
Hogy szenvedjen a gyermek,
S ne hagyd Uram azt,
Hogy a keserűség,
s bánat Betöltse a szíveket.
Add Uram, hogy életünket
Vezérelje a Szeretet,
Add, hogy Fiad szent fénye Betöltse életünket.
S mielőtt még imám bevégzem,

Istenem el kell mondanom:
Nagyon szeretlek Téged!
Ámen
Link Kérjetek és adatik Néktek! Máté 7:7.
Mert " aki az Úr nevét segítségül hívja,megtartatik! Jóel 2:32
Link
Biblia
 
 
2 komment , kategória:  Belső kör  
Jöjjetek Atyámnak áldottai
  2009-12-13 09:04:01, vasárnap
 
  MINT ÖRÖKÖSÖK, ÖRÖKÖLJÜK AZ ORSZÁGOT

"Ez a Lélek bizonyságot tesz a mi lelkünkkel együtt, hogy Isten gyermekei vagyunk. Ha pedig gyermekek, akkor örökösök is, örökösei Istennek, és örököstársai Krisztusnak."
(Róm. 8,16-17.)

A megváltottak serege a szent város előtt áll. Jézus kitárja a gyöngykapukat, és a népek, amelyek megőrízték az igazságot, bevonulnak. Meglátják Isten Paradicsomát, Ádám otthonát a teljes szépségében. Akkor meghallják azt a hangot, amely gyönyörűségesebb minden zenénél, amelyet halandó fül valaha is hallott, mondván: Küzdelmetek véget ért! ,,Jöjjetek Atyámnak áldottai, és örököljétek az országot, amely számotokra készíttetett a világ megalapítása óta." (Mát. 25,34.).
Most teljesedik be Megváltónknak tanítványaiért mondott imája: ,,Akarom, hogy akiket nekem adtál, ott legyenek, ahol én vagyok" (Ján. 17,12.). Krisztus rendkívül nagy örömmel mutatja be az Atyának azokat, akiket vérén vásárolt meg, mint akik hibátlanok az Ő dicsősége előtt, e szavakkal: ,,Itt vagyok én és a gyermekek, akiket nekem adtál" (Zsid. 2,13.). Óh megváltó szeretet csodája!
Milyen dicsőséges óra lesz az, amikor a végtelen Atya megváltottaira tekintve meglátja bennük az Ő képmását. A bűn által okozott viszály eltűnt, átka megszűnt, és az emberi újra összhangba került az istenivel. /6.T. 354./
Akkor a megváltottakat üdvözölni fogják abban az otthonban, amelyet Jézus elkészített szám ukra... Érintkezésbe lépnek azokkal, akik legyőzték Sátánt és az isteni kegyelem által tökéletes jellemet fejlesztettek. Minden bűnös hajlamot, minden tökéletlenséget, ami itt a földön bántja őket, eltávolított Krisztus vére, és a dicsőségnek rendkívüli fénye ragyog rájuk. Erkölcsi szépségük, jellemük tökéletessége, amelynek dicsősége kiárad belőlük, nagy mértékben felülmúlja ezen külső ragyogást. Hiba nélkül állnak a nagy fehér királyiszék előtt, osztozva az angyalok méltóságában és kiváltságaiban. /SC. 131-132./

BIBLIAI IGEMORZSÁK Link
Link




 
 
1 komment , kategória:  Belső kör  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 502
  • e Hét: 920
  • e Hónap: 6081
  • e Év: 55646
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.